Domnule președinte Traian Băsescu,

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

miercuri, 20 august 2014, 11:50

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

La cîteva minute după intervenția dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred,  președintele te-a amenințat!”.

Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent.

Mai mult, v-ați pronunțat că ”în mod categoric, instituțiile statului au greșit”, le transmiteți că ”cei care au semnat trebuie să răspundă” și precizați că acum Președinția a solicitat și ea actele. Mă bucur! Nu pentru că ați crede că știți mai bine decît instituțiile că au greșit, ci pentru că aveți actele. Care oricum sînt publice, aflate în setul de documente al fiecărei companii, depozitat la Registrul  Comerțului.

Apropo, aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute. Un important jurnalist TV m-a întrebat și i-am răspuns.

Sînt convins că aveți oameni valoroși care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanțării firmelor și ce rol și limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut și, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate și de legislație a companiilor. Veți vedea că, înainte, ziarul împrumutase bani și de la acționarii fizici pe care-i avusese, de cîteva ori mai mulți decît de la Crescent. Așa se finanțează companiile, domnule președinte: prin împrumuturi, prin reinvestirea profitului, prin mărirea capitalului social.

De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri.
Imaginați-vă cîți oameni de stat au semnături pe contractele cu Grivco, cea care a fost practic una dintre rezultatele economice ale lui Crescent! Ați fost ministrul transporturilor în atîtea guverne. Aveți siguranța că nici o instituție din subordinea dumneavoastră nu a semnat vreun contract cu o companie a lui Dan Voiculescu, finanțată inițial din Crescent sau unde Crescent era/fusese acționară? Parcă una dintre firmele lui Vociulescu deservea ceva pe la aeroporturi. Îl face asta vinovat sau blamabil pe directorul de acolo sau pe șeful lui, pe ministru? Nu sînt nici ironic și nici insinuant, n-am nici o informație, dar mă gîndesc că ar fi practic imposibil să aveți această certitudine. Nici n-a fi rezonabil din partea mea să vă cer s-o știți pe de rost.

Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva.

Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla  lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Dar Udrea avea mijloace. Insinuările pe care le-ați pus atunci în circulație s-au dovedit nefondate, în schimb judecătorii au decis condamnări pentru toți cei  12 inculpați din dosarul Ridzi.

”Tablou dezolant de corupție” și ”fapte extrem de grave” au motivat judecătorii verdictul din cazul Ridzi. Nu e definitiv, vom vedea cum se va finaliza.

Mai apoi, într-o discuție bărbătească între patru ochi, mi-ați spus că acelea au fost informațiile despre mine care v-au fost puse pe birou. V-am mărturisit dezolarea că o instituție cardinală din România poate lucra pe bază de zvonuri.

Nu v-am spus atunci, pentru că aflat mai tîrziu, care a fost filiera ilegală prin care eu și colega mea Mirela Neag am fost urmăriți și ni s-au răscolit biografiile pe parcursul cazului Ridzi. N-ați cunoscut episodul, dar i-ați căzut într-un fel victimă. Pentru că n-au găsit nimic compromițător  ați fost probabil mințit și vi s-a aruncat ceva să fie. L-ați rostit așa, într-o doară, cum ați făcut și în seara asta.

Știți, am calculat cîndva cît de puțin ați vorbit cu mîndrie despre compatrioții dumneavoastră și cît de mult v-ați referit la defectele, nereușitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omenește, cred că v-a fost greu să fiți președintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt malițios.

După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, ați afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că ați băga mîna în foc pentru mine și pentru Cristian Tudor Popescu în privința onestității noastre. Ideea dumneavoastră era că, atunci cînd scriem, o facem pentru că  așa ne taie capul.

Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră. Într-un fel e logic, pentru că aveți noi informații, care înțeleg că tocmai v-au parvenit pe birou. Citiți-le vă rog! Am tras adînc aer în piept și mi-am zis să nu ripostez la noile insulte și insinuări. Dar vă asigur altceva.

Ca multe alte milioane de români, amîndoi avem încredere în instituțiile statului. În buna mea credință nu aveți încredere, e dreptul dumneavoastră, dar în instituții avem.

Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări,  vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era unul dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte puține alte titluri…

Publicul n-a uitat ancheta cu cele 400 de săli de sport, criticarea lui Anghel Iordănescu pentru că subordonase echipa națională celor de la PSD+PUR și altele. Patronul nostru era în partea cealaltă, noi ne făceam treaba și atacam puterea.

De altminteri, ca proaspăt președinte al României, mi-ați acordat pentru gsp unul dintre primele interviuri din presa scrisă. Apoi, în 2007, am susținut varianta NU la referendumul de demitere. În 2009, alături de CTP, de Adrian Ursu și de alți jurnaliști, l-am făcut praf pe SOV la propriul lui post de televiziune, în acele fierbinți momente de după dezbaterea finală, cînd audiența era chiar mai mare decît la transmisia în direct!

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa.

Comentarii (217)Adaugă comentariu

ImperatorSS  •  21 august 2014, 0:31

Trebuia sa va asteptati la mizerii dupa ce ati publicat ancheta privind gala Bute organizata de ”amica” presedintelui, Elena Udrea candidat la presedentie.
Cum presedintele Basescu este in acest moment cu spatele la zid si din ianuarie are decat doua variante, Puscaria langa Mircea Basescu sau Premier daca reuseste sa isi impuna un presedinte marioneta, este ca o fiara ranita care ataca tot ce i se pare ostil.
Sfatul meu dl Tolontan, stati departe de politica pana in ianuarie, sunt vremuri foarte tulburi si DNA va ridica multi opozanti.
Ramaneti doar la sport, lasati-o pe Elena Udrea in pace.

Razvan  •  21 august 2014, 0:34

Acest om a condus Romania zece ani. Acest om asigura protectia unora ca videanu, care a furat de 1000 de ori cat nastase, udrea, baietii destepti de la monaco si multi multi altii. Tot ce ramane in urma lui este un asasinat economic comandat de afara si o pata neagra pe istoria tarii.

Petrestelistu  •  21 august 2014, 0:37

Domnule Tolontan, ați luat-o pe urmele lui Mircea Badea?

Elmaz  •  21 august 2014, 0:37

E vremea ca macar acum, in al doispe’lea ceas, sa-i vina romanului bruma necesara de creier pentru a judeca rational. Pe fapte, nu pe vorbe! Onorabilul basescu a ademenit si amortit creierele unei mare parti din cei ce se pretind intelectuali.
Acestia l-au vazut ca un fel de mesia izbavitor, strategul trimufator si atotpotent, neputand realiza situatia reala – acest individ nu a facut nimic pozitiv in toti anii de guvernare! A provocat in schimb scandaluri, a dat si a fugit imediat, achitait ca din gura de sarpe atunci cand s-a simtit amenintat!

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 0:39

1, imperatorSS: in seara asta, un alt cititor mi-a spus sa aleg o tabara, sa nu mai stau intre fronturi ca toate taberele sint nervoase.

Sa fie sanatoase. Si daca de miine noi n-am mai scris nimic despre dosarul Galei Bute,el tot ar merge inainte. Problema s-a mutat acum la DNA.

Dar nu vom da nici un pas inapoi si nici nu vom alege vreo tabara.

ss  •  21 august 2014, 0:40

Tolo sunteti niste miaunei chiar daca vrei sa pozezi ca facand parte dintr-o adunatura de fete mari! De zece ori Miau!

0 mai mare ca zero  •  21 august 2014, 0:41

stai calm basescu cauta sa devina ambasador nato sa scape de cusca dar va intra la racoare si el si fratsu , si elenusa si clica gen cocos,aradu,etc………….serviciile il vor lasa din mana , el cauta protectie la americani e disperat rau nu are ce rau sa-ti faca cataline , doar fi atent sa nu dai peste cine nu trebuie si atentie la tel departametul 0 vor curata capusele in curand

0 mai mare ca zero  •  21 august 2014, 0:46

saptamana viitoare urmeaza o mare diversiune la tv atentie sa nu cadeti in plasa …………..intrebati sluga ce s-a intamplat in 2007 la bucegi via nato

andrei  •  21 august 2014, 0:49

Felicitari pentru curaj. Traiesti periculos. Noroc ca Romania nu e tara unde ai „accidente nefericite”. Banuiesc insa ca depinde cat de incomod devii. Intrebarea e pana unde esti dispus sa mergi cu anchetele.

0 mai mare ca zero  •  21 august 2014, 0:50

de ce credeti ca a taiat-o paskany in dubai ? urmeaza boc ? ! pac pac oare ce este vulpea ? sapati ! sapati! si veti avea mari surprize

mih  •  21 august 2014, 0:51

Draga Tolo, nu te mai da victima ca Basescu nu te-a amenintat. Nici nu sunt convins ca se referee la tine.

Si acum, fie vorba intre noi, nu te-am auzit luind atitudine la zecile sau sutele de linsaje mediatice facute de A3.

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 0:51

3, Petrestelistu: da, sint practic prietenul lui mircea badea. Nu ma critica sau ironizeaza decit de doua ori pe seara. Eu si tintarii.

Marcel Cazan  •  21 august 2014, 0:56

Tolontane, eu cred ca-ti dai PREA MULTA IMPORTANTA atit ca om cit si din punct de vedere professional si cel putin din acest p.c.v. DEVII ABSOLUT RI-DI-COL… Vrind nevrind te urmaresc de mult timp si pot spune ca din momentul in care tu impreuna cu alti „mai mari ai Gazetei” ati inceput sa-i sustineti candidatura la sefia FRF lui Gica Popescu, despre care stiati foarte bine ca e UN CARACTER RATAT, cu proces pe rol pentru frauda si practic UN AGRAMAT, pot spune cu mina pe inima ca pentru voi NU MAI AM NICI UN RESPECT… Iar in acelasi tmp incercati din rasputeri sa gasiti motive pentru a-l denigra pe Razvan Burleanu!!!… Saracii de voi… Sinteti atit de SARMANI…

0 mai mare ca zero  •  21 august 2014, 1:01

boom!!!!!!!!!!!! radu timofte fost sef sri verifica oare cum a plecat pe lumea cealalta ……..in ce fel a fost curatat ………..asa ca atentie mare …………te elimina sa para boala ,accident sau sau infarct-acatac cerebral

aham  •  21 august 2014, 1:01

daca ilici e liber, nici base nu o sa pateasca nimic pt ce-a facut de-a lungul catastrofalei sale prezente la presedentie. aia appropiati lor pot sa cada, da… dar ei.. in nici un caz. nastase si alti baroni psd au picat, ilici care era capul tuturor traieste bine-mersi liber si ia pensie din banii „prostilor”. asa o sa fie si in cazul base si clica lui. o sa pice ridzi, poate udrea, astia mai marunti.. dar el nu.

Daniel  •  21 august 2014, 1:02

Domnule Tolontat,v-ati frecat mainile de bucurie cand v-a sunat colega Neag. Probabil in secunda doi vi s-a adus si o inregistrare a emisiunii pe care ati facut „comentariu pe text” cu stop/play, cum faceam pe vremuri in gimnaziu la limba romana. In ultimii ani ati devenit un ” beacon ” al integritatii gazetaresti, si pe buna dreptate, dupa anchetele deja celebre. Dar cred ca de data asta v-a luat un pic valul si ati scris doar din inertia unui „thrill” specific meseriei, eu unul nu vad absolut nicio legatura intre notiunea de sport care defineste acest ziar si Crescent plus toata saga Voiculescu. Abordati acest subiect in paginile gazetei pentru ca puteti si pentru ca, in ultimii 10 ani, a te lua de presedinte a devenit un sport, un fel de dodgeball, si nici chiar dumneavoastra nu ati rezistat ispitei de a-l juca si comenta.

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 1:06

14, o mai mare ca zero: relaxeaza-te ca se lucreaza cu noroi, nu cu strontiu 🙂 hai sa lasam teoria conspiratiei.

0 mai mare ca zero  •  21 august 2014, 1:07

de ce crezi nu s-a numit ambasador u.s.a la bucuresti pana acum ?! se asteapta sa se vada daca devine presedinte cel numit de EI adica marioneta ……….si apoi pac se va numi si ambasadorul ………sapa sapa si dezvaluie toata increngatura oculta

dorin  •  21 august 2014, 1:08

Nu m-am asteptat sa va atace atat de josnic.

Sunt total dezamagit.

Nu asa vreau sa vorbeasca presedintele meu!

Cine a citit anchetele Gazetei a realizat din prima de ce a pomenit Basescu de Gazeta Sporturilor in primele declaratii dupa sustinerea candidaturii lui Udrea la Cotroceni. Umilitor pentru un presedinte.

Mi-a pierdut votul.
Succes in continuare

denethor  •  21 august 2014, 1:09

de data asta ,jos palaria !!!

Andrey  •  21 august 2014, 1:09

Salut Catalin,

Dupa mult amar de vreme imi fac curajul sa postez printre dejectiile care le vad printre commenturi.
Sper ca dupa atatia ani de gazeta sa fi constient ca poporul asta, nu o sa le schimbe nimeni niciodata. Nici tu nici Dumnezeu nici nimeni.
Ma uit cu scarba la televizor si imi rod unghiile cand deschid fie pe Antena3 fie pe B1, si ma intreb, oare incotro ne indreptam. Era o vorba mai de mult „ati prostit poporul cu televizorul”. Cam asta se intampla in Romania secolului 21. Ma uit la amaratii de batrani care sunt prostiti de Antena. Ma uit la personaje din serialele copilariei cu Corrado Cattani pe B1 si ma intreb unde este justitia. Am ales sa nu fug din mizeria asta de tara pentru ca inca cred ca se mai poate avea un trai decent si ca om cinstit.

Catalin, lupta in continuare, lupta pentru cei care inca cred ca exista justitie in tara asta, pentru cei care inca spera ca traim intr-o tara unde suntem cu toti egali in fata legilor, pentru viitorul generatiilor ce vor urma.
Presa e cea mai mare putere in stat si nimeni intr-un stat democratic nu o va putea vreodata ingradi.

Capul sus, ai sustinerea oamenilor care nu se gasesc in cercul submediocru din punct de vedere intelectual care este targetul acestor asa zise trusturi, fie de stanga fie de dreapta. Toti o apa si un pamant. Genul de pamant care nu o sa dea o poama buna niciodata.

Cu respect

zeusdinolimp  •  21 august 2014, 1:12

Fii tare Tolo,ramai pe pozitii…Toti politicienii sunt o apa si un pamant.Adica mocirla.

Bafta!

paul cristian stefanescu  •  21 august 2014, 1:13

Ce DNA, mai Tolo, ce dosar?
Domnul Presedinte a intrat in mandat cu dosarul Flota si sanatate buna!
Doamna Presedinte o sa intre cu dosarul Bute si sanatate buna!

Lasand gluma la o parte, iata cum stau lucrurile:

Toata candidatura Udrei si „sustinerea” lui Basescu este de fapt o operatiune de „exorcizare” a lui Johannis de „basism”.

Udrea are rolul sa atraga asupra ei toate preceptiile negative legate de Basescu, pastrandu-l curat pe Johannis, neatins de basism si, practic, imun la votul antibasist.
Totodata, Udrea mai are in aceasta campanie rolul de a-l ataca teribil pe Ponta, cu chestii si intr-un mod la care ea se poate preta, dar Johannis nu. Ca e totusi un domn neamt.

Daca nu-i va raspunde, Ponta va pierde.
Daca se ia cu ea la balacareala si mahalageala, tot va pierde.
Ca avem nevoie de un presedinte serios, nu mahalagiu.

Basescu este foarte destept, cel mai bun strateg din lumea politica si putini il pot descifra.

Dovada este tocmai inteligenta lui Basescu.
Nefiind c r e t i n, stie perfect ca Udrea n-ar nicio sansa, asa ca… de ce-ar sustine, intr-un mod zgomotos, un candidat fara nicio sansa?

E foarte pervers!

La absolut orice face Basescu, trebuie realiata o analiza: „la ce foloseste?” si trebuie totul gandit ca la sah, cu 3-4 mutari inainte.

Deci, sustinerea lui Base pt. Udrea e praf in ochi. Ce ar primi el insa in schimbul sustinerii (reale, dar nu pe fata) lui Johannis?

unul  •  21 august 2014, 1:13

@Marcel Cazan
Marcele, uita-te draku la tine in ograda… Poate ne traduci si noua ce inseamna prescurtarea p.c.v. (eu stiam ceva de pvc). Numai analisti si experti pe aici! O gramada de miaunei, iar cand se ridica unul si deschide gura, sariti cu totii pe el !

Dan  •  21 august 2014, 1:14

Cataline, ignora toate posturile noastre si urmeaza-ti instinctul ! Daca ai ajuns sa fii amenintat de presedintele tarii, inseamna ca esti pe drumul cel bun in anchetele tale si deranjul este mai mare decat te-ai fi gandit ! Succes si voi citi Gazeta cu mare atentie in urmatoarea perioada.

Burci  •  21 august 2014, 1:14

Ai grija Tolontane la justitia independenta!Si mie si lui Nuti ne este o frica teribila de ea!Sa te fereasca Dumnezeu sa o calci pe bataturi…

Tom  •  21 august 2014, 1:15

Tolontane, ok! Administratorul administreaza banii actionarilor si nu are treaba cu provenienta lor. Dar e moral? Stiai clar ce fel de bani sunt aceeia, cum stiam cam toti. Dar ti-a fost bine sa-i administrezi, ai avut si tu de castigat, fie doar si un salariu cred eu, bunisor. Ai inchis ochii, pentru ca ti-a convenit. Cruciada ta, corecta de altfel, impotriva hotiei si imoralitatii, nu trebuia sa o incepi chiar cu tine? Cum? Plecand si trustul Acela. Ai ranas, ai profitat, ai raspuns deschizand anchete jurnalistice unuidirectionate, ai facut jocul varanului, nu ai fost echidistant. Ai fost doar cumparat.

Bebe  •  21 august 2014, 1:18

Tolontane esti penibil. Esti exact genul de sclav de la PDL si PMP. Fiind unul din s c l a v i i lui basescu, nu intelegi de ce te ataca. Scoti in evidenta cat de s c l a v ai fost si vrei recunoastere din partea lu’ Basescu.
Stai calm ca nu o s-o primesti, asa e Basescu. Face ceva pe toti cei care il ajuta in viata, chiar si pe s c l a v i i lui cei mai de pret.
Succes in a convinge lumea cat de s c l a v basist esti tu si cum Traian nu te apreciaza.

Poti sa stergi acest mesaj, nu ai coloana ca sa-l lasi. Salut, s c l a v mic si basist.

dragosblue  •  21 august 2014, 1:18

N-am citit articolul pina la capat, recunosc, caci traind departe de mizeria din Romania, pe care o iubesc totusi din suflet, nu mai sint la curent cu toate „manevrele” de acolo.

Nu vreau decit sa remarc ca NICIODATA Catalin Tolontan n-a dat 3 replici (n-a scris 3 comentarii) din primele 17 (replici)!!!

Oare de ce?

Cătălin Tolontan  •  21 august 2014, 1:18

27,tom: citeste, te rog, PS-ul. Vei vedea ca anchetele nu au fost niciodata unidirectionale. Copos a fost prietenul, partenerul de afaceri si vicepremierul lui Dan Voiculescu. Si acum ne considera vinovati pentru vazul loteria si pentru dosarul transferurilor, unde e la inchisoare!

E o copilaria ca cineva sa mizeze pe faptul ca ne vom autocenzura de teama sau din alt sentiment, cum ar fi acela ca am putea fi interpretati ca apartinind vreunei tabere.

Daca te uiti in urma, de la cazul Piatra Arsa din 1999 si pina azi, am ramas la fel. Nu sintem perfecti, gresim uneori, dar nu avem nici un partizanat.

Postacu’ PDL  •  21 august 2014, 1:21

Ti-e frica? Hai, domnule, institutiile statului de drept lucreaza, asa zicea-i,parca, nu te citeam drept poltron. Sunt sigur ca DNA va lamuri orice nu merge bine in tara asta!

Cosmin  •  21 august 2014, 1:27

23, Udrea iese pe locul trei, iar intre turul 1 si turul 2 „justitia” pe modelul alegerilor de la FRF il declara incompatibil pe unul din primii candidati.In turul doi mingea e rotunda.

ironie  •  21 august 2014, 1:29

” colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred, președintele te-a amenințat!”.” de fapt colega ta a exagerat, tipic jurnalismului din ziua de azi, plus ca de fapt s-a dat bine pe langa seful ei. mi se intoarce stomacul.

ce ironie a sortii, tu foloseai „surse” ca sa bagi la apa ministri si acum esti fix in rolul lor. te-au atacat cu propriile arme, nu stiu cat vei rezista. bafta!

Ciprian  •  21 august 2014, 1:29

frustrarea este mare d-nule Tolontan…va intelegem…!!!

gigelwest  •  21 august 2014, 1:33

domnu’ tolontan, va inflamati degeaba. basescul n-a zis nimic rau de dumneavoastra, a punctat doar ca firma (compania) pentru care lucrati dumneavoastra s-a finantat prin metode neortodoxe. Na, amu ca dumneavoastra ati beneficiat de treaba asta e alta problema, dar cred ca stiati de asta 🙂 si v-a adus un plus fata de altii

postacul  •  21 august 2014, 1:43

Ancheta Galei Bute nu va insemna mai mult decat un „demers jurnalistic”. Cine asteapta altceva, din partea DNA, ori nu a trecut de varsta pubertatii, ori propaga intr-o directie. Restul e cancan si protectie pentru nimfa si gasca ei

alexa  •  21 august 2014, 1:51

Sinistru! Si ridicol!

Cred insa ca ar trebui sa va ginditi daca nu ati gresit considerind ca raul cel mai mic e ok si merita sustinut. Pt ca o data ajuns la putere raul cel mai mic nu are nimic bun pentru care sa lupte decit pentru putere goala, ceea ce s-a si intimplat.

In plus daca urmareati mai atent modul in care presedintele a abuzat continuu spiritul legilor si a interpretat in interes propriu litera legii inclusiv cu sprijinul curtii constitutionale ati fi observat din 2007 sau macar din 2009 ca TB este un pericol pentru democratie nu doar pe termen scurt. Si nu pt ca ne aduce in ridicol cu ce spune si face (sustinerea Elenei Udrea acum e doar cea mai recenta dovada a iresponsabilitatii si lipsei de committment fata de serviciul public). E grav pt ca a creat un stil de politica pe care Ponta il va putea continua. Se va folosi de deciziile curtii constitutionale luate in avantajul lui TB si care utilizeaza justificari de o calitate jenanta a argumentatiei. Si nu va mai gresi grabind lucrurile ca in 2012 🙁

pawn  •  21 august 2014, 2:07

nici n-am citit pana la capat aberatia asta. „l-a amenintat presedintele..”. cu care, altfel, are „discutii barbatesti”.
asa ca, voiculestilor, ganditi-va bine inainte de a-l trimite unde merita pe acest…err, „oponent”, frate! „dizident” al regimului bashescu, acest nelson mandela pe care-l aveti acolo.
ce mircea badea?? il aveti pe ditamai tolontan, care tocmai a stricat relatia cu strambul de la cotroceni (pun pariu ca in loc de „strambul” o sa treaca „omul de la cotroceni”)

diferenta dintre noi, astia neamenintati de neomul de la cotroceni si tolontan (si toata legiunea dezamagitilor de bashescu: sever voinescu, diaconescu, cristian preda etc etc) e ca noi, de cand a candidat prima oara individul asta la primarie, l-am vazut ca pe un serios urmas al lui nicolae ceausescu

fan  •  21 august 2014, 2:12

Basescu a luat-o razna pe ultima suta de metri. Continua cu amenintarile pana si la adresa celor care au incercat sa pastreze echilibrul in tara asta zdruncinata. Cine a spus ca acest om e in stare sa calce pe cadavre a avut mare dreptate.
Nu te lasa intimidat pentru ca nici macar Basescu nu e nemuritor in functia de presedinte.
Sunt alaturi de tine

Nik  •  21 august 2014, 2:14

Tolo,

investigatiile echipei gsp in cazurile politice care au afectat sportul sint exemple autentice de jurnalism asa cum ar trebui sa existe, ca un „rau” extrem de necesar pentru societate.

Cred ca Mirela Neag ar fi trebuit sa te sune sa va felicitati reciproc, Base a confirmat ca v-ati facut foarte bine munca de jurnalisti. Etichetarea de „lichea” e chiar mai simpatica decit clasica „mai, a n i m a l u l e”. Trist e ca Romania si-a ales astfel de oameni ca presedinti.

Ai spus foarte bine in ultimul paragraf, cind ajung in opozitie toti isi schimba parerea. In functie de interesul lor, poti deveni ba cea mai mare lichea, ba cel mai corect jurnalist. Totul in alb/negru, fara pic de nuante, asa cum au si decurs luptele politice in ultimii ani.

E mare lucru sa-i iriti pe Voiculescu si pe Basescu cu aceeasi ancheta (cazul Ridzi). La cit mai multe astfel de investigatii, ma bucur ca banii de la crescent au finantat si ceva folositor cu adevarat, lasind la o parte masinaria de r***t antenista.

N

ispirescu  •  21 august 2014, 2:38

Tolontan,

de citi ani lucrezi pentru Voiculescu-Crescent? Crescent, stii? FIRMA Securitatii. A, ca nu era ilegala? Stiu. Dar imorala cu spume a fost mereu? Tu moral? Tu liber? Voiculescu om de onoare, asa cum ai scris acum 3 zile, in cel mai prost text al vietii tale?

In rest, moralitate, coloana vertebrala, lupta pentru dreptate, sanatate, fericire si tot ce-ti mai doresti!

Nu pot sa zic ca te urasc, dar nu te mai inteleg de vreo trei zile. Deloc.

Nark79  •  21 august 2014, 2:39

si totusi vad subordonare in textul de raspuns, nu inteleg de ce sa te subordonezi unui montru si sa spui (eu te-am si laudat sefu`) cand raportul e de egalitate, suntem egali si infata legii si a lui Dumnezeu, si apropo, nu mai e presedinte de ceva timp, momentan e numit de Merkel pt. ca a crezut ca sunt unii care comploteaza ilegal impotriva lui iar acum nu mai stie saraca cum sa o intoarca

Rica  •  21 august 2014, 3:05

Domnule Tolontan , te-ai manjit un pic din borcanu cu miere , apeland la banii solutiei imorale , dar pe parcurs ti-ai revenit.

Zidarul  •  21 august 2014, 4:29

Regretabil ca presedintele nostru continua amenintarile la adresa jurnalistilor.Credeam de cazul Firea ,ca fiind doar o gafa..insa lucrurile nu stau deloc asa..
Aveti toata sustinerea si respectul meu domnule Tolontan..chiar daca e una doar morala..
Si pe final sa nu uitam ce spunea un nene frantuz….ca lipsa ratiunii naste monstrii.
Va multumesc.

dorel  •  21 august 2014, 5:59

v-ati complacut in cloaca lui voiculescu si v-a fost bine; iar acum, vreti sa fiti „victime onorabile”.

vasco  •  21 august 2014, 6:05

@paul cristian stefanescu,
Corect,tot ce face basescu trebuie verificat din toate unghiurile,decriptat,nu e niciodata ce pare a fi.Candidatura udrei e o cacealma pentru a creste sansele „neamtului”,pana si asazisa rupere a PDL-ului si jalnicele incercari de „atac” la basescu ale lacheului blaga sunt pentru fraieri,miza lor e pe spalarea creierelor alegatorilor,prezentarea „noii drepte”(acelasi PDL servil)ca fata mare,cu un candidat „credibil”Johanis…Coroborate cu atacuri murdare la adresa celui mai credibil contracandidat,Ponta,cu „mari dezvaluiri”prezentate la televiziunile aservite,vor duce la o cursa stransa,cu ce vor mai fura…s-ar putea sa ne trezim,cam pe la anul,cu basescu prim ministru…Vi se pare SF?Mie nu.

ciupi  •  21 august 2014, 6:26

toti sunt o apa – din aceea pe care o tragem dupa ce rezolvam nevoile – si-un pamant – in afara celor care aleg incinerarea. in cazul in care n-ati fi ales ziaristica si v-ati fi indreptat spre politica, ati fi rezistat intr-o asemenea cloaca sau ce?

Daniel  •  21 august 2014, 6:40

D-ul Tolontan, nu am urmarit inverviul TV al d-lui Basescu si nu pot spune daca v-a vizat sau NU pe dumneavoastra cand s-a referit la „lichele”. Din ce am citit eu pe mai multe site-uri, nu pot sa trag o concluzie de nici un fel. Insa nu cred ca se face ca un presedinte de tara sa foloseasca un astfel de limbaj nici macar la adresa unor asa zis jurnalisti (ma refer la cei de la Antena 3). Si aici va dau dreptate. Insa as vrea sa vad aceiasi reactie si la adresa celor de la Antena 3, in frunte cu M. Gadea si M. Badea. Ce fac si ce spun cei de acolo (minciuni, manipulare, amentintari) nu este deloc mai prejos de declaratia d-ului Basescu. Acolo e un linsaj mediatic nemaivazut. O manipulare mai ceva ca pe vremea comunismului.

Asa ca in numele echidistantei, astept un articol la fel de inversunat si importiva celor numiti mai sus. In plus in articolul dumneavoastra legat de d-ul Voiculescu observ un ton mult, mult mai bland, cand in ambele ar trebui sa fie acelasi ton. Nu zic sa fiti mai bland cu d-ul Basescu, dar toti trebuie sa plateasca la fel.

Catalin Tolontan ii da relica presedintelui Basescu dupa declaratiile facute la B1 TV: Nu va trece mult timp si ne vom lamuri cine are dreptate | Presa Online  •  21 august 2014, 6:41

[…] Catalin Tolontan sustine ca presedintele Traian Basescu l-a vizat in mod direct pe el in emisiunea de miercuri seara de la […]

delavrancea  •  21 august 2014, 7:23

@tolo

1. iti dai prea mare importanta. basescu se referea la tot intactul nu doar la tine

2.comiti erori logice grave. faptul ca udrea a furat nu scuza faptul ca voiculescu a furat si ca trustu sau de presa la care lucrezi si tu a fost infiintat cu bani furati de la stat.din partea mea amandoi la presedintie.

3.becali a facut fraude mai mari ca gala bute insa nu prea te-ai ocupat de ele. am uitat de clanul becali iti este frica.

Comentează