Ziua care a durat 12 ani

UPDATE 2: Gazeta  a publicat azi o pagină de ziar ca reverență pentru contribuția Cotidianului și a lui George Lăcătuș la condamnarea în justiție a fărădelegilor de la Loteria Română. Este  proba concretă și inatacabilă că munca onest făcută durează. În acest caz, rezultatele au supraviețuit închiderii ziarului Cotidianul!

marți, 26 august 2014, 7:06

UPDATE 2: Gazeta  a publicat azi o pagină de ziar ca reverență pentru contribuția Cotidianului și a lui George Lăcătuș la condamnarea în justiție a fărădelegilor de la Loteria Română. Este  proba concretă și inatacabilă că munca onest făcută durează. În acest caz, rezultatele au supraviețuit închiderii ziarului Cotidianul!

UPDATE 1: Vă recomand reconstituirea lui George Lăcătuș, cel despre care am scris repetat, pentru că merită. Era un competitor formidabil în materie de investigații. El a descris, în Cotidianul, exact sistemul cazului care a și dus la condamnare. Are dreptate: îl invidim colegial. Erau vremuri în care pentru o anchetă se luptau două, trei ziare fără alt interes decît descoperirea adevărului!

„Onorată instanță,

Mă adresez dumneavoastră în calitate de om de afaceri care controlează societăți cu 4.000 de angajați, ca membru într-un partid politic ce reprezintă interesele a tot mai mulți cetățeni cu drept de vot, ca senator, membru în Comisia pentru Privatizare și Admistrarea Activelor Statului, fost viceprim-ministru, președinte fondator al clubului de fotbal Rapid București”.

„Articolele «Copos și Corupția» și multe altele pubicate de acest ziar reprezintă un șir de insulte și calomnii la adresa mea”.

„Subiectul articolelor nu are nici o legătură cu profilul sportiv al publicației Gazeta Sporturilor”.

„Titlul este scris cu caractere neobișnuit de mari”.

„Cuvîntul corupție este menționat de 10 ori, aplicîndu-se principiul clasic de dezinformare și denigrare dirijată”.

„Impactul pe care articolul l-a avut asupra imaginii mele este foarte mare, fiind publicat și în presa scrisă, și pe internet”.

„În plus, articolul a avut ecouri din opinia publică. Pe blog au fost 250 de comentarii, din țară și din străinătate!”.

„Articolul reprezintă o defăimare și conține expresii drept «afacerist judecat», evident cu sens peiorativ”.

„Campania de dezinformare și de calomniere a continuat”.

„Tolontan Cătălin este departe de poziția unui jurnalist care-și îndeplinește și-și respectă profesia!”.

„Ziaristul face o politică partizană și manipulează opinia publică”.

Așa se adresa George Copos judecătorilor în 2006. Citatele sînt reproduse întocmai din plîngerea sa. Avea motive să fie supărat. Războiul dura.

Încă din 2002, pe cînd lucram la ProSport, împreună cu un grup de colegi, în principal Decebal Rădulescu, Costin Ștucan și Marius Geantă, investigasem conexiunile dintre Loterie și Rapid.

Articolele expuneau filiera personală și de business dintre George Copos și Nicolae Cristea, șeful Loteriei Române și una dintre figurile enigmatice ale acestor 25 de ani tulburi.

„Prin contracte suspecte, sume de ordinul miliardelor au fost vărsate de-a lungul anilor din conturile Loteriei către firmele private ale unora dintre capii fotbalului românesc, printre care George Copos şi Dumitru Dragomir”
                                                                     ProSport, iulie 2002

Și alte ziare scriau despre mișcările tenebroase ale Loteriei, dar statul îi proteja pe cei implicați. Ne spărgeau mașinile și nu pățeau nimic. Își continuau afacerile.

În 2006, procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Cristea, Copos și a interpușilor lor.

După 8 ani de proces și 12 ani de campanie de presă, ieri a sosit verdictul Tribunalului București.  Copos și Cristea au primit 4 ani de închisoare cu executare.

Sentința Tribunalului București este definitivă și, cu ea, subiectul s-a închis. Definitiv.

A fost cea mai muncită și dificilă investigație din viața mea de ziarist.

Am deschis această zi care a durat 12 ani cu citatele lui George Copos. O putem încheia citînd un alt mesaj. A sosit astăzi. Ca el au fost mii de mesaje care ne-au însoțit, în toată această perioadă:

„Tu, ca ziarist, ai ceva cu un comportament abuziv față de banii și cu deciziile de care o persoană e responsabilă, nu cu persoana! Ținta sînt faptele, nu persoana”.
                                                                                        Cititor gsp

Ziua își închide pleoapa peste soare, înghițindu-l cu totul. A durat 12 ani.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

cucuredu  •  26 august 2014, 7:32

In sfirsit,dupa 12 ani acesta „utc” ist va locui in extra la domiciliul fortat de la Rahova. Ca suporter rapidist din 1956 nu pot decit sa-mi alin sufletul ca sa facut dreptate si ca Justitia incepe sa lucreze si in Romania!

Cel care a ingropat echipa de suflet a multor suporteri are timp sa mediteze.

Pacat ca din bani furati nu inapoiaza un procentaj echipei, sper ca Tudorica, trompetistu de acolo din ceruri sa-i sparga timpanele in celula de lux a lu’i copos!
Aleluia.

ionut  •  26 august 2014, 7:36

Vad ca in articol apare si numele lui Dumitru Dragomir plus alti ,,capi ai fotbalului romanesc,,.De ce ? Sunt si ei comndamnati sau condamnarea lui Copos va da acum dreptul sa spuneti orice despre oricine?

sprinjeanul  •  26 august 2014, 7:55

LASA SA TE LAUDE ALTII TOLONTANE.STI BINE CA LAUDA DE SINE NU MIROASE BINE!

florin  •  26 august 2014, 7:56

Nu crezi ca ar trebui sa urmeze cazul OLTCHIM: miliarde luate din banii statului, de la SC OLTCHIM, chiar si cand era in insolventa, virate in contul CS Oltchim pt a aduce jucatoare sau alte „cheltuieli”, apoi echipa desfiintata pt ca jucatoarele, pe care se puteau lua sute de mii de euro, sa plece gratis. Conturile cui s-au alimentat????

mihai231  •  26 august 2014, 7:58

unicu care nu raspunde este D Dragomir…ma interb:atat de curat a lucrat incat nu exista nimica impotriva dumnealui? Apoi mai este si M.Sandu dar asta este un alt caz….

Gramaticul  •  26 august 2014, 7:58

Extraordinar efort !? Dar care este jobul de ” ziarist”, daca nu acela de a se documenta si de a informa,bre Tolontane ?

bogdan  •  26 august 2014, 8:10

Excelsior !!!!!! Catalin Tolontan!!!!

Bogdan  •  26 august 2014, 8:12

8-12 ani, intr-o tara normal cat ar fi trebuit sa dureze procesul?

Ziua care a durat 12 ani | România curată  •  26 august 2014, 8:23

[…] Citește continuarea pe Tolo.ro […]

pedrogar  •  26 august 2014, 8:40

Felicitari domnule Tolontan,efortul dvs. a fost incununat cu succes. Din pacate anii celor doua condamnari nu se aduna ca la americani ci se contopesc, poate ii mai da un spor de6 luni la prima pedeapsa. Oricum are timp sa mediteze ce a facut bine si ce a facut rau. La multi ani domnule Copos!

io  •  26 august 2014, 8:44

respect, domnule Tolontan! mai aveti pe rol ,,Gala Bute,, si patinoarul din Brasov! daca ar exista vreun concurs, v-as declara ziaristul deceniului unu din noul secol! felicitari pentru ce ati reusit, multumiri pentru binele facut!

Un rapidist  •  26 august 2014, 8:54

Oare George Copos este singurul care face evaziune fiscala?
Daca s-ar face cate un control tuturor celor care au o mica afacere,
am face cerere catre UE sa ne primeasca puscariasii(aia cateva sute de mii).

AndreiDinGalati  •  26 august 2014, 8:56

partea proasta e ca toate condamnarile astea vin gramada pentru a se contopi pedepsele si in maxim 2 ani vedem toti infractorii astia inapoi afara , spalati si curati ca lacrima dar cu banii tot in conturi.macar daca statul ar depune si efortul de a recupera prejudiciile ca si in cazul voiculescu , altfel pedepsele sunt mult prea blande

Gica Paunescu  •  26 august 2014, 9:10

Iar acestui deosebit efort- al ziaristilor, procuraturii, altor institutii ale statului – i se doreste ca raspuns un decret de gratiere, care sa ,, stearga” condamnarile de pana la 7 ani. N-ar fi o batjocura fara de seaman ca acesti infractori – dovediti in instanta – sa scape de efectuarea pedepsei ? Fara a mai vorbi despre faptul ca, prin prelungirea exagerata a duratei procesului, atat Copos cat si Cristea au spre 60 de ani, vor executa adica doar 2/3 din pedeapsa ( ori ,, vitavercea”, adica 1/3 ? ). Cand este vorba despre a se face dreptate in cazuri de acest gen, care privesc devalizarea avutiei publice, este cazul sa ne bucuram. Nu spre ciuda acelora care au fost condamnati, cat ptr. a se arata celor care au de gand sa procedeze identic, sa n-o faca, stiind ce raspuns vor primi. S-auzim de cat mai multe astfel de hotarari ale instantei.

Suporter  •  26 august 2014, 9:28

Cred ca acum cand intra domnul ziarist Tolontan pe fir si incepe sa investigheze nu mai au astia somn. Nu-i vad bine nici pe astia cu gala Bute.

san  •  26 august 2014, 9:38

daca tot ai adus vorba si despre alti oameni din fotbal si nu numai care au avut afceri mai putin curate cu loteria,iar acum stau bine merci,cred ca investigatia ta de 12 ani a fost inutila.

mircea  •  26 august 2014, 9:39

Catalin Tolontan face parte din putinii jurnalisti din Romanica. Sunt convins ca va continua pe acelasi drum in pofida uriasilor presiuni suportate in ultimii ani. FELICITARI, SUCCES IN CONTINUARE si nu uita ca esti ziaristul meu adevarat si pretuit.

Ramon  •  26 august 2014, 10:01

@ cucuredu: dacă Rapid a mai luat două titluri, câteva locuri 2, cupe și supercupe a fost și pentru că Copos a adus bani la Rapid. Era mai bine să nu le mai aveți acum ? Fără jucători de valoare, care au fost aduși pe bani mulți, titlurile nu erau posibile, nimeni nu mai vine în fotbal extaziindu-se pentru un nume. Citește, la Chirilă, cum s-a transferat Ionică Bogdan la Rapid, prin 1936, de ex. Pe BANI!
Procente mari de suporteri s-au transferat la Steaua care, după 1986, a început să aibe performanțe, așa că Rapidul nu mai este demult cea mai iubită echipă din România. Dacă încă mai are suporteri este și pentru că Copos a adus bani și în fotbal nu sunt suficienți doar banii albi.
Tolo: C Este liber să creadă că este nevinovat, chiar și după gratii. El face parte din mentalitatea: dacă furăm și dăm unde trebuie înseamnă că totul este OK. Mi-e teamă că, dacă Ponta va ajunge la Cotro, iar Johannis nu convinge cu nimic, acești ani se vor întoarce. După 25 de ani de jaf, mentalitatea șmecheriei a intrat în reflex și va fi greu să o scoatem. Reversul este ca nimeni să nu ma muncească pe salariile de mizerie, iar patronul să fie nevoit să plătească salarii adevărate sau să închidă, dar ăn acest caz 3/4 din economia noastră s-ar închide.
Dar eu nu vreau să citesc în GSP de mizeriile inerente profesiilor asociate sportului. Acum 42 de ani Sportul era un ziar de informații, acum 1/4 este plin de prostii, lamentările antrenorilor, patronilor. De ce nu faceți un ziar al furtițagurilor din România ? Cine vrea așa ceva, nu are decât să dea banii pe așa ceva. Eu vreau să dau banii doar pe sport.

Silviu  •  26 august 2014, 10:01

Ce frumos ar fi daca toti jurnalistii ar gandi ca tine: „Sentinta este definitiva si, cu ea, subiectul s-a inchis. Definitiv.”

Cătălin Tolontan  •  26 august 2014, 10:15

17, mircea: sint multi jurnalisti buni in Romania! Acest caz este cel mai bun exemplu. Azi,Costin Stucan este redactor sef la ProSport. Iar investigatia s-a construit in competitie cu alte ziare, cum ar fi Romania libera, Evenimentul, Cotidianul, dar si ziare din provincie, d ela cluj, de pilda.

Victor  •  26 august 2014, 10:21

Si ma intorc la discutia mai veche legata de Justitie, in care aduceam tocmai aceste argumente…

Cam cum s-ar explica faptul ca abia in 2006 incep procurorii sa-si faca treaba, in contextul calendarului evenimentelor politice din epoca?
Le trec in revista:
– 2004, alegeri, PUR era in alianta cu PSD, de, toti se asteptau sa castige Nastase.
– 2004 basescu iese Presedinte, se declara „jucator”.
– PUR trece in tabara guvernantilor ( normalo, cum ar spune aia cu diamantinele)
– 2005 apar neintelegeri dintre cei de la guvernare ( Tariceanu si ai lui din PNL + deja PC (nu comunist, ci conservator) vs basescu cu PD si o parte din PNL)
– 2006 PC iese de la guvernare ( aproape imediat dupa trimiterea lui copos in judecata. si nu neaparat pentru el, ci din cauza semnalului)

De luat in considerare si implicarea activa a lui Viorel, pana in 2004 ( sef al corpului de control la prim-ministrul infractor ), implicare in sensul invers intereselor societatii si in sensul normal al mersului Justitiei din perioada Nastase.

Cred eu ca evenimentele descrise mai sus arata cum a fost posbila neirosirea muncii de 12 ani a unora dintre voi (in interes particular, al vostru, al celora care ati muncit) si pedepsirea infractorilor (in interes general, al societatii). Pentru realizarea interesului general va multumim voua si Justitiei. Pentru realizarea interesului vostru particular, vedeti voi cui multumiti. Lui Viorel sigur nu.

Interesul general, totusi, este incomplet satisfacut:

In realitate lui Copos i se va adauga un spor de vreo 6 luni, maxim 1 an si 2-3 luni. Cristea va sta la zdup efectiv 1 an si ceva… Raportat la fapte, PEDEPSELE PREA MICI.

Raportat la prejudiciu si afaceri derulate cu banii proveniti din infractiune… PREA PUTINE CONFISCARI. ( apropo de mult blamata confiscare de la Voiculescu )

Moromete  •  26 august 2014, 10:33

Felicitari Cataline, tie si echipei tale! Merita sa ma repet: Felicitari!!!

sorin  •  26 august 2014, 10:38

Hai si cu Gala Bute! Sa se termine definitiv si cu subiectul Udrea! Hai ca se poate!

Adrian  •  26 august 2014, 10:44

Cum s a exprimat presedintele meu,mafiotul,interlopul sef,aparatorul lu statu de drept vizavi de tine???pe cine sa cred eu???..

cristian007  •  26 august 2014, 11:14

Felicitari.
Pe o nota mai destinsa : cine ar trebuii sa joace rolul dumneavoastra in LoteriaGate? Redford sau Hoffman ??
Pe o nota mai putin destinsa : ce sa intamplat cu Decebal si cu Stucan ce ia amarat asa de tare ? Cum de au ajuns asa de jos cu demersul jurnalistic ? Am citit azi un articol in Prosport excelent scris de Stucan, pacat ca sunt asa de rare.

telespectator  •  26 august 2014, 11:21

Da, poate ca din punctul tau de vedere campania de presa s-a terminat, infractorul a fost condamnat… Dar eu cred ca trebuie lamurit ceva: CUM RAMANE CU RECUPERAREA PREJUDICIULUI? Ca sa nu mai vorbim de dobanzile aferente…
Eu cred ca adevarata pedeapsa pentru unul ca Copos (cacofonie intentionata) nu ar fi 6 luni de parnaie in plus ci recuperarea banilor coirditi impreuna cu acel personaj dubios (Cristea) din conturile Loteriei Romane, adica din teschereaua Statului Roman. Daca nu se intreprinde si nu se finalizeaza nimic in sensul asta inseamna ca victoria ta, Cataline, ramane una simbolica, fara prea mari valente educative.
Sau poate doar asta ti-ai propus?

fanulumocanu  •  26 august 2014, 11:25

Eu n-am inteles de la tine niciodata daca anchetele astea au ca scop final o reforma morala a societatii sau sunt pur si simplu relatarea rece a unor fapte. Pentru ca pe de alta parte te-am tot auzit spunand, in cazul altor condamnati, ca dupa ce isi ispasesc pedeapsa sunt albi ca zapada. Tehnic or fi, dar bonitatea lor morala trebuie sa aiba de suferit. Adica, dupa ce ies sper sa nu mai fie ajutati de media sa functioneze ca modele pentru societate. Poate ca ar fi util ca subiectele astea sa nu fie inchise definitiv, ci sa apara din cand in cand ca un hit la radio. Ca sa nu uitam cine sunt oamenii care dau lectii in media. E suprarealist sa-l vad pe Adrian Nastase ca are pareri in legatura cu mersul societatii.

JD  •  26 august 2014, 11:54

Din pacate aceste condamnari sunt doar praf in ochi. In Romania pedepsele se contopesc, Copos avea de executat deja 3 ani si 8 luni, acum a mai primit 4, asta inseamna ca se mai adauga maxim un spor de 6 luni. Dar Copos e trecut de 60 de ani („la mustatza”) deci toate pedepsele se injumatatesc, adica sporul acela de 6 luni va deveni 3 luni. Luat altfel, pentru toate ilegalitatile lui Copos in Dosaul Loteria, el va plati cu 3 luni de inchisoare. Unde e dreptate in asta? Copos va sta in total, pentru faptele din Dosarul Transferurilor si Dosarul Loteria aproape 2 ani (deci nici macar 2 ani!!!). Si aia 2 ani in regim preferential, el fiind fost ministru, deci o persoana cu acces la secrete de stat. Draga Tolo, nu vreau sa-ti iau din merite, nici vorba, din contra, te felicit pentru rezultatul obtinut si pentru munca depusa. Insa, aceasta victorie e ca si in fotbal cand o echipa merita sa castige, dar este furata de arbitru si pierde pe nedrept, si atunci o numim castigatoarea morala a partidei. Aici Tolo si restul cetatenilor care cred ca s-a facut dreptate, sunt doar castigatorii morali, Copos este adevaratul castigator, scapand cu 3 luni de zile, in asta traducandu-se de fapt cei 4 ani. O mare porcarie asta cu contopirea pedepselor. O porcarie fara sens. In viata trebuie sa platesti pentru fiecare gresala in parte, o mana nu o spala pe cealalta. Am tras sperante ca la noul cod penal se va scoate contopirea pedepselor, dar degeaba. Doar nu sunt prosti parlamantarii sa-si taie craca de sub picioare. Ei si-au aranjat codul penal in asa fel incat sa fie in avantajul lor: injumatatirea pedepselor pentru cei peste 60 ani (toti sunt niste batrani puturosi), diminuarea pedepselor pentru fapte de coruptie (strigator la cer, cand coruptia e cea mai mare problema la noi in tara) etc etc. Suna frumos 4 ani, 3 ani si 8 luni dar cand o iei cu peste 60 ani, contopiri, buna purtare etc si rezulta 1 an si 7 luni, atunci unde e dreptatea?!

Cristian  •  26 august 2014, 12:19

Bravo, domnule Tolontan, felicitari !Va urmaresc constant, de cativa ani, si, in ciuda derapajelor colegilor din grupul Intact ( A3, mai ales) ati ramas echilbrat si cu bun simt. Cred ca nu va e usor, in peisajul mocirlos al mediei romanesti, si tocmai din acest motiv ceea ce faceti Dvs. trebuie, cu atat mai mult, apreciat. Banuiesc ca amaraciunile traite in acest timp au fost mai numeroase decat satisfactiile pe care munca bine facuta ar trebui sa le aduca. E important insa sa nu cedati ( Dvs. si alti cativa colegi din presa, raspanditi pe la diverse publicatii sau televiziuni). Nu sunteti singuri, chiar daca nu simtiti asta in fiecare zi.Succes !

mal de maire  •  26 august 2014, 12:47

Stimate domnule Tolontan

Intrucat va consider in continuare ca un om cu constiinta si onoare imi pare rau sa va aduc la cunostinta ca, pentru moment, incetez sa citesc ziarul dumneavoastra. Cred ca un ziar de sport, intr-o tara in care nu se mai face decat politica si anume la un nivel derizoriu, trebuie sa ramana cantonat in domeniul lui. Cand ziarul de sport o ia razna si intra in campanie electorala, mie personal nu-mi mai trebuie ziarul de sport. Stiu ca nu dumneavoastra sunteti responsabil de ceea ce se decide acolo si la urma urmelor e treaba mea sa ma duc naibii cu idiosincraziile mele. Ceea ce voi si face.

Panaru  •  26 august 2014, 13:09

Si prejudiciul de ce nu-l recupereaza? Cu ce ma incalzeste pe mine ca sta Copos la mititica 4-5 ani? Ca tot pe banii nostri sta. Mancarica, caldurica, probabil si o camera special amenajata. Iese si milioanele furate sunt bine mersi in conturi. Nu tata. Sa-i puna sechestru pe toata averea si sa recupereze prejudiciul produs exact ca in cazul Voiculescu. Pe astia daca ii bagi in puscarie in 2-3 luni se obisnuiesc cu gandul, dar daca ii arzi la bani i-ai nenorocit. Deci pe langa pedepse definitive cu executare vrem sa vedem si niste bani recuperati.

LEFTER POPESCU  •  26 august 2014, 13:13

Domnule Tolontan ,

daca nu era Traian Basescu Presedintele tarii , ramaneai cu scrisul(sesizarea) iar cei corupti traiau bine mersi in libertate, cheltuindu-si sutele de milioane .Sa nu uitati niciodata asta !

Acum sunt arestati ,insa, tare imi este teama ca incepand cu anul 2015 ii vom vedea liberi , razandu-ne in fata. Sa va vedem ce veti face atunci .

gabriel pop  •  26 august 2014, 13:14

dar la aceasta condamnare dl. Tolontan, Justitia nu ar trebui sa mediteze asa cum ati insinuat in cazul Voiculescu? aici este limpede, la fel si la Gala Bute…numai in cazul Voiculescu, Justitia trebuie sa dea niste raspunsuri…

contandino  •  26 august 2014, 13:20

o mai incalzesti mult ciorba asta cu copos? gata la bagt la zdup tu te-ai laudat cateva zile dar prejudiciul facut de copos cand se recupereaza?

jenko  •  26 august 2014, 13:22

tolo, impotriva lui dragomir n ai gasit nimic?

insider  •  26 august 2014, 13:24

dragul meu tolo,

tot respectul pentru ancheta de acum 12 ani…..si mai ales pentru taria de a nu ceda amenintarilor si santajului si a duce ancheta mai departe….dar fara informatiile mele…..acea ancheta nu exista!!…probabil, daca nu plecam din tara, aveam de suferit infinit mai mult decat amenintarile la adresa la stiucan si decebal. stiu ce vorbesc!! imi aduc aminte ca acum cativa ani, mi-ai multumit intr-un editorial….”o strangere de mana”…..ceea ce a insemnat destul de mult….

toate bune

gilos  •  26 august 2014, 13:28

Ambii vor beneficia de reduceri ale pedepsei pe motive de varsta, iar in cazul lui Copos se va face si o contopire.
Ca si Adrian Nastase, vor iesi din inchisoare peste maxim un an si jumatate.
Nu cred vreunul dintre ei regreta faptele comise, mai degraba pozeaza in victime.

Noile prevederi ale Codului Penal sunt foarte ingaduitoare cu infractorii. Pedepsele sunt ridicol de mici, recuperarea prejudiciului aproape imposibil. Acesta este rezultatul legislatiei adoptate in ultimii 25 de ani, conceputa de parlamentari infractori sau reprezentanti ai acestora.

Asta nu stirbeste cu nimic eforturile voastre si ale procurilor care au instrumentat acest caz.

Felicitari si mult succes in continuare !

chinezu’  •  26 august 2014, 13:28

Cand oare o sa investigati si revolutia din 89, pe iliescu, roman, gelu voican voiculescu, virgil magureanu, stanculescu.. si alte pramatii cu origine, educatie, veleitati rusesti?..

Cand oare o sa fie acesti nenoriciti scosi din aparatele de conducere si trimisi la puscarie???

Cum e posibil ca agenti straini care au cotropit, controlat, manipulat atatia ani de zile patria noastra, cum e posibil ca ei sa fie in viata, nici macar la puscarie, ba mai mult inca in functii de conducere?

Poate atunci ne vom intoarce si noi din diaspora, fie ea din Est sau Vest..

Pana atunci.. Felicitari pentru munca depusa in cazul Copos, dar el e mic comparativ cu cei care intr-adevar au jefuit tara si inca o fac..

mirror  •  26 august 2014, 14:11

Domnule Tolontan,cu regret vă anunț că eforturile dvs și al colegilor de breaslă de a face lumină asupra modului infracțional în care s-au îmbogățit unii dintre românii noștri sunt sortite de-acum eșecului.Interesul politiceinilor,și nu numai al lor, nu este acela de a-i vedea pe hoți la pușcărie,ci a a-i avea în continuare ca sponsori…așa că după alegerea președintelui de la sfârșitul acestui an,vom „beneficia” de un decret prezidențial pentru eliberarea,mai ales,a acestui gen de infractori.Printre ei se va număra,bine-nțeles,șeful trustului „Intact”,care va ieși la fel de intact ca înainte,doar că-și va devora adversarii,la fel ca toate aceste mizerii umane printre care se numără și (credeți dvs) victima din articol…

vasim  •  26 august 2014, 14:22

Succes pentru investigatzia reusita!
As avea si eu o intrebare: de ce Dumitru Dragomir nu a fost investigat macar in acest process ?
Citez de la tine din articol ?
“Prin contracte suspecte, sume de ordinul miliardelor au fost vărsate de-a lungul anilor din conturile Loteriei către firmele private ale unora dintre capii fotbalului românesc, printre care George Copos şi Dumitru Dragomir”
M-am saturat sa il vad pe Dragomir scapand de fiecare data. La cat rau a facut footbalului din Romania ar trebui sa plateasca si el…

T.Ambrino  •  26 august 2014, 14:32

Felicitari Cataline! Mult succes in continuare – Hurdugi , Musata – Romania !

MZM  •  26 august 2014, 14:55

Domnule Tolontan, ar cam fi cazul ca Presa de sport sa se ocupe de FINANTAREA DE CATRE PRIMARII A ECHIPELOR DE FOTBAL si sa incerce sa raspunda macar la cateva intrebari, precum:
1. Cat de legal si de moral este ca primariile sa finanteze fotbalul, din banii contribuabililor, in vreme ce strazile de la periferiile oraselor sunt neasfaltate, pline de gropi, nu au canalizare sau apa curenta?;
2. Cui foloseste faptul ca, de exemplu, Primaria Ploiesti finanteaza o echipa (Petrolul), formata aproape in totalitate din straini (cu salarii foarte mari, mult peste media Ligii 1) care nu pot fi selectionati in Nationala Romaniei?; Ce suma cheltuie anual Primaria Ploiesti cu salariile jucatorilor de la Petrolul?
3. Cata nevoie era de un stadion si o echipa de fotbal in comuna Chiajna?; Cine a dorit aceste lucruri: primarul, consiliul comunal, satenii?:
4. Ce sume sunt prevazute in bugetul primariilor pentru salariile jucatorilor si ce sume ajung la ei?;

seba  •  26 august 2014, 15:03

foarte frumos citatul din incheiere “Tu, ca ziarist, ai ceva cu un comportament abuziv față de banii și cu deciziile de care o persoană e responsabilă, nu cu persoana! Ținta sînt faptele, nu persoana”

de fapt, asta imi place la voi

Sorin M  •  26 august 2014, 15:09

Imi vine sa rad domnule Tolontan , apreciez ce ati facut dar ce a primit e nimic pe cat a furat si a obtinut prin relatie , mita si alte cele , si ne miram de ce suntem saraci si murim cu zile ca nu avem bani , banii au fost furati de acesti escroci si pungasi de doi lei , neam de neamul lui nu va lucra , iar sunt milioane de oameni in tara asta care isi dau sudoarea pentru o felie de paine pentru copii lor , eu zic ca copos rade acolo iasa dupa 3-4 ani pt buna purtare , si apoi e happy poate va face si disparut dle Tolontan , lumea nu poate fi schimbata de dvs sau de mine sau de altul lumea poate fi schimbata de toti

sty  •  26 august 2014, 15:33

Îmi aduc aminte de această anchetă,lucram ospătar în Mamaia-Constanța și înainte de începerea lucrului cumpăram Pro-Sportul și savurându-mi cafeau citeam pe ultima pagină a ziarului despre măgăriile făcute de Copos,nu pot spune că mă bucur de răul altuia,dar așa cum ei ne rădeau în față,nouă oamenilor ăștia de rând,eu lucram pe 2 milioane de lei/lună,noi sărăcim pe an ce trece ,iar ei devin mai puternici și mai bogați,că de așa se face politica în România.

Marius  •  26 august 2014, 16:04

Bine, ca ziarist serios n-ar trebui sa inchei articolul cu un citat de sustinere anonim care nu e structurat coerent: „un comportament abuziv față de banii” nu are absolut nici un sens in limba romana. Daca astfel de oameni te sustin, nu e un lucru cu care sa te lauzi.

Apoi, inteleg ca esti un mare justitiar (ma intreb des daca nu cumva in capul tau traiesti in Jocul Ielelor), dar sa stii ca nu esti, in nici un caz, un scriitor: „Ziua își închide pleoapa peste soare, înghițindu-l cu totul.” Te rog inceteaza cu frazele astea de scoala primara, nu-ti ajuta cauza.

Altfel, spor in continuare.

andrei  •  26 august 2014, 16:45

The other side of the same story:
http://georgelacatus.blogspot.ro/2014/08/dosarul-loteria-i-making-off.html

Cristian  •  26 august 2014, 16:48

Ar fi interesat de aflat si sumele pe care vor trebui sa le plateasca inculpatii ca si despagubiri.

ion  •  26 august 2014, 17:10

Felicitari! Insa desi ieri s-a facut in sfarsit dreptate, consider ca procesul a durat mult prea mult, nepermis de mult.E inadmisibil ca un proces de genul asta sa dureze 8 ani!!! Ce ar trebui sa ne gandim ca de ex in dosarul „Gala Bute” in cazul in care cei anchetati acum vor fi gasiti vinovati, vom avea niste sentinte definitive in 2022?! Felicitari judecatorilor din dosarul ICA pentru celeritatea cu care au judecat ultima faza a procesului. Nu se mai poate altfel.

bazileon  •  26 august 2014, 18:33

O mare victorie, dar a cui? A dvoastra? Sa fim seriosi, Loteria e la fel de criminala iar Dragomir nu a patit nimic. A Justitiei? Aiurea! A Ministerului Public? Mai va!
Mi-a placut incheierea, cu citatul din CITITOR (o clona a lui Morozov, Pavlik Morozov, I presume).
Of, dle Tolontan, mantaua lui nea Ovi, fi-r-ar sa fie!

Comentează