Cîți dintre noi ar fi refuzat șantajul judecătorului? » Cerea bani unei familii căreia îi murise copilul » Culisele incredibile ale cazului lui MM » Trageți apa!

Dosarul DNA în cazul judecătorului care îl șantaja pe Mihai Stoica vorbește despre drepturile oricărui român de a fi protejat de infractori, chiar dacă el e în închisoare, iar infractorii sînt chiar judecătorii!

joi, 1 mai 2014, 9:20

Dosarul DNA în cazul judecătorului care îl șantaja pe Mihai Stoica vorbește despre drepturile oricărui român de a fi protejat de infractori, chiar dacă el e în închisoare, iar infractorii sînt chiar judecătorii!

“Întrucât conversaţia avea loc în grupul sanitar, MUSTAŢĂ Stan a dorit să întrerupă discuţia: «Ieșiţi afară, dracu’, că mă cac pe mine!», replică în urma căreia BORACIU Ion a protestat «A, când vorbești cu mine te ia, te ia căcarea!»”

Dacă fotbalul și tentaţiile lui l-au trimis pe Mihai Stoica în închisoare, fotbalul și lecţiile lui par să-l fi salvat de ceea ce putea fi o condamnare mult mai mare! 3 ani și jumătate s-ar fi transformat într-o pușcărie pe termen extrem de lung! Asta dacă MM ar fi mușcat din propunerea unui judecător de la Curtea de Apel, care cerea bani după reţeta blătuitorilor din fotbal.

Mihai Stoica a refuzat propunerea judecătorului Stan Mustaţă de a-și răscumpăra libertatea. Asta reiese din stenogramele care au devenit publice marţi noapte, cînd DNA le-a arătat Curţii care i-a reţinut pentru 30 de zile pe Mustaţă și pe complici. E o analiză de parcurs, nu o concluzie și nu un verdict, dar în acest punct așa arată informaţiile.

Magistratul juca precum un arbitru de fotbal la două capete

stan mustataStan Mustaţă (foto) și prietenul său Ion Boraciu sînt actorii unor dialoguri de un cinism inimaginabil pentru un om obișnuit. Înghesuiţi în baia unui apartament din Colentina, judecătorul și Boraciu se gîndesc cum să-l jecmănească pe fostul manager al Stelei, ”pentru că are bani și avocaţi mulţi“. Avocaţii mulţi, grași și bine plătiţi, reprezentau indiciul că judecătorul poate acţiona, cerînd bani de la inculpaţi.

Microbiștilor le este cunoscut sistemul. Mustaţă procedează ca un șef de Cooperativă din fotbal sau, cînd judecă el însuși cazurile, ca un arbitru murdar. În calitate șef de gașcă, magistratul se uită pe lista cazurilor/meciurilor și decide cine va fi contactat de amicii săi ca să-i propună soluţii favorabile la tribunal! Aranjează și cu alţi judecători sau cel puţin promite că o va face. Le vehiculează numele colegilor săi, murdărindu-le. În cazul judecătoarei Viorica Costiniu, chiar DNA simte nevoia să precizeze în document că lauda găștii că ar fi cumpărat-o era falsă!

Stan Mustață joacă exact ca în fotbal, la două capete. Cînd iese, bine, cînd nu, asta e! Ca arbitru, se angajează el însuși să dea decizii conform banilor primiţi.

“În același scop discutau și în baia imobilului, însă această ultimă măsură de precauţie a fost ideea judecătorului MUSTAŢĂ Stan care, în timpul discuţiilor, mai trăgea și apa de la toaletă sau dădea drumul la apa de la robinet”

Vizau oameni fără speranță

Ţintele predilecte sînt persoane aflate la ananghie. Taman așa cum șmecherii din fotbal căutau cluburile în nevoie de puncte ca să le promită arbitraje favorabile!

Fie că e vorba de condamnaţi care văd în asta ultima lor soluţie sau de inculpaţi care tremură că vor merge la pușcărie, acești oameni sînt vulnerabili și Mustaţă le cunoaște slăbiciunea.

Citești faptele și nu poţi să nu te întrebi: cîţi dintre noi, aflaţi în situaţia condamnaţilor sau a inculpaţilor, ar refuza o astfel de ofertă venită, prin avocat, de la reprezentantul unui judecător de la Curtea de Apel? Te simţi la mîna lor, nu ai alte șanse. Într-o lume a infractorilor și a aranjorilor pretinși sau reali, libertatea apare ca un vis de neratat. Presiunea umană pusă de grupul lui Mustaţă era enormă!

Poate că tocmai asta este fără precedent în dovezile DNA. Acest caz arată că orice cetăţean român, în cazul acesta unul aflat în închisoare precum Mihai Stoica, are dreptul de a fi protejat de infracţiunile îndreptate împotriva sa.

În termeni direcţi, ceea ce face Mustaţă e echivalent cu a intra în celulă la Stoica și a-l ameninţa că-i poate restitui dreptul suprem al unui om: la libertate! Asta pentru ca să discutăm despre cît de grav era modul de operare al găștii.

Un alt semn de întrebare se ridică asupra tuturor deciziilor judecătorului Mustaţă: nu cumva se răzbuna pe cei care nu plateau? Documentarea procurorilor arată că, în cel puţin un caz, după ce pretinde bani unui inculpat, acesta primește o pedeapsă mult mai mare, de 13 ani de închisoare. Știind toate acestea, ce om ar fi vrut să fie judecat de Stan Mustață, magistrat la Curtea de Apel?

Pe 28 aprilie insistau să ajungă la MM, pe 29 i-au arestat!

Din înregistrări, reiese că MM a declinat oferta. Dar Boraciu nu s-a lăsat. A insistat. A căutat-o din nou pe avocata lui Mihai Stoica. Iar un alt membru al Companiei de Șantaj și Rezolvări Mustaţă, pe numele său Alexandru Florian, ar fi descoperit altă cale, ajungînd la un cunoscut al lui Mihai Stoica, care i-a invitat pe el și pe judecător ”la un grătar“.

Aici acţiunea se rupe. N-au mai avut vreme să facă ceva. Ultima discuţie pe tema MM, despre invitaţia la grătar, a avut loc pe 28 aprilie, chiar în preziua arestării lui Mustaţă și a complicilor de către DNA.

“Luăm treizeci de bulioane și …Șșt!”

Atitudinea l-a salvat pe MM?

Poate că MM a simţit că ceea ce i se propune e aidoma atitudinii șmenarilor din fotbal, poate că pur și simplu a crezut că e dreptul lui să fie eliberat ”pe bune“, poate că avocata nici nu i-a transmis propunerea, detaliile vor ieși la iveală pe parcursul procesului.

Sau, există și această versiune, poate că suspiciunea DNA în cazul mitei la prima decizie, cînd toţi cei 8 șefi din fotbal au fost declaraţi nevinovaţi de judecătoarea Geanina Teodorovici, i-a alertat pe condamnaţi, cărora le-a trecut glonţul pe la ureche. Și acum, MM n-a mai marșat.

Oricum, e clar că dacă s-ar fi băgat în combinaţie, fără să știe că judecătorul e monitorizat strict de ofiţerii SRI, la comanda DNA și avînd drept martor chiar pe Boraciu, acum Mihai Stoica ar fi avut un nou dosar, cumplit de greu. Poate că, de data asta, atitudinea sfidătoare a lui MM l-a salvat.

”Impozita“ și despăgubirile pe care le acorda unei familii îndoliate!

Ticăloșia instituţională a găștii Mustaţă nu are limite. Printre discuţiile întrerupte de apa trasă la WC, ca să nu se audă ce vorbesc, judecătorul comisionează despăgubirile pe care le acordă unei familii care își pierduse într-un accident de mașină copilul de 15 ani!

Judecătorul Mustaţă îi spune complicelui său să se ducă la avocata familiei îndoliate și să-i anunţe că le va obţine o despăgubire mai mare, de 70.000 de euro. ”O să te duci la ei, să zici: “Bă, daţi-l în …(cuvânt obscen)… mea pe cheliosu’. …(neinteligibil)… Familia COŢOC, COTOC și SPÂNU, SPÂNU și BURCEA. Ăstea sunt… Șaptezeci de mii de euro… Îi dau dublu, mă, are douăzeci și unu, îi dăm cincize… Câte cincizeci de mii de euro la fiecare … (cuvânt obscen)… mea”.

Este ca în fotbal cînd cîte un președinte striga arbitrului “Dă-mi ce-i al meu!”, dar, de fapt, mituia “ca arbitrul să fie corect”. În traducere, pentru a-l favoriza pe plătitor.

«Ăla gras a lui GIGI BECALI, ăla e avocatul lui. Dacă ăsta a avut bani să-i dea lu’ ăla, are (neinteligibil)… Îl găsești tu! Marți intră. Îi dau drumul, o zi-două să fie. Marți, lui, că dau pronunțarea, îl pun liber» Judecătorul Mustață despre unul dintre cazurile judecate

Disprețuiți de către cei care le dădeau “bulioanele”

Pe cît de mari se dau față de inculpați, care depind de ei, pe atît de slugi le apar judecătorul Stan Mustaţă și grefiera Mariana Curea samsarilor care aduc banii! Aceștia-i disprețuiesc, de fapt, pe magistrat și pe grefieră. Se știe că infractorii sînt extrem de porniți pe polițiștii, procurorii sau judecătorii corupți, chiar dacă beneficiază de coruperea acestora.

”Oamenii justiției” discută înghesuiţi în baie cu interlopii, trag întruna apa precum într-un clip de risipire a Zilei Pămîntului și se uită lacomi pe adresele inculpaţilor, căutînd numele de străzi, “București, sector 6, Aleea … I S T R U, unde dracu’ o fi asta?…”. E un dispecerat, dar nu de taxiuri, ci de șpagă.

Următorul episod este lămuritor.

“Îi dau să mănînce și lu’ proasta aia”

Ciprian Moraru, un condamnat în primă instanţă, vine în apartament ca să trateze și să îi dea bani judecătorului. Mustaţă îi face semn inculpatului să-i dea banii grefierei. Acesta îi dă. (Probabil că există înregistrări video ale SRI, nu doar audio).

Apoi, judecătorul și gref iera pleacă, iar samsarul Boraciu rămîne împreună cu mituitorul Moraru. La care Boraciu îi bîrfește pe cei care tocmai au plecat. El spune: “Plătim noi, îi dau eu să mănînce și lu’ proasta aia. Și el vine … (neinteligibil)…”. “Proasta” e grefiera, iar “cel plătit” este judecătorul. Ambilor oameni din justiţie, samsarul “le dă să mănînce”, le dă “bulioanele” despre care vorbește Mustaţă și la ambii se referă ca la niște întreţinuţi. Îi tratează cu dispreţ.

Este soarta tuturor celor care se vînd. Devin neinteligibili între paranteze.

“Atunci când BORACIU Ion s-a interesat cu privire la cuantumul pedepsei (”Ce pedeapsă are?“), a fost lămurit de către judecător: ”Are, are șase ani. Și i-a dat cinci. Și el vrea … (neinteligibil)…, i-a dat trei …(neinteligibil)… Eu pot să resping la Parchet. Și să o las așa. El n-a făcut … (neinteligibil)…“

loredana radu

STRANIA DEMISIE DE IERI A AVOCATEI. Complicii judecătorului spun că avocata Loredana Radu (foto) le este prietenă și apelează la ea ca să-i transmită oferta lui MM. Conform Mediafax, ieri avocata a reziliat contractul de reprezentare cu Mihai Stoica. Contactată telefonic de ziar, Loredana Radu a spus: ”Nu vorbesc!”.
Stenogramele din referatul DNA le găsiți pe știripesurse.ro.

 

 

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Tanase  •  1 mai 2014, 10:11

orice om cu un minim de bun simt se simte oripilat cu toate ca stim/simtim cu totii ca aceste lucruri se intampla peste tot in tara aceasta numita RO. Cele de mai sus nu sunt decat varful icebergului intrucat talharii ca si virusii se intaresc pe zi ce trece devenind mai rezistenti la orice vaccin;

numai cei orbiti de lacomie cad in timp ce alti mari rechini nu pot fi atinsi avand in mana lor poate chiar si DNA-ul cei cazuti fiind „victime” calculate aruncate leilor pentru a satisface setea de sange a vulgului cum suntem considerati noi toti.

totyo  •  1 mai 2014, 10:13

Bun articol.Parca ii vad in buda numarind banii!Dar ei nu au miros, nu-i asa?

Cătălin Tolontan  •  1 mai 2014, 10:14

1, Tanase: Inteleg ce spuneti, dar prima conditie a pieirii e aceea sa crezi ca ai in mina ta totul. Cum e si cazul acestei gasti.

Cit despre marii rechinii despre care vorbiti, nu mai sint in siguranta.

Cipri  •  1 mai 2014, 10:14

Domnule Tolontan, un om nevinovat daca ajunge in instanta, scapa, nu ai ce dovezi sa arati spre un om nevinovat, nu ai cum sa condamni fara dovezi etc. . Prin urmare intrebarea din titlu are cuvantul „infractor” lipsa. „Saracii” santajati sunt oameni care au facut rau sau care au furat, prin urmare singurul rau facut de acel judecator este ca probabil a lasat infractori in libertate, nimic mai mult. In plus, MM nu „a refuzat targul” ci el chiar a crezut ca e mai presus de lege, iar odata cu condamnarea lui, s-a mai inmuiat. Nu e greu de inteles faptul ca un judecator infractori cerea bani altor infractori pentru niste ajutor.
Ceea ce e greu de inteles este de ce se se face atata tam tam in loc sa laudam DNA si sa ne punem intrebari in legatura cu alti judecatori care au legatura cu acesta.

Tanase  •  1 mai 2014, 10:21

Dle CT vreau sa multumesc presei adevarate ca fiind singura noastra speranta de a vedea lumina la capatul lungului si intunecatului tunel in care ne aflam de 25 de ani.

Ca simplu cetatean ma ingrozesc gandind ce se poate intampla cu cineva cu adevarat nevinovat care incape pe mana acestor sacali si nu are spaga ceruta de ei.

De fapt s-au mai auzit de cazuri cand au fost condamnari de trei ani pentru mici gainarii in timp ce furturi de milioane se judeca la infinit.

Cătălin Tolontan  •  1 mai 2014, 10:29

4, cipri: nu e adevarat ce spuneti, imi pare rau. Nici nevinovatii nu sint imuni in fata santajului. Cu atit mai putin in fata santajului unor reprezentanti ai puterii judecatoresti.

Dovada ca sint santajati si parintii inocenti din familia care si-a pierdut copilul de 15 ani intr-un accident de masina.

Iar in privinta vinovatilor, ei platesc in inchisoare pentru asta. Nu e legal si nici omeneste acceptabil ca ei sa fie victima unui santaj! E ca si cum ai spune: lasa ca aia din inchisoare merita sa fie batuti pentru ca sint infractori!

radu  •  1 mai 2014, 10:29

lui mm stoica ar trebui sa i se reduca pedeapsa…ceea ce a facut el refuzand coruperea este judeatorului este un gest demn care trebuie rasplatit de o societatea care lupta impotriva coruptiei..
felicitari mm! ai castigat respectul romanilor impotrivindu-te coruperii justitiei. ai dat dovada de respect si incredere pentru justitia romana..

radu  •  1 mai 2014, 10:42

Astia de teapa judecatorului ar trebui inchisi pe viata

ovidiu_3003  •  1 mai 2014, 10:45

Acest caz nu este singular …De ce va mirati ?…Justitia romana este plina de astfel de corupti …

Behaitoarea Woody  •  1 mai 2014, 10:49

Felicitari pentru articol! Ati adus in vedere anumite aspecte de laudat. Poate ca exista speranta.
Pe de alta parte insa, cate dosare a judecat aceasta persoana? Oare verdictul din acele dosare ce valoare mai are?
Si ultima intrebare…retorica si asta…oare cati mai sunt ca el? Ma tem ca multi.

Victor  •  1 mai 2014, 11:05

Tragedia in toata istoria asta e ca dupa 89 Romania a ajuns pe mana „lor”, „colegi” de generatie cu Iliescu. Pensionarii nesimtiti de azi care cer mereu „ceva ce li se cuvine” sunt aia care au devalizat tara asta. Singura solutie pentru Romania este renuntarea aproape completa la generatiile care au acum peste 50,60 si 70 de ani- ei sunt aia care au falimentat tara.

victorino  •  1 mai 2014, 11:26

Domnule Cipri, @4:
Cu dreptatea in brate nu faci fata nenorocitilor astora…Nu doresc sa ma plang sau sa ma lamentez asupra cazului meu cand intr-o actiune de ‘incredintare copil minor’ am fost batjocorit de Curtea de Apel Bucuresti. Nu numai eu, ci si celelalte instante care-mi dadusera castig de cauza.
Ma bucur, sincer, ca nu ma mai pot ‘lovi’ de astfel de specimene pe strada.
Problema este alta:
1. De ce atat de tarziu? Cat il lasi p-ala sa traga apa la wc pana sa-l arestezi? Cati oameni, care ar fi avut dreptul la un tratament corect, a napastuit asta? Este ca si cum ai lasa in libertate, pe strada, un criminal in serie, desi sti cine este!
2. Daca nu era implicat in dosarul ICA, ar mai fi fost arestat?
3. Cati magistrati (judecatori/procurori) sunt in aceeasi situatie? Si sunt lasati liberi sa santajeze si sa fure?
4. Toate procesele in care acest gunoi a fost implicat ar trebui reluate/revizuite.
Poate sunt idealist, insa cred cu tarie ca tara asta poate fi mai buna.
Sa auzim de bine,
victorino.

marian  •  1 mai 2014, 11:37

#11 Victor. Incredibil. Bravo. Fa-ti niste analize.

Maria  •  1 mai 2014, 12:19

DNA se ocupa doar de judecatorii care iau mita sume foarte mari.La judecatorii este aceeasi situatie dar pe bani mai putini. Aceeasi retea ,adica partea interesata sa castige, da banii la un anume avocat, aceasta ia legatura prin grefier la judecator si gata procesul este castigat, chiar cu incalcarea grava a legii si codului de procedura civila.
TREBUIE SA OBLIGAM SISTEMUL JUDICIAR SA RESPECTE OBLIGATIA INREGISTRARII SEDINTELOR DE JUDECATA.
Art. 231 Noul cod de procedura civila Notele de şedinţă. Înregistrarea şedinţei
(1) Grefierul care participă la şedinţă este obligat să ia note în legătură cu desfăşurarea procesului, care vor fi vizate de către preşedinte. Părţile pot cere citirea notelor şi, dacă este cazul, corectarea lor.
(2) Instanţa va înregistra şedinţele de judecată. Înregistrarea va putea fi ulterior transcrisă la cererea părţii interesate, în condiţiile legii. Transcrierile înregistrărilor vor fi semnate de preşedinte şi de grefier şi vor avea puterea doveditoare a încheierilor de şedinţă.
In cazul meu am constatat ca in timpul sedintei judecatorul, femeie, a vorbit doar cu avocata spagara, care reprezinta parata, mie nu mi-a dat cuvantul iar in Incheiere a reiesit ca eu am fost de acord cu tot ce au discutat ele.

run.away  •  1 mai 2014, 12:36

Tolo draga, mai ai putin si o sa ne propui canonizarea lui MM. Ce saracia, pe ce lume traim? MM a furat in primul and de la clubul la care lucra, apoi de la statul roman. Pentru asta trebuia inchis; nu ne mai spune cata nedreptate indura MM si lasati-ne c povestea codului penal vechi si nou. MM e in inchisoare pentru ca merita. Punct. Cat despre judecatorul ala… e o alta poveste si sper sa imparta celula cu MM. Nu ar fi o chestie superba?

Nasul TV » Cîți dintre noi ar fi refuzat șantajul judecătorului? » Cerea bani unei familii căreia îi murise copilul » Culisele incredibile ale cazului lui MM » Trageți apa!  •  1 mai 2014, 12:53

[…] Catalin Tolontan • Publicat: 1 Mai 2014, 12:55 • Actualizat: acum 1 minut • 3 vizualizări • 0 comentarii […]

Darie  •  1 mai 2014, 13:08

Salut Catalin! Speranta este licarirea pe care o invocam cu totii! Oare se indreapta ceva cu adevarat in tara asta?!

Bogdan  •  1 mai 2014, 13:30

Bun articol, ca de obicei!

aham  •  1 mai 2014, 13:49

nu vad de ce un judecator ca asta ar trebui sa mai fie vreodata liber. sa se dea niste pedepse exemplare, numai asa mai e o sansa.

patrick 64  •  1 mai 2014, 14:41

Despre patronul dvs. nimic?
Stiu, adevarul e relativ.

boby  •  1 mai 2014, 15:08

Ceea ce stupefiaza este „nivelul” acestui om, judecator la curtea de apel. Felul cum se exprima si limbajul folosit de un om care hotara soarta unor inculpati.

Acest individ cu limbaj de manipulant, lacom si fara scrupule hotara soarta unor oameni pentru ca el dadea sentinte definitive. Cum a ajuns un astfel de individ judecator este peste puterea mea de intelegere. Cand spui judecator te gandesti la ceva asa imaculat, cineva care imparte dreptatea.

Si uite ca printre judecatori exista astfel de specimene deosebit de nocive si periculoase gen Mustata, Antonela Costache SRL sau Viorica Dinu si altele.

Oameni platiti cu peste 100 de milioane pe luna tocmai ca sa fie drepti, incoruptibili. Sa speram ca vor primi pedepse exemplare!

boby  •  1 mai 2014, 15:14

P.S. si ce pare si mai grav este faptul ca acesti oameni nu se sperie cand vad ca, colegi de ai lor au fost prinsi luand spaga si arestati. Inconstienti si lacomi peste masura ei continua sa fie corupti stiind ca daca sunt prinsi s-a terminat tot pentru ei, excluderea din magistratura, ani grei de puscarie si oprobriul public. Si cu toate astea nu se descurajeaza, asa ceva pare de neinteles……

George  •  1 mai 2014, 15:28

Din interpretarea stenogramelor, facuta de DNA, pare evident ca acesti oameni se fac vinovati de coruptie. Insa pe WC sau la telefon oricine este liber sa vorbeasca ce vrea, chiar sa planuiasca sfarsitul lumii.
De ce nu exista un flagrant care sa ofere niste dovezi concrete, in afara de niste vorbe ? Exista decizii date de acest judecator care sa confirme cele discutate cu presupusii complici ? A recunoscut MM faptul ca a fost contactat de acestia ?
Deocamdata judecatorul este doar un simplu suspect (nu este vinovat sau nevinovat), in opinia mea, in lipsa unor dovezi palabile. Daca ar fi vrut DNA ar fi obtinut aceste dovezi fara cel mai mic efort avand in vedere ca l-au monitorizat atata timp si i-au pus microfoane pana si in WC.

Florin  •  1 mai 2014, 15:29

Stimati doamne si stimati domni,

v-ar mira sa va spun ca asta e parte din planul de afaceri al srl-ului la care au parti sociale PSD/USL/PDL/PNL/PLM etc.?

Si la care fondator e unul Nelu Cotrocelu?

Si la care Baselu a bagat din greseala „degetul” in borcan(ul blondei)?

Oricum Base nu cedeaza, se face ca il duce curentul din MJ/informatii.

La baioneta baieti! Dupa ce salvam Bucurestiul mai avem 80% din Romania si gata. Cat dureaza stia numai Brucan saracul…

CHRIS  •  1 mai 2014, 15:29

sa speram ca viitorii lui colegi din puscarie vor trage apa peste acest judecator.am inteles ca aia stau si cate 15 intr-o celula si cel mai important urasc tot ce inseamna persoane care lucreaza in justitie.nu-l vad bine…:)))

Alex  •  1 mai 2014, 15:43

Bravo DNA!

Multumim Catalin.

florin 69  •  1 mai 2014, 15:53

ca sa nu generalizam despre justitie,ar trebui spus ca adevarata ocupatie a domnului Mustata,a fost de militian,el a devenit judecator dupa revolutie,asa ca la dansul sunt doar vechi obiceiuri.cat despre DNA ar trebui sa privim cu mai multa incredere si sa lasam politica la o parte.justitia doar din interiorul ei se poate schimba.

stelistul_fanatic  •  1 mai 2014, 16:01

Felicitari pentru articol! si spor la treaba 🙂

Mihai Rusu  •  1 mai 2014, 17:09

Investigatia dlui Tolontan, este o constatare referitoare la coruptia unei parti a Justitiei, creatoarea nefunctionalitatii Statului Roman. Principalii „contribuabili” sunt politicienii, baronii locali, mogulii, rechnii imobiliari, baietii smecheri „jucati” de o parte a magistratilor care folosesc exact aceleasi metode „specifice de a face bani” in ciuda robei pe care o poarta.

Cu aceste „splendide” exemple oferite de catre dl Tolontan, veti intelege de ce UE, Comisiile Europene si alte institutii internationale ii considera pe Romani corupti.

Ma apar si scriu in numele compatriotilor mei cu constiinta civica faptul ca, indivizii respectivi nu ne reprezinta si ma distantez de ei. Justitia nu poate fi din afara independenta din moment ce in interiorul ei, exista asemenea indivizi care omit deontologia morala/profesionala pentru apararea statului de drept.

Lucky  •  1 mai 2014, 17:10

Dl. Tolontan, iar faci propaganda pentru MM, dupa cum o arata zecile de editoriale scrise in ultimii 6-7 ani in momentele delicate ale infractorului, care il tamaieaza cu abnegatie.

De unde reiese ce impui tu opiniei publice?

„Mihai Stoica a refuzat propunerea judecătorului Stan Mustaţă de a-și răscumpăra libertatea.” […] „E o analiză de parcurs, nu o concluzie și nu un verdict, dar în acest punct așa arată informaţiile.”

Prea ne crezi tampti, mai domnu` Tolo.

Informatiile arata doar ca MM a angajat – oare de ce?… – o avocata care era implicata in mafia din justitie, si ca, deocamdata, nu se intelegeau la bani. Atat!

mircea emil  •  1 mai 2014, 17:28

ce va mirati? aici sunt balcanii nu peninsula scandinavica!

Cătălin Tolontan  •  1 mai 2014, 18:53

30, lucky: aici este pasajul din care rezulta ca MM a refuzat:

BORACIU Ion i-a adus la cunoştinţă că STOICA Mihai credea că hotărârea favorabilă era întemeiată: „Nu vrea, că zice că pe bune iese şi…”, ceea ce l-a enervat pe judecător: „Fir-ar mama ei a dracu’! Băga-şi-ar …[cuvânt obscen]… în mama ei!”.

Asadar, din ”Stalin al presei din Romania”, asa cum scria Razvan Boanchis, pentru ca gsp i-ar fi bagat la inchisoare pe cei 8 sefi din fotbal, am ajuns, in opinia ta, un fel de complice la evadarea morala a lui MM 🙂

Nu e nici una, nici alta. Nu cred ca noi i-am inchis, dupa cum nu fac decit sa scriu ce am inteles din aceste stenograme, punindu-le in context.

In fine, nu-i asa ca-mi pierd timpul incercind sa fiu civilizat si argumentat? Nu-i asa ca tu stii mai bine cine si ce a facut? Nu-i asa ca tu esti convins ca un om din puscarie merita santajat pentru ca oricum e un infractor? Si, in general, nimeni nu merita respect, cam asta rezulta din convingerile tale atit de ferm exprimate.

Ghinion, uite ca eu te respect!

O zi buna!

Iulian  •  1 mai 2014, 18:58

In planul micro aveti perfecta dreptate dar in planul institutiilor cred ca gresiti. Un judecator corupt e un activ si nu il arestezi ci ii dai dispozitii. Sa presupunem ca omul prins intre doua focuri de la stanga la dreapta decide sa iasa din procesul lui Voiculescu (solutia romaneasca ). Cine il executa? Oricare dintre tabere,eventual amandoua simultan…

NICO  •  1 mai 2014, 19:33

DL. SOVA , CAT MAI PERMITETI JAFUL DE LA CFR CALATORI ?
“Radiografia dezastrului de la CFR Călători .
Directorul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le-a regizat şi încă le mai regizează în zona transportului feroviar de călători, a intrat în vizorul procurorilor DNA şi Poliţiei Române pentru “performanţa” de a trage pe linie moartă compania de stat”
DNA TREBUIE SA -I RIDICE CU AUTOCARUL …
AJUNGE CU BATAIA DE JOC PE BANI PUBLICI.
DOROBANTU VALENTIN , ALEXANDRA GATEJ , CLAUDIU DUMITRESCU , DANA RACHILA
GALBEN , CARMEN MARIA POPESCU , MIU ILEANA , MANTESCU CRISTINA , LILIANA CONSTANTINESCU , MANTOIU CORNEL , ZAHARIA ADRIAN , MARCELA NAE , ZAMFIR EMIL , PROTOPOPU GABRIEL , NITA ROBERT , TIMIS BOGDAN ,CRINTEA STEFAN , ETC. PROTAGONISTII DEZASTRULUI?

Broscuţa Oac  •  1 mai 2014, 19:52

”…e echivalent cu… a-l AMENINŢA că-i poate restitui dreptul suprem al unui om: la libertate!”

E o glumă prea subtilă pentru mine?

Dobitocule de ce nu LATRI de VOICULESCU a FRICA  •  1 mai 2014, 20:01

Dobitocule cepizdamati ai tu cu MM care sepise pe ziarul tau spurcat sxi pe toatetirfele sclerozate care lucreaza la acest ziar bolsevic plin de ura si RASISM Mapis pe ziarul tau tiganule si pe familia ta spurcata Ai insamintat utra ata culegi idiotule

Lucian0  •  1 mai 2014, 21:12

Asta ar trebuii inchisi pe viata, sunt tot felul de oameni care merita dupa gratii si mai sunt d’astia care le ofera un mod de a scapa prin $$$… in felul acesta pun in pericol restul fraierilor care incearca sa fie cinstiti… Un judecator merita o pediapsa dubla fata de restu coruptilor pt ca ei cunosc legea mult mai bine decat un… politician sau altu care nu are nici o legatura cu legile tarii. Trebuie sa dam exemple ca sa scadem risc-ul de a mai promova astfel de judecatori care judeca depinde de cati $$$ ai si nu de gravitatea faptei pe care infractorii o comit…

Gica  •  1 mai 2014, 21:27

Cumva la numarul 36 a postat vreun extraterestru care invata una din limbile vorbite pe Pamant?Nu am inteles nimic din ce a postat;va rog sa nu mai afisati asemenea postari,mai citesc si altii nu numai incultii.Felicitari Catalin.

Dan Dumitrescu  •  1 mai 2014, 21:40

Nu cred ca ar trebui sa-l laudam acum pe MM.
Isi merita soarta( a fost prin la furat, cu mana in buzunarul altuia)!
Iar daca a refuzat santajul judecatorului, cred eu ca a facut-o doar de frica, in niciun caz din moralitate, moralitate care categoric nu o are…amintiti-va si de transferurile lui carlos, elton, cand au existat suspiciuni maxime!
Din punctul meu de vedere nu e de laudat ce a facut MM. Tot hot e

oefhgo  •  1 mai 2014, 22:04

uite de aia e injurat basescu de toti cretinii.. nebunul de mariner a distrus o tara.. mare adevar.. a distrus un sistem, o veriga din lantul de coruptie, cocalari, banditi si canalii care sustineau sistemul la care se inchina ponta si stapanii lui… veriga procurorilor aserviti.. acum avem niste lupi tineri care nu vor ezita sa dea de pamant cu oricine, inclusiv cu basescu insusi daca ii vor gasi ceva…

Mihai Badea  •  1 mai 2014, 22:32

@Broscuta Oac: Aș spune că e o amenințare să ți se spună că îți poți obține libertatea doar dacă dai șpagă. E-adevărat, n-am înțeles din prima sensul …

Celor care îl critică pe Cătălin Tolontan, le-aș aduce aminte că nu este prima oară când are o poziție diferită de cea a patronului. Iar acum, vorbim de o situație care poate influența direct soarta lui Dan Voiculescu.

Nu vreau să-mi imaginez prin ce trec acum cei care se ocupă de acest subiect. Îi invidiez pentru curajul lor.

ionut  •  2 mai 2014, 9:06

Felicitari, DNA! Speram sa prindeti cati mai multi.

Ramon  •  2 mai 2014, 15:53

toată presa a sărit, ca la comanda, pe magistrat, iar românul de rînd, fără servici sau cu o pensie micuță, ascultă și se indignează. Un fapt este trecut cu vederea: sentința pentru Felix s-a mai amînat odată și se îndreaptă spre casare, așa cum gurile rele din presă spun. Dar dacă totul a fost o înscenare pentru a-l amîna pe Felix ? După Becali (a, 2 și 3), Copos, Năstase, Chiuariu, Fenechiu, de ce nu ar intra și Felix lîngă ei ? Și ”dacă va fi găsit vinovat” îl puteți trimite și pe Băse acolo, dar deocamdată Felix este liber, iar voi ne bârâiți cu Mustață. Nu cred că e singurul care a cerut, dar nici nu cred neapărat că el este vinovat.

bazileon  •  2 mai 2014, 17:49

Dl Dan Dumitrescu (39) are perfecta dreptate, in vreme ce descreieratul de la 36 ar trebui sa fie interzis pe vecie.
Dl Tolontan crede in DNA ca atatia copii mari in Mos Craciun.
Iar Mustata, daca e, e cel mult un gainar, avand in vedere ce spagi se descriu in massmaedia (sute de mii ori milioane!).

mircea  •  3 mai 2014, 9:17

un gest de normalitate ce a facut mm.sa-si ispaseasca in continuare pedeapsa si sa reflecteze la faradelegile pe care le-a comis.Apropo,prejudiciul a fost recuperat?otelul si-a primit banii?

Venom  •  3 mai 2014, 12:20

@radu – Prietene, vorbeste strict in numele tau! Ceea ce sustii nu e si punctul meu de vedere. Si nicidecum „al tuturor romanilor”. MM a ramas un borfas care trebuie sa plateasca pentru ce a facut. Inca nu stim multe lucruri din dosar. De exemplu, gestul sau de refuza sa-l spaguiasca pe Mustata ar putea fi interpretat si prin faptul ca deja daduse spaga altuia! Sau ca era zgarcit! Decat sa spaculam ca uite saracu’ MM, victima cu coloana vertebrala, mai bine ne limitsam la ce stim. Abia incep sa iasa stenogramele, si deocamdata nu avem de unde sa stim cat e real si cat e intoxicare din ce ajunge in presa.

Andrei  •  3 mai 2014, 15:17

Bravo Domnule Tolontan!
Din pacate acesasta este justitia din Romania. Nu generalizez, dar cred ca mai mult de 60% din judecatori sunt manjiti. Cei marunti, din provincie, se vand pe maruntis sau dau sentinte favorabile de frica (cand condamni un mare interlop, raman oameni de incredere ai acestuia in libertate sa te sperie pe tine, judecator sau familia ta). Cei mai mari de la instantele superioare se vand pe mai mult. De aceea in tarile cu apa calda exista juriu, format din oameni obisnuiti. La noi poti face puscarie chiar nevinovat, daca nu cedezi si platesti la procuror sau judecator.

Ion  •  4 mai 2014, 10:25

Daca asta se intampla la Curtea de Apel Bucuresti,in conditiile in care DNA mai „saltase”(tot de acolo )niste judecatori corupti nu de mult , va dati seama ce urgie e prin tara la judecatorii si tribunale , despre care inca n-a auzit nimeni.

alex  •  5 mai 2014, 5:52

Incredibil cat cinism la omul acesta. Parea ca nu avea nicio frica. Si probabil ca el mai sunt inca alte cateva mii!

gica contra  •  5 mai 2014, 14:26

ce sa’i faci, nesansa varanului…
de cate ori o fi tras si el apa cu nea mustatza..

Comentează