Cînd președintele atacă un jurnalist, acesta nu este un motiv de suspendare!

Sînt dator cu o reacție. Sau poate că mă bag aiurea în seamă. Președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare deschisă cerînd suspendarea lui Traian Băsescu, președintelui României. Printre motive este inserat următorul:

sâmbătă, 6 septembrie 2014, 10:40

Sînt dator cu o reacție. Sau poate că mă bag aiurea în seamă. Președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare deschisă cerînd suspendarea lui Traian Băsescu, președintelui României. Printre motive este inserat următorul:

”Traian Băsescu a mai anuntat in numele Administratiei Prezidentiale ca a cerut o serie de dosare unui ziarist, ca si cum Presedintia s-a transformat in organ de ancheta, l-a atacat indirect pe ziaristul Catalin Tolontan, cel care se ocupa cu investigarea jurnalistica a ‘Galei Bute’, in care Elena Udrea e suspectata de fapte de coruptie grave”.

Președintele a răspuns că el are ”o capacitate uriașă de revitalizare în campanie”, lucru de care nu îndoiește nimeni după 10 ani de campanie continuă, viața lui cum ar veni și plăcerea multor politicieni! Mai rău stau economia și România cu revitalizarea, nu actuala clasă politică, întotdeauna în stare să ne propună încă un conflict ca să ne mai păcălească o tură.

După o expresie a lui Naomi Klein, asta e ”politica dezastrelor”, pentru că politicienii din România altfel nu știu să ne conducă și să ne motiveze, decît prin frică și înrăindu-ne unii împotriva celorlalți.

De fapt, necazul mi se pare fix ăsta: România a fost trasă într-un permanent război al taberelor, în care defilează umbre ca-n teatrul oriental, siluete și gesturi aproape fără relevanță în viața reală!

Povestea asta n-are legătură nici cu normalitatea dezbaterii dintre partide și nici cu interesul cetățenilor. E o istorie despre ură și despre cucerirea puterii. Ca și cum democrația s-ar reduce la electocrație, la a cîștiga referendumuri sau alegerile, și nu la ceea ce faci după  ce cîștigi alegerile! Cînd a lăudat la scară mare mentalitatea asta, lui Traian Băsescu  nu i-a păsat unde vor ajunge lucrurile.  Uite unde au ajuns!

Cînd tu, președinte de țară, definești, pe șleau, un politician adevărat ca fiind ăla care poate să atragă mai mult atenția asupra lui, transformi totul în showbiz. Nu contează cine face ceva, ci cine defilează pe podium!

Așadar. Știu că se folosesc metode murdare împotriva mea și am aflat că ele pot continua, inclusiv colegii mei de la Gazetă suportă un risc semnificativ.

Avem confirmări că organismele statului au fost folosite în mod ilegal, poate că mai sînt și acum, pentru  a ne compromite și, împreună cu noi, investigațiile. Ridzi, Gala Bute și altele.

Ne-au făcut dosare. Sînt penibili cum, negăsind nimic infamant, scurg documente oficiale confidențiale ale statului român din care rezultă că sînt la zi cu toate impozitele! Critica și observația că e ilegal se referă la stat, nu la cei care le răspîndesc, asta îi privește și nu e nimic în afara legii în ceea ce fac ei.

Da, e pe deplin adevărat că amenințările mai vechi ale Elenei Udrea se văd acum. Și e adevărat că insinuările le preia și Traian Băsescu, care adaugă bine cunoscutele condimente de insultă. Ce stat avem, condus de pe colțul mesei, cu bîrfe și insulte de la cel mai înalt nivel! Dar nu mi se pare nicidecum că atacarea la televizor a unui jurnalist poate fi un motiv constituțional de suspendare a unui președinte!

Cotroceniul nu are nici o treabă să ceară el documente despre ziariști și s-o mai și spună cu seninătate la televizor. Dar poate motiva că erau publice. Că-l preocupă asta oricum e aiurea, dar nu e neconstituțional.
Sigur că am tolerat ideea că președintele poate să facă tot soiul de chestii scandaloase, și aici mă includ în culpă. Însă una e una și alta e alta.

Dacă aș avea cea mai mică probă că Traian Băsescu a fost sursa sau are un amestec în ordinul pentru spionarea noastră, bineînțeles că aș spune-o. Acolo s-au comis ilegalități și nu e nimic de ascuns și nimeni de menajat. Le vom afla în timp, pentru că instituțiile respective nu pot înghiți la nesfîrșit briganzii din interiorul lor, care lucrează pentru politicieni și pentru persoane private!

Președintele m-a atacat de multe ori sub centură. Dar toți îl cunoșteam. Simpatia pe care n-am ascuns-o a fost pentru proiectele lui, pentru ce a încercat să facă, dar, vorba lui Paul Aligică, cînd tu președinte rupi contractul, asta te privește pe tine! Eu mă lămurisem cu mulți ani în urmă, fără ca asta să însemne că neg lucrurile OK izbutite în acești 10 ani sau că nu sesizez pericolul de a camufla aceeași amenințare nedemocratică în spatele războiului anti Băsescu.

De fapt, de asta și se aduce chestiunea suspendării în discuție, ca să facă această campanie una despre Băsescu, așa cum observa recent Sever Voinescu în ”22”.

Numai că tocmai o astfel de campanie ar falsifica scopul alegerilor dacă acceptăm că a venit momentul să alegem un președinte nu pentru felul în care vorbește, ci pentru felul în care operează în sistemul puterilor democratice.

Prețuiesc la Călin Popescu Tăriceanu și nu uit faptul că s-a opus în 2010, atunci cînd presa a fost transformată în amenințare la adresa siguranței naționale, dar nu cred că acum are dreptate.

Pentru mine, lămurirea e că epoca Băsescu s-a încheiat demult și n-a avut nici o legătură cu atacurile personale, ci cu multe alte episoade mari sau mici, cum ar fi cel legat de amenințarea lui Andrei Pleșu, tot așa, cu dezvăluiri, sau în momentul altor complicități sau decizii sau gesturi în dispreț democratic.

Nu mă clintesc acuzele președintelui din ce am de făcut ca jurnalist! Insultele lui nu mă mai ating de mult și nici nu răspund disproporționat, ce ar trebui să facă ziariștii pe care i-a tăvălit pur și simplu cum a prins ocazia? Dar o suspendare acum e o mișcare pur politică, de logică electorală și nu mă interesează asocierea cu așa ceva!

Rezum: că președintele României folosește insinuări ca să insulte și să amenințe insinuant la TV un jurnalist, asta e dezonorant, dar nu e un motiv de suspendare.

Dacă m-am băgat în seamă, îmi pare rău. Nu vreau să fiu folosit.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Eu  •  6 septembrie 2014, 11:26

Tolo draga, mai indreapta spinarea tovarase, in fata supremului tau tatic, Basescu. Ceea ce tu nu intelegi este ca nimeni, mai ales presedintele, nu trebuie sa ameninte, insinuant sau nu.
Faptul ca o face un presedinte este extrem de grav pentru presa in general, nu neaparat pentru tine. Tu esti doar in context, nu trebuie sa te victimizezi mai mult decat e necesar, dar se vede treaba ca a simtit nevoia.
Oricum, esti inca unul din lista lunga de gen care este „urecheat si abandonat„ atunci cand Basescu nu mai are nevoie de el.
Posibil sa nu intelegi/accepti ca este grav ca un presedinte ameninta un cetatean dar mai degraba cu acest articol te faci iar putin „pres` la Basescu si-l mai aperi o data. Deh, deformatie profesionala personala…

petru  •  6 septembrie 2014, 11:34

Stai linistit ,nimeni nu iti va face nimic ,tu ai basismul in singe !Nu ai fost niciodata impotriva lui Basescu ,cum nu esti nici acum ,cum bine se intelege si din articol .Asa ca lasa-ne ,nu te mai da ce nu esti!Tu ar trebui sa fii marginalizat si atira tot !

Andrei  •  6 septembrie 2014, 11:44

Va salut.Direct la subiect.Cand un presedinte de tara ataca o parte a presei care nu ii este favorabila,de la tribuna presedentiei in nenumarate randuri,ar trebui sa-si dea demisia direct,nu sa astepte suspendarea!!!Nu mai vorbim de dezvaluirile din presa cu Alro,terenuri,fratele lui,ginerele lui,fica lui care are afaceri cu GazProm,etc.Cat sa-l mai suportam pe el si familia lui.Ne-a facut tara de rusine in ultimii ani.Eu sunt 100% de acord cu suspendarea lui pentru incalcari ale constitutiei frecvent.Sa nu mai vorbim ca a transformat Cotroceniul in sediul de campanie al Udrei!!!Este inadmisibil!!!Acest om este ca o cangrena pentru tara asta si trebuie extirpata cat mai repede,chiar daca mai are 3 luni.Si o zi conteaza.In Cehia,presedintele a fost suspendat in ultima zi pentru mult mai putin.Suntem 30 de persoane din familia mea in care sustinem suspendarea acestui viitor inculpat!!!

Tolontan, atacat de Băsescu: „Nu-i motiv de SUSPENDARE” | Reporter Virtual | Portal  •  6 septembrie 2014, 11:48

[…] vizat, Cătălin Tolontan, Directorul Gazetei Sporturilor, reacționează însă și explică de ce acesta nu poate fi un motiv pentru suspendarea șefului […]

rex  •  6 septembrie 2014, 11:52

daca presedintele iti spunea sa fi atent…ca s-ar putea ca sotia ta sa-ti duca dorul intr-o buna zi?
cum interpretai aceasta atentionare „prieteneasca”?

Enjoy.the.silence.  •  6 septembrie 2014, 11:54

Chiar nu mai conteaza daca il suspenda sau nu. Nu mai conteaza cine castiga alegerile, ii stim pe toti, sunt, fara exceptie, niste hoti nenorociti, care pun binele tarii pe ultimul loc in lista lor de prioritati. E adevarat ca basescu are meritul pt cateva proiecte care au facut bine tarii, dar per total, Tara a fost si este prizoniera razboiului dintre tabere, iar el nu a facut nimic sa evite circul si scandalul. Iar cumetria cu bercea a pus capac! Sunt scarbit complet si niciunul dintre posibilii candidati NU MERITA sa fie presedintele tarii!
Psd a dat drumul trasesismului politic, ca sa nu zic altfel, ponta este un plagiator sinistru si extrem de razbunator, cu o mentalitate iliesciana, Nici nu vreau sa ma gandesc ce va face cand va fi si presedinte!!!
Iar faptul ca Udrea candideaza pt presedintie mi se pare o insulta colosala la adresa opiniei publice.
God Save Romania!

ImperatorBerlin  •  6 septembrie 2014, 11:55

Basescu:
-„Nu ştiu dacă e bine, domnul chestor.”
A doua zi DNA il ridica pe chestorul Constantin Manoloiu.
Mircea Băsescu: Lui Mugur Ciuvică îi dau ori casă ori loc de veci, ce vrea.
Băsescu o AMENINŢĂ pe Gabriela Firea: „S-ar putea să nu-şi mai găsească SOŢUL într-o zi acasă, dacă nu e atentă”.
Dupa ce i s-a adresat jurnalistei Andreea Pana cu „pasarica”,Basescu fura telefonul din mana ei.
ASA CEVA NU SE INTAMPLA IN NICIO TARA DIN EUROPA.
Avem ce am votat pe galeti ulei zahar, mita electorala.

Mihai  •  6 septembrie 2014, 11:58

Deci orice ati spune voi,Basescu e cel mai tare presedinte pe care l-a avut tara.Justitia merge fratiilor.Pe vremea lui Nastase si Bunicuta se fura ca in codru in tara asta si nimeni nu patea nimic.Acest Tariceanu e un pisoi ordinar ce se aciueaza pe unde i se da laptic.Deci puteti spune voi ce vreti , eu nu votez acesti nemernici de la putete.

Cătălin Tolontan  •  6 septembrie 2014, 11:58

Eu: Cum, azi nu mai sint omul lui Voiculescu? 🙂

Inteleg 100% ce spui, dar nu accept.

Cred ca m-am exprimat de nenumarate ori impotriva atacarii oricarui cetatean de catre Putere.

Am scris si intaresc si unul dintre punctele unde am gresit: am tolerat prea mult ideea ca presedintele poate face lucruri care ies din normalitate.

Dar sa stii ca nici partizanantul tau in care nu vezi decit lucruri rele la ceilalti si bune la ”ai tai” nu duce nicaieri.

clerc  •  6 septembrie 2014, 12:01

Tolo draga,

exista in psihanaliza un mecanism psihic numit identificarea cu agresorul. Ca sa intelegi ce spun, fac trimitere la fenomenul Pitesti. In penitenciarul ororii, unii detinuti mai sociopati erau incurajati, prin tortura, sa-i tortureze pe ceilalti. Primii au cedat si au devenit calaii majoritatii. Din rindul oamenilor normali foarte putini au rezistat. Chinul era atit de mare, incit au preferat sa se dezumanizeze ca sa supravietuiasca. Instinctul a fost mai puternic decit morala.
Asa si la voi, basistii. Orice ar face Torquemada de Cotroceni, orcit v-ar ameninta si santaja pe voi, catane de rind dar fidele, voi nu obositi sa calculati citi ingeri incap pe virful unui ac, dupa care trageti concluzia ca sociopatul suprem nu e chiar atit de rau, ca poate n-a vrut, ca poate nu a fost intentia lui sau ca e la limita constitutiei etc.
Prietene, baseala e nu o atitudine politica si nici o simpatie ideologica, ci un simptom psihopatologic. Se prinde de inconstient si functioneaza pe viata. Plesu, umilit si balacarit, mai suspina si azi de melancolie ce barbat e Base. Tu, lucrat informativ de amanta imperiala si amenintat de titularul postului udrist, spui ca nu a incalcat constitutia.
Bravo, Tolo! Ti-o meriti cu virf si indesat. Si tot ca in psihanaliza: unii nu obtin orgasmul decit daca sint chinuiti. Asa si tu, si Doctor Angelicus: nu aveti sens in viata daca nu va masochiti putin in fata lui Basescu. Iar sadicul ce sa faca, nu poate rezista nici el, ca d-aia e presedinte, nu vicar apostolic – vi-o trage. Si va place, maaamaaa cum va place…
Nasol, frate. Cred ca meritai o soarta mai buna. Dar te pui cu predeterminarea psihica?

bucur  •  6 septembrie 2014, 12:01

Asa- zisa ta independenta nu mai pacaleste pe nimeni…pur si simplu„mustesti„a basism.Are dreptate mircea badea cand spunea ca trebuie sa-si duca mana la nas atunci cand iti rosteste numele.

qpax  •  6 septembrie 2014, 12:12

Asta pentru ca nu cunosti Constitutia Romaniei si ce pp institutia prezidentiala, si functia prezidentiala, si cum este incadrata aceasta institutie / functie in raport cu celelalte institutii, si cu ceilalti subiecti de drepturi. Eu am spus de mult ca cel mai mare defect al basismului este … incultura. Normal … ca daca nu ai minimul de cunostiinte necesar, propaganda lui Basescu te ingroapa de viu. Daca esti prea limitat sau prea lenes (vorbesc la modul general) sa pui mana pe Constitutia Romaniei … ca sa nu mai zic vreo carte de drept constitutional, unde ti se explica ca la copil mic … atunci singura ta sansa este Antena 3, Lumea Justitiei, etc … foarte putine platforme publice care nu sunt afilitate propagandei basiste … motiv pentru care se duce si acest razboi cu ele … Basescu nu degeaba a insistat ca sa trimita mesajul ‘nu va uitati la 3 zile la Antena 3’ … a calculat ca atat ii trebuie propagandei lui foarte numeroasa …. sa spele pe creier pe ‘cultii de televizor’ … si sa distruga si ultimii neuroni functionali … multi din Romania functioneaza dupa maxima … patentata in Romania chiar de fostul d-voastra sef … ‘daca 10 insi iti zic ca esti beat, atunci te duci si te culci’ … inlocuim doar ‘insi’ cu ‘ziarsti’ … cam asta este strategia lui basescu, a fost si este.

Cat despre motivele de suspendare ale lui Basescu … aceste sunt generate de acesta cu regularitate … incerc sa nu exagerez, sa zic la o saptamana … acesta poate fi suspendat pe temeiuri constitutionale foarte solide macar o data pe luna … numai ca procedura de suspendare nu este o obligatie, ci este doar un drept al Parlamentului Romaniei … si nu-i obliga nimeni sa puna in aplicare art. 95 din Constitutie … nu exista deci voiinta si interes politic pentru suspendarea lui Basescu … si nimeni nu doreste alt razboi la nivel european cu PPE … deci … nebunul ramane in continuare in functie … printr-un concurs absurd de imprejurari, anti-democratice.

Te sfatuiesc sa citesti si tu macar o data CR … cine stie … poate dupa aia … iti schimbi si tu ‘opinile despre viata, democratie, etc.’. Ce pacat ca asta nu se preda in scolile generale si licee … asa cum e in mai toata lumea … asistam la paradixul in care un cetatean capata drept de vot … si el nu a ‘fost obligat’ sa deschida o data Constitutia!

http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

Catalin  •  6 septembrie 2014, 12:20

nea tolo…un basist convins, de asta despre udrea si gala bute nimic nimicuta 😉

Liviu  •  6 septembrie 2014, 12:22

Dle Tolontan cu parere de rau, ati devenit penibil fata de omul care a facut cel mai mult rau Romaniei si institutiilor sale. Eu unul v-as sfatui sa va luati o vacanta indelungata si sa va feriti pe viitor sa mai faceti astfel de „articole”. Asta o spune un tanar roman, nu am nici macar 30 de ani si este deja prea pe fata totul, cat mai aveti de gand sa mintiti flagrant dvs si toti cei din propaganda basista?
Jurnalismul a murit la noi din momentul in care ati primit bani sa scrieti articole pro-basiste la foc automat. Dvs si toti ce vi se aseamana sunteti penibili si in curand veti deveni dusmanul oamenilor. Voi fi in linia intai cand va izbucni revolta. O zi buna si luati-mi aminte sfatul.

sport si sanatate  •  6 septembrie 2014, 12:30

Domnule Tolontan poti veni cu cele mai sublime argumente, n-o sa convingi un hot ca nu-i bine sa fure.

florin  •  6 septembrie 2014, 12:37

Maestre Tolontan, referitor la afirmatia din titlu as fi de acord daca ar fi un gest izolat, dar Basescu iese si ataca jurnalisti, si nu numai, cu aceeasi frecventa, placere si naturalete cu care altii se duc la pescuit pentru relaxare in week-end. Cu toate astea, bineinteles ca nu sunt un idiot sa nu vad legatura intre campania electorala si anuntata suspendare. In aceeasi idee si facand acelasi joc electoral jegos de cand a devenit prim-ministru, a nu-stiu-cata oara prin interpusi, in cazul de fata,Tariceanu, Ponta o sa faca gestul stupid suprem prin care va pierde alegerile. E o gramada de lume care s-a saturat, printre care ma numar si eu. In 2012 am votat pentru suspendare, dupa care am constatat ca PSD-ul confunda cei care au votat pentru demiterea lui Basescu cu cei care le aproba toate mizeriile. La parlamentare eu n-am votat.
Revenind la Basescu, daca se poate vorbi despre un „merit” si o „realizare” a lui in 10 ani de mandat, nu e aceea ca avem o justitie libera, greu-coruptibila si eficienta, ci ca a deschis cutia Pandorei, a suspendat blatul de pana in 2004 intre hotii de bani publici dintr-un partid sau altul si a desfiintat amnistia penala a acestora. Dar inca de la inceput nu a avut nici cele mai mici bune intentii. Trebuie sa fim de acord ca a avea bune intentii e un lucru necesar, dar nu suficient sa fii un conducator de stat. Sunt foarte curios cum se va finaliza ancheta si eventual procesul in gala Bute.
Una peste alta, facand abstractie de postacii indoctrinati, cum e si cel de mai sus, „Eu” isi zice, asta cred, ca suspendarea va actiona fix impotriva lui Ponta si va pierde alegerile. Tariceanu nici nu trebuie bagat in seama, viseaza la inca un mandat de prim-ministru.
Totul e o mizerie si un teatru ieftin…
Sunteti un jurnalist de sport si in general nu imi place sa amestecam politica cu sportul, dar, in cazul de fata fac o exceptie, aveti tot dreptul…

petru  •  6 septembrie 2014, 12:38

In primul rand eu sunt alt petru decat colegul de la nr. 2. Dar suspendarea adta nu ar avea rol de inlaturare ca nu mai e cazul ci de amenda. Vezi cazul Klaus. Ca presedinte nu ai voie sa calci pe bec si nu toata ziua-bunaziua ca si cum ultimele luni nu se mai pun si putem face orice.

Cosmin  •  6 septembrie 2014, 12:50

Buna ziua! In mara masura sunt de acord cu tine. Simt insa nevoia sa precizez ceva legat de toata discutia despre Basescu. Sincer, el este cea mai mica problema a Romaniei, daca il comparam (din pacate, suntem nevoiti la fiecare dintre alegeri sa facem acest lucru)cu cei ce conduc,de doi ani si ceva, teoretic si prcatic tara. Ne amagim singuri supravealuandu-i influenta. Tara este, in totalitate, condusa, dezastruos, cum nici macar nu imi imaginam acum doi ani de PSD si alti cativa. Au absolut toate parghiile. Ne place sau nu, Basescu a fost singurul (in ciuda celorlalte probleme ale lui) care a reusit sa mai echilibreze balanta, sa le tina cat de cat piept si practice sa ne ajute pe toti. Ganditi-va ce ar fi insemnat sa intre in actiune in modul in care se discuta (vezi cazul Voicu). Multumesc! PS: E a treia sa a patra postare pe blogul tau, vad ca incep sa-mi fac un obicei. N-am idee daca e bine au nu

Florin  •  6 septembrie 2014, 12:56

Draga Tolo, am toata aprecierea pentru tine ca ziarist sportiv. Tu singur spuneai ca ziaristii sportivi „sunt scriitori r a t a t i”. Te rog nu ma face sa cred ca vei deveni un „gazetar ratat”. Faptul ca temporar slujesti intr-un trust de presa care are o anumita predilectie nu trebuie sa afecteze verticalitatea pentru care de multe ori te-am apreciat. In ultimul timp ai dat-o in politica si in investigatii, gen care pe tine nu te prinde. Intoarce-te la sport te rog, acolo iti sta mult mai bine si esti foarte apreciat. Iti doresc toate cele bune.

Rictus  •  6 septembrie 2014, 12:58

Domnule Tolontan, fara prea mare legatura cu subiectul, in ultimul timp textele dvs sufera, de parca ar fi scrise de altcineva.

Citez de mai sus:
„folosește insinuări ca … să amenințe insinuant”
„Pentru mine, lămurirea că …, tot așa, cu dezvăluiri, sau în momentul altor complicități sau decizii sau gesturi în dispreț democratic.”

Va atrag atentia deoarece mi-as dori sa ma pot concentra asupra mesajului atunci cand va citesc.

Erata: Daca prin intermediul textului de mai sus va adresati d-lui Tariceanu sau altor politicieni mai mult sau mai putin agramati atunci pot sa inteleg nevoia de a-l adapta nivelului domniilor lor de intelegere si exprimare.

Radu  •  6 septembrie 2014, 13:02

Felicitari pentru libertatea editoriala ! In ziua de azi asta nu-ti mai merge du d’astea nici in SUA ! Se pare ca acest Tolontan nu este anti-basescu ci anti orice lipsa de moralitate , de inteligenta , de cultura civica , a clasei politice si societatii civile.
Tolo sa stii ca nu esti singur dar nici nu faci parte dintr-o gasca prea mare.

radu  •  6 septembrie 2014, 13:03

Salut,

cred ca nu este cazul sa te bagi tu in asa ceva. Sa faci o ancheta pe o tema sportiva OK dar sa ceri suspendarea unui presedinte nu face decat dovada ca ai aceiasi mentalitate de Dambovita: nu este in atributia ta!

bogdan arad  •  6 septembrie 2014, 13:04

Lecție de obiectivitate.
Mulțumim, Tolo!

Milici  •  6 septembrie 2014, 13:04

Tolo , universul se învîrte în jurul a orice altceva , dar nu al tău !
Băsescu , cînd controla CSAT-ul , a stabilit indubitabil , că presa este pericol major pentru securitatea naţională !
Ulterior a detaliat că e vorba de Antena 3 , dintr-un anumit trust , nu ştiu dacă ştii despre ce vorbesc ?
Apoi a revenit , nominalizînd de la pupitrul prezidenţial , citez ‘un pericol mult mai mare’ , Românika TV !
Tot el a calificat punctual şi inept nişte ziarişti , cîte-o ţigancă împuţită , un tonomat cu Eur , un părerolog incult ,un găozar sau un salariat etc.
Ce zici , astea ar fi motive de suspendare ?
Era să uit o chestie minoră , ţinînd de statul de drept şi justiţia endependentă , ambele ascunse sub preş :
_Absolut întîmplător , toţi mogulii răi au fost bine controlaţi de justiţie via DNA& SECU-Voiculescu , Vîntu , DDD , Seby Ghiţă , Elan Schwartzener etc
_Viţeversa , niciun mogul bun n-a fost atins nici c-o floare de aceleaşi organe , deşi-s penali sadea -Păuneştii , Burci , Guşă , Zoltan Teszari şi parţial Adamescu-!
_Unii moguli au mai oscilat între bine şi rău , determinînd automat schimbarea atitudinii DNA-ului flexibil.
Ca să nu amintesc de susţinătorii din umbră ai aparatului de propagandă băsistă , sponsorizat 100% , direct şi indirect , de la buget , de par egzamplu băieţii buni din energie !
Ai scris vreodată ceva din toate astea , deoarece te văd zbuciumat de probleme asemănătoare ?

Radu  •  6 septembrie 2014, 13:06

Atunci cand mergi la vot tu stii si simti ca esti nevoit sa alegi intre dracu , diavolu si satana. In momentul in care spui ca nu mergi la vot esti acuzat de indiferenta iar in momentul in care nu vrei nici un partid la putere esti acuzat ca fiind anarhist fumator de iarba , aiahuasca si asculti bob marley.

V  •  6 septembrie 2014, 13:13

Nu vrei sa fii folosit. Ok.

Dar nu e vorba numai despre tine. Maine e altul… si apoi altul…. poate aia nu or fi toti capabili sa se apere singuri. Poate vor avea de suferit din cauza unui astfel de comportament. Te ataca Base la tv si unii chiar cred ce spune bartalai Presedintele. Multi dintre ei pot face rau destul.
La astea te-ai gandit?

Dase  •  6 septembrie 2014, 13:17

Bună ziua domnule Tolontan, am citit cu interes articolul si mi-a atras atenția o expresie folosită de dumneavoastra ” se folosesc împotriva mea metode murdare”. Va rog sa îmi explicați si mie ce metode folosește ziarul dumneavoastra on-line care se presupune ca se ocupa doar de sport, prin defaimarea zi de zi si NON stop pe toate articolele a candidatului la presidentie , domnulJohannis. Probabil acestea sunt metode curate de manipulare a publicului care va accesează site-ul . Deci nu ne mai explicați „ca nu vreau sa fiu folosit” ,ca sunteti folosit din plin atata timp cat recurgeti la aceste metode mizerabile de denigrare al unui om. In încheiere doresc sa va atrag atenția ca sunt un om simplu, angajat, nu sunt implicat in politica si pentru mine intreaga clasa politica este de cea mai joasa speta, pur si simplu niște vagabonzi care au devalizat toata tara. Rezultatele se vad in jur, doar cine este retardat nu vede acest lucru.

miky  •  6 septembrie 2014, 13:27

Pe mine acest basescu cu,comportamentul lui de mahala nu ma reprezinta…nu l-am votat si nu-l vreau pentru tara mea frumoasa…este doar o relicva si o ruina…o ramasita mai bine zis…..
Presa ar trebuii sa fie prima care judeca si condamna astfel de manifestari..
Mai tolo!..tu vei ramane acelasi culegator de scame…mai mult nu poti…dupa ce va disparea acest personaj ,banuiesc ca te va plati altul sa ridici ode si gretosenii-
PS..promit ca nu te voi mai citi …cu siguranta

alex  •  6 septembrie 2014, 13:30

nu stiu de cand sunteti atat de sensibil si chiar sunt curios despre ce chestii murdare vorbiti, cu siguranta un om de nivelul dumneavoastra stie unde sa reclame si s-ar afla cine, ce si cum a facut.

Postacu’ PDL  •  6 septembrie 2014, 13:51

De vreo saptamana ma tot abtin sa te intreb: tie chiar nu ti-e scarba cand te uiti in oglinda? Esti, totusi, un tip inteligent si citit, sa zicem, peste medie, mi-e greu sa-ti inteleg caracterul unsuros.

Șerban  •  6 septembrie 2014, 13:53

Lipsă de prestanță.

scarface  •  6 septembrie 2014, 13:59

In nicio situatie precedenta presedintele nu a incalcat GRAV constitutia ca sa se ajunga la suspendare. Si Curtea Constitutionala a recunoscut asta, dar alesii nostri n-au vrut sa tina cont de avizul nefavorabil al CCR si au votat suspendarea cu solidaritate de haita.
Argumentul celor 7,4 milioane de votanti pentru demitere e si el fals. S-a mizat pe necazul oamenilor carora li s-au taiat salarii in plina criza, dar incalcarea constitutiei care sa necesite demiterea a fost si este fabricata in laboratoarele Sova, Dragnea, Ponta, Voiculescu &co…
Cat despre Tariceanu….omul e instabil psihic, obsedat pana la boala de faptul ca nu mai are putere, e lider doar in partidutul propriu autofabricat, cu disperare perversa de a arata gratitudine si supunere fata de cine l-a pus sef la Senat.
Mi se pare o pozitie de bun simt a ziaristului sportiv si de investigatie Tolontan.

nicu  •  6 septembrie 2014, 14:05

Eu ma lamurisem de mult timp de basescu sublinierea imi apartine, dar fara sa neg lucrurile ok. facute de catre individ timp de 10 ani.Aceasta expresie ma lasat efectiv masca domnule Tolontan , daca dvs. imi dati un singur lucru facut ok. in aceasta tara de catre acest individ in favoarea acestui popor atunci eu imi scot palaria in fata dvs. Va contraziceti singur de la o zi la alta , parca mai ieri sustineati ca sunteti orpilat de sistemul securist instalat de basescu in aceasta tara , pentru a santaja si umili pe oricine misca in front , iar azi veniti si spuneti ca sunt si lucruri ok. facute de catre individ. Cu scuzele de rigoare paremise ca vati pierdut busola domnule Tolontan.

Te ai bagat in seama aiurea  •  6 septembrie 2014, 14:47

Aici e vorba de un principiu, nu de tine personal. Tu faci exact ca femeia aia proasta pe care o calca soțul in picioare, si cand vine poliția chemată de vecini striga ca din gura de sarpe ca sa ii fie lasat soțul in pace, ca nu e treaba lumii daca o bate, ca doar asa stie el sa ii arate cat de mult o iubeste …

Tariceanu a avut o atitudine corecta vis a vis de o magarie a lui Basescu, chiar daca pe tine nu te deranja prea mult, fiind una dintre multele.

MZM  •  6 septembrie 2014, 14:51

Nene Tolo,
1. Intr-un fel e de inteles dorinta de a iesi cat mai repede din lumina reflectorului in care te-a impins ziaristul Stelian Negrea, in legatura cu cele 2,5 mil. euro cu care te-a platit Voiculescu. Asa ca… ieri Narcisa Iorga, azi Presedintele tarii;
2. Presedintele nu te-a nominalizat si probabil ca iti pare rau, asa ca incerci sa sa-ti faci… reclama ca te lupti cu Presedintele Romaniei. Si colegul tau, Ciutacu, il insulta mitocaneste pe Traian Basescu acum vreo cativa ani, sperand sa fie bagat in seama, dar a avut ghinion.
3. Faptul ca il pretuiesti pe Tariceanu, nu ma surprinde. Il pretuiest, desigur, si pe Voiculescu, altfel n-ai lucra pentru el;
4. Cand un amploiat al Trustului Intact spune „stiu ca se folosesc metode murdare impotriva mea” e cam… prea de tot! Deci trustul respectiv nu a insultat pe nimeni, nu a lovit sub centura magistrati si oameni politici nu a santajat (pentru reclama!), nu a insultat de zeci de ori pe Presedintele tarii si familia acestuia? Se poate, nene Tolo?
5. E pacat ca te ocupi de politica si nu de sport!

marian  •  6 septembrie 2014, 14:52

hai ca mai avem putin si vin alegerile si sa vedem dupa aceia adevarata guvernare a acestui plagiator si a clicii sale.prietenilor negrii pe plantatie o sa fiti ca si minciuna nu poate tine la nesfarsit.

Basescu arrested  •  6 septembrie 2014, 15:04

Tolo, sa nu crezi ca le pasa de tine la astia care vor sa-l suspende pe Basescu. Si-au dat seama ca Ponta nu prea are sanse la alegerile astea daca nu are ca subiect in campanie pe Basescu. Si au gasit exact motivul potrivit ca sa-l poata suspenda. Sper cu ocazia asta sa-si faca DNA-ul cat mai bine datoria si sa bage cat mai multi dupa gratii , din ambele tabere.

hofer  •  6 septembrie 2014, 15:07

Domnule Tolontan!

Asa o marlanie ca in Romania nu exista nicaieri in lume.
Vorba lui Iohannis : s-a ajuns in Romania de astazi ca tupeisti, analfabeti, neciopliti si vulgari sa fie la MODA, sa fie bine vazuti.
Vorbele alese cultura a disparut, cuvinte ca : va rog, poftiti, buna ziua, multumesc, cu placere, cu ce pot sa va ajut, etc. au disparut.
Acum te baga toti in sus si in jos si te scoate din sus si de jos si iar te baga si te scoate si se cheama popular, asta e la Moda, incultura. Cel mai grav este ca aceste practici se produc in Politica, si emisiuni culturale la TV. Sa ajuns ca vulgarul sa fie la televizor si se cheamma POPULAR. Sant nascut si crescut la SAT si pot sa va asigur ca nu se vorbeste asa vulgar cum vor uni domni prezentatori sa fie populari. Popularitatea nu este vulgara! In Romania de astazi tot prostul te suspenda, nici acum dupa atatia ani nu au realizat ca diferentele care sant trebuiesc discutate in birou in cerc inchis pana se ajunge la o solutie si nu trebuie sa se certe in public. Aceste certuri duce la instabilitate la nesiguranta nu doar intern ci si pe plan International. Ar trebui ca jurnalisti care au cultura sa condamne ff.tare cele descrise mai sus si sa ia atitudinea ca atare, atitudinea de care este nevoie pentru a contracara aceste probleme. Ziarele trebuie nu sa puna paie pe foc ci sa arate cultura , lucrurile bune, drumul care trebuie luat pentru a se ajunge ca si Poporul Roman sa fie luat in seama pe plan international. In Romania nu se va face bine atata timp cat functi de conducere sant ocupate de persoane fara cultura.
O zi buna va doresc la toti.

alina  •  6 septembrie 2014, 15:24

textul nu mi se pare basist si faptul ca ii scoate din minti pe partizanii de pe ambele parti e probabil un semn ca e echilibrat

totusi… poate daca n-ati mai pune link la hotnews, ci la un site mai putin basist… poate mediafax, poate agerpress…e greu de gasit ceva complet nepartizan

marian  •  6 septembrie 2014, 16:16

Suspendarea despre care se face vorbire in aceste zile nu se va produce. Si nici nu-si mai are rostul …

clement  •  6 septembrie 2014, 19:30

@Tolontane, Aligica zice ca un rector de universitate privata americana sau seful de programe al NASA nu castiga atatia bani cat luai tu lunar. Ma intreb ce produceai breh de banii aia?! Cumva erai platit sa dai in unu si altu la comanda?! Intreb si eu in stil ziaristic. Ce zici de un titlu de prima pagina:

„Primea Tolontan 35.000 de euro lunar sa atace anumiti oameni?”

florin  •  6 septembrie 2014, 20:13

FELICITARI. EXCEPTIONAL ARTICOL!ar trebui difuzat in toata mass media si fb.important nu e opinia lui tariceanu, ci dreptul la libera exprimare,drept constitutional, ipocrizia amenintarilor directe venite de la primul om in statul de drept?!, directia si partia ce a trasat-o organelor abilitate privind gala bute??!!!
daca dupa 10 ani isi apara blonda cum n-a facut-o cu fratele sau, e ceva mai mult decat putred.poate frica, presimtania, scurtul orizont de imunitate peste 3 luni???NIMENI NU ESTE DEASUPRA LEGII, NICI CHIAR PRESEDINTELE!

marin  •  6 septembrie 2014, 21:28

Daca procentul opiniilor favorabil lui Ponta din aceasta pagina este real si la fel si in socitatea romana ,atunci suntem pierduti.Tara va fi castigata de PSD ,vor da legi favorabile pt ei,amnistie,justitie intimidata ,vor fura in voie , saracie pt noi,presa nu va mai critica puterea ,in final instabilitate sociala si ne vom apropia de situatia din Ucraina.Uitati-va ce vor ungurii tinuti in brate de Ponta.Macar pt echilibru romanii trebuie sa aleaga un presedinte care sa faca opozitie la actualul guvern ,pt a avea un echilibru al puterii .si asa putere actuala (guvernul ) a avut destule derapaje de la democratie incat daca era vorba de suspendare pe aceste criterii trebuia de mult suspendat.

andrei  •  6 septembrie 2014, 21:30

Salut Tolontan,

Ce treaba are articolul de mai sus cu sportul si de ce apare pe editia online a Gazetei Sportului?! Politrucii scriu in alte gazete, aici ai te rog decenta si scrie doar despre sport; nu-ti duce cruciadele personale pe spinarea audientei gsp!

Alexandru  •  6 septembrie 2014, 21:55

Ce-i un jurnalist ? Unul care sa cinte-n strune cititorilor instruiti? Si manelele au succes. Se fac bani buni din cintari melodioase cu aderenta la publicul meloman !

costi  •  6 septembrie 2014, 22:34

Domnule Tolontan, Presedintele tarii nu trebuie sa ameninte pe nimeni. Daca are o problema cu cineva sau ceva trebuie sa se adreseze justitiei. Cu asta sunteti de acord?
Daca sunteti de acord cu afirmatia de mai sus – oare de ce n-ati fi? :-), ce ar trebui sa se intample in momentul cand totusi face asta? Suspendare, lasa-l ca nu stie ce face, a zis si el..samd. Noi toti care va urmarim si apreciem asteptam un raspuns din partea dvs!

Cătălin Tolontan  •  6 septembrie 2014, 22:47

40, clement: da, primeam bani ca sa-l atac pe dan voiculescu 🙂 Nu o data, de multe ori.

In privinta sumelor, am scris ca acest calcul lunar este fals, pentru ca nu tine cont de sumele pe care le-am platit inapoi cumulat statului si care sint imense. Nu e doar diferenta dintre brut si net, ci si alte sume returnate!
Media neta lunara este asadar mult mai mica. Suma pe care o vehiculeaza si Aligica nu e exagerata, este multiplicata fata de realitate!

In al doilea rind, am spus de ani de zile ca nu Voiculescu m-a platit pe mine (daca e sa folosim acest termen deloc potrivit in economia acestui inceput de mileniu cind nu mai plateste cineva pe altcineva), ci eu si colegii mei l-am platit pe Voiculescu din profitul realizat de ziar.

Cit despre Aligica, sar peste insultele lui, vad ca ma face nesimtit, obraznic si tupeist, ramin calm, nu ma comport „ca astia”, asa cum vitupereaza el, si ma gindesc la ceea ce a spus el pe fond.

O sa incerc sa ma autoanalizez si sa vad daca am fost intr-adevar nepoliticos in explicatii, vanitos, neclar sau altfel.

Ramin la varianta civilizata a dialogului. Cine insa confunda asta cu ideea ca ma asez pe coji de nuca se inșala.

andreicagogu  •  6 septembrie 2014, 23:12

de asta mi-a fost frica, adica de proliferarea din frica a unor rasolaci sau aplaudaci sau lighioane sau lasi ; da dar cand asemenea manifestari apar in randul unor oameni in care ai crezut totul devine tragicomic si te simti descoperit

Emil  •  7 septembrie 2014, 0:08

Bravo, d-le Tolontan!Sunteti un om de calitate! Eu cred ca ati fost o victima: o tara cu metehne rele, un patron cu schelete in dulap etc. Nu e treaba nimanui ce salariu ati avut sau aveti. Doar daca asa s-a facut spalare de bani (parandarat, parca se numeste in argou).Cred ca sunteti putin in eroare: publicarea documentelor nu cred ca este materializarea nu stiu caror amenintari, ci faptul ca despre Voiculescu s-a cautat orice document, pentru a se demonstra de unde a avut bani, ce a facut etc. In rest, scrieti, cercetati gala Bute si care o mai fi. Nu stiu daca va victimizati cu adevarat sau vi s-a sugerat aceasta maniera de a „iesi” onorabil din situatie…

Sandu  •  7 septembrie 2014, 0:12

Tolo, adevarata mare problema, mult mai grava decat suspendarea unui pugilist politic, reiese din informatia pe care ai dat-o, fara sa nominalizezi: „La ordin politic, niște oameni dintr-o structură de forță a statului român au fost siliți să caute ceea ce se spera să fie date compromițătoare.”

O asemenea maniera de evolutie profesionala intr-o structura de stat in care esti „silit” sa comiti ilegalitati defineste orice, mai putin profesionalismul.

Degeaba le gasesti circumstante atenuante:”…spre ușurarea celor care făcuseră treaba și care știau că e ilegală…”.

Acei oameni sunt unelte, nu profesionisti. Doar uneltele executa fara cracnire ilegalitati ori fapte bune, de-a valma, fara filtrul constiintei, dupa cum e ordinul.

Si asta mai spune ceva si despre cum se lasa calariti, fara probleme de constiinta si fara coloana vertebrala, institutii, cetateni si societate intreaga de niste aventurieri pseudo-politici.

Comentează