Cîți dintre noi ar fi refuzat șantajul judecătorului? » Cerea bani unei familii căreia îi murise copilul » Culisele incredibile ale cazului lui MM » Trageți apa!

Dosarul DNA în cazul judecătorului care îl șantaja pe Mihai Stoica vorbește despre drepturile oricărui român de a fi protejat de infractori, chiar dacă el e în închisoare, iar infractorii sînt chiar judecătorii!

joi, 1 mai 2014, 9:20

Dosarul DNA în cazul judecătorului care îl șantaja pe Mihai Stoica vorbește despre drepturile oricărui român de a fi protejat de infractori, chiar dacă el e în închisoare, iar infractorii sînt chiar judecătorii!

“Întrucât conversaţia avea loc în grupul sanitar, MUSTAŢĂ Stan a dorit să întrerupă discuţia: «Ieșiţi afară, dracu’, că mă cac pe mine!», replică în urma căreia BORACIU Ion a protestat «A, când vorbești cu mine te ia, te ia căcarea!»”

Dacă fotbalul și tentaţiile lui l-au trimis pe Mihai Stoica în închisoare, fotbalul și lecţiile lui par să-l fi salvat de ceea ce putea fi o condamnare mult mai mare! 3 ani și jumătate s-ar fi transformat într-o pușcărie pe termen extrem de lung! Asta dacă MM ar fi mușcat din propunerea unui judecător de la Curtea de Apel, care cerea bani după reţeta blătuitorilor din fotbal.

Mihai Stoica a refuzat propunerea judecătorului Stan Mustaţă de a-și răscumpăra libertatea. Asta reiese din stenogramele care au devenit publice marţi noapte, cînd DNA le-a arătat Curţii care i-a reţinut pentru 30 de zile pe Mustaţă și pe complici. E o analiză de parcurs, nu o concluzie și nu un verdict, dar în acest punct așa arată informaţiile.

Magistratul juca precum un arbitru de fotbal la două capete

stan mustataStan Mustaţă (foto) și prietenul său Ion Boraciu sînt actorii unor dialoguri de un cinism inimaginabil pentru un om obișnuit. Înghesuiţi în baia unui apartament din Colentina, judecătorul și Boraciu se gîndesc cum să-l jecmănească pe fostul manager al Stelei, ”pentru că are bani și avocaţi mulţi“. Avocaţii mulţi, grași și bine plătiţi, reprezentau indiciul că judecătorul poate acţiona, cerînd bani de la inculpaţi.

Microbiștilor le este cunoscut sistemul. Mustaţă procedează ca un șef de Cooperativă din fotbal sau, cînd judecă el însuși cazurile, ca un arbitru murdar. În calitate șef de gașcă, magistratul se uită pe lista cazurilor/meciurilor și decide cine va fi contactat de amicii săi ca să-i propună soluţii favorabile la tribunal! Aranjează și cu alţi judecători sau cel puţin promite că o va face. Le vehiculează numele colegilor săi, murdărindu-le. În cazul judecătoarei Viorica Costiniu, chiar DNA simte nevoia să precizeze în document că lauda găștii că ar fi cumpărat-o era falsă!

Stan Mustață joacă exact ca în fotbal, la două capete. Cînd iese, bine, cînd nu, asta e! Ca arbitru, se angajează el însuși să dea decizii conform banilor primiţi.

“În același scop discutau și în baia imobilului, însă această ultimă măsură de precauţie a fost ideea judecătorului MUSTAŢĂ Stan care, în timpul discuţiilor, mai trăgea și apa de la toaletă sau dădea drumul la apa de la robinet”

Vizau oameni fără speranță

Ţintele predilecte sînt persoane aflate la ananghie. Taman așa cum șmecherii din fotbal căutau cluburile în nevoie de puncte ca să le promită arbitraje favorabile!

Fie că e vorba de condamnaţi care văd în asta ultima lor soluţie sau de inculpaţi care tremură că vor merge la pușcărie, acești oameni sînt vulnerabili și Mustaţă le cunoaște slăbiciunea.

Citești faptele și nu poţi să nu te întrebi: cîţi dintre noi, aflaţi în situaţia condamnaţilor sau a inculpaţilor, ar refuza o astfel de ofertă venită, prin avocat, de la reprezentantul unui judecător de la Curtea de Apel? Te simţi la mîna lor, nu ai alte șanse. Într-o lume a infractorilor și a aranjorilor pretinși sau reali, libertatea apare ca un vis de neratat. Presiunea umană pusă de grupul lui Mustaţă era enormă!

Poate că tocmai asta este fără precedent în dovezile DNA. Acest caz arată că orice cetăţean român, în cazul acesta unul aflat în închisoare precum Mihai Stoica, are dreptul de a fi protejat de infracţiunile îndreptate împotriva sa.

În termeni direcţi, ceea ce face Mustaţă e echivalent cu a intra în celulă la Stoica și a-l ameninţa că-i poate restitui dreptul suprem al unui om: la libertate! Asta pentru ca să discutăm despre cît de grav era modul de operare al găștii.

Un alt semn de întrebare se ridică asupra tuturor deciziilor judecătorului Mustaţă: nu cumva se răzbuna pe cei care nu plateau? Documentarea procurorilor arată că, în cel puţin un caz, după ce pretinde bani unui inculpat, acesta primește o pedeapsă mult mai mare, de 13 ani de închisoare. Știind toate acestea, ce om ar fi vrut să fie judecat de Stan Mustață, magistrat la Curtea de Apel?

Pe 28 aprilie insistau să ajungă la MM, pe 29 i-au arestat!

Din înregistrări, reiese că MM a declinat oferta. Dar Boraciu nu s-a lăsat. A insistat. A căutat-o din nou pe avocata lui Mihai Stoica. Iar un alt membru al Companiei de Șantaj și Rezolvări Mustaţă, pe numele său Alexandru Florian, ar fi descoperit altă cale, ajungînd la un cunoscut al lui Mihai Stoica, care i-a invitat pe el și pe judecător ”la un grătar“.

Aici acţiunea se rupe. N-au mai avut vreme să facă ceva. Ultima discuţie pe tema MM, despre invitaţia la grătar, a avut loc pe 28 aprilie, chiar în preziua arestării lui Mustaţă și a complicilor de către DNA.

“Luăm treizeci de bulioane și …Șșt!”

Atitudinea l-a salvat pe MM?

Poate că MM a simţit că ceea ce i se propune e aidoma atitudinii șmenarilor din fotbal, poate că pur și simplu a crezut că e dreptul lui să fie eliberat ”pe bune“, poate că avocata nici nu i-a transmis propunerea, detaliile vor ieși la iveală pe parcursul procesului.

Sau, există și această versiune, poate că suspiciunea DNA în cazul mitei la prima decizie, cînd toţi cei 8 șefi din fotbal au fost declaraţi nevinovaţi de judecătoarea Geanina Teodorovici, i-a alertat pe condamnaţi, cărora le-a trecut glonţul pe la ureche. Și acum, MM n-a mai marșat.

Oricum, e clar că dacă s-ar fi băgat în combinaţie, fără să știe că judecătorul e monitorizat strict de ofiţerii SRI, la comanda DNA și avînd drept martor chiar pe Boraciu, acum Mihai Stoica ar fi avut un nou dosar, cumplit de greu. Poate că, de data asta, atitudinea sfidătoare a lui MM l-a salvat.

”Impozita“ și despăgubirile pe care le acorda unei familii îndoliate!

Ticăloșia instituţională a găștii Mustaţă nu are limite. Printre discuţiile întrerupte de apa trasă la WC, ca să nu se audă ce vorbesc, judecătorul comisionează despăgubirile pe care le acordă unei familii care își pierduse într-un accident de mașină copilul de 15 ani!

Judecătorul Mustaţă îi spune complicelui său să se ducă la avocata familiei îndoliate și să-i anunţe că le va obţine o despăgubire mai mare, de 70.000 de euro. ”O să te duci la ei, să zici: “Bă, daţi-l în …(cuvânt obscen)… mea pe cheliosu’. …(neinteligibil)… Familia COŢOC, COTOC și SPÂNU, SPÂNU și BURCEA. Ăstea sunt… Șaptezeci de mii de euro… Îi dau dublu, mă, are douăzeci și unu, îi dăm cincize… Câte cincizeci de mii de euro la fiecare … (cuvânt obscen)… mea”.

Este ca în fotbal cînd cîte un președinte striga arbitrului “Dă-mi ce-i al meu!”, dar, de fapt, mituia “ca arbitrul să fie corect”. În traducere, pentru a-l favoriza pe plătitor.

«Ăla gras a lui GIGI BECALI, ăla e avocatul lui. Dacă ăsta a avut bani să-i dea lu’ ăla, are (neinteligibil)… Îl găsești tu! Marți intră. Îi dau drumul, o zi-două să fie. Marți, lui, că dau pronunțarea, îl pun liber» Judecătorul Mustață despre unul dintre cazurile judecate

Disprețuiți de către cei care le dădeau “bulioanele”

Pe cît de mari se dau față de inculpați, care depind de ei, pe atît de slugi le apar judecătorul Stan Mustaţă și grefiera Mariana Curea samsarilor care aduc banii! Aceștia-i disprețuiesc, de fapt, pe magistrat și pe grefieră. Se știe că infractorii sînt extrem de porniți pe polițiștii, procurorii sau judecătorii corupți, chiar dacă beneficiază de coruperea acestora.

”Oamenii justiției” discută înghesuiţi în baie cu interlopii, trag întruna apa precum într-un clip de risipire a Zilei Pămîntului și se uită lacomi pe adresele inculpaţilor, căutînd numele de străzi, “București, sector 6, Aleea … I S T R U, unde dracu’ o fi asta?…”. E un dispecerat, dar nu de taxiuri, ci de șpagă.

Următorul episod este lămuritor.

“Îi dau să mănînce și lu’ proasta aia”

Ciprian Moraru, un condamnat în primă instanţă, vine în apartament ca să trateze și să îi dea bani judecătorului. Mustaţă îi face semn inculpatului să-i dea banii grefierei. Acesta îi dă. (Probabil că există înregistrări video ale SRI, nu doar audio).

Apoi, judecătorul și gref iera pleacă, iar samsarul Boraciu rămîne împreună cu mituitorul Moraru. La care Boraciu îi bîrfește pe cei care tocmai au plecat. El spune: “Plătim noi, îi dau eu să mănînce și lu’ proasta aia. Și el vine … (neinteligibil)…”. “Proasta” e grefiera, iar “cel plătit” este judecătorul. Ambilor oameni din justiţie, samsarul “le dă să mănînce”, le dă “bulioanele” despre care vorbește Mustaţă și la ambii se referă ca la niște întreţinuţi. Îi tratează cu dispreţ.

Este soarta tuturor celor care se vînd. Devin neinteligibili între paranteze.

“Atunci când BORACIU Ion s-a interesat cu privire la cuantumul pedepsei (”Ce pedeapsă are?“), a fost lămurit de către judecător: ”Are, are șase ani. Și i-a dat cinci. Și el vrea … (neinteligibil)…, i-a dat trei …(neinteligibil)… Eu pot să resping la Parchet. Și să o las așa. El n-a făcut … (neinteligibil)…“

loredana radu

STRANIA DEMISIE DE IERI A AVOCATEI. Complicii judecătorului spun că avocata Loredana Radu (foto) le este prietenă și apelează la ea ca să-i transmită oferta lui MM. Conform Mediafax, ieri avocata a reziliat contractul de reprezentare cu Mihai Stoica. Contactată telefonic de ziar, Loredana Radu a spus: ”Nu vorbesc!”.
Stenogramele din referatul DNA le găsiți pe știripesurse.ro.

 

 

Comentarii (58)Adaugă comentariu

felicitari  •  5 mai 2014, 21:33

Felicitari, Tolo, pentru curajul sintetic si analitic. Ai descris perfect mafia din Romania; nu doar mafia din sport.
Felicitari si DNA si SRI.

RoxanaM  •  5 mai 2014, 23:50

Mizeriile la mizerii trag.Trist

danu_bv  •  6 mai 2014, 13:32

Si cand te gandesti ca Felix Motanul era suparat ca „nenorocitii basisti” de la DNA i-au arestat judecatorul tocmai in ziua cand trebuia sa-l judece pe el…..

Dragotoiu Mihail  •  7 mai 2014, 10:38

Felicictari pentru articol. Descrie exact acest caz care arata mafia si coruptia din sitemul juridic. MM a fost intradevar inspirat cand a refuzat propunerea, altfel statea mult peste 3 ani la puscarie.

Audit SEO  •  7 mai 2014, 11:46

In Romania se calca pe cadavre doar sa mai bage in buzunar cateva sute de euro.

Ciury  •  7 mai 2014, 12:56

Eu as vrea sa raspund la intrebarea din titlu: cati nu stiu dar stiu sigur ca ar fi refuzat toti aceia care ar fi crezut cu tarie ca si MM ca nu vor fi condamnati pentru ca nu au cum (conform faptelor si legii in viguare).
Eu as fi vrut sa il vad pe MM in cazul cand ar fi fost sigur ca va fi condamnat daca ar mai fi refuzat santajul…eu zic ca nu 😉

Cum ne enervează Mihai Stoica și de după gratii  •  29 mai 2014, 8:31

[…] mult, din stenogramele care-l vizează pe judecătorul Mustață reiese că Stoica ar fi refuzat să dea mită pentru a scăpa de […]

Ponta, controlat total de Gabriel Oprea. Cine este avocata premierului în dosarul de la DNA  •  11 iunie 2015, 11:14

[…] Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris că avocata Loredana Radu apărea în dosarul celebrului judecător Stan Mustață, care încerca să îl șantejeze pe Mihai Stoica. „Complicii judecătorului spun că avocata Loredana Radu (foto) le este prietenă și apelează la ea ca să-i transmită oferta lui MM. Conform Mediafax, ieri avocata a reziliat contractul de reprezentare cu Mihai Stoica. Contactată telefonic de ziar, Loredana Radu a spus: ”Nu vorbesc!”.”, scria Tolo în mai 2014. […]

Comentează