Paszkany are 6 milioane și oftează după încă 10

Arpad Paszkany ar avea nevoie de 200.000 de euro pe zi, de acum și pînă la finalul lui ianuarie 2015, ca să poată plăti tranșa a doua a drepturilor TV de Liga 1

marți, 16 decembrie 2014, 10:10

Arpad Paszkany ar avea nevoie de 200.000 de euro pe zi, de acum și pînă la finalul  lui ianuarie 2015, ca să poată plăti tranșa a doua a drepturilor TV de Liga 1.

Calculul e simplu. El a adunat în conturi 6 mlioane de euro și, cu tot cu TVA, mai are de strîns încă aproape 10 milioane. Pentru afaceristul clujean, afacerea drepturilor s-a transformat din lovitura vieții în lovitura de măciucă pentru fotbalul românesc. Că, evident, n-a urmărit asta e secundar în raport cu furtuna care vine.

De ce s-a ajuns aici?

UPC, Romtelecom, din proprie voință sau împinse de la spate de un lobby oficial, se va vindeca vreodată statul român de favoritisme de genul acesta?, au dat ceva bani. Dar nu cît să acopere suma de 27,5 de milioane de euro, fără TVA, cît costă drepturile pe un an. RCS-RDS n-a cedat și, astfel, a asigurat nerentabilitatea investiției lui Paszkany. La disperare, omul din Cluj a încercat să vîndă celor de la RCS-RDS tot contractul, dar de ce să cumpere Teszari scump cînd poate lua nițel mai tîrziu mult mai ieftin?

Ce se va petrece în continuare. Dacă patronul lui CFR nu face rost de sumă într-o lună și jumătate, e probabil să rezilieze contractul, fără vreo penalizare. La prima vedere, scandalul pe Gino Iorgulescu va fi cît casa, dar el le poate spune cluburilor că, oricum, pe jumătate de an au luat mai mult decît sperau și decît vor lua de acum înainte. ”Vom reface licitația”, spun surse din Ligă. O să o faceți, vreți să spuneți, că prima oară n-a fost nici o licitație. Iar suma rezultată va fi mai mică.

Cu bugetele înfometate, cluburile susțin că doar un împrumut sindicalizat, luat de Ligă sau de FRF, le poate salva. Unele vorbesc și despre un ajutor de la stat, dar e greu de crezut că vreun guvern va cere cetățenilor să finanțeze cluburi ai căror conducători sînt jumătate în închisoare.

200.000 de euro pe zi ar fi salvarea. Dar e o sumă mare, aproape imposibil de atras de către un fotbal care de cînd e pitit pe televiziuni a ajuns miniatura unei pasiuni. Și din fildeș dacă ar fi sculptat și tot n-ar face banii.

 

Comentarii (63)Adaugă comentariu

adi_stelistul  •  16 decembrie 2014, 10:16

Culmea e ca a fost previzibil acest colaps. Au fost voci care l-au prevazut. Dar n-au fost luate in seama.
PS Ajutorul de stat e imposibil de obtinut din cauza (sau datorita, daca vreti) opozitiei UE.

alex  •  16 decembrie 2014, 10:19

Eram sigur ca se va intampla asta. Chiar m-am mirat atunci cand am vazut ca ei merg inainte fara RCS RDS. E la mintea cocosului ca fara cel mai mare operator de televiziune nu o sa fie ceva sustenabil. Se pare ca returul il vom vedea pe RCS.

pabibabum  •  16 decembrie 2014, 10:21

meh si ce…poate or sa sara upc si telekom cu niste felii

Bogdany79  •  16 decembrie 2014, 10:23

Daca se va confirma ca firma respectiva nu va plati drepturile tv nu vom avea retur. Cel putin 7,8 echipe stau in acei bani. Nu cred ca va fi timp sa faci o noua licitatie in timp util si sa salvezi ceva. E momentul zero al fotbalului romanesc. Sita va cerne si nu cred ca adunam 10 echipe pentru retur!

ba(la)nel  •  16 decembrie 2014, 10:25

Fiind abonat RCS-RDS, nu vad meciurile din Liga 1. Stiti ce mult imi lipsesc derby-urile Botosani-Chiajna sau Otelul-Ceahlaul? :)))))) Pana si Steaua-Dinamo a ajuns un derby foarte slab…Cine se mai uita la aceste meciuri??? Liga 1 este jalnica, plictisitoare si o mare pierdere de timp ptr cei care ar alege sa se uite la vreun meci…

Deci  •  16 decembrie 2014, 10:25

Un articol din care nu se intelege nimic.

Hombre  •  16 decembrie 2014, 10:26

De cand au inceput sa se vanda in Romania drepturile TV pe bani multi, a inceput si lipsa de performanta, falimentele, rutarea banilor catre circuite private si inmultirea infractorilor care „investesc” in fotbal.
Poate daca nu mai da nimeni bani pe ele, ne voim recastiga fotbalul asta intrat in insolventa si moarte clinica. Fara fotbal nu e nici audienta, iar fara audienta nu sunt nici bani din televizare. Asta nu pricep „investitorii” astia care au mentalitatea de „hit and run”.

buhaha  •  16 decembrie 2014, 10:37

ajutor de stat? e o gluma. fotbal vad pe eurosport 2 😀

Arpad Paszkany  •  16 decembrie 2014, 10:38

Minciuni! N-am furat nimic! Sunt curat ca lacrima de crocobaur! Ma mut in Magyarszag!

simplu suporter  •  16 decembrie 2014, 10:42

in sfarsit se sparge si acest balon de sapun. finantat din bani negri si din alt balon de sapun, a venit vremea socotelilor. poate ca finalmente vom avea un fotbal mai pe pasiune, mai decent financiar si mai adevarat ca valoare. cand profitorii pleaca raman oamenii intr-adevar pasionati si idealisti. frumosii nebuni care schimba lumea. ca hagi de exemplu.

G.R.  •  16 decembrie 2014, 10:47

Esti unul dintre cei mai buni ziaristi de investigatii din Romania, de ce il scoti din ecuatie pe Olaroiu ?? Stii doar tripleta „maltezilor”.

Scandalul mare nu-l vor face cluburile din liga 1, ci cei de la UPC care au investit peste jumatate de miliard de euro in infrastructura pentru dezvoltarea retelelor din Romania odata cu castigarea drepturilor de trasmitere a meciurilor din primul esalon.

RCS-ul sta la cotitura, are intelegerea cu Romtelecom, in cazul unei licitatii vor adopta o startegie comuna, iar aproape sigur pentru maxim 20.000.000 euro/ an cele doua companii vor avea meciurile din liga 1.

Ce se va intampla daca UPC-ul va intra in licitatie ? dar daca si UPC-ul are deja o intelegere cu Orange ?

Sa asteptam primavara, iar apoi avem timp de investigatii si speculatii.

fanulumocanu  •  16 decembrie 2014, 10:48

Bun. Acum ar fi interesant de vazut daca astia 16 mil platiti pana acum, scazand ce-au incasat din taxele in plus din abonamente, justifica numarul de abonati in plus cu care raman firmele de cablu si dth. Ca pot sa ma gandesc ca a fost premeditata treaba,si ca de la inceput s-au gandit sa platesca doar prima rata.

MRR  •  16 decembrie 2014, 10:48

deh…fotbalul romanesc e in moarte clinica, iar cedarea drepturilor tv catre o firma fara audienta patronata de paskany a fost ca intreruperea aparaturii care mai tinea pacientul in viata : au indepartat suporterii de fenomen , iar cluburile sunt la un pas sa ramana fara bruma de bani care insemna pt multe baza bugetului…in timp ce mircea sandu si dragomir au distrus , iorgulescu a calcat in picioare si ultimele sperante …

Klaus  •  16 decembrie 2014, 10:54

Daca stii matematica este simplu de calculat ca sunt pe minus.

Alex  •  16 decembrie 2014, 10:59

Ce treaba are Paszkany cu drepturile TV?! Au mintit cei de la LPF cand au spus ca au vandut drepturile unei firme de prin Malta?! A mintit presa cand a anuntat ca Paszkany a vandut televiziunea unei firme rusesti?! A mintit Paszkany cand a spus ca si-a lichidat afacerile din Romania si nu mai e amestecat in televiziune si in sport?!

sorin  •  16 decembrie 2014, 10:59

tipul asta de la cluj este groparul lui cfr.
nu mai investeste nici un ban de cand a preluat drepturile tv, isi bate joc de propiul lui copil din fotbal.

chestia cu drepturile tv va ajunge in atentia dna iar pazscany va fi terminat definitiv in tara

Alex  •  16 decembrie 2014, 11:01

Si inca ceva: Paszkany a declarat ca fotbalul nostru este o afacere proasta, din care nu se castiga, ci se pierde mult. A si patit-o el insusi cu CFR Cluj. Atunci… de ce ar fi cumparat el drepturile TV ale unui campionat corupt, mincinos si muribund?!

brod  •  16 decembrie 2014, 11:01

„dar e greu de crezut că vreun guvern va cere cetățenilor să finanțeze cluburi ai căror conducători sînt jumătate în închisoare”
sunt vreo 5 milioane care aduc şi funia, şi săpunul, de dragul ţărişoarei. cei incorigibili.
faliment naţional absolut original: fotbalul şi căile ferate.
ca la noi, la nimeni…

Alexbibirica1  •  16 decembrie 2014, 11:33

ies la iveala manevrele facute de nea’ gino !

_____

in curand intra dna’ul in LPF … in lpf’ul condus de nea’ gino !

Valahu  •  16 decembrie 2014, 11:37

Multumesc domului Arpad Zoltan Paszkany pt tot ce a facut si ce urmeaza sa se intample in retur:
-CFR Cluj dispare asa cum a promovat stimuland in B alte cluburi.
– 7-8 cluburi nu vor putea juca in retur si fotbalul romanesc se reseteaza in sfarsit.
Bravo Zoltan !

QED  •  16 decembrie 2014, 11:39

M-am ” vindecat ” sa vizionez fotbalul Romanesc de cand a inceput sa apara ca ciupercile tot felul de asa zise televiziuni de apartament deci sunt deja vreo 7 ani.In schimb urmaresc toate campionatele din vest inclusiv cel Elvetian s-au Austriac in care atentia partidele sunt transmise de posturile publice TV adevarul ca in Elvetia si Austria este si saracie mare. In Romania unde salariul minim deja a depasit echivalentul a 2000 € merita sa te prosteasca televiziunile de buzunar sa te tot muti de la X TV la Y TV in functie de evenimentele sportive ma mir ca Europeanul de Handbal este transmis de TVR cand putea foarte bine sa fie transmis de Priveste in Plus TV sau Degetel TV. Asadar aceste asa zise televiziuni a indepartat telespectatorii Romani de sport.Calicia a distrus Romania.

Marka Ragnos  •  16 decembrie 2014, 11:54

Fantastic, Tolo, cum le stii tu pe toate. Absolut fantastic cum ii gasesti si cum ii faci pe micuti. Doar pe nea gigi nu l-ai facut. N-ai reusit nicicum sa alfi cum a furat ala Steaua. V-a dovedit un cioban, ma. Un cioban incult a demonstrat ca e mai inteligent ca toti marii jurnalisti romani. Ce spune asta despre voi?

moshu  •  16 decembrie 2014, 11:57

Daca este adevarat atunci le-a venit apa la moara celor de la RCS.Si vor oferi acum mult mai putin decat ofereau probabil in vara.Si au bifat inca o afacere rentabila ptr. ei.Probabil din nou exclusivitate dar pe bani mult mai putini.

darfcar  •  16 decembrie 2014, 12:00

Planul lui a fost sa distruga fotbalul romanesc, fotbalul fara spectatori si telespectatori e ca un pom falnic fara frunze, ca si cerul fara stele….interesul suporterilor scade, lumea nu mai poate vedea meciurile echipelor preferate si incep sa se indeparteaza incet incet de ele, orice ati spune. Uitati-va la numarul telespectatorilor televiziunilor.

Aceasta lovitura data fotbalului romanesc a fost premeditata cu complicitatea tacita a lui iorgulescu care si-a bagat si el minim un milion de euro in buzinar, la fel cum a facut si dragomir cand a semnat contractul cu rcs/rds. La romtelecom cine se uita…batranii, la restul televiziunilor satesti…vantul. Sa vedem ca va face federatia si in mod special DNA-ul!!!

Unu’  •  16 decembrie 2014, 12:14

De ce e un lucru rau sa avem un restart in fotbalul romanesc? Revenim la nivel de amatori, cluburile vor plati salarii de 1-2 mii de euro lunar si atunci altfel se va pune problema in fotbalul romanesc. Se vor promova juniori care sunt dispusi sa joace pe aceasta suma in locul stranierilor care sunt ademeneti cu „10 mii/luna” si vor ramane echipele care vor pun fotbalul pe primul plan. Adio capuse daca nu sunt bani, un sistem de licentiere bazat pe fair-play-ul financiar(consumi ceea ce produci), iar cine vrea mai mult sa investeasca.

S-au comis multe greseli in trecut, FRF si LPF au inchis ochii si acum se culeg foloasele strategiilor-specula,gen luam titlu, ne ducem in UCL, luam banii si inchidem pravalia.

DAN  •  16 decembrie 2014, 12:16

la cat de slaba a devenit competitia interna si asa costa destul de mult, nici un consumator de fotbal nu vrea sa plateasca sa vada un meci intre 2 echipe aflate in insolventa sau in pragul colapsului, toti consumatorii ( printre care si eu ) prefera sa urmareasca meciuri din CL, EL, anglia, spania, italia decat sa vada o competitie destul de dezechilibrata si competitiv si valoric.
uitativa la steaua ( al carei sustinator sunt ) ce face in Europa si ce face la noi in campionat,

Alex Giura  •  16 decembrie 2014, 12:22

Ma intreb oare, Paskany (ca un om de afaceri serios si experimentat) nu a luat in considerare faptul ca RDS-RCS poate refuza ? Nu are/a avut si un plan B pentru acest proiect ? Fara sa am experienta in ceea ce inseamna buissness (doar ce ma duce putin capul), eu as zice ca intotdeauna trebuie sa iei in considerare toti factorii care iti pot urca sau cobori afacerea, toti factorii care prin care poti obtine profit sau care te pot duce la faliment, trebuie sa iei in considerare toate posibilitatile (nu era greu de anticipat ca RDS va refuza sa cumpere drepturile pentru Liga 1). Daca Paskany chiar a facut asemenea gafe, inseamna ca tot ceeea ce a realizat in materie de afaceri a fost pur intamplator si s-a bazat in mare parte pe noroc.
Separat de asta, care a fost de fapt scopul cumpararii drepturilor TV ? Ce putea sa atraga asa mult, astfel incat sa dai atat de multi bani pentru o liga muribunda ? La o numaratoare simpla imi ies vreo 6-8 echipe care au in total 100000 de suporteri si care ar atrage tot vreo 100000 la televizor. Cand cumpara RDS acum 6-7 ani exista un scop, existau niste echipe cu nume, niste echipe care aveau pretentii de cupele europene (Steaua, Dinamo, Rapid, Timisoara, CFR, Urziceni, Craiova, Vaslui), exista o lupta, erau 8 echipe care se bateau pe 6 locuri. Acum avem un campionat unde conteaza 3-4 echipe si in care se stie campioana dupa 12 etape. Fara sa aiba adversar in Liga 1, pana nici Steaua nu mai atrage, in conditiile in care, „fosta grupare ros-albastra”, eraa principalul factor de audienta al ligii 1.

tony  •  16 decembrie 2014, 12:22

da’ sa se descurce cu bani mai putini , e simplu! sa nu mai dea toti patronii salarii asa mari la jucatori daca nu au de unde sa le plateasca, sa joace cu cei de la tineret. Asta cu luat bani de catre frf si lpf, multumuim domane ca exista UE si ca suntem in UE si nu ne lasa aia sa aruncam banii pe prostii, vorba lu ala de mai sus cu fotbalu si cfr-u la noi ca la nimeni. Intr-o tara normala, Electrica, TVR, CFR si cluburile de fotbal cu datorii mari care iau bani publici nu mai existau de mult

suporter  •  16 decembrie 2014, 12:32

Problema reala e calitatea produsului pe care cei de la FRF vor sa-l livreze catre consumatori. Avem un fotbal care nu e bazat pe performanta si management de calitate, avem un fotbal in care conducatorii, jucatorii nu-si respecta suporterii. Sa ne aducem aminte in ce hal si-n ce moduri Becali a jignit suporterii stelei de-a lungul timpului. Iar acum vine decontul. Ce om zdravan la cap isi poate imagina ca fotbalul din Romania merita intr-un an aproape 30 de milioane de euro? Si chiar si-asa, cu banii astia, care pana acum au venit de la RCS-RDS mare parte din echipe sunt in faliment. Asta chiar daca multe au primit, pe langa banii din televizari, bani de la consilii judetene sau de la companii de stat, exemplu fiind cei de la Pandurii Targu Jiu. Asadar statul a subventionat de-a lungul timpului fotbalul din Romania, statul a construit stadioane si-a sustinut financiar echipe. Si tot n-a fost de ajuns. Ori in acest context consider ca fotbalul ar trebui sa intre-n faliment, sa se reformeze, si s-o ia de la zero, cu oameni care sa respecte acest sport, sa respecte sponsorii si suporterii, adica toti acei oameni care le platesc salariile si le ofera bugetele, de multe ori, mult prea mari. Vedem cluburi falimentare cu patroni sau sef de club care se plimba in cele mai luxoase limuzine. Ori nu e firesc ca bunastarea financiara sa se regaseasca doar in randul conducatorilor. Iar fotbalul, pana la urma e o afacere, oricat de mult ne-ar place noua sa ne alintam ca nu e asa.

Stan  •  16 decembrie 2014, 12:51

Sunt abonat RCS si am crezut ca voi resimti faptul ca nu o sa mai vad Liga 1. Dar nu a fost asa. Nu simt nevoia sa vad d-alde Viitorul – Chiajna, iar cand pare vreun meci mai demn de luat in seama (desi regret de fiecare data dupa aia), il pot vedea linistit pe net.

andrew  •  16 decembrie 2014, 12:51

Suma fabuloasa din contractul intre liga si firma lui paszkany nu mai are nicio legatura cu valoarea fotbalului romanesc , ratarea vinderii la momentul oportun a drepturilor si catre rds- rcs a fost fatala.
Greseala totala de management pe toate planurile ( liga , firma care a cumparat drepturile) si acum va urma falimentul total . De acum se poate vorbi de nominalizarea groparilor mafioti din fotbalul romanesc.

max  •  16 decembrie 2014, 12:54

Fotbalul romanesc moare pe limba lui, o limba formata din trei cuvinte: foame de bani. Guess what? N-o sa-i pling de mila. Vreti sa-l scoateti din groapa si sa salvati ce se mai poate salva? E simplu: responsabilitate financiara, competitie onesta, respect pentru suporteri, investitii in copii si juniori si in ligile inferioare.

Banii din drepturile TV nu fac decit sa alimenteze sistemul corupt.

gilos  •  16 decembrie 2014, 12:54

Cel mai bine ar fi sa se sparga odata balonul de sapun creat in fotbalul nostru, sa dispara din peisaj tepuitorii si indivizii certati cu legea aciuiti in sistem cu unica dorinta de sifonat bani si tras tunuri.

Fotbalul romanesc a fost asfixiat de acesti indivizi, care au indepartat orice om de bun simt care ar fi avut de gand sa investeasca.

suporter  •  16 decembrie 2014, 13:09

@alex giura, calculul a fost simplu. Se spera ca interesul pentru meciurile din campionatul nostru sa trezeasca un interes mult mai ridicat, se spera ca abonatii sa migreze in valuri de la RDS catre UPC sau RTC, astfel incat cei de la RDS sa cedeze si sa accepte sa plateasca suma ceruta de detinatorii drepturilor, tocmai pentru a stopa migrarea in grup. Dar cei de la RDS au fost mai destepti, astfel incat au folosit zecile de milioane de euro pentru a-si fideliza abonatii, decat sa le vireze catre FRF. Cum abonatii n-au fotbalul lui Mitica la UPC, Paskany n-a avut nicio parghie prin care sa-i determine pe cei de la RDS sa accepte sa plateasca niste sume maricele pentru Liga I.

Dar mai e un aspect care n-a fost dezbatut de nimeni prin presa. Look TV ofera o singura competitie sportiva pentru un abonament lunar de aproximativ 10 lei. Lasam la o parte ca e singura televiziune in sistemul pay-per-view care vine si cu publicitate, caci HBO, Digi Filme, si multe alte televiziuni pentru care platesti extra ca sa le vezi, n-au asa ceva, e absurd sa ceri 10 lei pentru transmisia unei singure competitii, in contextul in care Digi Sport sau Dolce Sport, sunt canale gratuite care transmit o sumedenie de competii sportive.

Fotbalul românesc, în pragul falimentului: Va face rost Arpad Paszkany de 10 milioane de euro până în ianuarie? – Ziarul Profit  •  16 decembrie 2014, 13:16

[…] Calculul e simplu. El a adunat în conturi 6 mlioane de euro și, cu tot cu TVA, mai are de strîns încă aproape 10 milioane. Pentru afaceristul clujean, afacerea drepturilor s-a transformat din lovitura vieții în lovitura de măciucă pentru fotbalul românesc. Că, evident, n-a urmărit asta e secundar în raport cu furtuna care vine”, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său. […]

petremihai  •  16 decembrie 2014, 13:22

Doamne fereste, asta ar mai lipsi, Liga 1 iar la RDS, abia ce mă bucurasem că am scăpat de ciuma asta de campionat şi că mă pot delecta cu mai multe meciuri din Spania, Franţa şi Italia ca să aflu că e posibil ca din retur să nu mai văd Realul, Barcelona, Atletico, Juventus, Roma, Napoli, PSG, Marseille că nu mai au loc de alde Botoşani, Chiajna şi ce alte răgălii de echipe or mai fi pe acolo.
Să se spele Paszkany cu Liga 1 pe cap, mie unul nu îmi trebuie plictiseala din teren şi scandalul penibil de după.

dan  •  16 decembrie 2014, 13:41

Din pacate g u n o i u l este prea mare…Fotbalul romanesc este pe moarte. Nu mai avem echipe…Daca nu vin investitii externe, nu vom mai avea echipe..

vorbeste lumea  •  16 decembrie 2014, 13:49

totul a fost politic. au schimbat sefii de la liga si federatie cu oameni de-ai lui ponta & Co, au atribuit drepturile TV fara licitatie, crezand ca astfel lovesc in RCS, care, dpdv politic, e anti-USL. Din nou insa s-a vazut ca-s niste incompetenti, ca in mai toate domeniile de guvernare. Cine dracu’ se mai muta acum de la un cablist la altul pentru o amarata de Liga1?! Poate ca acum vreo 7-8 ani, pe cand ajungeau vreo 5-6 echipe in cupele europene, pe cand se bateau la campionat cate 3-4 echipe, ar fi facut-o cativa, dar nici atunci nu cred ca s-ar fi optat pentru pachetul cu Liga1 un numar de 1,5milioane de abonati, cati ar trebui pentru a acoperi costurile de achizitie a drepturilor TV.
Mai este si ipoteza ca de la inceput, ei („maltezii”) nu aveau de gand sa plateasca, au mers la cacealma si au pierdut.

Ciprian  •  16 decembrie 2014, 13:55

Vad ca se tot vorbeste ca va prelua RCS meciurile. Dar de ce sa nu le cumpere UPC?

florinv  •  16 decembrie 2014, 13:59

Hai sa o luam de la cap! Paskany a fost unul dintre finantatorii regimului Basescu, si profitorul acestui regim. Impreuna cu Iorgulescu, pe aceeasi filiera Basescu, au facut „afacerea” cu transmisiile TV din acest sezon. Fara banii din transmisiile TV multe cluburi vor muri. De ce? Simplu, nu vor mai avea bani pentru a sustine echipele. Patronii din fotbal NU pot sa piarda. Cine sustine asa ceva este ori mincinos, ori tampit. Nenorocirea este ca banii din fotbalul romanesc sunt „mancati” nu de fotbalisti, ci de cei din jurul acestui fenomen. Iar jucatorii, astia sunt, asta este nivelul. Bravo Hagi! Singurul care face ceva in fotbalul romanesc. Creste copii pentru fotbal. Si, probabil, va castiga si bani, dar nu cred cat a investit, dar este ceva. In plus, prin „pasarea” drepturilor TV in „ograda” lui Paskany, cei ce privesc fotbalul intern sunt tot mai putini. Si de aici si cei de pe stadioane, ne mai fiind interesul de dinainte. Si asa pierde fotbalul romanesc in ansamblu.

situatie gravida  •  16 decembrie 2014, 14:12

cel mai grav este ca si daca vor reveni la RDS drepturile, oamenii nu se vor mai uita la fotbal, pentru ca s-au indepartat oarecum. a se vedea audienta si de pe stadioane.
raul a fost deja facut, Gino va avea cateva zeci de mii de spectatori si atat.
situatia va fi si mai interesanta daca RDS va dori sa isi recupereze investitia, asa cum procedeaza deja UPC etc.

nu vad de ce sunt vehiculate sumele astea, campionatul este in scadere, luam bataie la scoruri din ce in ce mai mari in afara, din ce in ce mai multe cluburi in insolventa etc.
gino duce mortul la groapa, ce sa mai.
eu personal nu voi da niciun leu in plus pentru liga I la TV. ma duc la stadion la derby-uri si ma multumesc cu rezumatele.

Razvan  •  16 decembrie 2014, 14:12

Pe ce limba scri frate articole?
Imi pare ca nu ai nici o treaba cu gramatica, punctuatia sau limba romana in general.

aham  •  16 decembrie 2014, 14:38

nu exista investitori la noi, sunt numai niste infractori care cauta sa spele bani. absolut toti. alea cu „nu se castiga bani din fotbal” sunt vrajeli ieftine. nu se castiga.. direct, asta da.

xman  •  16 decembrie 2014, 14:48

Paszkany & Gino au cumparat aceste drepturi in speranta ca pot santaja operatorii de cablu sa le cumpere produsul inferior din toate punctele de vedere, pe bani foarte multi..Daca reuseau, le iesea afacerea..Au avut promisiuni si din partea taticului Ponta..Dar uite ca RCS nu a cedat santajului, iar afacerea începe să scartaie..Sunt curios cum va explica Gino Iorgulescu acest dezastru in care a băgat fotbalul Românesc.Si inca ceva….chiar nu a vazut nimeni halul in care au aratat transmisiunile meciurilor din liga 1???Pentru asta chiar nu trebuie sa raspunda nimeni???Cele mai proaste transmisiuni din istoria romaniei…

Veşti CUMPLITE de la Cătălin Tolontan despre drepturile TV din Liga 1. Unde vedem meciurile  •  16 decembrie 2014, 15:02

[…] Citiţi mai multe aici: Paszkany are 6 milioane și oftează după încă 10 […]

CRIZĂ. Tolontan: Paszkany a vrut să vândă contractul drepturilor TV către RCS-RDS! | Reporter Virtual | Portal  •  16 decembrie 2014, 15:04

[…] Cătălin Tolontan publică pe blogul personal un text despre criza în care se afundă Liga Profesionistă de Fotbal […]

cainerrosu  •  16 decembrie 2014, 15:06

Gino IORGULESCU out ! Noi alegeri la liga ! Drepturile tv se vor vinde la 60-70 % din suma actuala din contract ! Doar 10 -12 echipe vor face fatza sa joace in L1 !

Pacientul lui Iorgulescu moare, dar rudele victimei vor totuși să dea șpaga  •  16 decembrie 2014, 15:19

[…] Tolontan scrie despre deficitul uriaș pe care Arpad Paszkany l-ar avea de acoperit pentru a continua să finanțeze contractul dintre […]

zoo  •  16 decembrie 2014, 15:23

Planul a fost făcut pe genunchi și nu depindea de numarul de abonamente extrafotbal incheiate de operatori, ci de suma pe care fiecare cablist urma sa o platească/ abonat. Atât doar că RDS (care înainte a avut o tentativă să facă o construcție similară cu Arpi)stie ca suma (2 euro/abonat/luna)nu se poate acoperi in mod real. Arpi încă plusează cu asigurări că binefăcătorul englez va plăti diferența, dar nu îl mai crede nimeni. Dacă Liga nu intra în combinația cu Paszkany putea să facă ea același lucru pe care l-a încercat Arpi, să vândă direct drepturile fiecărui operator. La 6,5 milioane de abonați în România, Liga trebuia să vândă cu aproximativ 50 de centi/abonat/ luna drepturile si strângea suma de 35 de milioane euro/an. In plus, campionatul avea o vizibilitate totală.

Moise Nicolae  •  16 decembrie 2014, 15:54

Buna ziua ! E ridicol ce se întâmplă în acest stat al tuturor românilor ! Am o firma mica de cablu în provincie. Atunci când am sunat la ei să retransmit și eu pentru abonații mei aceste canale de meciuri, în afara părerii pur personale ca meciurile sunt ca niște piese de teatru cu tot atâtea blaturi dovedite, mi-au spus ca trebuie să plătesc câte un euro de abonat pe luna, pentru toți abonații deși în rețea sunt și mulți abonați care nu sunt microbiști. Procentul real de abonați interesați de meciuri este de undeva spre 25 la 30 la suta. Am propus ca să fac un extra-pachet codat și decodat doar pentru microbiști. Ei nu și nu ! Să plătească toți !
Le-am zis la revedere ! Cred ca soluția ar fi sa dea aceste meciuri și la micii cabliști ! Ca s-ar mai aduna ceva bănuți și nici n-ar fi așa o mare discriminare între români ! Să zicem vreo 200.000 de euro pe luna ! Așteptăm o decizie corectă în acest sens !

Comentează