Luce Unchained

N-am suficient talent ca să-mi imaginez dialogul dintre Răzvan Burleanu și Rinat Ahmetov pentru eliberarea sclavului de lux Mircea Lucescu. Adevărul e că asta a fost Lucescu o viață întreagă. Un rob.

miercuri, 22 octombrie 2014, 7:02

N-am suficient talent ca să-mi imaginez dialogul dintre Răzvan Burleanu și Rinat Ahmetov pentru eliberarea sclavului de lux Mircea Lucescu. Adevărul e că asta a fost Lucescu o viață întreagă. Un rob.

Robul pasiunii, al ambiției și al dorului de excelență. A adunat puncte, bani, putere și amintiri. Și continuă să o facă pînă cînd “inima va face poc”, vorba lui.

Ar fi nevoie de Aurel Baranga ca să redea negocierile eliberării lui. Azi, mîine se vor purta undeva în Ucraina.

Gîndiți-vă numai! De o parte e Ahmetov, de cealaltă parte, Burleanu. Ahmetov n-a ajuns un băiat în costum, talentat la romgleză, din cauză că Ucraina n-a intrat în UE. Burleanu n-a ajuns Ahmetov pentru că România a intrat în UE.

Sînt două lumi, încordate și șmecheroase, două lumi față în față. Ciocnirea civilizațiilor în variantă transcarpatică.

Pentru Lucescu, echipa României ar însemna ieșirea optimă din aventura ucraineană. Fără răni în urmă. Ce poate suna mai frumos pentru Ahmetov decît faptul că antrenorul care i-a pus echipa pe harta lumii bune nu pleacă la un alt patron, nici nu există altul mai bun!, ci la naționala țării sale? Iar pentru Burleanu, de asemenea, Lucescu ar reprezenta o achiziție nesperată. E ca și cum l-ar fura pe antrenorul din Belgravistan dîndu-i, în schimb, o insignă cu tricolorul și un magnet colorat pentru frigider.

O singură teamă. Să nu se enerveze, din nimic, așa cum fac magnații, Ahmetov și să-i spună lui Burleanu ce le-a spus Pinalti candidaților de la europarlamentare din PMP. Nu știți povestea? Merită.

Cîțiva intelectuali s-au închis într-o cameră la partid ca să decidă între ei cine va candida pentru Bruxelles. Oamenii au scos CV-urile, diplomele de Ivy League, doctoratele. Nu s-au înțeles cine va candida. I-au prins zorile tot discutînd.

La un moment dat, intră Gheorghe Ștefan, trimis de conducerea partidului să vadă dacă ăia subțiri mai respiră în cameră. Fostul șef al Ceahlăului, vi-l amintiți bine, deschide ușa, află că încă se dezbate și se enervează. “A tranșat discuția în stilul său”, povestește chiar unul dintre participanți, Theodor Paleologu.

Cu gestul cu care cerea socoteală arbitrilor că “nu mi-ai dat șe-i al meu”, Pinalti își înfige mîinile în buzunare și le zice candidaților: “Hai, bă, lăsați vrăjeala, scoateți banii!”.

Comentarii (56)Adaugă comentariu

alex  •  22 octombrie 2014, 7:30

Cataline da-mi voie te rog, sa te contrazic. Mircea Lucescu la nationala este doar o oaie vopsita in lup. La final, dupa ce o speli, tot oaie este. Lucescu nu a realizat nimic cu adevarat notabil in Europa. Are un buget colosat la Sahtior, daca nu ma insel undeva pe la 150 de milioane pe an. I s-au adus toti brazilienii pe care i-a dorit dumnea lui. Ce a facut in Europa cu Sahtior in afara de iesiri sporadice din grupe? Singura lui performanta a fost cu Galata lui Hagi si Popescu, unde sa-mi fie cu iertare si Chirila castiga trofeul cu lotul ala. Si ca sa fiu indulgent, o sa numesc performanta si „competitia looserilor”, cupa Uefa cu Sahtior.
In rest arbitrii, luna in al 3lea patrat, vatmanii, iarba prea inalta si inevitabil Razvan Rat, toate astea coroborate sunt de vina pentru esecurile lui Lucescu, dar niciodata domnia sa.

Si ca sa vezi cat de generos sunt, atata timp cat a mai fost selectioner acum muuulti ani, a avut parte de fotbalisti la lot. La ora actuala avem unu singur la lot: il cheama Sanmartean si mai are de jucat maxim 1 an. Restul sunt aspiranti la titlul de fotbalist.

Hai sa lasam nationalismul ieftin la o parte si sa aducem si noi un antrenor strain. Daca Piturca castiga pana acum mai mult decat unii antrenori care au fost la mondiale, eu zic ca putem sa platim un antrenor mai de doamne ajuta, care nu are cetatenia romana in buletin.

andi40  •  22 octombrie 2014, 8:12

Groaznic de prost articolul. Crezi ca esti scriitor, ca ai umor, ca esti cool…romgleza zici :)… probabil ca ai citit pe undeva dar ai misspelled e rongleza tovarshu. Ai prieteni copii de literati, dar matale esti doar prietenu care scrie la ziaru’ de sport nu ca, copiii care fac traduceri, neajungand la ceea ce au fost sau sunt parintii…
JALE

andi40  •  22 octombrie 2014, 8:15

„unchained” zici :), mi-e rau ce articol bun

Merengue  •  22 octombrie 2014, 8:29

Eu nu cred ca Mircea Lucescu va accepta banca nationalei. E iubit la Sahtior, apreciat, are rezultate, are bani si pentru lot si pentru contul propriu, de ce sa schimbe?

Il Luce  •  22 octombrie 2014, 8:30

Eu cred ca dupa atatia ani, intre Luce si Ahmetov s-a creeat o relatie ”umana”. In concluzie , daca nea Mircea vrea, stie el cum sa-l roage, nu-i nevoie de ”turli-burli” la tratative. Important e sa vrea EL !
In rest, argumentele tale sunt corecte : varsta, nevoia de liniste, ”tradarea” Sahtiorului cu echipa nationala etc …
In orice caz, daca ii iese, Burleanu le va da o maaaaaaaare (stiti voi) contestatarilor sai, in frunte cu nea Mircea, Mircea Sandu 😉

Liviu  •  22 octombrie 2014, 8:43

Penibil!
astept momentul cand tu si cu Ioanitoaia veti fi dati afara. Mai sunt si altii, dar aia sunt marunti.

No respect!

CEZAR  •  22 octombrie 2014, 8:52

fain articol.
nu i rea varianta cu lucescu, ba chiar dimpotriva. subscriu!

pecos  •  22 octombrie 2014, 8:56

iar lucescu la randu-i, in stil jerry mcguirean, „show me the money”…

DAN  •  22 octombrie 2014, 9:00

mARELE lUCE a furat de la Hunedoara fotbalistii descoperiti de Pătraşcu, si-a format un sitem fraudulos de arbitrii (Macavei din Deva, Velea din Craiova…) cu care isi castiga meciurile, a desfiintat Gheata de aur, si-a batut joc de Romania- nu a selectionat jucatorii de geniu ai Stelei – Belodedici, Lacatus, Majearu… ca sa piarda acasa cu Irlanda de Nord !Arbitrii, ghinionu, tramvaiu !!!

Epigonul  •  22 octombrie 2014, 9:18

Dacă într-adevăr Lucescu chiar ar vrea să vină, atunci nu Burleanu ar discuta cu Ahmetov, ci el însuşi.

mrnb  •  22 octombrie 2014, 9:20

Azi (fata de ieri) un articol inspirat si spiritual! Sper sa avem sansa sa-l vedem pe Lucescu la Nationala, dar cel mai important sa-l sustinem. Ma tem insa ca nu avem capacitatea reala de a aprecia si in scurta vreme se vor revarsa suficiente mizerii care il vor transforma pe acest antrenor roman, singurul ramas in activitate dintre putinii antrenori romani cu recunoastere reala internationala, intr-un blatist, un tigan, etc. Spun asta deoarece exista in cel priveste suficiente exemple (vezi http://www.prosport.ro/fotbal-intern/nationala/4-momente-in-care-mircea-lucescu-ar-fi-fost-dispus-sa-revina-la-nationala-unde-se-afla-acum-cei-care-au-blocat-intoarcerea-lui-il-luce-13429963; episodul dinu-lucescu din 99 parca, etc).
Poate de data asta, si dvs, o voce principiala, ascultata, o sa incercati sa-l sustineti cu adevarat, astfel incat, sa se creeze si sa se pastreze o emulatie in jurul echipei nationale. Cu putin, sigur Romania se va transforma si cine stie poate la fel ca in 80 roadele o sa le culeaga tot antrenorii care-i vor urma!

Cătălin Tolontan  •  22 octombrie 2014, 9:35

2, andi40: asa cum talentul este un dar, la fel lipsa de talent nu e o culpa. Problema dvs nu e doar ca sint netalentat, ci ca persist in a scrie 🙂

Djoco Vici  •  22 octombrie 2014, 9:38

e clar. E o problema pe creier la multi romanasi daca astia cred ca banii conteaza la Lucescu in privinta nationalei. Si nu, nici patriotismul. Si nici motivarea. De fapt, nu mai ramane nimic logic prin care Lucescu sa vina la nationala. Deci, ori intram in Zona Crepusculara sau in Triunghiul Bermudelor cand propunem varianta Lucescu la nationala Romaniei, ori intram in Zona unui „Zbor deaspura unui cuib de cuci”. Nu, asta e o cacealma proasta invatata de la Talentul Pitzi, antrenorul, nu de la Pitzi Talent (manelorul).

tandd  •  22 octombrie 2014, 9:41

alex scuza-ma ca-ti spun dar chiar vorbesti prostii si ce e mai rau e ca nici nu-ti dai seama.Lucescu e cel mai bun antrenor roman asta e clar dupa orice vrei tu,pana la urma palmaresul conteaza in numirea unui antrenor si ala e de partea lui.Daca ptr tine detronarea lui dinamo kiev nu inseamna nimic nici nu stiu daca avem ce discuta ,bugete uriase au mai multe echipe si nu obtin nimic si totusi daca nu ma insel undeva prin 2012 sau chiar 2013 balanta clubului era undeva la invstetii 110 mil si la profit pe la 140,tu ai impresia ca e un patron pe lumea asta care aduce bani de-acasa cu galeata fara sa ia nimic???????pana la urma fotbalul e o afacere nu o activitate de care sa te bucuri tu urmarind-o,daca lucescu nu aducea profit zbura demult de la sahtior,ahmetov pana la urma e un om de afaceri

tzick  •  22 octombrie 2014, 9:50

Cu siguranta, Lucescu nu ar trebui sa fie luat in calcul drept „solutia”. Este momentul ca Federatia sa plateasca cinstit contract un contract pe bani multi (dar meritat) unui antrenor strain; antrenor care sa vada dincolo de „prietenii” cu managerii cluburilor, impresari sau jucatori – toate acestea au fost subiecte de discutie in permanenta. Oare cum se vor fi impartit banii din contractul lui Piturca? Cum poti tu, Federatie, sa accepti sa platest asemenea sume unui astfel de antrenor, care nu-ti garanteaza, practic, nimic? Nu poti tu, Federatie, sa tragi cu ochiul si sa tragi invataminte din ultima aventura contracuala a lui Piturca, si anume Univeersitatea Craiova? Dar, de fapt, cine poate sti de unde a avut banii Mititelu?

fanulumocanu  •  22 octombrie 2014, 9:55

Visul atator generatii. Aducandu-l in discutie tot timpul aratam cat de mic e fotbalul nostru. Oricum discutiile astea sunt bune doar pentru a-i mai hrani orgoliul de tatuc al fotbalului nostru. E un antrenor care a beneficiat de sansa de a-l aduce Hagi la Galata. Altfel, maximul lui era liga 2 din Italia, care nu e neaparat putin, dar nicidecum ce crede el, ca se bate pe burta cu aia grei. Nu-i nimic sclipitor, ceva sa tii minte, la echipele pe care le antreneaza, doar o buna organizare, aceeasi de la Dinamo, de-acum 30 de ani.

dana  •  22 octombrie 2014, 10:00

„E ca si cum l-ar fura pe antrenorul din Belgravistan.” Frumos! Dar pe acolo nu stiu cat mai e „Belgravistan”…

iomisaici  •  22 octombrie 2014, 10:07

Cu toate păcatele lui, Mircea Lucescu are meritele lui. Nu e așa de greu să le vezi. E greu să le recunoști cu voce tare.
Cred că e un moment bun să vină la națională. S-ar potrivi momentului și situatiei.
Nu știu și însă cât de adevărate sînt zvonurile acestea…

O remarcă apropos de un comentariu anterior: trebuie să ai ceva curaj să critici un text folosindu-te de cea mai penibilă variantă de a evita o cacofonie: virgula între cuvinte.

alexxx  •  22 octombrie 2014, 10:09

Pentru cei care il injura pe C. Tolontan. Ca scriitura, nu o sa fiti vreodata nici cat praful de pe talpa lui. Credeti ca daca aveti tastatura si internet va da dreptul sa il judecati pe acest om?

vasile  •  22 octombrie 2014, 10:31

din povestea de final tre sa intelegem ca banii decid.si e corect pina la un punct.la sahtior banii sint administrati doar de un singur om : ahmetov. la nationala banii sint administrati de o multime de profitori.basca interesele patronilor de cluburi si ale geambasilor de jucatori .personal, cred ca treaba cu aducerea lui lucescu e doar praf in ochi.treburile sint de mult aranjate ptr olaroiu de prietenul si asociatul sau de afaceri iorgulescu.in plus,arabii il vor pune pe liber pe olaroiu in curind.

marian  •  22 octombrie 2014, 10:33

nu cred ca va reusi sa-l convinga cataline ,ce rost are sa vina si sa-l balacareasca unii care au facut doua tumbe toata viata lor .

numai din comentariile de mai sus(alex, dan) observi foarte multa ura in unii oameni care au ramas inghetati in epoca comunismului.

nea caisa  •  22 octombrie 2014, 10:34

Draga Tolo, nu subscriu in totalitate opiniilor tale pe subiect. Si marele punct de divergenta este acela ca eu unul nu cred ca Lucescu mai este un antrenor pentru echipa Romaniei. Pentru ca, pur si simplu, este prea mare antrenor pentru ceea baza de selectie poate oferi. Ca sa vin cu un exemplu concret, putem discuta de scurtul stagiu al lui Iordanescu la Rapid, unde, dupa un timp, mai toata lumea a concluzionat ca jucatorii nu puteau sa faca tot ceea ce antrenorul le cerea. Antrenorii din top 20, asa cum este Lucescu, lucreaza cu un anumit tip de jucatori, care si ei nu mai sunt jucatori de duzina. Incepand cu calitatile fizice si tehnice si sfarsind cu motivatia salariala, fiindca un astfel de jucator, atunci cand pierde financiar, pierde nu gluma. La acest nivel, galcevirea jucatorilor contra sefilor este rara. De aici, Lucescu ar trebui sa coboare intr-un mediu in care un jucator, dupa un gol dat de el, ii striga secundului nationalei „sa-mi pupi piciorul ,nea…, ca el te tine in scaun”, nea…fiind el insusi un fost mare jucator roman.
Decisive sunt, cred eu, intentiile si posibilitatile lui Ahmetov. Si este cazul sa o scriu, deoarece e bine sa constientizeze si colegii comentatori, Sahtior este o echipa speciala, care continua legatura turca a lui Lucescu. Pentru ca Ahmetov este unul dintre membrii de vaza ai comunitatii turco-tatare din aceasta parte Crimeii/Rusiei. Da, stadionul lui Sahtior este avariat de explozii. Da, bazinul carbonifer al lui Ahmetov este ocupat de pro-rusi care pun problema nationalizarii lui. Da, Ahmetov a facut gesturi pro-Kiev. Da, fruntasi turco-tatari din Crimeea au fost batuti pe strada de „necunoscuti” pe care rusii, desigur , nu ii vor gasi niciodata.Insa aceasta nu inseamna ca Ahmetov si turco-tatarii din Crimeea vor fi lipsiti, la nevoie, de suport turcesc.Fiindca turcii nu sunt nepasatori cu conationalii lor ca romanii, asta ca sa ne amintim ca, mai inainte de a fi turceasca si tatarasca, Crimeea a fost locuita de greci si romani, romanii fiind si cea mai mare populatie ne-islamica din Crimeea in timpul stapanirii turcesti.Ceea ce inseamna ca o discutie zisa negociere intre Burleanu si Lucescu nu va fi decat o fumigena. De fapt, decizia va fi luata intre Lucescu si Ahmetov si va depasi cu siguranta cadrul amicitiei lor personale. Insa nu cred ca un astfel de mariaj ar fi unul fericit. Pentru a exista bune rezultate, nationalei Romaniei ii trebuie un antrenor in adevar peste valoarea ei, insa nu cu asa de mult.

ROMICA_BUNICA  •  22 octombrie 2014, 10:34

Din pacate, inca mai sunt stelisti care n-au loc pe acest pamant de M. Lucescu, dupa cum se vede din comentariile de mai sus.
Intotdeauna se gasesc explicatii puerile pt succesele cu Dinamo, Rapid, Galatasary, Besiktas si Sahtior, se reaminteste la infinit despre meciul cu Irlanda de Nord, si se sare – intotdeauna – peste calificarea SENZATIONALA la CE 1984, DINTR-O GRUPA INFERNALA, CAND SE CALIFICA DOAR O ECHIPA, LA O COMPETITIE CU DOAR 8 ECHIPE DIN INTREAGA EUROPA. Se reproseaza neconvocarea „fotbalistilor de geniu” de la Steaua, drept motiv pt ratarea calificarii la CM 1986, dar nu se aminteste nimic despre faptul ca acei „fotbalisti de geniu” au ratat calificare la Euro 88, dintr-o grupa mult mai usoara decat cea de la Euro 84, in conditiile in care in meciurile de calificare erau 9 si chiar 10 „fotbalisti de geniu” in teren.

lord belial  •  22 octombrie 2014, 10:43

mie mi-a placut mult textul ala al lui tolontan despre lucescu al batrin, cu un mus la marea nordului, nu mai stiu pe cine batuse el frumos in CL si tolontan i-a facut un portret frumos.
dar tolo omite sa spuna pe fata ca lucescu e sclavul banului. si, cu toate astea, desi cred ca reghe al nostru ar fi facut o treaba mai buna la nationala, lucescu mi se pare – momentan – singura solutie viabila pt o calificare en fanfare. de altfel, pe el l-am si votat in sondajul gsp. hai steaua

Rictus  •  22 octombrie 2014, 10:43

Inca unul si… mai stau.
Mi-ai placut si astazi!

Mie unul mi-e teama ca si daca vine Lucescu, se strang iar toti paduchii si toate capusele din jurul fotbalului romanesc si i-o trag (prin intermediul presei) din toate pozitiile, pana se satura.

Altfel: persista, suntem alaturi de tine 🙂

chr  •  22 octombrie 2014, 10:44

A-l acuza pe Lucescu de blaturi si de furat jucatori crescuti de altii, mi se pare o greseala mare, sau rea vointa. pe langa avantajele materiale, cred ca a ales a antrena afara si datorita silei de blaturile de pe plaiurile mioritice din acesti ani.
eu cred ca a construit echipe, a crescut echipe si jucatori care apoi ne-au incantat in anii 80,90 si i-am numit generatie de aur, si asa cum spunea cineva mai sus, am atribuit gresit meritele altor antrenori gen puiu iordanescu.
tot atat de adevarat ca si mentalitatile de jucatori erau altele in acei ani fata de acum, tentatiile, etc. pe vremea aceea nu era niciun tabloid, nu era bianca dragusanu sau alte trofee de genul acesta, nu era consuelo, nu erau liniute, nu erau cluburi, nu erau tentatii asa mari. erau si pe vremea aceea femei, petreceri dar mai putin desfranate ca acum si cu frica de partid. munca jucatorilor la echipe, era singura modalitate de a avea ceva mai mult decat altii si de a se afirma, erau mai constanti, nu ca azi.
da, mentalitatile jucatorilor pot fi un factor care l-ar putea incurca pe Lucescu in a construi iar o echipa adevarata a Romaniei.

cat despre rezultatele din Ucraina, sa nu uitam ca oricat de multi bani are Sahtiorul ptr jucatori, Ucraina nu e nici Spania, nici Italia nici Germania sau mai stiu eu ce tara cu cluburi unde viseaza orice jucator sa ajunga.

merita incercarea, merita si ptr noi sa vedem un antrenor adevarat la nationala si ptr el sa se retraga in glorie in propria tara.

Maxi66  •  22 octombrie 2014, 10:48

Catalin , se pare ca ai dreptate in privinta lui Lucescu(Mircea). e unul dintre putinii antrenori ce ar putea duce echipa nationala undeva …oricum daca vine la conducerea echipei Romaniei, sigur nu o va face pentru bani … sa imi spuna cine vrea ca la 72 ani ,dupa zeci de ani de cariera Lucescu mai alearga dupa bani, eu unul nu cred.Pesimisti sunt multi mai ales din cauza acestei generatii de jucatori care sunt cam pierduti prin tabloide si adunati dimineata de prin baruri si discoteci .

Eu cred insa ca daca Lucescu nu poate califica nationala , nimeni ,chiar antrenor strain fiind , nu o poate face;

Oricum ,contestatari vor fi tot timpul , indiferent ca antrenorul se va numi L.,sau O.ori C.si asta din cauza pasiunii pentru o echipa sau alta.Si daca cineva vreodata se va avea dubii in privinta antrenorului Lucescu , acela este , ori stelist , ori tine cu lupul(Irlanda).

Radu  •  22 octombrie 2014, 11:47

Lucescu Mircea – om – nulitate: Dobrin, Coras, Gabor, 17 Nentori, cooperativa, vatmanu’, baiatu lu’ tata, Copos – Samsung, om de nimic (interviul in care il face praf pe RAT e monumental pt calitatea umana a acestui individ), mincinos (declaratiile legate de indepartarea lui de la Nationala), hapsan (bani, bani si iar bani)
Lucescu Mircea – antrenor – decent: bugete mari performante mari

marian0904  •  22 octombrie 2014, 12:29

Burleanu nu va discuta niciodata cu Ahmetov pt ca Burleanu nu are bani sa-i incheie contractul lui Lucescu. Lucescu vine la nationala ca vrea el, nu ca-l vrea cineva. In plus, grupul Hagi l-ar putea intoarce ca sa-l lase pe Burleanu cu pantaloni-n vine. Cat despre „eliberarea sclavului de lux Mircea Lucescu” poate ai noroc sa nu te citeasca Lucescu. Dar sigur te va citi Voiculescu. Pe cand plecarea la organul de presa DNA?

Albu Florin  •  22 octombrie 2014, 12:56

cred ca mai mult teama este politica – sa nu vina Il Luce in mandatul lui Razvan …când folosesti cuvinte ca „scalv ” ai vrut sa ii aduci aminte antrenorului de presa din Romania sau mai bine zis de uni din presa . trebuie sa te apreciem când scrie lucruri bune dar când te indepartezi de la statutul de ziarist care nu poate fi echidistant intr o plina campanie in care amintesti si la finalul comantariului despre un personaj care este cercetat de DNA sa iti atrgem atentia ca intelegem tentele articolelor tale cu profil electoral si te am aprecia mai mult daca te ai dezice de cei la care nu le adresezi nici un articol si ai scrie mai mult despre sport

victor  •  22 octombrie 2014, 13:03

Nea Luce, ramai la Sahtior ! Acolo esti iubit, aproape divinizat. Nu veni in mocirla asta !

La nationala, „suporterii” nu stiu ce inseamna sa construiesti un nucleu, sa formezi o mentalitate, sa legi relatii umane cu jucatorii, lucruri care necesita timp, nu se fac de azi pe maine.

Ramai in Ucraina, nu incerca sa testezi rabdarea „suporterului” roman! Numai bine!

Cătălin Tolontan  •  22 octombrie 2014, 13:11

30, albu florin: cind scrii folosesti cuvinte care sa transmita stari. Asta e meseria de jurnalist. „Sclav” nu e folosit in sens peiorativ. Ufffff 🙂

yaruk  •  22 octombrie 2014, 13:34

Adica vrei sa spui Cataline ca Ferguson,dupa parasirea M.U. ar fi fost o solutie ptr nationala Angliei?
Mi-l imaginez pe nea Mircea la nationala ca pe un gentlemen intre manelisti.
Pe vremuri cand se aprecia un fotbalist se zicea ”… ala are clasa…”. Cred ca asta se referea la combinatia valoare-inteligenta-fairplay.

Bocanci  •  22 octombrie 2014, 13:44

N-am mai citit un articol asa slab al lui Tolontan de f mult timp. Toata bulibaseala de cuvinte insirate pentru a ne arata cat de valoros e antrenorul cu zeci de titluri prin Europa de Est. Antrenorul care ne spunea ca e mai valoros un loc 1 in Serie B decat in Serie A. Sau care ne spunea ca tramvaiul putea sa traga putin de volan, sa-l ocoleasca. Antrnorul care-si lua palme peste ceafa de la jucatori pe cand era interimar la Inter. Hai poate-i iese si lui o ciuguleala la Nationala, sa mai stea pe banca la un al doilea CE din cariera.

viorelu  •  22 octombrie 2014, 13:57

cei care comenteaza aiurea nu stiu ce insemna fotbal. eu sunt stelist si lasand orgoliul la oparte zic ca lucescu e cel mai bun antrenor care activeaza in acest moment din romania.

aducerea lui la nationala in schimb nu cred ca trebuie negociata cu ahmetov ci cu insusi antrenorul.

ps: cei care zic ca lucesc ia toti brazilienii pe care ii vrea gresesc amarnic. brazilienii intai se uita in vestul europei si abia apoi la est. meritul lui este ca vede in tinerii jucatori ceva care stie sa il cultive si sa ii duca la nivel de super jucatori.

oricum nu e nimic de mirare cand multi il critica atat cat ponta e favorit in alegeri cand e clar dovedit ca a plagiat lucrarea de licenta si socrusu e anchetat, asta pe langa multe altele. nu conteaza astea. nu priviti meciuri de fotbal dar comentati si in schimbul unei galeti si un mic va vindeti votul.

scarface  •  22 octombrie 2014, 14:02

Sunt doua categorii de oameni care contesta ce scrii:
– Una care nu suporta ca Lucescu sa fie asezat pe soclul de cel mai bun (cu rezultate) antrenor roman, din cauza trecutului sau dinamovist si..partial rapidist
– Una care contesta implicarea unei gazete de sport in comentarii politice, desi sunt cu substanta; acestia sunt de obicei contra problemei concrete a articolului, nu ideii de a comenta si altceva decat lucruri tehnice in sport..
Aprecierea asupra unui ziarist trebuie sa tina seama de argumente folosite, de claritate a expunerii, de acuratetea informatiei vehiculate, nu numai de inevitabilele (rare in cazul tau) preferinte personale.

Consider opiniile tale binevenite: Lucescu e un mare antrenor si merita sa-si incheie cariera la carma nationalei tarii sale; poate avea insa esecuri ca selectioner, dar merita incercat deoarece CV-ul il recomanda!

noname  •  22 octombrie 2014, 14:05

Mare dreptate are Alex in primul comentariu. Eu unul personal vad performanta lui Olaroiu cu Steaua in Europa League peste cea a lui Lucescu. Oli a avut un lot probabil la 10 mil de euro si a ajuns in semifinale pe cand Lucescu a castigat-o nimic de zis dar cu un lot de 150 mil… Pana la urma si Oli si Dan Petrescu dar si Lucescu au experienta necesara pentru a conduce nationala. Sper doar sa nu gasim o solutie gen Rachita, Rednic si sa spunem ca e problema rezolvata, nationala are ANTRENOR!

Daniel  •  22 octombrie 2014, 14:17

Tolontan cum de iti permiti tu sa-l faci sclav de lux pe Mircea Lucescu? Oare vocabularul tau este atat de ingust incat alt cuvant nu gaseai fara sa-ti modifici intelesul acelei fraze? Data viitoare iti recomand un dictionar de sinonime sau mai nou online unde poti gasi aceste informatii.

andi40  •  22 octombrie 2014, 14:47

Cataline, scuza-ma ca iti spun dar articolul tau suna ca articolul unui jurnalist sportiv si atat, de fapt ceea ce esti. Problema e ca stilul de scris incearca sa depaseasca nivelul unui articol de jurnalist sportiv si nu reuseste. Este ca si cum l-ai pune pe Matei Plesu sa scrie ca tatal lui. Baiatul incearca… Si tu la fel, normal ca incerci si nu te poate opri nimeni, e dreptul tau de a castiga banii, dar poate ca daca ai schimba un pic stilul literar si ai scrie mai rational si ai lasa … intr-un articol sportiv, ar fi mai la obiect si mai interesant. Caci oricum majoritatea celor care citesc un ziar de sport nu cred ca au nevoie de articole cool. Si intradevar, fi sigur ca nu Burleanu se va duce la Ahmetov sa il roage ci Lucescu…

max  •  22 octombrie 2014, 14:47

Tolo, citind comentariile tututor frustratilor si neavenitilor de pe aceasta pagina, mi-am dat seama ca ai putea sa rotunjesti veniturile Gazetei punind o taxa pe comentariu.

A scris Tolo ceva de bine de Lucescu, dar tu tii cu Steaua? Baga un euro si spune ce-ai pe suflet.

Ai uitat o injuratura care ar fi intregit de minune comentariul anterior? Mai baga un euro si s-a rezolvat.

Multi bloggeri se pling de calitatea scazuta a comentariilor. Ele sint multe si proaste tocmai pentru ca sint gratuite.

Daca i-ai pune pe oameni sa scoata bani din buzunar pentru a-si spune parerea, s-ar mai filtra din rebuturi si calitatea dialogului ar creste semnificativ. Ba chiar, cine stie, in citiva ani am avea si noi mai multe sanse la Nobelul pentru literatura, cu vreun „andi40” sau „Liviu” secondindu-l pe eternul ghinionist Cartarescu.

brod  •  22 octombrie 2014, 14:54

selecţioner part time?! nici drecul n-a mai văzut. o facem noi, românii… ca să se vadă! de la democraţie originală la selecţioner şi mai original.

John  •  22 octombrie 2014, 15:00

Cat de multi antiLucescu sunteti. Aratati unul mai bun ca el pe care sa-l fi avut Romania.Chiar nu vedeti ce a facut in decursul timpului si ce face si acum ? Fii patriot domnule Lucescu si vino sa scoti la lumina fotbalul romanesc ! Suntem f.f.multi care te apreciem si nutrim speranta ca vei arata contestatarilor care este adevarata valoare a antrenorului Mircea Lucescu.

ataomicd  •  22 octombrie 2014, 15:58

Dincolo de imagine si calitate, avem nevoie de Lucescu sa creeze un proiect pentru intreg fotbalul romanesc.

Fotbalul romanesc si nu neaparat federatia are nevoie de dumnealui!

Acum, mai mult decat oricand avem nevoie de o strategie de reconstructie si dezvoltare a fotbalului romanesc care se afla in coma.
Sa nu uitam ca principala „specializare” si calitate a dn-lui Lucescu este cresterea si educatia jucatorilor tineri!Pe unde a fost dincolo de rezultate a lucrat cu jucatori tineri si foarte tineri pe care i-a crescut si promovat.
Ca ne calificam sau nu,ca este o lovitura de imagine sau nu, conteaza mult mai putin decat regandirea intregului sistem si punerea lui pe baze sanatoase si performante!
Sa dea Dumnezeu sa vina in Romania si sa ne ajute!

lucid  •  22 octombrie 2014, 16:21

Subscriu la ce unele ziceri de mai sus.Cei care au o anumita varsta stiu despre petele negre din cariera romaneasca a lui Lucescu.Aranjor in multe meciuri,in”ghete de aur”a disparut din tara dupa Revolutie,la recomandarea Securitatii din care facea parte.Tolo,ai auzit de Secu?Hm!
A facut echipa bunicica la Shaktar dar cu cheltuieli enorme din partea
lui Ahmetov.Fara rezultate pe masura.Lucescu a declarat tot timpul ca nu-si doreste Nationala,pentru ca stie ca nu mai aduce jucatori brazi-
lieni.Mai e ceva,meciul urmator e cu…Irlanda de Nord,el pierzand o calificare la CM…acasa.S-a incapatanat sa joace cu Rednic si Mateut
lasand jucatori ca Belodedici.Lucescule,lasa-ne!

m  •  22 octombrie 2014, 16:37

ce ne mai place sa aruncam cu m i z e r i e sa demontam orice, sa distrugem pareri 🙂
Mie mi s-ar fi parut oportuna numirea lui cu mult timp in urma. Acum are o varsta, noi avem un lot subtire, suporteri ultrapretentiosi…
La prima vedere, nu vad sa fie mai slab decat Piturca, asa ca astept sa vedem ce poate face.Mi se pare o alegere ok, sa vedem daca vom castiga Mondialul cu el sau nu…

nemteanu  •  22 octombrie 2014, 16:53

ce aveti mai dambovitenilor, nu nenea fanica? pai el a facut multe pentru orasul nostru mic si dragut, de provincie…stadion modern cu baza serioasa de pregatire in jurul sau, sala de sport super de peste 5500 de locuri, telecabina super, partii de schi iluminate, strand super, plus altele.. oparescu ala cu parinti fosti seku, ce-a facut la bucuresti? a taiat panglici la investitiile incepute si aproape gata, de pe vremea basescului si a videanului…

Assis  •  22 octombrie 2014, 17:16

Ce au sarit pe Lucescu toți contestatarii. În loc să vă mîndriți că avem un antrenor de mare valoare căutați tot felul de defecte!

Numai prostii am citit: că Hagi l-a dus la Galata, că nu a cîștigat nimic, că se supără pe arbitri, că iarba, că tramvaiul, etc.

Vedeți numărul de titluri cîștigate în mai multe țări, cu diferite echipe și apoi vorbiți.

gigelos  •  22 octombrie 2014, 18:22

Domnilor , Lucescu daca vine antrenor la Nationala ,ar fi extraordinar , nu va fi un simplu antrenor . Lucescu nu a fost niciodata un antrenor gen , sa zicem Piturca , sa nu mearga la un meci de Divizia A si sa-si trimita ,,oamenii ” oriunde e de facut ceva . Daca Lucescu va veni, i se va lasa timp si sanatatea ii va permite , va schimba cu totul fotbalul romanesc . Asa face el ,de 35 de ani de cand e antrenor . Vrea sa stie tot , urmareste tot . Copiii , organizarea lor , Liga 1 , stranierii din Liga 1 , mentalitati tot .Si imi e greu sa cred ca Gino , Burleanu nu vor exploata experienta , relatiile lui Nea Mircea . Asa a facut si in 80 cand a luat Nationala , a adus suporterii langa echipa . Aduce suporterii , aduce sponsorii, nu banii si salariul de la Sahtar ar fi problema . Cred ca el cere mana libera si sa dea Domnul sa obtina ce doreste . Sunt convins ca isi doreste , cred ca e marele regret al carierei lui . singura problema e sa nu intre in mocirla dar mlastinarii sunt la Poarta Alba si sa-i tina acolo cat mai mult . Chiar sper sa-mi revina dorinta sa mai merg la meciuri .Deocamdata nu . Hai Nea Mircea , la treaba

Venom  •  22 octombrie 2014, 18:23

@alex Si eu sunt de parere ca ar trebui sa profitam de moment si sa aducem un antrenor strain. In ceea ce il priveste pe Lucescu, n-am mare stima pentru el ca om, nu ca antrenor (fiul e foarte foarte departe, si la propriu si la figurat ca meserie). Si sa nu uitam ca brazilienii adusi, cum spui tu acolo, pe care i-a vrut Lucescu, initial nu i-a vazut cam nimeni. Dupa perioada Shathior au devenit nume.

A.D.  •  22 octombrie 2014, 19:13

D-le Tolontan,

Eu sper sa trageti tare si sa va imbunatatiti si … talentul – daca va nemultumeste (fie si partial). Eu va reprosez faptul ca va place Democratia (asa cum o vedeti, peste tot in lume).

Ma ofer (a n-a oara) bagator de seama – gratuit, ca sunteti recunoscut drept nevoias – la ziarul dvs., ca sa ii mai reduc din liniile penibile, precum aceasta:

„Aceasta este prima victorie a Simonei Halep în cele patru întîlniri cu Williams. Pînă acum, românca a cîştigat doar un set în cele trei meciuri cu americanca.”

Nu stiu cine e autorul (un anume „Dedeman” ?), nu stiu cine si cum l-a asociat la GSp, dar omul nu prea simte mai mult ca perfectul. El poate scrie, dupa victoria Simonei Halep, „Aceasta este prima victorie a Simonei Halep în cele patru întîlniri cu Williams. Pînă acum, românca a cîştigat doar un set în cele trei meciuri cu americanca.”!

Evident, ar fi trebuit

„Aceasta este prima victorie a Simonei Halep în cele patru întîlniri cu Williams. Pînă acum, românca CASTIGASE doar un set în cele trei meciuri cu americanca.”,

dar – vorba Mariei Andries – este vorba de oameni de fotbal, nu de academicieni. (La cat e de sofisticat omul traitor sub Democratie, nici nu merita efortul.) Academicienii pot fi si cersetori la coltul strazii, daca asa vrea Democratia.

C-asa-i in Democratie. (Inclusiv faptul ca nu publicati nimic „neaprobat”.)

Iata articolul:

http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/foto-simona-nu-vrei-sa-candidezi-senzational-cea-mai-mare-victorie-din-cariera-pentru-simona-halep-a-demolat-o-pe-serena-in-doua-seturi-6-0-6-2-436978.html

Comentează