Domnule președinte Traian Băsescu,

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

miercuri, 20 august 2014, 11:50

În emisiunea de miercuri, 20 august, de pe B1TV, v-ați referit la ”ziariști lichele și oameni fără caracter”. Nu m-ați numit, dar trimiterea a fost clară. Ce să ne mai ascundem în spatele impersonalului ”se semnează”, ”se face” și așa mai departe, cînd ați indicat explicit că e vorba, printre alte companii media, ”și de Gazeta Sporturilor”. Și alții au înțeles fix același lucru.

La cîteva minute după intervenția dumneavoastră, colega mea Mirela Neag m-a sunat aproape șocată și mi-a spus: ”Nu-mi vine să cred,  președintele te-a amenințat!”.

Asta pentru că ați adăugat că nu înțelegeți de ce organele nu s-au sesizat cînd Gazeta Sporturilor, sub semnătura mea ca administrator, a primit în 2004 un împrumut de cîteva sute de mii de dolari de la firma care era acționara sa de la vremea respectivă, e vorba de Crescent.

Mai mult, v-ați pronunțat că ”în mod categoric, instituțiile statului au greșit”, le transmiteți că ”cei care au semnat trebuie să răspundă” și precizați că acum Președinția a solicitat și ea actele. Mă bucur! Nu pentru că ați crede că știți mai bine decît instituțiile că au greșit, ci pentru că aveți actele. Care oricum sînt publice, aflate în setul de documente al fiecărei companii, depozitat la Registrul  Comerțului.

Apropo, aceste acte au circulat și acum doi ani, tot cînd scriam despre cazul Galei Bute. Un important jurnalist TV m-a întrebat și i-am răspuns.

Sînt convins că aveți oameni valoroși care vi le vor interpreta, lămurind cine decide sursa finanțării firmelor și ce rol și limitări are un administrator într-o procedură legală de de împrumut și, mai apoi, în mărirea de capital. Sînt chestiuni elementare de contabilitate și de legislație a companiilor. Veți vedea că, înainte, ziarul împrumutase bani și de la acționarii fizici pe care-i avusese, de cîteva ori mai mulți decît de la Crescent. Așa se finanțează companiile, domnule președinte: prin împrumuturi, prin reinvestirea profitului, prin mărirea capitalului social.

De ce de la Crescent? Pentru că așa au decis proprietarii ziarului, nu eu. Era Crescent o companie ilegală în 2004? Dacă furase banii poporului așa cum spuneți acum, de ce nu a existat o acțiune legală împotriva Crescent? De ce statul român accepta despre Crescent să fie acționară la multe companii din România și să facă afaceri aici? Atenție, companii cu care însuși statul făcea afaceri.
Imaginați-vă cîți oameni de stat au semnături pe contractele cu Grivco, cea care a fost practic una dintre rezultatele economice ale lui Crescent! Ați fost ministrul transporturilor în atîtea guverne. Aveți siguranța că nici o instituție din subordinea dumneavoastră nu a semnat vreun contract cu o companie a lui Dan Voiculescu, finanțată inițial din Crescent sau unde Crescent era/fusese acționară? Parcă una dintre firmele lui Vociulescu deservea ceva pe la aeroporturi. Îl face asta vinovat sau blamabil pe directorul de acolo sau pe șeful lui, pe ministru? Nu sînt nici ironic și nici insinuant, n-am nici o informație, dar mă gîndesc că ar fi practic imposibil să aveți această certitudine. Nici n-a fi rezonabil din partea mea să vă cer s-o știți pe de rost.

Domnule președinte, nu înțeleg motivul pentru care mă considerați ”lichea”. Dar nu voi coborî limbajul pentru că am credința că, atunci cînd o facem, pierdem cu toții, ca cetățeni. Vă propun altceva.

Acum cîțiva ani, ați făcut insinuări publice despre mine, într-o conferință de presă, referitoare la cazul Ridzi. Ați bătut apropouri, iarăși fără să numiți, la adresa familiei mele, confirmîndu-mi astfel rodul amenințărilor rostite direct de Elena Udrea în plin dosar Ridzi.

Ministrul Udrea mi-a zis atunci, chiar cînd Parlamentul, inclusiv PD-L vota ridicarea imunității Monicăi Ridzi, că ea nu e Ridzi și că va afla  lucruri despre mine și despre familia mea, pentru că are mijloace la dispoziție. Departamentul de Stat al SUA n-a gustat momentul și episodul a fost înregistrat ca amenințare la adresa unui ziarist în raportul SUA pentru România.

Dar Udrea avea mijloace. Insinuările pe care le-ați pus atunci în circulație s-au dovedit nefondate, în schimb judecătorii au decis condamnări pentru toți cei  12 inculpați din dosarul Ridzi.

”Tablou dezolant de corupție” și ”fapte extrem de grave” au motivat judecătorii verdictul din cazul Ridzi. Nu e definitiv, vom vedea cum se va finaliza.

Mai apoi, într-o discuție bărbătească între patru ochi, mi-ați spus că acelea au fost informațiile despre mine care v-au fost puse pe birou. V-am mărturisit dezolarea că o instituție cardinală din România poate lucra pe bază de zvonuri.

Nu v-am spus atunci, pentru că aflat mai tîrziu, care a fost filiera ilegală prin care eu și colega mea Mirela Neag am fost urmăriți și ni s-au răscolit biografiile pe parcursul cazului Ridzi. N-ați cunoscut episodul, dar i-ați căzut într-un fel victimă. Pentru că n-au găsit nimic compromițător  ați fost probabil mințit și vi s-a aruncat ceva să fie. L-ați rostit așa, într-o doară, cum ați făcut și în seara asta.

Știți, am calculat cîndva cît de puțin ați vorbit cu mîndrie despre compatrioții dumneavoastră și cît de mult v-ați referit la defectele, nereușitele sau presupusele noastre ”lipse de caracter”. Omenește, cred că v-a fost greu să fiți președintele unor oameni atît de inferiori standardelor dumneavoastră. Acum, recunosc, sînt malițios.

După alegerile din 2009, cînd probabil că v-am părut favorabil în opinii, ”corect” spun de regulă politicienii cînd relatările unui ziarist le convin, ați afirmat, într-o emisiune televizată la OTV, că ați băga mîna în foc pentru mine și pentru Cristian Tudor Popescu în privința onestității noastre. Ideea dumneavoastră era că, atunci cînd scriem, o facem pentru că  așa ne taie capul.

Acum am devenit, din nou, altceva în ochii dumneavoastră. Într-un fel e logic, pentru că aveți noi informații, care înțeleg că tocmai v-au parvenit pe birou. Citiți-le vă rog! Am tras adînc aer în piept și mi-am zis să nu ripostez la noile insulte și insinuări. Dar vă asigur altceva.

Ca multe alte milioane de români, amîndoi avem încredere în instituțiile statului. În buna mea credință nu aveți încredere, e dreptul dumneavoastră, dar în instituții avem.

Domnule președinte,

Nu va trece mult timp și ne vom lămuri cine are dreptate.

Noi, cei de la Gazetă, care avem informații că în cazul Galei Bute, finanțată din bani naționali și europeni de ministerul Elenei Udrea, s-a comis o fraudă de proporții, un prejudiciu din bani publici și că acest dosar va ajunge în fața instanței. Din informațiile noastre vom asista la un nou caz Ridzi.

Sau poate că aveți dreptate dumneavoastră, care, folosind informații și interpretări,  vă exprimați despre ”ziariștii lipsiți de caracter”, ”banii poporului” și ”lichele”.

Insituțiile vor vorbi.

Și, cînd o vor face, vă propun să avem onestitatea ca, privindu-ne ochi în ochi și, peste noi, privindu-i pe oamenii care ne urmăresc, pe dumneavoastră ca președinte infinit mai mult, să le spunem care sînt concluziile.

Vă mulțumesc!

PS: Mi-am amintit ceva. In 2004, cind imi dovedeam ”lipsa de caracter”, Gazeta era unul dintre putinele ziare in opoziție față de guvernarea abuzivă Năstase. Noi, Academia Cațavencu (lichidată între timp de oamenii dvs), EvZ și foarte puține alte titluri…

Publicul n-a uitat ancheta cu cele 400 de săli de sport, criticarea lui Anghel Iordănescu pentru că subordonase echipa națională celor de la PSD+PUR și altele. Patronul nostru era în partea cealaltă, noi ne făceam treaba și atacam puterea.

De altminteri, ca proaspăt președinte al României, mi-ați acordat pentru gsp unul dintre primele interviuri din presa scrisă. Apoi, în 2007, am susținut varianta NU la referendumul de demitere. În 2009, alături de CTP, de Adrian Ursu și de alți jurnaliști, l-am făcut praf pe SOV la propriul lui post de televiziune, în acele fierbinți momente de după dezbaterea finală, cînd audiența era chiar mai mare decît la transmisia în direct!

Dacă regret? Nu. Cînd veți fi în opoziție veți descoperi iarăși alte lucruri bune despre noi. Și tot așa.

Comentarii (217)Adaugă comentariu

Mihai  •  21 august 2014, 7:29

In loc sa ne povestiti ceva despre Steaua,Petrolul sau Astra dvs. aberati cu chestii politice(si nu e prima data). Nu am auzit numele Tolontan din gura presedintelui! Nu e de ajuns tot ce se intampla pe A3,A1???..Acum si un ziar de sport face politica?????…bine e mult spus ziar de sport, e un ziar mai mult de can-can! Dupa ce o sa iasa presedinte amicul sefului dvs POnta, sunt curios ce o sa mai aberati dvs si toata cloaca de la A3!

ramirez  •  21 august 2014, 7:32

V-a cam pacalit colega dumneavoastra!!!am vazut emisiune si pot sa va spun ca lichele i-a facut pe pe colegii din a3 iar despre gazeta a spus ca a fost finantata ca si antena1 din banii de la crescent dar dupa cum vad vreti din nou sa manipulati(sunteti buni la asta)oamenii ca nu cumva sa se intrbe ce traba au banii statului intr-o afacere privata cand exista banci care pot sa va acorde imprumuturi!!locul caldut pe care il aveti isi spune cuvantul!!nu sunteti la fel de vehement cand vine vorba despre banii luati de trustul dumneavoastra din bugetul romanilor cum sunteti fata de ceilalti!!ultimele articole chiar daca au vrut sa fie o disociere de voiculescu din partea mea nu v-a iesit mai ales cand spuneti de el ca a fost un om bun si cata grija a avut de angajatii lui dar sa nu uitam cam cati bani i-ati bagat in conturi voi ca trust!!oricum si mie mi-ar fi placut ca in 90 sa am lichiditatile voiculescului si poate as fi fost un „om” mai „bun”ca el sau eram si eu unde e el acum(meritat)si tata avea doi”oameni buni”mai putin in libertate!!!va salut!!

scorpio  •  21 august 2014, 7:35

cataline! flosesti un ton „pisicos” cu un mafiot care stie prea bine cum stau treburile si care e in spatele acestor infractiuni, si asta o stii foarte bine, dar te ascunzi dupa degete.

Calin  •  21 august 2014, 7:35

Am ajuns sa citesc acest blog inainte de a citi orice alta stire. Dialogul dintre Basescu si tine, Catalin, e spumos.

Basescu maraie pentru ca te-ai apucat cu succes sa gasesti capusele de pe dupa urechile animalului lui de companie preferat, sa le pozezi si sa le dai la ziar.

Tu, Catalin, ai lucrat si lucrezi la un ziar finantat de Voiculescu. Si cum Voiculescu s-a nascut sarac si fara caracter, tot ce finanteaza sau a finantat a finantat din bani furati. Cred ca a accepta asta poate fi o pata in CVul propriu, ala pe care il inventariezi seara inainte sa te culci, daca ai caracter, dar pata asta nu mi se pare un capat de tara atata vreme cat stii pentru ce o faci.

Acum, Basescu nu a invitat proletarii sa vina sa se serveasca cu calculatoarele, pixurile, mesele si scaunele din redactie. Doar a vociferat ca lui nu-i place si ca INSTITUTIILE STATULUI ar trebui sa se uite acolo. Amandoi sustineti increderea in institutiile statului, asa ca nu o vad ca pe o foarte mare amenintare. In campanie electorala fiind, e normal sa incerce sa discrediteze partea care ii arata ca mizeaza pe un schweizer pe care vrea sa-l vanda pe post de parmezan.

Succes, Cataline! Pe mine unul nu ma intereseaza de unde sunt banii. Ii las pe altii sa aiba grija asta. Oricum, prin ce a trecut tara asta in ultimii 25 de ani, bani 100% curati din punct de vedere moral nu exista. Ideea e ca eu ii consider curati daca prin folosirea lor cineva ca tine, ca voi, face ceva sesizabil pentru transformarea pasalacului nostru intr-un stat functional.

CrisPres Catalin Tolontan ii da relica presedintelui Basescu dupa declaratiile facute la B1 TV: Nu va trece mult timp si ne vom lamuri cine are dreptate – CrisPres  •  21 august 2014, 7:39

[…] Catalin Tolontan sustine ca presedintele Traian Basescu l-a vizat in mod direct pe el in emisiunea de miercuri seara de la […]

akka  •  21 august 2014, 7:47

Te cam bagi in seama asa aiurea.Si Banciu ti-a zis asta de mai multe ori.Vad ca unii tot bat gala bute.De SOVA nu zice nimeni nimic si nu explica cum a muncit omul asta cu ponta cite 30 ore pe zi luindu-ne peste 1000000 euro din buzunar.E ,ce zici TOLO , MANIPULATULE.Vezi ca mare dreptate are presedintele. Ciocu mic.

dan din salajan  •  21 august 2014, 7:48

totul se trage de la razboiul cu prezidentiabila : Udrea. de ce o tot sustine, numai domnul Presedinte stie.

constantin tiron  •  21 august 2014, 7:51

Domnule Tolontan ați fost și ați rămas un jurnalist care nu ați ținut cont de funcția lichelelor și i-ați încondeiat așa cum se cuvine.Acest individ care a ocupat fraudulos funcția de președinte a României timp de zece ani, sprijinit de o parte din instituțiile statului pe care noi le plătim, mai are puțin și va plăti cu vârf și îndesat toate abuzurile și toate fărădelegile pe care le-a comis pe parcursul celor două mandate.Nu-l băgați în seamă și continuați să fiți în slujba poporului așa cum ați fost până acum.

Tolontan, răspuns pentru Băsescu: Nu înțeleg de ce mă considerați lichea | Reporter Virtual | Portal  •  21 august 2014, 7:58

[…] Citiți textul integral pe blogul lui Cătălin Tolontan […]

Kius  •  21 august 2014, 8:07

Tolo, din pacate ai cazut in capcana. Tot ce incearca Basescu este sa il transforme pe Voiculescu intr-o tema de campanie. Acum cinci ani cine nu vota cu el era marioneta lui Iliescu, in campania asta cine nu voteaza cu parasutista e marioneta lui Voiculescu. E doar un cancan de prost gust pentru a deturna atentia de la sutele de subiecte care ar trebui discutate.

Nu am vazut emisiunea,dar as fi curios si daca a zis ceva si de Plesu, platit din bani proveniti din trafic de copii. 🙂

EU_TOLO  •  21 august 2014, 8:14

Tolo prin GSP a descoperit cazul Ritzi…si sper ca in curand si Udrea sa fie langa Ridzi…
P.S. nimeni nu este usa de biserica, dar unii nu se opresc deloc

dynamic  •  21 august 2014, 8:14

Excelent articol! Felicitari!

ION MILITARU  •  21 august 2014, 8:17

Felicitari Catalin!Dar inca nu convingi..
1.Ripostezi dupa ce consideri tu ca esti atacat pe nedrept..
2.Te jigneste si te ameninta si tu drept raspuns te scuzi argumentand ca ai fost candva de partea lu si impotriva dusmanilor lui.
3.Arati frica scriind doar de Ridzi si Udrea,refuz sa cred ca nu ai destule informatii privind
fraudele si abuzurile facute de ,,domunul presedinte,,de curiozitate,poate mi a scapat, ai scris
vreun articol care il incrimineaza in mod direct pe ,,domnul presedinte,,?sau il crezi atat de nevinovat si atat de prost informat cum se scuza intre 4 ochi?
E posibil ca un presedinte de stat sa fie atat de prost informat?vezi cazul tau,vezi cazul mircea basescu,vezi cazul ridzi sau udrea si multe altele..
Crezi ca ,,domnul presedinte,,nu stie sau nu stia ca RIDZI ,UDREA sunt vinovate?
Crezi ca habar nu avea de ,,aventurile,,fratelui sau ?
4.Esti prea indulgent Catalin,lasa frica deoparte,daca te stii curat ,Dna ,nu are ce sa ti faca nu ?
:))))) doar ai incredere in institutiile statului si nu le comentezi deciziile :)))
5.Sunt curios daca va treziti cu un dosar fabricat la, Dna,ce veti comenta..sau va veti duce ca
,,mieii la taiere,,…
Doamne fereste Catalin sa ajunga aceasta infractoare presedinte,atunci ar trebuii sa regreti ca
la un moment dat ai ajutat toata aceasta haita sa faca toate aceste abuzuri..
si din suflet i ti spun sper sa nu ajungi sa comentezi pt prima data in viata o sentinta nefavorabila ..Sper sa nu ajungi sa ai nevoie de colegi trustului sa te apere sau sa se plimbe in jurul Cotroceniului in semn de protest..
6.Cum e posibil ca un presedinte de stat sa aduca toate aceste amenintari mafiote?
Ia atitudine Catalin si ataca in mod direct,,raul cel mare,,nu intoarce si celalalt obraz…

gigi  •  21 august 2014, 8:22

Basescu si Udrea or sa sfarseasca in puscarie acolo unde le este locul… Aveti putina rabdare.

birlic  •  21 august 2014, 8:25

Tolo,nu-ti place cand cineva te atinge si cu atat mai mult Presedintele ,care trebuie sa taca, numai pentru cei de teapa voastra e democratie, pentru Domnia sa nu ,ca reprezinta Institutia ,voi reprezentati SRL-ul si puteti, ca aveti Academia la baza ,academicieni ca voi au adus Bacalaoriatul la nivelul unei Scoloi de soferi.

aer  •  21 august 2014, 8:39

comentariiile tale post voiculescu. incep cu o oarecare disociere, independenta de ceea ce striga „ziaristii” de pe la antene, urmand ca zi de zi, articol de articol sa te apropii, in cuget si-n simtiri, de ei. ma gandeam ca se aplica tactica ziaritul bun si ziaristul rau, dar din cate vad, spre safarsitul lunii, toti o sa strigati la unison: free felix, basescu la puscarie. hai sa ne plimbam fericiti!

mihai  •  21 august 2014, 8:43

TOLO = ultima speranta!

sly  •  21 august 2014, 8:45

De acord cu dvs.d-le Catalin.Joc murdar si marsav din partea unei persoane care simte ca ceea ce vrea sa faca in viitor este deja incheiat negativ.Udrea vrea sa fie presedinte pt a scapa de dosar si condamnare, dar dupa acest atac marsav ma gindesc ca EA nu a putut sa lucreze singura fara a avea protectie de sus.

C Bojan  •  21 august 2014, 8:49

Rectific Dragă Tolo… 😛

ioan  •  21 august 2014, 9:04

-Dle TOLONTAN

Va aprceciez ca ziarist de sport, desi nu am fost intotdeauna de acord cu opiniile dvs., dar vi le-am respectat , pentru ca fiecare are dreptul la opinia sa functie de ce cunostinte are, informatii sau simpatii.
Este a doua oara dupa cazul Ritzi, cand imi scot palaria in fata dvs., va apreciez si va stimez pentru curajul avut in a il infrunta pe presedinte, care se stie este razbunator si nu se lasa pana nu pedepseste pe cel care l-a infruntat.
Scrisoarea, continutul ei este tulburator, arata adevarata fata a celui care a condus destinele Romaniei timp de zece ani.
Nu mai este mult, si asa cum spuneti, timpul va da dreptate celui care o are.Dar ce facem cu oamenii a caror destine au fost distruse in aceasta perioada.
Cum si cine va plati, sper sa nu se apecieze ca fiind opinii politice cele spuse si dispuse a se executa.

ionna  •  21 august 2014, 9:05

„Nu crezi pana nu ti se intampla si tie!” spune o zicala!. Acum pricepeti cum e cu amestecul in justitie, dosare comandate,sentinte comandate, daca superi, deranjezi afacerile famigliei? Acum pricepeti ce patesc cei ce se abat de la „linie”? Stat de drept, nu?

Un anti-basist  •  21 august 2014, 9:18

Catalin, sa fie o lectie pentru tine. Asta se intampla cand ataci femeia unui barbat, vede negru in fata ochilor si te distruge, oricat de tare l-ai fi slugarit pana atunci. Sanatate si sa-ti fie de bine

eugeniu  •  21 august 2014, 9:21

Tolo , simpaticule , crezi ca acest slalom prin amintiri , nu intotdeauna placute , clarifica ” disputa ” ? Atitudine pentru guvernare ” abuziva ” ati avut si in perioada 2005 – 2011 ? Eu nu prea am vazut ! Sigur ca la gala Bute s-au facut matrapazlacuri , mai pe sleau , s-a furat , dar de unde certitudinea ca se va face lumina ? Sa dea Domnul sa se’ntample ceea ce dorim cu toti , cei mai multi ; altfel nu te vad bine .

MRR  •  21 august 2014, 9:27

Basescu riposteaza incercand sa insinueze ca e victima, numai ca ii lipseste calmul si lacrimile de actor de dinaintea alegerilor …acum este agresiv fiindca are pe constiinta nu un plan de subminare a economiei ca atunci ci fapte penale infaptuite…iar de rezultatul alegerilor depinde soarta lui, a familiei si acolitilor lui…in zilele astea isi joaca ultima carte : totul sau nimic !

Viorel  •  21 august 2014, 9:28

@ Tolo: Inca o opinie absolut rationala si aliniata cu ceea ce cred ca ar tb sa ne defineasca ca societate. Prietenii imi spun ca sunt un „basist” obsedat, insa ce unii oameni nu inteleg este ca multi „basisti” nu au de fapt nicio treaba cu Basescu, ci cred in ceea ce a implementat, in cateva directii cheie. Atat. Daca Elena Udrea a comis ilegalitati, ma voi bucura la fel de mult daca este condamnata ca in cazurile Nastase si Voiculescu.

rapidist de cand ma stiu  •  21 august 2014, 9:29

Domnule Tolontan,da-mi voie sa-ti spun,fara rautate,ca esti un naiv,dar un naiv frumos! Spun asta pentru ca tot crezi ca ,,institutiile statului”si mai ales DNA-ul sunt independente! Nu,nu sunt,iar mesajul de aseara a fost clar: ,,nu va luati,voi,procurori pusi de MINE de DOAMNA ci vedeti ce-i cu firma Crescent”! Doar nu ascultai de ,,niste lichele”,ascultati de ,,presedintele ales”,cum ii place sa-si spuna! Securistul asta batran e diabolic,zau,imediat ,,arunca pe piata soparle” cand subiectele din presa il vizeaza pe el,sau pe apropiatii lui! Vorba lui nea Mitica: ,, coarda batrana”! Si ca sa-ti demonstrez ca DNA-ul e cel mai ,,basist” te intreb ,,ce s-a ales de toate plangerile facute de corpul de control al Guvernului”? Nimic,zac intr-un sertar,prafuite! Voi continuati sa va faceti treaba,dati in TOTI,dar de raspuns in fata Legii vor raspunde doar UNII! Ca ,,asa-i in tenis”! Spor la treaba!

jaoju  •  21 august 2014, 9:29

ca intotdeauna aveti dreptate, d-le tolontan, nu exista ‘ziaristi lichele si oameni fara caracter’, toti sunt perfecti; presedintele vorbeste anapoda, ca de obicei…
in alta ordine de idei, fiind un articol important, as fi cautat sa evit formularea ‘una dintre rezultatele economice’, nesigura, ca si, mai jos, ‘una dintre putinele ziare’

george  •  21 august 2014, 9:29

Lasand la o parte derapajele media de ambele parti ale baricadei, un lucru e cert Cataline ai sa simti pe pielea ta justitia „dreapta” din Romania, ce exemplu mai bun putea sa existe decat un jurnalist ca tine, care chiar ai fost vertical (fara nici o ironie), dar care a sarit mai mult calu’ decat trebuia la adresa „celui care a miscat justitia in romania” , deranjandu-i marea dragoste (pt ca asta a fost pinia ta in ultimii ani ca DNA functioneaza, ca justitia isi face treaba).
Daca omul acesta va ramane puternic dupa decembrie sa vezi atunci Cataline ce bine a fost sa privesti relaxat zbaterea celor care tipau in cazurile Nastase, Voiculescu si altele…

larkins  •  21 august 2014, 9:32

suntem tara lui Papura Voda,toti o apa si-un pamant.pleaca unul….vine altul….nimic nu se schimba…au trecut 24+ de la Revolutie si noi ne tot ducem in jos…si s-au tot perindat atatia si atatia prin politica.ce a ramasbuzunarele lor pline si tara noastra a tuturor ruinata,nu tu autostrazi,nu tu spital,nu tu nimic.

noapte buna Romania!!!

maigret  •  21 august 2014, 9:33

Cu respect,Domnule Tolontan!NU SUNTETI SINGUR!Punem NOI capat basismului orinar si nesimtit in Romanica!!!

Emil  •  21 august 2014, 9:34

Comentariul no. 23 este cel mai la obiect pe aici. Iar cel mai abracadabrant este cel care spune că Videanu (căruia Neasemuitul 🙂 i-ar fi acordat protecţie… ) a furat mai mult decât Năstase. Mai mult decât Năstase? Hai dom’ne să ne păstrăm uzul raţiunii.

Emil  •  21 august 2014, 9:37

Nu e rau ca faci anchete, ca dezvalui ilegalitati, indiferent cum ii cheama pe protagonisti. Dar inceteaza sa te victimizezi: ti-a convenit rolul de administrator al unei firme care traia din banii Crescent. Punct. Daca n-ai fi stiut, cum probabil s-a intamplat cu alti angajati, mai ziceam. Te umpli de ridicol!!!

Razvan  •  21 august 2014, 9:43

Tolontane, ia de la basescu!!!Asa iti trebuie fiindca la experienta pe care crezi k o ai nu ai inteles k este razboi si ai ales tabara perfida. Cand colegii din trust se luptau cu basescu tu ai preferat sa il iei in brate. Mancai la masa lui voiculescu dar te „culcai” cu basescu si oamenii lui. Cat despre speranta ta in dna, nu faci decat sa demonstrezi ca esti naiv: de ce dna ul nu s a legat de udrea atata timp? De ce dna ul a facut flagrant interlopilor iar dupa publicarea înregistrărilor a ajuns sa il retina pe basescu mircea? Concluzia este ca ai avut un ton de pisicut in articolul smiorcait pe care l ai scris…. Cand ai scris despre voiculescu erai elefant iar acum un biet pisic. Rusine Catalin Tolontan!

Kuky  •  21 august 2014, 9:46

Lol, nu a fost nicio amenintare. Doar constatarea ca, desi se stia la fel de bine si in 2004 ca banii aia provin de la Secu, asta nu te-a impiedicat sa semnezi pt ei.

Legal nu e nicio problema, moral ai cam iesit de cacao. Deh…

doar cititor  •  21 august 2014, 9:47

Domnule Tolontan,va urmaresc anchetele de ceva timp si sunt de acord cu demascarea hotiei si cu faptul ca vinovatii trebuie sa plateasca. Ati inceput sa va „turnati” unii pe altii. Basescu si ai lui fac anchete si „praduiri” la DNA pe o parte,Ponta pe alta parte. Problema este ca marea parte a banilor raman tot acolo si asta nu ajuta cu nimic poporul roman.In curand,se va schimba puterea….Vor iesi aproape toti din puscarie si vor continua sa „suga” de la stat. Bineinteles ca vor intra ceilalti in locul lor,dar nici asta nu ajuta cu nimic omul de rand,prostul caruia i-a fost inselata increderea. Trebuia sa stiti de la inceput ca si clasa politica este implicata mai mult sau mai putin in sport,pentru ca sportul a ajuns o masinarie de facut bani la ora actuala si cele mai mari „sugative” de bani,ne conduc viitorul (negru de altfel). Deci trebuia sa va asteptati la un efect bumerang de cand ati hotarat sa sapati in asa zisa „lume a banilor murdari”. Mi-as fi dorit totusi,sa ramaneti neutru…..

EstNordEst  •  21 august 2014, 9:48

Domnule Tolontan, ceea ce mi se pare de-a dreptul revoltator este ca in alte cazuri mult mai evidente, domnul nostru presedinte isi fereste privirea. Sa va dau cateva exemple care mai mult sau mai putin au ajuns la vremea lor si in vizorul presei.

1. Romania Libera imprumuta aproape un milion de euro de la Astra Asigurari. Ambele patronate de nimeni altul decat omul de casa al lui Traian Basescu. Da, vorbim despre domnul Adamescu (senior). In plina campanie electorala pentru presedintie, domnul Basescu isi face campanie pe banii oamenilor asigurati la Astra… in timp ce Astra refuza sa plateasca zeci de mii de daune pe RCA-uri. Prima editie a revistei pentru femei (imi scapa numele insa sigur era publicata de Romania Libera) avea in prim plan tanara familie Basescu (EBA + SIDA)… impreuna cu micutul nepotel al presedintelui.

2. Ca tot am ajuns la cazul Astra si la vestitul ei actionar. Pe sistemul matematic:
Se da o entitate A (Crescent) si se considera ca aceasta functioneaza fraudulos sau cum vreti dvs.
Enunt: Gazeta Sporturilor a imprumutat bani de la Crescent ==> Gazeta Sporturilor comite o ilegalitate.

Atunci, pastrand logica, cum ajunge aceeasi Astra Asigurari sa asigure intreaga flota TAROM, fara reasigurare, in conditiile in care, evident, ASF-ul descopera o marja de lichiditate mult sub cea impusa. Ceea ce poate inseamna, evident, incapacitate de plata.

Plus ca evident, cine poate hotara cand o institutie / o entitate juridica functioneaza ilegal? Cine in afara de justitie? Raspuns: nimeni! Nici macare presedintele… Iar daca ma intrebati pe mine, cu atat mai putin ar trebui sa-si dea presedintele cu parerea. Pentru ca voit sau nu, ar insemna influentarea justitiei.

Daniel  •  21 august 2014, 9:50

Domnule Tolontan, atunci cand presedintele a folosit aceste cuvinte ”ziariști lichele și oameni fără caracter” , e posibil sa se fi gandit la Badea , Ciutacu, Gadea , Chiriac …cainii de paza ai motanului inlantuit …cred

Victor  •  21 august 2014, 9:50

Ca Udrea va fi un nou caz Ridzi… incearca sa te limitezi la a-ti exprima propria parere, fara surse. Fiindca, dat fiind ca afirmi „din informatiile noastre” Udrea va fi un nou caz Ridzi, rezulta ca va fi condamnata, din informatiile pe care le aveti. Astfel de informatii nu le-ar putea avea decat judecatorul. De aici si problema afirmatiei: intra in teritorii periculoase ( repartizare de dosar controlata, antepronuntare si chiar judecatori marioneta, corupti ). Nu m-ar mira ca avocatul viitor al blondei sa foloseasca ulterior acest articol… Faptul ca ai informatii ca va fi trimisa in judecata este la fel de grav. Fiindca, atunci cand constata ca exista suficiente probe si urmarirea penala este completa, procurorul intocmeste rechizitoriul. Ma indoiesc de faptul ca a fost intocmit rechizitoriul. Deci, procurorul, in afara faptului ca furnizeaza informatii din dosar, se antepronunta asupra trimiterii in judecata, inainte de terminarea urmariri penale. Mai mult, din cum ai adaugat la final ca va fi un nou caz Ridzi, ar rezulta ca ai avea informatii chiar despre o condamnare, macar si in prima instanta. Nu o impinge pana la „un nou caz Ridzi”, fiindca implicit nu vei putea explica informatia si sursa. Ca doar nu stii cum se va finaliza cercetarea judecatoreasca.
Dar blonda chiar merita sa dea cu subsemnatul la procuror si sa fie audiata de un judecator. Dupa care… va decide omul.

IN REST, este vorba de una dintre marile mizerii „la vedere” ale lui Basescu de cand e presedinte – cum ar fi trimiterea EBE-i la PE, amenintarea lui Firea in cazul Nana – ultima semanand izbitor cu cea de ieri.

Contextul e clar – candidatura matroanei parcarilor in conditiile spinoase ale anchetei Galei Bute.

Caracterul si lichelismul ( + grotescul unui batranel indragostit lulea de o bomba sexy )lui Basescu se vede de fapt din sustinerea initiala a lui Diaconescu si apoi trecerea imediata la sustinerea matroanei, dar a mai trantit si DECLARATIA CA DIACONESCU ESTE TRADATOR ( a votat suspendarea ). Asta da caracter. Asta da indragosteala.

In orice caz: latra, dar nu musca. In orice caz: Basescu, actualmente, este departe de a mai fi sau a reveni la animalul politic de odinioara.

Pe cale de consecinta, ai acordat prea multa atentie cazului. Erai mai util societatii daca faceai decat o trecere in revista a amenintarii, agatai acolo cateva observatii si atat.

Suporter  •  21 august 2014, 9:51

Un ziarist a scris.

Radu  •  21 august 2014, 9:54

Catalin Tolontan, sa nu incercam sa-i prostim pe prosti. Aici nu se pune problema de legalitate, ci de moralitate. Cum de un ziarist pretins informat, pretins cu coloana vertebrala, accepta sa lucreze la o publicatie finantata de fosta Securitate ?

Sf. Hectarie de la Nana  •  21 august 2014, 9:55

Institutiile si structur’le „e” bune cand dau verdictul pe care-l asteapta Basescu. Cand nu-l dau asa, nu „e” bune.

Partea cea mai proasta a acestei chestiuni este ca oameni cu capul pe umeri si informati(oficial si neoficial) nu-si dau inca seama ca toate cuvintele mari rostite de Basescu si gasca lui au rolul de a muta banii dintr-o parte in alta. Este un razboi economic care se poarta sub acoperirea „reformei” si „justitiei”, sub acoperirea „anticomunismului” si a „prieteniei cu Westul si scutul”. Este un Razboi care nu are nimic de a face cu legile economiei de piata(atat cat sunt ele) prin care se face acumularea primitiva de capital folosindu-se mijloacele si institutiile statului.

Asta inseamna presedinte „jucator”. Asta inseamna sa fii impotriva „mogulilor”, a „cleptocratilor” si a nu mai stiu cui.

VALY  •  21 august 2014, 9:56

draga tolo,nici usturoi n-ai mincat nici gura nu-ti miroase!

dorel popovici  •  21 august 2014, 10:01

Prea adevarat,tot ce ati scris.sincer mi-a placut articolul, desi parca e prea tarziu scris, d-le Tolontan.
Noi nu ne vom trezi niciodata

daniel  •  21 august 2014, 10:01

Traiane, se strange lantul, degeaba imprastii cu cacao in jur, ca pitecantropul frustrat Negrea

Violeta  •  21 august 2014, 10:02

Ma asteptam la ceva mai taios, se simte frica in cuvintele tale. Nu raspunzi unui individ ce te ameninta cu atata umilinta, nu cand esti curat.

montezuma  •  21 august 2014, 10:04

cata exagerare….un articol kilometric pentru o fraza spusa de Presedinte, printre alte 100000 de fraze.
Nu cred ca e o problema ca institutiile statului ti-au „scormonit” trecutul. e foarte bine, asa sa se faca cu toti oamenii din spatiul public si totul sa fie la vedere, ca sa nu mai existe motive de santaj. E foarte bine insa ca nu au gasit nimic. Deci nu ai de ce te teme.
exagerare maxima insa…

Marius  •  21 august 2014, 10:06

Bine Spus ! De data asta chiar meriti felicitat ! Se pare ca , voi jurnalisti „afiliati” Trustului Intact nu mai aveti nici un drept !

Florian  •  21 august 2014, 10:08

Maestre ce nu inteleg este faptul ca atunci cand Presedintele a mentionat ” Crescent ” ai sarit cu ” gala Bute ” . Straniu !!!

zapp  •  21 august 2014, 10:20

tolontan e un maestru in abureli. nu degeaba este parte din grupul intact. i s-a repartizats a faca parte din societatea civila, sa atace discret anumite derapaje dar sa fie omul lor acolo.dovada suprema ca este trup si suflet din inatcta este cand face pe naivul in ce priveste finantarea propriului lui ziar.
credibilitatea lui tolontan este identica cu a lui ritzi sa a lui udrea.
sunt toti o apa si un pamant.

aspida  •  21 august 2014, 10:20

cum spunea dna narcisa iorga,ești doar o mască!nu te mai da imparțial,du-te lângă gâdea și badea!

Comentează