Oțelul, indecența puterii

UPDATE. Dintre toate reacțiile care consideră că Oțelul a falimentat Astra Asigurări, cea mai amuzantă este cea a Geaninei Iovănel, șef PR Astra Asigurări, care azi dimineață i-a certat pe colegii mei că publicăm știri neverificate. Voi vă supărați numai cînd auziți cuvîntul faliment, o echipă de fotbal campioană a României chiar dă faliment! De două săptămîni încercăm să obținem de la Astra și de la Geanina Iovănel un răspuns oficial la întrebarea “e adevărat că Astra a scos bani din club folosind un contract de asigurări 4 milioane de euro, așa cum a acuzat Marius Stan?”. Pînă azi nu s-a sinchisit să răspundă. Așteptăm în continuare răspunsul.

vineri, 19 iulie 2013, 9:59

UPDATE. Dintre toate reacțiile care consideră că Oțelul a falimentat Astra Asigurări, cea mai amuzantă este cea a Geaninei Iovănel, șef PR Astra Asigurări, care azi dimineață i-a certat pe colegii mei că publicăm știri neverificate. Voi vă supărați numai cînd auziți cuvîntul faliment, o echipă de fotbal campioană a României chiar dă faliment! De două săptămîni încercăm să obținem de la Astra și de la Geanina Iovănel un răspuns oficial la întrebarea “e adevărat că Astra a scos bani din club folosind un contract de asigurări 4 milioane de euro, așa cum a acuzat Marius Stan?”. Pînă azi nu s-a sinchisit să răspundă. Așteptăm în continuare răspunsul.

Clubul de fotbal din Galați i-a golit patronului său conturile cu munca de-o viață, iar acum îl bagă și în faliment pe Dan Adamescu, ruinîndu-i prestigiul în afaceri

Nimic n-a venit de-a gata pentru Dan Adamescu. „Am început să muncesc la nici 25 de ani, imediat după ce terminasem ASE-ul”, povestește omul de business care, de curînd, a intrat și în fotbal. Este modest cînd spune că s-a angajat la ieșirea din facultate, pentru că, de fapt, muncise mult și pînă atunci. Învăța, se stresa, studia. Muncea.

Panoramăm România începuturilor anilor ’70 și „puștiul Dănuț”, așa cum singur se descrie într-un interviu pentru Forbes, se angajează la Consignația, rețeaua restrînsă a magazinelor pe valută. E abandonat de destin în raiul produselor interzise, pentru cine își amintește vremurile de dinainte de ’89. Pentru cine nu le-a trăit, felicitări și o explicație!

Consignația e ca și cum azi, în 2013, telefoanele mobile și converșii ar fi toate puse într-un loc, iar în magazin ar avea voie să intre doar cei care dețin plutoniu îmbogățit. N-ai metalul radioactiv să-l dai la schimb, nu ai ce căuta în magazin. Ai plutoniul, adică valuta de atunci, te saltă poliția și-ți cad și boașele.

Proaspăt angajat, e momentul în care Dan Adamescu joacă pe post de junior în echipa de seniori. Începe urcușul perseverent.

În urma unor controale, din care puștiul e singurul care iese bine, promovează din liga a treia în a doua ligă valorică a comerțului, undeva în centrală.

Aici încep, evident, alte tentații. Meciuri mai multe, mize mai mari. Divizia B e mult mai grea. Dar omul aleargă, dă pase, coordonează jocul și marchează cînd e nevoie.

La nici 30 de ani, se transferă, neașteptat, din RSR în RFG. Și continuă să joace pentru ambele echipe, făcînd comerț cu produse capitaliste în lagărul socialist – Dan Adamescu e unul dintre puținele cazuri de dublă legitimare din Liga 1 a businessului!

Reprezintă cîteva firme japoneze de top, JVC, Seiko și Panasonic, în relația cu țările socialiste, mai puțin România. Evoluează bine, e remarcat, face profituri uriașe muncind ca un cîine. Nu e ușor să fii și în apărare și în atac.

Neagă că ar avea orice legătură cu „Cooperativa” Securității, refuză blaturile și merge înainte „singuratic, după cum mi-a plăcut mereu”. Nu-i așa că regăsiți în epopeea sa ceva din destinul Oțelului Galați, și el un club mic, care s-a chinuit mult, a rămas izolat între marile blocuri ale fotbalului nostru și a continuat să spere că va face performanță?

Să revenim la Dan Adamescu. După revoluție, libertatea îl invită în Liga Campionilor Afacerilor. Pe propriile forțe, Adamescu se extinde spectaculos în asigurări, energie, construcții, imobiliare, hoteluri, shopping, finanțe și media. Averea lui, muncită în atîția zeci de ani, crește la nivelul topului Forbes.

Piața, libertatea și propriul talent, dar mai ales efortul consecvent, din generație în generație, i-au oferit șansa de a ajunge în Champions League. Așa îi răsplătește uneori destinul pe cei merituoși – cum premiază UEFA cluburile de fotbal. Banii nu sînt însă oferiți aiurea de zei, ci merg către aceia care pot să radieze prosperitate mai departe. E o investiție divină în ceva ce e bun și poate deveni și mai bun.

Și, chiar cînd se trezește cu toate conturile pline, cînd visul de o viață, „acela de a-mi exprima decența puterii” după cum emoționant spune Dan Adamescu pentru Ziarul Financiar, cînd, așadar, cerurile s-au deschis, businessmanul are nefericita idee de a intra în fotbal.

La nici cîteva luni, din senin, fără vreun anunț prealabil, Oțelul Galați îi golește conturile! Cum? Potrivit lui Marius Stan, primarul de Galați, clubul a obligat o firmă a lui Adamescu, Astra Asigurări, să cumpere bilete de 4 milioane de euro pentru meciurile amicale!

O făcătură! Un transfer de bani mascat într-un contract cu aparențe legale.

Îngrozitor, desigur! Un exces de putere împotriva companiei Astra Asigurări, care nu se poate apăra. Și, omenește vorbind, ce poate face Adamescu în fața unui club atît de mare ca Oțelul?!

Mai mult decît atît, după ce Astra a rămas fără bani, Oțelul Galați a demarat procedurile de insolvență pentru compania de asigurări. „E singura posibilitate ca să salvăm compania Astra și pe Dan Adamescu pentru că au datorii la stat!”, a declarat fundașul central al echipei, înainte să închidă telefonul.

Adamescu nu mai are forță nici să protesteze, nici să spună că el nu a cerut să fie salvat și că era, de fapt, un om la apogeul prosperității sale.

Golirea de bani a Astrei și falimentul demarat sînt atît de aiurea și au venit atît de repede că Dan Adamescu privește totul ca pe o lovitură a destinului indecent cu oamenii și cu faptele lor de muncă. Antreprenorul de 65 de ani și-a văzut risipite nu doar companiile sau banii, ci și mîndria și povestea demnă de-o viață, începută umil de „puștiul Dănuț”.

Ieri, în bătaie de joc, antrenorul de la Oțelul i-a comunicat pe fax lui Adamescu că toți angajații Astrei Asigurări care nu se înființează băț mîine dimineață, din București sau pe unde or mai lucra ei, să alerge ture de teren la Galați vor fi concediați.

Nu-i așa că e oribil? Dacă nu cumva o fi invers.

Comentarii (99)Adaugă comentariu

DRAGAN  •  19 iulie 2013, 11:48

Bun PAMFLETUL.
UNII se vede ca nu au priceput. Baieti ,NU E O ODA ADUSA BANDITULUI , doar o poveste spusa invers si cu ironie.
CONCLUZIA E VECHE SIS STIUTA.
UN CLUB a iesit fortat CAMPION pentru banii din LIGA ( ultima calificare DIRECTA ). CEI care au contribuit ( FRF, LPF, ARBITRII, ETC ) trebuiau sa isi ia banii pentru serviciiile aduse.
STAN NU s-A MAI INTELES CU COMPLICII DIN CLUB , sau de frica ca or fi intrat si serviciile/procurorii pe fir, nu au mai putut sa SIFOANEZE toti banii. SI ATUNCi l-au gasit pe TEPARUL SEF din asigurari ( A ‘VANDUT” COMPANIA DE MAI MULTE ORI TEPUIND PARTENERII, IAR AN DE AN ISI TEPUIESTE ASIGURATII)> omul E CLAR CA E ACOPERIT DE SERVICII/PROCURORI ,CA MANEVRA CU SIFOANAREA BANILOR PRIN PLATA UNOR PRIME URIASE DE ASIGURARI NU E NICI NOUA .DE CURAND S-A INCEPUT O ACTIUNE LEGALA IMPOTRIVA UNEI SOCIETATI DE ASIGUARI (BCR ) CARE AJUTA LA FENTAREA STATULUI.
DAR DE TEPARUL SEF NU SE IA NIMENI , CA ARE ACOPERIRE LA SERVICII.
IAR BANII S-AU IMAPRTIT LA TOTI CEI PUTERNICI

fanulumocanu  •  19 iulie 2013, 11:51

Vina este integrala a lui Marius Stan. El a hotarat ce se intampla cu clubul, el a taiat , el a spanzurat. Si , ca parere personala, cred ca el impreuna cu Adamescu au pus la cale toata schema. Asta ca sa-i puna cu botul pe labe pe aia din CA de la Otelul care-si dadeau cam multa importanta si tanjeau la borcanul cu miere din conturi.

@culae  •  19 iulie 2013, 11:51

@culae . da , Poli a fost furata ….goluri date de hotzelu craiovei cu 4 jucatori in offside , macelarirea portarului de la branesti in careul mic de sarghi si mai unul ( nu mai retin numele ) si gol marcat de paraschiv parca … ma opresc aici + penalty-urile neacordate lui Zicu si transformate in galbene pt. acelasi Zicu . Toate astea confirmate pana si de craciunescu ( care a plecat de la Timisoara cu mare scandal si cu multi bani neplatiti lui de catre iancu ) . Asta nu scuza totusi meciul direct in care ne-ati batut . Dar fara aceste avantaje clare acordate hotzelului , nu jucam cu titlul pe masa la voi la galati . Va doresc de asemenea cum am patit si noi , Desfiintare placuta !!!

bog0311  •  19 iulie 2013, 11:55

o sugestie, daca-mi permiteti
pune-ti comentariile ca articol si articolul pe post de comentarii
astfel, articolul va arata halul de cretinism in care a ajuns natia, iar unicul comentariu va fi ironic si inteligent.
hai sa ne mai vopsim o data imaginea 🙂
mai bine un jurnalist imbecil citit de un singur om ci tiglele pe casa, decat o gloata de prosti comentand un articol ironic.

Gabi  •  19 iulie 2013, 11:59

O buna modalitate de a cerne audienta; ma bucur ca ai inceput sa scrii pentru cei care vor sa citeasca si ii lasi pe cei pentru care s-a umplut internetul cu link-uri „Bomba…”, „Ireal…”, „Nemaivazut…” sa se afiseze.

Subtil si nu prea sau prea subtil si nu prea adevarat!

mrnb  •  19 iulie 2013, 12:00

buna basistule! mai rasfirati baieti, mai rasfirati! si cand te gandesti ca acum 3 ani ma certam cu prietenii pentru tolo.ro….esti cea mai mare dezamagire din zona jurnalismului romanesc postbelic si crede-ma ca te urmaresc de la debutul la sportul rosu.

marcel zadda  •  19 iulie 2013, 12:07

[…] „o, țară tristă, plină de humor.”

Carol K  •  19 iulie 2013, 12:17

@ ax3lax ….poate n-au inteles din prima fraza desi chiar acolo era „cheia” pamfletului dar pe parcurs au priceput aproape toti,cine n-a facut-o ce naiba mai cauta pe net :)))

Nico  •  19 iulie 2013, 12:36

Stimate domnule Tontolan,
Am citit paschinada lu’ matale si tare m’am amuzat, in sens invers!!!
De ce muica nu sicrieti pa bune ? Mishto-ul merge, dar nu prea. Scapa esenta: faptele borfasului!
La buna vedere!

Homo homini lupus  •  19 iulie 2013, 12:44

La inceput nu-mi venea sa cred ce citesc coane Tolontane… recunosc, m-ai dus de nas pana la ultima fraza, chapeau bas mon cher! Mi-e teama insa ca n-o sa priceapa talpa tarii sarcasmul fin si ca va trebui sa vii cu niscaiva lamuriri … Intrebare: date fiind conditiile de fata, incotro se indreapta clubul?

dan  •  19 iulie 2013, 12:47

„plutoniu imbogatit” – gluma lunii iulie – cred ca ar fi mai bine sa opresti comentariile, macar asa am ramane cu ideea ca procentul de prostie e doar de 70%.

17 Nentori Tirana  •  19 iulie 2013, 12:50

capitanul nostru Tollo, Totti, a cam dat-o in bara cu subtilitatea. Nu cred ca poate aduna in scurt timp si o istorie neromantata. Ramine sa raspunda macar cineva la intrebarea ce cauta galatienii in Bucuresti? Mai face Tov. Stan stadion? Asa a promis.

Circ, de la mascaricii din fruntea tarii pina la cei din fotbal.

Tovarasa Olguta, minca-v-ar … de juveti, s-a tinut de promisiune. A tunat, are echipa. Daca se parfumeaza ii face Merkel si stadion modern.
Dinu devine fier vechi iar Dinamo e condusa de linga pianul alb. Aproape toate echipele sint sponsorizate de primarii si de oameni politici (scuze), de stat. Adica Pota si Potaile Ultras autodenuntate Dragnea si Stroie (de Lae Cioiu ala care nu are nimic nici cu sportul, tineretul, poate doar cu tinerele, nici cu dentistii, care are doar un post, nu merita discutat), colegii lor de partid si desfriu, fura banii Stelei si finanteaza aducerea de africani si alti europeni, care dupa antrenorul Manea sint tari doar in *.

Ti se pare normal draga Tollo, Totti , sa nu mai pot umbla ale noastre pe tocuri de atita *?
Fara Steaua, fara comicii vestiti Mutu, Torje, Tamas, este normal ca din primele 10 clasate sa nu poti face o echipa „Nationala”?
Cum sprijina Sandu, Mitica, Stan, Olguta minca-v-ar … la toti, toate Potaile autodenuntate, blatistul autodenuntat Basescu, sportul de masa, tineretul, valorile nationale?

doze  •  19 iulie 2013, 13:02

hotul Adamescu striga: „hotii!”
toti ziaristii scriu articole platite. m-am lamurit si cu tolontan, si asta a luat bani de la Adamescu.

petru  •  19 iulie 2013, 13:03

ASTA A FACUT ,,COMERT ,,…ARE SI ,,CARTE ,,… DAR UNII AU FACUT IN 8 ANI AVERI MAI MARI CA ROCKEFELLER … DIN TAXIMETRISTI AU ,,CUMPARAT,, SUTE DE HECTARE DE TEREN , FABRICI , SI AU AJUNS SA ,, DEA NOROCUL PESTE EI ,, CU MARE VITEZA… UNII AU FOST CU BUTELIILE, ALTII CU VASELE , ALTII CU RAFINARIILE …

razvan  •  19 iulie 2013, 13:09

Cine a adus aceasta hiena in club trebuie sa plateasca. Simplu si la obiect. Bineinteles ca intr-o forma sau alta trebuie si acest securist sa plateasca. Din pacate justitia din Romania nu ar putea rezolva in veci un asemenea caz, o devalizare evidenta.

jalemare  •  19 iulie 2013, 13:14

cand aude stan ca otelul a falimentat de la contractul de asigurare, in valoare de 4 mil.E, rade de se scapa pe el. pai individul respectiv, ajutat de meme, a devalizat zeci de ani clubul si voi il scoateti tap ispasitor pe unul care a venit acum cateva luni? chiar, cine credeti ca i-a trimis controalele pe cap si brusc ceea ce era legal in timpul mandatului lui stan nu mai e valabil acum? la cum il vad eu pe om o sa le inchida pravalia definitiv si bine le face!
sa aveti o zi buna si cautati hotii mai atent, mai ales prin Galati…

Lereter  •  19 iulie 2013, 13:20

Da,e un pamflet,despre dl Adamescu,destre ASTRA-Asigurari,despre Otelul ,dl Tolontan nu are curajul sa scrie articole „pe bune”.Cum bine zicea cineva-ce a faptuit,de fapt, dl Adamescu,real,impotriva Otelului,unde dl Stan -fost fac totum-a fost un sfant intre „sfintii din fotbal” ?. E tulbure chestia,chiar pute pe alocuri. Dumnezeu nu bate cu bata-se zice,galatenii,se stie,au furat un titlu Timisorii,e clar pentru cei ce pricep cite ceva,Dl Stan-acum primar,are si acum zambete. Imi aduc aminte de un meci Otelul-UTA,cu Martis la centru,la care (fiind televizat) am vazut unul dindre cele mai gretoase furturi cu arbitrul. Se intoarce roata,”orice nas,isi afla nasul” !.Dar,chiar asa,dle Tolontan,pe cind un articol,cu subiect si predicat pe tema Otelul ? Ce, e mai putin interesant ca Pandurii ??!!

Cosmin  •  19 iulie 2013, 13:22

asta-i „stilul de lucru” al „marilor oameni de afaceri romani”. Cand isi vor da seama oameneii simpli ca sunt prostiti pe fata si ca in realitate, patronii din fotbal ii transforma in mase de manevra?

romanu  •  19 iulie 2013, 13:35

slabut articol…nu stiu cum drac am nimerit sa citesc tampenia asta

Nick65  •  19 iulie 2013, 13:43

Cu valuta se cumparau produse din Shop-uri nu din Consignatia.

marcel zadda  •  19 iulie 2013, 13:52

domnule tolontan,

cred că ar trebui să luați în considerare propunerea făcută de domnul dan la postarea no. 61…

Agent0013  •  19 iulie 2013, 14:26

SUPERB ARTICOL !!!

Pe cat e de hazliu, pe atat de mult nu ne dam seama cat de tare il atinge pe BANDIDUL acela ! Dar trebuie sa recunosc faptul ca mai mult m-au facut sa rad o mare parte din comentarii ! Prin asta se vede nivelul de gandire al populatiei acestei tari ! Ce au inteles ei ?!
Ca noroc de adamescu, ca dealtfel … nu aveam cui sa plangem de mila (ati observat ca nu i-am scris numele litera mare ca initiala. NU MERITA ! Mai degraba scriu Cur cu initiala mare)! Ba chiar ca … OTELUL a devenit un … PERICOL SOCIAL ! Asta e ! Ce pretentii poti avea de la niste oameni care gandesc cu stomacul!
Acel bandit care a pus ghearele pe Otelul Galati, are impresia ca daca e plin de bani si relatii, poate sa faca ce vrea !
Numai ca … ceea ce el nu stie, este ca acum ISI SAPA GROAPA !!!
Va veti convinge ! Si cine va face ca el, tot ca el va pati !
Prin urmare, galatenii sa stea linistiti pentru ca
OTELUL va redeveni OTELUL GALATI!
Cinste lui Marius Stan ! Cinste Suporterilor Otelului !
Cinste Otelul Galati !

danio  •  19 iulie 2013, 14:46

Baiat destept nea Adamescu asta. Acestia sunt afaceristii de succes ai unei tarii de prost gust.

Gimy  •  19 iulie 2013, 15:49

Probabil ca e bun pamfletul, problema e ca pe noi galatenii nu ne mai ajuta cu nimic. GSP a facut o smecherie, ne-a promis ca va aparea in editia de Galati-Braila un articol incendiar despre cine fura la Otelul. Ne-am aruncat toti sa cumparam acets ziar si cand colo gasim articolul lui Tolontan. O fi marketing sau o fi pacaleala asta?

conasu  •  19 iulie 2013, 16:12

Tolontan, cat crezi tu si cat vrei sa credem noi, din tot istoricul lui Adamescu asta pe care in ambalezi frumos ca un dar de Craciun ?! Pai cine facea ceva cat de mic si cum facea, fara sa stie Directiile Securitatii ! Ori a mers el la doua capete, ori mergi tu !

Constantin  •  19 iulie 2013, 16:24

Excelent pamfletul! Încă un securist nenorocit care îşi bate joc şi devalizează un club de fotbal…

zsigodya  •  19 iulie 2013, 16:25

Bai Tolo, nu-ti mai baga tu nasul in afacerile altora !
Adamescu n-a cumparat un club ce avea 4 milioane sau cat e o fi avut in conturi, cu doar 1 milion de coco ! E la mintea copiilor ca nu poti lua cu 1 leu ceva ce valoreaza pe eticheta 4 lei sau mai mult !
Sau, daca s-a intamplat asa, inseamna ca actionarii de pana atunci (Borsh si ceilalti, care se straduiau sa sifoneze din conturile clubului banii de la UEFA) au VINDUT in pierdere, ceea ce ar fi un nonsens.
Ce s-a intamplat cu banii in perioada cand Stan se lauda ca el se lupta cu Borsh ca banii sa nu fie sifonati de actionarii care n-au adus nici un leu in capitalul social al clubului, ci doar au primit actiunile gratuit, de la Combinat ? De ce apoi Stan n-a mai zis nimic de ei ? Din ce bani a platit Stan campania electorala ce l-a propulsat la primaria Galatiului ? Este Stan in PNL ? Este Antenescu seful PNL ? Este Antenescu prieten cu Voiculescu, seful tau si al antenelor ?
QED !
(daca stii ce inseamna… Ca ai spus ca nu ai studii de inginer !)
Daca clubul este al lui Adamescu, poate sa-*l si arda in piata publica, fara ca tu sa ai dreptul sa contesti asta ! Ca cetatean, poti totusi sa reclami fumul din piata ! La Mediu, unde se pregatesc actele false pentru Rosia Montana !

carlos  •  19 iulie 2013, 16:35

Bun semipamfletul, dar te rog sa nu te lasi, preseaz-o, streseaz-o pe aceasta individa si pana la urma va ceda si tot ve-ti afla adevarul. SUCCES.

Tudor  •  19 iulie 2013, 17:01

@fanulumocanu nu Stan a facut ceea ce ai zis. Cei din combinat au avut puterea sa faca asta, el avea drept de semnatura dar nu era singurul si la un moment dar i-a fost luat si dreptul asta. Combinatul a vandut. Daca nu stiti nu va mai bagati in seama. Nu Stan a fost patronul ca sa taie si sa spanzure. Nu il scot basma curata, ca nu este, dar nu are vina cea mare el.

ady  •  19 iulie 2013, 18:19

Nu ma pronunt asupra calitatii pamfletului dar vreau sa corectez o greseala.
Banuiesc ca majoritatea cititorilor sunt tineri care nu au notiuni despre magazinele existente inainte de 1990.
Dumneavoastra confundati in articol magazinul tip „consignatia” cu magazinul tip „shop”.
Consignata era un magazin mai apropiat ca tip de „second handurile” de azi, persoanele fizice duceau obiecte din casa si le lasau spre a fi vandute, din cand in cand in consignatii se vindeau si bunuri de contrabanda confiscate de militie.Din cate stiu exista si acum magazine tip consignatie cu obiecte de arta.
Magazinele cu vanzare exclusiva pe valuta se numeau „shop” si nu erau in subordinea ministerului comertului ci a ONT/OJT.
In alta ordine de idei, pentru a fi angajat in cadrul Comertului Exterior obligatoriu trebuia sa te incadrezi intai la SECURITATATE, faceai cursuri, primeai grad de ofiter in rezerva si apoi primeau un post de reprezentant in strainatate.

Robert  •  19 iulie 2013, 19:51

Nu stiu cat e adevarat si cat nu e in compunerea ta, dar „Consignatia” a fost o retea de magazine cu lucruri folosite si obiecte de arta care erau lasate „in consignatie” contra unui comision pentru a fi vandute.
Tu te referi la reteaua de magazine „Comturist” cu vestitele magazine „Shop” unde se vindeau bunuri noi importate de Ministerul Comertului Exterior si care erau vandute detinatorilor legali de valuta. Acestia puteau fi cetateni care aveau rude stabilite in strainatate (cum era si cazul meu) sau persoane din Romania care lucrau (in majoritatea cazurilor prin carile arabe) in strainatate, mai ales in constructii. Salariul acelora era partial platit in valuta si ei aveau acces legfal la reteaua Comturist. In acest fel li se inlesnea sa cumpere direct in tara produse pe care altfel ar fi fost nevoiti sa le aduca pe avion cu limitarile respective de greutate. Este foarte adevarat ca bisnitarii care schimbau ilegal moneda nationala pe valuta pe la coltul strazi si mai dadeau si „jmen” nu erau acceptati acolo.
Sper ca am clarificat un pic ceva care era pe cat de gresit, pe atat de confuz.

moi meme  •  19 iulie 2013, 19:55

Povestea este simpla: Adamescu a luat echipa de fotbal stiind ca in cont sunt X roni. Cand a intrat in posesia ei, nu mai erau X roni, erau doar Y. Ceea ce a facut M Stan, se cheama smen.
Asadar, Adamescu acum i-o plateste, si retrogradeaza echipa.
Stan, vazand ca lucrurile scapa de sub contraol a scos-o pe asta cu asigurarile astfel incat, lumea sa isi abata furia pe Adamescu si nu pe adevaratul tepar, care se cheama Stan.
NU contractul de asigurari al undei echipe de fotbal era subiectul principal, ci banii bannii care ar fi TREBUIT sa fie in contul acesteia la un momentdat, si nu mai erau!

Mitica  •  19 iulie 2013, 21:08

oameni pasionati care au tinut ani in sir cluburi (Gino – FC National), Stan (Otelul), Becali (inca Steaua), Copos (ex Rapid), Borcea-Turcu (Dinamo) au ajuns ținta injuraturilor pe toate forumurile posibile si astfel nu este de mirare ca un club ajunge pe mâna unui individ care intelege ca de acolo trebuie sa-si traga bani, nu sa plateasca niste mofturosi cu sute de mii (mentionez punctajul record al Otelului din grupa CL). Chiar daca Adamescu nu a respectat legile statului comunist, in primii lui ani nu au curs mii de dolari (pa atunci), asa ca de ce sa dea acesti bani unor țânci care au aere de CL ? Danut si Giovanni sunt printre putinii care au reusit si atunci si acum. Orice student fara prea multi bani in buzunar si care nu era tolomac a incercat o mica bisnita, dar putini si-au facut avere din asta.

galatean  •  19 iulie 2013, 21:38

Faptul ca un reprezentant DIN CONDUCEREA TNG (deci nu un portar, magazioner, etc) nu e in stare sa recunoasca un pamflet cu tuse ingrosate spune multe despre calitatea intelectuala a argatilor lui adamescu. Pentru numele lui Dumnezeu, cum mama naibii a ajuns o adunatura de retardati sa puna mana pe afaceri de sute de milioane de euro? Chiar asa de tampiti suntem, ne lasam calariti de toti avortonii?

alen  •  19 iulie 2013, 21:57

excelent Tolo. Un lucru nu mi-e clar, cine l-a adus pe Adamescu la Galati? Nu cumva tocmai M Stan i-a dat clubul? Tare mi-e teama ca actiunea de jefuire a unui club ce urma sa incaseze 18 Milioane (!) de euro din Liga a fost premeditata de Stan

Vasilica Vlad  •  19 iulie 2013, 22:26

Mai TOLO…ce sa zic bun pamfletul, chiar daca unii nu s-au prins, dar e prea clar ca ai o problema cu ei …ca ziarist independent nu e bine; Intrebarea mea e alta de ce 4 Milioane, si nu 18 Milioane??? Se pare ca STAN e un „sfant”, iar daca el nu a „supurat” banii din club–nu era patron si deci nu avea cum, nu-i asa?–de ce nu vorbim de o suma mai mare?? Sau ne jucam cu banii asa „de la misto”. A vazut cineva cum arata 1 Milion de euro?
Si inca ceva…din cate imi aduc aminte, atunci cand Otelul a castigat campionatul „pe cinstite” tu –TOLO– il ridicai in slavi pe Mariusica…el sia luat BMW de 100.000 euro …tu?
Hai sa ajutam fotbalul nu sa-l ingropam in interese…
POATE NE VEDEM IN GALERIE LA GALATI !!!

Vasilica Vlad  •  19 iulie 2013, 22:29

Se vede ca nu stiti …eu am fost in galerie …si la meci si in campanie … si hai sa o lasam mai moale cu nevinovatia lui STAN …el a taiat si spanzurat in club …Bors nici nu a mirosit banii…de aceea s-au si certat;

raimer  •  20 iulie 2013, 8:43

Cred ca ar trebui sa scotociti mai bine dle Tolontan ,pa bors si ceilalti actionari care erau cu el ,pe dl Stan si motivele de cearta dintre primar si adamescu ,ceva este acolo si ar trebui mai multa presiune din partea presei atat scrisa cat si vb poate asa se va seziza si n tara asta cineva si vom intra si noi in normalitate

Tiglina  •  20 iulie 2013, 8:44

HAI OTELUL! Bravo, Tolo, M Stan, Grig, Dorinel & Gelu Popescu!!!

Adamescu-ce sa-i faci, e clubul lui, proprietate PRIVATA, iar noi, suporterii, am ajuns prostii lui. O lectie f buna pt toti consumatorii de desertaciuni (produse ale societatii de consum). Intr-un fel sau altul, vom avea echipa pe care o maritam. Daca shmekerul asta ne-o ia, nu vad nicio problema sa ne facem alta.

Rusine celor care ne jignesc pt un gol sau doua mai dubioase si uita ca, la vremea respectiva, toata lumea aprecia jocul Otelului! Clujul, s-o fi dat la o parte, dar a facut-o din cauza lui Jaba. Unde e vina noastra ca la sfirsitul turului stateam cel mai bine, in fata Timisoarei (si nu Timisorii)…

campionu  •  20 iulie 2013, 9:19

Dl.Adamescu a absolvit facultatea de inginerie financiară

star01  •  20 iulie 2013, 9:50

fina ironia la adresa lui adamescu dar Cataline,nu te intrebi unde s-au „dus” ceilalti bani de la UEFA in timpul „domniei primarelui” stan mariusica?

barbu  •  20 iulie 2013, 10:27

„Dan Adamescu e unul dintre puținele cazuri de dublă legitimare din Liga 1 a businessului!” . sa nu-i uitam pe FELIX-VARANUL, SERBAN PATRICIU, GEORGE PADURE, VIOREL CATARAMA, ION TIRIAC…
parca nu-s tocmai putini, draga tolo. kapitalism, reteta lor secreta!

Marc  •  20 iulie 2013, 23:36

Cred ca si aia cu consignatia a gresit-o intentionat 🙂
Il cred in stare pe TOLO!
In rest, ce sa zic, GSP a cam a avut dreptate de fiecare data.
O sa vedem peste vreo 10 ani daca recitim acest articol

Sagrauss Tm  •  21 iulie 2013, 0:30

Pe scurt- echipa de locul 6- 7 făcută campioana cu forța – campionat luat cu sprijinul FRF, 0 puncte in CL , banii din CL sifonati , stan primare de Galați( pe banii cui?) , echipa spre faliment … DNA – ul ?

andrei  •  23 iulie 2013, 11:43

in urma cu ceva vreme ai scris un articol despre calitatile si meritele lui stoica mihai, manager de succes la steaua. am intrebat foarte politicos care sunt atributiile lui la aceasta echipa, ca sa pot intelege de unde ii vin meritele.
desi nu ai binevoit nici macar sa publici intrebarea mea, iata ca astazi am primit raspunsul.
direct de la personaj!
e complicat, mai catalin, sa pozezi in moralist, in aparator al eticii si bunului simt si in acelasi timp sa fii ziarist.
e chiar imposibil!

andra  •  23 iulie 2013, 16:53

nu imi vine sa cred cum de o echipa care a luat campionatul si a jucat si in champions league este pe cale de a intra in insolventa sau de a da faliment ..serios o spun nui a buna cu fotbalul romanesc

CocosDeMunte  •  24 iulie 2013, 15:19

Trist este ca Astra nu-i singura companie care-si relocheaza angajatii in diverse orase ale tarii, te miri unde, pentru a scapa de ei. Iar foarte trist este ca in fotbal mai rasufla cazurile astea, de ex trimis la echipa a doua c-a refuzat micsorarea salariului…etc etc, in schimb in restul domeniilor sa zicem in pulime slabe mediatizari, nu mai zicem de respectarea legilor si vbim de companii mari ca Rcs, Gdf ..etc care si-au trimis oamenii la sapat santuri si apoi astupate, doar pt a scapa de ei.
Stima Romania si stima romanilor.

Sy  •  25 iulie 2013, 11:28

Superb articol! Felicitari!

TOP ştiri şi ziare online – Cătălin Tolontan: Cînd Oțelul privește din public  •  10 iunie 2014, 15:35

[…] că Oțelul a încasat 19 milioane de euro din Liga Campionilor, bugetul său pe 5 ani!, și că insolvența n-are nici o noimă, Adamescu ne-a dat în judecată, iar magistratul care judeca acest caz a furat dosarul de la […]

Comentează