Universitatea Craiova, 4 milioane de euro datorii la stat

1Dacă e adevărat că femeile frumoase trebuie lăsate bărbaţilor fără imaginaţie, a spus-o Proust, atunci cluburile fără probleme trebuie lăsate oricui altcuiva decît lui Adrian Mititelu.

marți, 21 ianuarie 2014, 12:45

1Dacă e adevărat că femeile frumoase trebuie lăsate bărbaţilor fără imaginaţie, a spus-o Proust, atunci cluburile fără probleme trebuie lăsate oricui altcuiva decît lui Adrian Mititelu.

Olteanul le păstrează pe cele cu belele.

Într-un efort disperat de a salva FC Universitatea Craiova, Mititelu a depus recent o cerere de reorganizare a clubului aflat în insolvenţă și care a adunat în ultimii ani datorii de 4 milioane de euro la stat! Nu 40 de milioane de euro, așa cum greșit apare chiar în dosarul trimis de el instanţei, lucru speculat inutil de rivalii de la CS Universitatea Craiova și înghiţit nemestecat de către primarul Olguţa Vasilescu.

În aceste condiţii, nici nu mai e nevoie ca Primăria să verse fonduri echipei CS U Craiova, ceea ce finanţatorul Adrian Andrici susţine că nici nu se întîmplă, nu mai e nevoie pentru că de vreme ce primarul e purtătorul voluntar de cuvînt al noii echipe, lumea o va percepe ca fiind trupa autorităţilor!

“Fără reorganizare, se pierde tradiția Craiovei!”

Revenind la Mititelu, 4 milioane doar la buget e însă oricum o sumă enormă și însuși el a recunoscut într-o discuţie telefonică: “Fără aprobarea de către instanţă a planului de reorganizare, clubul nu mai poate exista! E singura cale de a duce înainte tradiţia”.

Economic și fotbalistic, pare o chestiune de timp pînă cînd Mititelu va claca. Acum, el aleargă la propriu prin oraș ca să facă rost de 250.000 de euro pentru a plăti creditorii care nu vor să-i aprobe planul de reorganizare. Datoriile la jucători și la parteneri se adaugă celor 4 milioane de euro pe care statul le va mai recupera la paștele cailor, realist privind lucrurile.

Mititelu susţine că vrea o divizare, rivalii săi spun că doar va trece echipa și marca, ilegal și împotriva regulamentelor, pe o nouă societate. E, așadar, o chestie de timp.

Lupta dintre David și Goliat

Dar cei de la CS U Craiova nu au acest timp. “Vrem să listăm echipa la bursă”, spun ei aproape în fiecare comunicat. Ambiţiile sînt pictate pe cer. Vor ca societatea fotbalistică din Craiova să devină prima echipă est-europeană cotată la bursă. Dar, pentru asta, e nevoie ca echipa lui Mititelu să dispară repede.

Situaţia e paradoxală. Pe de o parte stă Mititelu, un personaj izolat, lipsit de resurse și împins înainte doar de propriile promisiuni, pe care și el le crede cu mari eforturi. Pe de altă parte, Andrici are în jurul său un grup de afaceriști inteligenţi și cruzi, genul de oameni care au făcut bani buni pe bursă și care acum au pus pe picioare un club profesionist administrat. Andrici e un om cu o bună reputaţie a cuvîntului respectat. Printre altele, a fondat revista Kamikaze și, de ani de zile, continuă să o susţină în numele idealului unei prese libere.

Ca și cum disproporţia n-ar fi de ajuns, clubul cel nou are și parteneriat cu Primăria Craiovei și a beneficiat de un cadou fără precedent din partea FRF, care l-a înscris direct în liga a doua. În timp ce pe Mititelu FRF l-a radiat!

Dacă toată istoria Pămîntului ar fi cuprinsă într-un an…

Și totuși, ceva ţine un echilibru enervant în această luptă cu un singur cîștigător posibil. Ce anume? Timpul!

Doi oameni de știinţă, Robert Ornstein și Paul Ehrlich, unul psiholog și celălalt biolog, au propus acum aproape 25 de ani următorul exerciţiu tulburător de gîndire. Să ne imaginăm că istoria planetei Pămînt are loc pe parcursul unui an calendaristic! Fiecare zi înseamnă 12 milioane de ani. Pămîntul a apărut pe 1 ianuarie la miezul nopţii, iar noi sîntem acum pe 31 decembrie, tot la miezul nopţii.

Prima formă de viaţă, o bacterie, apare în februarie. Organizarea vieţii ia un timp colosal și peștii apar abia pe 20 noiembrie!

Dinozaurii se nasc pe 10 decembrie și dispar de Crăciun. Strămoșul nostru, homo sapiens, nu-și face apariţia mai devreme de 31 decembrie, ora 23:45. Iar toată istoria scrisă a civilizaţiei umane încape în ultimul minut al anului.

Acesta este timpul! Așa se măsoară el, într-o scară corectă, dar aproape imposibil de cuprins cu minţile noastre.

Înțelegere sau februarie

Așa se măsoară timpul și în sport. De aceea, cînd ajung la FC Barcelona, marilor staruri li se spune: “Cea mai importantă vedetă a acestui club este gloria noastră trecută!”.

De aceea, anul de efort și de investiţie al echipei lui Andrici înseamnă atît de puţin faţă de investiţiile enorme, financiare, sportive emoţionale, din istoria Universităţii.

Nu e vorba doar despre palmares sau despre bani. Ci despre timp. Un timp care înghite, insațiabil, eșecuri și victorii, generații, transpirația și imaginația puse laolaltă, pentru epoci neschimbătoare și oameni trecători. Aproape imposibil de recuperat.

E o chestiune de timp. Pur și simplu, dacă vor continua să se lupte, vechea Craiovă va continua să moară, iar noua Craiovă nu se va putea naște. Decît o dată cu bacteriile, prin februarie. Nu februarie 2014, ci februarie de pe scara istoriei.

Comentarii (104)Adaugă comentariu

adrian  •  21 ianuarie 2014, 16:21

se pare ca din punctul dumneavoastra de vedere,domnule tolontan,andrici nu are loc in fotbalul romanesc pt ca este un om de cuvant,investeste in juniori,incearca sa faca construiasca un club profesionist.dar se pare ca pt presa sportiva din romania conteaza mai mult sa te faci de ras la televizor,saptamanal.pe urma va plangeti ca nu ne calificam nicaieri cu nationala…vreti sa va asigurati dinainte ca csu n-o sa intre in inimile suporterilor.sa stiti ca suntem mai tacuti,dar asta nu inseamna ca nu suntem multi.si decat sa o numiti craiolguta mai bine nu mai scrieti deloc despre csu,avem de unde culege informatii,ne-am saturat pana in gat de trustul intact.

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 16:28

51, adrian: vad ca enuntati, trageti concluziile si faceti si recursul 🙂 Toate in numele meu.

Nu mai intuiti cum gindesc sau ce cred eu, va rog! Textul vrea sa spuna ce spune, nu sint responsabil pentru sensul pe care i-l atribuiti dumneavoastra si din care, pasamite, ar rezulta ca Andrici nu are ce cauta in fotbal.

giovanni  •  21 ianuarie 2014, 16:33

……pai nu-l rugara astia sa se uneasca sa-ii dea bani sa vina langa ei da prostu e prost…asta are creieru ca si chelia fara pic de zbarciuri

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 16:37

48, george: n-am gresit, dar inteleg ce spuneti. Primii hominizi vin cam atunci cind spuneti dumneavoastra, pe 31 decembrie la prinz, dar homo sapiens apare, asa cum am scris, pe 31 decembrie, cu un sfert de ora inaintea miezului noptii.

N-am scris hominid, am scris homo sapiens. Detaliile conteaza: -)

Nu ca n-ar fi situatii in care gresesc. Dar de data asta am dreptate.

http://francistapon.com/Travels/Continental-Divide-Trail/Earth-s-History-Compressed-in-One-Year

Nicu  •  21 ianuarie 2014, 16:42

Minunat punct de vedere, CT!

CosminD  •  21 ianuarie 2014, 16:44

51 adrian – lasa-i sa ii zica Craiolguta … cica e o gluma de-a lor (desi ma intreb de ce nu glumesc in legatura cu cealalta echipa, spunandu-i FC Booveni) pe care o folosesc atat de des incat deja a devenit fumata.

ion  •  21 ianuarie 2014, 16:54

Se pare ca ati inceput sa le stiti pe toate dle Tolontan. Devaniti penibil. In capul dvs va imaginati ca detineti adevarul si judecata absoluta. Eu va tot citeam dar observ o multumire de sine si un dispret inconstient fata de cititori. daca va imaginati ca sunteti destept si ca scrieti bine, va inselati amarnic.

Octavian Stăncioiu  •  21 ianuarie 2014, 16:57

O singura solutie: FC Universitatea sa absoarba CSU, iar Mititelu sa se retraga.

Suporter  •  21 ianuarie 2014, 16:59

Pt. mine a existat,exista si va exista numai FC U.Craiova. csu 2013,si daca va castiga liga campionilor,tot nu ma intereseaza.Daca va disparea FC U.Craiova,nu voi mai tine cu nimeni in Romania….asa ca,imi ramane Napoli (pe ei nu ai dezafiliaza nimeni si nici nu exista riscul ca la ei in oras sa apara CS Napoli,iar oameni precum tovarasa olguta vasilescu nu vor fii niciodata primari ).

Si jurnalism de investigatie cind faceti ?  •  21 ianuarie 2014, 17:06

Ce articol trist, Cataline ! Cum se evapora profesionalismul la GSP cind este vorba de afacerea familiei Mititelu, Fotbal Club U Craiova SA (nu Universitatea Craiova, Cataline – familia Mititelu nu are dreptul sa foloseasca acest nume). Ca fost jurnalist care a colaborat cu tine – zimbesc amar. Daca Mititelu va spune ca este Isus Hristos, voi incepeti sa sarbatoriti Craciunul pe 15 martie (ziua de nastere a booveanului). El se poate declara proprietar pe batalia de la Calugareni si Canalul Dunare Marea Neagra – voi doar raportati ce va dicteaza la telefon, nu ? Folosesti in textul tau si numele FC Universitatea Craiova – numele oficial al sectiei de fotbal desprinsa din Clubul Sportiv in 1991, si disparuta prin radiere, nu cumparare, in 2002. E trist ca voi, ziaristi platiti, habar nu aveti de istoria fotbalului craiovean in ultimii 20 de ani, cu impostori si multe societati paralele care s-au pretins adevarata „Universitatea Craiova”. Cind suporterii Craiovei dezgroapa adeverul trist – desi nu sint platiti – iar voi luati notite dupa Mititelu : e trist, Cataline. Poti sa incepi aici, daca te intereseaza si jurnalism adevarat, nu patetisme ieftine : http://www.craiova-maxima.ro/stiri/1787/Sah+la+Rege.htm#.Ut6MONIo6M8

marius craiova  •  21 ianuarie 2014, 17:06

un foarte bun articol domnule tolontan ,felicitari! Craiova o sa reinvie din vara o sa revenim in liga 1 unde ne este locul. mititelu face parte din istoria neagra a acestui club fiind singurul care a mutat echipa din oras apoi a retrogradat-o si apoi desfiintat-o. omul e groparul craiovei nu mai puteam astepta dupa el timpul nu iarta pe nimeni, STIINTA e pe primul loc , mititelu detine un srl aflat in faliment, aia nu e Craiova

lion blue  •  21 ianuarie 2014, 17:08

Felicitari pentru articol. Doua sunt problemele:
1.De ce Mititelu se tine scai de un simbol pentru care nu are anvergura financiara necesara? Cat ar mai trebui sa rabde jucatorii, suporterii, orasul, autoritatile, oltenii in general faptul ca FC Universitatea are un patron prea sarac pentru pretentiile, traditia si trecutul acestei echipe?
2.Care este profilul moral al domnilor Rotaru, Andrici si Beze daca accepta sa finanteze o echipa inscrisa direct in liga a II a, cu sprijinul FRF si in paralel cu o echipa care deja se numea FC Universitatea Craiova. Finanteaza ei echipa sau autoritatile locale prin intermediul lor?

savoss  •  21 ianuarie 2014, 17:40

Ai dreptate Catalin, numai ca de multe ori, amanuntele conteaza. Inainte a de ascrie despre „falimentul uni falit”, cred ca ar trebui sa scrii despre cum este sabotat la fiecare actiune pe care a intreprins-o, atat in fotbal, cat si in afaceri. Cum fiecare tranzactie ii este blocata in instanta. Cum este calcata in picioare justitia prin nesocotirea unei sentinte, punandu-se in aplicare o executare(actiune care nu-si mai avea rostul) desi exista o sentinta in acest caz. Abia dupa ce Craiova va fi repusa in drepturi, adica va fi pusa in situatia din iunie 2011 si Mitichelu va primi despagubiri, putem sa discutam despre „impotenta unui impotent”. Pana atunci, vorbe. Fara o documentare atenta. Apropo, cu ce echipa tineti? Sigur nu cu Craiova.

rober7  •  21 ianuarie 2014, 17:44

Alaturi de LPF si FRF ,Mititelu e principalul vinovat al acestei situatii,pentru ca Universitatea Craiova s-a dovedit „o palarie prea mare ” pentru ceea ce-si putea permite,dar trebuie respectat pentru ca nu a avut cinismul altor finantatori pe care i-a avut echipa,sa o vanda Bucurestiului si sa fuga.El trebuie sa inteleaga ca daca nu mai poti,vinzi asa cum au facut si Copos si Badea.Si eu si toata lumea din regiunea Olteniei ne dorim dezvoltare sportiva,dar nu asa,nu prin ilegalitati si ingroparea unei echipe care era deja ingenunchiata.Daca se dorea cu adevarat o crestere sanatoasa a tot ce inseamna sport si fotbal,care sa aiba respectul tuturor,se putea lua modelul ASU Poli Timisoara ,F.C Ripensia echipe ce au plecat din Liga 5.Chiar daca CS va promova in Liga 1,nu va fi decat o echipa oarecare,ca si ACS Poli Timisoara,fara identitate si istorie fotbalistica. 😉

stresul  •  21 ianuarie 2014, 17:48

@si jurnalism de investigatie cand faceti…….ai spus exact ceea ce gandesc toti suporterii craioveni. A stat toata presa centrala cu gurile cascate la minciunile booveanului fara sa-i puna niciunul o intrebare incomoda, fara sa-i intereseze adevarul adevarat , ci doar scandalul unui om care pretinde ca l-a inventat peDUMNEZEU. au pus eticheta”craiolguta” …..si au co tinuat bataia de joc incurajand minciuna si victimizarea booveana. Stii de ce? Pt ca booveanul a pus cu botul pe labe cam toata presa sportiva dinro, cu mici exceptii.

ride bene chi ride ultimo  •  21 ianuarie 2014, 17:57

Domnule Tolontan, in numele lui Dumnezeu, nu-ti bate capul cu toti prostii ! Ce sa inteleaga unii care au citit o singura carte, si anume Mersul Trenurilor ?

Cătălin Tolontan  •  21 ianuarie 2014, 18:03

ride bene chi ride ultimo: cind voi obosi sa explic inseamna ca nu o sa mai am nervi sa fiu ziarist. Se poate intimpla si asta, dar nu azi

numaistiucm  •  21 ianuarie 2014, 18:10

Pusesi bine puctul pe i, e vorba de timp, noi un grup de suporteri ai echipei lui taica-meu si lu taica-sau, Craiova, o zice in felul nostru:
E VORVA DE FOARTE FOARTE MULTI ANI!

numaistiucum  •  21 ianuarie 2014, 18:16

Catalin, tot raul facut echipei noastre, Stiinta, tradarile „gloriilor”, ale jucatorilor de-a lungul anilor, ale patronului actual, ale „forurilor” nu fac decat sa ne intareasca parerea ca Stiinta traieste in noi , si sa o iubim si mai mult , e intiparita adanc in sufletele noastre tocmai de detaliile actuale pentru ca Stiinta e iubita pt ca a fost o echipa a oamenilor simpli. Scz pt calitatile mele reduse de orator, respect pt modu tau de gandire.

ipsilante  •  21 ianuarie 2014, 18:27

Sper ca „mititelu”-cosmarul fotbalului craiovean sa dispara impreuna cu facatura lui, FC Booveni, cit mai repede din peisajul acestui oras. CS Universitatea este STIINTA noastra cea de toate zilele, campioana unei mari iubiri, Craiova Maxima! Nici macar tu nu ne-o poti rapi! Fii ziarist adevarat, CORECT, SINCER si DOCUMENTAT, domnule Tolontan! Un urmas demn al lui Ioan Chirila sau Eftimie Ionescu. FORZA STIINTA! Majoritatea covirsitoare a celor care te lauda si-i pupa mina borfasului boovean, scriu execrabil, atit gramatical cit si ca exprimare, continut. Deci, esti laudat de putoii semi-analfabeti, fara stiinta de istorie a STIINTEI si esti admonestat nu tu, ci balivernele tale, de catre cei de virstele a doua si a treia, care au TRAIT chiar ei, istoria acestui club de notorietate.

ovidiu_3003  •  21 ianuarie 2014, 19:16

Ion Geolgau…alias Gheorghita Geolgau…impune respect …el este nascut in 1960 …si este presedintele executiv al nostru .
Am incredere ca el a ales adevarata Stiinta …Este un om matur care stie ce i mai bine pentru fotbalul craiovean …Domnule Tolontan aveti incredere in Geolgau ca este putin mai experimentat decat dvs…si infinit mai experimentat in ceea ce priveste fotbalul craiovean decat mine …desi este nascut in anii 60 ca si noi …

Daniel C Burca  •  21 ianuarie 2014, 19:29

prb nu se pune asa ,cum au fost infintati de aici pleaca totul?

Teo  •  21 ianuarie 2014, 19:33

Daca e serios , potent financiar si vroia sa investeasca in fotbal de ce nu si-a facut echipa noua,sa-i spuna altfel si s-o ia de liga 5 ? Uiti sa spui ca Mititelu ,asa cum e ,a fost lovit din toate partile,mai intai de MAFIA din FRF si LPF ,prin dezafiliere si vanzandu-i jucatorii si impartind banii intre ei,apoi pe plan local de primarita LIA care a carmit-o brusc dupa interventia unor politicieni de rang inalt,prieteni de-ai potentilor investitori,probabil(interesele sunt f.f.mari).CLONA e urata la Craiova si huiduita aproape la fel de mult ca Dinamo odata si nu va avea mai mullt de 10% sustinere la Craiova.Cred ca solutia este o intelegere CORECTA intre parti.NUMAI ADEVARATA STIINTA VA AVEA SUSTINERE CU ADEVARAT IN OLTENIA !IN PRIMUL RAND VREM DREPTATE PENTRU STIINTA,C.T. !

savoss  •  21 ianuarie 2014, 19:52

Domnule Tolontan, suneti la ani lumina de Maria Andries Si Ovidiu Ioanitoaia. Si asta pentru ca cititi cuvinte cu litere lipsa. Cu sau fara Mititelu, Stiinta nu moare!
Noi nu renuntam la echipa noastra pentru o clona de partid.

DRAGOS  •  21 ianuarie 2014, 19:58

Domnule Tolontan, ce pot spune in urma articolului dvs ? Stiti ce nu iarta Dumnezeu ? DEZNADEJDEA. Si pe cei cazuti in deznadejde care alearga dupa himere. Incurajand acest lucru , nu faceti decat sa sustineti neputinta, prostia si mai mult nebunia unui om de nimic care se identifica cu Universitatea Craiova. Acest om cu nume mititel, crede ca detine un simbol al tuturor dar care este doar al lui. Si asa ne sensibilizeaza si ne santajeaza sentimetal. Doar poate ca ne merita soarta, sa nu avem fotbal, doar SRL-uri, sa ne hulim foste glorii, sa-l injuram pe Craioveanu, sa alungam investitorii si oameni care vor sa faca performanta, mai ales in ziua de azi cand nimeni nu mai investeste in fotbal. Felicitari domnule Tolontan pentru acest articol. Mie nu imi ramane decat sa sper ca mai exista oameni care sa sustina PERFORMANTA si Valorile atatea cat au mai ramas. Decat multi si prosti, mai bine putini si buni !

Ce greseala faci in fotografia articolului  •  21 ianuarie 2014, 20:46

Catalin, din pacate lipsa de documentare te face sa ai erori pina si in fotografia articolului tau. Ai dreptate cu sigla Craiovei „lui Andrici” – e o sigla inregistrata si acordata de OSIM(o versiune a siglei Craiovei folosita pina in 1983). Dar ce numesti tu acolo drept sigla Craiovei „lui Mititelu” nu este sigla detinuta de familia Mititelu, si acordata de OSIM. Vezi tu – Mititelu nu minte doar cind are un club, Fotbal Club U Craiova, care il prezinta sub numele fals Universitatea Craiova / FC Universitatea Craiova, dar prezinta in public o alta sigla decit cea acordata de OSIM. De ce ? Sigla acordata de OSIM are un leu „gras” – stema urita care nu are prea multe in comun cu sigla Craiovei de la sfirsitul anilor ’80. Ca sa prosteasca suporterii, Mititelu pezinta in public o sigla care se aseamana cu celebra stema cu leul de la sfirsitul anilor ’80 – dar e diferita de cea acordata de OSIM. Pe link-ul asta ai in dreapta sigla acordata de OSIM si folosita la FRF pentru afilierea Fotbal Club U Craiova SA; in stinga ai sigla care este folosita de Mititelu in public. Cu tot respectul – va joaca speculantul de terenuri cum vrea cu steme si cluburi ! http://www.fcuniversitatea.ro/insemnele-clubului/sigla-03.html

Craiova_for_ever  •  21 ianuarie 2014, 20:52

Nu cred ca este nici un secret pentru nimeni ca acolo unde exista multa pasiune exista si multe suspiciuni sau chiar intrigi asa cum se intampla si in cazul lui FCU contra CSU sau viceversa cum doriti. Ce vreau sa spun este insa altceva. Desi il respect pe domnul Mititelu pentru ca buna crestere ma obliga, nu il idolatrizez nu il cred de neinlocuit si nici Mesia fotbalului craiovean cum dealtfel si cei de la CSU mai inca multe de demonstrat dar pentru ca a reusit sa cristalizeze o echipa manageriala pe care domnul Mititelu nu a creat-o nici nu a mentinut-o! Iata un prim argument pentru care cred in proiectul CSU ca un continuator real si de buna credinta al traditiei Craiovei deoarece omul emblema sau omul traditie cum il numesc eu pe domnul Stroie este in mijlocul acelei echipe!Mergand mai departe pe aceasta idee va intreb si eu retoric:ce ati alege sa salvati daca intr-o casa in flacari s-ar afla atat Mozart cat si opera sa? Eu as alege sa-l salvez pe Mozart in idea ca in mod cert poate reface operele pierdute sau poate scrie altele mai mari.Ar avea aceeasi valoare opera lui Mozart in mainile mele fie ea si originala? Eu cred ca nu desi domnul Mititelu crede ca da! Intelegeti dumneavoastra foarte bine unde bat. Si daca nu, va spun eu:Traditia este acolo unde este domnul Stroie pentru ca el este singura legatura vie si reala dintre traditie si FCU sau CSU fiind parte integranta a traditiei iar domnul Mititelu nu poate sa ii stirbeasca domnului Stroie aceste merite oricati bani ar fi creat vremelnic si fata talent managerial in echipa!In numwle a ce are domnul Mititelu dreptul sa incerce sa-l „dezafilieze” metaforic vorbind pe domnul Stroie. Iata un alt argument pentru care cred in CSU!Pur si simplu din punctul meu de vedere dupa cum am explicat mai sus domnul Stroie a transferat palmaresul la CSU prin simpla lui prezenta. Daca tot nu este de ajuns puneti in balanta cat a lucrat domnul Stroie la Universitatea si cu ce rezultate si cat a investit domnul Mititelu la Universitatea si cu ce rezultate.Cat despre ce lise spune jucatorilor de la Barcelona cand vin la Barcelona poate fi adevarat si cred ca este singura diferenta fiind aceea ca in palmaresul siistoria Barcelonei nu a existat un vid un hau un crater pe pe care suporterii sa il umple cu vise sperante si dezamagiri in loc de performanta. Acolo nu li se spune ai venit la un c lub care o data la 10 ani castiga campionatul ci la un club care is cultiva cu grija traditia si ii da infiecare an mai multa stralucire. Cam asta este diferenta dintre ceea ce am fost ce suntem dar mai les ce vrem sa fim. Daca nu ar exista acest CSU fotbalul din Craiova ar disparea in neant pentru ca prin prizma rezultatelor FCU a disparut de mult in neant. A mai ramas un praf de stele care se scurge printre degetele lui Mititelu…stralucirea trebuie sa ramana dar intelege dansul asta pana nu e prea tarziu?

un oltean  •  21 ianuarie 2014, 21:05

Problema e simpla:
1.NU te-ai fi asteptat ca Sandu si Dragomir, cu ani de experienta in spate, sa o comita si sa nu-l lase pe Mititelu sa-si rupa singur gatul!
2.Mititelu a tinut si tine cu dintii de echipa pentru ca el e un fanfaron, ii place sa fie patron, mai ales pe banii altora, un copil venit de pe „Jii” sa fie patron la U Craiova e ceva, asta e si motivul pentru care nu va renunta niciodata!
3.CS U Craiova, chiar daca e vechiul club, are intr-adevar oameni competenti si profesionisti in conducere, dar ii va fi aproape imposibil sa cucereasca inimile tuturor oltenilor, are dreptate Tolontan!
4.Concluzie: ca la noi la nimeni!

FanaticU  •  21 ianuarie 2014, 21:05

Nu ne imbatam cu apa rece. Falimentul lui mititelu e o chestiune de zile. Dar asta nu va insemna si pieirea STIINTEI, asa cum isi freaca mainile o gasca de nemernici imbuibati pe banii statului. STIINTA renaste prin sutele de mii de suporteri ai sai, care nu tradeaza si care la aceasta ora, in amaraciunea lor, urasc mai tare clona decat pe dinamo si steaua la un loc. STIINTA o va lua de la capat, din Liga a 5-a daca trebuie, inconjurata de dragostea fierbinte a Oltenilor. Suna cunoscut? Asta se intampla si cu Poli Timisoara. In schimb, clona va sfarsi intr-o groapa de voma, asemenea secaturilor care au infiintat-o.

Nu exista club „FC Universitatea Craiova” recunoscut de MTS  •  21 ianuarie 2014, 21:06

Catalin, ca tot vorbesti de Universitatea Craiova si/sau FC Universitatea Craiova drept club detinut de familia Mititelu. Te-ai dus vreodata pe site-ul MTS sa vezi structurile sportive recunoscute de MTS in judetul Dolj ? Ne spui si noua – cu o erata la articolul tau – unde exista FC Universitatea Craiova pe lista MTS ? Link-ul e aici : http://mts.ro/sport/registru-sportiv/registru-sportiv/

Erori in articolul tau  •  21 ianuarie 2014, 21:24

Catalin – te-ai dus de curiozitate pe site-ul MTS, http://mts.ro/sport/registru-sportiv/registru-sportiv/, sa verifici daca FC Universitatea Craiova exista ca si structura sportiva recunoscuta oficial de MTS ? Voi, cei de la GSP, veti avea o mare supriza – desi mi se pare evident ca ar trebui sa verificati mai intii ca un club sportiv de care tot scrieti exista din punct de vedere legal(spoiler alert – FC Universitatea Craiova nu exista ca structura sportiva recunoscuta in Romania). Asta e una la mina. Doi – in fotografia articolului prezinti o sigla drept sigla „Craiovei lui Mititelu”. Fals – singura sigla acordata de OSIM familiei Mititelu e in partea dreapta pe link-ul asta :http://www.fcuniversitatea.ro/insemnele-clubului/sigla-03.html
Dar Mititelu pacaleste lumea prezentind in public sigla din stinga pe acel link – nu pe cea detinuta de el, si folosita si la afilierea clubului la FRF. De ce ? Pentru ca sigla acordata de OSIM e „urita”, prea diferita de sigla Craiovei de la sfirsitul anilor ’80. Mititelu detine un club dar il prezinta sub un nume fals, si detine o sigla – dar foloseste in public o alta sigla. Ce fel de jurnalism faceti acolo la GSP ???

adi de tracia  •  21 ianuarie 2014, 22:04

Cataline, uită-te atent ce scot ”clonații” pe gură… denaturează nu numai faptele și istoria, denaturează logica. Par să aibă logica lor în care dacă nu iubești ”echipa surogat”, ești ”prost sau incult”. Numai ei sunt stăpânii adevărului, știu totul, prevăd ei că în ”x” timp vor face totul… cuvinte. Cu toți banii lor nu au putut învinge niște jucători ce jucau pe gratis, mă îndoiesc că au un viitor. Dar sunt îndoielile mele personale. În 2006 am încercat să cumpăr un carnet de socoi la Barcelona. Ști ce mi sa zis? -îmi pare rău, am de vânzare carnetul, dar e datoria mea de ”cule” să vând unuia potent financiar și care are legătură cu Catalunia-. Deci înaintea banilor omul punea interesele echipei. La Știimța toti vor echipa, nimeni nu dă doi bani pe interesele ei. Poate de aceia a și putut să fie dezafiliată. Unde nui uniune …

mihai  •  21 ianuarie 2014, 22:19

Felicitari ptr.articol d-le Tolontan.Nu va lasati dus in eroare.Cei care posteaza contra dvs.sunt dirijati de staff-ul C.S.Craiova.Suporterii constienti din Oltenia stiu ce s-a intamplat cu Universitatea.A fost furata de gasca FRF,impresari.Mititelu nu e un sfant dar are dreptate.Daca C.S.intra in A va fi huiduita pe toate stadioanele.D-le Tolontan ce se intampla la Craiova este echivalentul a ceea ce se va intampla la alegerile FRF.Gica Popescu marioneta mafiei FRF,impresarilor,profitorilor.

stresul  •  21 ianuarie 2014, 23:24

Pt mititelu stiinta a fost un copil pe care l-a trimis ” la produs” pt propriul buzunar sau notorietate. Se lauda ca are cea mai frumoasa prostituata din romania…..stiinta , fica sa.asta e mititelu. Si-a sacrificat averea si tot ce a avut pt propria imzgine de ” mare patron”. Cum ii spuneati?……” latifundiarul din craiova”…..” un gigi becali al craiovei” ……acum va dati seama care ediferenta? Mititelu pt noi e mairau decat 2 netzoi.ratingul va aduce bani, dar dreptatea le aduce si jucatorilor……neplatiti cu lunile. Daca sacrificati familii pt rating……ma intreb : cefeldeoamdni sunteti? Suntetli la fel ca patronii gen mititelu care calca pe cadavre pt binele personal. Vrem o romanie mai buna? ….mai corecta? Cu cine? ……daca si presa e aservita unor interlopi de 2 bani…..deja a murit speranta

dani  •  21 ianuarie 2014, 23:27

Mititelu are de primit de la FRF, M. Sandu si ai lui, despagubiri de zeci de milioane de euro. Dar ii va primi exact… peste 3 milenii! Daca perseverentul oltenas, are atita rabdare sa astepte! Pina cind va primi acei bani, Mititelutzu, sa se retraga frumusel din fotbal, si sa-si scrie…memoriile! Nu de alta, dar in fotbal patronul investeste bani si nu…promisiuni! Nu se poate conduce un club de fotbal cu buzunarele goale si cu pantalonii rupti in fund. Cum zice romanul:saracia-n fund ma-npunge, fug de ea si tot m-ajunge!

x  •  21 ianuarie 2014, 23:56

Vad ca unii au dormit si s-au trezit in 2013 stiind ca se va „reinfiinta adevarata Stiinta”dar visand,scandau si raguseau pt Fc U…clonatilor,nu veti fi niciodata respectati pt ca vati nascut in urma unui incest!

lio  •  22 ianuarie 2014, 0:26

Mititelu are 4 milioane datorii la stat, dar ai uitat si de celelalte, catre jucatori, fosti antrenori, cantonamente, echipamente neplatite….. Doar lui Piturca are sa-i dea vreo 7 milioane…

Pteropus  •  22 ianuarie 2014, 0:50

Sper ca FC Universitatea Craiovab sa nu dispara pentru ca indiferent ca le place sau nu unora sau altora SCRIPTIC este continuatoarea si detinatoarea palmaresului echipei ce a existat pana in 1992 cand sectia de fotbal a clubului sportiv al universitatii s-a desprins transformandu-se in societate comerciala conform cerintelor UEFA si FIFA lucru necontestat de nimeni in termeni legali.Presiunile si sicanarile la care este supus actualul detinator al societatii sunt SIMILARE cu cele la care au fost supusi proprietarii si finantatorii echipelor Ripensia, Chinezul, Unirea Tricolor…Faptul ca Mititelu a facut greseli este un lucru cunoscut, recunoscut si de el dar a si fost „ajutat” in acest sens…Insa de la greselile facute de el pe banii lui si pentru care a platit… la dezafilierea abuziva este o diferenta enorma…iar atitudinea lui Mititelu trebue inteleasa…iar renuntarea la procese si vanzarea sau cedarea palmaresului catre CS Clona este sinonim cu recunoasterea tuturor abuzurilor la care a fost supus clubul ca fiind lucruri normale…Nu stiu daca „actionarii” CS Clonei vor fii fericiti cand vor afla ca (pe buna dreptate)echipa ce o finanteaza va avea interzis la promovare iar de la anul va trebui sa inceapa din liga5…sau daca societatile lor vor fi devalizate…Vor sta oare impasibili la tot ce li se intampla ?…Cu siguranta ca NU…Investitori de genul acestora ce „finanteaza” CS Clona fac FOARTE MULT RAU sportului in general si fotbalului in particular…sunt precum un DROG PENTRU ORGANISM…Investitorii de genul asta sunt niste marionete politruciste care se insinueaza ca fiind „normalitatea” cu si datorita incompetentei politrucilor cu care „coabiteaza”…Astfel de „investitori” exista atata timp cat sunt „arondati si abonati” la fonduri publice iar prin „sponsorizarea” unei echipe de fotbal cred si spera ca „abonamentul”la fondurile publice sa fie pe o perioada cat mai lunga indiferent de cine este la putere…Investitiile facute de ei reprezinta un procent din valoarea lucrarilor sau a prestarilor de servicii pe care le primesc prin incredintare directa sau „licitatii” ce au castigatorul cunoscut dinainte…pentru ca numai prostii si/sau naivii cred ca i-au apucat dragostea fata de fotbal si Universitatea dintr-o data…Daca erau niste investitori seriosi si verticali care intr-adevar iubesc sportul in general si fotbalul in particular de ce nu au inceput de jos ?Atitudinea si alaturarea lor la CS Clona arata caracterul lor…ce se incadreaza intre molusca taratoare si maimuta agatatoare.Cat despre cei din generatia Craiovei Maxima…cand a fost vorba de „ros un oscior sau o frimitura”caracterul nu mai are importanta…burta bate constinta..Cu astfel de investitori liga 1 va fii o liga a clonelor…Pentru ca politrucii de azi din dorinta de a pune mana si pe „circ” ,pentru ca „painea”au dat-o dracului, sunt in stare sa „cloneze” tot ce este brend de valoare atunci cand nu pot pune mana pe original…In acest sens exista probabilitatea destul de mare ca din vara in campionatul viitor al ligi2 sa apara o noua „clona”…CSA Steaua…”emanata” ca si CSU Clona in urma masturbarii intelectuale a unor politruci…Prevad ca in ritmul si stilul asta in 2-3 ani sportul va fii un circ…sportivii bieti artisti…iar ziaristii niste lautari, multi dintre ei afoni,care vor canta si vor ridica in slavi „marii investitori” din sport si „aportul lor extraordinar”…Pentru adevaratii suporteri ai Universitatii cei care au iubit si iubesc echipa dar si adevarul…CE NU NE OMOARA…NE INTARESTE…

Bill  •  22 ianuarie 2014, 1:02

Buna seara domnule Tolontan,
De protestul jurnalistilor impotriva linsajului mediatic ati auzit cumva?
Daca nu, imi permit sa va semnalez ca alaturandu-va numele protestului, nu numai ca va veti afla intr-o companie onorabila, dar veti fi si primul angajat al trustului Intact care semneaza. Cred ca ati fi si primul invitat candva la Sinteza Zilei care semneaza. Sunteti singurul din trust care estimez ca are sanse nenule sa semneze protestul. Alegerea va apartine in totalitate. Puteti semna, puteti ignora acest mesaj, puteti sa-l cenzurati, puteti sa dati explicatii ilogice si imorale precum Mircea Toma, in care sa demonstrati ca adevarul e media ponderata de celebrul 70% dintre minciuna totala si adevarul adevarat, puteti sa vorbiti de corporate ethics sau puteti sa atacati persoana anonima care va scrie. Cum doriti…

Cu stima,
un inca cititor.

Calugaru’ Vaxile  •  22 ianuarie 2014, 3:38

Domnule Tolontan, eu v-am crezut un Corrado al presei romanesti. Observ insa ca nu reusiti sa va rupeti de mentalitatea PCR. Stiu si eu cum a fost, mi-aduc aminte perfect cum „avutul obstesc” era sfint iar cel „proprietate personala” era moft. Speram ca macar liderii de opinie romani sa se rupa de gindirea aia. Din pacate, nu. Nu conteaza ca Mititelu are datorii de 40 de milioane in total, conteaza cele „numai” 4, in dauna „avutului obstesc”. Restul de 36 nu conteaza, pentru ca sunt in dauna proprietatii personale, care exista doar pentru ca o tolereaza Partidul.

Din pacate, citind articolul dv imi reamintesc de ce am plecat din tara.

Pelendava  •  22 ianuarie 2014, 9:19

Cataline, pacat de bogatele-ti-ti cunostinte generale, chiar si foarte vaste, atata timp cat nu stii ce sa faci cu ele. Un adevarat jurnalist poate sa-si creioneze propriile convingeri insa fara a folosi „linia groasa”; nu de alta, dar poate si el e supus greselii. Nu stiu de ce dar am impresia ca articolul este zamislit la comanda, lucru care te incrimineaza mai mult. Daca acumularea unui bagaj de cunostinte ti-a obosit creierul este de inteles, dar lipsa coloanei vertebrale e de condamnat. Vorba ‘ceea: „mi-emi place omu’ om si porcu’ fript”.

Pelendava  •  22 ianuarie 2014, 9:20

..”bogatele-ti”…

Pelendava  •  22 ianuarie 2014, 9:22

…mie-mi”…

remember  •  22 ianuarie 2014, 9:52

:))) Ce se mai plictiseste Mititelu in birou alias @Pteropus :)))
Dute bre si fa rost de bani :))

danyla  •  22 ianuarie 2014, 14:44

Domnule Tolontan, exista si ziaristi pentru care adevarul si obiectivitatea sunt prioritati ! … Ar fi extrem de bine sa cititi ultima parte a articolului, o sa va inspire pentru urmatorul ! … http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/fc-u-craiova-parasita-opt-jucatori-si-au-depus-memorii-mai-urmeaza-si-altii-mititelu-acuzat-a-recunoscut-la-tribunal-ca-echipa-sa-nu-e-continuatoarea-de-drept-a-universitatii-11939219

fcu1948  •  22 ianuarie 2014, 18:14

@danyla
Ce repede s-a pus în mișcare mașinăria de propagandă a primăriei, cum s-au mobilizat imediat postacii de serviciu să-și facă norma zilnică de manipulări.
Degeaba ai postat link-ul articolului respectiv, dacă ai fi avut un dram de rațiune ți-ai fi dat seama de un lucru elementar.
Indiferent de apărările formulate de Mititelu și de încercările lui de a nu achita un debit pe care îl făcuseră alții înaintea lui, INSTANȚA DE JUDECATĂ A CONSTATAT DEFINITIV ȘI IREVOCABIL CĂ SOC. COM DEȚINUTĂ DE MITITELU ESTE CONTINUATOAREA UNIVERSITĂȚII CRAIOVA ȘI A OBLIGAT-O LA PLATA DATORIEI CĂTRE FIRMA DIN TG. MUREȘ.
Cum spun judecătorii americani, case closed!

alv  •  22 ianuarie 2014, 20:56

Domnul Tolontan,

Nu am nimic cu faptul ca tineti cu FCU, dar inainte de a scrie si dezinforma publicul va rog sa va documentati, FC Universitatea craiova are datorii de 38.626.341 EURO la bugetul statului. Si asta nu o zic eu o zice ministerul finantelor.

savoss  •  22 ianuarie 2014, 23:53

Esti un ziarist de exceptie. Cult, inteligent, cu vocatie. Un singur lucru ma deranjeaza. M-a deranjat si ieri. Cum ai putut sa faci sacrilegiul de a pune in articol o fotografie cu emblema unei clone, a carei identitate este contestata de toata lumea?

aneurism  •  23 ianuarie 2014, 11:00

metaforic incantator articolul, insa are cel putin 2 premise gresite
1. mititelu care face eforturi disperate de a salva FC Universitatea Craiova. un om in situatia lui care ar vrea binele echipei ar fi cedat-o(si a avut oferte) insa faraonul vrea sa fie ingropat cu ea
2. graba investitorilor de la CSU de a lista echipa pe bursa. un IPO esuat din start, cine ar cumpara acum actiuni la o echipa cu o situatie inca incerta si indicatori economici praf. daca oamenii astia au venit cu banii prin aport de capital niciun mic investitor nu va cumpara pentru ca nu va putea tine pasul cu majorarile de capital, iar daca merg pe stilul clasic al finataorului roman care imprumuta clubul atunci csu e sigur o echipa plina de datorii. ma indoiesc ca se va lista inainte ca echipa sa ajunga in cupele europene, daca o sa ajunga

tesio  •  23 ianuarie 2014, 12:11

D-le Tolontan: Datorita tie si celorlalti asemeni tie, mititelu are inca putere sa se lupte, asa cum zice el, cu MAFIA…toata lumea are ceva cu el…toti nu-l suporta!!…toti sunt impotriva lui…chiar asa?? a avut atatia ani la dispozitie sa demonstreze ceva!! a reusit ceva, d-le Tolontan?? daca da, ce anume?? se mai aude ceva de vreunul din fotbalistii care zicea el: „vor forma scheletul echipei nationale peste cativa ani!!” …abureli peste abureli…I S-AU FACUT OFERTE PESTE OFERTE pt a ceda echipa..nu a vrut… A PASTRAT-O EL SA-SI BATA JOC DE EA!! E ECHIPA UNEI REGIUNI INTREGI, NU ESTE NUMAI ECHIPA LUI SI A NEAMURILOR LUI!! Din punctul meu de vedere, mai bine se face un compromis(infiintandu-se o asa zisa „clona”!!) SI SCAPAM ASTFEL de acest ras de om!!

Comentează