4 din 5 nu văd Liga 1

4 nu-l pot vedea. Doar 1 din 5 telespectatori români are acces la fotbal.

sâmbătă, 2 august 2014, 9:59

4 nu-l pot vedea. Doar 1 din 5 telespectatori români are acces la fotbal.

Din această etapă, Look TV iese de pe Romtelecom, canalul pierzînd încă 1,3 milioane de telespectatori. Sau telespectatorii au pierdut fotbalul, depinde la care capăt al țevii te afli. Ambele versiuni sînt corecte.

Cine crede că oamenii vor năvăli pe stadioane, pe siteuri sau la chioșcurile de ziare nu a urmărit istoria televizării marilor competiții. Oamenii compensează, dar altfel. Vorba lui Aristotel, dacă actorii piesei de teatru joacă modest, spectatorii mănîncă mai multe dulciuri în sală. Genială observație și azi, după 2300 de ani.
Publicul nu înlocuiește fotbalul televizat cu fotbal pe stadion și nu se dă peste cap ca să-și pună o nouă antenă, ci substituie fotbalul cu altceva. Desigur, vor exista oameni care se vor muta la un alt furnizor, UPC în acest caz, însă de la an la an sînt tot mai puțini.

Cînd Formula 1, Turneul celor Cinci Națiuni și Liga 1 au devenit proprietatea unor canale de nișă, competiția a pierdut din audiența totală, nu doar din cea televizată. Mai puțin televizor înseamnă mai puțină atenție generală, mai puțină preocupare și, în final, mai puțin interes.

Paszkany, care e în spatele acestui model de business cu Look TV, speră să se pornească o revoluție populară. Mai degrabă, la cît de cald e afară, se va naște o bere cu prietenii. La Brașov, vorba colegului meu Răzvan Prepeliță, erau mai mulți oameni în tribune cînd se vedea meciul la televizor. Acum, au fost o mie și ceva și asta ca să-l vadă pe Mutu!

Paszkany nu doarme însă. Pe siteul reportervirtual a apărut un atac la adresa lui Ovidiu Ghiman, directorul comercial de la Romtelecom, care n-ar fi semnat contractul cu Look pentru că ar fi blat cu Digi.

Semnătura este cea a lui Laurențiu Ciocăzanu, așa că nu suspectez nimic. Există jurnaliști pentru care bag mîna în foc. Asta a aflat, asta a scris. Paszkany nu doarme. El are o lungă tradiție a influenței afacerilor prin presă. A ajuns și în fața procurorilor pentru cumpărarea unor jurnaliști pe care i-a folosit ca măciucă la adresa rivalilor de business clujeni. Nu e cazul acum să fi cumpărat pe cineva, dar tipul știe să preseze prin toate mijloacele.

Asaltul la Ghiman e însă inutil. În intestinele unei balene precum Romtelecom, nu o persoană decide un asemenea contract. Plus că Romtelecom știe foarte bine că are o șansă strategică pe care doar un iresponsabil n-ar folosi-o.

RCS e la cuțite cu Paszkany. Dușmăniile foștilor amici sînt tot ce poate fi mai rău în afaceri. Look a semnat cu UPC, dar nu-i acoperă nici pe o măsea foamea de a-și recupera banii. Ce i-a rămas? Romtelecom. Dacă semnează ei, atunci cei de la Digi rămîn izolați și, cine știe?, poate se aliniază. Dar dacă Romtelecom nu semnează, modelul de business aproape că sare în aer și nimeni nu poate fi 100% sigur că următoarea rată către cluburi se va plăti. Așadar, Romtelecom își folosește atributul diferențiator de companie care poate înclina balanța pieței. Din punctul de vedere al propriei companii, Ghiman poate să plece în bras din Mediterana prin Atlantic, ca să se joace cu nervii Look TV.

Dacă e o tactică bună, asta vom vedea mai mulți decît putem vedea Liga 1.

Comentarii (160)Adaugă comentariu

Red Dog  •  2 august 2014, 10:13

Eu cred ca oricine vrea sa dea 5 lei in plus pe luna (adica ceva mai mult de 15 bani pe zi) sa aiba si transmisiile de fotbal. Sa fim seriosi, orice cablist ne baga pe gat tot felul de canale pt care platim mult mai mult. Romtelecom nu da banii aia din ce are acum, ci din ce va lua de la abonati.

Ionel  •  2 august 2014, 10:24

Se pare ca RCS devine castigator prin neprezentarea adversarului. Paszkany pare sa fie aproape de KO. Din acest meci cel mai sifonat la buzunar iese Gino. Mergem sa cumparam dulciuri?

Emil Calinescu  •  2 august 2014, 10:26

Domnule Tolontan, uitati ca mai este o ALTA varianta: urmarirea meciurilor in mod semi-legal, pe internet. Am foarte multi prieteni care fac asta. EI nu risca nimic, acceseaza un site. Au urmarit ani de zile DigiSport, acum vor urmari LOOk. Nu e nicio diferenta.

Iar calculul dumneavoastra este INCORECT si din alt punct de vedere: spre deosebire de abonatii DIGI, care aveau digisporturile LA LIBER, acum abonatii UPC trebuie sa plateasca ceva in plus. Si multi dintre ei NU o fac. Cum s-ar putea sa nu o faca nici abonatii ROMTELECOM. Asa ca pe internet se vor uita si multi abonati UPC, care teoretic, cu 10 lei pe luna, ar putea vedea fotbal. Dar NU o fac!

Nea Caisa 2  •  2 august 2014, 10:27

Sincer, daca acest campionat ar fi fost la nivelul Marii Britanii, Spaniei, sau macar Italiei, ca spectacol in primul rand, aceste discutii si-ar fi avut rostul. Asa? Voi chiar credeti ca merita o investitie pentru a vedea 2-3 meciuri pe tur, iar in rest numai turca ieftina si plictisitoare?? Sa fim seriosi. Eu zic ca RDS, de ex, ne-a facut un favor netransmitand aceasta liga plictisitoare si anosta.

George A.  •  2 august 2014, 10:29

sunt chiar mai putini cei care se uita la Liga1…cati din cei 1.3mil de la UPC sunt dispusi sa plateasca 10lei lunar pt DOAR liga 1 – poate doar 300mii (rds si dolece transmit fara costuri suplimentare anglia, germania, spania, franta, tenis, handbal, formula 1, moto gp etc etc)
deci cu doar ~300mii de platitori cred cel mult din ianuarie cluburile nu isi vor mai vedea banii;
plus ca pe LPF s-ar putea sa-i pandeasca un proces, sa vedem ce decide Consiliul Concurentei

Raduion  •  2 august 2014, 10:29

Ciocazanu e de o moralitate exemplara. Mai ales cand e trompeta lui Paszkany. Haide, Cataline, nu suntem chiar asa de naivi, e clar un articol comandat. Deontologii astia mascati sunt mult mai periculosi decat tonomatele.

ionut  •  2 august 2014, 10:35

Cati abonati avea Digi inainte de a prelua liga 1? Sau cate persoane vedeau liga 1 cand Digi a preluat initial pachetul Ligii 1?
Cred ca initial digi avea mai putini abonati decat are acum upc-ul

Guliver  •  2 august 2014, 10:36

Tolo, fa un exercitiu de lectura a unor texte scrise de Ciocazanu si vei observa lejer ca materialul respectiv are un stil net diferit de restul! Iti ia 15 minute. Si inca ceva: Ciocazanu doar isi da cu parerea pe reportervirtual, extrem de rar furnizeza stiri si informatii. Io ma gandesc, mai degraba, ca „Laurentiu Ciocazanu” e un pseudonim al lui Horia Ivanovici.

Phnm  •  2 august 2014, 10:36

LPF s-au jucat cu telespectatorii si putinii fani ramasi ai Ligii 1. Sa il dai la un canal de care n-au auzit prea mult, la un UPC care nu detine nimic interesant, ii o miscare extrem de proasta. Interesul oricum mic al romanilor pentru Liga 1 nu ii va face pe cei de la RDS sa dea Spania, Italia sau Franta pentru UPC, ca sa vada Liga 1. Asa ca, faliment scrie pe Look TV.

TEO  •  2 august 2014, 10:44

cota 1.50 ca pana la sfarsitul lui august RCS va transmite Liga 1:D De foame Look Tv vor fi cei care vor bate la usa RCS-ului, indiferent cat de orgolios ai fi totul pana la bani.

Miki Maus  •  2 august 2014, 10:48

Publicul e interesat doar de REZULTATELE din Liga 1. Pentru jocul de fotbal are Liga Campionilor.

Alex  •  2 august 2014, 10:50

D-le Tolontan, sunteti amabil sa-l anuntati si pe Paszkany ca este amestecat in aceasta afacere?! Nu de alta, dar sa nu moara omul … nestiutor. Dar anuntati-l cu menajamente, sa nu moara de ras!

dan  •  2 august 2014, 10:56

prea alambicat, prea conspiratii obscure peste tot, nea tolontane, poate ti-ar prinde si tie bine o bere pe caldura asta!

gigi  •  2 august 2014, 11:07

Domnul Tolontan evita sa spuna ca prin lipsa asta expunere a marii Ligi 1, ii scade putin si audienta ziarului dansului. Dupa fapta de arme de a-i baga la puscarie pe greii fotbalului, cantitatea de expunere a gazetei este scadere. Acum alta belea, microbistul se va duce sa joace fotbal in parc in loc sa se uite la toti lesinatii din prima liga.

Sic transit gloria mundi!

nik marin  •  2 august 2014, 11:11

bun comentariul …..sper sa se trezeasca si paszkany si dupa 24 de ani de la revolutie nu da bine politica de monopol si manipulare crasa…… nu mi impune mister” paszcany unde sa mi mut cablu tv.sa fie sanatos ….sa le vizioneze el cu asociati lui si familia lui si nu in ultimul rand sa plateasca tot ei ….ca au bani ! salutari …NIK

Bogdan  •  2 august 2014, 11:12

Sa nu uitam ca Ovidiu Ghiman a lucrat inainte in RCS-RDS si chiar si dupa ce a plecat a ramas in relatii bune cu cei de acolo. Nu cred ca cei de la Look vor ceda, deoarece meciurile se pot vedea si prin aplicatia Seenow la un abonament ok si anume 5 Euro pe luna, iar cei care au un Smart Tv sau macar dorinta de a vedea Liga 1 si au conexiune la internet le pot vedea acolo fara sa se aboneze neaparat la UPC sau Focus Sat. Focus Sat are acoperire nationala deci oricine se poate abona fara probleme. Acum cartea se joaca la cablistii mici, daca si ei vor semna o intelegere si daca in acest mod Look recupereaza investitia. Din ce zvonuri am auzit doar contractul cu UPC face 20 de milioane de euro deci o parte importanta din costuri par acoperite, plus ca au incheiat contracte si cu Orange si INES. RDS mizeaza si pe faptul ca nu va pierde multi clienti datorita campaniei de fidelizare desfasurate in primavara, probabil stiind ca nu vor mai cumpara liga 1.

Tibisor  •  2 august 2014, 11:16

Nu-I nimic … eu de vreo 5 ani nu ma mai uit la campionatul nostru de fotbal … m-am saturat de scandaluri , blaturi , jigniri si alte „ingrediente” specific fotbalului nostru … si daca stau si ma gandesc un moment , am „iesit” in castig !

alinm  •  2 august 2014, 11:19

O precizare. Lumea are acces la fotbal. UCL, EL, Anglia, Spania, Italia, Germania. Aici se joaca fotbal.

Lumea nu are acces la Liga 1. Asta suna altfel. Ii simte cineva lipsa? Eu unul nu mai urmaresc live Liga 1 de 3-4 ani si sincer NU II DUC LIPSA. Vad doar faptele:

-Rapid si Dinamo in insolventa.
-Conducerea Stelei la puscarie.
-Viitorul (Scornicesti?) e in Liga1 dupa nenumarate blaturi an de an.
-Dragomir si Sandu inlocuiti de Gino si Burleanu
-Si nu in ultimul rand: NIVELUL DE JOC e la cel mai jos nivel din istoria fotbalului romanesc.

Eu unul spun pas.

raul  •  2 august 2014, 11:20

Dac bagi mâna în foc pentru Ciocăzanu, atunci e bine. Jurnalismul mai are puţin şi se duce la groapă. Iar în Liga I nu se joacă fotbal aşa cum în România nu se face jurnalism. Lăutărie, da, cât cuprinde, dar să nu amestecăm termenii, totuşi!

dani  •  2 august 2014, 11:22

Pt prima data in 50 de ani nu pot vedea fotbalul romanesc. Ei si ? Se va rasturna catedrala? Dunarea nu va mai curge in Marea Neagra? Nu. Nici pe departe. Se poate foarte bine fara acest circ condus de Mafie, in care meciurile sint trucate. Cistiga numai cine trebuie, arbitrii borfasi stabilesc clasamentele. Echipele de traditie din vestul tarii, au fost desfiintate si inlocuite cu Kapre. Care stau in pozitia arhicunoscuta marilor bucurestene:Granzii. Fotbal satesc, care nu are priza la public:tribune goale, fotbalul Mafiot romanesc nu mai intereseaza pe nimeni. Nici macar pe justitiari, care ar avea o piine buna de mincat anchetindu-i pe Mafioti.Somn usor fotbal romanesc!Adio!

Liviu  •  2 august 2014, 11:23

Stati linistit domnule Tolontan nu p[ierdem mare lucru.Probabil eram ingrijorati daca aveam un campionat valoros fara „omaenii” si fara mafioti dar asa…nu pierdem mare lucru…

George  •  2 august 2014, 11:23

Desi sunt un simpatizant al fotbalului sper ca cei de la RCS si de la Romtelecom sa nu cedeze. Asta pentru ca m-am saturat in tara asta de japcari speculanti si profitori.
Conform presei Intel Sky plateste 27,5 milioane de euro net pe sezon. In conditiile in care in romania avem: 3.2 mil abonati la RDS, 1,3mil abonati la romtelecom,1,3mil abonati UPC, 600k abonati la AKTA si 60000 abonati la Orange, la un simplu calcul rezulta o suma totala de aproximativ 6,5 milioane de abonati. Calculand la un pret de 10 lei pe luna cat se cere in plus abonatilor pentru difuzarea celor 2 posturi rezulta suma de 65mil lei pe luna ( cam 14-15 mil de euro/luna). Deci la pretul asta Cei de la Intel Sky si-ar amortizeaza investitia pe un an in doar 2 luni. Super afacere nu? L-as intreba pe dl Iorgulescu care au fost interesele LPF in aceasta afacere, in care actorii principali(cluburile) primesc doar 10% din afacere? Oare LPF nu ar fi obtinut mai multi bani pentru cluburi daca LPF ar fi negociat direct cu provideri?

Arpy  •  2 august 2014, 11:25

Nu o sa vina mai nimeni la UPC de la celelalte posturi. Nici eu n-am plecat la RCS-RDS sau RTC cand UPC nu a transmis campionatul.”Paguba-n ciuperci” la ce fotbal ni se ofera!

tardelli  •  2 august 2014, 11:29

RDS compenseaza din plin cu campionatul Spaniei si Italiei.Telespectatorul roman si asa nu mai putea urmari un meci de slab nivel din Liga 1 din motiv ca se plictisea.Doar suporterii adevarati urmaresc un meci pana la capat chiar daca e oribil de urmarit.
Look Tv va disparea rapid ,pt ca nimeni nu va mai face reclama la meciuri vazute de cateva zecii de mii de meci.
Daca ne referim strict la performante RDS e de departe nr 1 ca oferta tv-internet-telefonie.Romtelecom e penibila la capitolul viteze de net.
Romtelecomul ofera net pe vechile sarme de telefon din perioada comunista,incredibil.Deci viteze jalnice comparativ cu RDS

AlleXyS  •  2 august 2014, 11:32

Prefer sa ma uit dupa meci pe flashscore la rezultat, decat sa-mi pierd 2 ore cu un joc mocirlos.

SRI  •  2 august 2014, 11:36

Firma care a cumparat drepturile TV e a UPC-ului, asa banuiesc pentru ca nici un afacerist, oricat de bogat ar fi, nu e nebun sa investeasca foarte multi bani timp de 5 ani fara a avea siguranta ca isi scoate investitia. La o companie de talia UPC-ului e alta poveste.

Anan  •  2 august 2014, 11:40

postul se vede si pe Orange TV, au mai luat inapoi cateva sute de mii de telespectatori.

BetMan  •  2 august 2014, 11:47

Domnul Tolontan,articolul pleaca de la premiza ca telespectatorii sint disperati sa vada Liga 1.Dar daca nu este asa ? Daca ne-au ajuns 5 ani de scandaluri,de fotbal plictisitor,foarte modest,de arbitraje naucitor de proaste,de comentatori slab pregatiti,de analize fotbalistice subtiri si partinitoare ? Eu unul chiar daca RCS va introduce in pachet Liga 1 nu o voi lua.Vreau sa raman in campionatele din Vest in cupele europene si daca ramane ceva timp poate mai citim o carte,mergem la un film,facem o excursie.Sint atatea de facut,o sa imbatranim si o sa ne alegem doar cu vizionarea Ligii 1 ? NU ! Asa ceva NU !

catalin  •  2 august 2014, 11:49

se poate vedea online la adresa http://free-itv.com/look-tv-live/, iar internet cred ca are toata lumea acasa, chiar daca are rds, romtelecom, dolce sau mai stiu eu ce alt furnizor..

radu  •  2 august 2014, 11:52

Cel mai prost moment sa transmiți la 1 in sistem pay-per-view. Nu mai exista derby-urile de alta data, multe echipe de tradiție au dispărut, apărând în locul lor niște echipe care nu atrag spectatori. Nu mai sunt jucători de calitate, ce mai, nu poți sa ceri bani în plus pe un fotbal care moare încet încet…

Rotaru Emilian  •  2 august 2014, 11:53

Bun articol. FELICTARI! Mi-a atras totusi atentia un pasaj si anume: ,,Plus că Romtelecom știe foarte bine că are o șansă strategică pe care doar un iresponsabil n-ar folosi-o.” Sunt de acord cu dumneavoastra. Poate s-or semna de catre directori acele acte si se pot bucura si abonatii romtelecom de liga l. 😉

radu  •  2 august 2014, 12:09

Capitalismul romanesc mai rau ca cel occidental.O mana de escroci care au profitat de pe urma revolutiei ,prin fraude fiscale ( ca prin munca cinstita nu se puteau imbogatii ) fiind sustinuti si de asa zisii alesi ai poporului,au distrus industria ,agricultura , comertul civilizat si controlat,sanatatea ,cultura, invatamantul si nu in ultimul rand SPORTUL,punand stapanire pe tot si toate ce pot fi cumparate prin FRAUDE SI ESCROCHERII FINANCIARE.
Domnule Tolontan!- tot respectul pentru persoana si profesionalimul de care dati dovada, consider ca ar trebui sa ne intoarcem cu zeci de ani in urma cand cetatenii romaniei urmareau cu mare pasiune manifestarile sportive la Difuzoare sau Radiouri( ce care aveau). TV trbuie sa uitam ca a existat . Ne indreptam spre alt mod de a petrece timpul liber. La asemenea calitate a meciurilor de footbal romanesc , la banii care se vehiculeaza in acesta mizerabila afacere, nu merita sa le acordam atentia noastra.
Cu stima.
Radu.

amatordefotbal  •  2 august 2014, 12:09

la cat de bun e campionatul nostru, e o prostie sa tii cu dintii de exclusivitate. nu merita sa schimbi furnizorul pt asa ceva.
paszkany mai bine ar micsora pretentiile si ar intra la toti cablistii.

QED  •  2 august 2014, 12:24

Eu unul nu ma mai uit la meciurile din campionatul Romaniei de cand cu aparitia Digi TV. Practic televiziunile care astazi sunt maine nu mai sunt de indeparteaza de fenomen.Romanii nu sunt la nivelul vestului sa I-si permita pay-per-view dar chiar si in vest sunt tari cu mult peste Romania care nu are acest sistem astfel incat toate competiitiile sportive sunt transmise de posturile publice.Fiind vorbitor de Limba Germana ma uit pe ORF 1 s-au ORF 2 posturi Austriece s-au posturile Elvetiene SRF 1si SRF 2 si este totul acolo si formula 1 care o mai gasesti si pe RTL Champions League , Europa League handbal orice acesta este interesul pentru publicul larg care este respectat

Jose  •  2 august 2014, 12:27

Nu inteleg naiviatatea asta a ta de a baga mana in foc ptr toti „jurnalistii”. Daca si Ciocazanu asta e integru…

marius  •  2 august 2014, 12:27

Pe mine unu’ ma doare-n cot ca nu vad liga 1,si ca mine multi!Iar sa ma prosteasca pe mine Paszkany,sa fac un efort cat de mic pt a avea acces la liga 1 n-o sa se intample niciodata.Si sa nu uitam ca in scurt timp o sa inceapa Bundesliga,Premier League,Sere A si Primera..pai in cazul asta mai am eu timp de liga 1?
E clar ca marele investitor s-a bazat pe prostia noastra a romanilor,si exista fara indoiala ca doar vedem la vot,numai ca in acest caz va iesi pe minus,si poate cu ceva probleme penale din noiembrie incolo,si el si Iorgulescu! Look at me cum nu ma abonez la voi never ever!!

larkins  •  2 august 2014, 12:28

sunt abonat Digi de mai bine de 8 anI,si voi ramane in continuare.cine vrea poate sa urmareasca meiurile echipei favvorite pe internet,gratis,cine ar plati 10 lei doar pt liga1?sa fim seriosi.
Paszkany sa isi bage contractul ala cat mai adanca in „dos” sa si fie sanatos

bafta Tolo

Encipi  •  2 august 2014, 12:39

Sunt din Radauti (SV) si ma consider un microbist destul de inrait. Ocazional am fost la Piatra Neamt si Botosani ca sa vad meciuri de Liga 1. Merg inclusiv pe stadionul din Radauti sa vad meciuri de Liga 3-a. Dar cu toate acestea, nu mi-as monta antena Focus. (In Radauti nu exista UPC. Pe langa plata unui abonament suplimentar, deoarece nu pot renunta la RCS pentru ca pierd Serie A si Primera Division, devine de-a dreptul incomod sa imi trag alte cabluri si sa imi dau gauri sa-mi montez antena, chiar nu se merita. Am exemplul sezonului trecut, cand la ore la care se jucau Sageata-Concordia, pe alte canale puteai sa urmaresti Liverpool-Chelsea, Bayern-Dortmund, Juve-Milan sau Real-Barca. Din punctul meu de vedere, nu-mi lipseste nimic. Si sunt convins ca aceasta gandire o au multi altii. Romania nu e la un nivel atat de avansat incat sa plateasca suplimentar pentru un pachet de fotbal, atat de sarac cum e al nostru.

Alex  •  2 august 2014, 12:50

1. Nu a explicat nimeni de ce nu a fost o licitatie pentru drepturile tv.
2. Se vede clar ca decizia a fost una bazata pe interese personale, nimanui nu i-a pasat de microbisti, cluburi sau imaginea campionatului romanesc. Poate ar fi necesara o ancheta mai amanuntita, nu doar din partea Consiliului Concurentei.
3. Prin calitatea imaginii, a transmisiei si a comentariilor ne-am intors parca cu minim 10 ani in urma, cand ma uit la un meci de Liga 1 parca ma uit la o inregistrare din anii 90! Inadmisibil, e motivul pricipal pentru care nu o sa ma mai uit la meciuri!
Intr-o tara in care interesul celor care ne conduc e doar acela de a prosti oamenii pentru a fi mai usor de manipulat, in care lumea nu ia atitudine atunci cand trebuie, viitorul nu poate decat sa ne adanceasca in mizerie, in niciun caz sa ne ridice!
Nu ma mai mira nimic, ceea ce se intampla in fotbal e o proiectie a ceea ce se intampla in intreaga societate!

Victor  •  2 august 2014, 12:50

Ar fi interesant de studiat istoria relației Paszkany-UPC. CFR Cluj, de 10 ani de când a promovat în Liga 1, a jucat mereu cu sigla UPC pe tricouri.

De asemenea, timp de mulți ani, UPC a avut în Cluj un sediu la parterul clădirii lui Paszkany, Sigma Towers (unde își au sediul mai toate firmele sale, inclusiv televiziunile).

În ultimii doi ani, UPC a fost printre puținii clienți de publicitate la Look TV și Transilvania Live (alături de alți prieteni tradiționali ai lui Arpad – Domo și Ecomax).

Mai e de menționat că UPC-ul de astăzi înseamnă, în bună parte, fosta rețea Astral, firmă născută și dezvoltată la Cluj.

Bogdan  •  2 august 2014, 12:51

Ar mai fi şi varianta în care s-a dorit să se ajungă chiar în situaţia existentă.
UPC (care are resurse financiare importante) ar avea de câştigat abonaţi. Personal, nu cred că suficient de mulţi pentru a compensa costurile. Dar, pe termen lung, strategia poate fi câştigătoare (nici asta nu pare credibil).

Pe de alta parte, ca abonat digi (nici vorbă să plec la upc) m-am rugat să nu se ajungă la o înţelegere.
Fotbalul actual primeşte ceea ce merită: audienţe de 2 lei.
Dacă doar aşa (prin bani de la televiziuni, adică de la abonaţi) putem avea fotbal, atunci mai bine lipsă.

euuu  •  2 august 2014, 12:59

dar cand dadea DIGI meciurile,cei de pe RomTelecom le vedeau???????
atunci de ce nu ati facut mare tam tam??? incepi si matale sa mirosi un pic! nu imi mai place de prestatia mataluta.lupule moralist

Ionut Alex B.  •  2 august 2014, 13:08

Pentru cele cateva derby-uri, de traditie sau de conjunctura, Liga 1, cu al ei fotbal in genere mediocru, nu-si merita nici macar telespectatorii pe care ii are, prin Look Tv, in prezent…

Iubitorilor de fotbal adevarat, le spun, parafrazand o replica celebra dintr-un film clasic, asa: we’ll always have Champions League…

Danny B  •  2 august 2014, 13:09

Vorba multa , treaba putina , promisiuni multe dar nerealizate – nu credeam ca dupa 90 vom ajunge asa de jos . O tara bogata cu multe lucruri interesante , cu cultura , sport , turism etc sa ajungem ultima tara din Europa in toate ! Ne plangeam ca pe vremea lui Ceausescu , ascultam meciurile la radio … acum …. le auzim la radio – canal si le vedem pe geamul balconului .Se vorbeste ca suntem tara europeana , dar probabil fara Europa …. ca traim si muncim ca intr-o tara din lumea a treia . Asa rau am ajuns … secolul XXI … dar mentalitati de sec XV !!!

FLORIN  •  2 august 2014, 13:11

ALOO, DNA, CNA, CONSILIUL CONCURENTEI, AVOCATUL POPORULUI, comisii de abuzuri ale parlamentului??
DISCRIMINAREA la care sunt supusi romanii prin interzicerea accesului la vizonarea meciurilor, prin manevre oculte de catre LPF-FRF- Look TV, ne priveaza de drepturile constitutionale. platim si cablu ,si TVR obligatoriu si in fiecare an asistam la comisioane gen 3 milioane la dragomor si noi nu putem avea satisfactii in plan sportiv si moral-educativ pt ca licitatiile sunt castigate de firme cu sediul in Cipru, Malta, etc.poate parchetul si presa ne ajuta sa aflam cine-s patronii, ce impozite platesc, ca caute postale sunt in mal;ta pt Look TV??? oare mascati si telejustitie exiosta doar pt pensionari, batrani si votanti la referendum???E CINEVA DEASUPRA LEGII??

sannet  •  2 august 2014, 13:15

Ca si abonat RDS, pe mine nu ma intereseaza sa migrez spre alt furnizor de servicii pentru a prinde Liga 1. In primul rand deoarece fotbalul este de foarte slaba calitate, prefer sa ma uit la cel spaniol, vom avea Champions League, etc.
Mai mult, emisiunile de pe DigiSport (ma refer la talkshow-uri) sunt foarte interesante, as putea spune chiar mai interesante decat fotbalul in sine.

Gogu  •  2 august 2014, 13:25

Sa nu dramatizam… meciurile se pot vedea pe net, ca si pana acum. Nu e nevoie sa fii abonat la unul sau la altul, ci sa ai net de viteza mare.

mihai  •  2 august 2014, 13:25

e clar,daca bagi mina in foc pentru Ciocazanu ori habar n-ai pe ce lume traiesti ori esti pe mina cu ei,scuze pentru duritatea exprimarii

fix pix  •  2 august 2014, 13:26

curios…cand Digi transmitea meciurile si aveau o acoperire de 20% nu s-a scandalizat nimeni…

luis  •  2 august 2014, 13:43

Parerea mea este ca cei de la Digi sunt smecheri si nu vor sa plateasca,asa ca se asocieaza cu Romtelecom si Nextgen si incearca un fel de santaj da de reduc pretul.Timp de 5 ani Digi a transmis tot ce este fotbal la noi,cei de la UPC nu au comentat (nici nu au platit).Acumeste randul celor de la Digi,dar ei vor gratis.Look are o marfa ,un produs si sunt sigur ca in cazul in care este platita isi vinde produsul oricui.Vina de ca nu vedem meciurile apartine celor ce nu vor sa plateasca.Pe de alta parte Paszkany nu are treaba cu televiziunile asa ca nu vad de ce l-ati amestecat.Si inca ceva despre digi ,prosport si canalele din sud.Nu am vazut nici o stire despre CFR in saptamana europeana,efectiv boicoteaza aceasta echipa,este o marlanie si nesimtire.

Comentează