4 din 5 nu văd Liga 1

4 nu-l pot vedea. Doar 1 din 5 telespectatori români are acces la fotbal.

sâmbătă, 2 august 2014, 9:59

4 nu-l pot vedea. Doar 1 din 5 telespectatori români are acces la fotbal.

Din această etapă, Look TV iese de pe Romtelecom, canalul pierzînd încă 1,3 milioane de telespectatori. Sau telespectatorii au pierdut fotbalul, depinde la care capăt al țevii te afli. Ambele versiuni sînt corecte.

Cine crede că oamenii vor năvăli pe stadioane, pe siteuri sau la chioșcurile de ziare nu a urmărit istoria televizării marilor competiții. Oamenii compensează, dar altfel. Vorba lui Aristotel, dacă actorii piesei de teatru joacă modest, spectatorii mănîncă mai multe dulciuri în sală. Genială observație și azi, după 2300 de ani.
Publicul nu înlocuiește fotbalul televizat cu fotbal pe stadion și nu se dă peste cap ca să-și pună o nouă antenă, ci substituie fotbalul cu altceva. Desigur, vor exista oameni care se vor muta la un alt furnizor, UPC în acest caz, însă de la an la an sînt tot mai puțini.

Cînd Formula 1, Turneul celor Cinci Națiuni și Liga 1 au devenit proprietatea unor canale de nișă, competiția a pierdut din audiența totală, nu doar din cea televizată. Mai puțin televizor înseamnă mai puțină atenție generală, mai puțină preocupare și, în final, mai puțin interes.

Paszkany, care e în spatele acestui model de business cu Look TV, speră să se pornească o revoluție populară. Mai degrabă, la cît de cald e afară, se va naște o bere cu prietenii. La Brașov, vorba colegului meu Răzvan Prepeliță, erau mai mulți oameni în tribune cînd se vedea meciul la televizor. Acum, au fost o mie și ceva și asta ca să-l vadă pe Mutu!

Paszkany nu doarme însă. Pe siteul reportervirtual a apărut un atac la adresa lui Ovidiu Ghiman, directorul comercial de la Romtelecom, care n-ar fi semnat contractul cu Look pentru că ar fi blat cu Digi.

Semnătura este cea a lui Laurențiu Ciocăzanu, așa că nu suspectez nimic. Există jurnaliști pentru care bag mîna în foc. Asta a aflat, asta a scris. Paszkany nu doarme. El are o lungă tradiție a influenței afacerilor prin presă. A ajuns și în fața procurorilor pentru cumpărarea unor jurnaliști pe care i-a folosit ca măciucă la adresa rivalilor de business clujeni. Nu e cazul acum să fi cumpărat pe cineva, dar tipul știe să preseze prin toate mijloacele.

Asaltul la Ghiman e însă inutil. În intestinele unei balene precum Romtelecom, nu o persoană decide un asemenea contract. Plus că Romtelecom știe foarte bine că are o șansă strategică pe care doar un iresponsabil n-ar folosi-o.

RCS e la cuțite cu Paszkany. Dușmăniile foștilor amici sînt tot ce poate fi mai rău în afaceri. Look a semnat cu UPC, dar nu-i acoperă nici pe o măsea foamea de a-și recupera banii. Ce i-a rămas? Romtelecom. Dacă semnează ei, atunci cei de la Digi rămîn izolați și, cine știe?, poate se aliniază. Dar dacă Romtelecom nu semnează, modelul de business aproape că sare în aer și nimeni nu poate fi 100% sigur că următoarea rată către cluburi se va plăti. Așadar, Romtelecom își folosește atributul diferențiator de companie care poate înclina balanța pieței. Din punctul de vedere al propriei companii, Ghiman poate să plece în bras din Mediterana prin Atlantic, ca să se joace cu nervii Look TV.

Dacă e o tactică bună, asta vom vedea mai mulți decît putem vedea Liga 1.

Comentarii (160)Adaugă comentariu

Matei  •  3 august 2014, 2:10

In scurt timp fotbalul se va juca iar de placere, pentru ca salarile fotbalistilor vor fi modice. Revenim la anii’ 60.

amne  •  3 august 2014, 5:34

@Tolontan – pfuai, ce miroase a ipocrizie! Sau ati uitat de magariile facute de rds si intact acum cativa ani? Atunci erati revioltat ca rumanul nu vrea sa plateasca sa vada continut premium. Acuma le plangeti de mila rumanilor care n-au acces la fotbal, dupa modelul „won’t someone think of the children?” practicat de a3, ca sa-si revolte publicul lor needucat.
Diferenta e ca, pe vremea rds-intact, singura solutie legala de a urmari liga 1 era trecerea la operatorul de cablu oradean, degeaba eram eu dispus sa platesc o taxa lunara ca sa vad meciurile ramanand la operatorul meu de cablu, altul decat rds.
Acum pot sa raman la rds, romtelecom, sau la ce alt operator oi mai fi avand abonament si, in acelasi timp, sa am acces, legal, la liga 1 contra unei taxe lunare, zilnice sau anuale – pentru 12 luni platind 36 de euro, sau fabuloasa suma de 13 lei 50 pe luna ca sa vad orice meci vreau, inclusiv in reluare, pe un stream curat pe net.

De ce, d-le Tolontan, nu va mai revoltati acum ca rumanii vor totul gratis si nu platesc pentru continut premium?

vlad  •  3 august 2014, 9:06

„Doar 1 din 5 telespectatori români are acces la fotbal.” – asta daca plecam de la presupunerea ca balciul din liga noastra merita denumirea de fotbal.

Mihai  •  3 august 2014, 9:32

Atata vreme cat echipa noastra e condusa de barbugiu, ce sens mai are sa ne uitam la fotbal? Desi e sportul meu preferat, nu merita sa ne tina in scaune. Mai bine facem noi miscare decat sa ne uitam la altii. Vrem sa mai citim si despre alte sporturi. Cine nu ar vrea sa avem si noi un antrenor strain. Mi-e ca daca am vedea numele care se opun acestei idei sanatoase am mai scoate de pe piedestal oameni care ne sunt inca dragi. Hai sa o zicem negru pe alb. Fotbalul e un sport extraordinar, dar s-a cam perimat in ultimii 10-15 ani. A ajuns ca iubirea noastra pt balonul rotund sa fie exploatata de tot felul de indivizi. Cum se face ca exista un individ ales de 3 ori la Nationala. Nici Obama nici putin nu lear iesi asta pe fata asa…ar treui sa mai umble la aliniate. Cataline, nu mai scapam si noi o data de napasta asta de la nationala? E condamnat penal pentru perjurie, e perimat si se plange incontinuu de meseria ui, isi gaseste alibi si decimeaza toti baietii astia care vor sa faca si ei o dum ain fotbal. Imi pare rau, dar ne-am saturat. Dati-l odata jos pe panarama aia care nu stie nici un cuvant neromanesc, in afara de garoi si de alte expresii din craiovita. Aduceti un strain care sa fie impartial la selctie si dupa aia mai discutam.

nea caisa  •  3 august 2014, 10:04

Mai intereseaza fotbalul din Liga 1 pe cineva in afara jurnalistilor obligati sa scrie despre el? Cu o federatie condusa de la Cotroceni? De abia astept sa-l vad pe Pascani falit! Romani! Nu va uitati la meciurile din Liga 1, ca sa il scoatem pe Pascani din afaceri!

simplu suporter  •  3 august 2014, 13:48

Draga Tolo. Mi-ar fi placut sa citesc o analiza cu niste solutii. Tu doar ai concluzionat ce e evident despre puterea Romtelecom in piata. Ai si niste solutii?
O analiza simpla ar zice ca avem foarte multe canale TV in general si extrem de multe de sport in particular (si in plus o populatie enorma de pseudo-jurnalisti de sport care mercenariaza stanga dreapta pe f putin continut). Problema aici e ca toti vor sa ia fotbalul ca sa ia piata in general. Insa fragmentarea e atat de mare incat e un joc cu suma nula sau negativa, si in general optiunile telespectatorului sunt si dincolo de sport si de tvurile romanesti. Aici ai zis bine.
TVul moare incet incet. Optiunile sunt nu doar o bere cu prietenii, ci si un film online, un clash of clan etc. multimedia – multioptiuni. Cred ca singurele modele de business care mai pot finanta fotbalul real vor fi online. transmisia in streaming pay-per-view s-ar putea sa fie singura varianta. eu vad acum oricum cam ce vreau pe streamuri online gratuite, dar poate as plati un leu pt un meci al stelei, 10 lei pt un meci al Simonei sau nationalei de handbal etc. Ma mira ca nu e nimeni in stare sa faca acest model de business. Atata vreme cat ligile si alte federatii negociaza la misto contracte de exclusivitate cu alde Paszkany spectatorii vor pierde si vor pierde competitiile si cluburile care chiar prezinta interes. Nationala de handbal, turneul celor 6 natiuni, steaua+2,3 cluburi cu suporteri, etc. Streamul online de sport e viitorul si solutia, dar batalia stim bine ca e mai mare. E nevoie de cota de piata de TV (si fotbalul e o unealta in asta) pt ca TVul e in continuare cea mai mare unealta de manipulare in masa. La ce foame e pe Paszkany care a pierdut din alianta cu PDL e normal sa incerce sa castige cota de piata TV ca sa poata avea o parghie de control media si automat un cuvant de zis in politica si in cele din urma in afaceri. E simplu nu?

Cătălin Tolontan  •  3 august 2014, 15:12

53, ChrisC: la ora cind citeai articolul acesta el era deja tiparit in ziar 🙂

Cătălin Tolontan  •  3 august 2014, 15:14

60, coke: corecta pozitia dvs

Cristian  •  3 august 2014, 17:42

Eu ,unul,nu raman la rds ! Nu-i pot ierta cum mi-au taiat Premier League pe 21 decembrie 2013 , in pauza meciului live Liverpool – Sunderland ! Apoi, frustrati ca au pierdut drepturile EPL, au taiat si Digisport 1 Hu, nu cumva romanii din Ardeal sa mai vada un meci din Anglia ! Nu mai intru in amanunte ,cu magariile facute lui Radu Moraru, „Nasul tv” sau cu canalele Discovery, nu au legatura cu subiectul…

Nici Ceausescu n-a ajuns sa ne UMILEASCA,precum si-au batut joc de noi rcs-rds !

Ce tot o dau unii cu Spania si Italia ?!!? Anul trecut, in bataie de joc, dadeau toate meciurile lui Sasuolo sau mai demult Ajaccio, adormeai la comentariile arogantului Dan Stefanescu…

Si sa spuna un suporter al Barcelonei daca ii va face placere sa se uite la Messi , dupa Umilinta de la mondiale …

Adio fara regrete rcs-rds !!!

carcotasa  •  3 august 2014, 18:12

internauți care nu au u.p.c. vad liga 1 aici:
http://world-livestreaming.eu/look-tv-live-streaming/
http://world-livestreaming.eu/look-tv-plus-live-streaming/

Interes  •  3 august 2014, 19:13

Intr-adevar manevrele facute de catre companiile de cablu de pe piata romaneasca afecteaza in cea mai mare masura abonatii care trebuie sa caute altceva in grila de programe ca sa inlocuiasca meciurile din Liga1. Dar eu cred ca in mare masura afecteaza si presa din Romania si asta e principala preocupare a domnului Tolontan. Daca eu nu mai vad meciul echipei preferate nu ma voi mai uita la emisiunile care dezbat ce s-a intamplat pe teren, nu voi mai cumpara ziarul ca sa citesc nu stiu ce declaratie a nu stiu cui si tot asa. Problema va aparea in scurt timp in graficele de audienta si in tirajul ziarelor care vor inregistra scaderi. Scadere=pierderi. Nu cred ca domnul Tolontan e preocupat de faptul ca eu nu am acces la programele Look ci mai degraba de faptul ca la finalul lunii vine contabilul si prezinta un bilant negativ. Cei impatimiti de fenomen vor gasi solutii ca sa vada meciurile (net, prieteni, terase) dar asta presupune un efort suplimentar care s-ar putea in timp sa le mai reduca din pasiune. Sunt mai mult ca sigur ca aveti in spate o serie de cifre care va ingrijoreaza si trebuie sa dispuneti masuri de contracarare. Poate sperati ca prin acest articol sa determinati abonatii sa puna presiune pe cablisti sa semneze mai repede contractele de redifuzare si sa intram intr-o stare de normalitate care sunt sigur ca va convie. De data asta insa cablistii nu vor tine cont pentru ca au interese economice mai presus de dorintele noastre. Este greu cand stai la mana altora.

radu  •  3 august 2014, 19:27

Este bine ca a preluat UPC meciurile, sa mai vada si ceilalti nu numai pe Digi.

john malone  •  3 august 2014, 22:54

pont 1: numitorul comun intre Discovery si UPC este John Malone. Discovery are polita de platit RCS-ului, nu ?
pont 2: Paszkany e din Cluj, ca si unele persoane importante care erau chiar actionarii Astral care in 2005 si-au vindut firma lui Malone (adica la UPC).

Scenariu:
Dar daca Paszkany are vreun precontract / promisiune de vinzare a celor doua canale in momentul in care vor avea 3 sau 4 sau 5 milioane de abonati sau vor avea contracte ce promit ca vor genera X mil euro profit anual?
Cum sa ajute RCS si Romtelecom sa creasca canalele care le vor cere din ce in ce mai multi bani, le vor lua si alte drepturi, practic alimentind profitul concurentei lor?

In fata unui astfel de pericol de moarte, nu au cum sa cedeze decit daca vor co-detine drepturile. Timpul lucreaza in favoarea lor pentru ca Paskany & friends nu au buzunare nelimitate si nici nu vor sa piarda. Hai sa vedem si ce va face Ministerul Transporturilor 🙂

Catalin, nu te uita la copaci, incearca sa vezi padurea!

geo  •  3 august 2014, 23:17

Multumesc din suflet celor de la RCS ca nu au dat banii ptr Liga 1 si celor de la Romtelecom pentru internetul destul de bun – insa cam scump – pe care il ofera si care mi-a permis sa vad meciurile din Cupa Ligii si din Liga 1 care m-au interesat pe net, la calculator sau la smart tv…si nici nu am dat nici un leu in plus pe fel de fel de platforme paguboase on line, gen seenow…ca prost e ala care plateste, nu cel care cere.
Am descoperit, in ultima saptamina, si citeva aplicatii dragute care imi permit sa vad o groaza de posturi tv din tara si din afara moaka…si ptr asta trebuie sa le multumesc lui Gino si lui Arpi.
Apropo, daca Liga 1 (re)vine la RCS nu as fi dispus sa dau mai mult de un leu/ doi lei pe luna in plus ptr posturile Look…pe care oricum le vad free pe net, alaturi de alte milioane/sute de mii de romani.

extraterestru999  •  4 august 2014, 0:05

Ia dati din blaturile lui Paskany mai Tolontane , ca le stiti pe toate. Inclusiv cumpararea prin firme din paradisuri!
E penal iar fotbalul?
Locul lui Paskany e langa Becali …toata lumea stie. Doar ca il mai sustine PD-ul si UDMR-ul ca a cam sponsorizat si politic in stanga si dreapta!
DOar se vede cum a luat la Cluj sub Boc 200 de hectare de la primarie fara un ban , ducand viceprimarul in Dubai!
Mai spuneti si voi Tolontane ! Cine i-a dat dreppturile TV si cu cat?

l0rd  •  4 august 2014, 2:11

„Cine crede că oamenii vor năvăli pe stadioane, pe siteuri sau la chioșcurile de ziare nu a urmărit istoria televizării marilor competiții.” Sincer ? Exista sute de site-uri, de la noi sau de afara, unde se poate urmari Look Tv si Look TV+ . Cine vrea neaparat sa-si vada echipa preferata in actiune poate cauta si gasi destul de repede si usor un stream pe internet. De ce sa se mute lumea la un alt furnizor ? Daca sefii ligii nu sunt in stare vanda corect drepturile de difuzare ce vina am eu sau altcineva ? E atat de greu de tinut cont si de acoperirea pe care o are respectivul furnizor care vrea sa cumpere drepturile ? Cred ca nu. Deci.. domnul Paszkany poate ramane cu UPC si cu ale sale Look TV. Noi astia multi ne descurcam sa urmarim meciurile echipei cu care tinem.

bobo99  •  4 august 2014, 7:33

Pentru cei care spun ca e normal ceea ce face Look TV probabil nu realizeaza ca aceasta companie solicita de la operatorii de cablu bani pentru fiecare abonat, nu numai pentru cei ai pachetului sportiv „premium”. De exemplu, UPC va avea aceeasi suma de platit lunar indiferent ca vor fi zece sau un milion de abonati la pachetul Liga 1.

Ei bine, ce se va intampla atunci cand nu vor fi destui abonati la acel pachet suplimentar? Pai ne vor scumpi abonamentele tuturor! Cum n-am mai vazut un meci de Liga 1 de prin 2007, de ce sa platesc 3 Lei (peste 10%) in plus la abonament?

Apoi, in legtura cu perioada anterioara, cand RCS a transmis in exclusivitate Liga 1, ati uitat cel mai important lucru – EXCLUSIVITATE. Astfel, cei de la RCS nu mi-au scumpit abonamentul deoarece si-au scos banii din abonatii atrasi de Liga. Acum ar fi absurd sa plateasca o gramada de bani pentru un lucru ce nu le mai aduce niciun avantaj (mai ales ca, probabil, situatia s-a schimbat si prin faptul ca au o gramada de abonati interesati in principal de internet si telefonie, in detrimentul televiziunii). Mai mult ca sigur, daca ar fi pierdut multi clienti in favoarea UPC, ar fi cazut deja la pace cu Look.

Bisnitarii de la Look TV sperau la profituri de peste 300%, insa se pare ca vor trebui sa-si puna pofta-n cui, deoarece romanii s-au mai desteptat. Nu poti cere 5-7 Lei plus TVA de la fiecare client de cablu TV pentru Liga 1. Un pret realist in acest caz ar fi de maxim 1 Leu per abonat.

Alin  •  4 august 2014, 8:01

HAHAHA Un roman din cinci???Exista STREAMURI LEGALE pe net..trebuie doar sa vrei sa vezi meciuri si se rezolva

Cata  •  4 august 2014, 8:13

da cui ii pasa de fotbal, acest sport inchis in puscariile patriei cind avem campioane mondiale la handbal, performeri la tenis, canotaj, gimnastica etc? poate cei 4 din cei 5 s-au saturat de aceasta mizerie numita fotbal, un sport corupt de la FIFA si UEFA pina in jos la nivelul federatiilor care chipurile ele sint dincolo de lege, si pina la conducatori calici, nesimitit si hoti. 4 din 5 or fi fericiti ca au scpat de mizerie! voi asociati-va in continuare imaginea personala cu acest fotbal. e chestie de optiune personala! asta se vinde, ASTA SINTETI!

tudor  •  4 august 2014, 10:55

Ca si nemernicii ajunsi acum la conducerea fotbalului „nostru”, cei de pe la televiziuni isi bat joc de toti vai care au mai ramas in amarata asta de tara. Dovada? O finala de cupa mondiala,la care noi am avut reprezentante (CINSTE LOR!) a fost tratata „la sictir” de tembelii tv-urilor noastre, care nu au transmis-o! Bine ca ni-i da mereu pe toti zmintitii care ne jupoaie!

Albusibiu  •  4 august 2014, 10:58

Titlul de azi din „GSP Dubai”:
„Nici macar Allah nu s-ar fi asteptat la asa ceva niciodata. Paszkany atacat in tara din care a plecat. Da click aici si vezi ce spune imamul presei sportive romanesti despre cel mai nou investitor de la noi!”

Bogdan  •  4 august 2014, 11:23

Ce bine, si-asa nu era de vazut nimic!

Gabriel Bratu  •  4 august 2014, 12:02

Fotbalul profesionist romanesc nu merita sa aiba audienta mare. De ce ? Pentru ca nu stie sa se poarte cu cei care aleg la un moment dat sa ii acorde atentie. Prea multi dubiosi, prea multi derbedei. Si cred ca e prea tarziu sa se mai schimbe ceva.
Iar transmisiunile Look par jenant de slabe din punct de vedere calitativ, deci ca telespectator nu pierzi nimic, ba din contra.

Chris  •  4 august 2014, 12:11

Sal amne,
ma bucur ca te-ai gandit si ca te-ai abonat la aceasta varianta.
Si eu am urmat acest pas, 5EUR pe luna, si sunt foarte multumit.
Stream-ul este curat, este HD, am meciurile salvate pt revizionare, emisiuni, tot ce vreau.
Ca sa nu mai zic ce satisfactie am avut cand la ditai terasa la care eram le-a picat stream-ul in toiul meciului :)) asta asa, sa vada si ei ca Dumnezeu exista si nu poti sa furi tot timpul, mai ales cand ai posibilitatea sa platesti.

C.Gheorghe  •  4 august 2014, 14:59

Mi se pare a fi complet rupt de realitate pt a deplange nevizionarea unor meciuri modeste spre penibil din campionatul autohton dar inteleg faptul ca unii ziaristi din asta traiesc.

N3  •  4 august 2014, 15:18

Nu inteleg ce sugerati domnule Tolontan. Ce legatura are scoaterea din grila a postului Look TV cu prezenta oamenilor pe stadion? Sper ca nu incercati sa sugerati ca RCS&RDS alaturi de Romtelecom ar dori sa vada lumea pe stadioane. Adevarul e ca noi romanii suntem o natie de parsivi. In loc sa se bucure Romtelecom sau RDS&RCS ca lumea se aboneaza la ei, pana si doar sa vada meciurile din liga 1, ei scot programul din grila. Ca sa ce? … Pentru ca suntem natiune de parsivi innascuti. Pentru noi mai importanta e razbunarea decat frontul comun in interesul reciproc. Pacat

Mihai  •  4 august 2014, 17:37

Sunt pregatit sa ma lupt cu UPC-ul ca sa nu vad liga 1. Chiar sa si renunt la abonamentul de la UPC. Nu ma intereseaza liga 1, asa cum nici pe altii nu ii intereseaza caricatura, numita fotbal, din romania. Doresc alte sporturi la TV, orice inafara de fotbal.

Mao  •  4 august 2014, 18:01

Nu as da 1 leu in plus la abonamentul furnizorului de cablu, pentru a vedea un pseudo-fotbal ,o foarte proasta calitate, o ingramadeala de mahalagisme alde „prodanci”,”memelei”,”borcici”,”olgute si mititei cu praz”…Cu atat mai mult sa finantez cu nenorocitul meu 1 leu ,afacerile acestui guzgan rumen numit Paszkany…

Marius  •  4 august 2014, 19:55

@CAtalin Tolontan…..

Stimabile,

Chiar nu ma intereseaza daca n-o sa vad haznaua denumita pompos „Liga1”. La cate magarii se fac, la ce mi-ar trebui sa vad un Chiajna-Botosani??

Din partea mea, sa dea faliment…..cu surle si trambite!

RoxanaM  •  4 august 2014, 22:37

Gasesc romanii solutii pentru orice. Ceva online piratat, sa mearga oriunde, si la sat si la oras.

calin  •  4 august 2014, 22:55

Abia astept 23 August, dar nu ca sa sarbatoresc marea insurectie, ci pentru ca incepe campionatul spaniol. Daca ma uit in fiecare weekend la Barcelona si la Real fara sa platesc in plus de ce as plati in plus ca sa vad liga Romaniei ?

liga1tv  •  5 august 2014, 1:03

Poate 5 din 5 !

alex  •  5 august 2014, 8:56

Oricum, nivelul este atat de slab incat nu interesau meciurile. Pentru doua derby-uri pe sezon, poti opta pentru alte variante (e.g. stadion, internet, prieteni, in oras).
Poate asa se mai si desumfla valoarea artificiala, din punct de vedere al sumelor vehiculate, atribuita campionatului intern. Ar fi si un „justice for all”, „all” fiind in cazul acesta multi alti sportivi care chiar si-ar merita o rasplata finciara mai consistenta.

Mira  •  5 august 2014, 10:49

Matei a spus: „fotbalul se va juca de placere , salariile vor fi modice”. Pai pentru ce sa fie mari??? Pentru penibilul dupa care alearga 90 de min in jurul mingii??? Pentru viata extra sportiva, pentru care ajung in presa de scandal mai mereu??? Ajungem sa ne bucuram ca in prelininariile CL batem cate o echipa din Kazahstan, Iran,etc???
Domnilor, doamnelor si inclusiv dragi jurnalisti: cat spatiu alocati HANDBALULUI – sportul care in atatia zeci de ani il putem uramri NU NUMAI in preliminarii si grupe CL, ci in semifinale si finale CL, campionate mondiale, finalizate cu medalii , nu numai participare! Stiti pe ce salarii joaca fetele astea? Pe 20 % din cat au acesti fotbalisti.
Si atunci draga Matei, eu chiar mi-as dori ca ei sa aiba salar in functie de realizarile pe care le fac an de an…

viorescu  •  5 august 2014, 12:08

„Sau telespectatorii au pierdut fotbalul”. Daca va referiti la porcaria numita liga 1, apoi e cea care seamana cel mai putin cu acest sport. Asta pentru ca nu se joaca pe stadion, ci pe la tv, prin birouri, pe oriunde altundeva, dar nu pe stadion. Asa ca la noi nu cistiga cel mai bun, ci cel mai puternic. Si atunci cum adica au pierdut fotbalul? Se pot vedea campionate adevarate, netrucate, din Germania. din Anglia, din Spania. Pentru unul din aceste campionate as plati plus daca ar trebui, pentru liga 1 never. Gogoasa asta trebuie dezumflata odata si-odata. Pai daca de pilda campionatul german ar merita 10lei in plus, cit ar trebui sa „valoreze” cel romanesc? 1ban sau 10bani??

Kelvin  •  5 august 2014, 12:25

Pascani va iesi in pierdere, asta e clar! Cum dracu LPF poate vinde drepturile de televizare unei televiziuni locale? Pentru LPF au contat numai banii, nu si faptul ca microbistii isi doresc sa mai vada si ei un derby…

Șerban  •  5 august 2014, 15:51

L’as că-i mai bine așa.
Adică nu-i bine să vadă tot românul că Dinamo a fost ajutată la Cluj, având un om în plus mai mult de 80 de minute!
Iar la „Gazetă” nu se dă cronica (sanky nici la meciul anterior!), chiar dacă s-au scurs aproape 24 ore de la finalul meciului, așa că un oarecare poate scrie că antrenorul clujenilor a văzut alt meci!!!
Dinamo: ca-n vremurile bune când borcea aranja cu tușierul să nu vadă ce face moți, dar să semnaleze eliminarea lui Thereau.
Sigur că așa este mulțumit Cornel Dinu – este ca-n vremea lui ceaușescu, când arbitrii se mai voiau și cu pașaport pentru meciuri internaționale!
Felicitări gsp!

gesia  •  5 august 2014, 16:18

dl tolontan, sincer, nu inteleg aceasta furtuna intr un pahar cu apa.
aceasta liga este o marfa de proasta calitate. punct. nu face banii, nu intereseaza. de ce am fi obligati sa o cumparam? si poate este un lucru bun ceea ce se intampla, ne dam si noi seama de cati privitori are campionatul romanesc.
nu ar fi cel mai bine sa se implementeze sistemul pay per view? macar stiu pe ce dau banii si vad ce doresc sa vad. dar nu, se pare ca nu este bine pentru acesti asa zisi businessmen care sunt de fapt niste bisnitari ordinari

mmm  •  5 august 2014, 16:32

Eu zic ca romanii vor sa vada liga zero doar gratis !!!! Nu sunt dispusi sa plateasca un abonament in plus, nu sunt dispusi sa plateasca o taxa pe meci si nu stiu sa-si ceara drepturile de la operatorul de cablu care ii calca in picioare pe banii lor. Deci cluburile sa cumpere jucatori buni, echipele sa joace fotbal nu balet si arbitri sa arbitreze nu sa decida castigatoare. Cand aceste lucruri vor fi indeplinite atunci romanii vor platii extra pentru a vedea liga zero iar cluburile se vor baza pe acei bani. Acum cluburile vor bani fara sa presteze spectacolul !

Tolontan: “Paszkany are o lungă tradiţie a influenţei afacerilor prin presă” | Reporter Virtual | Portal  •  5 august 2014, 17:30

[…] la Paszkany, unul dintre maeştrii manevrelor politico-mediatice. Încercarea acestuia, scrie Tolo.ro, de a provoca o revoluţie printre suporterii dornici să meargă pe mâna Look TV, indiferent de […]

claudiu  •  6 august 2014, 8:57

asta daca presupunem sau plecam de la premisa ca sportul asta ce se practica si poarta denumirea de LIGA I este intr-adevar….fotbal! :)))))

yogi  •  6 august 2014, 10:30

care fotbal?! Asta se poate numi fotbal? Mai degraba tzurca! 2 saptamani trec ele cum trec,premier league,bundesliga,primera,…nu iasi,cfr,brasov,etc
Proasta afacere,pt upc

brod  •  6 august 2014, 10:52

meciurile din liga I sunt plictisitoare, se joacă un fel de fotbal… de pe alte timpuri. ba, încă, şi cu jucători slabi, prost sau deloc plătiţi.
pasionaţii de fotbal se uită la meciurile din campionatele tari, aşa cum priveau, înainte de 1990, la bulgari, sârbi, unguri.
probabil că afacerea lui paszkany va da cu minus. nu-i nimic, vine ponta în noiembrie şi subvenţionează totul, cu bani guvernamentali proaspăt ieşiţi din tiparniţă. sau ceva în genul acesta…

Vlad  •  6 august 2014, 11:24

Articolul e bun insa as vrea si o analiza cu date referitor la interesul telespectatorilor pt circul numit „LIGA 1”.

Abonat RDS fiind, nu mai ma uit de acum 2-3 ani cand respectivul cablist o difuza. Daca RDS mi-ar oferi varianta sa platesc in plus pt acest circ- 100% as refuza-o. Asa ca mine sunt probabil foarte multi telespectatori.

omulet  •  6 august 2014, 11:26

Sunt abonat rds si asa voi ramane.Nu uitati ca rds-digi nu a cerut nici o taxa pt meciurile din liga1…oricum,se poate vedea orice meci pe net, agitatie inutila…si-asa eu ma uit doar la meciurile Stelei in liga1, restul nici macar 2-3 pe sezon nu cred ca vad, poate asa din plictiseala…si nu 1 din 5 vad liga, cred ca 1 din 10…la munca la mine suntem 10 insi din care doar unul are upc…vorbim vorbe…

Dan Muri  •  6 august 2014, 11:32

La ce fotbal ne ofera liga I nu cred ca e o…. pierdere prea mare pentru abonatii Rds& Rcs!!!Cred ca s-ar putea face ca si in alte tari cine vrea sa vada programe sportive se pot abona la programele tv care transmit sport!!

viatasatului  •  6 august 2014, 11:43

Ziua buna domnilor. O simpla observatie: sunt o gramada de site-uri unde se pot vedea toate canalele de sport romanesti,inclusiv cele din seria Look (100% gratuit). In concluzie,cel putin 4 din 5 pot urmari linistiti tot ce inseamna fotbal romanesc.Restul este parodie. Cu respect va salut.

Florin  •  6 august 2014, 14:51

Catalin, citeam pe mai multe site-uri de stiri cum ca RCS&RDS a ajuns la un acord cu firma detinatoare a drepturilor TV pt Liga I si va introduce in grila cele doua pisturi Look. Sti ceva despre asta?

danny  •  6 august 2014, 20:14

Nici daca m-ar plati cineva nu m-as uita la susaneaua numita Liga I. Nici nu vreau sa ma gandesc ce e prin ligile inferioare.
Cat despre Paszkany, look, rds, romtelecom ma doare fix in cot de ei.

Dan  •  6 august 2014, 23:28

Faptul că ei se bat ca chiorii acum după începerea campionatului şi nu le pasă dacă oamenii văd sau nu liga 1, pentru mine inseamnă 2 lucruri:
1. Nu îi respectă pe telespectatori.
2. Nu respectă competiţia sportivă de pe urma căreia câştigă o mulţime de bani.
Şi atunci, de ce să pierd eu 2 ore din viaţă cu un produs pe care nu îl respectă cei care ar trebui să o facă cel mai mult? Sunt destul de ocupat ca să nu îmi pierd aceste două ore degeaba(mai ales că nivelul calitativ al ligii întâi este foarte scăzut- să văd câteva zeci de meciuri ca să fie unul cu adevărat memorabil?). După Champion League şi campionatul mondial, decât să mai văd un meci execrabil de campionat mai bine mă uit la darts. Şi nu, nu mă duc la stadion, pentru că dacă doream asta mă duceam de la început.

Comentează