Declaraţii spectaculoase în Dosarul Galei Bute » DNA, unde este milionul de euro „profit”?

Mai mulți angajați de la stat spun că li s-au dat ordin să finanțeze Gala, iar oameni dintr-o mare bancă au făcut și ei mărturisiri în fața procurorilor

joi, 31 octombrie 2013, 7:01

Mai mulți angajați de la stat spun că li s-au dat ordin să finanțeze Gala, iar oameni dintr-o mare bancă au făcut și ei mărturisiri în fața procurorilor

Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

În aceste zile, procurorii DNA pregătesc finalizarea dosarului de la Gala Bute. Potrivit informaţiilor ziarului, vor fi trimiși în judecată Rudel Obreja și Valentin Vrînceanu.

Obreja este organizatorul evenimentului.

Vrînceanu este antrenor de box și membru în Biroul Federal care a aprobat asocierea dintre FRB și firma lui Obreja.

După dezvăluirile Gazetei din ultimele săptămîni, suma imputată lui Obreja de către procurori a crescut de la 450.000 de euro, cît îi fusese comunicat iniţial la începutul urmăririi penale, la 3 milioane de lei, adică aproape 700.000 de euro.

Oamenii lui Udrea scapă!

Echipa de procurori condusă de Alina Florentina Stoica, șefa serviciului de combatere a infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, nu va inculpa, potrivit acelorași informaţii, pe nici unul dintre directorii din MDRT!

“Ministerul a fost, de fapt, beneficiarul finanţării europene. Ministerul era obligat să asigure corectitudinea investiţiei!”, spune Raluca Pop, specialist în fonduri europene la iniţiativa România Curată.

Experta adaugă: “Firma lui Obreja a fost un prestator de servicii căruia i-a fost atribuit subcontractul în cadrul contractului oficial al MDRT cu Autoritatea de Management”.

«Responsabilitatea pe bani europeni revine exclusiv ministerului»
Raluca Pop, România Curată

Ministerul a planificat operaţiunea. Ministerul a încadrat greșit cheltuielile care n-au putut fi decontate ulterior.

Ministerul l-a învățat pe Obreja și pe omul lui, Inocențiu Voinea, cum să prefabrice documentele! Ministerul a redactat contractul, semnat în grabă, cu doar două săptămîni înainte de meci. Ministerul nu și-a apărat interesul, potrivit inspectorilor anti-fraudă europeni. Dar ministerul nu pare o pistă care să-i fi interesat pe procurori! Pentru lucruri asemănătoare, Monica Iacob Ridzi și un întreg lot din MTS au fost trimiși în fața instanței.

«Ministerul a venit cu acest contract, vreți ca eu să fac pușcărie pentru ei?!» Rudel Obreja, în timpul audierilor la DNA

Obreja strigă

În timpul lungilor zile petrecute la DNA, Obreja a oscilat între sentimentul că nu i se poate întîmpla nimic, “pentru că n-am făcut nimic ilegal”, și revolta că a mers pe mîna ministerului.

“Mi-au pus contractul în faţă și n-au vrut să schimbe nimic la el că, cică, era un document tip! Ce era să fac? Mai erau doar două săptămîni pînă la gală! Doar n-o să fac pușcărie pentru ei!”, a exclamat Obreja, în faţa procurorilor și a ofiţerilor judiciari.

Era să fie reținut

Martori oculari povestesc că, din cauza ieșirilor lui Obreja, vestit în lumea sportului pentru versatilitatea frazelor și pentru arta sa actoricească, procuroarea a pus o cameră de filmat la vedere, în afara celor camuflate.

Pe fondul tensiunii crescute, Alina Stoica ar fi vrut să-l reţină pe Rudel Obreja. Ceva s-a întîmplat. Reţinerea n-a mai avut loc.

Fostul președinte al FRB este iritat că poate fi singurul care va plăti, în condiţiile în care, dacă va fi găsit vinovat de către judecători, cele mai grave dintre acuzele aduse îl pot înfunda cu o pedeapsă de pînă la 15 ani de închisoare.

Au făcut plățile în plin control al DLAF

“Este incredibil ca, la ce probe au împotriva oamenilor din minister, nici unul să nu fie inculpat”, a mărturisit o sursă a ziarului, care cunoaște afacerea în detaliu.

După gală, ministerul a alocat fondurile și a verificat superficial sau deloc cheltuielile făcute, dovadă că atît DLAF, cît și DNA consideră că banii au fost fraudaţi!

Pagubele estimate de cele două instituții diferă pentru că diferă criteriile de apreciere. DLAF susţine că 99% din bani s-au cheltuit în afara promovării “Frunzei”, potrivit normelor europene. În schimb, DNA estimează că 33% din suma publică ar fi fost fraudulos cheltuită.

Mai mult, ministerul a făcut plăţile din buget pe 2 februarie 2012, deși exista un control al DLAF care avea să spună că “nici firma lui Obreja și nici oamenii din minister nu au respectat legea”. Ce era evident să nu se va mai putea rambursa din bani europeni s-a decontat repede din buget!

Aveți încredere în ziar!

De la începutul derulării afacerii, Gazeta a făcut două afirmaţii majore:

1. În aprilie 2011 am scris că: “Această Gală nu va fi decontată din bani europeni, ci din buget”. Acest lucru s-a împlinit.

2. În iulie 2011 am scris că: “Din cauza conflictului de interese și a neregulilor în cheltuirea banilor, afacerea va fi anchetată de procurori”. Și acest lucru s-a confirmat.

Acum putem face a treia afirmaţie, care se susţine, ca și primele două, din informaţii provenind din documente și din mărturiile mai multor surse de încredere.

3. Gala Bute a fost o operaţiune de fraudare a banilor europeni și a bugetului, protejată politic și derulată sub cupola MDRT, cu  beneficiari finali alţii decît Rudel Obreja!

Există declaraţii la dosar în care angajaţi la stat explică felul în care au primit indicaţii să facă plăţi pentru ca Gala să aibă loc. Există declarații ale unor functionari bancari.

Milionul care va spune adevărul

Acţiunea a avut încasări totale de 2,8 milioane de euro, cu TVA, dintre care 2,32 milioane de euro din bani publici. La final, Obreja a înregistrat un “profit” de 1 milion de euro, dar care n-a rămas în posesia lui.

Acest “profit” este cheia afacerii. El există! Nu s-a cheltuit și este responsabilitatea DNA să nu neglijeze nici o pistă, indiferent de consecinţe, pentru a recupera această sumă, aflată la un “click” distanţă de birourile procurorilor.

Cînd suma va fi recuperată, se va developa și sistemul.

ULTIMA ORĂ:
Azi, dezvăluirile continuă pe TVR 1, ora 18:45, la Moise Guran!
Udrea a refuzat dezbaterea cu Tolontan

Indiferent de ce va face DNA, Gazeta va continua să-i expună pe cei implicați în afacere.

Astăzi, de la 18:45, Cătălin Tolontan va fi invitatul lui Moise Guran pe TVR1 pentru a dezvălui noi date din Gala Bute și din mecanismul de fraudare a banilor europeni. Jurnalistul televiziunii publice a invitat-o pe Elena Udrea, dar fostul ministru a refuzat confruntarea televizată cu ziaristul Gazetei Sporturilor.

În ziarul de mîine vom reveni cu declarații din dosar și cu detalii despre amestecul în afacerea fondurilor europene a unei importante bănci cu capital străin din România!

Comentarii (53)Adaugă comentariu

torontezu  •  31 octombrie 2013, 7:20

Practic Udrea a refuzat o dezbatere/discutie cu un reprezentant al votantilor.

we  •  31 octombrie 2013, 7:21

totul se invarte in jurul Udrea

Kosasul  •  31 octombrie 2013, 7:26

Aaaaaaaaa DA……da voi ce doreati mai tolontanilor (TOLOMACILOR)……Gala Bute in ROMANIA pe opinci ? mai tebuiau si ceva Vuitoane ca de obrazul zubtire cu chetuiala se tine NU ?
Evenimentele de acest calibru costa cascaval neica nu o opincuta sau o IE acolo Dolarasi si euroi la greu. si statul ?? nu este cel pagubit a luat si el destul.
Hoteluri pline, restaurante la fel si fetele de la Excort Service in full time. Asa ca mai usor Tontolane cu banii guvernului ca nu oi fi si tu de la Finante.

Lucian  •  31 octombrie 2013, 8:03

Am curaj sa pun pariu ca lui Obreja i se vor da 3 ani cu executare, din cei 15 pe care ii mentionati iar el va face linistit puscarie. Asta probabil va fi o intelegere intre putere si el… sa fie gasit tapul ispasitor iar puterea sa scape (ca de obicei).

Johnny  •  31 octombrie 2013, 8:11

Multumim Elena, Multumim Traian, Multumim PDL. Cate alte furaciuni de astea ati mai facut la care n-am fost in stare sa va prindem? Multe, tind sa cred.

marcel zadda  •  31 octombrie 2013, 9:19

mulțumim, domnule tolontan!

Cătălin Tolontan  •  31 octombrie 2013, 9:46

4, lucian: nu stiu daca cineva vrea sa faca inchisoare pentru bani. Nu e cam scump?

ciprian: am inteles, aveti dreptate, multumim!

mihai  •  31 octombrie 2013, 10:00

Nornal ca Udrea nu vrea sa intre in discutii pentru ca ea a girat totul desi nu a semnat nimic. Deh! Nu a rezistat insa sa iasa pe sticla si sa se laude cu marele eveniment. Aici a gresit si nu are cum s-o dea la intors, oricat s-ar ascunde ea acum!
Bravo Gazeta

canibalul  •  31 octombrie 2013, 10:03

Eu nu cred ca intra cineva la parnaie. In astfel de afaceri cu statul, in care statul este mult prea implicat, se ajunge la o intelegere si nimeni nu pateste nimic. Iar intelegerea este in trei, al 3-lea fiind DNA!
Felicitari pentru Tolontan si echipa

corneliu  •  31 octombrie 2013, 10:04

Toata campania este de fapt „o comanda politica” pt inlaturarea lui Udrea din calea lui Antonescu!! Si Tolontan „executa”!! Asta reiese din straduinta de a „aduna probe” ca sa o incrimineze pe „favorita blonda”, dar dupa cate stiu JUSTITIA este ajutata de PROBE si nu de PREZUMTII!! Procurorii „sa bage” o „ascultare, o interceptare” si sa-l sperie un pic pe Obreia ca s-o dea in gat pe Udrea!! Capisci? Ce bun gazetar esti d-le Tolontan!!

mihaela ciobanu  •  31 octombrie 2013, 10:08

Bravo si multumim Catalin, multumim GSP!

Diseara voi renunta la alte activitati(aerobic -:) pentru a vedea un regal jurnalistic: Moise Guran & Catalin Tolontan. Nu puteti sa-l aduceti pe Obreja daca Udrea n-are curaj? La ce frustrare si furie o fi in el, poate il determinati sa spuna si ce nu ar vrea sa se stie!

Succes!

P.S. Daca firele duc la Basescu? Altfel mi se pare de neinteles sustinerea lui Basescu pt Udrea!

Suporter  •  31 octombrie 2013, 10:08

Nu stiu. Nici eu nu as avea curaj sa o pun sub acuzare pe Udrea.

Florin Videa  •  31 octombrie 2013, 10:24

cataline, nu te supara, nu o spun cu rautate, dar, ca si in cazul ridzi, nu se intelege nimic din ancheta voastra….. cam shase luni s-a vorbit pana la paroxism despre cazul ala cu 2 mai cu scena de la mare, si nu am inteles, in final CE FEL DE ACHIZITIE A FOST….. si acum, la fel…. nu se intelege nimic din tot ce povestesti acolo… voi chiar nu aveti un consultant pe teme de achizitii publice si bani europeni? ce fel de achizitie a fost, cum arata caietul de sarcini, cine a semnat si ce, daca a fost pe bani europeni, ca nu stiu daca s-ar incadra la vreun fond european… cineva trebuie sa puna ordine in toata povestirea voastra
toate bune!

ro_omu  •  31 octombrie 2013, 10:29

Nu cred ca exista cineva care vrea, are ca scop sa faca puscarie. Dar isi asuma. Si eu sunt de parere ca daca pana la urma va trebui sa se scoata un vonovat, acesta va fi Obreja si el va accepta, pentru ca altfel e prea riscant pentru politic.
Si ma refer politic in general nu la Elena, se creaza un precedent in dosarele cu cheltuirea banilor europeni/minister.
Lui Obreja i se va explica, ca daca mai intra si altii la puscarie el oricum va intra, nu va fi iertat si atunci mai bine sa ramana el singur de vina si i se vor promite/asigura anumite beneficii pe viitor. Pana la urma as vrea sa vad si eu macar odata ca pe langa o condamnare se si recupereaza prejudiciul financiar.

MEM  •  31 octombrie 2013, 10:55

Incredibil cum pot castiga necinstit bani multi, bani pe care un om corect si cu un nivel de educatie peste cel al persoanelor incriminate nu-i castiga intr-o viata!

gigel  •  31 octombrie 2013, 11:01

Tare sunt curios ce o sa iasa din toata afacerea asta care miroase a jaf de la mare departare!

Petrescu  •  31 octombrie 2013, 11:05

Apreciem eforturile facute de Gazeta pentru demascarea hotiei din tara asta si curajul jurnalistilor care isi pun la bataie linistea si siguranta. Probabil in Rusia erau executati demult. Sau inchisi 15 ani pentru ca au trecut pe galben.
Totusi, ce mi se pare neclar…de ce nu o ia nimeni pe Udrea la intrebari? Dupa meci Bute a multumit „Doamnei” deci ea este autorul moral al infractiunii. Ia sa o scuture – daca se poate – DNA-ul putin sa vezi ce vor sari parole de la conturi si nume de directori de banci!

Adi  •  31 octombrie 2013, 11:08

„Oamenii lui Udrea scapă”. Ne miram? 🙂

Gogu  •  31 octombrie 2013, 11:17

Măi, acești bani nu au fost fraudați, ei au fost „investiți”. Amintiți-vă declarațiile lui Traian Băsescu în care vorbea de investiții, pericolul „stopării investițiilor”, etc. Mare parte din banii dedicați investițiilor în lucrări publice sunt sifonați către firme de partid, ieri de la PDL, azi de la USL.

Bombilica  •  31 octombrie 2013, 11:28

Daca Tolo lucra la orice alt ziar sau orice alta televiziune din afara Trustului Intact ar fi fost interesant subiectul dar cu tot respactul pentru munca depusa,credibiliatea celor din jurul Antenelor scade pe zi ce trece mai ales dupa ce oameni ca Oreste sau Bendeac au spus ce au spus despre acest grup de presa

elu  •  31 octombrie 2013, 11:31

tolontane cand faci o ancheta despre Autostrada Transilvania??
acolo e marea belea aici sunt faramituri !!!

un moldovean onest  •  31 octombrie 2013, 11:56

Multumim gsp, multumim C.Tolontan. Bine ca mai exista cate un ziar neaservit sau o persoana (ziarist sau anchetator) cu coloana vertebrala pentru a informa (macar) cetateanul roman despre furaciunile din aceasta tara. Banuim ca nu va face nimeni puscarie, ca si in cazul M.I.Ridzi, dar vorba lu’ Nenea Iancu: „furaciune-furaciune, da’sa stim si noi”.

florian  •  31 octombrie 2013, 12:41

Votez in continuare cu PDL, dar fara Udrea si fara Basescu. Nu mi-a placut acest cuplu niciodata. Dreapta (inclusiv PNL) s-ar putea reuni, dar fara Basescu si fara Antonescu.

sistemul  •  31 octombrie 2013, 12:41

Multumim Elena Udrea ca nu te mai inghesui sa apari la televizor. Nu stim ce s-a intamplat de te-ai retras de cateva luni in turnul de la Cotroceni, dar nu cred ca iti duce dorul careva! Poate ca a inteles in fine ca enerveaza pe multa lume cu toate fitele ei! Tolontane, poate gasesti un invitat la dezbateri cu adevarat inteligent!
Felicitari pentru investigatie

A  •  31 octombrie 2013, 12:46

Eu vad aici doar un conflict de interes in cazul Dlui Obreja. In rest absolut nimic nou…
Aceia nu sunt oamenii lui Udrea ci oamenii sistemului…ei fiind avansati acum si continuand sa fraudeze bani seriosi nu un milion de euro din care daca stai sa te gandesti a iesit totusi ceva bun.
Ceva bun pt imaginea Romaniei, ..pt fericirea scurta a romanilor prin succesul unui roman, printr-un exemplu pozitiv in sfarsit promovat tinerilor romani, prin cheltuielile facute pe produsele si serviciile din jurul evenimentului(hoteluri, restaurante, bilete avion, etc)
Iar daca stam si ne gandim mai bine intelegem ca un manager canadian de exemplu ar fi putut sa ceara simplu pt el, taxa de consultanta 3 milioane euro pt acest eveniment…
O sa ma uit la emisiune cu obiectivitate

popa  •  31 octombrie 2013, 12:47

Se simte de la o posta interesul MDRT ca acest contract sa se semneze si sa fie decontat in timp record. Eu am depus un proiect la acest minister pentru a accesa fonduri europene si abia mi-a fost evaluat in 11 luni. Au mai trecut 6 luni pana mi-a fost acceptata cererea de finantare. Intre timp am dat faliment din cauza perioadei mare de asteptare si a dobanzilor pe care le-am platit la banca pe creditul pentru cofinantare. Niste hoti nenorociti!

Alcaloid  •  31 octombrie 2013, 12:58

Zici ca Tolontan e minim Prim Ministru ca trebuie ca oricine sa aiba intrevederi cu el. Tontolan e un „jurnalist” (ma rog….) in principal la GHESEPE (un exponat al presei sportive din Romania care de facto nu exista si sunt doar articole de chilotareala cu protagonisti al carui intelect fac un parameci sa se simta superior). Deci inseamna fix nimic …

vasile  •  31 octombrie 2013, 13:38

Felicitari pentru ca nu renuntati intr-o tara in care toata lumea s-a resemnat.
Multumesc

ion  •  31 octombrie 2013, 14:50

Lui Obreja si altora le iese acum pe nas aceasta „gala” de 2 lei. Udrea nu reprezinta un pericol pentru nimeni din punct de vedere politic. E terminata blonda din plescoi, nu o va vota nimeni in vecii vecilor. Sa promovezi turismul in Romania printr-o gala de box profesionist cred ca e unicat in lume, ce le-a putut trece prin cap escrocilor. Era si normal ca europenii nu vor da bani pentru asa ceva, ar fi fost culmea. Si acum cine va trage ponoasele? Aia mai mici si mai fraieri, executantii: obreja, vranceanu si alti pioni probabil. Procesul va fi lung, probabil sechestru asigurator pe bunuri. Nasol! Si cand te gandesti ca unii visau imediat dupa aceea la o gala pe National Arena, adica o furaciune si mai mare. Intre timp Bute s-a spart ca un balon de sapun in fata lui Froch iar atarnatorii din jurul lui au ajuns inculpati la DNA. C’est la vie!

dordeduca  •  31 octombrie 2013, 14:59

Cum sa iasa Udrea cu declaratii publice acum, cand DNA ancheteaza marele eveniment Gala pe seama caruia a alocat doua milioane de euro! Ce ar putea spune? Ca este o actiune politica a DNA? Ha ha ha Ea oricum iese sifonata din toata aceasta minune!

barosanu  •  31 octombrie 2013, 15:55

citi prosti pe acest blog. comenteaza si cind se duc la vot pun stampila pe Udrea! daca nu s-ar fura un an in tara din bani publici, am face de doua ori mai multe lucruri. nu exista licitatie la care sa nu participe firme cu spate politic. se fura ca in codtu. si ce daca? mergem inainte nu avem ce minca, cu ce ne imbraca. hai la vot! tot hotii sint mai buni. de ce sa vina oameni cinstiti? doar ne e frica de ei. altfel, am fi un popor intreg la puscarie. punem gratii la intrarea in tara si vedem noi cum o scoatem la capat.

un cetatean revoltat  •  31 octombrie 2013, 16:08

Udrea va merge la emisiunea doar daca va avea spatele asigurat! si nu uitati de base in toata afacerea. nimic nu a miscat fara acordul lui base in guvernarile boc! va fi greau de demonstrat, dar atata timp cat marinarul va avea fraiele DNA si serviciile secrete in mana, nu se va abate nici un fulg de nea asupra ei sau a lui…

Cataleya  •  31 octombrie 2013, 16:38

Ce a fost rezolvat in procesul ministerului sportului Ritzi,nimic.Asta este justitia romana ,EI cu salarii mari,pensii 85% din ultimul salar si nu au responsabilitate pentru hotararile luate.HALAL DEMOCRATIE!

genu  •  31 octombrie 2013, 17:01

Daca pe MITREA il trimit in judecata in 2013 pt. ce a facut in 2000 ,o vor trimite si pe madam UDREA cam prin 2025.

TRex  •  31 octombrie 2013, 17:22

Si cind te gindesti ca Nutzica nazuiste la
fotoliul prezidential in 2014…
Astfel se explica refuzul ei de a da declaratii
in legatura cu acest caz!
Ea trebuie sa ramina curata ca…nufarul!
Nu stiu pe cine mai poate prostii!
Asa ca prieteni …totul e vinare de vint!

Broscuţa Oac  •  31 octombrie 2013, 19:01

Eu am deplină încredere în Justiţia Română.
Preşedintele Băsescu veghează neclintit la bunul ei mers…

ceausescu  •  31 octombrie 2013, 19:03

Va luati de niste lucruri mult prea mici. Un milion de euro „frauda” . Si daca a incasat cineva privat, acel milion, a fost bine investit. O gala de box in Romania pentru un campion roman, nu se va mai intimpla in curand, asa ca milionul este un mizilic. De ce nu investigati fraudele de bilioane de euro pe care le fac partidele politice si restul de baieti destepti. NU votez si nu ma intereseaza ce partid conduce, dar deja au inceput jocurile pentru 2014. Un articol mic, ca sa zica „Prostimea „, nu mai votez cu X sau Y ca uite ce au facut au furat un milion. :)))))))) O tara spalata pe creier de capitalism si mijloacele lor de propaganda. Au avut ce sa invete TOLONTANI de la compatrioti din WEST ( us,israel, uk … etc)

nica  •  31 octombrie 2013, 20:53

Udrea nu are cum sa iasa Alba ca Zapada. Nu are cum.
Jos palaria pentru ancheta

haiducul  •  31 octombrie 2013, 21:08

Sunteti meseriasi in ceea ce faceti, dar senzatia mea e ca nu o sa se schimbe nimic. Sunt prea puternici. Putini, dar puternici.
Cu stima,

Matei  •  31 octombrie 2013, 21:20

Treceam astazi pe Aleea Aviatorilor, pe langa „Palatul” lui Gigi Becali. Numai ca palatul era cufundat in bezna si m-am gandit ca de acolo de unde e, poate ca ar fi fost multumit si cu 2 camera in Berceni, numai sa fie liber.
Insa dl Tolontan, dvs probabil stiti mai bine ca la „cerintele” Romaniei, DNA ar trebui sa aiba mii de angajati.

turbulentul  •  31 octombrie 2013, 21:41

Te lupti cu morile de vant si masinaria de fraudare a fondurilor europene merge in continuare. Pacat de munca voastra, de altfel una foarte documentata si bine coordonata. Bafta!

Paul  •  31 octombrie 2013, 22:11

Scandalul asta la fel ca si cel cu cainii maidanezi este bun ca sa ne ia privirea de la adevaratele operatiuni care se fac. Vorba aceea: „Arata-i inamicului tancurile din stanga lui si nu va mai observa portavioanele din dreapta.”

lupul  •  31 octombrie 2013, 22:58

Va urmaresc investigatiile de ani de zile si imi permit sa spun ca unele sunt reusite, altele mai putin. Gala Bute se afla in prima categorie si, ca si tine, continui sa am incredere in justitia din Romania. Unii imi spun ca ori sunt naiv, ori prost. Prefer oricare dintre calificative decat sa renunt la speranta. Sper sa nu raman cu o mare dezamagire.
Va multumesc pentru profesionalismul de care dati dovada

Gigi  •  31 octombrie 2013, 23:05

Tolontane, ar trebui sa scrii si tu despre FC / CS Universitatea, ca sa te incadrezi in politica ziarului (nea Ovi si Maria deja au scris despre asta). Gazeta Sporturilor a devenit „Editie speciala” de Craiova (ziarul lui Mititelu).

doina  •  31 octombrie 2013, 23:06

Urmaresc investigatia cu Gala Bute ca pe o telenovela. Cu fiecare material creste interesul, ne ofera cate o faramatura din afacere, se apropie de finalul oarecum previzibil pentru toti oamenii de rand. Noi, cei de peste Ocean, suntem interesati de gala bute pentru ca Lucian este pentru romanii de aici un erou. Am inteles ca el nu are nici o vina si ca este implicat doar indirect. Totusi, institutiile statului nu vad ceea ce e evident?
Multumim

lila  •  1 noiembrie 2013, 0:12

Felicitari pentru ancheta si va rog sa nu renuntati la jurnalismul de investigatie. Se citeste. mai ales intr-o Romanie ca cea de azi in care presa obiectiva si normalitatea sunt la mare cautare.

ion  •  1 noiembrie 2013, 3:01

Am urmarit ieri emisiunea pe tvr 1. Catalin, cine era acel individ „expert in fonduri europene”? Unde l-ati gasit domne? V-a stricat emisiunea, dupa ce ca era gangav si lega cu dificultate 2 cuvinte nici nu am inteles nimic din ce incerca sa explice. Vai de capul nostru daca asa arata „expertii” in atragerea fondurilor europene nu e de mirare ca am accesat atat de putin in comparatie cu alte tari si suntem pe ultimul loc. Oricum felicitari pentru ancheta jurnalistica!

Adi  •  1 noiembrie 2013, 8:48

Pacat de Obreja. Imi placea cum comenta galele de box, de pe Eurosport.

inginerul  •  1 noiembrie 2013, 8:56

Mereu ma intreb de ce un ziar de sport face investigatiile cele mai reusite din presa scrisa din Romania?! Cred ca raspunsul se afla in calitatea oamenilor care lucreaza la Gazeta, si nu in alta parte. Desi vreau sa se schimbe ceva in Romania, imi doresc ca voi sa nu va schimbati. Respectele si admiratia mea

gicu din obor  •  1 noiembrie 2013, 9:03

haha, ai uitat patinoarul din brasov si partia…
alea erau acuzatiile de baza spre nutzi, de la amicul dr.tonta.
mai draga, voi vreti sa acoperiti cu ceata si fum marile tunuri.
de contractul cu televiziunile, spaga la metica, de scandalul intre rds si intact, pe difuzarea meciurilor, de sala de nunti a lui metica, de procesele re re ras reluate cu transferurile, mai nimic.
tunurile pe udrea. cel putin l’au vazut si romanii, pe bute, acasa.
in Romania totul se face cu „avantaj” la moguli, primari, ministri, sefi si sefuti politici.
asta e tzariasoara, ole, ole comunistii tot ma e !
nu mai sunt cu numele, au ramas cu naravurile, care se transmit din generatie in generatie.
ba, ai mai tineri le’au ridicat pe noi culmi ale spagii, cumetriilor si furtisagului.
alleluia, brother !

Comentează