Mircea Badea, Lordul John și un simulacru

UPDATE 2: Vezi la finalul textului reacția președintelui FR Kempo, Amatto Zaharia.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014, 11:53

UPDATE 2: Vezi la finalul textului reacția președintelui FR Kempo, Amatto Zaharia.

UPDATE 1: Un cititor a rezumat mai bine ca mine: CSB, 58: „Pe mine altceva ma infioara…Ca s-a ajuns intr-o tara pretins civilizata ca daca doi oameni nu sunt de acord unul cu ce face celalalt sa se bata “oficial” si mediatizat. Mi se pare de-a dreptul periculos precedentul creat.
Nu esti de acord cu mine? Hai sa ne batem, sa vedem care are mai multa dreptate. Cred ca tara asta isi pierde mintile, daca le-a avut vreodata”

Cînd vezi, de aproape, un sportiv profesionist antrenîndu-se ai sentimentul că face parte dintr-o specie diferită. Că vine de pe altă planetă. Dacă Gabi Szabo și-ar arunca pantofii cu toc de la recepție și ar lua-o la fugă dinspre Romană spre Universitate n-ai prinde-o nici cu bicicleta.

Faceți această experiență o dată. Asistați la un maraton de undeva de aproape, pentru ca plutonul să vă treacă prin fața ochilor! Veți avea sentimentul că ei aleargă 42 de kilometri cum alergăm noi suta de metri.

Între oamenii obișnuiți, care mai fac sau nu sport, și performeri există o diferență de vitalitate imposibil de acoperit. Profesia și șansa m-au adus de două decenii și jumătate, ca ziarist, în preajma sportivilor profesioniști. Am învățat o lecție.

Dacă te arunci în bazin cu un profesionist, indiferent cît de mult te bălăcești tu în timpul liber, dai de patru ori din brațe și el e deja la capătul culoarului. Dacă încerci să faci un sfert de antrenament în regimul unui halterofil, riști să poposești pe masa de operații.

Acum aproape 20 de ani, l-am văzut la un antrenament pe Donovan Bailey. Era cald, acea căldură a Atlantei de ai impresia că răsuflă crocodilii prin tufișuri. Cînd m-am apropiat de el, atletul tocmai terminase un sprint și pornea în altul. Parcă înghițise kryptonită cu cereale la micul dejun. Peste cîteva zile, canadianul avea să cîștige titlul olimpic la 100 de metri. Văzut de sus, din tribună sau de la televizor, părea un tip obișnuit care aleargă un pic mai repede decît ceilalți.

Înfruntarea de vineri seară dintre Mircea Badea și Teodor Emanuel, campion național la Muay Thai, nu ar fi trebuit să aibă loc niciodată. Pentru că a fost o cafteală, nu un meci.

Că Mircea Badea este orgolios și fără măsură nu e nici o noutate. Dar că un campion acceptă o confruntare cu un adversar amator, asta e atît de puțin sportiv.

Mai ales în disciplinele de contact, forța vine la pachet cu o responsabilitate aparte. Dacă ați schimbat vreodată două lovituri în glumă cu un prieten care făcea box, înțelegeți ce vreau să spun. Dacă nu, vă rog nu încercați!

Că oamenii se bucură acum pe net pentru că ”Mircea Badea a fost bătut măr” e treaba fiecăruia.

Și pe mine mă despart de Mircea Badea atît de multe lucruri. Pentru că nu cred că în procesul lui Dan Voiculescu s-a dictat o sentință politică, pentru că scriu că supremația legii trebuie să funcționeze în fața oricărui român, am fost și voi mai fi tăvălit la Antena 3.
Stați să vedeți acum cu turul 2 că mai toate televiziunile au întors armele împotriva lui Iohannis.

Dar a-l lua la mișto pe Badea pentru că nu a rezistat decît o repriză și jumătate într-o luptă atît de disproporționată că nu ar fi fost admisibilă în nici o țară civilizată, asta e absolut aiurea!

Acceptînd provocarea, Badea a fost teribilist, însă nu laș. A afișat o bravură inconștientă, însă o bravură. Nu de la amator aștepți discernămîntul, ci de la profesionist, care îl are înscris și în codul intern al sportului său. ”Nu mă pun la mintea ta!” e replica unui campion autentic în fața unei astfel de situații. Pe parcursul JO de la Londra, în 2012, Mircea Badea a criticat-o pe judoka Alina Dumitru pentru o opțiune politică. Alina nu l-a poftit pe tatami.

Dacă vineri seara realizatorul Antenei 3 nu ar fi avut pregătirea fizică, îndîrjirea și antrenamentul divers în zona sporturilor de contact, care l-au ajutat să blocheze multe dintre lovituri, chestia aceea, că luptă nu poți să-i zici, s-ar fi putut termina pur și simplu tragic.

Cît despre rezistență, o repriză de trei minute într-un sport de contact este enorm, nu sînt cele trei minute pe care le petrecem noi cumpărînd mărar la piață. Să lupți pe ring 5 minute te consumă uriaș chiar și într-un duel egal, darămite într-unul cu handicapul vîrstei și al antrenamentului zi de zi, an după an.

Poate că Teodor Emanuel n-a atacat atît de agresiv pe cît ar fi putut, deși mai degrabă cred că da, uitîndu-mă la cîțiva genunchi și pumni fără menajamente, însă, chiar și așa, care e succesul? Un KO tehnic în fața unei vedete TV?

Cu riscul de a lovi în mulțumirea de sine a profesionistului și a președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, cel care a arbitrat disputa, ei știu foarte bine că așa ceva nu se face. Tu, multiplu campion, nu provoci un amator! Tu, federație, nu poți organiza o luptă reală dintre un campion și o vedetă TV, numai ca să se răcorească sportivul și să faci publicitate sălii pe care o deții și sportului pe care tocmai l-ai maculat!

De altfel, luptătorul știa foarte bine că va avea în față un neofit, atunci cînd a spus: ”Amatorul Mircea Badea a vorbit urît de profesioniști!”. Și ce fac profesioniștii? Îi iau la omor pe amatori?

De aseară și pînă azi am discutat cu mai mulți maeștri ai sporturilor de contact. Sînt dezgustați. Majoritatea auziseră de provocare, dar, ca și mine, speraseră că totuși nu se va concretiza.

”Întîlnirea asta a fost încă o mizerie care face rău artelor marțiale. Aici s-a ajuns! În România, există bătăi, pentru pariuri, între copii de 12 și 14 ani, o sălbăticie cum numai în Rusia se mai întîmplă”, mi-a spus unul dintre cei mai respectați oameni ai domeniului.

Era 9 august 2008 cînd România cîștiga prima medalie olimpică de aur din istoria judoului nostru. La conferința de presă de la Beijing, Alina Dumitru radia cuminte și generos la adresa adversarelor sale, așa cum fac toți adevărații sportivi.

În dreapta ei stătea Ryoko Tani, una dintre legendele vii ale judoului mondial, care nu pierduse de 12 ani! Cînd Alina a învins-o pe invincibila Ryoko Tani în semifinalele JO, televiziunile din Japonia au întrerupt emisia și au anunțat: ”Mama noastră a pierdut”.

Privind-o pe japoneză, ceva îți oprea respirația. Fusese de 7 ori campioană mondială și urcase pe podium la 5 Jocuri Olimpice! Nu era nimic înspăimîntător, ci, dimpotrivă!, o energie calmă și profundă, care o înconjura și venea pînă la tine.

Unul dintre membrii delegației olimpice a României, care făcea oficiile de translator la conferința de presă,  mi-a mărturisit mai apoi că a avut certitudinea că forța nevăzută a lui Ryoko Tani  i-a mutat piciorul scaunului. Omul nu era nebun. Pe hol, la un pas de Ryoko Tani, 1,46 înălțime, am simțit că stau lîngă versiunea umană a vîrfului Nanga Parbat. Atît era de tare.

Sau poate că toți sîntem nebuni și simțim nevoia incontrolabilă a revanșei din partea celui puternic. Am convingerea că dacă Alina Dumitru sau Ryoko Tani ar fi văzut simulacrul de aseară i-ar fi așteptat la ieșire pe toţi acei cîțiva zeci de ”invitați speciali”, supercampioni, supervedete și superluptători, și i-ar fi tras de ureche folosindu-și doar două degete. În timpul ăsta, ei pot folosi ce arme doresc: pumni, picioare, furci și spray-urile paralizante ale bodyguarzilor, căci asta au ajuns unele arte marțiale la noi, paravane pentru firmele de pază.

La cele 48 de kilograme ale lor, Alina și Ryoko ar fi răsturnat sala cu fundul în sus. Și apoi, ca în cîntecul lui Mircea Vintilă despre Lordul John, i-ar fi azvîrlit-o federației de fempo, mîndra organizatoare de vineri seara a ceva ce nu există.

REACȚIE

Domnule Tolontan,
Referitor la articolul d-voastra, vreau sa va spun ca sunt in totalitate de acord cu ceea ce ati scris acolo. Vreau doar sa va precizez cateva lucruri, pe care poate nu le cunoasteti, pentru a intelege mai bine situatia:
1. Teodor Emi provine din Wushu/MuayThai si nu din Kempo.  Cine ma cunoaste stie foarte bine ca niciodata nu as fi permis vreunui luptator de-al meu sa lupte cu cineva neexperimentat.
2. Pe de alta parte, Mircea Badea vroia sa se bata cu Teodor Emi oricum, dar nu vroia sa se duca pe un teren si intr-o locatie ostila, ci vroia un teren neutru. Pentru ca amandoi ma cunosc de multi ani, s-au gandit ca eu as putea sa le creez acel teren neutru, fair-play. Acesta a fost motivul pentru care m-au contactat.
3. Am avut cu Mircea mai multe discutii in care de fiecare data am incercat sa-l fac sa renunte la povestea asta. Am avut discutii si cu Teodor Emi in acelasi sens, iar acesta, in semn de respect fata de mine, a fost dispus sa renunte si sa incheie conflictul. Mircea insa, nu. Mircea a vrut sa lupte cu orice pret, pe orice reguli, oriunde.
4. Dupa mai multe discutii, intelegand ca Mircea nu este dispus sa cedeze, am intrat in acest joc pentru a asigura neutralitatea dar mai ales pentru a-l proteja pe Mircea de el insusi (exemplu: am ales si insistat ca suprafata de lupta sa fie pe saltea si nu pe ring, tocmai pentru a-i da posibilitatea lui Mircea sa se protejeze iesind din suprafata de lupta, meciul fiind astfel oprit. Credeti ca daca acest meci ar fi fost in ring, ar mai fi iesit Mircea fara vanatai de acolo?! Dupa meci, cel mai mult mi-a multumit Mircea si staff-ul lui pentru ca am facut totul pentru protectia lui, chiar impotriva dorintei lui (el vroia in ring, etc…).
5. Cat despre imagine cu orice pret ……nici nu poate fi vorba…..pentru ca eu am fost cel care a insistat pe parcursul a peste 3-4 saptamani ca totul sa fie doar la nivelul unui meci de sparring in cadrul unui antrenament si atat. Eu am fost cel care a insistat sa nu fie permis accesul presei de niciun fel. Mircea a fost de acord in prima faza dar apoi, asaltat probabil de cereri venite din partea prietenilor lui, mi-a spus ca o sa vina cu 4-5 prieteni, apoi cu 7-8 prieteni, apoi ca or sa vina vreo 20 de prieteni. In conditiile astea, i-a spus si lui Teodor sa vina si el cu prietenii lui, etc. Initial am stabilit cu Mircea ca nu vine nimeni sa filmeze si sa fotografieze, acestea fiind facute doar de o singura persoana de-a noastra. Pe mine ma sunau cei din presa sa le spun cand si unde sa vina, iar eu ii refuzam si-i trimiteam sa vorbeasca cu Mircea. Apoi, cu 1-2 seri inainte de eveniment, Mircea a fost cel care a decis si a zis sa vina cine vrea si sa filmeze cine vrea cu telefoanele mobile.
Cam asa au stat lucrurile pe scurt. Eu am insistat ca bataia sa nu aiba loc iar apoi, cand m-am lovit de refuzuri, am insistat sa aiba loc in sala ca un simplu sparring in timpul unui antrenament fara public, fara presa…..dar toate au fost degeaba. Mircea a fost cel care, inteles probabil si cu Teodor, a permis accesul prietenilor, presei, filmari, etc…… . Nu am fost niciodata un alergator dupa publicitate cu orice pret si nici nu agreez genul acesta de meciuri. Cu toate acestea, ma bucur ca am reusit sa tin situatia sub control (chiar daca ea nu era creata de mine) si ca nimeni nu a avut nicio accidentare.  Ma bucur si ca acest meci a avut loc la mine in sala cu toate protectiile necesare, cu manusi mult ai mari si protective, de 12 oz, impuse de mine (normal se folosesc cele mai mici, de 8 oz), cu legitimarea lui Mircea ca sportiv si cu efectuarea vizei medicale la medicul sportiv, cu ambulanta si personal medical specializat prezent langa suprafata de lupta, etc….. Ma bucur ca am reusit sa gestionez foarte bine aceasta situatie delicata, pentru ca altfel, cu siguranta, ar fi avut loc oricum o bataie undeva pe strada intre cei doi, unde consecintele ar fi putut sa fie foarte grave.
Credeti ca daca urmaream cu orice pret sa-mi fac imagine pe seama acestui eveniment il mai organizam intr-o sala obscura, cu public restrans si filmari cu telefoanele mobile?! Cu siguranta, nu. Eu abia asteptam sa se termine totul iar cei doi, mai ales Mircea, sa nu aiba nevoie de medic. Si exact asa a si fost.
Desi consider sincer ca Mircea Badea merita tot respectul pentru sportivitate, sunt absolut convins ca in astfel de situatii incapatanarea si orgoliile nu sunt benefice nimanui, iar astfel de evenimente trebuie evitate. Eu personal, daca nu as fi fost convins in urma discutiilor cu Mircea ca aceasta intalnire urma sa aibe loc oricum, nu as fi acceptat niciodata propunerea lui de a asigura sportivitatea si neutralitatea. Doar faptul ca m-am gandit la protectia lui a determinat implicarea mea in ecuatie. Si bine am facut. Mircea Badea a fost protejat, a iesit din meci total nevatamat si acest lucru a fost posibil doar datorita gestionarii corecte a acestei situatii. Parerea mea este ca cel care nu iesit bine ca imagine este chiar Teodor Emi.
Cu stima,
Amatto Zaharia

 

Comentarii (232)Adaugă comentariu

aygun  •  9 noiembrie 2014, 19:43

Ceea ce multi nu stiu este ca Muay Thai este o arta martiala de autoaparare si nu de atac.

Pentru neinitiatii in ale artelor martiale , cititi urmatoarele randuri.

Where the Mind goes… the Body follows.

In ancient Siam, before ring competitions… before the crowds… before the championship belts… Traditional Muay Thai was taught, not trained. There was no certification, no title distinctions… Just a teacher and a student. This simple and fundamental relationship began the birth of all martial arts… The passing of genuine knowledge to students yearning to learn the complexities of an ancient art, with a common philosophical goal between both sides.

Beyond the roundhouse shin kicks, the elbows, and the brutal stand-up clinching… what has separated traditional martial arts from there more modern brethren, is the deep philosophical conversations that took place after physical training sessions. The LSMT has always taught, “Where the mind goes, the body will follow”. A mantra that is perfectly demonstrated in the world of Muay Thai.

Thailand is known as the “Land of a Thousand Smiles”, whose population is amongst the friendliest in the world. In all the history of Thailand (formerly known as the ancient Kingdom of Siam), it remains the only country in Southeast Asia never to be governed by another foreign country. Through the ages, any and all attackers brought the kingdom together as a single stronghold and effectively repelled its invaders through the millennia. It is through this seemingly contradictory view of compassion and brutality that you will find the tenacious spirit of a 2,000 year old martial art… this art of the eight-handed defense!!
In the Laupahoehoe School of Muay Thai students are taught to be aware of these philosophical structures and not to be governed by them. Choices and decisions in life are made to make an individual understand “both sides of the coin”, so to speak. It is with this hope that students gravitate more to the positive side of life instead of the negative.

Philosophical Structures such as the one above are taught in segments after every 2 hour session. This is the spirit of all traditional martial arts and what represents the old ways of Muay Thai. As brutal and as strong as these ancient warriors were, they were also gentlemen artisans who studied the ways of Muay Thai in order to defend the King of Siam, their Kingdom, their livelihood, their families, and themselves.

In the above structure, “The Temple of a Leader’s Lifetime”, the students of the Laupahoehoe School of Muay Thai are taught that they all will become a leader at some point in their lives… whether in Muay Thai, family, business, or in life. You become a leader when you have one or more individuals dependent on you for guidance, wisdom, or knowledge. Some examples, manager’s in business, popular friends whose decisions effect a group, becoming a parent, or teacher to name a few. When practicing the principles of a leader’s lifetime, students are taught not only the simplicity of these basic principles, but the intricacies of that lay beyond in the mind of every person.

Now the above structure is based on “a lifetime”. Through a lifetime, the natural elements (wind, fire, earth, water) on the physical plane can be interpreted as (criticism, vanity, greed, negativity, etc.) on the mental plane. If the awareness of these principles are not practiced, the temple will easily erode. Should it be practiced, the temple solidifies!! After all, you can never be a leader if you have no followers….

This and other philosophical structures is the foundation in which the Laupahoehoe School of Muay Thai was founded and have strengthened over the years. The rest of the principles (or building blocks of the above temple) can be found… and experienced within the confines of the school and its students.

Asa ca , nene Luptatorul , ia de invata!
Chiar daca adversarul te provoaca puteai renunta la inceputul meciului cu o strangere de mina , aruncai manusile si ii explicai lui Badea Cirtan ca ceea ce practici tu este o Arta Martiala de autoaparare iar el nu are decat sa se dea cu capul de pereti.

Ii urai succes si sanatate. Iar TU Luptatorule ieseai Cel mai Elegant din toate si cu Onoare. Asa , pentru mine nu esti decat alt Cocos ce ii alimenteaza orgoliul lui Badea.

Donkeypapuas  •  9 noiembrie 2014, 19:46

În România „normală”, aia necomunizată, înainte de ’40, oamenii, pentru a-şi apăra onaorea, se foloseau de duel. Din ăla cu pistoale adevărate sau cu sabie. Am auzit că însuşi Istrate Micescu, părintele Constituţiei lui Carol II, afirmase că în cazuri legate de onoare nu există altă soluţie. Şi se dualau chiar dacă încălcau legislaţia altor state şi ajungeau la puşcărie. Să fim serioşi, faţă de Minciunică-Mirciulică adversarul a avut milă.

bazileon  •  9 noiembrie 2014, 21:52

Articol foarte slab, sub media productiei anuale. Lasa ca vine „fotbalistul anului” (Dica, n’est-ce pas?) si va scoateti!
Nu am dovezi, dar e la mintea cocosului ca a fost un stunt promotional, un fel de checi (pe romaneste!). Altminteri, oricat de descreierisit e Badea, n-ar fi insistat intratat, iar luptatorul il putea face pe dl Mircea sa regrete amarnic.
Pentru alinarea unui lezat esprit de corp, va informez ca dl Badea nu este jurnalist, ci un comediant. Fiti tranchil.
Si nu uitati sa votati!

bazileon  •  9 noiembrie 2014, 21:53

erata: esprit de corps!

trolu  •  9 noiembrie 2014, 22:21

asta-i civilizaţia creată de băsescu: are bătăuşi de stradă plus suporteri ai bătăuşilor… dacă discursul lui badea de la tv deranjează, n-aveţi decât să-l contraţi cu alt discurs mai convingător, nu cu pumnii, haidamacilor băsisşti

Lila  •  9 noiembrie 2014, 23:15

nu comentez meciul ci media: cea mai tampita problema, e faptul ca mijloacele media se ocupa de porcarii, promoveaza incultura, hotia, interese obscure si suburbaismul!!! Imi regret simpatia pentru unii, cica „ziaristi de calitate”, nu o merita nici unul. asa cum aratam la ora actuala, suntem toti o apa si un pamant, ne meritam soarta!!!PACAT!

@aygun  •  9 noiembrie 2014, 23:19

Aygun, lasa BS-ul cu articole de promovare de cluburi de muay thai din Hawai, Muay Thai e un sport de lupta nu o arta martiala, arta martiala e Buran Muay. Nu de alta dar o dai in MISA si e plin intenetul de experti. Iar cu Badea la cate bazaconii delireaza cineva trebuia odata si odata sa ii scoata din cap fitzele.
Din nefericire nu a fost de ajuns caci l-a salvat Zaharia, daca era in ring era KO de mult, chiar asa prost cum s-a prezentat oponentul, nu se termina prima repriza.
Ciprian o fi incercat sa il invete una alta insa cum e plin de el Badea a crezut ca un meci e ce vede el in filmele cu Bruslea, Segal si VanDamme.
Sunt de acord cu Tolontan ca dreptatea nu se face cu pumnul insa nici sa fii jignit la nesfarsit de un mascarici care are un comportament de cocalar prostovan, nu se poate.
Nu stiu daca lipsa unui KO s-a datorat proastei prestante a asa zisului practicant de Muay Thay cu toate ca numai thai nu s-a vazut acolo sau unui aranjament in prealabil insa tocmai lipsa unui final clar va produce spume la gura mascariciului, in principal doar Reasons for Failure. Tipic romanesc!

Gabriel  •  9 noiembrie 2014, 23:28

Salut Catalin!
Regret ca scrieti atat despre un om care nu ar trebui sa merite atentia mai mult decat o face un baietas needucat de cartier. Si care nu ar trebui sa fie exemplu pentru cineva. Vai de copilul sau…
Omul asta este caricatura exacta a prostiei noastre, care ne pricepem oricand la orice, dar de fapt dam din gura.
El a spus, cum altfel, ca performanta este pentru fraieri, el fiind capabil sa si demonstreze. Numai din gura din pacate pentru el.
Imi este mila pentru ca omul nu mai are toate tiglele sus si cand il vor arunca „prietenii” lui, nu-i va fi bine. Pare disperat sa faca orice pentru a fi o stire. Pare foarte disperat.
Gabriel

danT  •  10 noiembrie 2014, 0:50

Muult mai interesante comentariile astea din final decat articolul moralizator. De acord, Mircea Badea nu-i ziarist.

Capsunarul  •  10 noiembrie 2014, 4:11

așa, Tolontane, arde-l pe nesimțitul ăla de Teodor și nu mai știu cum, arde-l, dă-l dreacu, că în fiecare seară apare la televizor și amenință că-i bate pe toți și dă cu ei de pereți (îi calcă și pe cap!)… și într-o seară a ieșit și cu bâta afară să bată lumea pe stradă! bravo, Tolontane, așa se face, că doar nu-ți bagă benzină la mașină Teodor ăla, mai dă-l dreacu…

Tudor  •  10 noiembrie 2014, 10:16

pe ăla de-l pune Tolontan primu´, îl înfioară că doi care nu se-nţeleg se bat.
Pe mine mă-nfioară că unu´ care jigneşte pe toată lumea de foarte mult timp, cu mult înainte de a fi plătit de interlopii de la Antena 3, care instigă la violenţă, la crimă, care a spus de mai multe ori pe post că doreşte moartea unor persoane, făcându-le urări în acest sens, abia acum a avut parte de o reacţie, cât de cât.
Şi când acestă reacţie a avut loc, hop, sar o grămadă în apărarea „lui Mircea”. Când auzi cum vorbesc, de „Mircea”, te gândeşti că e un băieţel aflat la o vârstă critică, adolescent, care e mai recalcitrant. Şi când colo el instigă la violenţă, la crimă, în numele unei absurde înţelegeri a libertăţii de expresie, un frustrat cu grave deficienţe psihice.

Mateo  •  10 noiembrie 2014, 10:21

@cristijansen #199 – iar tu stii DECAT multa carte si se si vede 🙂

Alin  •  10 noiembrie 2014, 10:22

nu sunt de acord cu dumneavoastra.
mircea badea nu e un amator. si nici un necunoscut. este un „opinion leader”. o persoana foarte cunoscuta. opiniile si amenintarile pe care el le emite, fara ca nimeni sa i se opuna, le consider toxice si manipulatoare pentru publicul sau.
undeva, cineva trebuia sa ii puna stop intr-un fel in care si publicul lui intelege.
imi pare bine ca cineva, dintre cei amenintati, a avut curajul sa ia atitudine si sa il invinga pe badea cu propriile arme.

fotbal  •  10 noiembrie 2014, 10:34

recunosc, greu mi-as fi imaginat lacul lebedelor in varianta asta 🙂

seba  •  10 noiembrie 2014, 11:42

nu-l mai victimiza, mirciulica a iesit bine din chestia asta: a plecat sanatos din ring pentru ca presedintele fr kempo s-a ocupat de asta , si-a mai facut putina reclama, si-a mai aratat muschii oleaca, a luat o diploma. si, cine n-ar vrea sa participe intr-o competitie cu profesionisti in sportul preferat, fie el si unul de contact?

din nou ii acorzi atentie, cum ai mai facut in articolele tale. sunt alti oameni despre care mertia sa scrii. da, stim, aveti idei diferite, bla bla bla… dar ii faci reclama si baiatul asta cauta. ar trebui interzis de CNA, nu inteleg de ce inca ii se mai permite sa apara la tv.

lucian  •  10 noiembrie 2014, 11:50

si nu pot citi tot articolul, badea nu a acceptat provocarea, badea a provocat duelul… pai un maimuoti care se da mare in fiecare seara ca cafteste el pe toata lumea, ca el este cel mai tare din parcare, si daca provoaca pe cineva „cu puta ” mica la duel, nu era normal ca cineva sa-i accepte provocarea, sa vedem si noi adevarul despre badea, este ceva de capul lui sau ramane doar la stadiul de maimutoi platit sa se prostitueze…
pentru raul pe care il face acestei tari, a incasat putina bataie… dar, cine stie, poate ii va tine companie lui voiculescu….

brod  •  10 noiembrie 2014, 11:51

o întrebare: aveţi idee câţi bani a încasat mircea badea pentru cafteala înghiţită şi mediatizată?
aduceţi-vă aminte de urechile murdare exhibate, tot la antene, de către nefericita fiică a andei călugăreanu!

Papagalii-l plâng pe papagalu' șef : talentirosit.ro  •  10 noiembrie 2014, 12:01

[…] Dupa mai multe discutii, intelegand ca Mircea nu este dispus sa cedeze, am intrat in acest joc pentru a asigura neutralitatea dar mai ales pentru a-l proteja pe Mircea de el insusi (exemplu: am ales si insistat ca suprafata de lupta sa fie pe saltea si nu pe ring, tocmai pentru a-i da posibilitatea lui Mircea sa se protejeze iesind din suprafata de lupta, meciul fiind astfel oprit. Credeti ca daca acest meci ar fi fost in ring, ar mai fi iesit Mircea fara vanatai de acolo?! Dupa meci, cel mai mult mi-a multumit Mircea si staff-ul lui pentru ca am facut totul pentru protectia lui, chiar impotriva dorintei lui (el vroia in ring, etc…) (sursa) […]

Neanderthalianul  •  10 noiembrie 2014, 14:38

Sunt clipe in care imi este rusine ca sunt roman si clipe in care ma gandesc ca suntem cu 100 de ani in urma occidentului, ei bine draga Badea ai demonstrat ca suntem inca in neanderthal, ca nu esti un ziarist si nici macar un practicant al artelor martiale – care promoveaza calmul si evitarea conflictelor cu toate mijloacele posibile – din pacate domnule Badea esti un toparlan orgolios. Imi este mila de tine si mila de mine pentru ca toparlanii orgoliosi ca tine ma reprezinta in presa interna si externa.

turbo  •  10 noiembrie 2014, 15:22

sincer, nu am nimic cu Badea chiar ma uit la emisiunile lui si admira ce scoatea din Gura Presei, dar cand o lua pe aratura si spunea ca el bate pe toata lumea si nu ii este de frica de nimeni era prea de tot. Uite ca acum si-a luat-o pe coaja si pe buna dreptate o merita prea se credea Bruce Lee…

gigelos  •  10 noiembrie 2014, 15:49

Mirciulica vorbeste te rog cu Gadea sa incerce si el ! Multumesc !

lolozaur  •  10 noiembrie 2014, 18:35

la cati oameni a amenintat mircea badea si cati a jignit, si-a meritat o din plin

In primul rand, mirciulica obisnuia de la o vreme sa-si etaleze muschii pe net, sa-si posteze antrenamentele de bataie la sac, sa se manifeste agresiv si mult prea teribilist ptr un om la 40 de ani. Ptr asta nu are scuza, cei care il sustineti. Ma indoiesc ca mircea badea nu ar fi troznit pe cineva mai slab si mai putin antrenat decat el daca ar fi avut ocazia.

In al 2-lea rand, ca sa intelegeti ce scom este mircea badea, ar trebui sa reciti declaratiile lui dupa meci. Acest individ nu stie nici macar sa piarda, spunand ca este cu 10 ani mai batran, ca nu are suflu, nu are antrenament, ba mai mult, ca acea disputa nu are legatura cu ”lupta reala” .

Altfel spus, mircea badea si-ar fi dorit o bataie de strada, pe stil vechi, care mai mult ca sigur l-ar fi lasat pe el internat si pe celalalt in puscarie. In privinta scuzelor invocate de el, era perfect constient in ceea ce se baga, asa ca orice scuza ulterioara dovedeste cat de las si lipsit de demnitate este.

In al 3-lea rand, mircea badea a incercat sa manipuleze publicul cu o mare minciuna, afirmand ca cel cu care s-a batut nu a fost acelasi din seara provocarii. Minciuna si manipulare specifica antenelor. Ce conteaza daca oamenii destepti au sezizat cat de prost e badea ? Important e ca prosti sunt mai multi in tara asta si il sustin pe mirciulica.

aygun  •  10 noiembrie 2014, 19:35

Cel care a scris in numele meu autointitulindu-se @aygun.
Muay Thai este sportul national thailandez. Ok? Este un stil de lupta derivat din artele marțiale thailandeze, care implică doar pumnii, picioarele, coatele si genunchii. Si ce truda e MISA?
Muay Thai pe linga Karate Kyokushin este undeva pe acolo si el.
Muay Thai face parte din artele martiale mixte. Mai citeste pe acolo.
Intimplator am un vecin practicant de KickBox dar din cauza unor probleme de sanatate a trecut la antrenorat . Antrenorul lui a fost un Vietnamez cu origini thailandeze . De cate ori merg la el acasa ii zice ” Mentorul meu !!!”
Il poti vedea aici intr-o lupta :

https://www.youtube.com/watch?v=b-86z_Xb0Cc

Nu vorbesc de pe Wikipedia su alate cele .

KhaosQ  •  10 noiembrie 2014, 23:28

A fost ideea lui proasta de a accepta o provocare care a fost mult prea mare pentru dansul. Cu respect, Norbert http://www.kbmotors.ro

ana  •  11 noiembrie 2014, 23:44

Dle Tolontan,

Citez din citatul folosit de dumneavoastra: „Nu esti de acord cu mine? Hai sa ne batem, sa vedem care are mai multa dreptate.”

Va atrag atentia asupra erorii pe care dumneavoastra o comiteti, insusindu-va opinia tota gresita a cititorului pe care l-ati citat.

In realitate, motociclistul nu si-a clamat in niciun fel vreo „dreptate” impotriva lui Mircea Badea, si nu l-a provocat la bataie pe jurnalist pentru a-si dovedi acea „dreptate”, ci semnficativ altfel au stat lucrurile.

Concret, la prima intrevedere dintre cei doi, ziaristul Mircea Badea isi daduse deja masura propriei degradari, anuntand (in emisiunea TV pe care o tinea in strada, impotriva celor mai elementare norme ale decentei) ca-l va bate pe unul dintre motociclistii trecatori, de-l va lasa lat la rigola trotuarului.

Si, atunci, unul dintre motociclisti i s-a oferit ziaristului, pentru a fi batut.

Asa au stat lucrurile! Iar, in acesti termeni, calitatea umana si profesionala a lui Mircea Badea se vede „cu ochiul liber”.

Cu totul pe nedrept, citatul folosit de dumneavoastra (si interpretarea subsecventa) stabilesc intre ziarist si motociclist o tabula rasa complet neadevarata si nedreapta pentru motociclist: desi nu mai era nevoie, Mircea Badea a fost cel care a dovedit, inca o data, ca nu are ce cauta in breasla ziaristilor.

Motociclistul i-a fost superior in plan moral, iar Mircea Badea s-ar fi cuvenit sa-si ceara scuze public, inainte de a fi fugarit prin sala de box.

Insa, de unde nu e, nici Dumneazeu nu cere.

aygun  •  12 noiembrie 2014, 11:50

Dar ce nu se intelege acolo ca Motociclistul / Motociclistii mai teribilisti tureaza motoarele la maximum in toiul noptii dupa cum se observa acolo. Sa vedeti in Constanta curse pe Bulevardele mari dupa anumite ore ale noptii cand circulatia este minimala .
Voua va pare normal ca la orele 23:26 un motociclist , oricare ar fi el , sa va faca galagie in halul alal in timp ce dvs va odihniti ?

Ce scrie la lege ? In codul rutier ?
Mai cautati ce poate provoca poluarea fonica .

Ca si-a luat-o Badea e partea a doua dar de ce nu sa autosesizat politia sa ii friga o amenda si confiscarea motorului pentru Perturbarea Linistii Publice ?

Intreb si eu . Asa , ca un banal conducator auto caruia i sa fisurat racordul mobil and a luat o groapa si a fost tras pe dreapta de politie. Mai , mai sa fiu pus pe platforma . Am anuntat un prieten sa vina sa ma tracteze .

Este vorba de Bun Simt dragilor iar in Romania , acest lucru lipseste cu desavarsire .

Ce-a câștigat Mircea Badea mâncând bătaie | Comanescu.ro  •  13 noiembrie 2014, 11:14

[…] share-urilor, ci și, din păcate, un cronicar cu reputație, Cătălin Tolontan, care a ținut să examineze problema din punctul de vedere al sportului propriu-zis, sancționându-l pe Teodor pentru că s-a […]

arhanghelul  •  13 noiembrie 2014, 18:28

Am vazut in gsp pe unul Marinescu care-si da cu parerea. E securistu ala al lui Ceausescu care caftea lumea pe strada inainte de ’89? Imi cer scuze daca l-am confundat dar daca e ala ar trebui sa-ti fie rusine ca-l pui sa-si dea cu parerea un om de nimic ca asta.

iulia  •  13 noiembrie 2014, 20:04

Badea nu e victima nevinovata. El e AGRESORUL care de cand il stiu ameninta continuu chiar si cu moartea pe toata lumea. A primit cea cautat cu lumanarea dar prea putin fata de cat merita. A politiza chiar si acest subiect e o prostie fara margini Rusine lui Badea si mai ales si misoginului ala frustrat cu artele martiale care zice ca nu trebuia sa arbitreze o femeie.

ilie ursachi  •  14 noiembrie 2014, 19:39

Va felicit dle Tolontan. Ati dovedit inca odata ca aveti o abilitate extraordinara. Sunteti singurul din presa care a scrus ceva chipurile in apararea lui Mircea Badea. Cu experienta pe care o aveti stiati sigur ca mesajul d-voastra va genera sute de pareri in contra celor scrise si impotriva lui Badea. Pozand in aparator l-ati facut pe Badea ca la nufarul. Felicitari!

Cretinii au fost alimentati din nou cu combustibil | Blogshot – Antreuri si voie buna  •  6 februarie 2015, 21:51

[…] Si in sfarsit, un articol pertinent pe blogul lui Catalin Tolontan( atentie, asta nu e pentru cretini … daca esti, nu da click). […]

Cretinii au fost alimentati din nou cu combustibil | blogshot, antreuri si voie buna  •  12 mai 2015, 16:24

[…] Si in sfarsit, un articol pertinent pe blogul lui Catalin Tolontan( atentie, asta nu e pentru cretini … daca esti, nu da click). […]

Comentează