Nemți

E frumoasă o semifinală de Campionat Mondial care se termină în minutul 29? Pentru că atunci Germania face 5-0 și intră în legenda cruzimii drept singura echipă din istoria turneelor finale care a marcat adversarului cinci goluri în prima jumătate de oră! Nemții sînt de neoprit. Prin minutul 40, la 5-0, pornesc o dispută sobră în legătură cu cine va bate o lovitură liberă.  În răstimp, brazilienii se uită prin adversari și prin oamenii din tribune.

miercuri, 9 iulie 2014, 12:48

E frumoasă o semifinală de Campionat Mondial care se termină în minutul 29? Pentru că atunci Germania face 5-0 și intră în legenda cruzimii drept singura echipă din istoria turneelor finale care a marcat adversarului cinci goluri în prima jumătate de oră! Nemții sînt de neoprit. Prin minutul 40, la 5-0, pornesc o dispută sobră în legătură cu cine va bate o lovitură liberă.  În răstimp, brazilienii se uită prin adversari și prin oamenii din tribune.

Nimeni nu înțelege nimic. Brazilia n-a pierdut acasă un meci oficial din martie 1975. ”Germania umilește Brazilia la scorul cu care nemții au zdrobit Zair și Haiti!”, postează pe twitter la pauză un jurnalist spaniol.

Un asemenea rezultat varsă în capul învinșilor musonul tuturor statisticilor. Kroos are 2 șuturi, 2 goluri și o acuratețe a paselor de 94%. Din cei 13 fotbaliști ai lumii care au reușit 10 sau mai multe goluri la Mondiale, 5 sînt nemți!

Golul 6 vine în repriza a doua. Dacă desenezi punctele de unde au marcat nemții, obții probabil un dreptunghi centrat în careul mare al gazdelor. Golurile au venit repetitiv din aceeași schemă curgătoare. Combinații, apoi o pasă laterală, care lasă marcatorul liber pe poziție centrală, cu toată poarta în față, cu toate opțiunile deschise și cu o întreagă apărare cariocas prinsă pe picior greșit, ca un tenisman alunecînd pe zgură cînd adversarul lovește exact în locul din care el a plecat. Îngrozitor!

Golul 7 e aureolat de aplauzele tribunei braziliene! ”Iată imaginea Mondialului! 60.000 de brazilieni însoțesc cu Ole pasele jucătorilor nemți”, exclamă inspirat Marian Olaianos, la microfonul TVR.

Internetul e plin de jocuri de cuvinte. ”Angela merge prea departe!”, postează Adrian Georgescu. ”La 7 s-a oprit și Dumnezeu”, scrie pe facebook Teodor Hossu Longin.  Punctul de onoare al Braziliei, de 7-1, trece nebăgat de seamă pe teren, în tribune și în miezul ironiei generale.

Nu a fost nicidecum o semifinală frumoasă. Dar nu iubim fotbalul pentru că e frumos, ci pentru că ne seamănă. Ne reprezintă măcar prin aspirații. Iar Germania e gîndul nostru, al tuturor, că lucrurile temeinic făcute duc undeva.

Oricine ar fi învins Brazilia în maniera aceasta fără apel, ne-ar fi lăsat cu o fisură în logica noastră de microbiști. Ni s-ar fi părut inexplicabil. Așa, ne mărginim să ridicăm din umeri, limitînd totul la o singură frază tactică: ”Ce vrei, sînt nemți!”.

 

Comentarii (91)Adaugă comentariu

Ordessis  •  9 iulie 2014, 1:07

Am mai spus-o si in alt comment, urmeaza statistici dureroase despre incidente in numar record, probabil mai multe decat in 1950 si batali crunte in favele…

Adi  •  9 iulie 2014, 1:09

Si se mai mira (nemtii) de ce-i „iubeste” lumea asa de mult…

victor  •  9 iulie 2014, 1:09

Brazilia merita aceasta bataie. Aviz amatorilor…
Dar exisat un d-zeu al fotbalului. In finala va pierde dramatic!

Vic  •  9 iulie 2014, 1:14

A jucat degeaba Germania, Mititelu detine acte cum ca Germania nu este afiliata la FIFA.

Sebastian  •  9 iulie 2014, 1:16

La ce echipa are acum Brazilia a scapat usor.Am un singur regret,in loc de 8-0 la Ozil,s-a facut 7-1 in faza urmatoare.

clahar  •  9 iulie 2014, 1:16

da,asa e nemtii sunt mereu nemti.de la munca pana la sport si chiar cand sunt in razboi.nu se opresc pana la capat.au avut si noroc ca brazilia asta nu e brazilia reala.selectie ciudata, presiune uriasa, rezultat prost.dar nu va amagiti ca sunt nemtii prea buni.veti vedea ca pe maracana altii vor ridica trofeul.nemtii echipa serioasa, buna, pregatita, dar seaca.ca sa castigi o finala mondiala, azi, ai nevoie si de altceva decat de sudoare.ai nevoie de messi.iar in germania cel mai bun fotbalist din toate timpurile e un fundas. in argentina numele lui e maradona.

marius  •  9 iulie 2014, 1:18

Cand Brazilia nu a mai vrut sa joace. Sau cand poporul (jucatorii s-au aliat poporului) nu si-a dorit organizarea mondialului dar politicienii l-au dorit – bani de „muls”. Un presedinte nu va mai fi ales. Poporul va iesi in strada. Totusi prea mult 7-1 – nemtii nu au fost nemti…

Visu  •  9 iulie 2014, 1:22

S-au marcat 8 goluri, deci totusi a fost un meci frumos. N-o fi fost frumos pentru brazilieni, dar pentru noi, restul lumii, a fost.

Dan  •  9 iulie 2014, 1:22

Frumos spus”sunt nemti”, dar din pacate noi nu vom putea fi nemti niciodata. La noi e bine oricum, cu Piturca antrenor aproape pe viata, cu Sandu care are renta viagera uriasa fara a fi facut nimic pentru fotbalul din tara asta, cu bonusuri pentru infrangeri, etc, etc. Uber alles!

Leapsa  •  9 iulie 2014, 1:23

Fara arbitri, o Brazilie ciorditoare este facuta praf in 28 minute (0-5).
Ce mai vreti? Mesajul este clar, realitatea nu tolereaza ciorditoria si pacaleala.

andrei  •  9 iulie 2014, 1:25

a fost blat pentru pariuri si nemtii sunt dopati.

Mihai1789  •  9 iulie 2014, 1:28

Incredibil, neverosimil, ingrozitor – orice cuvint ai folosi pare sarac, neinspirat in fata a ceea ce am vazut in aceasta semifinala. Ingaduiti-mi insa un gind: era minutul 17, daca nu gresesc, si 1-0. Marcelo intra in careu si e blocat, iar gazdele cer penalty. A fost, n-a fost – ar fi o discutie, dar nu conteaza aici. Ce vreau sa spun e ca arbitrul mexican putea sa dea lovitura de pedeapsa, fie si in contul celor 5% acordate indeobste Braziliei la acest Mondial. Si atunci… Poate ca, pina la urma, nici chiar evidentele cele mai stridente, adevarurile cele mai vehemente nu sint, in mare masura, decit produsul unor succesiuni de intimplari ce transcend explicatiile. Sa mai spun ca prima ocazie de gol a nemtilor a venit abia la 5-0?

Adi  •  9 iulie 2014, 1:29

M-a impresionat, tot atât cât scorul, bucuria oarecum rezervată şi decentă a germanilor după marcarea fiecărui gol.

tardelli  •  9 iulie 2014, 1:36

Un simplu meci.
Cand Germania se chinuia cu Ghana si Algeria erau alti nemti in teren?
Veti vedea o alta fata ,adevarata a Germaniei in finala cu Argentina.
Brazilia s-a crezut campioana dupa sfertul cu penibila Columbie.

Cătălin Tolontan  •  9 iulie 2014, 1:42

4, vic: super poanta 🙂

tardelli  •  9 iulie 2014, 1:51

Ia verificati care e ultima echipa ce a umilit Germania la 4 goluri diferenta…
Romania-Germania 5-1
Si de cate ori au mai pierdut la 4 goluri diferenta?
Eu stiu doar de un Ungaria-RFG 7-3 in 1954

nypd  •  9 iulie 2014, 1:53

„clahar” si „tardelli”, sunteti convinsi ca Messi si Argentina ajung in finala?
Fata de nemti Olanda are in plus un dram de poezie. Si merita un titlu dupa atatea finale!
PS – actuala echipa a Braziliei nu merita niciun comentariu.

Radu  •  9 iulie 2014, 1:55

Sunt in Germania,si am vazut meciul la un local.Credeti-ma ca inainte de meci toti se asteptau sa piarda in fata Braziliei!!! Un suporter neamt din local a zis la 6-0 : ” Incredibil! Plictiseala.6-0 cu Brazilia pe terenul lor!”

io  •  9 iulie 2014, 2:09

Germania merita sa castige cupa mondiala editia asta.
Daca ne uitam la statisticile ultimelor sezoane Germania a fost intotdeauna printre primele 3 echipe.
Nu inteleg de ce inca in 2014 lumea mai face aluzii la nemti, ca nu ar fii iubiti in lume s.a.m.d….In seara asta a fost un meci de fotbal si echipa mai buna a castigat…
Germania a fost, este si va ramane o putere in tot si toate…
RESPECT!

Luchumon  •  9 iulie 2014, 2:10

Cine este teodor hosu lonngin????

clahar  •  9 iulie 2014, 2:16

nypd sunt convins.prea de multa vreme asteapta messi sa ridice manusa aruncata de toata lumea:e sau nu macar la fel de bun ca maradona.olanda e buna, dar cred ca deja a mers prea departe.cam ca brazilia.

eu  •  9 iulie 2014, 2:16

Meciul din seara asta confirma cat de slab e acest Mondial daca o echipa slaba precum Brazilia ajunge in semifinala unui CM. Si asta s-a vazut de la primul meci al Braziliei de la CM, cat de slaba e aceasta echipa. Sa stii de 8 ani ca vei organiza o Cupa Mondiala si sa nu ai nicio strategie de pregatire a lui…sa te prezinti in fata suporterilor cu niste amariti din punct de vedere fotbalistic…Tactica lui Scolari a fost sublima dar a lipsit cu desavarsire. Poate cu Pitzurca pe banca sa fi avut brazilienii vreo sansa in fata Germaniei 🙂

Venom  •  9 iulie 2014, 2:34

@4 Super tare. Inca mai rad.

alex velicu  •  9 iulie 2014, 2:35

Am aflat, cu ocazia aceasta, unul dintre secretele omenirii: germanii sunt nemti! Danke schon!

motanul incaltat  •  9 iulie 2014, 2:39

Pt. Radu: Intra in localuri adevarate! Eu sunt in Montreal, si multi ne asteptam la o victorie a Germaniei. Poate nu la asa scor.

Minimalist Romania  •  9 iulie 2014, 2:40

Ceea ce s-a intamplat in seara aceasta NU ESTE NICI O SURPRIZA. Fotbalul jucat in zilele noastre difera foarte mult de ceea ce joaca Brazilia de 30-40 de ani incoace. Echipa Braziliei 2014 este o caricatura proasta o oricarei alte echipe a Braziliei fie ea din ’90, ’94, 98, 2002 sau chiar si 2006. Brazilia de azi este o pata de rusine pentru fostii fotbalisti brazilieni din trecut. Fred, Dante, Fernandinho, Oscar (in ciuda golului de onoare marcat, dar oferit tot de nemti), Hulk, Luis Gustavo, Bernard sau Willian sunt niste parodii de fotbalisti prin comparatie vechile generatii.
Echipa Braziliei a primit la acest Campionat Mondial mai multe avertismente ca n-are cum sa castige acest turneu. Era doar o gogoasa umflata cu pompa de presa, politicieni verosi si lipsa unei alte contracandidate excelente – intreg fotbalul mondial aflandu-se intr-un regres evident constant de 10-15 ani. La meciurile din grupa ale Braziliei, in special la cel cu Croatia cand au fost chiar condusi, apoi la meciurile cu Columbia si mai apoi cea mai mare atentionare a fost in meciul cu Chile. In mod normal, fara formidabilii suporteri care i-au sustinut si fara entuziasmul debordant declansat si de intonarea generala a imnului, brazilienii n-ar fi trebuit sa se califice mai departe. Norocul chior a tinut cu fotbalul fantezist dar total ineficient in aproape fiecare meci al Braziliei la acest CM. „Bulan curat” – nemeritat – a fost in favoarea Braziliei in meciurile cu Croatia, Columbia, dar mai ales cu Chile (va readuc aminte bara transversala din minutul 120) iar erorile de arbitraj au fost strict in favoarea gazdelor. Toate cele trei echipa ghinioniste au fost superioare fizic si tactic, pe alocuri chiar si tehnic (in special Columbia si Chile), Braziliei.
Brazilia pacatuieste prin „PREA MULT”. Prin exces si risipa infantile si de neinteles. Exista PREA MULTA visare in aparare, PREA MULTA fantezie la mijlocasi si PREA MULTA extravaganta si dorinta de show la atacanti. Iar per ansamblu, toata echipa, pacatuieste prin PREA MULT orgoliu si trufie nejustificate. Presiunea psihica a fost imensa, consumerista si populista, pusa de politicieni de 2 bani (reali) brazilieni, amplificata de mass-media braziliana si exhibata, nu in ultimul rand, de suporterii brazilieni care inca mai cred in vise, trecut glorios, floricele inutile si fantezii risipitoare. Cand vor intelege ca pragmatismul si minimalismul trebuiesc urgent adoptate si implementate, brazilienii au o sansa imensa sa castige la pas urmatorul CM. pentru ca talent au, cu carul chiar.
Germania, in schimb, este exact opusul. Nemtii sunt chintesenta minimalismului in fotbal. Mai putin avant, dar mai multa atentie la pasele ritmice, redublate, si la coechipieri. Mai putin ardoare ostentativa, dar multa disciplina de fier. Mai putine „floricele”, dar o impecabila rigurozitate tactica. Minimalismul, si in fotbal, este ultimul „must have” in domeniu dupa apusul de acum cativa ani al tiki-taka.

PS 1:

Nici Neymar si nici Tiago Silva nu puteau schimba nimic din istoria acestui meci.

PS 2:

Multitudinea tatuajelor si a sofisticatelor freze braziliene trebuie comparata si analizata cu aproape nici un tatuaj la nemti si cu frizurile lor ridicol de simple, corecte, minimaliste.

PS 3:

Golul marcat de Oscar a fost cadoul Germaniei, evident pentru orice cunoscator al fenomenului, pentru ca numarul sinuciderilor si al revoltelor sa fie cat mai mici in Brazilia astazi si maine si in zilele urmatoare finalei mici.

PS 4:

Pun inca un pariu: indiferent cu cine va juca finala mica, Brazilia va incasa inca o infrangere usturatoare. Se prinde careva?

PS 5 – ultimul:

Aplauzele tribunelor arhipline braziliene de la finalul meciului spun multe despre poporul brazilian (sa mai comparam cu alt popor… sau mai bine sa lasam asta acum…) si m-au emotionat puternic. Si cred ca nu sunt singurul. Sa fii umilit pe propriul teren si sa raspunzi asa ca suporter …

Nu stiu cati microbisti sunt pe aici, dar asta vom vedea curand. Si chiar sunt curios sa aflu asta.

http://mnmlistro.blogspot.ro/2014/07/bra-1-7-ger-nici-o-surpriza.html

simmy hawkeye  •  9 iulie 2014, 2:41

Comentariu total.Este sublim! Toata inteligenta unui neam muncitor unita in spirit teuton!

maistor kokir  •  9 iulie 2014, 2:44

meciul a fost un film horror in direct , daca eram brazilian si aveam copii mici , ii trimiteam la culcare …

aham  •  9 iulie 2014, 2:46

balonul umflat de arbitri numit brazilia s-a spart. mexicul, nigeria, sua.. ba chiar si algeria ar fi meritat mult mai mult un loc in semifinale. cand joci tot turneul cu fred si hulk, ce vrei mai mult?

simmy hawkeye  •  9 iulie 2014, 3:07

Toate meritele: organizare, seriozitate, harnicie.

Horia Sima  •  9 iulie 2014, 3:17

Brazilia sa vazut campioana la fel cum Messiasii romani vad Argentina in finala. Singura echipa care poate opri Germania este Olanda. Messiasii au uitat meciurile Argentinei cu Bosnia si cu Iran… nici ala cu Belgia nu a fost cine stie ce … fiecare meci este abordad cu o anumita strategie … Nu il vad pe Messi rezistand in fata lui Nigel de Jong.

ricco  •  9 iulie 2014, 3:26

Imi amintesc totulsi campionatul european din ’90 unde, in grupa cu noi, Germania era DISTRUSA CU 3 – 0 de echipa de rezerve a Portugaliei (Conceisao inscria toate cele 3 goluri) iar noi faceam 1 – 1 cu ei/nemtii desi, cu un arbitru corect, i-am fi putut bate…
Dei as vrea sa fiu BINE INTELES… Din moment ce Potugalia i-a „omorit” cu echipa a doua, NU INSEAMNA CA NOI ERAM VREO „SCULA” DE ECHIPA!!!… NEMTII NU AVEAU FOTBAL… DAR DUPA CUM AU DOVEDIT IN ULTIMII ANI SI-AU REVENIT… CA NEMTII…

ricco  •  9 iulie 2014, 3:31

Si inca ceva: Am spus de la inceputul turneului ca Brazilia NU ARE FATA DE CAMPIOANA MONDIALA SI CA AR FI IN DETRIMENTUL FOTBALULUI ADEVARAT DACA ARBITRII OR SA-I FACA PINA LA URMA CAMPIONI MONDIALI… Se vede insa ca DACA NU AI CU ADEVARAT VALOARE, ARBITRII TE POT AJUTA SA CISTIGI UN MECI, DOUA SAU TREI, DAR NU TOATE…

Vulturu  •  9 iulie 2014, 3:35

Aaa si inca ceva totusi: aia din semifinala cu real 0-4 nu erau nemti? Poate erau germani

IQ100  •  9 iulie 2014, 4:27

Foarte bine scris, e primul articol pe tyema asta pe care il citesc,Are chiar acea sclipire de geniu. Ce vreti, e Catalin Tolontan.

Murmurel  •  9 iulie 2014, 5:15

Sa avem pardon, toate interviurile luate brazilienilor inaintea jocului, sa zicem in ultimele doua zile, se limitau la anticiparea scorului! Aveai impresia ca meciul in sine e o simpla formalitate, incomoda si cumva agasanta. Nici unul in cei doua sute de milioane de brazilieni nu s-a gindit o secunda ca Brazilia poate rata finala. Si nu stiu cum poate cineva pomeni de cruzime in momentul in care gazdele au avut o aparare de curtea scolii? Nemtii si-au facut treaba cum au stiut ei mai bine, asa cum fac mereu si au avut, dupa meci, o atitudine ireprosabila! Meciul impotriva Algeriei a dus la pierderea rolului de favorit al nemtilor insa numai cine nu-i cunoaste indeajuns de bine s-a putut lasa orbit de desfasurarea acelei partide! Acum sint iar favoritii nr. 1 ai presei. Ce sa mai intelegi?

dinamovist  •  9 iulie 2014, 5:15

Germania si-a aratat adevarata fata.O sa-i revedem in finala. Mi-a placut ce a spus Tolontan: lucrurile temeinic făcute duc undeva.
Daca scorul era invers nu era nici o tragedie. Muti dintre cei care au postat, nu au inteles cuvintele lui Tolontan. Felicitari Germaniei si sper sa devina campioni mondiali, pentru ca merita.
In afara de meciul cu Portugalia, Germania a jucat economicos si pragmatic. Cred ca a fost strategie si in finala Germania o sa socheze din nou.Puteau sa le dea 15-0 brazilienilor.

retoric  •  9 iulie 2014, 7:06

nemtii ar fi putut sa dea oricit de multe, doar ca nu au vrut…ar fi putut aseara sa incheie la peste 10 goluri, Brazilia nu mai exista din min. 30
..si pentru cineva de mai sus: nemtii nu sint iubiti si nici nu-si doresc, nemtii sint admirati

io  •  9 iulie 2014, 7:22

dar ce mare scofala este asta? ce, noi nu i-am batut pe nemti cu 5 la 1 si-l aveam nu pe Maradona, ci pe Plesan!

Paul  •  9 iulie 2014, 7:39

Daca ne orientam dupa tricouri dupa joc si dupa scor, era clar ca Germania joaca cu….. Romania!

j  •  9 iulie 2014, 7:52

O tara serioasa , fara arogante (franta aude si vede ?) in care treaba cinstita , temeinica nu are cum sa nu dea rezultate

bogdan a  •  9 iulie 2014, 7:57

Belo Horrorizonte …

Rudy  •  9 iulie 2014, 8:01

Pacat ca i-au invitat sa dea golul de onoare, cred ca mai degraba le-a fost rusine de rusinea cariocasilor fata de suporterii brazilieni, 9 jucatori ai Germaniei nu s-au aparat la ultima faza, oricum Ozil nu poate sa inscrie nici cand are Germania 7-0..macar pt finala sa inteleaga Low ca Ozil trebuie sa ia o pauza. Deutschland Uber Alles!!!

Bogdan  •  9 iulie 2014, 8:36

E greu sa joci impotriva nemtilor fara cei mai buni jucatori pe teren. Selectie proasta, accidentari etc. Cu germanii, diferenta intre a bate la scor si a pierde la scor se rezuma la un singur jucator, Mihaita Plesan.

Bogdan  •  9 iulie 2014, 8:37

Nemtii sunt nemti intr-adevar, pun pariu ca Halep s-ar fi oprit la 6-0

paul  •  9 iulie 2014, 8:41

salut

stii ceva/partial de accord –dar finala fost frumoasa si cu fotbal adevarat –tesatura de pase si goluri exacte –brazilienii erau ametiti–de mult Germania joaca fotbal superb total -s I merita atat in 2006 titul cat si in 2010 macar finala ..dar deh nu se paote totul
–referitor la temeinic daa 0germanii prin traditie rezolva temeinic
dar o sa razi–cheia succesului este –dass ist nebensache–unwichtig
adica asta este AMANUNT nu conteaza — retine–si doar selectand poti ajunge usor si temeinic la tel—ori cultul amanuntului romanesc si aal a altor popoare nu duce decat la haos oboseala si esec

Germania nu se complica cum fac alte tari si de aceea sunt primii –pe langa altele

bazileon  •  9 iulie 2014, 8:48

„Nemtii sunt nemti” doar pentru cei din afara, care habar nu au ce sunt nemtii. In primul rand nu sunt catusi de putin nemti (acesta fiind un exonim derogatoriu, echivalentul slav al grecescului berbaroi (barbari)) ci germani. Sunt la fel de germani, ca sa ne rezumam doar la fotbal, si cand bat Brazilia cu 7-1, ori iau campionate mondiale, dar si cand mananca bataie cu 5-1 de la Anglia ori Romania. E drept ca nu sunt nici englezi (desi, invers, lucrurile stau altfel) si nici romani – Slava Domnului! Asa ca ce atata vorbarie despre sentimentul nemtesc al fotbaliatorului?
La 5-0 meciu devenise obscen; imi era rusine sa mai privesc. Dar mi-a parut rau ca in loc de 8-0, cum s-ar fi cuvenit (parerea mea (sic!)) s-a facut 7-1.
Brazilia nu doar ca a dezamagit, dar a si iritat, inca de la acel 11m nefericit, dar egalizator, din meciul de debut. Asa ca Aleluia si-un Braz (auri)verde.

Obiectiv  •  9 iulie 2014, 8:56

Da, aseara nemtii au fost…nemti, insa mai au si scapari, cum a fost cea din meciul cu Algeria, cand au asteptat prelungirile pentru a se impune! Acum cateva decenii nu s-ar fi intamplat asa ceva…
Reactiile de dupa meci dovedesc si o clara diferenta de calitate umana intre argentinieni (care se vad deja castigatori ai competitiei, ironizandu-i pe brazilieni) si gazdele competitiei!

paul  •  9 iulie 2014, 8:57

sigur de accord la fotbal Germania putea sa dea multe braziliei
dar referitor la felul german–ma umfla rasul
voi credeti ca germnania este un fel de lagar de munca in care se munceste pe rupte la ceas? 00ass nici pe departe astea sunt abureli
–Germania prin natura lor stiu sa selecteze –adica este
o vorba DASS ISt NEBEnSACHE -adica asta-i amanunt si nu conteaza
acest moto, plus seriozitatea –simtul umorului-langsam aber sicher –adica incet dar sigur plus etc duc la temeinicie –
germanul este si direct simplu dar si profund in suflet –deci acest amestec
de logica la obiect duc la final catre rezolvarea corecta a situatiei

o spun eu care am studiat 12 ani scoala germana si muncit ani buni acolo –concluzie este ca ei isi merita locul 1 in lume—sigur

emil  •  9 iulie 2014, 9:02

La o asa seara cu bere nemteasca trebuiau si niste carnati…. Do Brasil !

Comentează