Mesajul ministrului Oprea către Elisabeta Lipă

UPDATE: La Realitatea TV, Elisabeta Lipă a spus că nu a vorbit cu ministrul Oprea despre alegerile de la COSR. Nici nu am scris că s-au întîlnit sau că ar fi vorbit. Am scris că ”Oprea i-a transmis”.
Lipă a elaborat un comunicat pe care vă las să-l citiți și să-i înțelegeți semnificația, fără ca eu să comentez ce cred despre el. Elisabeta Lipă și-a depus chiar acum candidatura la COSR.

luni, 28 aprilie 2014, 9:20

UPDATE: La Realitatea TV, Elisabeta Lipă a spus că nu a vorbit cu ministrul Oprea despre alegerile de la COSR. Nici nu am scris că s-au întîlnit sau că ar fi vorbit. Am scris că ”Oprea i-a transmis”.
Lipă a elaborat un comunicat pe care vă las să-l citiți și să-i înțelegeți semnificația, fără ca eu să comentez ce cred despre el. Elisabeta Lipă și-a depus chiar acum candidatura la COSR.

Gabriel Oprea i-a transmis zilele trecute Elisabetei Lipă să se gîndească dacă e bine să candideze pentru funcția de președinte la COSR. Oprea nu are sferturi de ton și nici nuanțe, așa că era clar mesajul. Omul e bun la ipotenuze, nu-și pierde vremea pe catete.

Luată ca din oală, Lipă n-a spus mare lucru. Ministrului de Interne i s-a părut probabil insuficient și, la cîteva zile, doi ofițeri de la servicul special de informații al MI au ciocănit la ușa biroului lui Lipă. Cînd au intrat băieții de la DGIPI, președinta lui Dinamo era confuză în privința participării la alegeri. Cînd au ieșit, era convinsă să candideze!

“Atît de tare a enervat-o genul ăsta de intervenție încît a decis pe loc să intre în cursă. Ne-a zis că n-a văzut așa ceva nici înainte de 1989”, povestesc apropiații lui Lipă.

Fosta mare canotoare nu e, nici pe departe, cea mai liberală în gîndire dintre managerii sportului românesc.A făcut campanii electorale, chiar pentru Oprea în 2004 și cunoaște prețul puterii în organigrama sportului.

Dar dacă un om mai degrabă conservator și tolerant cu intervențiile s-a simțit insultat, iar furia s-a transformat în decizie și decizia a umplut canalele cu știri ale sportului nostru, înseamnă că Oprea a dat-o în bară. În delta sportului nu sînt doar nuferi, o, nu!, dar cu siguranță oamenii nu sînt lași!

La fel a zbîrcit-o și actuala conducere a COSR, care face tot dinadinsul să-i asigure poziție de favorit lui Alin Petrache, spre iritarea celuilalt candidat puternic, Octavian Belu. Un singur exemplu: Mariana Bitang poate aplica la scenarii polițiste după ce s-a chinuit o săptămînă să afle ce documente sînt necesare pentru dosarul de candidat al lui Belu. Aceste alegeri s-au derulat în viteza unei licitații cu dedicație.

Poate că sînt și exagerări electorale, poate că Lipă și Belu se autovictimizează ca să atragă simpatia electorilor, poate că a fost un mesaj indirect, dar e limpede că jocurile se fac în favoarea lui Alin Petrache. Și e cea mai proastă tactică posibilă! Tînărul fost președinte al FR Rugby are propriile reușite și intervențiile oculte nu fac decît să-l dezavantajeze.

Omul nu e nici lipsit de pricepere, nici necinstit, au făcut alții banii, ci doar îngrozitor de grăbit. A intrat în Parlament deși e clar că nu-i place politica. A devenit editorialist la ziar, doar pentru că l-au păcălit unii că așa își construiește un portret public. Cam multe cadouri! Acum candidează la COSR într-o pripă care, cei drept, nu-i aparține, ci a rezultat din retragerea subită și încă nedeslușită a lui Morariu.

La 37 de ani, Alin Petrache e favorit pentru poziția de șef al COSR în toate situațiile, mai puțin în cea în care telefoanele vor continua să sune și ofițerii să intre pe ușă.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Octavian Stăncioiu  •  29 aprilie 2014, 9:50

Revoluția a fost inutilă. Iorgulescu la LPF, Burleanu la FRF, Dedu la FRH, Petrache la COSR. Chiar totul trebuie să fie politic în țara asta?

greg  •  29 aprilie 2014, 10:22

Nu ierta pe nimeni pentru ca nu ne merita acesti conducatori.

victor L  •  29 aprilie 2014, 11:35

Inca un exemplu de jurnalist:
„Angajarea lui Gigi Becali, care a primit de ieri permisiunea de a lucra într-un birou al Academiei lui Gică Hagi, în localitatea Ovidiu, a fost o carte cîştigătoare pentru Viitorul. Dică şi compania au mers sub Tîmpa pentru meciul cu Corona şi timp de 90 de minute au tras aer tare în piept.”
Cit de prosti trebuie sa iti crezi cititorii daca eliberarea, pardon, permisiunea de a lucra intr-un birou” a dus la reusita echipei lui Hagi; deci nu Hagi, antrenorul, jucatorii au merite, ci Becali „eliberat” din inchisoare 😛

marius  •  29 aprilie 2014, 15:17

daca si aici isi vâră politica coada, s-a terminat si cu ultimul bastion, fie si asa cu putine performante in ultimii ani, al tarii: SPORTUL

Dann  •  29 aprilie 2014, 15:54

Am mai scris despre acest aspect al candidaturii lui Lipa, dar se sterg imediat comentariile mele. Fiind un blog „puternic” imi permit sa citez din juramintul olimpic, pe care Lipa il cunoaste foarte bine : In the name of all the competitors I promise that we shall take part in these Olympic Games, respecting and abiding by the rules which govern them, committing ourselves to a sport without doping and without drugs, in the true spirit of sportsmanship, for the glory of sport and the honor of our teams. Dar nu pot sa uit ca aceasta participanta la 5 olimpiade a semnat tabelul cu olimpicii programati la bacalaureat de acum doi ani in care apare si canotoarea de perspectiva Melinte. De aceea nu are ce cauta in fruntea COR!

Unghii False  •  29 aprilie 2014, 22:24

E incredibil modul in care politica se baga in absolut orice! Sportul sa ramana sport, APOLITIC daca se poate!

cucu  •  30 aprilie 2014, 13:00

Pentru cei care militeaza ca sportul sa fie apolitic, vreau sa le transit ca acest lucru nu va fi posibil atat timp cand e finantat aproape integral din banii statului. Cand cluburile sportive vor produce (sportivi, bilete, marketing) si se vor distanta de structurile statului, atunci va putea fi apolitic.

impartial  •  11 mai 2014, 13:53

Cred ca toata tara are nevoie de oameni sau conducatori tineri gen Covaliu,Petrache,etc. Nu credeti?

ionescu  •  14 mai 2014, 20:34

toti fostii presedinti, inafara de lia manoliu, n-a fost nici unul mare sportiv, dar au fost mari manageri. alin petrache e cel mai portivit, alegerile se fac de presedintii de federatii, deja toata lumea stie ca petrache e cel ales. ce sa faci cu belu? a fost presedinte la agentia sportului si a fost o catastrofa, el fara mariana nu deschide gura, asa ca sa stea in sala langa mariana. doamna dinamo e penibila, jigneste marii sportivi prin comportamentul ei, n-o iubeste nimeni din sporul international, la cosr trebuie un om maleabil si diplomat. acesta e alin petrache.

Gigel Frone  •  18 ianuarie 2016, 17:21

Ce om e Oprea ăsta ...

Comentează