TVR a rostit întrebarea de 1,5 miliarde de euro

Unul dintre motivele pentru care dăm bani pentru TVR e ca să stea cu ochii pe cei cărora le dăm și mai mulți bani.

marți, 21 octombrie 2014, 12:57

Unul dintre motivele pentru care dăm bani pentru TVR e ca să stea cu ochii pe cei cărora le dăm și mai mulți bani.

Un alt scop e ca să păstreze un nivel civilizat al dezbaterii naționale și al echidistanței, în condițiile în care cu televiziunile private ne-am lămurit.

Credincioasă misiunii sale, TVR i-a pus Elenei Udrea întrebarea potrivită: ”Sînteți iubita președintelui Traian Băsescu?”. Asta da temă de campanie pentru  un candidat la președinție! TVR a ajuns în epicentrul interesului public: este Elena Udrea iubita lui Traian Băsescu?

Nici măcar n-au avut curajul să formuleze ei chestiunea, au făcut apel la o întrebare a ”Academiei Cațavencu” de acum 10 ani. Sigur că au fost 10 ani speciali de vreme ce TVR se comportă de parcă o vede prima oară în viață pe Elena Udrea.

În 10 ani de putere, nu i-au pus întrebarea. Tot privată ar fi fost tema, dar poate că atunci era ceva mai relevant să chestionezi sursa influenței lui Udrea. Ei bine, cei din televiziunea națională o fac acum, în ultimul minut al emisiunii și al mandatului protectorului Elenei Udrea. O fac nu ca să primească un răspuns, după cum a observat Hotnews, ci ca să-i tragă una candidatei.

Cam în același timp, Jacqui Banaszynski, reporter laureat cu Pulitzer și invitată la București la conferința  Power of Storytelling,  spunea că ”În calitate de jurnalist poți pune toate întrebările  care ți se par interesante pentru public. E la latitudinea interlocutorului cum le apreciază și cum răspunde”.

Problema nu e întrebarea. Și nici faptul că a pus-o TVR.

Problema e că, dacă a decis că genul acesta e relevant pentru informarea publicului în campanie, TVR e datoare să adreseze întrebări la fel de intime și scormonitoare lui Victor Ponta. Cine crede așa ceva? La fel ca în cazul Elenei Udrea din 2009 sau 2010 sau 2011, dacă Ponta ar primi o astfel de temă s-ar lua curentul din Dorobanți pînă în nordul orașului. Cu greu ar mai ateriza avioanele pe Otopeni, rămase și fără stewarzii intrați în grevă.

Televiziunea națională este curajoasă cu opozanții și slugarnică în fața celor mari, aici stă discuția fundamentală.

Care a fost  ultima campanie deranjantă la adresa Puterii de orice culoare, campanie susținută insistent de TVR?

Asta dacă nu punem la socoteală excelenta investigație a lui Mihail Sebastian. În piesa “Ultima oră”, profesorul de istorie antică Alexandru Andronic, un specialist în Alexandru Macedon, publică un articol care, din cauza bramubrelii din redacția ziarului ”Deșteptarea” și a greșelilor linotipistului, ajunge să amenințe afacerile magnatului Griguță Bucșan.

Asta era în perioada interbelică, dar le numărăm pe toate! De cîte ori redifuzează ecranizarea piesei de teatru, TVR sau RRA mai trag una guvernului și mogulilor. Involuntar, desigur. Vorba unui personaj al lui Sebastian: ”Ați publicat o bombă fără să vreți, într-o gazetă care v-a tipărit fără să știe”.

Cînd o să epuizeze de relatat afacerea Protar a lui Bucșan, TVR va investiga și va expune în detaliu și afacerile Microsoft, EADS sau retrocedarea pădurilor, chiar dacă în ele sînt amestecați politicieni în fața cărora s-a căciulit permanent.

Deocamdată TVR îl investighează înverșunat pe Alexandru Macedon! Doar nu a cheltuit televiziunea publică degeaba 1,5 miliarde de euro în acești 10 ani la finalul cărora și-a regăsit, în paginile unei gazete, curajul pierdut.

 

Comentarii (64)Adaugă comentariu

dan  •  21 octombrie 2014, 13:19

De curiozitate…ce a raspuns? 🙂

leon  •  21 octombrie 2014, 13:20

de ce sa ii faca rau lui udrea?
e adevarat?
stiti dvs domnule tolontan ca e adevarata informatia
si astfel i-ar putea dauna viitorului posibil prezidentiabil …
poate k ii face un bine clarificind ceva ce noi rostim pe linga usi de mai bine de 10 ani…
ii da sansa sa fie convingatoare…
in plus o incalzeste penttru turul 2
credeti ca cineva l-a crezut pe geona ca nu a fost la vintu….
tocmai de asta a pierdut alegerile…

Dorin (Cocos)  •  21 octombrie 2014, 13:20

Tolo, intrebarea e foarte ok si e foarte bine ca a fost pusa, nici nu mai conteaza cum. Drama e ca raspunsul il stie toata lumea, indiferent de ce va spune blonda candidata!

B0rg  •  21 octombrie 2014, 13:22

Domnule Tolontan, de ce nu i-ati adresat dumneavoastra public aceasta intrebare lui Udrea, macar in perioada in care organiza (stim cu totii cum) gala Bute? Pentru ca Banaszynski are in mod evident dreptate, presa e datoare sa adreseze intrebarile care intereseaza publicul.

mrnb  •  21 octombrie 2014, 13:32

Vai D-le Tolontan cata stupefactie la dvs! Pai acum 2-3 ani cand aceeasi televiziune actiona exact la fel cu oponentii de atunci ai regimului, de ce nu ati scris un editorial asemanator? Ok, e bine si acum dar pana la urma, dincolo de principiile corecte enuntate de dvs, de ce e atat de scandalos ca Udrea este intrebata daca este iubita unuia dintre principalii actori damboviteni? Este o intrebare legitima, interesanta pentru multi si cred ca si dvs ar trebui sa va bucurati. In sfarsit televiziunea publica incearca sa intre in lumea voastra competitiva, a privatilor. Apropo, parca optiunea de vot era Macovei si nu Udrea sau…sunteti acoperit?

vali  •  21 octombrie 2014, 13:34

intrebarea era relevanta doar pentru Maria Basescu, TVR reuseste sa e coboare atat de jos cu aceasta Ghiurco cum n-a fost vreodata ,probabil PSD ii rezerva de pe acum o functie……trendul este clar..GREECE HERE WE COME !

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2014, 13:35

5, mrnb: optiunea mea de vot ramine aceeasi, dar ce legatura are una cu alta? Sa iesim din lumea asta binara in care spui numai de bine „despre ai tai” si de rau despre „ceilalti”!

Imi pare rau daca ma cititi de curind, am avut aceeasi opinie, indiferent cine a fost la putere.

4, borg: pentru ca intrebarea nu e relevanta pentru gala bute. Acela e un dosar care merge inainte.

Donkeypapuas  •  21 octombrie 2014, 13:41

Lingăii lui Băsescu nu ar pune niciodată asemenea întrebări. De fatp nici nu îi interesează dacă o relatie nu ar fi un pericol la adresa siguranţei naţionale.

Da’ dom’ Tolo, de ce nu ai pomenit şi de treaba cu „soft power”-ul? Poate că vine în seria deschisă de „preşedintele Norvegiei? Şi ar arăta IMPOSTURA acestei fiinţe dar, ami ales, a celui de a promovat-o?

Cuma a juns specimenul acesta să se cocoţae de la un scaun minor al Primăriei Capitalei, la fotoliul de consilier prezidenţial (în ambele situaţii având ca şef ierarhic pe Băsescu) şi apoi, sub bagheta aceluiaş Băsescu, la fotoliul de ministreasă?

Şi de ce tot evitaţi să-i pomeniţi numele în ancheta Ridzi?

Mihai  •  21 octombrie 2014, 13:41

Cataline, de mai demult am eu banuiala ca ai fi un simpatizant al Basescului si doamnelor sale, eufemistic vorbind.
Acum m-ai convins.

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2014, 13:49

9, mihai: da, sint mai ales ziaristul preferat al elenei udrea, toata lumea stie asta 🙂

Iar pe Traian Basescu l-am simpatizat in ultimii ani de l-am scos din minti.

Vezi de cite ori m-a atacat, fara sa ma numeasca, prin conferinte de presa fata in fata sau in emisiuni la TV.

Dar va inteleg, in fierbinteala asta generala e greu de acceptat ca poti sa ai alta parere pe o tema fara ca asta sa insemne ca-ti schimbi opinia pe altele.

marian  •  21 octombrie 2014, 13:59

Eu cred ca TVR i-a ridicat o minge perfecta la fileu dnei. Udrea, ceva de genul „set si meci”. Un raspuns taios si bine tintit ar fi dinamitat definitiv subiectul. Daca l-a dat, bine. Si daca nu, nu ! Al doilea tren nu mai vine.

Mihai  •  21 octombrie 2014, 14:03

Stai asa, ca n-am zis ca esti simpatizantul lor in functie de atacurile sporadice din presa. Si un copil mic stie ca o credibilitate, cum stiu ca tu ai, se construieste pe cuvantul ala care lumea crede ca ar trebui sa reprezinte orice ziarist… cum ii zicea… a, da, ECHIDISTANTA.
Astia mai vechi in presa sunt buni in a folosi asta in favoarea lor, spun asta fiind si eu la origine jurnalist.
Prin elogiile aduse DNA, stiind clar ca de Udrea n-o sa se atinga atata timp cat e „tatelu” la varf (stii asta foarte bine ca noi toti), am ajuns la banuiala mea. Si faptul ca ala se oboseste sa te atace mi se pare o dovada in plus, adaugandu-te cumva potrivnicilor sai.
Din punctul meu de vedere, asta e una din intrebarile care trebuie puse unui astfel de personaj absolut scabros, cu care la nivel de programe nu are rost sa te duelezi, fiind ridicol.
Daca ai observat, nimeni nu a pus astfel de intrebari clanului Basescu in ultimii 10 ani. Toate intrebarile la care au raspuns vreodata fata in fata au fost, evident, trimise pe mail inainte.

Acestea fiind spuse, m-as bucura sa ma insel, pe parte sportiva dandu-ti dreptate des.

Victor Rusu  •  21 octombrie 2014, 14:15

Felicitari pentru tot curajul pe care l-ati avut :)… glasul tau, tolo, s-a facut auzit si nu ai fost decat apreciat cand ai fost auzit. In aceasta campanie se intampla sa se rezume totul la o discriminare pe baza de sex si misoginism cat cuprinde. e ceva groaznic !

Costica  •  21 octombrie 2014, 14:19

Este un barbat curajos si nu este misogin, iar cand vede atata mojocie la adresa Elenei Udrea reactioneaza fara sa fie in favoarea ei sau a PMP-ului!!!! Haideti sa vedem ce pot face femeile din postura de conducere, si sa nu mai fim misogini. Elena Udrea a demonstrat ca e o femeie puternica si ca poate face atatea proiecte bune pentru Romania.

Sorin C.  •  21 octombrie 2014, 14:26

D-le Tolontan, este a doua oara cand va spun chapeau bas! Nu sunteti un simpatizant al Elenei Udrea, se stie asta, dar este a doaua oara cand interveniti cu subiect si predicat atunci cand niste mizerabili din presa intrec masura! Pentru asta tot respectul meu.

Observati? Toata lumea stie despre capra vecinului de ca si cum ii tine lumanarea 24 din 24 de ore! Aceasta natie romaneasca este atat de prozaica incat ma sperii uneori. La noi este un pacat daca o femeie este si frumpasa, inteligenta cu o cariera politica fulminanta-o catalogata la unison ca-i amanta cuiva, ca-i curva, ca-i mama draccului site ce.

D-le Tolonta, daca Udrea era urata, buhaita, am certitudinea ca putea avea o caruta de posete Hermes si o bascula de pantofi, nu conta, cum nu conteaza la celelalte femei din politica care, sunt mult mai bogate ca blonda noastra, au mult mai multe decat ea, dar, din nefericire pentru ele, sunt urate si nu conteraza. Deci, repet, ghinionul Udrei este ca are de la Dumnezeu si frumusete naturala si inteligenta. Daca avea numai inteligenta si sa fi fost poama acra schimonosita, va jur AR FI FOST CEA MAI BUNA, CEA MAI TARE MINISTRU!

De asta va apreciez, ca NU sunteti misogin si, stiti cand trebuie sa aparati o femeie atacata nedrept. Asa da Barbat cu „B” mare, ca de astia cu „b” mic e plina lumea.

Sorin C.  •  21 octombrie 2014, 14:32

PS Doar daca n-ati fost parsiv si ati dorit sa reluati subiectul ca sa-l tineti in vizorul prostimi, e posibil si asta, nu?

Dan  •  21 octombrie 2014, 14:37

Spumos!
Multumesc!

fanus  •  21 octombrie 2014, 14:38

A fost cea mai buna intrebare si cea mai asteptata de milioanele de platitori ai taxei la TVR .De ani buni se barfeste mai pe ascuns mai pe fata se bat apropouri pe aceasta tema .Poporul trebuie sa stie adevarul .Iar duduia a ratat o buna ocazie de a dezminti cu argumente insinuarea ca ar avea legaturi nepotrivite cu cel mai infocat sustinator al ei .

cici  •  21 octombrie 2014, 14:40

Mai Cataline te-ai facut basist? o aperi pe tipa presdintelui, e f clar acest lucru.Noi tb. sa fim mai enigmatici decat francezi,italienii. Daca intebi cel mai simplu om din tata asta stie ce legatura este intre cei doi. Ma surprinde atitudinea ta.
Baga tu niste stiri cu cele 10mil de euro a lui Udrea ,cum le-a facut.
Iao inaintea DNA-lui

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2014, 14:46

12, mihai: vad ca sinteti sigur ca DNA nu va face nimic. Eu nu am atitea certitudini ca dvs.

Plastorius  •  21 octombrie 2014, 14:48

Despre TVR nimic nou, că îi știm culoarea din seara zilei de 22 decembrie 1989, când Brătescu era în lista CPUN citită de taica Ilici pe post. Că s-a otevizat între timp, e un drum greșit pe care văd că îl parcurge toată presa din ultimii ani.

MIRUNA IACOB  •  21 octombrie 2014, 14:48

TVR A AJUNS O MIZERIE CONTROLATA POLITIC. E SUFICIENT CA ANTENA 3 SI RTV SUNT TELEVIZIUNI DE SCANDAL SI MANIPULARE POLITICA. TELEVIZIUNEA PUBLICA TREBUIE SA AIBA ROLUL DE INFORMARE CORECTA A CETATENILOR, CA D-AIA PLATIM NOI CONTRIBUABILII PENTRU FUNCTIONAREA EI! RUSINE TVR! BRAVO TOLO!

Marcel  •  21 octombrie 2014, 14:50

Mai este o problema Cataline! Mai toata lumea vorbeste „TVR a facut, TVR a dres” si prea putini remarca oamenii (jurnalistii) care stau in spatele acestui mod de comportament. Hai sa-i numim si pe ei, nu de alta dar poate li se face jena… TVR asigura doar conditiile propice pentru genul acesta de jurnalist si din punctul meu de vedere, cand criticam TVR nu prea criticam pe nimeni…
Altfel, tu sesizezi o problema jurnalistica serioasa si eu observ ca prea multi dintre noi ramanem blocati la „basist-antibasist” sau nu depasim nivelul can-canului indiferent de subiect.

criticul  •  21 octombrie 2014, 14:50

Ia ascultă,domnule Tolontan,ce tot te iei de cei de la TVR că i-au pus o asemenea întrebare doamnei Udrea,păi la cât este ea de susţinută de marinarul de la Cotroceni,ce întrebare să-i fi pus?

În plus,dumneata,pe când mergeai în studiourile Realităţii TV la alegerile din 2009 spuneai mereu tuturor că Băsescu este cel care trebuie votat,dumneata însuţi spuneai că-l vei vota,aşa că nu te mai preface supărat pentru o întrebare legitimă pusă de o moderatoare de la TVR,ok,slugă băsistă?

P.S.Mă aştept ca acest comentariu să-mi fie şters,aşa cum mi-aţi mai şters şi alte comentarii mai demult în care mă luam de scumpii dvs. Băsescu şi Udrea.

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2014, 14:54

24, criticul: Niciodata in 2009 nu am spus ca votez cu basescu sau ca Basescu merita votat.

Confundati probabil cu 2004, cind a candidat impotriva lui Nastase.

ticbis  •  21 octombrie 2014, 14:56

Excelent articol, felicitari d-le Tolontan!

Aproape ca nu mai e nimic de adaugat in plus, ati pus punctul pe „i”!

TVR traieste si angajatii acesteia isi incaseaza lefurile din banii pe care eu ca si cetatean sunt obligat sa-i platesc lunar. Salariul respectivei „jurnaliste” nu este platit de niciun partid politic si nici de tovarasul Ponta, este platit de toti cetatenii acestei tari, indiferent de simpatiile lor politice. Deci TVR, spre deosebire televiziunile particulare patronate de moguli de presa implicati mai mult sau mai putin in lupta politica, ar trebui sa fie echidistanta si impartiala in dezbaterea subiectelor de natura politica. Ar trebui sa fie pur si simplu o „televiziune nationala”, pentru toti romanii care cotizeaza lunar pentru salariile angajatilor ei, fie ca sunt basisti, fie ca sunt pontisti.

Daca respectiva madama ar avea sange de jurnalist in instalatie, ar fi trebuit ca a doua zi sa-l invite pe Ponta si sa-l chestioneze serios pe tema plagiatului tezei de doctorat, pe tema ofiterului acoperit si mai ales pe tema divortului de prima sa sotie si a motivelor care au stat la baza deciziei de a se recasatori cu fiica unui lider greu al PSD spe a-si netezi drumul spre putere.

In oricare alta tara civilizata din lume, o asemenea persoana ar fi fost concediata a doua zi din colectivul redactional al unei televiziuni publice.
In oricare alta tara civilizata din lume, o asemenea persoana ar fi fost sanctionata a doua zi de catre CNA; din pacate aceasta institutie (ca si cea a avocatului poporului) este inexistenta in Romania lui Ponta.
In oricare alta tara civilizata din lume, o asemenea persoana era a doua zi actionata in justitie pentru calomnie si in maximum o luna de zile ar fi fost condamnata (cel putin) la plata unor despagubiri pentru prejudiciu moral de milioane de euro.
In oricare alta tara civilizata din lume, o asemenea persoana ar fi spus definitiv „adio” profesiei de jurnalist.

Din pacate, traim in Romania condusa de Ponta, Dragnea, Sova, Hrebenciuc, Voiculescu, Ghita, Vanghelie, Andronescu, Zgonea si alti „lideri” de teapa lor. Deci Romania este inca departe, foarte departe de notiunea de „tara civilizata”.
Romanii care nu au furat, nu au inselat si nici macar nu au mintit niciodata in viata lor, romanii care muncesc cinstit si din greu pentru a pune pe masa painea pentru familiile lor, cei care-si platesc taxele si impozitele fara a se preocupa de felul in care acestea pot fi fentate si eludate, si-au pus mereu speranta in presa, in jurnalisti onesti care sa devoaleze derapajele puterii chiar acolo unde pana si justitia „are o jena”.

Din pacate, exemplele de „jurnalisti” de natura si calitatea profesionala sau morala ca cele ale acestei persoane angajate la televiziunea publica sunt din ce in ce mai multe.
Jurnalistii adevarati sunt din ce in ce mai rari, din ce in ce mai putini. Cu atat mai mult apreciez articolului d-lui Tolontan!

PS: daca-mi aduc bine aminte, aceasta „jurnalista” a fost singura angajata a televiziunii publice care s-a afisat la „plimbarea” din jurul Palatului Cotroceni initiata de catre Gadea, Badea, Ciuvica, Dana Grecu si ceilalti „colegi” ai ei de la A3, cu ocazia „internarii” lui Voiculescu pentru zece ani intr-o locatie speciala, pentru reculegere!
PS2: daca atunci acel derapaj al acestei „jurnaliste” ar fi fost sanctionat prompt de conducerea televiziunii publice (conform legilor deontologice ale unei televiziuni platite din banii poporului), sunt convins ca episodul derapajului recent din emisiunea cu Elena Udrea nu s-ar mai fi produs niciodata!

D-le Tolontan, aveti toata stima mea pentru acest articol. Cred ca, indiferent de simpatiile politice ale unuia sau ale altuia, orice om normal la cap trebuie sa admita ca jurnalismul (ca de fapt oricare alta profesie din lume in afara celei de politician) trebuie sa functioneze impartial si echidistant, in slujba cetateanului de rand.
Cu atat mai mult daca ne referim la un angajat al unei institutii publice si, cu atat mai mult cu cat vorbim de un jurnalist angajat al televiziunii publice nationale.

Va doresc o zi buna,

Un Roman

Vlad  •  21 octombrie 2014, 15:01

Conform comentariilor acestui blog Catalin Tolontan alterneaza intre a fi „lingaul lui Basescu” si „sclavul lui Voiculescu” de la un articol la altul.

Parca problema falsei dihotomie e mai prezenta ca niciodat in societate romaneasca… daca nu esti cu X atunci automat esti cu Y.

Oare cum putem scapa din aceasta capcana?

cpt.ahab  •  21 octombrie 2014, 15:15

Finalmente, cum a ajuns aceasta femeie sa se impuna atentiei publice? Prin valoare personala? Sa-mi fie cu iertare, dar alaturarea Udrea- probitate ma face sa alternez rasul cu plansul o saptamana de acum incolo. Politica noastra e o hazna si noi incercam sa ne prefacem ca avem de-a face cu parfum de trandafiri.
Poate ca presa n-ar strica sa scotoceasca motivele si modalitatile prin care Crin Antonescu a fost tras pe linie moarta tocmai in cel mai prielnic moment al carierei sale politice.

Obiectiv  •  21 octombrie 2014, 15:17

Domnule Tolontan,
Sunteti un ziarist inteligent si, de obicei, persoanele cu aceasta calitate stau deoparte cand vine vorba despre politica; daca tot ati trecut de faza cu pledarea propriei cauze, de ce o faceti si pentru persoane care nu merita nici cea mai mica urma de respect?
Sa inteleg ca, totusi, inteligent fiind, sunteti interesat/partinitor, cum mai sunt, din pacate, cateva personalitati? Ma intreb, ce vor face acestia dupa ce marinarul va iesi de „sub luminile rampei”? O.

Mirciulica  •  21 octombrie 2014, 15:21

Domnule Tolontan…si care-i problema ca i-a fost pusa domnisoarei aceasta intrebare. Ar fi putut sa raspunda un sincer NU sau DA si cu asta basta…Iar dumneavoastra fiind acolo langa pliticieni nu cred ca nu-l cunoasteti pe domnul Ponta..il stiti sa stinga luminile pe strazi cand il supara cineva ? Ba mai mult cred ca de multe ori raspunde prea frumos in politica romaneasca.Dar nu sunt avocatul nimanui asa ca ma opresc ! Am si eu o parere de cititor…:)

George  •  21 octombrie 2014, 15:26

Chestiunea trebuie lamurita din urmatorul motiv extrem de important pentru tara : daca este iubita presedintelui, atunci este OK, numai iubirea te face sa scoti in fata persoane care bubuie de incompetenta si pe care le vezi mai stralucitoare ca soarele. Daca nu este, atunci este grav pentru ca presedintele se afla in acest caz sub un santaj extrem de puternic (numai in acest caz ar putea Basescu sa faca pentru Udrea ce a facut in ultimii 10 ani…) si este de datoria noastra sa-i vedem dedesupturile pentru a-l scape (si pe el si pe tara) de acest lucru.
Cat despre faptul ca TVR se afla in acest moment total de partea lui Ponta – ma indoiesc , e condusa de un liberal (desi acuza presiuni, el o conduce…) si vad emisiuni la TVR clar anti-Ponta (lucru ce nu se intampla pe vremea PDL in care toata televiziunea si toate emisiunile TVR ridicau ode)

milud  •  21 octombrie 2014, 15:28

„Iubita” e cam pudibond. Daca erau la Bollywood spuneau „prietena” iar daca erau in Coreea de Nord spuneau „tovarasa”. De fapt era vorba daca s-a culcat cu el ca sa razbata in partid .
Ca „iubita” are si o conotatie duioasa si reverentioasa, chestii de care javra ordinara nu poate fi banuit, iar „amanta” e cam prea pasional pentru doua jigodii ariviste si meschine.
Raspunsul nici nu ne intereseaza, e de ajuns ca intrebarea vine de la sine …

milud  •  21 octombrie 2014, 15:30

Daca scriu ” ja.vra ord.i.n.ara ” si „j.g.o.dii” mai inlocuiti cu stelute ?

Eu imi asum cuvintele folosite, voi va asumati cenzura asta stupida ?

LFC  •  21 octombrie 2014, 15:39

Salut Catalin. Nu poti sa-l pui, insa, in aceeasi oala si pe Moise Guran sau pe tipul de la „Starea Natiei”.

Tolontan, în apărarea Elenei Udrea pentru întrebarea de la TVR: „Sunteți iubita…” | Reporter Virtual | Portal  •  21 octombrie 2014, 15:40

[…] Unul dintre motivele pentru care dăm bani pentru TVR e ca să stea cu ochii pe cei cărora le dăm și mai mulți bani, scrie Cătălin Tolontan, pe blog. […]

petru  •  21 octombrie 2014, 15:44

Sorry , te contrazic. Intrebarea trebuia pusa sau cel putin putea fi pusa.
Elena Udrea este un personaj politic a carui evolutie este strans legata de TB. Nu a are nici o realizare profesionala sau de alt gen care sa nu fie legata de sustinerea presedintelui.
Poate doar rezultatele relevate de remarca acestuia ca este „campiona la absorbtie”. Referindu-se desigur la absorbtia de fonduri europene.
Ea nu a are o cariera anterioara ( notabila , zic ) si nu a existat in plan public inainte sa fie propulsata de TB.
Ca idee , lui Ponta poti sa-i pui intrebari despre cariera de procuror , SIE, Nastase , activitatea de prim – ministru , etc. O intrebare intima incomoda nu ar avea sens.
Lui Tari poti sa-i pui intrebari despre multiplele neveste dar e nerelevant intrucat treaba si-o face si fara telefoane de acasa.
Favoritei tale poti sa-i pui intrebari intime dar e degeaba. Inima ei de gheata nu palpita la treburi lumesti.
Pana si cei doi mici si iresponsabili , nea Ghita Funar si pacientul Vadim au in spate un fel de cariera cladita pe aport propriu.
Dar EU , nu ! Asa ca relatia cu Base a fost , e si va fi importanta. Nu exagera cu deontologia. Stie toata lumea ca n-o inghiti , n-o folosi doar ca argument.

B0rg  •  21 octombrie 2014, 15:57

7, Tolontan: cum sa nu aiba legatura cu gala Bute? Smenul cu bani europeni nu ar fi fost posibil daca Udrea nu era ministru, iar o foarte mare parte a populatiei crede ca Udrea a fost ministru pentru ca este amanta actualului presedinte. Exista de asemenea numeroase speculatii referitoare la faptul ca ancheta DNA in cazul galei Bute ar fi trenat nepermis de mult strict din cauza acestei presupuse relatii dintre Elena Udrea si traian Basescu.
In conditiile astea, a spune ca presupusul amantlac n-are legatura cu gala Bute echivaleaza cu a adopta politica strutului: capul bine bagat in pamant, in timp ce posteriorul se lafaie in vant…

Mihai  •  21 octombrie 2014, 16:00

Eu sint absolut sigur, si Doamne ajuta ca certitudinea mea sa se incheie dramatic dupa 21 decembrie. Numa bine!

Politica  •  21 octombrie 2014, 16:03

Salut Tolo, ai intrat in campanie electorala?

George  •  21 octombrie 2014, 16:05

Domnule Tolontan,
In ultimele zile ma gandeam ce mai caut eu in tara asta. Sunt profesionist in domeniul meu si as putea oricand pleca in acelasi conditii bune sau poate chiar mai bune. Sunteti printre putinii oameni de valoare cunoscuti, cei necunoscuti sunt inca prea multi, care ma fac sa cred ca tara asta se poate schimba.

Stiu ca nu va place Basescu sau Udrea, care v-a amenintat de mai multe ori.

Dar deontologia va spune ca atacul personal nu are ce cauta intr-o campanie prezidentiala, fiecare poate sa iubeasca pe oricine si nu trebuie sa fie intrebat pentru asta.

Felicitari! Jos palaria!

bogdan arad  •  21 octombrie 2014, 16:11

aia cu luatul curentului e perfecta, chiar tipic romaneasca
s-a intamplat si la Arad acum cativa ani, cand liberalii (opozitia) au vrut sa transforme in miting un festival al berii iar pdlistii de la putere au raspuns oprind curentul in cladirea Teatrului, de unde actionau rivalii de atunci…

Liviu  •  21 octombrie 2014, 16:18

Basist ai fost , basist esti .

Victor Ciutacu – Vorbe Grele » Blog Archive » Curg lacrimi pe chiloții Blondei Supreme  •  21 octombrie 2014, 16:46

[…] Valabilitatea întrebării nu rezidă numai în contextul campaniei electorale în urma la care participă cu elan Blonda Supremă. Toți indignații de profesie, care altfel știu și colportează cu plăcere orgasmică bârfa veche de când cu lupii albi, o ard în efuziuni cu viață privată și confidențialitate, dar, spre exemplu, nu se sfiesc să publice/comenteze stenograme cu amante/amanți, ba chiar să dea titluri ghidușe pe tema copulării. Aceiași feciorelnici de trei parale, care înjură de fațadă toate combinațiile urâte din politică, se fac că nu pricep că e extrem de grav dacă un politician de vârf își promovează amanta în structura statului (dincolo de faptul că, fix în România, un director de agenție guvernamentală a fost arestat, la cererea DNA, pentru că ar fi primit favoruri sexuale în schimbul unei funcții mai înalte pentru metresă). Nu în ultimul rând, însăși femeia căinată de bocitoarele de pripas a avut grijă să întrețină complice, de-a lungul devenirii publice și politice, zisul mister. Iar când a întrebat-o ghiduș Dan Diaconescu același lucru și servea cauzei pentru care trăgea, pe lângă faptul că n-a mai sărit nimeni de cur, n-a fost absolut deloc deranjată. La fel, în interviul acordat Academiei Cațavencu. […]

paul S  •  21 octombrie 2014, 16:59

Dar ce om rau esti, mai Cataline, ca prapastios…
Ce are intrebarea aia, ce nu este in regula?
Este o dragoste foarte frumoasa.
Foarte frumoas ca au vorbit de ceva atat de dragut.
Sa mai vedem si ceva frumoas si curat in audiovizual, ca tot numai crime, accidente si violuri avem non-stop.

Un pic de dragoste curata nu are loc dupa paretea ta, nu?
Vezi ca ai un fel de rautate care nu stiu de unde vine, cam gratuita.
E minunata aceasta intrebare in peisajul sumbru al mass-media romanesti!
Si sunt niste sentimente foarte frumoase!
Doar Ceausescu ii era la fel de devotat Elenei lui, sa stii.
De fapt, si Carol al II-lea isi iubea la fel Elena.
Asta este, probabil te-au inrait si pe tine greutatile vietii, Cataline.

vali dinu  •  21 octombrie 2014, 17:01

la 25 de la evenimentele din decembrie, judecam tot ca niste cizme comuniste. atunci daca te casatoreai si indrazneai sa divortezi, daca partenera sau partenerul nu voia sau te reclama, era vai si amar de tine. riscai sa fii dat afara si din serviciu.
acum, onorata media aservita, o „traduce” vezi doamne pe nutzica, care traieste cu prezidentul. si care ar fi problema domnilor ??? in afara de faptul ca prezidentul e casatorit, deci problema de morala la el, care e problema ???
manipulare ordinara….. ca si faptul ca iohannis are 6 case…..
adrianus nastase, avere de 1 mld. de euro si nu a fost decat functionar public, vinde averea tarii (petrom) si il bagati in seama si daca are un ou in minus la cornu lui….infractor de drept si este dat de exemplu copiilor nostri…..rusine media
protejatul lui, la randu-i, lasa kazahilor 600 mil. $ si noua ne pune taxe peste taxe…..iar voi media in loc sa-i cereti in fiecare zi banii inapoi, pentru popor, il prezentati ca pe un mesia….rusine.
fara puterea voastra alaturi de popor, nu vom putea face nimic. de asta va cumpara si ei si va folosesc. ca sa poata suge seva poporului. leul pe care vi-l dau voua, il scot insutit, desteptilor…de 20 de ani defriseaza padurile tarii si nu ati fost in stare sa scrieti o saptamana, zi de zi, despre asta…
ce vreti sa va mai spun ??? ca sunteti partasi la jaf ??? sunteti si nu veti avea nici voi nimic….nu averile raman. raman numele, imaginea, ceea ce ai facut bine si sentimentele….atat. nepotii nostri si chiar si ai vostri va vor blestema pentru ce tara le lasati.

Milici  •  21 octombrie 2014, 17:04

Pentru taxa TV de 6,5 lei , fiecare poate revendica orice TVR-ului , nu neapărat să fie vigilenţi cu destinatarii banilor lui Tolo.
Pe vremea când TVR luase cu chirie tot EVZ şi Nasol TV , cum era cu echidistanţa ?
Dar acum , când veşnicul catindat liberal Stelian Tănase , şi-a băgat toată gaşca-n TVR ?
Am ajuns la analize de o fineţe specială , cine , când , cum pune fiecare întrebare şi cât e de intimă & scormonitoare !
Moderatorii tebuie să cântărească totul dinainte , că live e imposibil , cu un cântar farmaceutic , cu frica-n sân să nu le sară Tolo şi alţi analişti interesaţi la beregată , doar de aia plătesc taxa !
Afacerile Microsoft , EADS şi retrocedările sunt toate la limita dintre probleme reale şi făcături băsiste de campanie , poate TVR să le abordeze deontologic , imparţial şi în linişte ?
La cea mai mică impresie de alunecare , gurile de foc propagandistice ale ambelor tabere pot face praf TVR , tot în numele a celor 6,5 lei !
Era să uit , regizorii agendei publice , angajaţi DNA şi ascultătorii SECU , plătiţi tot din banii contribuabililor , sunt legitimaţi de o anumită semnătură , garanţie a imparţialităţii şi endependenţei justiţiei , ascunse sub preş !
Întâmplător , baza tuturor cazurilor , înregistrările , tot echidistante şi ele , ajung întotdeauna la aceiaşi andrisanţi !
Că majoritatea sunt irelevante la cestiune , dar relevante pentru alte speculaţii politicianiste , e cu totul altceva !

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2014, 17:13

34, LFC: incerc sa nu gindesc in categorii. Cit despre Dragos Patraru, mie „Starea natiei” mi se pare o achizitie buna pentru TVR.

silvia_h  •  21 octombrie 2014, 17:15

Tolontane, esti un basist sub acoperire, o acoperire firava ca si coloana ta vertebrala!

vali dinu  •  21 octombrie 2014, 17:21

bravo paul. ai spus anumite chestii fff frumos.
putini mai au in viata lor iubire !!! animale ramase la stadiul de primate !!! multi nu stiu ca totul are viata si totul poate fi iubit. si firul de iarba si vita de vie si pasarile cerului…. si chiar asa trebuie…dar cine sa le-o spuna ??? materialistii astia gretosi ….
s-a inrait lumea dom’le, s-a inrait…… !!!!!!!!!
inca o data bravo paul !!!

Cristi  •  21 octombrie 2014, 17:25

Circula multe zvonuri prin oras in legatura cu aceasta domnita:)

Comentează