ProSport, un ziar care a trăit și a murit în picioare

Agenția Mediafax anunță în această seară că, începînd cu 9 decembrie, ProSport își va înceta ediția cotidiană și va apărea ca supliment săptămînal al Ziarului financiar.

luni, 25 noiembrie 2013, 8:51

Agenția Mediafax anunță în această seară că, începînd cu 9 decembrie, ProSport își va înceta ediția cotidiană și va apărea ca supliment săptămînal al Ziarului financiar.

Am lucrat la ProSport din 1997 și pînă în 2003. Au fost ani de efort sălbatic, alături de oameni  incredibil de talentați și dedicați. Astăzi, la altă vîrstă și în altă epocă, dacă m-aș supune o singură lună ritmului de 16 ore de muncă pe zi, 7 zile din 7, m-aș epuiza de la prima încercare.

Anunțul de azi nu a fost o surpriză pentru lumea presei. Informația plutește de ceva vreme și, spre deosebire de alți manageri mai puternici, care au declarat că nu au nici o emoție să renunțe ediția tipărită a ProSport și să rămînă pe site, mărturisesc că eu am emoții.

Acum, pot spune doar atît: într-un moment în care atîția stau în genunchi, ProSport a fost un ziar care a trăit și a murit în picioare. Faptele sale bune îl vor însoți în noua viață digitală.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Catalinfb  •  25 noiembrie 2013, 21:03

Articol amical. Nu pentru noi.

Adrians  •  25 noiembrie 2013, 21:14

Un final previzibil datorat in totalitate redactorilor ce s-au perindat pe acolo in special in ultimii 5-6 ani.Daca ai citit cumva parerile majoritatii cititorilor,ai realizat cu certitudine ca inchiderea nu este o noutate.In momentul cind de o lunga perioada de timp – cam de pe la la Chiosea – te transformi intr-un tabloid,desi cititorii te avertizeaza si iti spun ca esti pe un drum gresit,rezultatul este previzibil.Problema este alta Cataline,din nefericire aveti si voi cam multe momente cind redactorii – in special cei noi – scriu niste articole de un penibil jenant,cind scandalurile tind parca tot mai mult sa inlocuiasca articolele adevarate.Nu subestimati inteligenta cititorilor de print,care sint diferiti de cei on line.

george  •  25 noiembrie 2013, 21:15

e normal sa nu performezi cand tabloidizezi si presa sportiva, lumea iubitoare de sport e satula de siteuri gen sport.ro si stiri cu titluri penibile pentru a forta clickuri in virtual, cred ca si voi faceti o eroare cand dati prea repede drumul la presa online, mai ales partea de editoriale. Lumea va cumpara pentru articolul tau, al lui Cosasu, uneori al lui Geambasu, Maria. Macar partea asta de editoriale, ramasa cam singura, din pacate, care reprezinta si analize pertinente (cronicile dupa etape sunt ridicole uneori, zici ca e telegrama).. ar trebui sa o imbunatatiti in sensul de a exista o situatie clara a aparitiilor editorialelor, asa cum era altadata, acum totul e prea aleator … e pacat pentru ca aveti echipa buna .. ziarul ar trebui sa fie mai stufos si mai aplicat pe condei decat stilul pe mana caruia a murit Prosportul …e o parere, cred ca ti putea fi mult mai buni pe hartie, decat sa va aliniati noilor orientari

Daria  •  25 noiembrie 2013, 21:17

Aceasta informatie mi se pare de necrezut. Cand am citit titlul, am crezut ca este o gluma proasta. Care ar fi motivul nu il inteleg. Sunt multi pasionati de sport si erau fideli de ani de zile acestui ziar. In loc sa inchida ziarele si revistele care spun minciuni si abereaza pe diverse teme, distrug ce este cautat, corect si viabil. Pacat…

CIPRIAN  •  25 noiembrie 2013, 21:19

nu mai citesc editia tiparita a prosportului din cauza
„stirilor bomba”

Cosmin  •  25 noiembrie 2013, 21:21

Păi normal că vor renunţa la ediţia tipărită. Sunt tot mai mulţi care vor face asta. Pentru că n-au respect pentru ceea ce fac. Pentru meseria de jurnalist, pentru ziaristică, pentru presă, în general. Oamenii vor doar să-şi vândă articolele, nu-i interesează cum şi de ce o fac. Nu au curajul de a încerca să reinventeze o astfel de industrie atât de frumoasă. Aleg calea uşoară, dând vina pe public, de parcă presa n-are niciun rol în educarea acestui public. Prosport moare în genunchi.

AS  •  25 noiembrie 2013, 21:25

Pentru mine

sweeney  •  25 noiembrie 2013, 21:26

ziarul nu a murit chiar în picioare şi sper să nu rămână nici în online să vâneze click-uri. poate îşi revizuiesc politică otevist-senzaţionalistă… publicul le-a dat un semn!

adriani  •  25 noiembrie 2013, 21:31

Glorie invingatorilor, onoare invinsilor !

zona magheru  •  25 noiembrie 2013, 21:33

Sa-i fie tzarina usoara ! Eu am comentat ultima data acolo acum 3 ani . Apropo sper sa investighezi ce au declarat cei doi mari patroni din liga 1 chiar acum citeva ore . Cind am afirmat ca o vei face majoritatea „userilor” au ris .

Tommy Gemmel  •  25 noiembrie 2013, 21:38

La capatul fiecarui drum se mai adauga o lespede,iar pelerinului ce reia neobosit drumul i se pare ca umbla in urma cuiva ai carui pasi ii mai aude…SPIRITUL PRO SPORT – LUI NU MOARE,doar trece intr-o alta stare…

Mihai V  •  25 noiembrie 2013, 21:40

Nu vreau sa fiu nu stiu cum….dar sa zici ca ai muncit eroic 16/24 si 7/7 si drept rezultat sa ai un ziar care 90% din continut se axeaza pe ce a zis borcea,becali,mitica,arpy,copos sau care or mai fi e deja can-can. Din nou….nu stiu cum se creeaza o stire sau un reportaj…dar daca voi ati muncit atat de mult cum ziceti si a iesit doar un can-can cu fotbalisti inseamna ca habar nu aveti cu ce se mananca meseria pe care o faceti. Poate in noua cariera veti gandi mai mult si veti munci mai putin….sunt sigur ca veti avea rezultate mai bune.

mido_  •  25 noiembrie 2013, 21:44

Eu unul am renuntat de mult sa citesc ProSport-ul in editia digitala, de print nu mai zic… nu mai stiu de cand n-am mai cumparat ziarul…
Dar, referindu-ma strict la digital, eu zic ca pot s-o inchida si pe aia… prea mult „Soc” si „Senzational” pe site-ul ala… Sa nu mai zic de titluri care n-au nicio treaba cu continutul… Daca oamenii aia considera ca asa se face presa in anul 2014, sa-si citeasca ei ziarul…
Fara sa „ma dau bine” cu Gazeta (n-am nimic de castigat din asta), aici e altceva… se mai sare si aici calul din cand in cand, dar macar 90% din ce se scrie imi pare obiectiv si fara minciuni…
Bravo Gazeta, din textul lui Catalin inteleg ca print-ul e „in genunchi”, macar site-ul e bun spre foarte bun…

Gabriv  •  25 noiembrie 2013, 21:50

Intr-un fel, e de-nteles. Presa electronica e mult mai la indemana Nici nu mai stiu cand am cumparat ultimul ziar de sport. Anul acesta am citit o carte, anul viitor cine stie. Nu mai am timp, sau, timpul nu ma mai asteapta, e o scuza ce nu-mi place, dar adevarata. Ma-ntristeaza, si…? Mergem mai departe…

sportmagazinero  •  25 noiembrie 2013, 22:04

Din punctul de vedere al celui care a cunoscut echipa, ba chiar a lucrat sase ani acolo, articolul e foarte de bun simt si totodata educativ.

Pe de alta parte, din punct de vedere al cititorului, cred ca ar trebui sa reprezinte un semnal de alarma si pentru Gazeta, sa fim seriosi, ProSport, prin apropierea de tot cea ce inseamna trustul PRO, a infectat constant presa sportiva.

Moartea ziarului este doar o consecinta salutara!

miti  •  25 noiembrie 2013, 22:12

pacat

theone  •  25 noiembrie 2013, 22:23

Ce am fost si ce am ajuns.. ma refer asa la ziaristi in general. Ce dor va este de vremurile alea in care schimbati ministri si guverne. Scria CTP-ul un editorial de sareau geamurile de la palatul Victoria. Cred ca este mai bine asa, intr-un fel, erau si ziaristii astia niste elemente suplimentar de hranit alaturi de clientela politica.

Roberto  •  25 noiembrie 2013, 22:28

Nu stiu ce ma dezamageste mai tare, lupta salbatica a Prosportului pentru click-uri…va dati seama ce schimb de linkuri se va face pe axa sport.ro-prosport-gandul sau mercantilismul bolnav de care dati voi dovada prin bannere publicitare agresive si taxe pentru editii print-digitale.

Cateodata imi este dor de Sportul Romanesc al lui Nea Mitica….ce vremuri…

m  •  25 noiembrie 2013, 22:35

Ramine jegul de pe online… Click aici, n-o sa-ti vina sa crezi! Ginduri frumoase si regrete pentru ce a fost Prosport odata.

Marius  •  25 noiembrie 2013, 22:37

La aberatiile care le scriu ei pe site mi se pare
normal. Le doresc acelasi lucru si cu versiunea online.
Nu-i mai citesc demult. Doar cancan.

Constantin  •  25 noiembrie 2013, 22:42

Nu Cătăline, te înşeli! Pro Sport nu a murit în picioare….În ultimii ani se transformase într-un tabloid cu vagi informaţii din sport. A fost o moarte urâtă, penibilă, după o agonie mult prea lungă…Pro Sport a murit, din păcate, de ceva vreme pentru iubitorii de sport şi de jurnalism sportiv corect, bine făcut.

Florin  •  25 noiembrie 2013, 23:04

nefiind in Romania intru des pe cateva site-uri. era o rutina sa intru pe gsp, prosport si sport.ro, cam astea sunt site-urile de sport sa zic asa. de vreo 3 ani insa nu mai intru nici pe prosport si nici pe sport.ro. Nu mai suport. daca eram la scoala sau la munca si ma uitam un pic stiri trebuia sa fiu atent sa nu ma vada nimeni, pentru ca apareau niste imagini cat tot ecranul cu toate pitipoancele si mai stiu eu asa zisele persoane publice. erau site-urile pline de asistente dansatoare de la nu stiu ce emisiune de rah…t. Nu mai vb. despre titlurile care te minteau pe fata de la sport.ro.

Din pacate pe langa cateva editoriale normale, si GSP-ul cam intrece masura. Sunt in cautare de alternative. Nu suntem toti prosti, si mai filtram si noi. Iti doresc sa iti cauti de munca in alta parte, sa ai niste colegi de munca cu care sa te mandresti si cu care iti place sa fii intr-o echipa. Cu munca si seriozitate, adevar, profesionalism lucrurile vor merge bine. Dar cine e in stare sa isi asume niste riscuri? Ar fi frumos ca unul din scopurile pentru care faceti jurnalism sa fie, de ce nu, educatia!

marean.vanghelie care.nu.este  •  25 noiembrie 2013, 23:15

din pacate toti „iubitorii de hartie” o vor admira in curand doar in toalete. nu mai cumpara nici dracu reviste sau ziare iar platile de la rodipet pentru putinele ziare vandute vin cu intarzieri de cateva luni. in ideea asta nu stiu ce om normal la cap mai vrea sa tina un ziar tiparit. nu doar prosport moare pentru ca scrie cu multe bombe si socuri ci or sa moara toate cat de curand iar cand se va intampla va astept sa aveti acelasi entuziasm si bucurie. ne vedem diseara si la un show pacatos ?? aceasi calitate top.

marian0904  •  25 noiembrie 2013, 23:22

Cataline, in loc sa-i plangi pe prietenii tai de la Prosport, cred ca voi (GSP) ar trebui sa va ganditi la ce faceti voi. Si cei ce au scris inaintea mea v-au avertizat. Prea multe scandaluri, prea multi fitosi. Acum scrieti ca Mutu il face praf pe Piturca. Ce castiga fotbalul romanesc din asta? Nimic. Sunteti in stare voi sa spuneti de unde o sa-si aleaga marele selectioner (inlocuitorul lui Piti) fotbalisti echipa nationala? Cu ce avem acum sperantele sunt slabe. O intrebare pentru tine: L-ai cunoscut pe Alin Moldoveanu (CO la tir) in avionul spre Londra? Daca da, atunci aveti o mare problema.

Matei  •  25 noiembrie 2013, 23:30

Nu cred ca Pro Sport a murit in picioare. Precum gandacul lui Kafka, din 2003 s-a metamorfozat intr-un ziar de Can Can, ieftin, transformand conceptul de stire sportiva intr-un ridicol aproape perfect. Traficul pe care il au pe internet este datorita faptului ca ziarele din trustul Mediafax posteaza tot felul de stiri care implora un click .

Cătălin Tolontan  •  25 noiembrie 2013, 23:34

marian0904: uite ce scriam despre alin moldoveanu inainte de olimpiada

https://www.tolo.ro/2012/07/17/povestea-extraordinara-a-lui-alin-moldoveanu-si-a-tirului-sport-in-care-milimetrul-se-imparte-in-zece-blestemul-perfect/

de altfel, nici nu am mers in acelasi avion 🙂

Si nu,nu-ai devarat.Il cunoscusem pe Alin cu patru ani inainte.

Nu-i asa ca e usor sa ai certitudini? Sa-i critici pe ceilalti cu usurinta si sa n-ai dreptate si sa treci mai departe linistit?

Aici este cronica din momentul in care Alin Moldoveanu a cistigat medalia de aur.

https://www.tolo.ro/2012/07/30/sa-tintesti-prin-bunatatea-inimii-lui-dumnezeu/

Matei  •  25 noiembrie 2013, 23:41

In cetatea Rasnovului se gaseste o fantana ce a fost sapata in stanca, timp de ani de zile, de catre doi prizonieri turci. Asa ambitie mai rar. Mai rar, dar nu imposibil. Pentru ca ce fac baietii de la Sport.ro depaseste tenacitatea bietilor turci. Zi de zi, an de an, redactorii lor dezbat ore in sir fapte la fel de palpitante precum grosimea cuielor din magazinele Praktiker. Partea interesanta este ca dau o nota atat de serioasa „dezbaterilor”, incat par a fi gasit solutia la conflictul din Orientul Mijlociu. Premiul insa nu-l merita ei, ci persoanele care au rabdare sa-i asculte.

Doc  •  25 noiembrie 2013, 23:48

Bine ca esti la mogul si ca te tine aci, cu tot cu portocalismele dizidente ale lu’ matale.

andrei  •  25 noiembrie 2013, 23:58

Presa moare. Asta e adevarul.

hmmmm  •  26 noiembrie 2013, 0:17

A murit calcat in picioare de ratiuni de marketing…..

marian  •  26 noiembrie 2013, 0:47

A murit pentru ca si-a meritat-o. Si, atentie: lista este deschisa …

Prosport a murit. Citește ce scrie Tolontan | OnlineReport.ro  •  26 noiembrie 2013, 0:50

[…] Acum, pot spune doar atît”: citește continuarea pe blogul lui Tolontan […]

fla  •  26 noiembrie 2013, 0:57

Hopa, iese de la taraba oficiosul lui Dinamo! Nu-i nimic, o sa ramana Ring.

sportmagazinero  •  26 noiembrie 2013, 1:03

Despre Catalin Tolontan nu cred ca se poate pune problema
corectitudinii (sper! la ce fiasco am avut cu antena3…), sau a valorii jurnalistice.

Acum ceva timp ma gandeam cu ar arata Gazeta fara Tolontan, astazi cred ca am primit raspunsul.

N-am nici o simpatie cu acest om, ba din contra. Obisnuiam sa ader la pererile lui M. Badea despre el.

tgv cluj  •  26 noiembrie 2013, 1:07

Asa vor pati pe rand toti cei care nu fac altceva decat sa minimalizeze rezultatele CFR-ului obtinute in Europa, preaslavind insa in permanenta mediocritatea Stelei.

Debus  •  26 noiembrie 2013, 2:18

Sincer, ProSport pot sa se reinventeze de zeci de mii de ori. Daca nu vor concedia editorii analfabeti care nu stiu gramatica si pun titluri care nu au legatura cu articolul … degeaba. Sa angajeze oameni competenti pe sport care sa acopere tot domeniul de la volei, baschet pana la fotbal …

QCD  •  26 noiembrie 2013, 2:37

imi amintesc cu emotie clipele traite alaturi de ProSport, cand eram pustan de liceu, aveam abonament si asteptam postasul. Savuram ziarul pana la ultimul articolas, trantit pe burta in mijlocul camerei cu usa deschisa spre gradina din fata. Aveam si legitimatie de „antrenor” al „Ligii Fantastice”, parca asa se numea concursul… ?! Am crescut alaturi de articolele scrise de voi in ProSport, noul val de jurnalisti la vremea aia. Timpul a trecut, pretentiile mele au crescut, nu ma mai identificam de mult cu ce se scria in el, asa ca l-am abandonat. Acum inca te citesc cu placere de undeva de departe, si sper sa vad incununarea macar partiala a efortului pus in investigatii.

Debus  •  26 noiembrie 2013, 2:42

Asta ca sa nu mai zic ca pe GSP ultimul articol de baschet dateaza din 10 noiembrie, adica acum 16 zile. Aveti idee cate meciuri s-au mai jucat de atunci in Liga Nationala de Baschet, Challenge League (unde echipele romanesti participa) sau NBA ? Banuiesc ca nu stiti…

Bar Bados  •  26 noiembrie 2013, 3:00

Prosport e numele cu care a aparut. Ala cu care crapa e Prostsport.

Radu  •  26 noiembrie 2013, 8:49

Cateva titluri din Prosport-ul de azi :
– O sa iasa scandal ! Sotia lui Bourceanu umilita pe fb.
– Stucan si Costeiu au analizat…..
– Ce a facut un barbat din Timisoara ca sa o impresioneze pe aceasta tanara
– Cum a aparut la balul bobocilor aceasta tanara din Buc
– Mihai Costea o sa-i aplice o corectie ! Ce a putut sa faca Daniela Crudu samd
Si retineti ca azi sunt totusi putine titluri de tipul asta. De obicei ziarul abunda in astfel de porcarii, de aceea Tolo cu regret te contrazic….ProSport-ul nu a murit in picioare

pedrogar  •  26 noiembrie 2013, 8:56

Din pacate aceasta soarta o sa o aiba si alte ziare cu nume. Greseala mare care se face este ca nu se mai scrie despre sport ci despre cu totul altceva. Imi este dor de ziarul de sport de acum 15-20 de ani cand puteai citi in el doar stiri sportive. cine credeti ca mai da banii pe prostii. Pe site-uri de sport mai intra lumea pentru ca e gratis, la indemana, comod, doar din plictiseala nu pentru porcariile care se scriu. O sa se trezeasca lumea la realitate candva dar ma intreb cand.

ksh  •  26 noiembrie 2013, 9:11

presa vaneaza click-uri si va muri pe limba ei. in fond, acum prosportul va face ceea ce dorea ,dar inca se mai jena, sa vaneze click-uri cu titluri gen gandul.info.

Mircea  •  26 noiembrie 2013, 9:23

Din pacate ce se intampla cu Prosport-ul este emblematic cu societatea romaneasca. Nu avem valoare in sport, nu avem valoare in presa. Nu putem cere mai mult ziarelor de sport, ce sa publice… „performantele” sportului ?! Din pacete nu avem cronici adevarate de la meciuri, cu note, aprecieri, si cronici din care si tot natul ar putea invata ceva,la randul sau. Dar meciuri avem ???

catalin_cj  •  26 noiembrie 2013, 9:27

aceasta cadere e in stransa legatura cu postul sportiv(deh) sport.ro. daca pe cei de pe gsp ii vezi constant pe digisport fiind activi in sport nu in povesti din sport, pe cei de pe sport.ro ii gasesti in paginile prosportului atacand, murdarind si jignind. diferenta nu e mare fata de gsp din acest punct de vedere, insa gsp-ul mai scapa si sport. cred ca diferenta o face naum, geambasu, tolontan si inca cativa care sunt capabili sa scrie lucruri care pot fi citite. imi cer scuze de la ceilati care se ridica la nivelul celor enumerati de mine si netrecuti aici. insa in mare cred ca pierderea e si pentru gsp pentru ca asa ca si in orice domeniu, monopolul duce la scaderea calitatii.

ndanio  •  26 noiembrie 2013, 9:47

Ce amintiri frumoase am cu ProSport-ul anilor ’90. Din pacate in ultimii ani a suferit o transformare groaznica. Pe site-ul ProSport nu mai intru de mai bine de 1 an. Ma saturasem de stiri „bomba” si „senzationale”. Nici print-ul nu-l mai cumpar de cativa ani. Lasand la o parte disparitia ProSportului, concluzia este ca oricum print-ul se pierde usor, usor, in ceatza vremurilor trecute. Pacat.

Cătălin Tolontan  •  26 noiembrie 2013, 10:00

#39, bar bados, #41 pedrogar: aproape orice lucru il poti privi dintr-o perspectiva extrema. Lumea toata e o prostie, un nonsens. Ginditi-va la profesiile voastre, indifferent care ar fi acelea. Le puteti, voi singuri, demonstra inutilitatea sau decaderea, folsindu-va doar de citeva judecati.

Dar poti vedea si partile bune si munca oamenilor si eforturile. Si copiii care au invatat sa citeasca folosind Prosport, asa cum scrie azi un roman de origine iraniana aici.

http://www.paginademedia.ro/2013/11/pro-sport-inchide-editia-zilnic-pe-hartie-din-decembrie-ramane-supliment-saptamanal-al-zf/#comments

Eu cu acestea lucruri ramin. Bineinteles ca sint subiectiv.

dudu  •  26 noiembrie 2013, 10:01

Va faceti ca uitati cine a inventat Prosportul, Ioanitoaia, nu Tolontan, cum se strofoca aseara Banciu. Cat a stat Ioanitoaia acolo, ziarul a mers pentru ca nu devenise manelist.Ioanitoaia avea ochi si masura. Dupa care Prosportul a murit firesc.

Gabi  •  26 noiembrie 2013, 10:33

Cand in Prosport „fatucile” incurcau milioanele cu miliardele, cand esenta articolelor era DOAR aceea de a crea scandal si a „baga” zazanie intre interlocutori ( brevet marca Ioanitoaia ), cand reporterii si conducerea uitau ca ziarul se numeste PROSPORT si nu PROFOTBAL (!), nimeni nu-si punea problema ca va veni o zi de scadenta … Iata ca a venit. Din pacate , pentru ca sunt din ce in ce mai putine publicatii de sport …

Perspico  •  26 noiembrie 2013, 10:46

Domnule Tolontan, suntetti foarte elegant, dar tabloidul „Prosport” nu a cazut in picioare, s-a dus direct in cap … si nu de la o inaltime prea mare. Vedeti numai abordarea lor in comparatie cu GSP in cazul dezafilierii abuzive a Universitatii Craiova, a crearii surogatului CSU. In plus, aveau niste titluri-bomba care nu aveau nimic in comun cu continutul articolului respectiv. GSP-ul, desi a scapat de un concurent, ar trebui sa traga invataminte din asta.

Mircea Barna  •  26 noiembrie 2013, 11:11

Intr-adevar Tolo este un gest de generozitate din partea ta;in acelasi timp sunt putin dezamagit ca jurnalistul pe care mi l-ai recomandat acum 3-4 luni nu a sesizat importanta proiectului nostru „impreuna pentru Romania moderna”,proiect care va avea un impact major pentru viitorul sportului romanesc;parteneriatele cu oameni si organizatii de talie mondiala pe care le-am incheiat in sprijinul sportului romanesc imi dau curajul sa afirm ca nu a existat niciodata in Romania un proiect de asemenea valoare;imi permit sa-ti amintesc ca fotbalisti actuali de mare valoare cum sunt Chiriches,Maxim,Radut,Alex Vlad s-au pregatit dupa aceste programe(Tudor Bompa-Canada);sunt maestru emerit al sportului,am jucat de cca 100 ori in echipa de baschet a Romaniei si am avut contact cu multi „monstrii sacrii”ai sportului romanesc,de aceea crede-ma ca stiu ce inseamna sportul de mare performanta;daca nu intreprindem ceva urgent ACUM,vom avea tot mai putini sportivi de valoare

Comentează