Seara seringilor lungi la România TV

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

miercuri, 15 octombrie 2014, 11:29

E prime time, miercuri 15 octombrie, și România TV difuzează imagini cu președintele Traian Băsescu, titrînd: ”Băsescu – semnele bolii Parkinson”, ”Băsescu – două atacuri cerebrale” și ”Operat în secret la Viena”.

Emisiunea a început acum cîteva minute. Cronica TV se cere scrisă live. Va fi o seară de neuitat.

Mîna președintelui tremură în imagini. Invitații stabilesc diagnosticul pe loc. Parkinson! Apoi spun că, de fapt, nu stabilesc diagnosticul.

Corina Drăgotescu cere un control. Chiar și candidatul William Brânză, parcă era cu președintele pînă ieri!, vorbește despre faptul că, așa cum arată situația din imagini, chestiunea pledează pentru ”transparența administrației prezidențiale” și în chestiuni medicale. O transparență absolută.

Drăgotescu insistă că ”și Traian Băsescu a discutat despre mine cînd eram bolnavă, așa că sănătatea e un lucru care se discută”. Într-adevăr, mare porcărie a făcut președintele atunci. Diagnostic pentru diagnostic. Marker tumoral pentru marker tumoral, aici am ajuns.

Un alt politician din platou, Georgică Severin, spune că dacă Roosevelt ar fi apărut la televizor americanii nu l-ar fi ales niciodată. Poate, dar cîți americani ar fi spus: ”Îmi pare rău că l-am ales, n-aș fi făcut asta dacă știam că e bolnav”?

Alegem oamenii pentru că sînt sănătoși sau îi alegem pentru că ni se par potriviți să ne conducă? Cînd angajăm un coleg de birou ezităm dacă el ne spune că are artrită sau ulcer?

Lumea începe să țipe sub reflectoarele televiziunii lui Ghiță. Nimeni nu e de acord cu subiectul și toată lumea îl discută. Doar Georgică Severin ”își asumă tema”, un prieten doctor îi dă diagnosticul prin sms, politicianul citește un nume lung de boală și zice că, doar dacă s-a paradit organic omu”, s-ar putea explica comportamentul lui Traian Băsescu din ultimii ani.

Cineva vorbește despre o ”maladie degenerativă”. Degenerativ sună nasol, dă bine la rating! Dacă președintele ar recunoaște că n-a mai fost om întreg, ar fi de iertat, vasăzică.

Brânză își dă seama că a comis-o și o cîrmește. Cineva îi cere lui control psihiatric. ”Nu vă permit!”, strigă Brânză. Val Vâlcu i-o întoarce: ”Păi candidați și ați zis că toți candidații trebuie să-și facă publică sănătatea”.

Nici n-a fost ales bine președinte și Brânză s-a răzgîndit. Nu vrea transparență pe pielea lui. Stați cu ochii pe el, am senzația că n-o să ne dea transaminazele odată ajuns la Cotroceni!

”Transparența în cazul unui președinte trebuie să fie totală”, se spune în studioul aproape unanim. Da?

Bolnavii nu sînt vinovați pentru boala lor. Suferința umană e o condiție a intimității. Și teoria că, dacă ești președinte al României, e ca și cum viața ta ar trebui expusă integral, este una care vine din totalitarismul transparenței.

”Stați că avem alte imagini!”, anunță Andreea Crețulescu. S-a băgat marfă prin satelit la ecograf.

În noile secvențe, care se întrevăd printre titlurile galben fosforescent de pe ecran, Traian Băsescu apare răcit, la pupitru. Transpiră. Gripa ca vinovăție.

”De ce au ascuns asta serviciile secrete?”, se aude o voce imposibil de depistat în rumoarea telecomisiei medicale. Chiar, de ce nu a pus SPP-ul pe facebook medicația președintelui împotriva răcelii sau împotriva oricărei alte maladii?

Brânză face glume ca să-l apere, crede el, pe TB, care tocmai strînge mîna unor gimnaste, protejîndu-și propria mînă stîngă pe lîngă corp. ”Ca să nu mă bănuiți de ceva, voi face flick-flack-uri dacă ajung președinte”, zice Brânză, ca scos din cutie de sănătos ce e.

Expresia ”Ca să nu mă bănuiți de ceva” trădează ce am învățat cînd eram mici, vă amintiți că eram vinovați dacă răceam și stăteam acasă în loc să mergem la școală?!

Eram culpabili că ne dureau dinții, că făceam hepatită sau că ne operam de apendicită. Nu mai vorbim de entorse, de gîlci sau de conjunctivite, alea erau 100% din vina noastră! În România, bolnavii sînt bănuiți de ceva adînc, de păcatul de a nu fi perfecți.

Iar ”hiperinformarea și hipercomunicare atestă tocmai lipsa de adevăr, ba chiar lipsa de ființă”, după cum scrie Byung-Chul Han, un filozof german de origine coreeană. De fapt, nici nu ne interesează ca boala să existe, important e ca ea să fie văzută. După ce o vedem, să se descurce ăl de-o are cu ea!

În ”coerciția expunerii”, fiecare subiect își este propriul său obiect de publicitate. Urmează un solo spot pentru reclamă la Parkinson, revenim imediat!

După break-ul publicitar, cei de la România TV aduc în discuție, cu sinceră îngrijorare, vîrsta candidaților. Nu Ponta, nu Udrea, niciodată ei nu, nu la televiziunea lui Ghiță. Cei trei sînt generația cu analizele și alianțele la zi.

”Dacă vom avea probleme asemănătoare de sănătate cu Meleșcanu, cu Tăriceanu sau cu Iohannis?!”, oftează neurochirurgii din studio.

Hai că s-a ajuns în fine unde trebuia! Au tîrcolit ei ceva, dar uite că pacientul mătăhălos e pe masă, cu tuburile în nas. Nu poate face copii, sigur că asta e o boală rușinoasă.

Se ajunge, evident, la vorbirea lentă a lui Iohannis. Gabi Firea absentează nemotivat, o fi răcită, dar o substituie Corina Drăgotescu, care îl expediază pe neamț ”la logoped!”.

Altcineva sugerează că retardul provine din faptul că Iohannis gîndește în germană și-și traduce în minte în română. Jur că nu exagerez relatarea, găsiți totul pe site!

De la Grey’s Anatomy la The King’s Speech. E seara seringilor lungi, nimeni nu scapă nevindecat de aici, din clinica România TV. 

”Văzîndu-l pe acest bătrîn cu mîna și cu buzele tremurînde cum luminează mulțimea din jurul său, nu vom uita niciodată că omul rămîne om și în miezul suferinței sale. Aceasta este lecția pe care ne-o lasă moștenire Ioan Paul al II-lea”, scria Die Welt la moartea Papei care a impresionat lumea prin demnitatea cu care și-a purtat durerea. Bolnav de poliomelită, Franklin Delano Roosevelt a condus America din scaunul cu rotile. Amîndoi au murit în biroul lor.

În martie 1945, imediat după decesul președintelui, The New York Times a spus: ”Oamenii din această țară îi vor mulțumi în genunchi 100 de ani de acum înainte lui Dumnezeu că Franklin Delano Roosevelt a fost în Casa Albă”.

Indiferent ce gîndim fiecare dintre noi despre Traian Băsescu, o spune un ziarist pe care președintele l-a numit ”lichea”, și ce o să se rețină istoria peste 100 de ani, asta n-are nici o legătură cu analizele, cu suferințele și cu tremurul omului.

 

Comentarii (155)Adaugă comentariu

dragan  •  16 octombrie 2014, 10:58

Imi pare rau si va rog sa ma scuzati, dar cu ceva vreme in urma va banuiam de partizanat in momentul in care scriati doar de oamenii pe care ii ataca trustul de presa unde activati si nu si de cei din ograda dvs. ( Voiculescu , etc ).

Nu am parti-priuri si incerc sa vad la fiecare si partile albe si pe cele negre, iar acum imi dau sema ca am gresit la adresa dvs.

Ma bucur sa vad ca srieti si aparati niste principii in noianul acesta de abjectii, minciuni si ura, un ocean de mizerii umane transmis de „c-analistii” de la unele televiziuni sau presa scrisa .

Principiile trebuiesc aparate , indiferent de oamenii care le incalca si le siluiesc in interesul lor.

Chiar daca acestia sunt presedintele, primul ministru,ministrii , parlamentari, fete bisericesti, politicienei pseudo-ziaristi/c-analisti etc. .

Este grava si o vorba sau o fraza spusa aiurea, dar cu atat mai grav este facerea unor emisiuni dedicate calcarii in picioare a orice; principii, oameni, sentimente, religii, famillii, etc. Cei care promoveaza, participa si se implica in astfel de emisiuni/campanii sunt in fapt niste SUBOAMENI, care in nici un caz nu urmaresc un interes general. Lor le-as dedica poezia „Blesteme” a lui Tudor Arghezi .
http://www.aboutromania.com/arghezi41.html .

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 11:01

101, dragan: toti gresim, pe toti ne ia valul, accept scuzele. Oricum, peste citeva zile, cind voi critica cine stie ce mai face/spune presedintele veti reveni la vechile convingeri 🙂

max  •  16 octombrie 2014, 11:02

Presupun ca prin asta doriti sa trageti un semnal de alarma cu privire la lipsa de profesionalism a „jurnalistilor” de la Romania TV, dar demersul dvs. este inutil. Oamenii inteligenti ocolesc postul asta (si toate celelalte posturi de „stiri”, cu exceptia Digi 24), ceilalti se uita pentru ca „e misto”, „ne mai ridem si noi”, „ai nostri ii face praf pe ai lor”. Oamenii astia aproape cersesc sa fie manipulati, chiar credeti ca pe ei ii intereseaza deontologia si jurnalismul de calitate?

pawn  •  16 octombrie 2014, 11:03

eu l-as fi comparat cu pericle.
de ce? pentru ca zoe dumitrescu-busulenga l-a comparat pe ceausescu cu pericle. dar ca sa nu fac o comparatie la comparatie, il compar pe basescu pur si simplu cu ceausescu.

john.peris  •  16 octombrie 2014, 11:05

Exceptional articolul, felicitari Catalin ,pentru mine esti cel mai bun jurnalist roman al momentului, de fapt al ultimilor ani, respect enorm efortul pe care il faci pentru a insanatosi o societate aproape pierduta si cel mai bun exemplu pentru situatia critica in care ne aflam sunt comentariile de mai sus ( unele ). Cu stima, Gheorghe Ion

MihaiViteazu`  •  16 octombrie 2014, 11:19

Nu e nici o boala oameni buni!
Ca sa ai curaj sa povestesti (in calitate de presedinte) lucruri grave, mai degraba murdare, adevarate sau false, dar fara sa ai dreptul legal sa faci asta si fara sa poti proba, iti trebuie o doza de nebunie (pe care Basescu o are) dar si mult mai mult curaj decat „il tin ouale”
So, trebuie sa fii suficient de beat ca sa-ti faci curaj. Apoi, urmeaza o perioada de refacere (vorbesc din experienta) de cateva zile, in functie de cat de mult ai baut in perioada precedenta. Transpiri, esti extrem de nervos, iti tremura mainile.
…sau poate a fost doar o petrecere cu bautura, ce mare lucru, oricine are dreptul la asa ceva.

beep  •  16 octombrie 2014, 11:27

ok, nu trebuie judecat sau acuzat un om pt ca e bolnav, mai ales daca nu e din vina lui. dar! TB e presedintele romaniei, „primul om in stat”, „comandantul fortelor armate”… maine, in, poate, boala lui, ar putea declara razboi. deci cred ca sanatatea lui fizica sau mentala e de interes public.

gogu  •  16 octombrie 2014, 11:39

poate ar trebui sa ceara …. astia si un control lui Stephen Hawking.
Pai cum isi permite unu care nici nu poate vorbi frumos la TV sa abereze despre stiinta 🙂

entziu  •  16 octombrie 2014, 11:40

Mila si dezgust. Asta am simtit aseara. Mila pentru un om pe care-l urasc prin toti porii, inca de cand era Ministrul Transporturilor. Dezgust pentru presedintele tarii, un batran vadit bolnav, sovaielnic, dar care continua sa faca ceea ce stie mai bine: sa semene scandal, sa dezbine, sa incerce sa stapaneasca, asa cum a facut mereu. Si totul pt o parvenita.

Fiecare om depinde de alegerile pe care le face in viata. Aveti ce ati votat.

Degeaba sper ca se va retrage demn. Nu e leu. E o hiena.

gabi  •  16 octombrie 2014, 11:42

🙂

Milici  •  16 octombrie 2014, 11:45

Tolo , nu prea faci cronici acide şi tendenţioase referind prestastatorii de LaBeuna , Irealitatea sau Nasol Tv , unde sigur te benoclezi mai mult , te limitezi la posturile TV care ameninţă grav securitatea statului , prin colegii tăi!
Poate Băsaru n-are bolile presupuse aseară de propagandiştii de la Românika tv , dar sigur are unele mult mai grave , cum ar fi paranoia dar asta ignori total , c-aşa-i deontologic.
Ai punctat bine la credibilitate , dându-te contrabăsist că te-a înjurat Cîrmaciul cum face cu mai toţi , deşi eşti băsist subtil , prietenii ştiu de ce !
Bine zice Banciu că încerci să te insinuezi sub pielea cititorilor , de toate culorile ! Băsiştii fiind majoritari pe Net , asemenea suporterilor dinamovişti de fotbal , te pliezi mintenaş!

Ana Lisa  •  16 octombrie 2014, 11:53

Amintiti-va de declaratiile si articolele lui vadim care jura peste tot ca basescu nu mai are de trait decat cateva luni. A declarat asta pe un interval de aproape 10 ani. Tot cateva luni si iar cateva luni si tot asa.
In toti acesti 10 ani, Basescu a avut o singura problema la coloana, Intre timp, Vadim a fost dus de doua ori la urgenta din cauza problemelor sale cardiace ))))

gabi  •  16 octombrie 2014, 11:57

poate seara limbilor de lemn , un post de televiziune ce executa la comanda emisiuni contra presenditelui si a altora care nu sunt cu ei , cu cei majoritari la guvernare , sunt apolitic , dar nu putem lasa ca minciuna si hotia sa ne ia ” vietile ” si asa amarate de catre cei ce ne conduc

Alin Dumitrescu  •  16 octombrie 2014, 12:12

Excelent! As adauga doar ca j e g u l jurnalistic ramane constant. Piere OTV-ul? Apasa Antena 3 pe acceleratie. Se clatina Voiculescu prin puscarie? Ghita e pregatit sa umple golul…latrinei.

dragan  •  16 octombrie 2014, 12:14

Cum am spus,nu am parti-priuri, poate doar simpatii si cu siguarnta niste convingeri si principii clare. Incerc sa nu ma las pacalit, dar bineinteles ca uneori ma pacalesc si eu. Lumea ( politica , jurnalistica, sociala ) este, din pacate, extrem de perfida si manipulatoare, asa ca uneori crezi si in oameni care aparent au convingeri si principii asemanatoare tie. Nu apar pe nimeni care a gresit si le-a incalcat , doar de dragul de a apara. Si nu cred pe nimeni din cei care spun ca la ei si in jurul lor e RAIUL, iar in celalta parte e IADUL.
Asa ca nu e nici o problema daca te iei de presedinte sau de oricine altcineva atunci cand greseste.
Cred, si o spun cu convingere, ca RAUL cel mai mare din ultimii ani, este MANIPULAREA MARSAVA cu abaterea atentiei de la orice problema serioasa a societatii, prin tocarea zi de zi a subiectului BASESCU e in TOTI raii si in TOATE cele rele din tara asta.
Sa aduci oameni cat de cat normali in stadiul de a fi ORBITI de o URA BOLNAVICIOAS care le-a fost indusa de aceasta MANIPULARE, astfel incat sa nu vada adevarata fata si a celor pe care ii protejezi, si sa ii cautioneze pe acestia indiferent ce rele si ce marsavii fac, este O CRIMA.
Sa tii poporul de zeci de ani in ignoranta si in satisfactii marunte, dar multe, sa ii distragi permanent atentia de la problemele sociale reale, indreptand-ul catre subiecte minore sau nereale, sa ii asiguri o slaba/proasta educatie, este mijlocul folosit pentru a-l manipula dupa interesele intregii clase politice de azi (micile exceptii, daca sunt, confirma regula).
Pe acest fond , au jefuit si continua sa jefuiasca aceasta tara.

socului  •  16 octombrie 2014, 12:17

Nu este bolnav, este alcoolic. Sunt semnele degenerative ale alcolismului.
Omul e in sevraj cand nu bea si de aceea tremuratul vizibil…
Ne dam dupa copac, Roosvelt, ca.ca maka… Aia chiar erau suferinzi, asta are o boala a proprie-i dependente.
Ce nu inteleg e faptul ca nu este lasat in pace… Cu 30 de zile inaintea incetarii mandatului chiar nu mai are rost sa ne obosim neuronul cu ce este si ce mai este Basescu Traian.
De ce nu au aparut imaginile in 2012, era demis cu tot pragul lui peste prajit…

cosmo  •  16 octombrie 2014, 12:31

auleo tolo, daca ai inceput sa urmaresti si sa scrii despre ce se intampla in studioul romania tv inseamna ca nu-i departe ziua in care vei scrie despre scandalurile lui leo de la strehaia si emisiunea culturala a lui capatos. 🙂

Florin  •  16 octombrie 2014, 12:41

Daca am un presedinte alcoolic (daca ai, ca eu nu l-am votat)e firesc sa imi doresc sa aflu

Mark  •  16 octombrie 2014, 12:42

Toti o dau cu bautura, si de Vacaroiu se faceau glume si s-a dovedit ca nu mai bea de ani de zile. Basescu are si el o varsa,e destul de stresat,ii e greu sa accepte ca a ajuns bataia de joc a unor maimute. E greu sa te regasesti in pielea lui,sa incercam sa-l intelegem,nu cred ca a facut ata de mult rau Romaniei incat sa fie linsat public si mediatic in fiecare seara…..si dupa plecarea lui se va spune: din cauza lui Basescu si a sistemului ramas Romania o duce rau ,tot el o sa fie de vina pentru toate taxele si impozitele marite la anul . Oriune pe planeta mizeria asta de televiziune era imediat inchisa,s-a depasit orice lmita . P.S Sa ne amintim ce a patit Plesu !!!!!

dragan  •  16 octombrie 2014, 12:47

Nu iubesc confruntarea. Dar e clar. BASESCU a rascolit societatea.
Si sigur nu e un lucru rau. Pentru ca probabil si din aceasta cauza incep sa iasa la suprafata o mica parte din jafurile si marsaviile facute de politicienii si cei asociati lor, care au jefuit aceasta TARA de douazeci si patru de ani. Si continua sa o jefuiasaca (noi metode, mai perverse ) chiar daca scandalurile sunt cat casa.
Dar ce simplu a fost pentru ei in vremea „linistii” lui Iliescu, sau contractului de „furam impreuna” de pe pe vremea lui CIORBEA/Constantinescu.
Nu mai vreau aceasta „liniste” si contractul de „furt impreuna”.
As vrea sa se schimbe multe din cele intamplata in mandatele lui Traian Basescu , dar TREBUIE sa se pastreze acest INCEPUT de asanare a societaii ( e clar ca este la inceput daca cei care ataca acest proces sunt inca multi ). Trebuie sa continue procesele judecatorilos si politistilor corupti, si a tuturor acelora care au jefuit sau care au facut posibil jaful imens din TARA. Si asta intr-un ritm si mai alert

B0rg  •  16 octombrie 2014, 12:47

Caut articolul pe care l-a scris dl. Tolontan pentru a-l condamna pe Basescu in 2009, cand s-a luat de Antonescu pe tema m o r t i i primei neveste a acestuia (s-a sinucis fiind bolnava de cancer in faza terminala). Nu-l gasesc, dar poate ma ajuta chiar dl. Tolontan.

habarnam  •  16 octombrie 2014, 13:16

comentariul 121 -borg mi-a adus aminte de toate magariile facute de traian basescu si motivul pentru care l-am votat o singura data, in scarba, ca sa nu iasa mircea geoana presedinte.

in alta ordine de idei, excelent articolul, mai mult decat atat este bine venit, in conditiile in care este un articol ce vizeaza presa din romania.

Mateo  •  16 octombrie 2014, 13:47

@dragan.. o pui de-un serial ?
Se pare ca ai multe de spus 🙂

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 14:24

121, borg: a fost detestabila trimiterea lui Traian Basescu la sinuciderea sotiei lui Crin Antonescu. S-a intimplat in 2009, dezbaterea de la Cluj, moderata de Mihnea Maruta. Am scris imediat despre asta si am si repetat-o in toti acesti ani.

A fost unul dintre momentele care m-a separat definitiv de Traian Basescu. Sa acuzi pe cineva ca, nestind acasa, a provocat sinuciderea sotiei sale, aflata in faza terminala de cancer, e odios.

Dav  •  16 octombrie 2014, 14:27

Dintr-o clasa politica imunda,Basescu,desi cu maniere
cam prea marinaresti a reusit sa dea cateva lovituri
acestor hoti si mincinosi care se credeau intangibili.
Poate si-a fortat un pic atributiile dar rezistenta
vechilor naravuri,refractare la orice reforma
nu i-a dat de ales.
Candva,cand lucrurile din tara asta se vor aseza atunci
ii vom recunoste valoarea.

rogozan  •  16 octombrie 2014, 14:29

bravo mai stolojan, aoleu, ma scuzi, mai tolontan, scuza-ma, da mereu te confund cu stolo, al carui pragmatism in finante mi-a placut…bine ca i-ai pus la punct pe mocofanii de la – vorba lui c.t. popescu – ,,jegosenia rtv” felicitari..meritau..acum concentreaza-te pe alienatii de la antene…te rog eu!!!

Venom  •  16 octombrie 2014, 14:38

@116socului: Legatura (pe care o vrea facuta Realitatea TV) dintre o potentiala boala care il chinuie pe presedinte si candidatul Ponta este urmatoarea: daca presedintele sufera de o afectiune ce-i afecteaza discernamantul, atunci el nu are dreptul legal sa ceara informatii secrete de la servicii.

B0rg  •  16 octombrie 2014, 14:55

124, Tolontan: OK, stim cu totii ca a fost detestabil, abject samd, eu v-as ruga sa-mi dati si mie un link catre articolul pe care, ca un ziarist impartial ce sunteti, l-ati scris atunci pentru a-l condamna pe Basescu. Multumesc.

Marius Bic  •  16 octombrie 2014, 15:05

cand am deschis astazi pagina gsp.ro te-am cautat tolontane sa vad daca ai reactie la tema din cabinetul domnului dr.Ghita Sebastian de pe str. RomaniaTV.
nici de data asta nu m-ai dezamagit.Felicitari sincere.Trebuia sa ai reactie si pentru ca s-a intrecut orice masura de respect, demnitate…

LEFTER POPESCU  •  16 octombrie 2014, 15:14

.
Domnule Tolontan,

imi pare rau ca nu-l treceti pe Val Valcu ca nr. 1 dintre invitatii care , ca intotdeauna isi da cu parerea chiar si cand se discuta despre schimbarea unei bielete de la directie – daca aceasta ii apartine presedintelui Basescu , pentru ca in cadrul emisiunii de aseara, s-a comportat extrem de obraznic fata de un alt invitat, ca un mitocan care nu se mai putea stapani, trimitandu-si oponentul de dialog la un control pshiatru (si nu neurologic- subiectul emisiunii), doar pt ca acesta incerca sa-si spuna parerea deoarece Val Valcu bata campii .

Astazi , eternul „autototstiuitor”, pe numele de scena Val Valcu, si-a permis sa-si dea cu parerea ca un urechist – precum s-a autodefinit , dupa ce presedintele tarii , ca nimeni altul, si-a pus la dispozitia tuturor carcotasilor dar si a celor ce ar putea fi sau au fost manipulati, rezultatele ultimelor analize pe care le-a facut la Spitalul militar, ca acestea nu spun nimic (ANALIZELE),lasand sa se intelega ca se ascunde adevarul si ca ei, cei ce i-au pus acel diagnostic naucitor presedintelui au dreptate .

Este adevarat ca doamna de la tv.-probabil s-a trezit si ea cu acest certificat medical pus in mana cand era in direct, a citit pe sarite niste rezultate ale colestrolului si leucocitelor fara o minima cautare a ceea ce spune examenul neurologic coroborat cu rezultatul controlului RMN-ul facut la cap, ceea ce ar fi dus la inchiderea gurii lui Val Valcu , salvandu-l in acest fel pe acesta de a se pune intr-o noua situatie imposibila de neinformat care incearca din toti rarunchii sa manipuleze publicul in favoarea lui Ponta , al carui sustinator este.

Redau mai jos linkul in care fiecare poate vedea rezultatul examenelor medicale, atat neurologic cat si cel al RMN-ului pt ca raspandacii din platoul tv., precum Val Valcu, Corina Drăgotescu , Andreea Cretulescu sa-si inghita vorbele inainte de a deschide gura.

http://www.b365.ro/media/other/201410/raport_medical_presedintele_romaniei_domnul_traian-basescu_2014_99243700.pdf

cautati punctele 7-8-9 ,cele din care puteti afla daca presedintele are parkinson, daca a avut doua atacuri cerebrale sau daca raspandacii au mintit cu nerusinare .

Concluzia finala a comisiei multidisciplinare a fost ca presdintele Traian Basescu este apt dpdv medical pentru indeplinirea atributiilor functiei.

Felix  •  16 octombrie 2014, 15:18

Oricum, Basescu are mai multa forta intelectuala si morala ca toti acei comentatori.

last_moromete  •  16 octombrie 2014, 15:18

Nu ma uit la Romania TV, asa cum nu m-am uitat niciodata la OTV. Daca oamenii inteligenti si/sau cu bun simt ar ignora pur si simplu „canale” de genul asta sau personaje din categoria Becali, am trai intr-o lume mai buna. „I had a dream” – mi-a trecut, acum sunt treaz. Daca tema discutiei este limita pana la care poate cobori abjectia umana cu iesire la tv, sunt prea multe exemple, si lista televiziunilor e mai lunga. Se fac bani frumosi din asemenea mizerii, iar controversele iscate le folosesc tot lor, pentru că astfel mizeria se propaga.
Daca facem abstractie de momentul electoral si de faptul ca presedintele culege ce-a semanat, ar trebui sa facem distinctie intre intimitatea unei persoane si interesul public. Nu ma priveste daca un presedinte isi scoate apendicele, are calvitie sau are strabism, dar orice afectiune (sau medicatie) care poate influenta capacitatea de a lua decizii tine de interesul public. O persoana euforica, deprimata, paranoica etc. ar trebui sa fie oprita de o autoritate medicala independenta de la exercitarea functiei. Din cate am mai citit eu, exista destule exemple de lideri politici a caror prestatie a fost grav afectata de starea lor de sanatate – F.D. Roosevelt este un exemplu, şi nu unul pozitiv, aşa cum ar reiesi din articolul de mai sus.

CCC  •  16 octombrie 2014, 15:26

Stimate tov. Tolontan,
acum cateva zile, la un articol in care incercati sa ne explicati (denaturand realitatea) cum greseste TB cand cere serviciilor (SIE) confirmarea apartenentei PM-ului la structuri, v-am pus in finalul comentariului o simpla intrebare: noi, poporul de votanti, avem sau nu dreptul de a cunoaste realitatea, daca pm-ul a fost sau nu ofiter acoperit, deci avem sau nu dreptul de a vota in cunostinta de cauza? Bineinteles, ca nefiind un comment laudativ la adresa mult „prea-fericitului”, nu am avut parte de raspunsul asteptat. Ar fi retoric (deci inutil) sa ma intreb de ce oare? Incercati sa pareti echidistant, dar nu reusiti decat pe jumatate … . Este pacat, tinand cont ca la un moment data lasati impresia unui „justitiar”, al carui unic scop era aflarea si publicarea adevarului, indiferent de consecintele acestor actiuni.
Este foarte posibil ca, in perspectiva viitoarelor alegeri, sa va pregatiti „terenul”, mai ales ca sunt mlte necunoscute. La o adica, am scris si contra, dar uite ca am si articole pro!
Sanatate!

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 15:27

128, Borg: articolele si luarile de pozitie (am facut atunci si declaratii la TV pe tema asta) exista. Ma puneti sa caut ceva din 2009, incerc, dar e posibil sa nu le gasesc.

Daca nu ma credeti, OK, nu ma considerati impartial, e dreptul dvs.

CCC: dupa cum vedeti, raspund mai ales la comentariile negative, nu la cele pozitive. Evident ca e dreptul alegatorului sa stie daca Victor ponta a fost sau nu ofiter acoperit. de altfel, am si scris ca e complet ilegal, chiar in deschiderea articolului. Dup[ cum lesne observati, in timp ce dvs ma considerati anti-basista, Borg ma considera basist. 🙂

B0rg  •  16 octombrie 2014, 15:55

134, Tolontan: Nu am idei preconcepute, pur si simplu am cautat un asemenea articol, scris imediat dupa dezbaterea in care Basescu a comis ticalosia respectiva, la fel cum acesta a fost scris chiar in seara seringilor lungi. Si nu l-am gasit.
Firesc, inainte de a trage concluzii, m-am adresat autorului. Daca nici acesta nu-l gaseste, concluzia logica ar fi ca un asemenea articol n-a existat, nu?
Evident, vreo mentionare la TV a respectivului moment la o luna dupa turul II n-ar mai avea nici o valoare, cred ca suntem de acord…

stelistul_fanatic  •  16 octombrie 2014, 15:59

Scuze Tolo, nu o sa ma refer la voi, care tre’ sa va faceti treaba, sa fiti la curent cu toate mizeriile…

DAR!
Cat sa fii de limitat incat sa faci audienta la astfel de emisiuni la posturile de stiri???
Cum sa mai fie in secolul nostru inca valabila „painea si circul”?
Cum sa te mai poata prosti discursurile politicienilor??
Cat mai doarme poporul asta si accepta coruptia si minciunile?
Cat de masochist sa fii sa-ti faci tie insuti toate astea si nu numai??

Probabil ca doar o minune mai poate trezi natia asta, calea normala numita educatie fiind deja eliminata…

Keep calm and in DNA we trust! 🙂

gica contra  •  16 octombrie 2014, 16:02

BRAVO ! Mai exista si oameni corecti in tara asta ! Basescu are boala pe hoti si bine face ! Au intrat la puscarie hoti care , atunci cind eram in tara nici nu-mi puteam imagina ca pot fi deranjati !BRAVO TOLONTAN ,pentru CORECTITUDINE ! BRAVO BASESCU pentru CURAJ !

Cătălin Tolontan  •  16 octombrie 2014, 16:05

135: deci daca nu-l gasesc nu exista 🙂 Cum ziceti dvs.

Oricum, eu nu scriu articolele ca sa conteze electoral, deci nu ma intereseaza daca apar intre tururi.

B0rg  •  16 octombrie 2014, 16:20

137, Tolontan: nu, daca nimeni nu-l gaseste inseamna ca nu exista. Eu chiar l-am cautat inainte sa intreb aici.
Si da, una e daca un eventual articol pe aceasta tema a fost scris imediat dupa dezbaterea respectiva (la fel cum acesta a fost scris imediat dupa emisiunea de la RTV) si cu totul alta daca s-a mentionat tarasenia dupa alegeri, cand nu mai interesa pe nimeni.
Cred ca dupa atatia ani in presa nu e nevoie sa va invat eu acum ca un articol e relevant si produce efecte cata vreme subiectul este „fierbinte”.
Nu cred ca ar avea acum mare relevanta vreo dezvaluire senzationala despre afacerile lui Patriciu, in schimb daca venea a doua zi dupa filmuletul cu copilul era cam alta poveste…

Cristian Sachelarie  •  16 octombrie 2014, 16:50

Observ cu mandrie ca fiecare dintre noi am furat cate ceva de ne deranjaza atat de mult aceste arestari , dar poate ca ar trebui sa ne bucure totusi aceasta curatenie fara a ne mai interesa al cui este meritul si sa culegem avantajele : facturi mai mici , drumuri mai bune ,case pentru nevoiasi ,locuri de munca si de ce nu , poate o lume mai buna , mai curata !

Venom  •  16 octombrie 2014, 17:31

Sanatatea presedintelui ESTE o tema de interes public. De aceea, administratia prezidentiala a si publicat un document medical astazi. Romania TV a ratat insa subiectul prin modul abject/manipulator si de can can in care l-a abordat, incercand sa-l faca pe Basescu inapt mental, incapabil sa spuna adevarul sa vada realitatea etc. Sa-l decredibilzeze si sa reduca astfel presiunea de pe „Ponta-SIE”. Reversul, in urma emisiunii, Basescu a ajuns sa fie privit cu compasiune de multi, inclusiv de catre unii dintre oponentii lui cei mai inversunati. Telespectatorii au reactionat emotional, la fel ca in „Cazul Calugareanu”. Altul ar fi fost impactul daca subiectul „Sanatatea presedintelul” era abordat intr-o maniera profesionista si echilibrata (la Digi, de ex., nu am vazut derapaje de genul Romania TV).

IQ100  •  17 octombrie 2014, 4:43

cand o persoana este normala la suflet si la minte, chiar daca gandeste altfel decat tine, dar este sincer si in acord cu el insusi, nici nu observi daca daca este diferit dpdv fizic.Cand e un om contorsionat ca personalitate, atunci varnd nevrand observi si semnele fizice ale bolii si vrand nevrand incalci niste limte. Rosii.

IQ100  •  17 octombrie 2014, 8:21

mamamama, ce de basisti pe aici…auzi colo, in DNA we trust (136, stelistul fanatic)…matale crezi ca DNA e chiar ce spune ca e, nu ce e in realitate (n-o sa iti explic, daca nu te prinzi singur)…altul, nu mai stiu cine, lauda Digi 24 cum ca ar fi obiectiva , fara sa se uite la actionariat si la ce retea are in tara si de ce are si cine mai vine invitat pe acolo…altul, 140,(cristian sachelarie) ca se arestreaza „hotii’ (parca nu ar fi TOTI) si o sa ‘avem”‘ o tara mai curata si drumuri mai bune….greu de explicat…daca se intoarce vreun ban la buget se intoarce ca sa fie cheltuit de ceilalti pe posete si acelasi drum asfaltat suprapus, si nu pe sanatate , sau autostrazi noi…uita-te cum saracesc unii, se imbogatesc altii si tara se duce unde e duce…cel mai cinstit e giga contara 137, care, in putine cuvinte,ii baga pe Dl Tolontan si pe Dl Guvernator in aceasi categorie de oameni de laudat….pe bune, chiar ca meritam ce am patit: sa ni se ia tara si sa nu ne prindem CINE ne-a luat-o, dar sa ne tot batem cu fantomele „comuniste”, „ceausiste”, si sa il laudam pe Guvernator ca lupta cu coruptia si pentru independenta „Justitiei”…se vede ca multi dintre voi chiar n-ati prins comunismul sau vreo alta dictatura; nu v-ati vaccinat la lozinci, propaganda, limbaj de lemn, procese politice…daca s-au schimbat lemnul si lozincile, gata e „dimocrasi” si e bine. Stupid people si 25 de ani, au avut dreptate in decembrie ’89, prin reprezentantul lor.Doar ce ni se va fi intamplat in 25 de ani nu a spus-o Brucan clar,(noi intelegeam atunci ca urmeaza cine stie ce libertate, progres, iluminare). Dar poate vedeti acum , pe final de mandat al celui mai eficient executant, si vedeti si legatura.

cristian  •  17 octombrie 2014, 9:15

E important sa spuna daca are ceva boli, ca sa nu se zica dupa aceea ca le-a inventat ca sa evite regimul de detentie

Alex  •  17 octombrie 2014, 11:11

Cei care sunt invitati la Antena3 sau la RomaniaTV sau cei care sunt angajati nu se pot numi JURNALISTI ! Este incredibil ce se poate intampla in tara asta cu presa , cat de josnica poate fii , cat de manipulata poate fii .. ! Atata timp cat patronul, actionar , director etc.. fac parte din PSD , UNPR sau PC .. asta NU inseamna jurnalism ! Nu inteleg de ce CNA-ul in tara asta nu face ABSOLUT NIMIC ! Vorba aia : Poporul mintit cu televizorul , exact asa se intampla la noi . Si cel mai prost jurnalist din tara asta ar putea sa vada DACA VREA .. ca 99% din PSD-isti sunt corupti . Si culmea la tv numai asta vad PSD-isti bagati dupa gratii… oare acei „jurnalisti” nu vad treaba asta ? PACAT ca sunteti platiti cu zeci de mii de euro dupa gratii de Dan Voiculescu ( care de fapt tot banii nostri sunt furati in ani de zile ) Din cauza asta nu va intereseaza corectitudinea si dreptatea ci doar banii , bani furati !

mihai  •  17 octombrie 2014, 13:11

tolontane las-o moarta-n papusoi; te prinse borg cu mita-n sac; freaca-ti pumnii de ciuda si mergi mai departe pe drumul tau; tu poti sa sustii ca esti harap alb ,frumoasa din padurea adormita etc esti doar un serpisor basist un pic mai cizelat si mai acoperit ca moise guran; dar doar un pic…

nu asa  •  18 octombrie 2014, 2:51

Pt mizeria de articol scrisa de Geambasu la adresa lui Piti, promit sa nu im mai reinoiesc abonamentul la gsp. Asta nu este jurnalism, este frustrare isterica!
Stati linistit, nu ati pierdut mare lucru. Doar un cititor.

acsmfland  •  18 octombrie 2014, 9:06

Tolontan ! Mi-e scarba de tine !

LIVIUSMAXIMUS  •  18 octombrie 2014, 9:52

Observ ca, in ciuda evidentelor, foarte multi o dau inainte cu dragostea lui base pt bautura. Pt oricine este evident, ca primul semnal ar fi la nivelul FICATULUI ! Din analizele alea (presupun ca nu-s masluite) reiese ca omul nu este alcoolic !! Acum, daca ma uit si la „precizarile si revenirile” lui Melescanu pe tema cererilor presedentiei ref la membrii guvernului si apartenenta la unul din servicii, trecuta sau prezenta, constat ca nici in acest caz basescu nu a mintit, ci Melescanu ! Mai aflu si ca dl Sarbu si dl Hrebenciuc lucrau pt 43000 hectare!!! si nu s-a facut comisie parlamentara pt a ancheta aceasta imensa posibila frauda. Vad si ce spune ziarul adevarul ref la totalul prejudiciului din anchetele din ULTIMA LUNA – 560 milioane de EUR ! Indiferent ce cred despre basescu (si nu, nu votez udrea) nu inteleg termenul de DREPTATE PANA LA CAPAT ! Nu inteleg cat de orb sau ignorant ar trebui sa fiu, ca sa cred ca salvarea ne vine de la psd…

Cătălin Tolontan  •  18 octombrie 2014, 11:33

147, nu asa: daca un punct de vedere contrar, fie si acid, celui al dvs, va enerveaza, sa stiti ca e, in primul rind, o problema a dvs.

Eu, personal, cred ca plecarea lui Piturca e o pierdere majora. Si i-am ironizat pe cei care abia asteaptau ca el sa plece. Ginditi-va cum ar fi ca ei, convinsi sa Piti e depasit, sa ma considere o mizerie pentru ca gindesc altfel decit ei.

Multumesc pentru rabdarea de a-mi citi argumentul!

Comentează