Mesajul ministrului Oprea către Elisabeta Lipă

UPDATE: La Realitatea TV, Elisabeta Lipă a spus că nu a vorbit cu ministrul Oprea despre alegerile de la COSR. Nici nu am scris că s-au întîlnit sau că ar fi vorbit. Am scris că ”Oprea i-a transmis”.
Lipă a elaborat un comunicat pe care vă las să-l citiți și să-i înțelegeți semnificația, fără ca eu să comentez ce cred despre el. Elisabeta Lipă și-a depus chiar acum candidatura la COSR.

luni, 28 aprilie 2014, 9:20

UPDATE: La Realitatea TV, Elisabeta Lipă a spus că nu a vorbit cu ministrul Oprea despre alegerile de la COSR. Nici nu am scris că s-au întîlnit sau că ar fi vorbit. Am scris că ”Oprea i-a transmis”.
Lipă a elaborat un comunicat pe care vă las să-l citiți și să-i înțelegeți semnificația, fără ca eu să comentez ce cred despre el. Elisabeta Lipă și-a depus chiar acum candidatura la COSR.

Gabriel Oprea i-a transmis zilele trecute Elisabetei Lipă să se gîndească dacă e bine să candideze pentru funcția de președinte la COSR. Oprea nu are sferturi de ton și nici nuanțe, așa că era clar mesajul. Omul e bun la ipotenuze, nu-și pierde vremea pe catete.

Luată ca din oală, Lipă n-a spus mare lucru. Ministrului de Interne i s-a părut probabil insuficient și, la cîteva zile, doi ofițeri de la servicul special de informații al MI au ciocănit la ușa biroului lui Lipă. Cînd au intrat băieții de la DGIPI, președinta lui Dinamo era confuză în privința participării la alegeri. Cînd au ieșit, era convinsă să candideze!

“Atît de tare a enervat-o genul ăsta de intervenție încît a decis pe loc să intre în cursă. Ne-a zis că n-a văzut așa ceva nici înainte de 1989”, povestesc apropiații lui Lipă.

Fosta mare canotoare nu e, nici pe departe, cea mai liberală în gîndire dintre managerii sportului românesc.A făcut campanii electorale, chiar pentru Oprea în 2004 și cunoaște prețul puterii în organigrama sportului.

Dar dacă un om mai degrabă conservator și tolerant cu intervențiile s-a simțit insultat, iar furia s-a transformat în decizie și decizia a umplut canalele cu știri ale sportului nostru, înseamnă că Oprea a dat-o în bară. În delta sportului nu sînt doar nuferi, o, nu!, dar cu siguranță oamenii nu sînt lași!

La fel a zbîrcit-o și actuala conducere a COSR, care face tot dinadinsul să-i asigure poziție de favorit lui Alin Petrache, spre iritarea celuilalt candidat puternic, Octavian Belu. Un singur exemplu: Mariana Bitang poate aplica la scenarii polițiste după ce s-a chinuit o săptămînă să afle ce documente sînt necesare pentru dosarul de candidat al lui Belu. Aceste alegeri s-au derulat în viteza unei licitații cu dedicație.

Poate că sînt și exagerări electorale, poate că Lipă și Belu se autovictimizează ca să atragă simpatia electorilor, poate că a fost un mesaj indirect, dar e limpede că jocurile se fac în favoarea lui Alin Petrache. Și e cea mai proastă tactică posibilă! Tînărul fost președinte al FR Rugby are propriile reușite și intervențiile oculte nu fac decît să-l dezavantajeze.

Omul nu e nici lipsit de pricepere, nici necinstit, au făcut alții banii, ci doar îngrozitor de grăbit. A intrat în Parlament deși e clar că nu-i place politica. A devenit editorialist la ziar, doar pentru că l-au păcălit unii că așa își construiește un portret public. Cam multe cadouri! Acum candidează la COSR într-o pripă care, cei drept, nu-i aparține, ci a rezultat din retragerea subită și încă nedeslușită a lui Morariu.

La 37 de ani, Alin Petrache e favorit pentru poziția de șef al COSR în toate situațiile, mai puțin în cea în care telefoanele vor continua să sune și ofițerii să intre pe ușă.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

simplu suporter  •  28 aprilie 2014, 9:43

acum vreo 3-4 ani stateam in cafeneaua de la receptia novotel din bucuresti si asteptam pe cineva. la o masa alaturata o fatza cunoscuta. alin petrache. nimic deosebit, doar ca dl. petrache primeste sau da un telefon nu mai retin. iarasi nu imi e clar daca era deja presedinte la frr. cred ca era. dialogul a fost halucinant. petrache l-a agresat verbal pe interlocutorul sau care ar fi facut jocuri de culise impotriva lui la frr. violenta verbala a dlui petrache m-a socat. amenintari, parca si cateva cuvinte mai grele. retineti – in public. oricine il putea auzi, vorbea tare si raspicat. in plus ce nu mi-a placut e ca nu ii dadea omului ala nicio sansa sa se apare. nu prea erau argumente si fapte in discutie, mai mult chestii auzite de petrache de la unul si altul. nu prea parea fair – petrache deja ii pusese gand rau si doar se racorea acolo public!
ma gandeam – dom’le omul ala poate chiar i-a facut rau, dar sa il convoace in felul asta la telefon si intr-un loc public, ce e asta? si intr-un mod atat de agresiv cu amenintari si cuvinte grele. mi-a ramas intiparit in memorie. e clar ca e dintr-o bucata si nu sta la compromisuri si alintari, ceea ce nu e rau in romania. dar sa faca ce a facut el public si in felul in care a facut-o nu mi se pare potrivit pt un presedinte COSR.

maxentiu  •  28 aprilie 2014, 9:55

COSR e o miza mult prea mare pentru ca mafia politico-economica s-o lase la voia intimplarii. Vin alegerile, iar sportivii de prestigiu sint cam singura categorie care se mai bucura de incredere din partea maselor. Cam toti candidatii au legaturi mai mult sau mai putin strinse cu mafia sus-mentionata, dar Alin Petrache e reprezentantul ei integral. Deputat PSD, fiu de „mogul” imbogatit din afaceri cu statul, responsabil de parteneriatul cu Gold Corporation prin care a compromis imaginea nationalei de rugby – iata trei „calitati” pentru care e bine sa nu-i acordam credit acestui personaj.

Mihai  •  28 aprilie 2014, 9:55

Ce sa caute Octavian Belu la sefia COSR dupa ce el a luat spaga de la gimnaste ( de fapt le-a furat din bani )si a fost salvat de puscarie de clasa politica…Rusinos!!!

The Cay Man  •  28 aprilie 2014, 9:58

Rio e aproape aici.
Vi se pare ca avem sanse la medalii la cum arata sportul romanesc si, prin extensie, societatea romaneasca la ora asta?
Actualele alegeri pentru acest post devin, normal, politizate, asa cum sunt majoritatea posturilor in Romania, de la incasator pana la director.
Prin ceea ce fac, dilueaza importanta acestei pozitii reprezentative in sport (cumva mai importanta decat cea de ministru?), aducand-o la nivelul lucrurilor comune, la ….”si altele”.
Cu asa atitudine, sa ne mai facem sperante pentru performanta si medalii la Rio si/sau Tokio?

Dan  •  28 aprilie 2014, 9:59

E jenant marele „sportiv” Alin Petrache se lupta cu Belu si Lipă???? Cum este posibil asa ceva băiatul asta nu are decat meritul ca e băiatul lui Petrache tovarășul de afaceri al lui Bitner si Popoviciu si prieten cu alta nulitate Morariu ..cum pot oamenii din sportul romanesc sa „aleagă ” între Petrache si cele doua mari simboluri ale Olimpismului romanesc..

vlad  •  28 aprilie 2014, 9:59

Petrache = PSD si atat!!! O fi avut realizari, dar nu era absolut nimic fara sprijinul familiei si partidului. Din punctul meu de vedere, toti 3 sunt nepotriviti. Bitang e bun ca antrenor, ca manager ce pregatire are? Lipa nu face mai nimic, de Petrache nu mai are sens sa zic nimic.

Paul  •  28 aprilie 2014, 10:03

Cel mai potrivit candidat, recomandat de profesionalism, caracter, inteligenta si prestanta este OCTAVIAN BELU. INCONTESTABIL !!

dan  •  28 aprilie 2014, 10:11

replica vine in aceeasi zi de la Andrei Plesu:
„Ţara e un simplu decor, un ornament retoric, un vag sunet de fond. Altele au politicienii noştri în sufletul lor” – valabil in orice domeniu.

simina2  •  28 aprilie 2014, 10:14

Toate licitatiile se castiga de cei care dau spaga mai mare. Si cum spaga a fost incasata, d-na Lipa le strica afacerile.Iar acest Oprea(cate clase, pe bune, o fi avand?)este malefic. Nu-l intrece decat Hrebe, care este dracul insusi.

fotbal  •  28 aprilie 2014, 10:14

excelent descrisa gingasia ministrului godzilla 🙂

fanulumocanu  •  28 aprilie 2014, 10:33

Da,domne,saracul de el. L-a facut ta-su presedinte de federatie cu realizari,cinstit, dar altii au facut bani in spatele lui. Dupa care l-a facut parlamentar, dar nu-i place. Apoi,l-au pacalit sa fie ziarist ca sa-si creeze imagine. Acum e favorit la COSR.
Tolo,ma cam dezamagesti prin ingaduinta cu care vorbesti despre astia. Stii foarte bine ca domn Petrache e un exponent al celor care detin tara asta in momentul asta si care o detin de 2-3 generatii. Oare competentii astia care nu pot sa fiinteze fara functii publice, n-ar vrea sa stea si la primire si sa mai serveasca si altii. Ca poate m-am saturat sa ne tot arunce astia frisbee-ul.

sportman  •  28 aprilie 2014, 11:06

Propun ca Petrache sa vina cu Bittner si Popoviciu la COSR ! Macar sa ramana banii in casa ! Iar Bellu ce sa caute dupa ce timp de 20 de ani a luat cu japca 30% din banii gimnastelor ( devenind cel mai bogat antrenor din Romania) le-a batut impreuna cu Bitoanga, si in timpul procesului, a fost salvat de la puscarie fiind numit consilier Prezidential !!!Ce a facut Bellu cat a fost sef la Min. Sportului ??? Nimic ! Deci nu are ce cauta , nu are nicio calitate de Manager , in afara de a fura banii sportivilor din premiere, si a lua sportivii pregatiti de altii, ca sa-si atribuie el meritele.De ce nu mai re rezultate acum..fiindca nu mai vrea nimeni sa-i dea sportivii , sau sa lucreze pentru ei. Lipa este singura sansa ca sa faca ordine la COSR si sa scape si de lipitorile de acolo !

Aurelio  •  28 aprilie 2014, 11:18

Izmanarul sef de la MApN nu se dezice si este normal sa nu doreasca o Dinamovista in fruntea COSR ci mai bine cineva de la Steaua.Cei care „au facut armata” stiu cu ce se ocupa G.O. care toata viata lui de militar a facut numai armata de parada.

nicu  •  28 aprilie 2014, 11:43

Alin Petrache este o beizadea stilata a vremurilor. Este baiatu’ lui tata, fara de care nu ar fi ajuns nimic. A fost sprijinit sa obtina totul. Incepand cu primul job si pana la locul de deputat, postul de vicepresedinte COSR si sef la FRR. Nimic nu a obtinut singur. Absolut nimic.
Ce a facut Alin Petrache sa obtina aceste functii. Ce merite il promoveaza? Daca o sa castige alegerile atunci e conducatorul pe care-l merita sportul romanesc. Daca toti se vor lasa cumparati sa nu mai aud niciun campion ca vorbeste. Lasitate maxima.

straniu  •  28 aprilie 2014, 11:46

Puteai sa fi mai agresiv cu Oprea si Petrache, doua personaje legate de Petrache senior. Mafia politico-imobiliara, asta reprezinta cei, iar Lipa le strica ploile. Dar mai multe sanse are Belu!

John  •  28 aprilie 2014, 11:59

Eu nu am gasit un raspuns la urmatoarea intrebare :
Ce raspuns sau ce implicare a avut Petrache pt faptul ca stadionului national de Rugby i s-a anulat concesiunea ?
Sincer as vrea sa stiu mai multe despre asta . Asa putem vedea aportul unui presedinte de federatie .

Mihai Rusu  •  28 aprilie 2014, 12:01

Majoritatea guvernantilor actuali (dar si trecuti) omit in mod tendentios statutul CIO/FIFA/UEFA, care precizeaza clar ca sportul este APOLITIC. In Romania, asistam in continuare la militarizarea olimpismului cu colonei/generali din MApN/MAI, catapultati intr-un conflict salarial cu bani publici din pensie si venituri de la COSR. Topul scandalului olimpc a fost asigurat de declaratiile generalului Ilie Nastase in 2006, care se simtea tratat alaturi de Elisabeta Lipa si compania „ca niste papagali” inchei citatul. Situatia actuala depaseste insa momentul 2006, cind Ion Tiriac l-a „recomandat” pe Octavian Morariu, prin faptul ca avem un caz clar de incompatibilitate cu candidatura lui Alin Petrache, activ atit in Parlamentul Romaniei cit la presedentia FRF. Este al doilea
exemplu de cumul de functii, dupa ce a ocupat „jobul” de vice-presedinte al ANS in paralel cu sefia FRR! Referitor la saltul (ne)intimplator al lui Alin, trebuie sa reamintesc unora ca, fostul rugbist este nepotul marelui partidist din FRT-1972-colonelulPetrache raspunzator de arbitrajul „cu cintec” de la meciul de Cupa Davis Rom-SUA. Constat apoi, o discriminare umana pe fond constitutional(art.36)din moment ce Elisabeta Lipa si colegul meu de facultate Tavi Bellu, sunt impiedicati sa-si depuna candidatura la alegerile COSR.

Tolontan: Oprea trimis ofițeri DGIPI la Elisabeta Lipă, pentru a o determina să nu candideze la DGIPI | Pagina de Politică | Parte din familia RV  •  28 aprilie 2014, 12:01

[…] Tolontan mai scrie pe blog că și inclusiv Octavian Belu, și el potențial candidat la șefia COSR, ar fi întâmpinat dificultățil „Mariana Bitang poate aplica la scenarii polițiste după ce s-a chinuit o săptămînă să afle ce documente sînt necesare pentru dosarul de candidat al lui Belu. Aceste alegeri s-au derulat în viteza unei licitații cu dedicație. Poate că sînt și exagerări electorale, poate că Lipă și Belu se autovictimizează ca să atragă simpatia electorilor, poate că a fost un mesaj indirect, dar e limpede că jocurile se fac în favoarea lui Alin Petrache. Și e cea mai proastă tactică posibilă! Tînărul fost președinte al FR Rugby are propriile reușite și intervențiile oculte nu fac decît să-l dezavantajeze”, mai scrie Cătălin Tolontan, al cărui articol îl puteți citi integral aici. […]

vlad  •  28 aprilie 2014, 12:23

Nu o vad bine pe Lipa dupa articolul tau. Para la presa nu place deloc ofiterilor si comandantilor. Pun pariu ca a si fost chemata la raport si ea, „curajoasa” cum o stiu, a si negat ca a vorbit cu presa, ca sunt inventii…

andy  •  28 aprilie 2014, 12:38

Un ziarist bun este cel informat. Iar tu esti al naibii de bine informat. Felicitari pentru atitudine

dana  •  28 aprilie 2014, 12:46

nu ma prea pricep, dar aceeasi intrebare ma roade ca si in cazul lui morariu. Ce sa caute un reprezentant al unui sport neolimpic la conducerea COR? in plus cred ca sunt destule personalitati, foste glorii olimpice care ar putea prelua sefia, si care in plus ar putea fi mai reprezentative in fata sponsorilor. nu cred ca Petrache e vreun geniu managerial la fel cum nici morariu nu a fost. o lipa cred ca in fata sponsorilor si daca numai si-ar vinde propria imagine cu medaliile castigate ar face mai mult decat Petrache, de o nadia sau bitang sau belu nici nu mai vorbesc(vezi actualmente spotul tv pe care au luat sponsorizari pentru echipa de gimnastica)

exilatul  •  28 aprilie 2014, 12:46

Hai Belu! E momentul ca petrache & comp. sa cunoasca si infrangerea. Banii nu cumpara chiar totul. In niciun caz nu pot cumpara respectul si onoarea, munca si prestigiul. Hai Belu!

Luc  •  28 aprilie 2014, 12:50

Faptul ca-s interventii de natura asta nu e bine. Dar Lipa nu candideaza pentru ca vrea sa salveze sportul romanesc. O face din orgoliu personal. Si-a demonstrat caracterul de atatea ori. OK, a fost o mare campioana, dar sa nu o ridicam in slavi pentru altceva. Sa nu dam in derizoriu si sa facem din ea un caz Gica Popescu 2.
Lipa a demonstrat la Dinamo ca n-are valente de manager. Nici macar atitudinea n-o ajuta.
Nu zic ca Petrache ar fi altfel. Am auzit de el tot felul de lucruri negative, iar la FRR nu a facut mare branza.
Din cei mentionati poate doar Belu ar putea face ceva.
Dar tot nu inteleg de ce pentru sefia unui astfel de for nu alegem un manager de meserie si ne bazam mereu pe fosti sportivi.

Câine rau  •  28 aprilie 2014, 13:17

TOLONTANO CATANI vede jocuri de culise peste tot. Se vrea cumva procurorul României?

adi  •  28 aprilie 2014, 13:18

Nu îmi plac aceste metode, dar sa fie clar, nici lipa, nici Bellu nu au nici o treaba cu partea de administrare, de management. Vorbesc mult si frumos, dar atit.
uitati-va la clubul Dinamo (in afara de canotaj si sctima (aici datorita lui covaliu)) nimic in handbal, baschet, volei, rugby, etc. Nimic, vorbiti cu jucătorii si conducătorii de sectii. De fapt nu vorbiti direct, doamna lipa e răzbunătoare si nimeni nu va avea curajul sa va dea declarării oficiale, dar neoficial ati putea scrie romane.

despre Bellu, nu e nimic de spus, desi a fost sef al agentiei nationale de sport, nu a făcut nimic in afara ca a fost la congrese si a venit constiincios la birou.

la rugby însă, de ani de zile lucrurile au început sa se miste, e o federatie dinamica, are un marketing si pr bun, chiar foarte bun, fac stadioane pline pentru un sport nu foarte popular in Romania, sint peste tot ca si mediatizare si mai ales ca si rezultate…

evident lipa a fost o sportiva mult peste Petrache, evident Bellu este un antrenor cum altul nu există in lume. Dar de aici si pina la a avea sub mina o jucărie atit de complexa ca cosr, e cale lunga. Fiecare sa isi stie capacitatle si sa aibă bun simt… Nu e suficient sa fii un nume ca sa fii un bun manager.

ca si concluzie: dintre cei 3 in mod cert Petrache este cel mai potrivit. Poate apare un al 4lea care chiar ar fi un concurent real pentru el, pina acum cei 2 sint doar niste nume care vor spune peste 4 ani ca atit s-a putut face, ca sint conditii grele, ca nimeni nu mai face sport, etc, adică placa penibila a incompetentei

Ito  •  28 aprilie 2014, 13:20

Acum pe cine susții din umbra cu articolul asta?

Mircea Stoian  •  28 aprilie 2014, 13:35

Publicati numele celor 2 securisti cu gradele aferente. Poate asa, data viitoare, or sa se gandeasca de doua ori! Si sper ca nu le va cadea bine nici fata de familie si nici fata de ce care ii cunosc.

filmu  •  28 aprilie 2014, 13:47

Alinush e baiatul lui Petrache, ala din grupul Petrache&Bittner, favoritii Elenei Udrea pe vremea cand PDL era la putere. Acum, clanurile Petrache&Bittner par a prieteni si cu PSD-ul.

dan bo$$  •  28 aprilie 2014, 14:04

Mi se pare ca si Putin ar fi amenintat-o pe doamna Lipa. Daca indrazneste sa candideze o anexeaza in Siberia la dat zapada cu pagaia.

Xerxe  •  28 aprilie 2014, 14:19

Poate ca metode din astea securiste folosesti tu cu angajații tai. Crezi ca merge asa ceva cu marii sportivi ai tarii?

Florin  •  28 aprilie 2014, 14:46

1. Nu cumva la conducerea COSR ar trebui sa fie UN MANAGER? Din partea sporturilor olimpice?
2. In afara faptului ca a fost o perioada „refugiat politic” in Franta, ce merite a avut Morariu cand a fost ales presedinte la COSR?
3. Care sunt meritele „formidabile”, in afara celor „materiale” si politice, ale lui Pertache de a ocupa o asemenea functie?
4. Si pentru Belu si Lipa pun aceleasi intrebari. Sunt ei buni MANAGERI dovediti prin activitatea desfasurata pana in prezent?
Poate Dl. Tolontan sa imi raspunda? Sau sa faca un comentariu. Astept!

nenicu  •  28 aprilie 2014, 15:00

Au ajuns sa parvina in functii importante toate beizadele mafiotilor. Jenant pentru ce se intampla la COSR!

paul vranceanu  •  28 aprilie 2014, 15:03

Asta e articol ? Ori ti s a urcat la cap ca esti salvatorul sportului romanesc ori faci un joc in favoarea unei grupari care are interes sa puna mana pe conducerea COSR??? Cum se face ca tu esti singurul care demasca toate masinatiunile din sport? Sincer, mi se pare cam suspect.

cristi  •  28 aprilie 2014, 15:12

Petrache a ajuns sa candideze la sefia COSr datorita tuturor membrilor. Ei sunt cei care l-au votat anul trecut vicepresedinte la cererea lui Morariu. Asa ca nu inteleg toata aceasta frustrare din partea unora.
Cand ti-o faci cu mana ta se cheama… lucru manual.

horia  •  28 aprilie 2014, 15:19

Se stie ca Petrache a fost impins toata viata lui in fata de taica-su si de PSD.

Liviu Iordache  •  28 aprilie 2014, 15:59

Va reamintesc, iar daca nu stiati aflati, ca baiatul lui Tata, Alin Petrache, a fost secretar general adjunct al COR (inca nu se schimbase titulatura) inca de cind era sportiv activ!! Nici nu stia unde-i sediul de pe Olari, pe vremea aia! Asa ca, nu vrea bani, nu vrea valuta, vrea functii. Apropo, nu cumva este si deputat PSD? Ba da, ales in circumscriptia electorala nr. 42, colegiul uninominal 15! Pai cum vine asta, om politic la comitetul olimpic?

Dragotoiu Mihail  •  28 aprilie 2014, 16:29

Aceasta situatie e cam aceeasi cu cea de la CSU Craiova, o echipa infiintata de PSD. Se pare ca caracatita PSD va acapara din ce in ce mai mult din lumea sportului.

clujean  •  28 aprilie 2014, 16:32

@simina2: Simina draga, Oprea are atatea clase cate ii trebuie unui chelner. Nici mai multe, nici mai putine 🙂

Lally.Tollendal  •  28 aprilie 2014, 16:32

@#21: „Ce sa caute un reprezentant al unui sport neolimpic la conducerea COR?”

Rugbyul este totuşi sport olimpic – e adevărat, e vorba de rugbyul în 7, dar tot FRR îl păstoreşte şi p-ăsta.

remus  •  28 aprilie 2014, 16:40

Dna Lipa zice altceva. o ascultam si pe ea?
Drept la replica – Elisabeta Lipa

Ca urmare a materialului publicat de domnul Cătălin Tolontan pe blogul personal cu titlul “Mesajul ministrului Oprea către Elisabeta Lipă”, doresc să fac următoarele precizări:

Atât cariera mea sportivă, cât și cariera profesională ca ofițer al Ministerului Afacerilor Interne sunt rezultatul muncii proprii și al deciziilor asumate. Consider că am vârsta și experiența necesară pentru a lua singură decizii în ceea ce privește parcursul carierei mele, fără a mă lăsa influențată de aspecte care nu au legătură cu propriile motivații. Referitor la o posibilă candidatură la funcția de președinte al COSR, precizez că decizia îmi aparține în exclusivitate și că nu mi-au fost făcute sugestii de modul celor prezentate în articolul domnului Cătălin Tolontan. Mai mult, menționez că nu am purtat niciodată o discuție pe această temă cu domnul Cătălin Tolontan.
– See more at: http://www.csdinamo.eu/#sthash.tmELJK1F.dpuf

c-tiNiculae  •  28 aprilie 2014, 17:39

articolul este „bun de discutat in presa” pentru ca „votantii” sunt doar membrii COSR. Publicati numele lor si veti vedea si sustinerea „candidatului”

marius  •  28 aprilie 2014, 17:49

Este bine cand dezvaluiti luptele de culise din sportul romanesc si este incredibil cand constati ca politicul de la varf intervine atat de grosolan in intreceri. Ultimele exemple sunt cele de anul trecut, de la Atletism, cand Banicioiu a incercat sa-i netezeasca calea la presedintie Gabrielei Szabo si de la Handbal unde o manevra identica l-a adus pe Dedu la sefie. Sper ca Petrache sa piarda tocmai pentru sportul nu poate fi subordonat intereselor politice.

DAN  •  28 aprilie 2014, 18:36

oprea, care are la baza pregatirea de ismanar, vrea sa puna probleme unei mari sportive.
rusine ismana:))))

codrulverde  •  28 aprilie 2014, 20:30

„A fost o decizie foarte greu de luat” Asta a spus Lipa dupa ce si-a depus candidatura. Nu e insa foarte greu de inteles ce a vrut sa spuna. Comunicatul l-a dat fiindca nu a avut incotro.
Bravo Tolontan. Ai fost confirmat

Mihai Rusu  •  28 aprilie 2014, 20:44

„Recomandarea” pesedista referitoare la tineretea lui Alin Petrache pentru postul de presedinte COSR, este o gogorita. Fiecare membru al COSR, adica federatie sportiva afiliata in forul olimpic, are dreptul prin reprezentantul ei la candidatura pentru presedentie! Orice impunere, santaj sau troc in Romania, inseamna o incalcare a statutului olimpic international cu sanctiunile regulamentare. Din pacate, traim un nou act politic agresiv al PSD-ului(inclusiv cu varianta Dinu Pescariu jun.) care vrea sa-si impuna un individ (si nu o personalitate)in sportul olimpic dupa metoda „scopul scuza mijloacele” pentru manipularea colectiva. Am trait-o pe „pielea mea” la FRT, astfel ca trag un nou semnal de alarma.

cosmin  •  28 aprilie 2014, 21:03

gabriela szabo? provine din atletism, sportul emblematic al olimpismului. cred ca e cea mai adecvata candidatura

Bradut  •  28 aprilie 2014, 21:08

Respect, Cătălin.

maria  •  28 aprilie 2014, 22:34

O tara fara sperante la o viata mai buna. Politicul influenteaza totul. Macar daca-ar face-o in directia buna, dar nici o sansa…

palomablanca  •  28 aprilie 2014, 23:48

Cat de jenant este totul. Oprea chiar trebuie sa manevreze totul? Chiar trebuie sa intervina peste tot? Astia nu pot spune ‘Nu’? Petrache chiar are tupeu, iar Alinutz nu a obtinut nicio functie fara ajutorul lui tata.

Ela  •  29 aprilie 2014, 9:44

Bine, bine, dar ce cauta Alin Petrache, presedinte la FR de rugby????? O intrebare logica si de bun simt: ce cauta Alin Petrache, presedinte la FRR, sport neolimpic sa candideze la COSR? Sa fie oare numai pentru ca este deputat psd??? Politizam totul? Aruncam la g u n o i valori ca Octavian Bellu? Sper ca oamenii adevarati ai sportului romanesc care vor vota, sa nu cunoasca ,,culoarea” politica ci numai pe cea a medaliilor olimpice. Eu nu spun ca Bellu ar avea vreo bagheta magica sa poata salva TOT sportul olimpic, dar cu siguranta a avut de fiecare data una care a salvat onoarea Romaniei, aducand cu gimnastica feminina cele mai multe medalii.

Cat despre Lipa, ar fi bine sa renunte, nu de alta dar poate aduce sportul olimpic in aceeasi situatie in care a adus sportul dinamovist. Asa ca, ii urez succes dlui Bellu!…..si vom vedea cat de departe poate merge mana hrapareata a psd-ului!!!!

Comentează