Universitatea Craiova, 4 milioane de euro datorii la stat

1Dacă e adevărat că femeile frumoase trebuie lăsate bărbaţilor fără imaginaţie, a spus-o Proust, atunci cluburile fără probleme trebuie lăsate oricui altcuiva decît lui Adrian Mititelu.

marți, 21 ianuarie 2014, 12:45

1Dacă e adevărat că femeile frumoase trebuie lăsate bărbaţilor fără imaginaţie, a spus-o Proust, atunci cluburile fără probleme trebuie lăsate oricui altcuiva decît lui Adrian Mititelu.

Olteanul le păstrează pe cele cu belele.

Într-un efort disperat de a salva FC Universitatea Craiova, Mititelu a depus recent o cerere de reorganizare a clubului aflat în insolvenţă și care a adunat în ultimii ani datorii de 4 milioane de euro la stat! Nu 40 de milioane de euro, așa cum greșit apare chiar în dosarul trimis de el instanţei, lucru speculat inutil de rivalii de la CS Universitatea Craiova și înghiţit nemestecat de către primarul Olguţa Vasilescu.

În aceste condiţii, nici nu mai e nevoie ca Primăria să verse fonduri echipei CS U Craiova, ceea ce finanţatorul Adrian Andrici susţine că nici nu se întîmplă, nu mai e nevoie pentru că de vreme ce primarul e purtătorul voluntar de cuvînt al noii echipe, lumea o va percepe ca fiind trupa autorităţilor!

“Fără reorganizare, se pierde tradiția Craiovei!”

Revenind la Mititelu, 4 milioane doar la buget e însă oricum o sumă enormă și însuși el a recunoscut într-o discuţie telefonică: “Fără aprobarea de către instanţă a planului de reorganizare, clubul nu mai poate exista! E singura cale de a duce înainte tradiţia”.

Economic și fotbalistic, pare o chestiune de timp pînă cînd Mititelu va claca. Acum, el aleargă la propriu prin oraș ca să facă rost de 250.000 de euro pentru a plăti creditorii care nu vor să-i aprobe planul de reorganizare. Datoriile la jucători și la parteneri se adaugă celor 4 milioane de euro pe care statul le va mai recupera la paștele cailor, realist privind lucrurile.

Mititelu susţine că vrea o divizare, rivalii săi spun că doar va trece echipa și marca, ilegal și împotriva regulamentelor, pe o nouă societate. E, așadar, o chestie de timp.

Lupta dintre David și Goliat

Dar cei de la CS U Craiova nu au acest timp. “Vrem să listăm echipa la bursă”, spun ei aproape în fiecare comunicat. Ambiţiile sînt pictate pe cer. Vor ca societatea fotbalistică din Craiova să devină prima echipă est-europeană cotată la bursă. Dar, pentru asta, e nevoie ca echipa lui Mititelu să dispară repede.

Situaţia e paradoxală. Pe de o parte stă Mititelu, un personaj izolat, lipsit de resurse și împins înainte doar de propriile promisiuni, pe care și el le crede cu mari eforturi. Pe de altă parte, Andrici are în jurul său un grup de afaceriști inteligenţi și cruzi, genul de oameni care au făcut bani buni pe bursă și care acum au pus pe picioare un club profesionist administrat. Andrici e un om cu o bună reputaţie a cuvîntului respectat. Printre altele, a fondat revista Kamikaze și, de ani de zile, continuă să o susţină în numele idealului unei prese libere.

Ca și cum disproporţia n-ar fi de ajuns, clubul cel nou are și parteneriat cu Primăria Craiovei și a beneficiat de un cadou fără precedent din partea FRF, care l-a înscris direct în liga a doua. În timp ce pe Mititelu FRF l-a radiat!

Dacă toată istoria Pămîntului ar fi cuprinsă într-un an…

Și totuși, ceva ţine un echilibru enervant în această luptă cu un singur cîștigător posibil. Ce anume? Timpul!

Doi oameni de știinţă, Robert Ornstein și Paul Ehrlich, unul psiholog și celălalt biolog, au propus acum aproape 25 de ani următorul exerciţiu tulburător de gîndire. Să ne imaginăm că istoria planetei Pămînt are loc pe parcursul unui an calendaristic! Fiecare zi înseamnă 12 milioane de ani. Pămîntul a apărut pe 1 ianuarie la miezul nopţii, iar noi sîntem acum pe 31 decembrie, tot la miezul nopţii.

Prima formă de viaţă, o bacterie, apare în februarie. Organizarea vieţii ia un timp colosal și peștii apar abia pe 20 noiembrie!

Dinozaurii se nasc pe 10 decembrie și dispar de Crăciun. Strămoșul nostru, homo sapiens, nu-și face apariţia mai devreme de 31 decembrie, ora 23:45. Iar toată istoria scrisă a civilizaţiei umane încape în ultimul minut al anului.

Acesta este timpul! Așa se măsoară el, într-o scară corectă, dar aproape imposibil de cuprins cu minţile noastre.

Înțelegere sau februarie

Așa se măsoară timpul și în sport. De aceea, cînd ajung la FC Barcelona, marilor staruri li se spune: “Cea mai importantă vedetă a acestui club este gloria noastră trecută!”.

De aceea, anul de efort și de investiţie al echipei lui Andrici înseamnă atît de puţin faţă de investiţiile enorme, financiare, sportive emoţionale, din istoria Universităţii.

Nu e vorba doar despre palmares sau despre bani. Ci despre timp. Un timp care înghite, insațiabil, eșecuri și victorii, generații, transpirația și imaginația puse laolaltă, pentru epoci neschimbătoare și oameni trecători. Aproape imposibil de recuperat.

E o chestiune de timp. Pur și simplu, dacă vor continua să se lupte, vechea Craiovă va continua să moară, iar noua Craiovă nu se va putea naște. Decît o dată cu bacteriile, prin februarie. Nu februarie 2014, ci februarie de pe scara istoriei.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

Valahul  •  21 ianuarie 2014, 12:51

Pai Rapid are la ora 170 milioane lei datorii la DITL S 6 constand din neplata impozitului pe cladiri si terenuri !
Ba mai mult in planul de reorganizare aflat pe rolul TMB au propus radierea totala a datoriei catre Primariei Sector 6 desi in istoria aplicarii legislatiei insolventei din Romania judecatorii nu au aprobat niciodata o stergere a datoriei catre stat!
Deci Rapid are datorii cu mult mai mari decat U Craiova, peste 35 milioane euro!
DE CE NU MOARE RAPID INAINTE ?

DarkDark  •  21 ianuarie 2014, 13:00

Felicitari domnule Tolontan. Articolul descrie perfect situatia actuala din Craiova. I

Iar paralela din final intre istoria pamantului si istoria unui club de fotbal este extraordinara!

Este exact ce n-au inteles toti cei care au hotarat infiintarea unor clone in fotbal: istoria unui club reprezinta totul si nu o poti inlocui indiferent de sumele pe care le investesti.

gioni braileanu  •  21 ianuarie 2014, 13:12

valahule,de ce mor unii de grija altora?acest mititelu este atat de mic si are doar o gura foarte mare!bani nu,teren nu ,perspective nu,si atunci ce treaba are rapidul cu u craiova?

viorescu  •  21 ianuarie 2014, 13:23

Nici in Botswana si nici la papuasi nu s-ar fi putut infiinta doua echipe cu acelasi nume. Asta-i nivelul despre care vorbim. In schimb inca de dinainte de dezafiliere, numai si numai de datorii vorbiti. Chiar si atunci cind tov dragomir a recunoscut ca o singura echipa nu avea datorii. Faptul ca infiintezi o echipa impotriva suporterilor, a moralitatii, a bunului simt, a tot ceea ce inseamna curent, nu inseamna ca esti afacerist inteligent, inseamna ca esti doar un super gunoi. Sa fie clar. Iar pupaza care a cistigat primaria cu leul pe piept, probabil pentru voi un mare om politic, sa stie ca l-a facut pe Solomon sa apara un amator!

Șerban  •  21 ianuarie 2014, 13:26

Eu am înțeles că Primăria a vrut să ia echipa, iar Mititelu a vrut NUMAI banii de la Primărie!
Era cazul să i se mai dea bani lui Mititelu, care a mai schimbat numele echipei de vreo 2-3ori?!
Tradiția lui Mititelu este proasta gestionare a fondurilor!
Pițurcă a vrut să ajute tradiția echipei și nu a fost lăsat de Mititelu.
Mititelu a îngropat tradiția, dar vrea să apară că alții ar fi vinovați.
Nu vă mai lăsați impresionați de un farsor oarecare.

mititelu = ESCROC  •  21 ianuarie 2014, 13:32

domnule „draga (s)tolo”, inainte de a scrie articole dictate cu atata larghete de tovarasul ioanitoaia, mai bine v-ati uita pe site-ul ministerului de finante sa vedeti adevaratele datorii ale srl-ului lui mititelu. In alta ordine de idei e ciudat cum dintr-un justitiar cum va dati si incercati sa aratati romanilor fel de fel de afaceri dubioase pe la „gala bute” sau mai stiu eu ce alt afacere facuta din bani publici, va transformati intr-un vasnic aparator al hotiei, batjocurii si escrocheriei. Aceste trei cuvinte sunt definitorii pentru mititelu, iar dvs (probabil la insistentele tov. ioanitoaia) luati apararea acestui individ. EU ca roman care am taxele si impozitele platite la zi ma simt furat pentru ca mititelu prin srl-ul lui care vi-l baga pe gat drept Universitatea Craiova, nu si-a platit darile la stat. De ce nu faceti o ancheta legata despre afacerile cu terenuri ale lui mititelu? De ce nu faceti o ancheta vis-a-vis de cum a primit mititelu licenta in 2009? De ce nu faceti o ancheta vis-a-vis de faptul cum a primit mititelu banii din drepturile TV pe o alta societate fata de cea inscrisa in competitie? Cat mai puteti sa il tineti in brate pe acest escroc? Va inteleg ca reprezentati presa de scandal de 2 lei si va e frica de faptul ca fara mititelu circul zilnic este compromis. Dar asta e situatia, Universitatea Craiova a intrat pe drumu normal, drumul performantei si drumul profesionalismului. In alta ordine de idei, o tot dati cu Universitatea Craiova echipa lui mititelu, dar va faceti ca nu remarcati faptul ca echipa booveanului nici macar nu se numeste Universitatea. Singurul club din Romania si din lume care are dreptul sa se numeasta Universitatea Craiova este Clubul Sportiv Universitatea Craiova. Noapte buna draga „(s)tolo”

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 13:40

4, viorescu: tu spui ca iau partea echipei primariei
6, mititelu=escroc: iar tu spui ca iau partea echipei lui mititelu

🙂

htM  •  21 ianuarie 2014, 13:40

urmeaza cei 5 postaci ai clonei sa faca spectacol la articolul asta :))

htM  •  21 ianuarie 2014, 13:43

catalin, iei partea clonei, fara doar si poate. iar daca adrici tine presa libera, vezi si celelalte publicatii finantate. vezi ce contracte a luat pe firmele de la primaria craiova. vezi mai multe. acolo e o drama pe bani publici.

si chiar daca u craiova moare, ucisa de mititelu, clona nu va reprezenta niciodata stiinta.

ma rog, mereu ai avut talentul de a te face greu inteles, sau, mai bine zis, de a da o directie clara textelor tale, si prin asta sugerezi ca esti ”impartial”

htM  •  21 ianuarie 2014, 13:46

erata: de a NU da o directie clara

Virgil A.  •  21 ianuarie 2014, 13:47

Pe acest domn Mititelu il privesc cu teama si antipatie. In copilarie aveam amici sau tovarasi de trecerea timpului copii care, la cea mai mica provocare, te parau (la invatatoare, la parinti etc.)Mai tarziu, am cunoscut colegi membri de partid extrem de periculosi, care, Foarte „prinipiali”, te plesneau in plina sedinta de partid cu probleme pe care tu le credeai personale, confidentiale sau pur si simplu lipsite de importanta. Acum ma uit la acest procesoman paranoic, care vrea sa-si rezolve incompetenta prin plangeri la parchet, facand pratic orice contact cu el foarte periculos. Doamne fereste !

antimafia  •  21 ianuarie 2014, 13:50

Fara indoiala ca Primaria nu varsa sume de bani la CS U Craiova, asa ca Andrici acesta poate sa se bata cu pumnul in piept, in schimb firmele lui Andrici cred ca absorb contracte colosale cu autoritatile locale, altfel n-ar putea asa, dintr-odata, acesta sa devina mare investitor in fotbal si sa plateasca contracte unor fotbalisti pe care nici Liga I n-a putut sa-i multumeasca. Sunt convins ca tot in pagina asta, mai devreme sau mai tarziu, dar cred ca destul de devreme,vom admira ingineriile financiare ale Primariei Craiova de sa paleasca de invidie „Gala Bute”.

lupul.cel.rau  •  21 ianuarie 2014, 13:51

Tolo, ala de la 4 n-a zis ca iei partea echipei primariei, nici n-avea cum. Se vede de la o posta ca ii tineti palma la fund escrocului care a nenorocit Craiova, scuza-mi licenta!

Dany  •  21 ianuarie 2014, 13:52

In sfirsit incepe sa iasa la suprafata adevarata proleme a U Craiva.
Acesta problem are un singur nume – Mititelu.
Incep sa apara cre sunt de fapt datoriile clubului , poate vor aparea si ce s-a facut cu banii acestui club , etc.
Inca o data – toti iubitorii fotbalului au o simpatie pentru acest club si pentru istoria lui , pentru ceea ce a realizat in toata istoria lui. Dar nu icercati sa il mai aparati pe Mititelu si nu il mai lasati sa se ascunda in spatele istoriei acestui club. Ca si in alte situatii , acest individ a facut praf pe tot ce a pus mina. Din pacate si U Craiva. Cu cit se desparte mai repede de el , cu ait se va putea reconstrui fotbalul in acest oras.

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 13:54

13, luplul.cel.rau: exact asta a zis, mai citeste o data, te rog.

„Iar pupaza care a cistigat primaria cu leul pe piept, probabil pentru voi un mare om politic…”
Pentru noi ziaristii, adica.

DarkDark  •  21 ianuarie 2014, 13:56

@mititelu = ESCROC – asa cum ma asteptam bastarzii lui Sandu (suporterii CS Mogosoaia) nu intelegeti nimic din articolul asta. Mintea voastra terorizata non stop de Mititelu nu poate impartii oamenii decat pro sau contra Mititelu. Articolul asta este despre cu totul altceva, dar voi exprimati-va in continuare frustrarile.

@Catalin Tolontan: e mai greu sa explici in Romania ce inseamna istorie si traditie, dar desi nu sunt religios am un citat preferat din biblie: „fericiti cei saraci cu duhul ca a lor va fi imparatia cerurilor”. Plecand de la acest citat o sa intelegi de ce textul tau nu poate fi inteles de unii.

stresu  •  21 ianuarie 2014, 13:59

Domnule Tolontan,

O singura intrebare (principala si una secundara) si functie de raspuns si… raspunsuri sa tragem impreuna concluziile

Cea preliminara:
U CRAIOVA a fost dezafiliata abuziv ?

Cea principala:
De ce nu i se da lui Mititelu si implicit U.Craiovei, ceea ce a detinut legal ? (fond de jucatori in primul rand, sau macar contravaloarea in bani)

Daca s-ar respecta legea, daca s-ar respecta CINSTEA si CORECTITUDINEA in alt fel ar fi sunat articolul dvs.

Dar, se pare, dvs puneti punctul pe i sau degetul pe rana doar unde aveti interese, nu spun acum de ce natura…

Aveti un raspuns ?

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 14:10

Articol foarte interesant …la care o sa am cateva comentarii…

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 14:13

17, stresu: da, craiova a fost dezafiliata abuziv. Dar acelasi club intrase deja ininsolventa in acel moment si avea datorii enorme.

aneurism  •  21 ianuarie 2014, 14:14

istoric domnule tolontan asa pare sa fie. dar viitorul cum il vedeti?
pot mititelu, calu’, lubenita sau cine o mai patrona aceasta echipa sa aiba vreo legatura cu traditia craiovei fotbalistice? poate un om sau o galerie sa injure oamenii pe sudoarea carora s-a cladit istoria si traditia iar in fraza imediat urmatoare sa sustina ca ei ei sunt continuatorii traditiei?
si o ultima intrebare, cu cine vor tine oare copiii craiovei daca fotbalul craiovean va apartine in exclusivitate marelui manager boovean?
cat va mai dura pana o sa vedem vreo victoriei a stelei sarbatorita si in craiova? pe scara istorie e o cheestiune de milisecunde, si tot pe scara istoriei poate a venit si clipa revelionului

blasfemie  •  21 ianuarie 2014, 14:17

Excelent articol dle Tolontan.Astept unul si despre dosarul dezafilierii Universitatii Craiova,de la Judecatoria sectorului 2,in care Sandu,Dragomir,FRF si LPF sunt inculpati.Vreau sa citesc o parerea a dv despre acest dosar,despre rechizitoriul acestui dosar.P.S:mititelu=escroc e un baiat ca sta toata ziua pe pagina de FB a Olgutei,si il injura si jigneste pe Mititelu…….el are ca scop in viata postarea a zeci de mesaje zilnic impotriva lui Mititelu si a echipei pe care o patroneaza pe diferite situri,atat stie si atat face de 2 ani de ziel,nu aveti ce sa-i cereti…….O zi buna.

Suman Negru  •  21 ianuarie 2014, 14:19

Salut, Tolo!
Din articolul tau eu am o problema cu „Pe de altă parte, Andrici are în jurul său un grup de afaceriști inteligenţi și cruzi, genul de oameni care au făcut bani buni pe bursă și care acum au pus pe picioare un club profesionist administrat. Andrici e un om cu o bună reputaţie a cuvîntului respectat. Printre altele, a fondat revista Kamikaze și, de ani de zile, continuă să o susţină în numele idealului unei prese libere.”
Hai s-o luam in ordine:
1. Care-s oamenii aia, inteligenti si cruzi? Mihai Rotaru, cumva? Stii cat de inteligent e omul ala? Cat sa faca afaceri cu statul. Sa aiba o firma de constructii Rotary care a consolidat sediul Primariei Sectorului 1. Nu stiu daca a terminat lucrarea, nu stiu cat a costat, stiu ca parca au murit niste muncitori la lucrarea asta. Stii de unde a mai luat Rotaru multi bani? De la ANRP. Ghici cine mai are dosar acolo? Mititelul Adrian Marin. Ghici ce, dosarul lui se plimba intre primarie si ANRP de ani de zile. Oare statul ce datorii are catre el si firmele lui? Parca valora cateve zeci de milioane dosarul ala…A, si domnul cu firma de constructii avea loja platita la stadionul din ghencea 🙂
2. Andrici sustine de ani de zile Kamikaze? :)))) stii cati oameni lucrau acum vreo 3 ani la revista asta online? Aproape 3, printre care si domnul Andrei Mantog, care scrie acum si la maximasport.ro. Poate n-ai auzit de ei..cauta-i sa vezi ce presa libera fac.
Erau oameni la kmkz care nu-si mai luasera salariile de la Andrici de mai bine de un an. Sunt altii care si-au luat si bonus. PT fidelitate. Ca presa e libera. Revista asta a fost de la inceput anti psd, anti usl, anti comunista (asta ca s-o punem intr-o lumina buna) Dar cand patronul are interese comune cu o anumita primarie, ghici ce? E bun si psd-ul. Apropos, stii pe cineva care nu sustine CSU? Primarie, oameni de afaceri, reviste, Tvr, toti jucatorii din Craiova Maxima etc. Atunci de ce nu tine si lumea din Craiova cu ei, Tolo? Pt ca are datorii saracul ala? Ala nu reprezinta nimic, ala e o secunda in istoria noastra…dar cand cineva vrea sa-ti fure istoria transforma bacteria intr-un gandac mare si rau. Asta incearca nenorocirea asta comunista sa faca, sa manipuleze oamenii si au reusit sa transforme un amarat, sarantoc, prost cu diploma intr-un martir. PT ca asta fac cu mititelu. Dar, ce conteaza, are datorii la stat? E singurul si cel mai mare datornic la stat. Sa-l omoram! Si sa-i luam echipa, ca noi suntem partidul. Jos Ciocanul si Tricolorul, Hai Dinamo!!!

stresu  •  21 ianuarie 2014, 14:23

Mititelu are dreptul la jucatorii care au fost declarati liberi de contract inainte de dezafiliere ?

Mititedlu are dreptul la despagubiri morale ?

DarkDark  •  21 ianuarie 2014, 14:24

@19
Cătălin Tolontan: da, dar avea si 39 de jucatori in lot. La o valoare medie de 200.000 euro/jucator asta face cam 8.000.000 euro, ceva mai mult decat datoriile.

fcucv  •  21 ianuarie 2014, 14:27

Dle Tolontan referitor la dezafilierea abuziva a Universitatii Craiova din 20 iulie 2011:Judecatoarea,Elena Veronica Andreea IURA care a spus,in motivarea deciziei de trmitere in judecata a celorlati 10 membri ai Comitetului Executiv(scosi de sub urmarire penala de DNA),ca dezafilierea a fost abuzuiva,ilegla si neregulamentara.Elena Veronica Andreea IURA e nimeni alta decat presedintele(omul nr 1)Judecatoriei sectorului 2,unde se judeca pe fond procesul penal cu Sandu si Dragomir inculpati aka Dosarul Craiova.Practic este greu de crezut ca Mariana-Constanţa VÂRŞESCU,presedintele completul unde se judeca pe fond dosarul penal va avea o alta parere decat cea a omului nr 1 a JS2,rspectiv presedintele acelei instante.Motivarea o puteti citi aici:http://www.editie.ro/pozearticole/userfiles/files/04_12_2013(1).pdf

Marius  •  21 ianuarie 2014, 14:29

Domnule Tolontan. Articolul dvs incepe cu o mare inexactitate. Societatea lui Mititelu are in total 40 milioane EUR datorii, din care 4 milioane sunt la stat. In dosarul trimis instantei, figureaza evident valoarea totala a datoriilor.
In rest, nu stiu de ce tot ii suflati in panze acestui gropar. Nu va e inca clar ca e groparul fotbalului craiovean si lucrul asta nu mai putea continua?

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 14:31

Sunt convins ca CSU Craiova este continuatoarea …Stiintei din 1964 ,a campioanei unei mari iubiri din 1974 si a CRAIOVEI MAXIMA din 1983…a Craiovei revolutiei din 1990…ea este pastratoarea traditiei fotbalistice a orasului nostru …Ca mine mai cred cateva zeci de mii de olteni …dar sunt si din aceia care cred ca echipa infiintata de mitichelu fc booveni este vechea Craiova…Normal caun bucurestean cu B mare ca domnul Tolontan este dispus sa i creada pe acestia din urma …din instinct …pericolul pentru Bucuresti nu vine de la vanzatorul de meciuri catre steoaia mitichelu …ci vine de la adevarata echipa a orasului Craiova care degaja forta si cinste …dar sa o luam pe rand pana dispare acest articol de pe frontispiciu …

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 14:38

Lui mitichelu si lui Staicu nu i as lasa pe mana nicio brutarie …sa nu uitam ca pana a devenit patron al fc booveni mitichelu a fost presedinte al U Cv pe timpul cat Staicu era patron …cand a si retrogradat cu echipa …apoi a luat U Cv de la staicu pe o benzinarie …niciodata n a avut acest sarantoc bani lichizi …de unde sa dea el inapoi 4 mili de E la stat ?

fanulumocanu  •  21 ianuarie 2014, 14:46

Foarte foarte misto textul. Poate fi despre orice, dar l-ai fortat sa fie despre U Craiova. Sa nu ne mintim , Mititelul si Olguta sunt emanatiile si reprezentantii legitimi ai comunitatii de acolo . Daca orasul Craiova inseamna Univ Craiova, tot ceea ce se intampla acolo este conform. Asa e , cum zici, pentru Univ Craiova incepe un nou an.

lupul.cel.rau  •  21 ianuarie 2014, 14:46

@Tolo, ma indoiesc ca s-a referit la voi ziaristii dar, ma rog, s-ar putea interpreta si asa… „Pur și simplu, dacă vor continua să se lupte, vechea Craiovă va continua să moară, iar noua Craiovă nu se va putea naște.” – n-ai cu cine, Mititelu e miezu’ din dodoasca, el le stie pe toate si nu colaboreaza cu nimeni!

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 14:47

Firma de constructii a lui Andrici a castigat niste licitatii in Craiova …dar trebuie sa fi naiv sa crezi ca o echipa de liga 2 a de pe locul 1 se tine numai cu profitul de pe unele lucrari de constructii …Andrici cheltuie si el pe materiale pe lucratori cat poate sa dea si la echipa ?

iordache_andrei  •  21 ianuarie 2014, 14:55

Din pacate Stiinta noastra a murit de mult si asta din cauza unui nimic de om pe care acum unii il mai sustin .Adevarat este faptul ca CS.U. a fost infintata fortat pt. ca nu se pune problema sa te asociezi cu un nimic de om nu ai cum,insa ce ce poti alege din acestea doua ?Dragostea ce a murit si nu mai cum sa o aduci inapoi sau viitorul care incearca sa se regaseasca in trecut?Este greu si asta o spune cineva care a avut o singura dragoste timp de peste 30 de ani!Eu unul cu mare regret va spun ca aleg viitorul cu speranta ca poate ne vom regasi acolo.

stresu  •  21 ianuarie 2014, 14:55

De acord cu dvs….

La ora cand fosta echipa a U. Craiova exista, avea datorii…

Dar echipa TRAIA… iar prin vanzarea unor jucatori acele datorii se puteau achita.

Dar cum sa mai vanda daca INFRACTORUL M. Sandu, omul care este deasupra legii, i-a intrat in casa si i-a furat jucatorii ? (cititi, a declarat liberi de contract toti jucatorii )

La acea vreme, cea a ABUZULUI, problema U.Craiova era rezolvabila. Nici acum nu e tarziu, dar trebuie ca HOTUL sa plateasca…

In alta ordine de idei, domnule Tolontan, vi se pare CORECT ca o echipa, care vrea sa FURE BRANDUL U. CRAIOVA sa se nasca direct in liga a II-a ?

Concluzia: O echipa care practic nu exista vrea sa ia brandul unei echipe cu traditii…, echipa DEMOLATA de un om parsiv, pardon 2 (inclusiv V,Piturca)

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 14:55

…4 mili de E nu este o suma enorma …pentru mai mult de 70 la suta din populatia tarii …este o suma fantastica …de neatins …daca eu as avea 4 000 de E datorie la banici …banca mi ar vinde casa sa si recupereze datoria …dar daca ai 4 mili ?…cum a reusit acest interlop sa aiba asemenea datorii ? Banca daca i ar vinde tot ce poseda mitichelu n ar scoate mai mult de 100 000 de E …cum s a putut ajunge la asemenea suma ? …si de ce cetatenii obisnuiti ai tarii nu pot avea si ei asemenea datorii ?

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 15:02

Cine sa i dea in vreme de criza 250 000 E imprumut ? Daca vrei sa joci la fc booveni trebuie sa aduci bani de acasa …asa cum face Napoli …italianu este la …A treia teapa …de Marin Sorescu …

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 15:06

Noi nu suntem rivalii lui mitichelu …pentru noi nu exista …el nu vrea binele fotbalului craiovean …el urmareste interesu propiu …daca nu reinfiintam noi echipa mitichelu ne priva si in 2013 de a vedea fotbal pe Ion Oblemenco …

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 15:10

De ce pentru a fi listata la bursa CSU trebuie sa dispara fc booveni ? Aici nu va inteleg rationamentul …De ce le ar pasa la patronii CSU de echipa sarantocului ?

adi  •  21 ianuarie 2014, 15:11

Bravo Tolontan

dan.enache09  •  21 ianuarie 2014, 15:14

Discutia despre stadiul actual in care se gaseste Universitatea Craiova este o reducere a stadiului intregii societatii românesti. Intrebarea corecta a acestui caz este in opinia mea: România este un stat de drept sau nu?

Pentru ca in cazul in care este, Mititelu, unul dintre cei mai slabi manageri din sportul nostru, dar un lider ceva mai valoros, ar trebui sa fie despagubit pentru prejudiciul adus; in aceste conditii poate sa isi plateasca datoriile, sa reinceapa finatarea clubului si, sper eu, sa instraineze catre suporteri pachetul majoriatar al unei societati pe actiuni ce administreaza clubul.

In cazul in care România nu e stat de drept, lupul continua sa fie stapan peste turma de oi, chiar daca mai mananca din timp in timp cate o oaie. Cum altfel ar putea toata echipa lui Mircea Sandu sa ramana in functii executive pe parcursul procesului in care sunt cercetati penal pentru abuz in serviciu?

Deci – ce trebuie sa faca cetatenii României pentru a avea un stat de drept? Probabil tot timpul va functiona pentru noi si o democratie care nu e inca pregatita pentru a servi cetatenii se va maturiza, acum si cu ajutorul clubului select din care facem parte, din fericire: Uniunea Europeana.

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 15:18

Perfecta fraza in care spuneti ca si mitichelu face eforturi mari sa si creada propiile promisiuni …si apoi spuneti ca am obtinut cadou un loc in Liga 2 a …este o invitatie nu un cadou …pentru care noi am platit garantii ca putem sa terminam campionatul fara datorii …
Sa fie clar pentru oricine …nu noi suntem vinovati ca am acceptat invitatia FRF…

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 15:24

Apoi urmeaza o disertatie filozofica pe care am citit o cu placere ca si fraza de inceput cu femeile frumoase …Nimeni nu detine adevarul absolut …Sunt fericit ca sunt suporterul adevaratei echipe a orasului Craiova …si numai al acestei echipe …

remember  •  21 ianuarie 2014, 15:27

” dacă vor continua să se lupte, vechea Craiovă va continua să moară, iar noua Craiovă nu se va putea naște”
Poate ne lamuriti dumneavoastra donule Tolontan care e vechea Craiova…sau poate ne spuneti care din cele „n” societati care au functionat pana acum in liga 1 sub diferite titulaturi incepand din 1992 incoace ESTE ADEVARATA CRAIOVA ?

Alex  •  21 ianuarie 2014, 15:27

In mare parte articolul este bun, datoriile sunt cam de 10 ori mai mari… deci undeva la 40 milioane.

In rest perfecta dreptate !! aia de la primarie cad iar in plasa brutarului, exact cum au cazut si aia de la FRF>

El stie ca echipa intra in faliment, dar prefera sa o scoata singur din competitii pentru a se victimiza in fata presei si a unuor suporteri cu un IQ sub 25.

Iorga  •  21 ianuarie 2014, 15:28

Domnule Tolontan, fara a dorii sa va flatez neaparat, va consider printre putinii jurnalisti din Romania. Chiar si cu bubele,inerente,pe care le aveti, tot aratati a jurnalist in comparatie cu ceea ce exista pe piata media din Romania.
Totusi de mult timp doresc sa va pun o intrebare.
In fotbalul din Romania este impamantenit obiceiul ca „investitorii” din fotbal sa schimbe societatiile comerciale pe care activeaza , pentru a spala datoriile.
Stiu ca din punct de vedere legal, juridic, dumneavoastra nu aveti cum intervenii. Cel mult a scrie un articol pe aceasta tema.
Dar din punct de vedere sportiv, al palmaresului si istoriei de ce acordati circumstante acestor cubluri?
Vorbim de Craiova, dar cu totii stim ca cele mai multe cluburi din liga I nu mai au nici o treaba cu societatiile comerciale care au preluat palmaresul in mod oficial in 90.
Va e teama ca ati deschide o cutie a pandorei?
Va e teama ca daca ati recunoaste ca societatiile lui mititelul numai au nici o treaba cu palmaresul si istoria U Craiova ati crea un precedent si practic Steaua,Dinamo..etc si „investitorii” care le detin nu mai au treaba cu palmaresul si istoria acelor cluburi?

sly  •  21 ianuarie 2014, 15:45

Poate ma lamuriti si pe mine : cum poate o echipa care nu a existat sa fie inscrisa direct intr-o liga superioara, recte Liga 2?!!

danyla  •  21 ianuarie 2014, 15:46

Pe mine m-a executat Finantele Publice pentru 800 de lei, nenorocitul de Mititelu are 4 000 000 de euro si e bine mersi ! … Apoi tot el se vaita ca vor altii sa-l faca! … Hai sa fiim seriosi ! … Craiova va face performanta, numai daca va iesi din era Mititelu, fiindca de 8 ani si ceva de cand este acest om proprietarul clubului se zvarcoleste in mocirla. Nimeni nu trebuie sa urasca CSU, fiindca acest club reprezinta in acest moment spiritul Craiovei Maxima ! Numai un nebun poate sa spuna ca Mititelu are de-a face cu fotbalul, numele si spiritul Univ.Craiova ! …

MachiavelliQ  •  21 ianuarie 2014, 15:53

Pt Mititelu=Escroc. Ia spune-mi prietene cum e trecuta echipa Cs in acte si sub ce nume este inscrisa la Frf.Ciudat cum nu apare cuvantul Universitatea nici acolo, nu?

George  •  21 ianuarie 2014, 16:05

„homo sapiens, nu-și face apariţia mai devreme de 31 decembrie, ora 23:45”
De fapt este 11:45 AM
http://trumpeter.athabascau.ca/index.php/trumpet/article/view/245/355

Micile detalii conteaza

CosminD  •  21 ianuarie 2014, 16:07

Domnule Tolontan…v-am dat anul trecut un mail cu o gramada de material legat de situatia de la Craiova, de palmares, societatile lui Mititelu, numele echipei s.a.m.d. dar observ ca mail-ul s-a „pierdut” impreuna cu promisiunea de a analiza informatia. Continuati sa-i luati partea lui Mititelu pentru ca e unul din cei mai importanti generatori de cancan pentru gsp si in general, pentru presa sportiva de la noi.

Cristi  •  21 ianuarie 2014, 16:13

Domnule Tolontan,

Daca 10% din oamenii de presa ar fi de talia dumneavoastra, in Romania, am fi niste cititori fericiti. Din pacate, nu este asa.
Evident ca echipa Craiovei nu era de retrogradare nici in 2005, nici in 2011. Avea lot chiar pentru castigarea titlului. Arbitrajele, in mod repetat potrivnice, au „impulsionat” Craiova spre retrogradare. Vorbesc in cunostinta de cauza, pentru ca urmaream echipa meci de meci, la televizor sau stadion. Nici Barcelona nu rezista in campionatul nostru in asemenea „conditii”. Imi pastrez obiectivitatea si va spun ca distrugerea Craiovei a fost un plan mai vechi pentru conducatorii fotbalului romanesc. De ce? Pentru ca recunoscuta scoala de fotbal olteneasca sa furnizeze usor valori catre echipele importante din Bucuresti, Universitatea urmand sa ramana intr-o mediocritate perpetua. Totul a inceput cu aservirea echipei Electroputere Craiova, Stelei, adevarat, cu ajutorul autoritatilor locale. Nu prea s-a scris despre acest plan…

Cu stima,
Cristi

Comentează