Domnule prim-ministru, nu apărați presa?

„Ce plăcere să-l execut electric! Cîtă îndemînare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali” (Mirel Palada, purtător de cuvînt al Guvernului României)

sâmbătă, 16 august 2014, 2:47

„Ce plăcere să-l execut electric! Cîtă îndemînare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali” (Mirel Palada, purtător de cuvînt al Guvernului României)

Cum e posibil ca, prin vocea sa, Guvernul unei țări europene să-și atace un cetățean, exprimîndu-și satisfacția în metafore care trimit la execuții pe scaunul electric și la crimă, pentru că acel cetățean a criticat Guvernul?

Victima izbucnirii guvernamentale este un ziarist de la Gândul, nenumit. Practic, am ajuns să fim ironizați prin figuri de stil violente, care vorbesc despre bucuria suprimării, de către cei cărora le plătim salariile!

În mod normal, Mirel Palada ar trebui demis azi. Mai ales de către un premier care și-a exprimat deunăzi respectul necondiționat pentru libertatea de exprimare a presei și pentru rolul criticii într-o democrație.

Sau poate că Victor Ponta înțelege să apere presa, iar purtătorul său de cuvînt se bucură cînd o execută! Ceea ce ar însemna că fac o pereche în care unul îi frăgezește și celălalt îi omoară în serie.

Comentarii (79)Adaugă comentariu

sorinescU  •  16 august 2014, 15:11

ma mir ca se mira cineva. pai nu asta e sensul aprobarii/admiratiei giurnalistilor A3? carora li se apleaca cu supusenie viorelu…

Octav  •  16 august 2014, 15:13

Un cretinism pe care il mesteca astia care nu au ce face. E pagina lui si poate sa isi aleaga prietenii ca oricare, purtatorul de cuvant Palada nu le interzice sa fie injurat pe pagina lor, ci pe propria pagina. Asta nu inseamna ca blocheaza libertatea presei, daca presa intelege ca libertatea inseamna sa te duci la oricine in casa si sa vorbesti de rau acea persoana, iar apoi acea persoana te da afara din casa lui, iar jurnalistul tampit tipa ca i s’a incalcat libertatea… atunci jurnalistii, multi dintre ei sunt cretini. Sa vorbeasca jurnalistii de libertatea presei daca cineva ii impiedica sa scrie in ziarul lor, nu oriunde. Poate jurnalistii independenti afla ca oricine are libertatea de a’si alege prietenii pe o pagina de socializare.

Sandu  •  16 august 2014, 15:19

Problema nu e la indivizii de teapa subiectului postarii ci la cei care continua sa-l plateasca, indiferent ce face.
Contribuabilii sunt responsabili pentru ca accepta fara cracnire sa sustina financiar aceste grupari de spoliatori.

Steaua1986forever  •  16 august 2014, 15:26

Draga Tolo, am citit si eu INTREAGA POSTARE a individului cu inteligenta scazuta pe care EU (si toti ceilalti) il platesc/platim prin impozitele noastre si el se impauneaza cu titlul de „purtator de cuvant al Guvernului Romaniei”. Sensul este cu totul altul. Nu ii iau apararea acestui individ absolut penibil, insa si minciuna prin omisiune este tot minciuna. Iar daca luam fragmente si le „asamblam” pentru a suna rau…..hmm…..nu prea e presa chestia asta. Cam miroase a manipulare. Ieftina. Ieftina de tot. Sub nicio forma nu era vorba de suprima fizic pe cineva. Ci doar de un simplu….block pe un amarat de cont de fb. Asa cum multi dintre noi (si voi) blocam trolli de pe internet (meritat sau nu), asa a facut si el. Este o „crima” ? Sigur, exprimarea lui este total penibila. Insa de la a ajunge de la asta la crima, lagare de concentrare, antisemitism, xenofobie, executie a presei, ingradirea libertatii de exprimare (toate astea sunt prezentate de cel „blocat”) e CALE LUUUUUUNGA. Da, si eu am fost blocat de fata de la pagina nu stiu cat. Este dreptul ei. Chiar daca nu am scris nimic jignitor. Chiar nu pricepem ca acel cont este privat? Sau suntem obligati (chiar toti, inclusiv cei din functii publice) sa suportam troli doar de „dragul libertatii de exprimare” ? Sigur, comentariul meu nu va fi aprobat. Cam la fel ca block-ul dat de penibilul purtator de cuvant. Si diferenta este…..?

amid  •  16 august 2014, 15:32

Am o scarba de guvernul asta ce nu s-a pomenit.Sunt in stare de ori ce .Purtatorul de cuvint al lui Ponta este din nascare un om f. violent.mai bun era Zaharescu care era pe din afara dar nu ameninta presa.

diana_napoca  •  16 august 2014, 15:39

Noi ii platim salariul lui Rimel Palavra insa salariul dumneavoastra il plateste-in continuare-Dan Voiculescu,condamnat DEFINITIV pentru coruptie si spalare de bani,turnator ordinar la Securitate.Sunteti naimitul lui Voiculescu,domnu’ Tolontan,sa va fie jena…

ilie de la scularie  •  16 august 2014, 15:48

Se pare ca tov. Ponta stie sa apere numai o parte din presa.

jean  •  16 august 2014, 15:56

Sunt curios ce-ar trebui sa faca baietii astia ca sa iasa in sfarsit poporul adormit in strada si sa-si apere drepturile?

Cand o sa intelegem oare ca ne fura baietii non stop pana nu iesim la scandal?

cosmo  •  16 august 2014, 15:56

cam umbli pe sarma, vad. palada e client fidel si apreciat al studiourilor confiscate.
si in fond, presa in romania face doat a3, doar libertatea lor trebuie aparata, cei de la gandul sunt doar niste propagandisti. 🙂

LucianD  •  16 august 2014, 15:57

Domnule Tolontan, Dvs. faceti referire la niste „executii” si „crime”, „instigari” aparute in spatiul virtual necontrolat (Internetul.
De unde stiti Dvs. atit de sigur ca mesajele la care faceti referire apartin intr-adevar persoanei publice „platite de noi”? Eu unul n-as fi asa sigur, in conditiile in care securitatea net-ului este la un nivel intr-atit de scazut, incit nu poti sa stii cine cu adevarat i-a pus bietului om mesajul ala pamfleto-comico-amenintator voalat acolo.
Sa ma combateti daca n-am dreptate.

nucred  •  16 august 2014, 15:58

libertatea de exprimare e garantata de stat pentru cetatean asta e directia

acu daca dvs cereti ca un oficial sa fie penalizat de catre stat pentru o declaratie facuta in spatiul public dvs ii limitati acest drept, ironic nu?

daca era o declaratie oficiala atunci ar putea sa fie o problema altfel nu vad ce cereti dvs .. ?

tardelli  •  16 august 2014, 15:59

Am facut personal „cercetari„ ca sa inteleg care a fost contextul..
„„`In seara asta era unul care acum era reporter la Gindul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cita indeminare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cita placere imi provocati.„„sursa:pagina de Facebook al lui Mirel Palada]
Cel „atacat„ este ziaristul de la Gandul pe nume BIRO ATTILA
Reporter at Gandul
Past: HotNews.ro[asta scrie la el pe pagina]
DECI ce am inteles eu acum ?
Ca acest ziarist intrase pe FB-ul lui M.Palada
Si ce face purtatorul ?Ii da block,ii stopeaza accesul ,adica il „executa electric„
DECI care e problema acum ?
Ce face acum o colega de la Gandul pe nume Clarice Dinu.[nascuta probabil dupa aparitia celebrului film Tacerea Mieilordin 1991]
Deci ziarista de sub 23 de ani scrie:
„„Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, lansează un atac foarte dur la adresa jurnaliştilor pe care îi cataloghează drept „anti-guvernamentali”, dând exemplul unui ziarist Gândul, pe care nu-l numeşte,„„
Ironia lui M.Palada cand spune„ ziaristii obiectivi deci anti-guvernamentali„nu e sesizata de ziarista si ce intelege ea cu scoala de jurnalism facuta cine stie pe unde,intelege sa provoace o stire falsa aruncand practic benzina pe foc.
DEci cititorul crede ca s-a „lansat un atac foarte dur asupra ziaristilor „„:)))
Sa mori de ras la asa ceva.Canicula e de vina ?!!

efectul logicii strambe!  •  16 august 2014, 16:04

sunt de acord cu tine in ceea ce priveste postarea neavenita a respectivului purtator de cuvant. insa, cu privire la afirmatia: am ajuns să fim ironizați prin figuri de stil violente de către cei cărora le plătim salariile!, o cataloghez ca pe una nu doar gresita, dar si primitiva. in primul rand, retineti ca voi, ziaristii, nu sunteti cetateni superiori, si, deci, oricine (inclusiv politicienii, desi un purtatator de cuvant nu este, de jure, un politician), in virtutea dr. la libertatea de exprimare, are dr. sa sa va ironizeze, mai ales ca dati motive cu duiumul. apoi, afirmatia cum ca noi le-am plati salarile este una eronata. functionarii, bugetarii in general sunt platiti pt o slujba/functie pe care o exercita, nefiind importanta sursa salariului. faptul ca solda vine de la bugetul statutului, nu-l indreptateste pe PLATITORUL DE IMPOZITE sa se pretinda PATRONUL bugetarilor. sa nu uitam ca cei care contribuie la bugetul statului nu o fac cu destinatia directa a platirii salariilor bugetarilor, ci o fac pt ca sunt datornici cu plata unor impozite (pe salarii, bunuri mobile sau imobile etc.). astfel format bugetul statului, banii capata diverse destinatii (salarii, investitii, sprijin social: saraci, handicapati, concedii crestere a copilului etc.). dupa logica asta, conform careia daca esti parte a sursei de venit/colectare a fondului bugetar, esti de plano si PLATITOR al anumitor beneficiari ulteriori ai bugetului, eu ma pot autoproclama nu doar ca PATRON al bugetarilor in genere, dar si ca SUSTINATOR FINACIAR (si, deci, cu anumite drepturi asa cum pretinzi) al, de exemplu, mamelor care isi cresc copii pe banii mei (indemnizatia de crestere a copilului este platita nu de catre angajator, ci din fonduri speciale, colectate, in fond, tot din impozitele cetatenilor). tot asa, ma pot lesne considera PATRONUL vostru al ziaristilor, cu dr., deci, de a va trasa felul in care va exprimati si ironizati, doar pt faptul ca sunt contributor la formarea fondului bugetar al ziarelor voastre (fie ca sunt tiparite fie online, cumparandu-va ziarele si produsele comerciale pe care le publicitati prin ziare si incasati sume considerabile tot din banii mei, caci firmele respective prospera tot din contributiile/cumparaturile mele/noastre). si uite asa, inlantuiti, suntem PATRONII/PLATITPRII tuturor si putem sa ne exercitam diferite drepturi constrangatoare. dar chiar asa! chiar ar trebui s-o facem in toate domeniile vietii sociale: politica, servicii publice/private/comerciale, presa etc… ca toti traiesc pe spatele contribuabilului/cumparatorului in sistem public, privat, comercial etc.

adi  •  16 august 2014, 16:08

daca era un ziarist de la Antena 3 ,sigur era deja demis pt. ca primul ministru apara doar ziaristii A3

Florea V  •  16 august 2014, 16:09

Interpretarea data de tine frazei e demna de mama, care are 83 de ani, 5 clase si traieste de o viata la tara. Ea ia intr-adevar mot a mot fiecare rostire deci a inteles ca:
– Palade, om de seama al guvernului, are un obiect electric (scaun ori baston, nu conteaza) cu care isi omoara adversarii, deci e un adevarat criminal;
– metoda de executie este blocarea iar victimele preferate sunt ziaristii obiectivi;
– obiectivi sunt numai ziaristii care critica guvernul.

Pomenesti cuvantul metafora dar interpretezi conform semnificatiei obisnuite a cuvintelor. Ar fi bine daca ai trata nitel problema „obiectivitatii” jurnalistilor. Inclusiv modul incalificabil in care manipuleaza „prostimea”, CU BUNA STIINTA, pentru ca asa e ordinul primit de la sefi ori de la cei ca-i platesc discret !

fotbal  •  16 august 2014, 16:10

ca tot vb de igiena. in cazul asta, a mintii. in cazul Palada este necesara direct deratizarea

jeles  •  16 august 2014, 16:14

ce este si mai trist cataline … uite, niciun comentariu la acest articol, nimic!!! depindem de votul unor batrani senili, saraci este adevarat, dar care se bucura la 1kg de ulei. cand o sa ne revenim?

scorpionul  •  16 august 2014, 16:16

Si tocmai voi va gasiti sa va plangeti de cenzura? Cand o practicati cu atata voluptate? Ma refer la cenzura de opinii. Nu la cea de limbaj. Cand permiteti pe site-ul vostru sa se posteze intr-un limbaj demn de usa cortului dar cenzurati ce nu va place sa cititi desi exprimarea este mai mult decat prevenitoare?

Si este valabil de la dl. Ioanitoaia la ultimul angajat al site-ului gsp. Nu sunteti credibili o iota. Faptul ca se vor ralia niste creduli la aceasta ipocrizie crasa nu va schimba datele societatii la care ati contribuit din plin sa o schimonositi, domnilor ziaristi.

Va meritati lumea pe care ati construit-o!

scarface  •  16 august 2014, 16:17

Mi se pare ca premierul s-a referit atunci la presa reprezentata de Antena 3 care…vezi doamne era in pericol sa dispara dupa condamnarea patronului.
Pe Ponta il deranjeaza adevarul (vezi si recesiunea tarii tranformata in success al guvernarii). El s-a referit deseori in ultimii 2 ani la EvZ sau Mediafax ca reprezentand o presa de nimic. Nu are el treaba cu libertatea presei, pe el il preocupa cum sa scape de cea independenta si sa faca pe plac baronasilor care il conduc.
Cred ca exista o scoala a PSD-ului de a rosti vorbe grele, jignitoare, asa ca la ce sa te astepti la un slujbas fidel ca Palada?

qpax  •  16 august 2014, 16:19

Daca aveai aceeasi luare de pozitie … atunci cand presedintele tau ales, a atacat un post TV si ziaristi care lucreaza la acest post tv, puteai fi considerat partial si principial, dar asa … atat, nu doresc sa ‘monopolizez’, nici o ‘discutie’. Noroc!

scorpionul  •  16 august 2014, 16:24

Nu vreau sa se inteleaga gresit. Sunt ultimul care as apara guvernul acesta sau pigmeii care temporar ocupa diverse posturi in ordinea inversata a societatii noastre stalcite. Dar nici nu voi fi de acord sa faca pe moralistii principalii responsabili de cenzura de opinie. Nu ma refer strict la dumneavoastra dl. Tolontan, sunt convins ca intelegeti. Ma refer la tagma din care faceti parte si care nu va face cinste de prea multa vreme. O simpla opinie. Daca gresesc, mea culpa anticipat.

dan din salajan  •  16 august 2014, 16:26

asta e guvernul romaniei. ponta , cred ca nu stie cum sa piarda alegerile. asta e parerea mea, ca el nu vrea sa fie presedinte si va face tot posibilul sa piarda alegerile. nu ma intreba de ce.

maigret  •  16 august 2014, 16:27

Frumos gest,fair,Domnule Tolontan.Ma tem ca ,insa ,cei de la Gandul sunt departe de a fi obiecivi…

andrei  •  16 august 2014, 16:46

Cataline te faci ca nu intelegi!!??, era o reactie pe FB a lui Palada la postarea de pe pagina sa a ziaristului de la Gandul, si o gluma despre blocarea electric , proasta ce-i drept,

acum daca ai apucat sa faci doua articole despre Burci si Udrea nu era nevoie sa echilibrezi, mai ales cu referire la situatia asta..

niko  •  16 august 2014, 16:46

acest guvern are 2 masuri una publica si una in cuibul lor de viespi asa cum AU INVATAT DE LA BATRANII DIN PARDIDUL LOR

:))  •  16 august 2014, 16:49

Nu va faceti griji Domnule Tolontan, dvs. sunteti de partea buna a baricadei..restul sunt „dusmanii” :))) .Doar stiti vorba „cine nu este cu noi, este impotriva noastra”…Nu cred o clipa ca v-a apucat dragul de colegii de breasla..e doar atacul ala fin de week end de care va spuneam ieri la adresa dlui Ponta.

tavi  •  16 august 2014, 17:03

Despre acel consilier prezidential care a pus „zabrele” A3, ati avut ceva de obiectat aici pe blog?Va intreb pt ca nu stau sa verific arhiva!
Cind spune Palada…Ce plăcere să-l execut electric! Cîtă îndemînare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali”-cred ca se refera la banarea lor pe blogul lui!

johnes  •  16 august 2014, 17:13

Chiar mai ia in seama cineva ce spune mincinosul? El a facut referire atunci la presa lui(Presa guvernamentala…antenele)spunand si altii ca sa nu-i sara strainatatea in cap… dar toata lumea stie cum sta treaba, mesajul a fost atunci numai pentru antene si populatia antenista. Oricum nu trebuia sa spuna ce a spus, nu este el in special garantul libertatii presei! Si inca ceva, la cate minciuni a spus probabil ca … a uitat!

Șerban  •  16 august 2014, 17:21

Domnule Tolontan, eu cred că vă încadraţi perfect în tiparul articolului:
http://jurnalul.ro/editorial/despre-rapsodul-popular-tudor-gheorghe-si-mercenariatul-moral-675519.html

Întrebare: Dacă lansz o gazetă şi mă ambiţionez să şi public propriile idei, înseamnă că sunt automat ziarist?
Adică pot să scriu orice căci voi avea sprijinul dumneavoastră necondiţionat!
Vă mulţumesc anticipat!
Voi juca la loterie şi dacă voi câştiga …

Ostap-Bender  •  16 august 2014, 17:22

Sa nu fim naivi. L-am vazut de mai multe ori pe respectivul purtator de cuvant. De fiecare data a imbratisat aceiasi atitudine nesimtita. Fara directive de la ponta, ma indoiesc ca el are curajul sa se comporte asa. Mai degraba el indeplineste un rol de propagandist, decat de purtator.

Daniel  •  16 august 2014, 17:34

Pai nu dom’le. Ponta ii apara pe jurnalistii care il lauda. De ceilalti se ocupa domnu’ cu scaunul electric la cap.

cristina  •  16 august 2014, 17:36

Cand e sa mancam r a h a t, nu ne mai oprim. Omul a postat pe contul sa privat de FB o opinie personala in calitate de cetatean al Romaniei, in timpul sau liber. E mai usor sa mancam r a h a t si sa umplem sptiul web cu articole in loc sa facem diferentierea intre o pozitie publica si una privata?

Doru  •  16 august 2014, 17:37

Catalin nu-ti mai bate capul cu plagiatorul albanez tonta ,niciodata Micky Mouse nuva tine cu presa ,el doar da din gura pe la anteneca sprijina presa s.a.m.d…..el nici cand DNA avea probe ca duicu face si desfacenumiri in biroul lui de prim ministru nici atungi nu a recunoscut dar imediat si-a mutat sediul la MAPN…e logic ca l-au prins cu mata-n sac

Grig  •  16 august 2014, 17:46

Tolo, nu gasesc postarea in care il infierai pe Lazaroiu cind a pus gratii Antenei 3 …

leonicu  •  16 august 2014, 17:46

draga „purtatorule” dati demisia. fara cuvinte

cic  •  16 august 2014, 17:47

Barvo omule că văzuși, chiar și acum, pe nebun și mitoman.

Visan Marius  •  16 august 2014, 17:49

Foarte bun articol ! Usor,usor ,Tolontan ajunge cel mai bun ziarist si cel mai echilibrat ! Adevarat ziarist ! Bv ! Imi este scarba de modul cum Ponta minte fara rusine si apara anarhia in Romania ! Cred ca vom ajunge sub tutela Rusiei ,daca nu va dispare Ponta din politica !

radu  •  16 august 2014, 17:51

Ceea ce vad ca se intampla in Romania actuala mi se pare inexplicabil si de neimaginat, prin filtrele de intelegere ale unuia care traieste de 10 ani intr-o societate normala. Am impresia ca acolo se joaca o piesa de teatru continua, o parodie hida in care sunt luate la misto toate legile si regulamentele, de la constitutie pana la regula bunului simt. Alesii poporului au impresia ca sunt imparati pe viata si nu trebuie sa faca decontul nimanui, absolut nimeni si nimic nu-i poate deranja din periplul lor de beizadele de conjunctura.Conjunctura doar lor favorabila.Oriunde pe planeta asta, intr-o societate normala, sa fim bineintelesi, o astfel de chestie, nu ar fi ramas netaxata, ceva , orice, s-ar fi intamplat, dupa o astfel de iesire ca cea a pseudo personajului de mai sus.Chiar daca nu mai traiesc in rom, imi pasa de ce se intampla acolo totusi, am inca parintii si nu mi-e totuna sa stiu ca tara aia se chinuie de un sfert de secol sa gaseasca sensul, pana acum luptandu-se cu directia care numai dreapta nu a fost.Sper sa reusesc in viata asta, sa vad ca se instaureaza si in Romania o societate normala, zic sper, desi mai am destul pana la pensie, dar numai optimist nu poti fi cand afli astfel de stiri.

alex  •  16 august 2014, 18:05

tolontane esti bine ? „exprimîndu-și satisfacția în metafore care trimit la execuții pe scaunul electric și la crimă, pentru că acel cetățean a criticat Guvernul?” , se referea la faptul ca ii blocheaza pe facebook =))))
e adevarat ca palada e un bou care se comporta exact ca cei dinainte lui

alex  •  16 august 2014, 18:13

FYI

de pe FB Mirel Palada

3 hours ago
Zilele astea calde de vară, în lipsă de alte subiecte, au adus pe tapetul public patima dintre purtătorul de cuvînt guvernamental și o seamă de jurnaliști, nu spui cum, se înțeleg dînșii.

Eu nu i-am permis unuia să vină să se împrietenească cu mine pe FB, căci nu avea credențiale să fie prieten cu mine. Pe urmă, ca o bestie semeață, am fluturat cuvintele de bucurie deasupra capului, mai ceva ca aheii în față la domnu Hector, cînd îl chemau să iasă la un meci pe seară, cînd e mai răcoare.

Pe urmă jurnaliștii degrabă pricepuți în a lua urma vînatului au tăbărît cu dulcețuri pe mine. La care și eu le-am răspuns cu asupră de măsură, pe un principiu strămoșesc, biblic: pe ei pe ei pe principiile lor.

Ei au intrat în intimitatea mea, eu am intrat în ei.

Vorba unui prieten: nu ca la aikido, ci ca la rugby. Cam cum intră chiar acum Ma’a Nonu peste australieni: cu grație de purtător de cuvînt. S-au vărsat cuvinte. Au venit postacii, m-au făcut de comandă. Le-am dat-o și eu.

Acum e vremea să ridicăm capul din gazon, să scuipăm cele fire de iarbă căpătate în colțul gurii la placajul de principii, să recunoaștem că și eu am avut dreptate, și ei au avut dreptate. Dar de asemena că și eu am greșit, și ei au greșit.

Că fără libertatea presei de a-ți scormoni pînă și în jambierii cei nespălați se cheamă că nu e bine. Căci uite ce vor unii să facă: să le pună pumnul în gură, să tacă. Indiferent dacă e Antena 3 sau B1 TV, au voie să vorbească, rostul lor e să vorbeaască, chiar dacă ne place sau nu. Au rolul lor în ecologia simbolică și practică a acestei societăți fîșnețe, dar isterice.

Dar că și fără o minimă decență în a-ți da seama unde e mediul public și unde e mediul privat la fel se cheamă că nu e bine. Să intri în sufletul omului aproape de miezul nopții și să-l bagi în direct tot un soi de agresiune se cheamă că este.

Am greșit cu toții. Avem dreptate cu toții. Să ne fie de zilele astea de căldură. Hai, că a început repriza a doua la Australia – Noua Zeelandă și e mult mai importantă decît orice atac la adresa libertății presei și a bestiilor guvernamentale.

Sorina, ai legătura!

radu  •  16 august 2014, 18:25

Am citit si celalalt articol, cel cu Burci si vanzarile de copii si vroiam sa-mi spun parerea. 😛 Sorry daca inoportunez aici.
Eu cred ca toate averile facute in tara dupa revolutie au inceput in genul asta.Imediat dupa revolutie, nu ca acum ar fi foarte diferit, nu exista niciun cadru legal bine stabilit, cine avea cat de cat o informatie despre ceva, orice, se ducea pe filonul respectiv si obtinea maximum, pentru ca el o cam facea primul in Romania. Apoi schimba domeniul si „maximul” facut il investea din nou si tot asa. Asa s-au facut toate cumetriile si relatiile, toate imbarligaturile din a caror cauza acum e greu sa se afle ceva.Pentru ca toti sunt manjiti, patatisi nu-l va turna pe celalalt pentru ca-i va fi rau lui.

Chestia asta e caracteristica tuturor societatilor post-comuniste, nu au inventat-o romanii, doar ca acum, pentru a apara imperiile financiare a 5% sufera ceilalti 95%.

Raportul e oarecum disproportionat, nu credeti? Si ce-i mai trist, este ca nu se intrevede o schimbare de raporturi in viitorul mai mult sau mai putin apropiat…

Cătălin Tolontan  •  16 august 2014, 18:51

2, octav: si dc facebook ar fi spatiu privat, si nu public (desi aici dezaterile sint in toi), vi se pare normal ca un inalt oficial al statului roman sa se refere asa la un cetatean, nu neaparat la un jurnalist?

40, alex: ce sa mai comentezi? 🙂

39, alex: am scris ca e o metafora, nu ca ar vrea sa-i execute, am inteles foarte bine ca nu se referee la sensul propriu ca in acest caz ii batea politia la usa.
Dar sa uzezi de astfel de metafore este, in opinia mea, iresponsabil cind esti purtator e cuvint al guvernului.

Cătălin Tolontan  •  16 august 2014, 18:55

13, efectul logicii strambe: ma refer la un demniar al guvernului platit din banii nostril ca sa ne informeze, nu sa ne ia peste picior.

Nu ma refer la pompieri, medici, profesori, functionari… Serviciul public e vital intr-o societate si nu inseamna ca cei din privat sint superiori. Aveti dreptate, insa nici un moment n-am vrut sa sune asa. Daca asa ati inteles,imi pare rau.

tardelli  •  16 august 2014, 19:28

Domnule Tolontan mi-am exprimat parerea la postarea #12
Atunci am omis sa mai spun ceva crezand ca poate ma veti cenzura:)
Eu va citesc de mult si sunt de acord cam cu 90 % din ce scrieti.
Dar azi …Azi ati luat o plasa imensa neverificand aprofundat evenimentul cu pricina.Probabil de vina a fost si ..ziua de sambata o zi mai lejera ..
Care e morala?Morala e ca vai ce simplu a fost ca o ziarista de la Gamdul sa-si apere colegul si sa amplifice nedeontologic asa zisul eveniment.O simpla blocare a unui ziarist sa nu mai intre pe un cont si neintelegerea intentionat sau nu a ironiilor purtatorului de cuvant a facut ca acea ziarista sa toarne pe hartie imbecilele vorbe:
„`““Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, lansează un atac foarte dur la adresa jurnaliştilor pe care îi cataloghează drept „anti-guvernamentali” „„
Numele stimatei ziariste:CLARICE DINU

Grig  •  16 august 2014, 19:30

@43: Gresit. Pe FB Palada e doar un papagal care posteaza in nume privat, ca orice papagal care posteaza pe FB.

vasco  •  16 august 2014, 20:38

E suficient un singur articol despre politica pentru a ne da seama cat de scindata e societatea romaneasca si mai ales cat de inapoiata din punct de vedere civic.Numai asa se explica de ce la noi si inainte si dupa 1990 au fost si sunt posibile adevarate anomalii prin comparatie cu tari aflate si atunci si acum in aceeasi situatie geopolitica.Suntem cu adevarat unici.

alin teodorescu  •  16 august 2014, 20:38

sociologul personal al Cameliei Voiculescu

Marck Anthon  •  16 august 2014, 20:39

O spun de la inceput : sunt fan Tolo ! Dar , aici ai exagerat lipsa de tact a „purtatorului” . Nu este – asa cum au subliniats si altii inaintea mea aici – crima , antisemitisnm , genocid , s.a . E vorba , doar de ” n papagal care posteaza in nume privat ” care nu intelege ca a fi purtator de CUVANT e o mare raspundere .

andrei  •  16 august 2014, 21:28

premierul ponta nu este de acord cu ce a facut palade dar deputatul ponta nu are nimic impotriva, este 1-1 deci ponta nu poate face nimic saracul

Să trăim în România ca în țara noastră pr intre randuri | printreranduri.eu  •  16 august 2014, 21:46

[…] by Mirel Palada. Pe tema asta, citiți, la Cătălin Tolontan pe blog, și o justificată întrebare adresată premierului. Cei care administrează pagina de FB a […]

Comentează