La Mulți Ani, România, uite plata ce-ai plătit, îți vom recupera banii!

01-net

duminică, 1 decembrie 2013, 8:59

01-net

Așa arată pagina 1 a Gazetei de astăzi, 1 decembrie 2013. Darul ziarului de Ziua Națională este ordinul de plată și contul unde au ajuns 8,1 mil. de lei din Gala Bute. Plata ce-am plătit, vorba aceea, că tot e o zi istorică!

Uneori, să fii patriot înseamnă, simplu, să te preocupe resursele comune care ar putea fi folosite pentru un bine mai mare decît al tău. Cînd spunem patriotism, nu e vorba de noi, jurnaliștii, ci de voi. Pentru că dacă pe voi nu v-ar fi preocupat, dacă v-ați fi plictisit cu investigația complicată de presă începută tocmai hăt, în aprilie 2011, nu am fi ajuns niciodată aici! Tot simplu: nu am fi descoperit banii publici ascunși ai Galei Bute.

Începînd cu ediția tipărită de mîine, Gazeta va dezvălui ruta genială a dispariției fondurilor europene și românești cu care a fost finanțată gala de box profesionist din 9 iulie 2011.

Astăzi publicăm OP-ul și cele două conturi de trezorerie între care s-a făcut tranzacția primară: unul al MDRT și celălalt al BRD Sucursala Dorobanți. De aici, o mare parte din cei 8,1 milioane de lei din fonduri europene a plecat în altă direcție decît cea cunoscută publicului, procurorilor DNA și inspectorilor anti-fraudă europeni de la DLAF, filiala OLAF din România. Noi și europenii, laolaltă, am fost mințiți!

Contribuabilii și investigatorii statului au fost permanent înșelați în legătură cu această afacere. Am descoperit schema și știm cît este și unde se află suma necheltuită! Ea poate fi recuperată.

De ce, în 2 ani și 5 luni de la meciul de box profesionist, DNA și autoritățile n-au mers hotărîte pe traseul banilor, mulțumindu-se să se pregătească să-i trimită în judecată pe pionii Rudel Obreja și Valentin Vrânceanu, fostul președinte și fostul antrenor al lotului de box?

De ce Obreja a acceptat statutul de țap ispășitor proclamat chiar de el, ”Sînt unicul vinovat!”, deși o mare parte din banii de pe acest ordin de plată nu au ajuns la el?

De ce înalți responsabili din ministerul Elenei Udrea și manipulanții fondurilor europene au fost protejați?!

De ce actuala guvernare USL acoperă, într-un mod pe care îl vom prezenta public, ce s-a întîmplat cu banii?!

„E limpede că nici o autoritate națională nu are chef să dezvăluie  matricea prin care superclasa politică, de business și bancară dintr-o țară săracă, folosindu-se de alibiuri fals patriotice și de privirea întoarsă a elitei europene, fraudează în folos propriu fondurile comunitare. Și, dacă nu ține cu fondurile europene, fraudează fondurile naționale! Aceasta este povestea secretă a Galei Bute, pe care v-o prezentăm cu documente, cifre, nume și conturi!” Fragment din investigația pe care Gazeta Sporturilor o reia începînd de mîine

Ziarul de azi, cu această pagină 1 specială, va fi distribuit gratuit la parada și ceremoniile dedicate Zilei Naționale de la București, Alba Iulia, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov.

Tuturor celor care, înfrîngîndu-și teama, dilemele sau lehamitea, au făcut posibilă, prin mărturiile și informațiile lor, această investigație, și sînt mulți!, le spunem: ”Respect, România!”.

TRIMITE PROPUNEREA TA
Tu ce ai face pentru România cu aproape 2 mil €, cît reprezintă cei 8,1 milioane de euro plătiți de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului în această afacere?

Scrie ideea ta pe blog! Sau distribui-o pe conturile tale de social media folosind hashtag-ul #investigatieGSP. De asemenea, poți răspunde în aplicația instalată pe contul contul de Facebook al Gazetei Sporturilor (aici) ori pe Facebook-ul Tolo.ro (aici).

Comentarii (73)Adaugă comentariu

rasvio  •  1 decembrie 2013, 9:16

Asta inseamna patriotism!Bravo!

mirceacoman66  •  1 decembrie 2013, 9:18

Nu inteleg… un contract de ipoteca nu poate genera o creanta de plata. Poate un contract de credit…

Cătălin Tolontan  •  1 decembrie 2013, 9:36

#2,mirceacoman66: un pic e rabdare, te rugam 🙂 Incepind de miine veti afla totul.

buterchi  •  1 decembrie 2013, 9:43

Ce sa facem cu acesti bani? Educatie ,Educatie Educatie si iar Educatie ca de aici pleaca tot raul in aceasta tara si acestia ne conduc NEEDUCATII lipsa de educatie duce la un sistem neperformant unde gasim SCOLI ,SPITALE,INSTITUTII conduse de niste politruci care nu stiu unde au fost pusi de nasi ,cumatri ,unchi ,matusi si alte neamuri .

Caradima  •  1 decembrie 2013, 9:49

Cum vine asta: „aproape 2 mil. de euro, cât reprezintă cei 8,1 mil. de euro plătiți de…”??!! Ce vrei să spui?

sgabriel74  •  1 decembrie 2013, 9:53

Felicitari pentru articol, ziua nationala se confunda cum bine ati spus cu afacerile dubioase si injositoare ale unor oameni pe care legea nu-i poate ajunge pentru simplul fapt ca ei tin fraiele puterii. Demascati faradelegile in continuare!

Adrian  •  1 decembrie 2013, 9:57

Felicitări tie si celor care va luptați si nu va lăsați pana nu aflați adevarul. Se spune ca noi „votantii” avem putere sa sanctionam clasa politica. Eu unul ma declar neputincios si cu atât mai mult respect am ptr tine Tolo. La mulți ani.
PS: cu banii as face un spital sau o clinica in câteva sate/comune.

Istrati  •  1 decembrie 2013, 10:03

Domnule Tolontan, dar cu banii „agonisiti” de Dan Voiculescu în ultimii 23 de ani nu te întrebi ce ar fi putut face România?

viki  •  1 decembrie 2013, 10:15

As ”trezi” constiinta romanilor, motivandu-i sa iasa in strada pentru o adevarata revolutie, prin care istoria noastra sa inceapa sa curga de la momentul abolirii monarhiei.

Pandele  •  1 decembrie 2013, 10:34

Acest document reprezinta ceva special? Sper ca ai mai multe date , altfel pentru noi , cei multi, nu are semnificatie! Astept sa vad ce urmari si explicatii vor fi prezentate in numerele viitoare; daca ai spart blocada si asta va declansa dezvaluiri cu privire la hotii, BRAVO!

tase  •  1 decembrie 2013, 10:36

Felicitari D-le CT!! Si va rugam sa o tineti tot asa! Sunt convins ca demersul dvs nu va rezolva problemele acestei tari dar se va sti ca mai sunt si ROMANI cu sira spinarii dreapta. V-as mai ruga totusi ceva, stiind ca poate nu depinde numai de dvs, si anume sa incercati o asanare prin nepublicarea comentariilor celor care nu stiu altceva decat sa insulte si injure sau sa agite spiritele multora care se hranesc numai din scandaluri. Ar fi un mic pas inainte (ca si cel de mai sus) dar hotarat in asanarea morala a mocirlei Romanesti. va multumesc

valvartej  •  1 decembrie 2013, 10:41

Tontolane abia astept sa vad ce c… mananci in continuare! Daca vei continua, ca mi-e teama sa nu fi ajuns la Voiculescu. Pana acum, nimic spectaculos.

fanulumocanu  •  1 decembrie 2013, 10:51

Se pare, Tolo, ca esti hotarat sa faci istorie. Eu m-am asteptat sa inceapa sa vina piedicile chiar din interiorul trustului. Se pare ca ti-ai castigat o independenta jurnalistica beneficiind, poate , ca la 1918 de destramarea unor imperii. Sa va dea Dumnezeu sanatate!
.
Cu 2 milioane de euro as aduce in guvern ”antrenori straini ” pentru fonduri europene. Un ceh care stie jocul , un polonez, un lituania, etc.Pe care i-as plati cu bani multi.

axel  •  1 decembrie 2013, 10:56

#8 – dar cu banii „dinainte”?

georgel  •  1 decembrie 2013, 11:06

poporul acesta are foarte mult de recuperat, dar niciodată nu se va alege cu nimic. Agreez postarea semnată de Istrati și nu este vorba numai de DV ci de toți care au păpat miliarde după 1990 fără ca acest popor să știe pentru ce a trebuit să se imbogățească aceștia (DV, SOV, EU, EBA, muuulți alții).
Chiar dacă țintiți în altcineva, justiția nu poate condamna un om care nu a semnat, vezi și multele afaceri tutelate de SO Vântu în care acesta nu a putut plăti.
Cred că ar fi mult mai interesant de ce Romînia apelează la jucători străini în locul celor autohtoni și aici este bine să ascultăm părerile celor care-i aduc. Poate vom afla ce valoare are un român vs un tunisian , sau brazilian, etc.

La Mulți Ani, România, uite plata ce-ai plătit, îți vom recupera banii! | zappstefan  •  1 decembrie 2013, 11:15

[…] https://www.tolo.ro/2013/12/01/la-multi-ani-romania-poftim-un-ordin-de-plata-iti-vom-recupera-banii/ Ziarul de azi, cu această pagină 1 specială, va fi distribuit gratuit la parada și ceremoniile dedicate Zilei Naționale de la București, Alba Iulia, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov. […]

vlad  •  1 decembrie 2013, 11:24

La Multi Ani, Romania! Si mult succes lui Tolo pentru consecventa! ce as face cu doua milioane de euro? Un sfert din bani ii opresc, cu restul as incepe o afacere in care sa implic oameni cu idei.

dan.f  •  1 decembrie 2013, 11:39

Felicitari pentru investigatie si rezultate! La cat mai multe dezvaluiri, mafia din Romania trebuie demascata!
Banii acestia ar putea fi folositi pentru orice, atata timp cat e in folosul tarii si pe cai corecte. Educatie, sanatate, cercetare etc., toate sunt domenii cu bani insuficienti…

mihaela  •  1 decembrie 2013, 11:50

Interesanta abordare a Gazetei de Ziua Nationala! Bafta si atentie sporita…

claudia22  •  1 decembrie 2013, 11:57

Eu as face Bucurestiul mai prietenos pentru straini, de la harti bilingve in punctele principale ale orasului, trasee, pana la puncte de info in engleza macar la unirii, universitate si romana

marius  •  1 decembrie 2013, 12:02

Ordinul de plata nu are semnatura si stampila de acceptare/primire? Brd are cont deschis la trezorerie? Dc nu s-au virat in contul bancii? Este posbil ca acest op sa fie „facut”?

Zayka  •  1 decembrie 2013, 12:25

Respect.

andreiu77  •  1 decembrie 2013, 12:33

as merge la cumparaturi de carbid 😀

busyk86  •  1 decembrie 2013, 12:51

@Caradima

Este o mică greșeală acolo, dorea să spună 8,1 milioane de lei. În tot restul articolului este trecut cuvântul „lei” alături de acea sumă, doar în acea frază a trecut greșit 🙂

roman  •  1 decembrie 2013, 13:02

cu toti langa becali si ani grei de puscarie.cred ca toti cei implicate in aceasta afacere sant din PDL?????

koll  •  1 decembrie 2013, 13:03

Burse ptr. educatie.

Mihai Rusu  •  1 decembrie 2013, 13:43

Cu banii deturnati atit de la Gala Bute cit si cei dirijati pe canale obscure in conturile unor VIP-uri (verificarea indivizilor parveniti), se pot construi/reamenaja crese, gradinite, terenuri si sali de sport pentru populatia rurala, oraseneasca cit si pentru scoli/universitati ca baza a sportului de masa. Aceasta investigatie trebuie dezvoltata la scara federala si ministerial(federatii-MTS-COSR)pentru a afla adevarata folosinta/directionare a banilor publici. Finalitatea unei astfel de actiuni, consta in constiinta civica si profesionala a jurnalistilor, avind azi ca model initiativa GSP. Sustin investigatia voastra si ma bucur de fiecare succes al GSP.

momo  •  1 decembrie 2013, 13:43

Presa este cainele de paza al democratiei…Nimic mai adevarat in aceasta propozitie in cazul dvs. domnule Tolontan. Stiu ca nu este usor, va creati dusmani, si nu unii de duzina, unii foarte potenti. Din toate punctele de vedere. De aceea, de ziua nationala eu va urez <>

Marian  •  1 decembrie 2013, 13:55

inca o revolutie ca sa mai vine si altii sa ne fure ca jigodiile astea…abia am venit de la ziua nationala si ma intreb deja unde este milionul de euro bagat fiindca ce am vazut eu in Bucuresti se facea cu trei lei…felicitari echipei care a muncit pentru a arata lumii intregi de ce sunt buni cei ce ne conduc dar ce a fost descoperit este infim la ce alte magarii au facut nenorociti astia de atata vreme…

iulian  •  1 decembrie 2013, 14:00

1. As trimite control de la BNR la BRD. As returna banii din depozite romanilor si banii pe care ii are in piata ( imprumuturi) BRD-ul nu le-as da voie sa ii recupereze, daca a comis nereguli.
2. In locul DNA-ului as merge pe fir ( inclusiv la BRD) si i-as baga pe toti in puscarie ( si nu oentru 2-3 ani)
3. Chiar daca asta e putin extrem as elimina din politica partidele care au acoperit si / sau au participat la aceste spalari de bani.

Bafta si mergi mai departe asa aflam si noi cine fura si de unde, si poate intr-o buna ziu facem si noi ce se face in tarile civilizate

brazvan  •  1 decembrie 2013, 14:31

tolo, îți cam place să faci pe Dumnezeu…

Giculetz  •  1 decembrie 2013, 14:46

Cu toata stima, dar OP-ul nu prea pare valabil. Lipsesc mai multe elemente cum ar fi stampila de acceptare, iar contul BRD la Trezoreria Statului e ciudat. Lucrez in banca asa ca mie mi se pare ciudat.

Cătălin Tolontan  •  1 decembrie 2013, 15:19

32, Giculetz: Este OP-ul trimis ziarului de catre Ministerul Dezvoltarii, la cererea noastra de acces la informatiile de interes public. Ministerul Dezvoltarii a facut plata.

Cristi  •  1 decembrie 2013, 15:19

#30, Iulian – Iulian, cu siguranta nu ai inteles nimic din ce a scris pana acum Catalin si nu pricepi decat marginal despre ce este vorba. Aici este vorba despre o institutie publica (Ministerul Dezvoltarii) si o actiune (Gala Bute) pe care acesta a decontat-o lui Rudel Obreja – se pare – in mod fraudulos. Ca asta s-a petrecut printr-o banca sau alta e mai putin important. Vad ca deja scandalurile cu credite acordate unora sau altora (gen Ioana Basescu – CEC) fac ravagii, iar oamenii sfarsesc prin a nu mai intelege nimic. Nu confunda lucrurile.

star01  •  1 decembrie 2013, 16:00

da Cataline,dar cat justitia ramane basista….nu ai sa vezi….din pacate pentru noi romanii!!SPE TOTUSI SA AI DREPTATE SICEI CARE AU FRAUDAT STATUL ROMAN IN”EPOCA BASISTA”(si nu numai) sa ajunga acolo unde le este locul…eram un optimist(inca mai pastrez un”dram”…dar…..)…

Gabriel Preda  •  1 decembrie 2013, 16:14

Nu stiu ce as face eu, dar stiu ce ar face Ponta: o parada militara cu 2 milioane de euro, nu cu doar 1 milion, ca anul acesta.

Giculetz  •  1 decembrie 2013, 16:32

Da, este posibil ca in relatia minister-trezorerie sa fie cu totul altfel, dar mi se pare ciudat faptul ca ambele conturi mentionate in OP nu le regasesc in Nomenclatorul cu conturi IBAN al Trezoreriei Operative Bucuresti. (http://static.anaf.ro/static/pdf/iban2007/pdf/iban_TREZ000_TREZ700.pdf)

schmit  •  1 decembrie 2013, 16:34

2 milioane $…
Sa le primeasca Tonta, sa se instaleze mai bine la distrugerea
Romaniei

mihaic3001  •  1 decembrie 2013, 16:50

Nu ştiu ce aş face cu banii ăştia ptr. ţara românească. Însă am fost sigur încă de atunci, de când Udrea poza alături de Bute şi făcea reclamă evenimentului că se pregăteşte un mare tun, cu Udrea indiscutabil, capul răutăţilor, sub protecţia directă a lui Băsescu şi al instituţiilor păstorite de el.

Mai mult, Udrea ne sfidează acum, vrând să se facă şi ea moşiereasă la pachet cu Băsescu. Fac pariu pe orice că cea mai vinovată în tot matrapazlcul ăsta-i Udrea, şi nu i se va întâmpla nimic, probabil, doar „acarului păun” , în situaţia de faţă Obreja, care în schimbul protecţiei (probabil vreo condamnare cu suspendare – dar rămâne cu canţarola plină), a preferat să bage sub preşul său toată mizeria făcut de Udrea, n-am nici un dubiu.

În rest nu ştiu, că-s implicaţi şi de prin alte partide, e foarte posibil, dar spuma şi grosul, sunt de la PDL că doar PDL-ul era pe val atunci şi toate hoţiile lor erau protejate direct de la Cotroceni, ca întotdeauna, DNA-ul, ICCJ şi toate instituţiile statului, scormonind în rândul adversarilor politici ai lui Băsescu şi / sau ai sistemului patronat de acesta – o mizerie asemănătoare cu toate văicărelile CSM-ului, vezi doamne, presa când scrie de toate mizeriile lui Ghica , Dănileţ, şi tot felul de lucruri băsificate de pe acolo, de pe la ICCJ, atacă independenţa justiţiei.

Suntem din păcate o ţară plină de metastaze în fază terminală şi încet dar sigur , ne vom duce de râpă, adică ne vom duce dracului. Nu-mi pare rău că scriu astea tocmai de 1 decembrie, ptr. că nu mă încearcă chiar nici o urmă de patriotism fanfaroid.

România-i o ţară terminată, o ţară în care Udrea şi prietenii săi … moşieri, au fost mai isteţi ca noi, au avut tupeu nemărginit, au ştiut să admoneteze bogăţiile ţării în interes personal şi ca atare, orice şi-ar permite să facă în ţara asta, întotdeauna vor ieşi învingători, ne vor sfida scuipându-ne seminţe-n cap la toţi.

raduku  •  1 decembrie 2013, 17:10

As plati clauza de rezeliere a lui Ponta si Basescu !

17 Nasi Tirani  •  1 decembrie 2013, 17:21

as varsa malaiul integral, plus subventii, plus munca PATRIOTICA a zeci de oameni la … CEDO !!! Drepturile omului sint bataie de joc in Romania.

E clar in EU ca Romania e condusa de banditi iar singura sansa de integrare e o Justitie sanatoasa. Dar metodele de investigare cu informatori din sistem, care influenteaza actiunile banditesti, ascultarea telefoanelor si publicarea de stenograme ALESE dupa bunul plac politic, influentarea maselor prin televiziuni si publicatii strict politice chiar si de alegeri,… sint interzise !!!

Interzise sint si blaturile in politica. Base si Pota s-au autodenuntat. Nici Mitica militianul nu e asa de prost. Cind te gindesti ce redusi conduc o tara te apuca pandaliile. Acum vor doar sa dreaga blatul si iar nu se face nimic. Cica un alt mare Dottore de la Bucuresti prezinta studentilor in toata lumea contributia Romaniei in politica, ceva nou, neintilnit: BLATUL ! 20 de ani Jilava !!!

Cu gala Pute nu rezolvati problemele Romaniei. E ca si cum ar fi cercetat Salam iar Nastase, Roman si Ilici tin conferinte. Arestarea Varanului ar fi normala dar ar satisface doar prostii. Intelect sub Geoana, Varanul macar si-a vazut de „treaba” lui, a furat ce era normal, Salamul lui, asa cum fiecare Director si-a furat intrepinderea in care era angajat. Nu cred ca are putere, nu cred ca a facut mai mult rau decit Mitica militianul. Ministrul pe care l-a uns la agricultura, cu imprumut, fara habar, este insa, asa neajutorat cum e normal sa fie, singura lumina a guvernului, pare sincer ca ar vrea sa faca ceva !!! La cum a ajuns Romania nu e vina unor prosti ca Bute, Blonda, Varanu si Vintu. De trei ori au fost adusi minerii la omorit, TRANSPORTATI si instigati la omorit ca sa puna cei predestinati laba pe Putere. Ministrii aveau dusmani doar autostrazi si drumuri, nu Justitia. Furau de comun acord. Cu banii furati si-au facut rudele oameni, ficele si amantele chiar europarlamentare. Au folosit rudele in afaceri personale. S-au imbogatit. Justitia nu e in stare nici sa infunde mafiotii autodenuntati. Daca impesarii si preacinstitii bisnitari Becali, Borcea si Copos vor ajunge dupa gratii, asta va fi culmea realizarilor Justitiei romanesti. Poate doar Salam cu toata trupa lui la zdup va provoca un cutremur mai mare. Gala Bute, asa cum Pute ea, ca si Frunza blondei suspectata ca amanta a carutasului, caci e greu sa-ti inchipui ca o astfel de blonda ajunge altfel decisiva, au facut totusi ceva pentru Romania. Voi nu va puteti inchipui. Sint si in alta parte a Planetei prostalai chiar mai mari, care nici n-au auzit de tara asta minunata. Esti ministrul meu al sportului Tolontane, dar de ziua ta ai mai dat o fumigena !

dfv  •  1 decembrie 2013, 18:09

tolontane sper sa-mi permiti sa ma distrez cu mareata descoperire si mai ales cu aceste comentarii ale romanilor care nu fac altceva decit sa confirme afirmatiile unui neamt facute in revista forbes despre noi: „un popor de oameni foarte naivi care se cred smecheri”.
au vrut vest atunci au ales mocirla coruptiei specifica unui sistem elitist care nu are si nici n-a avut vreodata legatura cu democratia si alte povesti de care este plina mintea romanilor care continua sa traiasca din asa ceva la care se adauga si o portie buna de zvonuri. faptul ca in 1945 doar 19% traiau in orase are repercursiuni negative chiar si astazi si nu cred ca vor putea fi depasite vreodata daca se continua cu traiul in traditia mioritica adica din inchipuiri.
mai bine va ocupati sa rezolvati furturile din vestul ala „civilizat” unde colcaie cinstitii in imaginatia romanului mioritic. economia la negru a germaniei inseamna o teapa pt statul german de 16% din valoarea bip-ului. de la buget „se pierd” anual cam 30 de miliarde euro an de an. numai la constructia aeroportului din berlin “s-au ratacit” 2,5 miliarde de euro de exemplu. e astia vin sa va dea lectii si sa va spuna despre coruptia cu firimituri din romania. un articol ca asta nu face altceva decit sa mentina la romani credinta ca ei sint cei mai corupti desi nivelul lor al taranilor care sint la a 2-a generatie de oraseni nu le permite sa fie corupti deoarece acest fapt cere niste cunostinte si aptitudini pe care nu le au. deci romnanii sint un popor de oameni extrem de naivi care se incapatineaza sa se creada smecheri cu consecintele grave care deriva din acest fapt.
In concluzie tolontane ar trebui sa le explici romanilor pe ce lume traiesc ca sa inteleaga ce reprezinta descoperirea acestor firimituri de sub masa pe care ei le vad deja un fel de everest. 🙂
nu mai ride de ei si naivitatea lor!

mihai  •  1 decembrie 2013, 18:33

Nu inteleg de ce BRD e beneficiarul. Are atributii COMERCIALE?

Dani  •  1 decembrie 2013, 18:33

Parca udrea avea credit ipotecar de cateva milioane de euro pe care l-a stins miraculos si nimeni din presa nu s-a sesizat cum a reusit cand proiectul imobiliar in care „investise” era falimentar. Probabil de aici si postacii pdlisti care te ataca cu intepaturi cu voiculescu si tonta. Sper sa mergeti pana la capat si sa infunde puscaria cei care tot fura din banii nostri mizand pe lipsa spiritului civic la romani.

ps. si ca sa raspund la intrebarea ta „ce as face pentru Romania cu cei 2 mil de euro” . I-as investi in independenta unor jurnalisti integri sa nu mai depindeti de politici editoriale si de banii marilor corporatii sau a institutiilor care va platesc reclama si dicteaza „ce apare si ce nu” in 99% dn cazuri! Am vazut prea multe cazuri de colegi care datorita acestor restrictii economice fie au acceptat compromisuri , fie au abandonat lupta si au iesit din peisaj! Daca nu avem o clasa politica , o justitie sau organe de ancheta independente macar O PARTE din presa sa incerce sa ramana astfel si sa lupte pana la capat pentru dreptate , indiferent de costuri ! MULTUMIM

nica  •  1 decembrie 2013, 18:34

mai devreme sau mai tarziu,vor plati cu totii!asteptati sa plece base si veti vedea cum fug toti ca sobolanii,turnandu-se unii pe altii.felicitari,Tolo.

unu  •  1 decembrie 2013, 18:46

Am asa o presimtire ca banii s au impartit la vreo 2-3 partide…si la pdl si la psd si pnl..si la pc..Si la o adica, ne acoperim unii pe altii..

Dan  •  1 decembrie 2013, 18:46

I-as darui unor copilasi ce au nevoie de tratamente in strainatate, tratamente ce le-ar salva viata sau le-ar permite o viata normala!

Lila  •  1 decembrie 2013, 18:53

sa nu ne-mbatam cu apa rece; dar e mai mult decat nimic! din pacate, justitia e cumparata, e in aceeasi oala cu cei ce ne conduc si e plina de mafioti; e greu de razbit, in conditiile in care se implica si mafia internationala, in frunte cu conducerea ue, in jecmanirea noastra! sper ca luminita sa devina valvataie, iar pe rug sa arda toate buruienile!

Ardelean traditional  •  1 decembrie 2013, 18:55

Felicitari d/le Tolontan pentru patriotismul curajos si nu de revista demonstrat!
Felicitari pentru articolul Mama din Cuibul de pasari!
Conform legii, institutiile tarii trebuiau sa se sesizeze din oficiu la Gala Bute. Toti stim ca s-au impartit banii. Ar putea avea scuza ca nu au citit ziarul sau blogul(absolut neadevarat) asa ca va propun sa faceti o listare sa le-o trimiteti ca pe o adresa, cu nr. de inregistrare de acolo.
Ce am face cu banii?
Prima data cu ai lui Piturca!
Un antrenor la scoala de fotbal clujeana care l-a format pe Chiriches( si mai vedeti pe cati?!) primeste pe luna in medie cca.155 euro.
Piturca am inteles ca ia pe luna 35.000 euro?
Cu banii dati pe Piturca s-ar mai putea plati inca 226 antrenori precum cel care l-a format pe Chiriches.
100.000 de euro dati lui Piturca premiu ca a ajuns la baraj chiar daca nu ne-a calificat ar putea fonda 5 scoli de fotbal de acelasi tip si ar ajunge si de un Aparat Poligraf pentru a desfiinta coruptia din arbitraj.
In Occident la firme particulare pentru a preveni furturile si alte ilegalitati interne se folosesc aparate Poligraf care dau o ratare de 1 la un million!Rezultatele au fost impresionante!
Oare functionarii platiti din banii publici nu ar trebui sa se oblige din onoare de a se supune unor asemenea testari?
Banii din Gala Bute?
As infiinta centre de testari anticoruptie si as testa in primul rand serviciile de informatii si anticoruptie. Este adevarat ca au urmarit politistii si jurnalistii cinstiti si I-au informat pe functionarii corupti dar influenti despre acele elemente „periculoase”!

Cătălin Tolontan  •  1 decembrie 2013, 19:30

#48, lila: nu ne fura nimeni mai abitir decit noi

Comentează