„Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern”

UPDATE 2: În discursul din această după-amiază, președintele Traian Băsescu s-a referit la intervențiile DNA la vîrf ca la ”niște spectacole” fără de care ne-am plictisi noi, mulțimea care nu înțelegem de ce șeful statului a îmbrățișat propunerea PSD de a face din delegarea semnăturii un mod de lucru al autorităților. Ciudata caracterizare prezidențială, pe care Traian Băsescu a făcut-o exact cu argumentele adversarilor DNA, a fost observată și de Dan Tăpălagă. De ce a fost de acord președintele cu legea ne-a motivat încă de dimineață Elena Udrea la B1 TV… aglomerare de semnături…  primari suprasolicitați… să stăm liniștiți că nu e o  formă de sprijin pentru disiparea răspunderii…
Nu e o noutate ca Elena Udrea să anunțe, în avans, motivațiile prezidențiale. Dar e o noutate ca președintele să se refere la justiție ca la o mașinărie de efecte speciale pentru prostimea plictisită. S-a notat.

vineri, 25 aprilie 2014, 9:59

UPDATE 2: În discursul din această după-amiază, președintele Traian Băsescu s-a referit la intervențiile DNA la vîrf ca la ”niște spectacole” fără de care ne-am plictisi noi, mulțimea care nu înțelegem de ce șeful statului a îmbrățișat propunerea PSD de a face din delegarea semnăturii un mod de lucru al autorităților. Ciudata caracterizare prezidențială, pe care Traian Băsescu a făcut-o exact cu argumentele adversarilor DNA, a fost observată și de Dan Tăpălagă. De ce a fost de acord președintele cu legea ne-a motivat încă de dimineață Elena Udrea la B1 TV… aglomerare de semnături…  primari suprasolicitați… să stăm liniștiți că nu e o  formă de sprijin pentru disiparea răspunderii…
Nu e o noutate ca Elena Udrea să anunțe, în avans, motivațiile prezidențiale. Dar e o noutate ca președintele să se refere la justiție ca la o mașinărie de efecte speciale pentru prostimea plictisită. S-a notat.

UPDATE 1: Reacția Elenei Udrea azi dimineață, la B1TV: ”Resping categoric orice acuzație de corupție în activitatea mea și a angajaților Ministerului Dezvoltării în Gala Bute”. Spune că mă pot aștepta ”inclusiv să-l dau în judecată”. E dreptul ei.

Nu știu însă ce înseamnă ”inclusiv”. Adică la ce mă mai pot aștepta? Oricum e un pas înainte. În 2009, nervoasă că tocmai se vota ridicarea imunității colegei ei Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea mă amenința pe holurile Parlamentului că va avea ea grijă să afle lucruri despre mine și despre familia mea. ”Eu nu sînt Ridzi, să știți, am alte mijloace, mi-a zis ea, și voi avea grijă să cercetez. Și pe dumneavoastră și pe soție. Voi arăta că ați fost incorect în cazul Ridzi”. Așa a ajuns Elena Udrea în raportul Departamentului de Stat al SUA ca ministru care amenință jurnaliști. Să mă dea în judecată e un progres democratic.

Despre ce s-a întîmplat după amenințarea Elenei Udrea de atunci vom mai vorbi cînd va fi cazul. Doar nu e nimeni naiv să creadă că ordinele de urmărire care sînt transmise în sistem nu lasă urme!

Să revenim la Gala Bute. ”Totul e legal”, pretinde ministrul. Să ma citească o dată Ordonanța de respingere a rechizitoriului care o făcea scăpată! Procurorii susțin că această Gala a fost o ilegalitate cap-coadă! Însă acest lucru nu-l stabilim nici noi, nici Elena Udrea, nici procurorii, ci o instanță!

Oricum, în declarațiile ei apare o nuanță importantă pentru cei care cunosc cazul. Atenție! Pînă acum Elena Udrea dicta clar că numele ei și al angajaților MDRT ”nu trebuie să apară în dosarul DNA”, iar acum, cînd simte că vor apărea, spune că n-au comis nici o ilegalitate, nu că nu vor fi cercetați.

Și adaugă că ”anchetele gsp sînt parte a unei campanii pe care o duc de ani de zile împotriva mea”. Aici are dreptate, așa e! De ani de zile expunem în scris felul în care guvernanții, iar aici vorbim concret de ministrul Elena Udrea, au înțeles să folosească banii publici în investițiile din sport. Gala Bute e o manifestare a acestui mod de lucru, e un caz de corupție care va ajunge în fața instanței.

Cum s-a pus la cale afacerea la inițiativa Elenei Udrea și cum, chiar la final, apare și firma care și-a crescut de 10 ori cifra de afaceri sub PD-L!

Investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

poza Rudel Obreja avea în buzunar biletul pentru o vacanţă în Maldive cînd a fost ridicat de către DNA din plin bulevard bucureștean. “I-am văzut pe procurori și am crezut că e vorba despre Gala Bute”, reface el episodul. “De ce-aţi venit?!”, i-a luat el tare pe bărbaţii care l-au acostat. “Sînteţi acuzat de șantaj!”, i-a răspuns procurorul, chiar atunci, pe stradă. Era 4 februarie. Cînd se vor împlini 3 luni de atunci, Obreja va fi încă în arest la domiciliu.

Omul care făcea spectacol în birourile DNA, aproape ţipînd la procurori, afișează un ton fundamental schimbat. Zice că “DNA are o misiune nobilă”. El susţine că nu e victima unei înșcenări, ci a unei greșeli. Cu jumătate de glas, Obreja spune că nu există nici o legătură între noul caz și Gala Bute.

Dar, din mărturiile Gazetei, ca răsplată pentru că SOV l-a turnat pe Obreja, DNA nu se va opune eliberării lui Vântu la finalul acestui an. Procurorii vor nega, desigur, informaţia. Să o protejeze sau să coopereze? Multă lume se întreabă dacă DNA l-a încolţit pe Obreja ca să-l facă să o protejeze sau ca să o toarne pe Udrea. Cert e că, ajutîndu-se de Vântu, DNA l-a legat pe Obreja de un caz cu un potenţial foarte grav. Într- un fel, Obreja e la mîna procurorilor, care pot interpreta totul fie ca pe o șarlatanie ieftină, fie ca pe o tentativă de mituire a unui magistrat din vîrful justiţiei românești. Asta dacă nu iau de bună versiunea lui Obreja, care pretinde că el discuta un business imobiliar cu Vântu. Tentativa de la Înalta Curte Anchetatorii susţin că în discuţiile de bandiţi, gata să se dea în gît unul pe celălalt, dintre SOV și Obreja s-au vehiculat suma de un milion de euro și numele Corinei Jîjîie, șefa secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie.

Înalta Curte e locul unde magistraţii și-au cîștigat o reputaţie publică, mai ales în ultima vreme, prin fi nalizarea unor procese răsunătoare. De aceea, a încerca să cumperi cu un milion de euro un proces fix la șefa secţiei penale reprezintă o ameninţare enormă, la care justiţia e obligată să răspundă, așa explicîndu-se și izolarea lui Obreja.

“Omul cu un ochi de sticlă” Dar, pînă la urmă, cine Dumnezeu este Obreja?! Și cum a ajuns el o miză atît de mare pentru procurori? De ce i-au convins agenții anticorupţie să lucreze pentru ei și împotriva lui Obreja atît pe SOV, cît și pe celălalt fost pușcăriaș. Acest enigmatic “om cu un ochi de sticlă” l-a cărat în spinare la propriu pe Vântu în închisoare, a fost eliberat, s-a aciuat în libertate pe lîngă Obreja și l-ar fi trădat, dînd declaraţii împotriva lui! Pare un roman de aventuri. Ce avem noi aici? Insule cu palmieri, piraţi cu un singur ochi și papagali care ciugulesc vorbele. Papagalii putem fi noi, ziariștii. De fapt, e o afacere cu bani. Nu vorbim de un milion de euro, cît e prezumtiva mită din justiţie, și nici de două milioane de euro, cît a fost potul Galei Bute, ci de mult mai mult. Pușculițe de partid Prin Obreja, DNA încearcă să ajungă la doi miniștri, Elena Udrea și Ion Ariton, la toţi directorii din ministere și șefi de companie naţională implicaţi și la o filieră de fraudat banii publici prin firme “pușculiţe de partid”. Vorbim despre sute de milioane de euro și despre pasiunea ceva mai nouă a DNA de a demonta filierele de bani murdari, europeni sau din bugetul naţional, bani pe care se sprijină succesul în politica românească.

«Gala Bute a fost de la început și pînă la sfîrșit o fraudă. Ea a fost gîndită cu mult timp înainte și DNA va dovedi asta» Sursă judiciară

În zare, afacerile adevărate! Cînd ne uităm pe lista celor peste 30 de licitaţii publice cîștigate de firma Termogaz Company Haţeg, care cumulează peste 100 de milioane de euro, se ridică în zare contururile ascuţite ale afacerii. “Termogaz l-a ajutat, indirect, pe Obreja ca să-și achite creditul luat pentru Gala Bute, plătindu- i 2 milioane de lei”, susţin surse bine informate ale Gazetei. Datele au venit din mai multe zone și nu au fost infirmate nici de Obreja, “nu e treaba voastră!”, și nici de Miron Gărdean, patronul lui Termogaz, cel care evită să vorbească despre caz. Mailul care-i trădează E de înţeles nervozitatea. Termogaz are toate motivele să se zgîrie pe faţă. Pentru că dintr-o firmă care lua contracte cu nemiluita a ajuns în insolvenţă și cu acţionarii, administratorii și toate celelalte legături taman în vizorul DNA. Și toate astea pentru că a ascultat un ordin. “Există o corespondenţă în care se lămurește contextul implicării Termogaz”, explică cineva. Vorba unui general american, nimic din ce scrii pe internet nu mai e personal, fie că acceptăm, fie că nu. Termogaz și-a crescut afacerile de 10 ori! Familia Gărdean a făcut afaceri și sub ţărăniști, și sub pesediști, Adrian Năstase însuși îi supraveghea! Dar succesul firmei Termogaz a fost, practic, o invenţie a vremurilor pedeliste. Graficul cifrei de afaceri a Termogaz seamănă cu un dragon care și-a vîrît capul mare în peștera lucioasă a bugetului de stat! Din 1999, anul fondării, și pînă în 2005, a avut cifre de afaceri relativ mici. O coadă lungă, un trend normal într-un business. În 2005, Termogaz avea afaceri de 6 milioane de lei. Urmează capul dragonului care urcă, urcă și atinge 55 de milioane de lei în 2008. De aproape 10 ori mai mult în trei ani! Pentru ea, criza aproape că n-a existat Nici în criză nu o duce deloc rău. În primii doi ani scade la aproximativ 37 de milioane, dar apoi își revine și face în 2011 afaceri de 58 de milioane de lei, practic peste anul economic de vîrf! Între atîtea întreprinderi suferinde, Termogaz realizează o performanţă strălucitoare, mai ales avînd în vedere că e în afacerile de construcţii, reţele electrice, pîrtii de schi, în care, teoretic, statul și-a redus investițiile. Dar Termogaz crește în criză! Cele mai multe și mai grase sînt contractele cu ministerul Elenei Udrea. Iar Termogaz este doar una dintre firmele ”grupului Gărdean”. «SRI a trimis de-a lungul anilor zeci de informări despre Termogaz și celelalte firme apropiate lor, dar nimeni nu le-a luat în seamă» Sursă a gsp Ce a urmărit fiecare în Gala Bute Termogaz nu era prevăzută în scenografia Galei Bute. E a apărut în criză, cînd a fost nevoie de bani, ca să tacă Obreja. Meciul de box profesionist pentru centura semimijlocie a versiunii IBF fusese construit:

1 Ca o operaţiune de imagine personală și de marcare a puterii în Guvern de către ministrul Elena Udrea. 2 Ca o operaţiune de profit și imagine de către Rudel Obreja. 3 Ca o ocazie de a mai ajuta niște clienţi politici de către unii dintre “loialii” Elenei Udrea din MDRT. 4 Ca o probă de supunere politică în faţa “Doamnei” de către ministrul Ion Ariton și oamenii săi.

“Chestia e că nici unul dintre aceste puncte nu putea fi realizat în mod legal. Nu pentru asta există banii publici și europeni! Și, atunci, designul Galei Bute a fost de la început unul ilegal”, explică o sursă a ziarului.

«Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern!» Sursă judiciară

Boc refuză, Udrea acceptă, Boc se conformează! În 2010, Emil Boc refuzase propunerea lui Rudel Obreja pentru finanţarea Galei Bute. “O asemenea Gală nu poate fi făcută din fondurile speciale ale Guvernului”, a explicat el, mai tîrziu. Dar, cînd Rudel a ajuns la Udrea, Boc și-a schimbat părerea! Tot în 2010, Elena Udrea anunţă într-o conferinţă de presă că va finanţa organizarea Galei Bute. Că va găsi ea banii. Boc se supune voinţei colegei sale de partid. Și, în ianuarie 2011, în ședinţa de la Palatul Victoria, ministerul Elenei Udrea înaintează o Hotărîre de Guvern prin care încearcă transformarea Galei Bute în obiect eligibil al fondurilor europene. Reușește. Însă preţul este ilegalitatea, susţin cei care cunosc cazul.

«Ca să poată aplica pentru sponsorizare de la companiile naționale, Gala ar fi trebuit să fie în sarcina unei organizații nonprofit. De aceea, Udrea s-a dus în ședința de guvern cu o Hotărîre de Guvern în care se scria că organizator va fi Federația Română de Box. De fapt, totul era pregătit pentru firma lui Obreja, care avea să și facă Gala și să umfle profitul» Sursă a Gazetei

Pe Hotărîrea de Guvern scria intenționat FRB! La iniţiativa Elenei Udrea este aprobată, așadar, H.G. nr. 14/2011. Sîntem în ianuarie 2011 și Boc, Ariton plus toţi românii interesaţi de eveniment știu că meciul va fi organizat de FRB. În art. 2, lit. n) din Anexa 1 scrie: ”Programul anual de marketing și promovare turistică, au fost prevăzute activităţi de promovare a României ca destinaţie turistică și a brandului turistic naţional, pe plan naţional și internaţional, în cadrul Galei Internaţionale de Box Profesionist organizate de Federaţia Română de Box”. Minciuna potrivit căreia meciul e organizat de FRB va continua pînă în ziua Galei! Așa se capătă sponsorizările de la 10 companii de stat, în valoare totală de 430.000 de euro. Cît costă? Frate, cît am nevoie! A doua minciună din plasa corupţiei este cea referitoare la scopul finanţării. De ce dă Elena Udrea banii? Public, ministrul Udrea susţine repetat că ministerul său finanţează organizarea Galei. “De fapt, potrivit fondurilor europene, ministerul nu avea voie să finanţeze Gala, ci să facă publicitate brandului de turism al României. Diferenţa pare de nuanţă, însă e uriașă! Dovadă că atît inspectorii DLAF, cît și procurorii DNA au descoperit că, de fapt, finanţarea a fost construită de MDRT după nevoile lui Obreja și nu invers! E uluitor că cei din MDRT au putut să comită cu ochii închiși o asemenea ilegalitate”, explică un om din sistem.

«Probabil că vor plăti și oameni care au fost siliți să facă asta și care au semnat în locul altora. Dar asta nu-i va scăpa pe cei care n-au semnat însă au o răspundere» Sursă a ziarului

“E complet ilegal” Ideea de a construi Gala în funcţie de cîţi bani a dorit firma lui Obreja va fi devastatoare pentru funcţionarii publici și demnitarii care vor fi trimiși în instanţă.

“Avocaţii lor vor avea o misiune foarte grea. Ce au făcut ei e complet ilegal. Practic, echivalează cu a construi un stadion din bani publici nu pe cît valorează, ci pe cît are nevoie constructorul ca să fie mulţumit!”, explică o sursă.

Termogaz urma să-și recupereze de la stat banii dați lui Obreja Destinul Galei Bute se împletește cu destinul Elenei Udrea și al Termogaz. Udrea i-a plătit 8 milioane de lei lui Obreja în ultima săptămînă a ministeriatului său, pe 1 februarie 2012. Ce n-a pus ea a pus Termogaz, care intrase în ultimul an de existenţă ca firmă prosperă: 2 milioane de lei pe un contract cu un obiect încă necunoscut. Conform informaţiilor gsp, Termogaz urma să-și recupereze acești bani din contractele cu statul și din ce pitise ministerul prin BRD! BRD are și ea o legătură. Nu toată suma de la MDRT a ajuns la Obreja. O parte din banii de la minister sînt încă în bancă și DNA îi poate găsi dacă vrea. Pleacă Udrea, vine falimentul! După ce Udrea pleacă, pentru Termogaz vine sfîrșitul. În 2012, compania din Haţeg mai trăiește pe ce i se dedicase înainte vreme. apoi se schimbă guvernarea și, pe 24 mai 2013, Termogaz intră în insolvenţă. Tribunalul Hunedoara îl numește pe Heral Consult IPURL ca administrator judiciar, iar firma de insolvenţe îl numește ca administrator special pe Bogdan Costaș. Bună treabă! Pe 21 mai, cu doar trei zile înainte, Bogdan Costaș era eliberat din funcţia de administrator al firmei Aviaţia Utilitară București, companie sponsor al PD-L și care e controlată tot de familia Gărdean. Practic, Gărdean își mută omul de încredere de la un business la altul. Maldivele sînt încă la locul lor. Întrebarea e cine va ajunge la ele?

Comentarii (88)Adaugă comentariu

boby  •  25 aprilie 2014, 10:25

Cataline ii dai prea multa importanta lui Obreja, el este atat de mic cum nici nu-ti inchipui, un impostor care facea pe lupul moralist si demasca chipurile coruptia la nivel inalt a boxului mondial amator. Cat de naivi sunt unii cand hotul striga hotii. Vai de capul nostru… Gala Bute intr-adevar a fost o escrocherie promovata la nivel national, dar a fost o escrocherie atat prin fraudarea banilor publici cat si din punct de vedere sportiv. Totul va iesi la iveala, dar a face legatura intre gala Bute-Pute si infractiunea comisa de obreja in dosarul cu Vantu pare cel putin fortat. Se stie ca noi romanii suferim de scenarita. Oricum pentru un individ plecat de la smenul de pe strada obreja e evoluat la trafic de influenta sau inselaciune depinde unde se va incadra. Astfel de personaje dubioase sunt disperate dupa publicitate chiar si negativa, nu conteaza.

Cat despre „blonda de la drept” vom urmari cu interes daca va fi chemata la DNA sa dea declaratii in dosarul gala Bute, a fost in miezul problemei chiar daca nu a semnat nimic. Ramane de vazut…

viorel  •  25 aprilie 2014, 10:26

ca in filmele cu prosti sunt aceste jafuri. acum ca sunt dovezile de ce inca acesti domni nu sunt la inchisoare ??? e fain ca gsp&tolontan scot aceste dovezi la iveala. poate dupa cum aveti rubrica de cancan faceti si mai tare acest departament condus de dl. tolontan cu mai multe stiri care merita toata consideratia cititorilor.

pentru astfel de articole jos palaria!

T.Ambrino  •  25 aprilie 2014, 10:28

Felicitari Catalin Tolontan,acum sa vedem Justitia romana c-si face treaba !

vlad  •  25 aprilie 2014, 10:29

Nu stiu cat timp ii mai asteapta Maldivele pe astia, in curand urca nivelul marii prea mult si le acopera 🙂

RoxanaM  •  25 aprilie 2014, 10:43

Fabulos articol! E o investigatie incredibila si merita sa fie cunoscuta de cat mai multi oameni.

tristan  •  25 aprilie 2014, 10:51

Excelenta ancheta, iar datele sunt prezentate in mod obiectiv! Sunt curios pe unde isi vor scoate camasa doamna Udrea si domnul Boc!

Steaua1986forever  •  25 aprilie 2014, 11:00

Bravo Tolo, in sfarist vad si eu o „investigatie jurnalistica” care se apropie de adevaratii hoti din Romania. Pana acum te-ai ocupat numai de plevusca (inclusiv Ridzi a voastra tot plevusca era…) acum ai inceput sa o atingi si pe „Doamna”. Daca mai zici si cui a dat „Doamna” banii…incepi sa iti recapeti respectul cititorilor care te considerau cel mai mare basist platit de Voiculescu (sunt mai multi dar tu erai no.1). Desi nu cred ca o sa apara nimic despre „Zeus” pana in luna decembrie. Stii tu de ce..

Emil  •  25 aprilie 2014, 11:02

„Dar, cînd Rudel a ajuns la Udrea, Boc și-a schimbat părerea!”. Nu se poate, domnule Tolontan, cred că sunteţi într-o eroare uriaşă. Boc? Cel pe care Băse ni-l propune ca preşedinte?

flipper  •  25 aprilie 2014, 11:09

@CT

Te doare capul, nu alta! „Mafia pe masa guvernului” ! parca asa zicea tatuka Basel, bineinteles la adresa unui alt guvern, nu a celui „mosit” de el, format din scursuri portocalii!
Cum putem sa „inghitim” atata ipocrizie, coruptie si imoralitate, la cel mai inalt nivel in stat- Presedintie si Guvern???

Catalin Tolontan, ai mare dreptate: cu aceasta ancheta justitia/DNA-ul isi dau proba de foc a profesionalismului si independentei – de data asta in mod real, nu „cantate” ipocrit pe la TV de insisi Capii Mafiei!

dan  •  25 aprilie 2014, 11:11

De asteptat, oamenii stiu tot, dar actioneaza doar cand sunt lasati sa faca asta

Sesizare  •  25 aprilie 2014, 11:15

anticoruptie@pna.ro

nicu  •  25 aprilie 2014, 11:17

Semnele mele de inrebare si reticinta vis-a-vis de aceasta investigatie au disparut complet cu noile informatii prezentate azi in gazeta sporturilor ceea-ce demonstreaza seriozitatea dvs. si a colaboratorilor dvs. in aflarea adevarului pana la capat.

Va inteleg amaraciune fata de neancrederea domnului ciuvica , a doamnei grecu, a domnului dumitrescu si nu numai fata de aceasta investigatie , dar neancrederea acestor oameni nu erau fata de dvs, ci fata de dna-ul domanei keovesi si al domnului morar , sa fim sincieri pana la capat au si de ce sa nu ne ascundem dupa degete.

Ce doresc eu sa va spun cu aceasta postare, ati facut o investigatie ca la carte , ati depasit demult dna-ul si politia jududiciara , si ar trebui sa iasa public sa va multumeasca pentru munca depusa si oferirea acestor informatii pe tava, acestor oameni daca mai au un gram de decenta , ma refer la cei din dna.

sa se apuce urgent de treaba , iar noi sa ne cerem scuze public fata de dansi pentru ca am crezut altceva. Inca odata felicitari domnule tolontan dvs. si doamnei Neag.

florentin deac  •  25 aprilie 2014, 11:27

Banii aia par o gluma proasta fara de o alta afacere cu Udrea la butoane. Domnule Tolontan, ce ziceti de o dedicatie de 1.548 de euro pe cap de locuitor din oraş portocaliu?!
Acest oraş pricăjit, cu 12.914 locuitori, conform Wikipediei, s-a bucurat recent de un mega-cadou. Cităm de pe siteul primăriei: http://www.sannicolau-mare.ro/ „ Elena Udrea la Sânnicolau Mare. Sânnicolau Mare va beneficia de un proiect în valoare de 20 de milioane de euro. Proiectul a fost semnat la sala de spectacole de doamna ministru Elena Udrea”. Anunţul laconic este însoţit de zeci de fotografii cu Elena în dulcele stil comunist de preaslăvire a conducătoarei iubite. Nevasta lui Cocoş are nu mai puţin de 30 de fotografii pe siteul instituţiei publice, probabil pe măsura sumei anunţate şi despre care nu se spune cum şi prin ce program vine. Am făcut un calcul şi de curiozitate am vrut să vedem cam câţi euro se primesc pe cap de locuitor, iar rezultatul este halucinant: 1.548 de euro pe cap de locuitor !
P.S. Sannicolau Mare e orasul in care si-a lansat candidatura Basescu si de aici si-a cumparat Claudiu Maior loc de divizie pentru FCM-ul din campania lui Dorin Florea, asta ca sa intelegeti de ce se iubesc pedelistii intre ei pe banii publici,

DINO  •  25 aprilie 2014, 11:59

Probabil vor cadea multe capete, unele importante, insa de Pitic si de Ea nu se vor atinge. Oare de ce?

GEORGE  •  25 aprilie 2014, 12:08

tolontan stie ce va face DNA in cazul lui vantu!sa fim seriosi.cineva ia dat un pont cu riti si acum face pe marele justitiar.din articolele lui doar creste perceptia ca politicii sunt vinovati,asta o stim cu toti.cam aceeasi mentalitate cu a politicienilor,cand ti se da prea mult nas,faci pe „atotstiutoru”

Elena Udrea: Tolontan se poate aștepta să-l dau în judecată | Reporter Virtual – stiri exclusive | Portal  •  25 aprilie 2014, 12:16

[…] in care banii pentru organizarea galei de box din 2011. Cătălin Tolontan a răspuns astăzi pe blogul său la afirmațiile făcute de Elena Udrea la B1 TV printr-o postare cu un titlu […]

utraian  •  25 aprilie 2014, 13:01

”Eu nu sînt Ridzi, să știți și voi avea grijă”.
Pana la urma a pus in practica acele amenintari din 2009?
Daca da, cum?

adriani  •  25 aprilie 2014, 13:13

Daca Tolontan si Mirela Neag au facut aceste dezvaluiri dispunand de resursele unor bieti gazetari, cred ca ne-am ingrozi ce ar afla daca ar dispune de resursele procurorilor.
Bravo lor !

radu florian  •  25 aprilie 2014, 13:26

Ridzi-Nutzi, tot un drac: putere efemera, lacomie fara limite, dispuse la coruptie si evaziune, nesimtire si tupeu en-gros, caracter ioc, impresia ca sunt intangibile !…

Miki Maus  •  25 aprilie 2014, 13:28

”Să mai citească o dată Ordonanța de respingere a rechizitoriului care o făcea scăpată! Procurorii susțin că această Gală a fost o ilegalitate cap-coadă!”

Mda… numai că, într-adevăr, NU procurorii stabilesc vinovăţia. (Deşi articolele confraţilor încă mai afirmă destul de des chestia asta…)

Aşa că Udrea are tot dreptul, ba chiar datoria, să declare că totul a fost legal. Dacă n-ar face-o, ar însemna să se recunoască vinovată – dar atunci la ce ar mai folosi ancheta şi eventualul proces??

(Apropo, cândva, alţi procurori ”susţineau” că Traian Băsescu era vinovat de dispariţia unei flote. Nu-mi mai aduc aminte ce a ”stabilit” instanţa…)

mosul  •  25 aprilie 2014, 13:28

Ce alta reactie putea sa aiba Udrea decat una cu iz de razbunare! Dupa toate aceste informatii, aceasta afacere a fost premeditata cu un an inainte. Sper ca DNA sa-si arate independenta.
Succes

ion  •  25 aprilie 2014, 13:28

„1 Ca o operaţiune de imagine personală și de marcare a puterii în Guvern de către ministrul Elena Udrea. 2 Ca o operaţiune de profit și imagine de către Rudel Obreja. 3 Ca o ocazie de a mai ajuta niște clienţi politici de către unii dintre “loialii” Elenei Udrea din MDRT. 4 Ca o probă de supunere politică în faţa “Doamnei” de către ministrul Ion Ariton și oamenii săi.”

:-))) Va dati seama cam ce imagine de rahat si-au facut pina la urma Hobreja Rudotel si Elena Udrea. Acum cand totul miroase atat de urat a escrocherie. Cand sunt indicii atat de clare ca s-au devalizat bani publici. Totul a fost parat in iulie 2011 si boxerul a fost parat si adversarul si „organizatorii”, toti au fost parati, iar „gala” a fost o minciuna frumos ambalata pentru fraieri.

Michel Ney  •  25 aprilie 2014, 13:46

Tot ceea ce-i mai important in articol, de pe urma carora trageti concluzii, domnule Tolontan, sunt niste citate culese de la „surse judiciare” ca de exemplu: «Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern» sau «Gala Bute a fost de la început și pînă la sfîrșit o fraudă. Ea a fost gîndită cu mult timp înainte și DNA va dovedi asta». Aceste afirmatii nu produc credibilitate deoarece sunt pe surse, e un fel de vraja marii in coltul garii. Cand veniti cu nume, prenume, functie – a declarat urmatoarele, atunci veti fi credibil. Si sa nu cumva sa spuneti ca va protejati sursa ca nu tine, nimeni din DNA nu va „rasufla” catre presa ceva referitor la un peste asa mare ca Udrea .

PS: M-as bucura sa intre DNA-ul si peste Udrea, dar ma tem ca e prea desteapta ca sa fie prinsa, are in spate anumite structuri (servicii) inteligente.

Curiosul  •  25 aprilie 2014, 13:55

Dl. Tolontan, daca tot ati facut o comparatie cu stadionul,poate n-ar fi lipsit de interes sa va aplecati putin asupra stadionului din Cluj Napoca, realizat tot sub guvernarea locala a PDL.Cred ca merita .

kerry  •  25 aprilie 2014, 14:21

da reportaju „Baneasa” cand il faci maestre?

Florin  •  25 aprilie 2014, 14:23

Nea Tolo, nu fii asa suparat pe blonda, cele de teapa ei se frusteaza usor.

Daca e pusa la colt, tipa poate ajunge si la Voiculescu cu jalba in protap.

Noroc ca nea Ovi nu mai e asa in putere, ca te facea si la gsp :).

Te-am vazut de la Procesul etapei acum jde ani ca ai o minte brici, esti creierul gsp-ului si cred ca e timpul sa iasa si nea Ovi la pensie si poate sa-l ajuti un pic si pe Burleanu sa faca treaba si sa iesim si noi vreodata campioni (wtf!!!!).

Nu mai arde gazul, pls., nu avem multi oameni cu mintea ta (si in fotbal chiar deloc), intra in contact cu frf-ul si ajuta-i sa faca treaba la nationala!!!

Alexandru  •  25 aprilie 2014, 14:31

Vile impunatoare si case de chirpici. Milioane de oameni capabili care au parasit tara scarbiti de canaliile cu chip uman. Romania lui guta si salam, a infantilului ajuns sa fie tras cu barca de catre sclavi, a doctoranzilor analfabeti, limbricilor si sobolanilor.

sensei  •  25 aprilie 2014, 14:33

Superba munca depusa ! Felicitari !

Ariton mai are niste contracte pe la CET Mintia, Goscom Orastie, Compania de apa, Petrom Depozitare, etc care toate duc spre „pusculita partidului” cred ca vor iesi la suprafata si acestea cu aceasta ocazie…

lute  •  25 aprilie 2014, 14:50

din pacate, nici o sansa in fata doamnei…

lord belial  •  25 aprilie 2014, 15:31

udrea la puscarie, clar
si jos basescu, ponta si antonescu (dupa cum ne invata vocea strazii)

lord belial  •  25 aprilie 2014, 15:35

e bine ca sintem tari la comentarii pe internet, oricum. mizeriile astea s-au facut cu largul concurs al romanului, invatat sa stea ca un strut, sa inghita, sa faca ulcer si sa isi dracuie nevasta acasa pe motiv ca nu mai sint bani si au datorii.

democratia e o chestie patricipativa, e un ping pong, dai si iei, dai si iei. romanul nostru s-a supus benevol extorcarilor, escrocheriei si, in general, furtului cu legitimatie, asa cum este el practicat de stat. rotatia partidelor la putere ne-a aratat ca se poate fura din romania cu doua miini pt ca oamenii din tara asta sint mai aprigi la comentat pe internet decit la a-si cere drepturile, ca intr-o democratie autentica.

un act reparatoriu pt demosul nostru deprimat si saracit ar fi sa vada bratul lung al legii crucificindu-i, pe rind sau toti odata, nici nu mai conteaza, pe udrea, pe pdlistii cei nesimtiti, pe tartorul chior basescu, pe comunistul ucigas iliescu etc

Adi  •  25 aprilie 2014, 15:47

Catalin,

E bine ca investighezi pana la capat si pe Ritzi si pe Udrea si pe mafiotii din fotbal, dar pe cei care au condus ministerul sportului pana de curand, acum trecand in alt minister, cand s-au impartit bugetele prin tara pentru campaniile electorale de anul asta nu cerceteaza nimeni. Aia de la PDL au fost rai, cruzi, dar astia de la PSD sunt diabolici, incepand de la Dragnea pana la tineretul TSD. Urmariti, va rog, activitatile lor.

Succes!

john  •  25 aprilie 2014, 16:19

@ Tov Tontolan a primit ordin de la sefu, tov. Felix s-o atace pe Udrea! Tov Firea la fel, e campanie electorala, de! (romaneasca, adica)

Apropos, cind incepe tov olandez Van Ghelie sa imparta …cirnatul ?! (fraierii abia asteapata, chiar si-o data la patru ani !)

mama omida  •  25 aprilie 2014, 16:55

Am o sccarba pe Tolontan si aeptii sai ….

Emil  •  25 aprilie 2014, 16:56

Io unu’ aştept nu nedisimulată nerăbdare conferinţa de presă a lui Băse de peste o juma de oră. Ceva ceva îmi spune că vor avea legătură una cu alta, conferinţa de presă cu articolul de faţă. Legătura în cauză se poate manifesta fie şi prin lansarea a ceva perdele de fum sau bombe care să distragă mintea glanetaşului român de la Ea…….

Paul Rus  •  25 aprilie 2014, 16:58

Felicitari! Felicitari! Felicitari!
Keep up the good job!
Nu stiu daca realizati, insa departamentul GSP de investigatii scrie istorie! Sper ca justitia de azi sa inceapa sa va urmeze examplu!

Mihai  •  25 aprilie 2014, 17:25

Hopa…Nutzica a fost calcata pe codita…
Ce putea sa spuna…ca totul a fost legal sunt nevinovata etc,etc,etc…asa spun toti cind sunt prinsi cu minutza in borcanul cu muiere…
D-le Tolontan nu va lasati intimidat! Suntem alaturi de dvs!

tudor  •  25 aprilie 2014, 19:49

la puscarie cu cea care a furat romania impreuna cu gasca ei—felicitari domnule tolontan si nu va lasati intimidat

vero  •  25 aprilie 2014, 19:52

tupeista asta mai vrea sa fie presedintele tari ——HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HOATO

bibi  •  25 aprilie 2014, 19:53

la puscarie cu nuti care ne-a furat banuti—la puscarie

mihaisc  •  25 aprilie 2014, 20:18

Intresanta abordare d-nul Tolontan , se aproprie alegerile , trustul Intact , cu tot cu Antene , isi intensifica campania de denigrare .
Nu credeam ca faceti parte din acest servilism , obedienta , fata de patronul vostru politic , turnatorul Voiculescu.
Afirmati ca :
„Însă acest lucru nu-l stabilim nici noi, nici Elena Udrea, nici procurorii, ci o instanță!”
Insa in articolul anterior va pronuntati ca o instanta ca Udrea este vinovata chiar daca DNA-ul nu a gasit decat scrisori de felicitare semnate de Udrea.
Cand ati mintit ? Atunci sau acum ?
Felicitari pentru ancheta impotriva d-nei Ridzi ; insa, din nefericire nu aveti curajul sau demnitatea jurnalistica de a ancheta si baroni PSD gen , Oprisan , Mazare , Dragnea , etc .. Material aveti din belsug in cel mai corupt guvern . Inclusiv diploma lui Ponta.
PS: Nu sunt membru al nici unui partid , sunt un roman scarbit de clasa politica si de cea media.

Sorin  •  25 aprilie 2014, 20:57

„ca răsplată pentru că SOV l-a turnat pe Obreja, DNA nu se va opune eliberării lui Vântu la finalul acestui an”

poftiiiimmmm??????? dai un milion pentru 2 bani?

mrsilk  •  25 aprilie 2014, 21:05

Mai multa atentie la ce face PSD 0ul, aia din PDL au fost mici copii pe langa mafiotii din PSD !Obreja nu excela intr-atat de mult in inteligenta ca sa faca parte din astfel de scenarii financiare,Tolontan scrie foarte mult si din imaginatie de romane politiste, parte din spusele lui aduc a fictiune ,realitatea este ca nici Udrea si nici cei din anturajul ei nu stralucesc in inteligenta pentru astfel de inginerii financiare.

Intrebari  •  25 aprilie 2014, 21:05

Afirmatia Tolo: Termogaz a platit lui Obreja 2 mil. lei.

Intrebari:
A. ce document dovedeste iesirea de bani din Termogaz si catre cine? Factura ? Modul de plata? Tacere sau ignoranta la Tolo.
B. cine a primit banii? O firma sau o persoana fizica? In functie de raspuns apar alte intrebari si sunt alte consecinte. Tacere sau ignoranta la Tolo?
Nu mai discut alte afirmatii, dar daca documentele de mai sus (necesare unui tribunal) arata altceva decat ce zice Tolo, atunci nu numai articolul cade, ci tot scenariul tesut de atata timp. Unde sunt dovezile, repet obsedant!!!!!

victor  •  25 aprilie 2014, 21:16

Catalin, felicitari pentru modul in care faci jurnalism de investigatie. Esti un model de la care oricine are de invatat.Fantastic pe alocuri.
Un jurnalist din R. Moldova.

Vali  •  25 aprilie 2014, 22:27

Sa speram ca aceasta investigatie jurnalistica va avea o soarta mai buna decat cea legata de patinoarul din Brasov.

fanul  •  25 aprilie 2014, 22:45

Cat de sugestive sunt acum fotografiile in care Udrea apare alaturi de Obreja. In urma cu trei ani, pozele erau inofensive. Acum, mesajul este mult mai clar. Mai are tupeu sa spuna Udrea acum ce contract adevarat a incheiat MDRT cu organizatorul galei! Cu un penal arestat la domiciliu! Se merita unul pe altul.
Felicitari

ioan  •  25 aprilie 2014, 23:28

Noi suntem spectatorii: procurorii acuza, avocatii apara, judecatorii decid. Ciudat cat de multi romani se transforma in instante de judecata. Mai ales ca, asa cum scria cineva, de-a lungul timpului am citit acuzatii extrem de grave care au ‘fasait’ apoi. Tontolan e bine sa investigheze, asa cum ar trebui sa faca orice ziarist; dar sa prezinte fapte, probe, nu sa dea sentinte. Si sa nu uite ca de acuzare se ocupa procurorii! E distractiva copilaria inserata, cea cu reclamatia la Inalta Poarta, ma rog, la americani. ” daca ma mai ameninti, te spun la Mama” ! Cand se maturizeaza, cred va ajunge un bun ziarist acest Domn Tontolan! Felicitari ! Trebuie incurajat, ca orice tanar la debut!

feed4data  •  25 aprilie 2014, 23:49

Ariton ala mai are o pusculita, Avensa Consulting se cheama.
Si aia abonata la contracte si la bani europeni.
Poate este de folos cuiva. 😉

Daniel  •  26 aprilie 2014, 0:19

Articol corect si bazat pe logica, fapte si aspecte concrete …ultima opinie o are DNA… insa cred ca Boc si Udrea vor scapa …ceilalti insa vor intra la apa …o ancheta dureaza …si cred ca ea se va accelera la cererea lui Ponta ..intrucat sunt implicate persoane si personalitati din PDL.. prea multi oameni din PSD au intrat in vizor s demascati de DNA , condamnati …e timpul sa arate ca nici creatura de Udrea , Boc …nu au fost oameni chiar atat de corecti cum ai caracterizeaza Basescu…procesul va fi unul lung …sper sa nu intre in arhive si in uitare…ca e posibil si asta …

Comentează