Cînd președintele atacă un jurnalist, acesta nu este un motiv de suspendare!

Sînt dator cu o reacție. Sau poate că mă bag aiurea în seamă. Președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare deschisă cerînd suspendarea lui Traian Băsescu, președintelui României. Printre motive este inserat următorul:

sâmbătă, 6 septembrie 2014, 10:40

Sînt dator cu o reacție. Sau poate că mă bag aiurea în seamă. Președintele Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a trimis o scrisoare deschisă cerînd suspendarea lui Traian Băsescu, președintelui României. Printre motive este inserat următorul:

”Traian Băsescu a mai anuntat in numele Administratiei Prezidentiale ca a cerut o serie de dosare unui ziarist, ca si cum Presedintia s-a transformat in organ de ancheta, l-a atacat indirect pe ziaristul Catalin Tolontan, cel care se ocupa cu investigarea jurnalistica a ‘Galei Bute’, in care Elena Udrea e suspectata de fapte de coruptie grave”.

Președintele a răspuns că el are ”o capacitate uriașă de revitalizare în campanie”, lucru de care nu îndoiește nimeni după 10 ani de campanie continuă, viața lui cum ar veni și plăcerea multor politicieni! Mai rău stau economia și România cu revitalizarea, nu actuala clasă politică, întotdeauna în stare să ne propună încă un conflict ca să ne mai păcălească o tură.

După o expresie a lui Naomi Klein, asta e ”politica dezastrelor”, pentru că politicienii din România altfel nu știu să ne conducă și să ne motiveze, decît prin frică și înrăindu-ne unii împotriva celorlalți.

De fapt, necazul mi se pare fix ăsta: România a fost trasă într-un permanent război al taberelor, în care defilează umbre ca-n teatrul oriental, siluete și gesturi aproape fără relevanță în viața reală!

Povestea asta n-are legătură nici cu normalitatea dezbaterii dintre partide și nici cu interesul cetățenilor. E o istorie despre ură și despre cucerirea puterii. Ca și cum democrația s-ar reduce la electocrație, la a cîștiga referendumuri sau alegerile, și nu la ceea ce faci după  ce cîștigi alegerile! Cînd a lăudat la scară mare mentalitatea asta, lui Traian Băsescu  nu i-a păsat unde vor ajunge lucrurile.  Uite unde au ajuns!

Cînd tu, președinte de țară, definești, pe șleau, un politician adevărat ca fiind ăla care poate să atragă mai mult atenția asupra lui, transformi totul în showbiz. Nu contează cine face ceva, ci cine defilează pe podium!

Așadar. Știu că se folosesc metode murdare împotriva mea și am aflat că ele pot continua, inclusiv colegii mei de la Gazetă suportă un risc semnificativ.

Avem confirmări că organismele statului au fost folosite în mod ilegal, poate că mai sînt și acum, pentru  a ne compromite și, împreună cu noi, investigațiile. Ridzi, Gala Bute și altele.

Ne-au făcut dosare. Sînt penibili cum, negăsind nimic infamant, scurg documente oficiale confidențiale ale statului român din care rezultă că sînt la zi cu toate impozitele! Critica și observația că e ilegal se referă la stat, nu la cei care le răspîndesc, asta îi privește și nu e nimic în afara legii în ceea ce fac ei.

Da, e pe deplin adevărat că amenințările mai vechi ale Elenei Udrea se văd acum. Și e adevărat că insinuările le preia și Traian Băsescu, care adaugă bine cunoscutele condimente de insultă. Ce stat avem, condus de pe colțul mesei, cu bîrfe și insulte de la cel mai înalt nivel! Dar nu mi se pare nicidecum că atacarea la televizor a unui jurnalist poate fi un motiv constituțional de suspendare a unui președinte!

Cotroceniul nu are nici o treabă să ceară el documente despre ziariști și s-o mai și spună cu seninătate la televizor. Dar poate motiva că erau publice. Că-l preocupă asta oricum e aiurea, dar nu e neconstituțional.
Sigur că am tolerat ideea că președintele poate să facă tot soiul de chestii scandaloase, și aici mă includ în culpă. Însă una e una și alta e alta.

Dacă aș avea cea mai mică probă că Traian Băsescu a fost sursa sau are un amestec în ordinul pentru spionarea noastră, bineînțeles că aș spune-o. Acolo s-au comis ilegalități și nu e nimic de ascuns și nimeni de menajat. Le vom afla în timp, pentru că instituțiile respective nu pot înghiți la nesfîrșit briganzii din interiorul lor, care lucrează pentru politicieni și pentru persoane private!

Președintele m-a atacat de multe ori sub centură. Dar toți îl cunoșteam. Simpatia pe care n-am ascuns-o a fost pentru proiectele lui, pentru ce a încercat să facă, dar, vorba lui Paul Aligică, cînd tu președinte rupi contractul, asta te privește pe tine! Eu mă lămurisem cu mulți ani în urmă, fără ca asta să însemne că neg lucrurile OK izbutite în acești 10 ani sau că nu sesizez pericolul de a camufla aceeași amenințare nedemocratică în spatele războiului anti Băsescu.

De fapt, de asta și se aduce chestiunea suspendării în discuție, ca să facă această campanie una despre Băsescu, așa cum observa recent Sever Voinescu în ”22”.

Numai că tocmai o astfel de campanie ar falsifica scopul alegerilor dacă acceptăm că a venit momentul să alegem un președinte nu pentru felul în care vorbește, ci pentru felul în care operează în sistemul puterilor democratice.

Prețuiesc la Călin Popescu Tăriceanu și nu uit faptul că s-a opus în 2010, atunci cînd presa a fost transformată în amenințare la adresa siguranței naționale, dar nu cred că acum are dreptate.

Pentru mine, lămurirea e că epoca Băsescu s-a încheiat demult și n-a avut nici o legătură cu atacurile personale, ci cu multe alte episoade mari sau mici, cum ar fi cel legat de amenințarea lui Andrei Pleșu, tot așa, cu dezvăluiri, sau în momentul altor complicități sau decizii sau gesturi în dispreț democratic.

Nu mă clintesc acuzele președintelui din ce am de făcut ca jurnalist! Insultele lui nu mă mai ating de mult și nici nu răspund disproporționat, ce ar trebui să facă ziariștii pe care i-a tăvălit pur și simplu cum a prins ocazia? Dar o suspendare acum e o mișcare pur politică, de logică electorală și nu mă interesează asocierea cu așa ceva!

Rezum: că președintele României folosește insinuări ca să insulte și să amenințe insinuant la TV un jurnalist, asta e dezonorant, dar nu e un motiv de suspendare.

Dacă m-am băgat în seamă, îmi pare rău. Nu vreau să fiu folosit.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

Tudor Pop  •  7 septembrie 2014, 0:37

Orice scuza e buna pentru o noua suspendare, pare-mi-se a treia. Un record mondial probabil. Evident ca nu motivele pro suspendarii stau la baza acesteia, de vreme ce initiatorii nu spun ca vor urma indicatiile deciziei CCR, chit ca avizul e doar unul consultativ. Ca si celelalte doua, suspendarea va fi pur politica, acum incercandu-se deturnarea alegerilor prezidentiale, care nu-l mai privesc pe Basescu. O manevra jalnica, de lumea a paispea, cum de altfel, in esenta, romanii chiar sunt.

Evident ca nu va priveste, C-Tolo, si v-ati bagat degeaba in seama, dar e binevenita precizarea dvs. Macar pentru ideea de Romanie europeana.

diana_napoca  •  7 septembrie 2014, 9:55

Te-ai bagat in seama de unul singur deoarece pentru Basexu nu existi,esti muuuuult prea insignifiant…Semeni cu soricelul care merge pe langa elefant si zice:”Muaaamaaa,ce tropaim…”.Inca un articol penibil marca „Tolontan””.

nykes  •  7 septembrie 2014, 11:22

mmmmmmm!Esti cam moale pentru un jurnalist de rasa.Ar trebui sa ai o opinie si sa te lupti pentru ea chiar daca te autointitulezi numai ziarist sportiv.Ai vazut cum a-ti atribui merite pentru dosare finalizate cu arestari(chiar daca era jurnalistica de investigatii si nu era specialitatea ta).Acestea sunt fapte pentru care te indrepti catre excelenta jurnalistica insa articolul de azi nu prea mi-a placut.Ori nu spui nimic,ori le spui pe sleau. Era mai aproape de asteptari.

Petrestelistu  •  7 septembrie 2014, 11:58

Domnule Tolontan, e tare păcat când te folosești de prostime. Dumneavoastră faceți acest lucru cu astfel de articole. Doar cei grei de cap pot sa creadă ca sunteți basist. Pe timpul lui Ceaușescu,lumea trebuia să-l susțină pe doar pe el. Nu concepea ca cineva săi stea in cale sau sa se abtina. Așa si cu Voiculescu. Ori esti cu el și-ți păstrezi postul, ori pleci. Ce faceți acum, e pur si simplu propaganda pențru Ponta. Doar el e singura șansa de scăpare a șefului dumneavoastră. E tare urat ce faceți.

lascar carmangiu  •  7 septembrie 2014, 12:18

tolo draga, esti un lash, publici nuimai osanale.
si politichia romaneasca nu se invarte nici in jurul varanului, al lui dr. viorel minciunel ponta, sau al tau.
cat despre tarliceanu, ala este un ratat in serie.
base e cel mai tare ! :))

ticbis  •  7 septembrie 2014, 16:54

Domnule Tolontan,

Va respect munca si opiniile pe care le exprimati public in ziar sau pe blog-ul de pe internet. Ma vad insa nevoit sa va atrag atentia ca ati derapat de la linia jurnalistica si v-ati afundat adanc la nivelul explicatiilor tipice politicienilor damboviteni (in majoritate, semianalfabeti si cu grave probelme de educatie, morala sau simt civic elementar).

Cred ca este strigator la cer sa sustii ca:

1. „In privinta sumelor, am scris ca acest calcul lunar este fals, pentru ca nu tine cont de sumele pe care le-am platit inapoi cumulat statului si care sint imense. Nu e doar diferenta dintre brut si net, ci si alte sume returnate!”

D-le Tolontan, daca cumva ati uitat, va aduc aminte ca fiecare roman care munceste, chiar daca are un salariu de 1000 de lei pe luna, plateste inapoi statului o mare parte din acesti bani. Daca pentru dvs. a returna statului 10000 de euro la un castig lunar de 35000 de euro inseamna mult, va asigur cu toata celeritatea ca pentru un roman cu salariul de 1000 de lei a „returna” statului 300 de lei inseamna mult mai mult, inseamna imens, pentru ca este in joc insasi existenta lui si a familiei lui;

2. „In al doilea rind, am spus de ani de zile ca nu Voiculescu m-a platit pe mine (daca e sa folosim acest termen deloc potrivit in economia acestui inceput de mileniu cind nu mai plateste cineva pe altcineva), ci eu si colegii mei l-am platit pe Voiculescu din profitul realizat de ziar.”

Aveti dreptate, d-le Tolontan! Doar ca scapati din vedere faptul ca fiecare salariat din sistemul privat al economiei romanesti, fie el muncitor in constructii, inginer la multinationale, vanzator la butic, director de banca sau contabil la supermarket are acelasi rol ca si dvs! Adica, prin munca lui adauga profit in buzunarul patronului; deci parctic salariatul il plateste pe patron si nu invers! De altfel, eu nu cunosc nici un caz in care un patron ar plati salariul unui angajat care nu-i aduce profit in buzunar, nici macar 1000 de lei si cu atat mai putin 35000 de euro!;

D-le Tolontan, dupa parerea mea (unul care lucreaza in sistemul privat de peste 20 de ani si care are un salariu mult peste medie), consider ca in Romania actuala, in oricare ramura de activitate, atat in sistemul privat cat si in cel de stat, nimeni nu-si poate justifica un salariu mai mare de 6000-7000 de euro lunar: nici un director de banca, nici un director de multinationala, nici un director de companie de stat, nici un director de trust media, nici un director de spital, nici un prefect, nici un primar, nici un parlamentar, nici un ministru, nici un prim ministru si nici macar presedintele tarii! Cu atat mai putin un redactor sef la o publicatie cu un tiraj national de doar 20-30 de mii de exemplare! Asta pentru ca aceste salarii nu pot fi „rupte” de realitatea in care se zbate restul populatiei care munceste realmente pe branci, nu pot fi „rupte” de aportul pe care acesti (asa zisi) conducatori (platiti regeste) l-au adus la cresterea nivelului de trai pentru „pulime”!

D-le Tolontan, nimeni nu va acuza pentru salariul „nesimtit” pe care-l primiti lunar, din pacate nu sunteti singurul in aceasta situatie perfecta pentru dvs si pentru familia dvs. Va cer doar un pic de decenta, va solicit doar sa nu mai incercati sa va justificati cu argumentele latrate zilnic la A3; macar lasti-o asa cum a cazut!!!
Bucurati-va de bani, de viata si de familie, dar intelegeti ca nu veti putea avea niciodata argumente pertinente in fata opiniei publice. N-ai cum sa te erijezi in simbolul dreptatii, in justitiarul societatii cand esti platit mai mult decat directorul bancii nationale! Daca stam sa socotim, prejudiciul adus societatii romanesti in cazul Ritzi valoreaza cam cat salariul dvs pe 6 luni, iar in cazul Bute cam cat salariul dvs pe un an! Despre asta vorbim!

PS: va atrag atentia ca nu sunteti unicul platitor de TVA din Romania: chiar daca nu va vine sa credeti, milioane de romani platesc TVA catre stat atunci cand cumpara de la chiosc ziarul dvs, cand isi cumpara paine, lapte, cartofi, ceapa, sau cand isi platesc intretinerea, facturile la curent, la telefon sau la gaze!

Cu multa stima,
Un roman obisniut

mihaela ciobanu  •  7 septembrie 2014, 17:57

In opinia mea, rau este nu ca te bagi aiurea in seama ci ca iei ad litteram textul scrisorii, il tratezi cu seriozitate si ii dai greutate, ca si cum argumentele lui tariceanu pot fi demontate cu contraargumente logice si de bun simt.

Ma gindesc ca dupa dezvaluirile lui Negrea, singurii care jubileaza sunt Gadea et comp., ti-a disparut complet aura de ziarist integru si cu principii, esti acum de-al lor, si-au mai cistigat un tovaras in tabara lor de canibali.

In rest, perfect de acord cu ticbis, un roman obisnuit. Nu poti sa te mai erijezi in simbolul dreptatii, justitiarul societatii. A zburat puiul cu ata -:)

nimenialtu  •  7 septembrie 2014, 18:00

Atacam pe base == propaganda lui viorel == eliberare Sef platitor

Totul normal… dar nu incerca sa ne prostesti ca ar fi altceva..

Sandu Sticlaru  •  7 septembrie 2014, 18:57

Va cam contraziceti, d-le Tolontan.

Pe de o parte spuneti ca un presedinte trebuie judecat dupa „felul în care operează în sistemul puterilor democratice”, pe de alta parte admiteti ca atacul presedintelui la adresa dvs. e „dezonorant” dar asta nu vi se pare un motiv de suspendare.

Pai atacul acesta dezonorant este o dovada a felului in care dl. Basescu opereaza.

Cătălin Tolontan  •  7 septembrie 2014, 19:59

57, mihaela ciobanu: e treaba dvs ce credeti despre mine, eticheta e a celui care o pune, nu a celui pe care e lipita.

Tineti minte acest moment. Eu voi fi aici, ca ziarist, si cind va veni timpul ca investigatiile noastre sa fie in acord cu partizanatul dvs politic si atunci ne veti lauda perseverenta, integritatea si toate cele 🙂 Tineti minte!

Cînd președintele atacă un jurnalist, acesta nu este un motiv de suspendare | România curată  •  7 septembrie 2014, 20:05

[…] Continuarea pe tolo.ro […]

ticbis  •  7 septembrie 2014, 20:12

Revin cu inca doua precizari:

1. Daca as fi fost in situatia sa fiu platit cu un salariu de 35000 de euro pe luna, in mod sigur m-as fi abtinut sa emit comentarii pe teme politice, economice, de justitie, sociale sau civice si in niciun caz n-as fi facut pe justitiarul societatii romanesti (nici in cazul Udrea, nici in cazul Basescu, nici in cel al lui Voiculescu, Ridzi sau Nastase)!
Asta nu din motive de lasitate sau din motive de partizanat politic, ci pur si simplu dintr-un BUN SIMT elementar care mi-a fost inoculat in sange de educatia pe care mi-au dat-o parintii mei cu 50 de ani in urma, in cei”sapte ani de-acasa”!
In primul rand, desi m-as fi bucurat de banii respectivi (ca oricare alt om de pe planeta asta), mi-ar fi fost peste mana sa nu constientizez ca indiferent de ce realizari as fi avut, indiferent de cat profit as fi adus in buzunarul patronului, banii aia ar fi fost INDECENT de multi! Si pe deplin NEMERITATI! Nu fata de ceilalti semeni ai mei mai putin norocosi, ci fata de mine insumi, fata de constiinta mea proprie!
Nu vreau sa fiu rau inteles, n-as fi refuzat niciodata salariul de 35000 de euro pe luna, dar bunul simt mi-ar fi spus ca NU MAI AM DREPTUL sa comentez pe bloguri situatia dezastruoasa a romanilor care traiesc si muncesc in Romania, cu atat mai putin furtisagurile clasei politice, din oricare parte a spectrului politic!
Cred ca e INDECENT cand un ziarist sau un jurnalist media lanseaza anchete publice asupra unor persoane care (in mod evident) au incalcat legea si au prejudiciat statul cu sume care abia ating 4-5 salarii ale acestuia. Sigur, este o incalcare a legii care trebuie pedepsita. Dar oare, jurnalistul platit cu 35000 de euro lunar are moralitatea necesara de a poza in justitiarul societatii civile??? Eu cred ca NU!!!
Precizez ca nu are mare imortanta salariul; eu castig in Romania 1800 de euro pe luna (net) si am convingerea ca merit fiecare banut si ca-i bag in buzunar patronului meu dublu sau chiar triplu; dar la un salariu de 35000 de euro, daca te lauzi ca aduci profit patronului ar insemna ca acesta sa aibe cel putin averea lui Bill Gates!!! Nu cred ca e cazul!!!

2. In ceea ce priveste impozitele si taxele catre stat, doresc sa-i atrag atentia d-lui Tolontan ca in urma cu 13-15 ani, dupa mai mult de 10 ani de guvernare PSD-ista, cu Iliescu, Nastase si Vacaroiu la putere, salariul meu era impozitat cu cca 55% (40% din brut plus inca „ceva” la suta din ceea ce depasea un anumit prag). In aceste conditii, daca tot considerati ca traiti acum in „regimul inuman al lui Basescu”, va rog sa intelegeti ca daca acum statul va ia inapoi 10000 de euro din cei 35000 pe care-i primiti lunar drept salariu de la la patronul Voiculescu, in acea sinistra perioada ati fi „returnat” statului nu mai putin de 25000 de euro! Nu ca mi-as face probleme ca n-ati mai fi reusit sa va platiti utilitatile sau ca n-ati mai fi putut asigura painea familiei, dar cred ca nici nu v-ati mai fi angajat vreodata la trustul lui Voiculescu!

In final, un sfat: atentie mare la ceea ce va doriti in viitor! Pe deoparte, toti romanii va asteapta cu nerabdare articolele si dezbaterile pe teme sportive (excelente, asa cum ne-ati obisnuit) sau anchetele jurnalistice pe teme de coruptie; pe de alta parte va asteapta la cotitura viitoarea guvernare a partidului stat PSD si a dictaturii de sorginte sovietica a noului presedinte Victor Ponta.
Iar din ceea ce intrevad eu, in max 6 luni de zile veti fi pus in situatia in care statul va va „retine” cel putin 20000 euro din cei 35000 pe care-i incasati acum. Iar patronul care va plateste banii astia, Voiculescu, nu va avea niciun cuvant de spus pentru ca are de stat in puscarie inca 10 ani. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca „noua putere” se va dezice total de un asemenea individ (pe care l-a tolerat doar pentru interes, dar pe care nu l-a inghitit niciodata cu adevarat).

Cu multa stima,
Un Roman

clement  •  7 septembrie 2014, 20:17

@Tolontan….lasa-l pe Voiculescu. Spune-ne de Ridzi si Udrea sau de Basescu. Pe Voiculescu il criticai pt a da greutate zicerilor tale…sa spuna omul de rand ca esti impartial

mihaela ciobanu  •  7 septembrie 2014, 21:04

Multumesc pt comment.
Si care ar fi partizanatul meu politic, in opinia dv? Am fost entuziasmata si v-am laudat pe acest blog pt ancheta Ridzi, pt Gala Bute, am fost dezamagita ca postarile ref la dosarul ICA au nedreptatit procurorii etc, deci care ar fi partizanatul meu politic?
Si dna Mungiu m-a catalogat fan si client de partid (fara sa-l numeasca). Este uimitor pentru mine ca ziaristi inteligenti si informati, care prin meseria lor asta fac, critica, suporta atit de greu criticile cititorilor.
O singura data ati “beneficiat” de o campanie de presa negativa, din cauza lui Negrea, si de atunci, in opinia mea, ati pierdut contactul cu realitatea. Va afundati din ce in ce mai rau in duhoarea A3.
Eticheta pusa de mine este de ziarist integru si cu principii, dar din pacate la trecut.
Partizanatul meu politic este exprimat cel mai bine de un citat din articolul dlui Liiceanu de astazi:
”Fac parte dintre cei care votează și atunci când, aparent, nu au cu cine. Și asta, pentru că nu vreau să las nefolosit glonțul pașnic al democrației, care e votul. Am votat, așadar, și când a trebuit să mă ghidez după principiul „răului mai mic”. În mod sigur am făcut-o în anul 2000 când, strângând din dinți și ținându-mă de nas, l-am preferat pe Iliescu lui Vadim Tudor. Umilit de istorie, dar ținând strâns în brațe dreptul de a alege liber, am intrat în cabina de vot.”

Cred ca ar fi bine ca, din cind in cind, ziaristii sa schimbe pentru citeva zile locul cu politicienii si sa fie supusi campaniilor negative de presa. Poate atunci ar fi mai obisnuiti cu critica, ar reflecta mai mult la criticile cititorilor si nu s-ar grabi sa-i suspecteze de rea credinta sau interese partizane.

miky  •  7 septembrie 2014, 21:08

@all
Cautarea nevrotica de modele de oameni integri nu poate avea succes fara incredere.
Iar perfectiune nu exista, cautam jurnalisti perfecti fara sa cumparam presa, cerem politicieni perfecti fara sa votam. Nu ne e nimeni dator cu nimic. Consumati / votati dupa gust dar, sper, cu atitudinea pe care o cereti de la ceilalti, de a face sa fie bine.

soriniz  •  7 septembrie 2014, 21:31

Fostul presedinte Basescu demis in 2012 este nu doar o rusine pentru functia pe care a representat-o ci este o rusine si pentru specia umaana. Eu nu am intaalnit nici in istorie dar nici macar in literatura o personalitate mai abjecta. Sansa noastra a fost ca nu i-a permis conjunctura istorica sa faca mai mult rau decat a facut. Inteleg ca scopul articolului este sa nu fiti implicat intr-un razboi politic in care nu apreciati niciuna din tabere, dar ati fost deja implicat in aceasta lupta fara sa vreti prin anchetele pe care le-ati coordonat.

firentze  •  10 septembrie 2014, 14:52

Citez:”Rezum: că președintele României folosește insinuări ca să insulte și să amenințe insinuant la TV un jurnalist, asta e dezonorant, dar nu e un motiv de suspendare.”
Aveti perfecta dreptate domnule Tolontan sa nu va lasati tarat intr-un razboi politic murdar…dar daca primul om in Stat si anume Presedintele tuturor romanilor,insulta si ameninta o persoana indiferent de statutul si pozitia sa sociala,inseamna ca cei 23 de ani de la Revolutie,sau scurs in zadar,tot in zadar au murit si acei tineri care au luptat si strigat pentru LIBERTATE…!E inadmisibil ca intr-o tara democratica primul om in STAT,sa ameninte si sa insulte dupa bunul lui plac…proprii cetateni,sa coboare atat de jos!
Citez :”Insultele lui nu mă mai ating de mult și nici nu răspund disproporționat, ce ar trebui să facă ziariștii pe care i-a tăvălit pur și simplu cum a prins ocazia? Daca dvs. care aveti ocazia de a lua atitudine in fata unor astfel de acte,prin intermediul condeiului,nu vreti s-o faceti,atunci omul simplu care este jignit,de insusi Presedintele tarii,ce ar trebui sa faca…?Iar daca dvs. personal nu vreti sa raspundeti unui astfel de personaj,care mai este si Presedintele Romaniei,treaba dvs.(poate o faceti de frica sau lasitate),dar lasatii pe alti care pot si vor s-o faca…!Tocmai din lipsa luarii de pozitie in astfel de situatii perpetuam si permitem astfel de lucruri si ne intrebam apoi de ce societatea romaneasca se afla intr-o continua degradare morala si sociala!Nu vreau sa sugerez sau sa incurajez reactii la fel ca ale Presedintelui,pentru ca nu s-ar ajunge la absolut nimic constructiv ci dimpotriva…dar daca un om e jignit,amenintat,injurat,cred personal ca acel om trebuie sa se apere intr-un mod cat mai mult posibil cu decenta si sa lupte in continuare pentru idealurile sale si pentru a incerca sa schimbe ceva,ca astfel de INDIVIZI ca Traian Basescu sa dispara definitiv din viata poltica si sociala a romanilor,sa incercam cu toti sa responsabilizam cat ne sta in putiinta fiecaruia din noi,clasa politica…!

Comentează