Justiția la testul Udrea. Pînă să vorbească, pozele de la Paris scot limba

O dreptate fondată pe delațiuni. Și o lege la bunul plac al SRI, ”cei care au informațiile”, care și-au subordonat DNA, ”cei care formulează acuzațiile” și care, împreună vasăzică, avînd la mînă și niscaiva judecători dresați cu propriile dosare, pot condamna pe oricine din România

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 2:13

„Dar așa sunt toate dosarele de la DNA. Sunt bazate pe acuzații formulate de oameni”.Elena Udrea, interviu Hotnews, 30 ianuarie 2015

O dreptate fondată pe delațiuni. Și o lege la bunul plac al SRI, ”cei care au informațiile”, care și-au subordonat DNA, ”cei care formulează acuzațiile” și care, împreună vasăzică, avînd la mînă și niscaiva judecători dresați cu propriile dosare, pot condamna pe oricine din România.

Căci, aproape oricare dintre noi sîntem potențiali infractori. Avem un schelet în dulap, o spaimă sădită în suflet și sîntem la mîna celor care ”au puterea de a decide pe cine acuzi și cînd acuzi!”.

Unii i-ar spune separația puterilor în stat, dar ea îi spune rezultat al unor interese oculte.

Aceasta este definiția justiției din România, oferită de Elena Udrea.

Dacă e așa, atunci cum rămîne cu inspirata reformă a justiției, pe care o lăuda pînă mai ieri, mai exact înainte ca ea însăși să fie urmărită penal pentru spălare de bani?

Dar dacă nu e așa, e timpul ca justiția să o arate. Pentru că, din partea ei, Udrea ne-a spus ceea ce era de spus.

În interviul de ieri de la Hotnews, Udrea desenează ferm și sincer portretul statului român, așa cum l-a cunoscut și influențat.

Un stat în care politicianul Udrea discută dosare penale ale prietenilor cunoștințelor, ”domnul Culiță Tărîță, Dumnezeu să-l ierte”, și le discută nu doar cu șefa DIICOT, instituție care le instrumenta, dar și direct cu președintele României. Nu o dată, ci repetat, caz după caz, ori de cîte ori e nevoie!

În ce calitate?  ”Sursă alternativă de informații”, le spune, mîndră, senină, decisivă, Elena Udrea celor doi jurnaliști.

Încercați să vă faceți și dumneavoastră un sistem de informații paralel cu cele ale statului. Durează două zile pînă cînd vă ridică? Nu, nu durează, pentru că e împotriva legii să fii arhitectul unor puteri dincolo de puterile recunoscute ca atare. Azi facem un SRI paralel, mîine, o armată, mai încolo, o justiție privată.

Dacă ar fi să o credem pe Udrea, președintele Traian Băsescu însuși n-avea nici o problemă cu statul acesta paralel. L-o fi găsit și el normal. O fi fost normal să o numească șefă la DIICOT pe protejata protejatei, cea care învîrtea dosare de retrocedări și, apoi, ajunsă la butoanele unui mare parchet, va aplica metode mafiote de intimidare a adversarilor propriei găști. Elena Udrea deplînge că Alina Bica n-a avut acces la informațiile SRI. Dacă tot era mafie, după cum arată azi procurorii DNA, barem să fie mafie totală, cu date și de la SRI! Imaginați-vă cum ar fi sunat. ”Această retrocedare frauduloasă beneficiază de sprijinul SRI”. Sau: ”Act de șpăguire autorizat de serviciile secrete”. 

Astfel curge tot interviul, o probă candidă de democrație nemaivăzută, cu motivația pragmatică și severă că ”așa e viața”.  Așa e viața în cel mai sărac al doilea stat al UE, condus după reguli fără egal în lumea civilizată.

Va rezista justiția plasei de amenințări?

În interviul Elenei Udrea transpare evident, să nu ne facem că n-o observăm,  trimiterea la relația personală dintre șefa DNA Codruța Kovesi și șeful temporar al SRI, Florian Coldea. S-a ajuns la chestiuni private, orice e aruncat în joc, vă luați de mine, vărs vitriolul ce-l știu despre voi! Ca și cum relațiile private dintre doi oameni ar putea fi obiectul rușinii publice. E relația dintre Kovesi și Coldea obiect de atac? Au comis vreo ilegalitate împreună că altfel care ar fi șantajul? Sau e, așa cum spune comunicatele SRI și DNA; sînt afirmațiile de necomentat ale unui urmărit penal?

Udrea bănuiește că există sonor al fotografiilor de la Paris, cu ea și Bica, și atunci contraatacă pe un plan intim. Filajul din Franța a fost unul complet. Și, în speranța că sunetul nu va apărea, personajul din filmul mut scoate limba. 

Mai știe și că urmează alte dosare. Însă a trecut vremea cînd avea informații privilegiate ca să se poată feri.

Nu de mult, știa tot. Fără nici o rezervă, ea afirmă că aflasese despre mandatul DNA de urmărire a lui Bica! E complet ilegal ca un politician să folosească pîrghiile și relațiile statale ca să știe ce amic al său e urmărit de justiție. Interviul mustește de afirmații grave, rostite cu aerul celui care fie nu înțelege, fie nu-l mai interesează cît de incriminant e ceea ce spune…

Prin urmare, lansează ultimatumul la Coldea și, prin el, la Kovesi, ”pe care am pomenit-o și pe ea în denunț”.  

Cunoaștem genul acesta de amenințare personală, de încercare de compromitere, toți cei care s-au atins de Doamna au suportat-o. Și ce? Numai cine se teme va ceda.

E un test de maturitate a justiției. A unor instituții și a unor cariere. S-a ajuns aici pentru că, după îndelungi amînări și sacrificii interne misterioase, să nu uităm pensionarea procurorului Mariana Alexandru din cazul Bute! (”a dat secrete din dosare către Hrebenciuc”, spune fostul ministru al Turismului) justiția o urmărește penal pe Elena Udrea cea care, din propriile descrieri, era un factotum al statului român. Oriunde se înregistra un caz sensibil, apărea ea.

În ce calitate? ”În calitate de persoană care putea”, răspunde Udrea. Cît adevăr! Putea să discute, putea să rezolve, putea ceea ce, o spune tot ea, uneori nici președintele țării nu putea.  

Faptul că cetățenii nu o votaseră pentru o asemenea poziție, că nu fusese numită de nimeni din stat și că nu avea răspunderea legală a ceea ce spune că făcea, acestea par detalii în narațiunea epocală.

Udrea intervenea să fie numită o anumită șefă la DNA, intermedia dialoguri între șefii SRI și propriul soț, îi șoptea președintelui ceva și apoi șeful statului îi chema la explicații pe șefii serviciilor secrete ale României. Și cîte și mai cîte!

Ar mai fi o discuție de făcut. Multă vreme rezultă că șefii SRI au coabitat cu Udrea, căreia îi dădeau explicații, ca de la inițiat la inițiat. Acum, acest raport ocult se întoarce împotriva lor.

Încă o dată: este autoportretul pe care Elena Udrea și-l sculptează în interviul antologic luat de Pantazi și Tăpălagă pentru Hotnews, nu interpretarea cititorilor sau a jurnaliștilor.

O vedem pe Udrea autentică, pe acea Udrea pe care oamenii o intuiau și care acum ni se prăvălește ca o avalanșă de pe toți versanții abrupți ai personalității sale dominatoare. Ea enumeră fapte care în orice democrație europeană ar îngheța sîngele povestitorului sau auditoriului. La alții s-ar numi autodenunț, la noi se cheamă amenințări pentru alții.

Dar e foarte bine! Nu cu politicienii de rang secund, nu cu afaceriștii de carton, ci cu stăpînii autodeclarați ai statului, aici își dau oamenii legii proba curajului și a echilibrului de sine.

Întrebare. Dacă într-adevăr Coldea este un Machiavelli digital și Kovesi îl anturează, amîndoi invidioși pînă la icter pe puterea apropiatei președintelui, dacă 500.000 de euro dirijați de SRI au mers la televiziunea lui Ghiță, cu ce face asta mai puțin grave acuzațiile la adresa Elenei Udrea în cu totul altă speță? Că ea pentru altceva este investigată de procurori.

Mai mulți vinovați în general nu înseamnă mai puțină vinovăție pe cazul despre care vorbim.

Justiția are o datorie simplu de formulat și deloc simplu de îndeplinit. Față de cetățeanul Elena Udrea, să-i asigure un tratament legal și, dacă va fi cazul, un proces corect. Și să verifice afirmațiile sale, cu sau fără legătură cu propriul dosar. Să nu transforme atacurile lui Udrea în motiv de răfuială cu acuzatul. Să fie o justiție care să rămînă pe subiect, nu să fugă după fentă. 

Iar față de toți ceilalți români să demonstreze că nimeni nu e mai presus de lege.

 

Comentarii (84)Adaugă comentariu

Justiția la testul Udrea | Punctul pe știri  •  31 ianuarie 2015, 3:01

[…] By Cătălin Tolontan […]

doina  •  31 ianuarie 2015, 9:17

asa va trebuie tuturor celor care visati stat de drept si vrajeli basiste. o infractoare penala a facut si desfacut in tara asta si voi ati votat cu ea. unde sint acum INTELECTUALII care pupau minusitele acestei penale?????????????????
o minciuna cap coada 10 ani de basism. si cel mai trist e ca cei de la a3 au avut dreptate mereu!

Vasile  •  31 ianuarie 2015, 9:26

Dincolo de telenovela idilei dintre Coldea si Kovesi, Udrea ne-a confirmat ceea ce multi dintre noi vedeam cu ochiul liber: DNA si SRI au facut pe placul stapanilor politici. Este un adevar care le-a convenit cat timp furau cu mormanul. Acum suntem intr-un proces de schimbare a stapanilor asa ca se schimba si „coruptii”.

Ceea ce spune de fapt Udrea este „Bine mai DNA-ule si SRI-ule, pana mai ieri faceam combinatii impreuna si acum ma acuzati voi, care sunteti la fel de murdari ca si mine?”

Foarte slab interviul de la Hotnews, au lipsit foarte multe intrebari evidente.

Ce sa intelegem de aici, ca Nastase, Voiculescu sau Becali ar putea fi de fapt nevinovati, dar SRI a decis ca ei trebuie sa viziteze puscaria?

Ciprian  •  31 ianuarie 2015, 9:31

Domnule Tolontan,
Cu tot respectul pe care vi-l port v-ati gandit macar o clipa ca cei care intra pe http://www.gsp.ro nu vor sa citeasca despre mizeria numita simplu politica. GSP cred ca vine de la gazeta sporturilor nu de la gazeta politica, sau gresesc?
M-ati pierdut in calitate de cumparator al editiei tiparite a gazetei, sunteti pe punctul de a ma pierde in calitate de vizitator al sitului.

valmon  •  31 ianuarie 2015, 9:36

@Tolo Si totusi care este feelingul tau cu privire la filajul respectiv (profesionist) …cine ?

Fane  •  31 ianuarie 2015, 9:43

La acst nivel „intelectual” a fost condusa „corabia” vreme de 10 ani. Sa nu ne mai miram ca suntem huliti in Europa.

Andi  •  31 ianuarie 2015, 9:48

Crezi ca ce a spus Udrea e complet neadevarat ,SRI si DNA cu oamenii incriminati la conducere sunt niste institutii care sunt in slujba interesului national sau simple instrumente de santaj/putere in mana celor care conduc Romania ?

Costi  •  31 ianuarie 2015, 9:50

Scrieti „La alții s-ar numi autodenunț, la noi se cheamă amenițări pentru alții.” Pai chiar asa e! Aduceti-va aminte de postarea dansei de pe faceebook: tic,tac…tic,tac. Si de propozitia repetata continuu „justitie pana la capat!”

Codin  •  31 ianuarie 2015, 9:51

Draga Tolo, de ce ești surprins de declarațiile doamnei. Oare nu știam toți ca așa funcționează statul de drept in țara asta. După părerea ta, exista doua situații din care ne inviți sa alegem una: aceia în care doamna provaduia statul de drept si ne sfătuia s-o lăsam balta cu loviturile de stat si a doua, descrisă in interviu, in care statul de drept este de fapt unul polițienesc. Cred ca sentimentele tale pe care le ai fata de aceasta doamna te fac sa ne sugerezi in articol ca cele declarate ieri sunt de fapt alt bluf al doamnei. Mulți dintre noi te contrazicem.

jan  •  31 ianuarie 2015, 9:53

Poate ar trebui sa ma bucur ca acesti indivizi au ajuns la inchisoare,dar o vorba din popor spune ca nu trebuie sa te bucuri de raul altuia. Ceea ce mar bucura cel mai mult ar fi ca statul sa fie capabil sa recupereze banii de la acesti mafioti in frunte cu Basescu care i-a girat public ani la randul si a spus ca nu sunt bani de pensii si salarii.Cred ca cea mai buna pedepsa pentru acestia dupa ce le va fi confiscat tot ar fi sa fie pusi sa traiasca toata viata lor cu salariul minim pe economie

Ghilotina  •  31 ianuarie 2015, 10:02

Interesanta pozitia Dlui Tolo .
Majoritatea s-au aruncat pe Udrea cu arsenalul pus la dispozitie de antena 3 , aceleasi si aceleasi clisee rasuflate .
Zice domnul Tolo :
„…. SRI, ”cei care au informațiile”, care și-au subordonat DNA, ”cei care formulează acuzațiile” și care, împreună vasăzică, avînd la mînă și niscaiva judecători dresați cu propriile dosare, pot condamna pe oricine din România.”
Maestre , nu numai cu DNA poti sa dai de dracu !
Se poate cu orice parchet , se poate si pe civil .
Daca intri la parnaie e nasol ca se poate gasi vreunul dispus sa bage o surubelnita in tine daca se gaseste careva dispus afara sa dea de mancare si lemne familiei …..
Dar si pe civil e nasol , ca te lasa in ciorapi si dai coltul fie de nauceala si suparare fie din cauza gerului fie din cauza „colegilor” boschetari ajunsi pe strada mai inaintea ta .

Sa nu-mi spuneti ca nu stiati , ca ma supar !
Iar daca aveti dubii , sa va arat niste dosare ….. pentru edificare .

Cat despre madam Udrea : oare e careva atat de prost incat sa creada ca doamna nu are probe !???

Hai sa traiti dupa cum ganditi !

DAN  •  31 ianuarie 2015, 10:07

cei de la A3 sunt niste copii mucosi, o sa va arate udrea cum se toarna , tocmai voua care sunteti de mult cu morrtu-n casa , si care a cam inceput de mult sa puta ….

DAN  •  31 ianuarie 2015, 10:08

Daca o vad pe asta la parnaie urmata de blaga si base,pot sa si mor…de fericire.

dodo  •  31 ianuarie 2015, 10:08

lucrez in sistem si va spun ca udrea are dreptate.
mandatele de arestare se cer doar in anumite zile cand sunt doar anumiti judecatori de serviciu. oare de ce?
apoi, cine nu face pe placul sri se duce din sistem, chiar si de la dna. vezi cazul procurorului sef elena botezan de la dna cluj care după o cearta monstru cu sefii sri cluj si-a dat demisia si a plecat judecator la curtea de apel cluj. nimeni nu a aflat motivele scandalului.
o zi buna catalin si casca ochii mai bine la ce se intampla, pentru ca se intampla.

Free Man  •  31 ianuarie 2015, 10:17

Mirosulgreu de pușcărie
Dezleagă limba iute
Te duce-n prag de nebunie
Și spui lucruri „nevrute”

De asta spune tot ce știe
Elena cea făr’ de prihană, 🙂
Ea la Târgșor nu vrea să fie
Aleasă „primă doamnă”…

Justiția la testul Udrea. Pînă să vorbească, pozele de la Paris scot limba | România curată  •  31 ianuarie 2015, 10:20

[…] Citește continuarea pe tolo.ro […]

Liviu  •  31 ianuarie 2015, 10:28

Hai sa nu ne lamentam degeaba Vasile. Faptul ca astia sunt penali nu-i face pe cei trei printi de la rasarit pe care i-ai pomenit mai putini penali. Aia au fost condamnati in instanta. Astia urmeaza sa fie.

Bila Neagra  •  31 ianuarie 2015, 10:41

Tind să cred că Elena Udrea, în naivitatea ei, până la un punct, cunoscând atâţia oameni cu funcţii mari la nivel de ţară, a trăit un timp cu iluzia că se-nvârte în „lumea bună”.
Da’ de unde?
A trăit, de fapt, printre mafioţi.
Dacă şi ea a fost parte a acestei lumi, eu sunt convinsă că NU. Rămâne însă, să se convingă şi alţii.
Ce face Udrea acum demascând pe unul sau altul? Poate tocmai asta – incearcă să convingă că a trăit printre mafioţi, dar că nu este parte a lor.

gogu  •  31 ianuarie 2015, 10:59

Ce spune Udrea confirma actiunile tripletei Coldea, Hăineală si Laura Codruţa Kovesi care au comandat terfelirea şi mai apoi scoaterea din dosarul Bercea vs Mircea Basescu şi din Parchet a procurorului Iacobescu

James  •  31 ianuarie 2015, 11:07

Am feelingul Catalin ca pactizezi cu Udrea.

Ea merita un proces la fel ca al celeilalte Elene de trista amintire.

Pana la urma urmei poate ai dreptate. Nu ea este de vina ca a fost posibil asa ceva: accesul ei la marile nivele pana la a avea marele tupeu sa candideze la presedentie.

Dar asa ceva este posibil numai intr-un stat firav, sarac acaparat de mafie in totalitate.Istoria se repeta si unde este slabiciune apar si „curvele” fara sa ma refer la actul sexual ci la mincuna, sperjur, furt, tradare,spionaj.Sper ca lucrurile sa „degenereze” incontinuare si sa iasa la ivela tot mucegaiul: organizarea mafiota a partidelor politice, nepotismul de la SRI( acestia nu vor afla niciodata nimic decat din ziare) in ciuda a ceea ce se vehiculeaza prin sistemele de dezinformare intene si situatia din tot sistemul aflat in subordine statului.Scleroza de la institutia prezidentiala (este oare posibil sa ai un presedinte pe care il chiama Basescu)si multe altele despre care nici nu ne-am fi putut inchipui daca nu intram in Europa.Bine macar ca ne-au luat valul de pe ochi si macar putem vedea o parte din scorbura. Se pare totusi ca Udrea este predestinata si ca este posibil sa scoata o parte din gunoi de sub covor, daca nu cumva este o manipulare si va scoate doar ce trebuie sa scoata. Nu cred ca aceasta curva a ramas chiar in bataia vantului. Cred ca in spatele acestei mizerii se afla un „vant” a carui sursa este la butoane.Daca va intra in puscarie pe durata mai mare atunci i-mi schimb opinia.

un om  •  31 ianuarie 2015, 11:21

Or fi avand si cei de la Antena 3 stapanii lor dar tot ce au scos la iveala in timpul celor 2 mandate basiste, a fost purul adevar ! Faptul ca cei de la „laB1”, evz, adevarul, 22, hotnewus si alti basisti acoperiti, urlau din toti rarunchii ca cei de la Antene trebuie inchisi, e o dovada in plus ca primeau sutele de mii de euro cu sacosele si ca atacau in haita,la comanda stapanului. Acum, odata cu aparitia cuurvei penale, s-a scos la iveala chiar si pentru naivii care mai credeau minciunile basiste, faptul ca, timp de 10 ani , am fost furati, mintiti cu nerusinare si injositi de o mafiee bine pusa la punct si cu butoanele la cel mai inalt nivel ! Atentie ! – toate aceste rele s-au putut face numai pentru ca noi, poporul roman, am format o masa amorfa si ignoranta care nu a reactionat cum trebuie si la momentul potrivit impotriva acestor traddatori de neam !!! Mi-ar placea ca acest inceput de purificare a politicului si nu numai, sa nu fie un foc de paie, doar asa, pentru prostit prostii !? Acum, mai mult ca niciodata, justitia, are o sansa imensa in fata poporului roman ……. ! Dovezi sunt cu gramada, slava Domnului ! Sper sa n-o rateze pentru ca alta nu se va mai ivi asa curand !!! PS. Si inca un lucru : degeaba ii aduc pe acesti hoti in fata camerelor de luat vederi, incatusati, asa pentru spectacol, ii tin priponiti cateva luni sau chiar ani ( fiti siguri ca, asa , le convine de minune cand se stiu cu zecile si sutele de milioane de euro prin cine stie ce conturi straine ! ), daca nu le confisca si averile inconmesurabile, obtinute prin jaf ! Vom vedea ! PS. Felicitari d-le Tolontan si nu abandonati „gala Bute” !

angela olaru  •  31 ianuarie 2015, 11:30

Salut,
Un medic psihiatru nu ar putea stabili ce diagnostic i s-ar putea pune elenei udrea …se vede cu ochiul unui banal observator ca aceasta femeie este dominata de EXCHIBITIE compulsiva.. tot ceea ce a facuta aceasta amarata de tarancuta a fost sa ne tot demonstreze cat de frumoasa, eleganta, mincinoasa fara margini,importanta si acum si deasupra serviciilor din România. Dar nu este nimeni in stare sa elimine acest putregai din media si din toate celelalte domenii.
Personal as cere un control medical pentru aceasta femeie si nu numai …

aura  •  31 ianuarie 2015, 11:36

Cum ramane cu ambasadele(cancelariile) straine, in special cea a SUA, care au girat aceasta mafie? Sa nu-mi spuneti ca nu stiau cum merge cu adevarat justitia „independenta” din Romania.
Daca se confirma ca sentintele proceselor din mandatul Basescu erau influentate de servicii, atunci e necesara o revizuire a acestora.

dan  •  31 ianuarie 2015, 11:40

Cred ca tu ai mai multe informatii decat lasi sa se vada pentru ca ai simtit pe pielea ta ce poate Udrea!
Bravo pentru ca nu ai cedat!

la puscarie  •  31 ianuarie 2015, 11:42

DACA NU ERA ANTENA 3 NU AFLAM NIMIC NICIODATA.ADUCETI-VA AMINTE CIND CHIORU CEREA SA NU NE UITAM LA A3 TIMP DE O SAPTAMINA,INCERCA SA NE SPELE CREIERUL… ATENTIE LA NOUL PNL FORMAT DIN VECHI PDL-ISTI CARE AU INCHIS SPITATE,AU TAIAT SALARII,PENSII CU AJUTORUL SEMNATURI GUREI DE BABA-PREDOIUL,CARE ACUM SE VEDE MARE PRIM MINISTRU.VOM IESI IN STRADA,STATI PUTIN SA DEA COLTU IERBI,SI MAI VEDEM NOI.VA DORESC MULTI MULTI ANI LA PUSCARIE.

Stelian  •  31 ianuarie 2015, 12:01

Foarte bine spus!

valll  •  31 ianuarie 2015, 12:05

Interviul povestit de dumneavoastra, domnule Tolontan, e o varianta deformata deoarece, in loc sa semnalati ideile esentiale, deplasati accentul pe analiza personalitatii doamnei Udrea, ceeace nu mi se pare corect fata de cititori. De ce deturnati?
E adevarat ca din acest interviu se poate completa profilul controversatului personaj Elena Udrea, dar nu cred ca aceasta e urgenta. Adevar sau minciuna, din acest interviu de desprind chestiuni serioase:
1)SRI este o institutie care nu lucreaza corect pentru tara, ci subiectiv, clientelar si actualul ei sef provizoriu negocia cu marii bogatasi si percepea de la ei un fel de taxa.
2)SRI se implica in politica, se ocupa cu influentarea alegerilor si se pare ca le-a influentat pe ultimele. Are un inventar al scheletelor din dulapurile politicienilor, magistratilor si se foloseste de ele.
3)In anchetele recente precum Microsoft, in care sunt nume senzationale, se fac discriminari: anumite persoane sunt menajate, sunt tratate cu discretie de „organe”, ca si de presa, desi asupra lor martorii au facut aceleasi acuzatii ca si a altora si ca aceasta n-ar fi intamplator, ci dirijat.
4)Presedintele Basecu, a cam fost sabotat de servicii si el, desi nu s-a declarat invins precum Constantinescu, nu a reusit sa se impuna si sa aduca serviciile la ordine, fiind nevoit sa recurga la informatii culese de doamna Udrea care, oricat de inteligenta si de fidela, nu putea compensa prifesionismul, mijloacele si OBLIGATIILE pe care le are SRI.
Sunt lucruri serioase care, adevarate sau nu, trebuie discutate, dar dumneavoastra ati preferat sa faceti misto.

ionut  •  31 ianuarie 2015, 12:11

Este extrem de clar acum (pentru unii era si inainte) ca Udrea (protejata de Basescu sa nu ne facem ca uitam) a fost mana in mana cu DNA si SRI in toti acesti ani.

Exemplul cel mai clar (si poate cel mai minor, ,,doar 3,5 mil EUR) este cel cu creditul BRD (apropo de ce nimeni nu a cercetat aceasta banca implicata in aproape toate afacerile lui Basescu?)o luare de mita, de foloase necuvenite evidenta.

Sa recapitulam: Udrea ia un credit de 3,5 mil eur, fara sa aiba veniturile legale necesare (fapt dovedit), pe termen de UN AN !, si cumpara cu o parte din bani un teren de la Gheorghe Stelian (acum se stie cine este).

Cu restul urma, vezi doamne sa construiasca pe acel teren niste apartamente pe care sa le vanada si sa achite creditul (TOTUL INTR-UN AN???).Clar o poveste.

Dupa un timp declara ca nu a putut sa construiasca, nu a mai avut bani sa restituie creditul (oare? dar banii luati spaga de Cocos, dovediti, unde erau?)si a cautat o solutie tot la Gheorghe Stelian.

Acesta, plin de bune intentii, nu alege sa o ajute imprumutand-o cu bani pentru a achita creditul (nu, pentru ca cei 3,5 mil trebuiau sa ramana, spalati, curati, la Udrea, nu sa se rostogoleasca o datorie) ci gaseste un client care sa preia datoria !!!

Asa ceva nu exista, nimeni nu preia datorii, se preiau debite, bani de recuperat nu datorii. Altfel spus Udrea (din pozitia ei) nu putea achita creditul, cu tot terenul detinut si celelalte proprietati si bani dar ALTCINEVA PUTEA? CUM? Mai mult de ce ar face-o?

Si daca vedem ca cel care a preluta DATORIA!!! era un angajat la un magazin FACATURA ESTE SI MAI EVIDENTA!! (daca mai era nevoie).Plus, iata o noua neregula facuta de BRD! (ma indoiesc, ca veniturile luiFaur il ,,calificau,, pentru un credit de 3,5 mil eur) care este evident ca nu avea cum sa accepte sa o piarda de client pe Udrea (de la care sansele sa recupereze banii erau oricum semnificative) si sa inceapa o ,,colaborare,, cu un anonim, fara venituri suficiente!

NU SE POATE!!!

Iar dovada finala ca SRI a lucrat intens la acest caz (protejand-o pe Udrea) este disparitia lui Faur dupa preluarea creditului (dar si inaite).

Nimeni nu l-a vazut, nu a putut sa vorbesaca cu el, cu rudele sale, nimic!!! Si sunt convins ca multi au incercat acest lucru (daca ma gandesc doar la ANTENA3).

Faur a fost selectionat in mod clar de servicii, a intrunit o serie de conditii care au putut face ca, dupa ,,rezolvarea problemei,, – preluarea creditului, sa fie facut disparut fara sa lase urme in spate.

In acest moment Faur este disparut, creditul neachitat (apropo am inteles ca nu a platit nici o rata) BRD scotand la vanzare faimosul teren pentru a mai recupera ceva din

paguba.Iar banii necesari achitarii terenului catre Udrea de Faur au provenit de la Gheorghe Stelian !!

ESTE CLAR? REZUMAND: GHEORGHE STELIAN I-A DAT ELENEI UDREA 3,5 MIL EUR!!!! A investigat cineva? Era greu de demonstrat? Toate datele existau de la inceput! Nu s-a vrut!!!

ionut  •  31 ianuarie 2015, 12:14

P.S. Iata adevarata solutie pentru cei cu credite in franci, ce nu mai pot plati!! Sa urmeze exemplul doamnei Udrea si sa CEDEZE datoriile.Gasesc clenti ?

toto  •  31 ianuarie 2015, 12:25

sper sa apuc ziua in care li se vor confisca averile.

17 Nentori Tirana  •  31 ianuarie 2015, 12:26

Totti, Totti, sint atit de multe intrebari nepuse in acel inteviu aranjat, iar principala problemea o cunosti cu siguranta, dar te feresti sa o dezbati: numirile politice.

La SIE, SRI, MApN si MI nu au ce cauta la conducere politruci, cadre de partid.

Cum au aparut la lumina, politrucii s-au deconspirat ca bieti neajutorati care au nasit, care stau des de vorba cu parasutele, dupa cum deconspira rrominii Udrea, Cocos, Tarita, Troaca, finu lui Grebla, Mondialul, Vanghelie, …, precum si Traian Basescu cu fiecare ocazie, cind ne zicea ce-a mai citit el prin dosare ! ( cum adica??) si cum interpreteaza el. Udrea deconspira de fapt si un SR paralel de Informatii, gasca unita de rromani, infractori si pesti. Udrea deconspia cum Politrucii sefi la SIE si SRI mentin legaturile de „prietenie“, rudenie si politice. Iar noi vedem cum sefii plecati ajung in alte functii dupa numiri politice, echivalent cu numiri de rudenie.

Ma tem ca dupa ce George Maior, fiul lui Liviu Maior:
http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1728410-dinastia-maior.htm

a primit o functie asemanatoare cu cea avuta de Oprea, avind in vedere nevoia lui Johannis de Putere, Gabriel Oprea seful mafiei lui Nastase, va prelua ochelarii lui Maior la sefia SRI. Caci Maior si Oprea l-au nasit pe Pota. Pota, micul Titulescu al lui Nastase, fiind deconspirat si el ca „prieten“ vechi al parasutistilor.
Deci Oprea la SRI ori SIE la alegere si negociere cu Banicioiu ori Negoita la SRI ori SIE, important sa vina direct de la fetite, sa le faca blonde, sa le puna microfone in dormitor, …

Atunci chiar ca puteti sa va puneti cruce tuturor visurilor.

Draga Totti, interviul este in mod clar regizat in pripa. O ultima zvicnire a infractorilor care mizeaza pe un nou Blat dintre Base si Pota, ba chiar s-ar parea ca mizeza si pe sprijinul domnului Ghita, care prin reteua lui are totusi, trebuie sa recunoastem, o mare putere de influentare a opiniei publice.
Este insa in mod clar un glont pe care infractorii si l-au tras in picior. Ca si in cazul sefilor politruci, infractorii surprind prin prostia lor fara margini: infractori, hai sa ne unim !
Au ajuns sa se minta singuri ! Nu mai au nici un fel de sprijin !

MEDUZA  •  31 ianuarie 2015, 12:31

Cade multe ori, in mijlocul labirintului corupt al politicii din Romania, se gaseste o femeie
autoritara si energica, abila, combinativa si mai toxica decat o meduza cub: Doamna Chiajna, Lupeasca, Ana Pauker, Ceauseasca si Udrea sunt acelasi personaj central malefic, numai frizura este putin altfel.
Inlaturand-o din joc singura intrebare este, CINE va fi urmatoarea ?
In alte tari se spune, ca in spatele unui barbat de succes sta o femeie deosebita, in Romania este putin altfel: In centrul coruptiei nationale sta intotdeauna o Meduza.

TRADITIE STRAMOSEASCA  •  31 ianuarie 2015, 12:40

Coruptia este in Romania un element al traditiei stramosesti, un aspect al culturii autohtone, un sport, o cascada a naravului in care sunt cuprinsi aproape toti.
Bucuria eliminarii unui mare corupt este de fapt expresia sperantei, de a ocupa locul vacant in sistem.
A-i face pe romani sa inteleaga, cum coruptia este o crima, inseamna a-i convinge ca traditia lor este criminala.
Greu de facut, chiar si pas cu pas.

gigibucolic  •  31 ianuarie 2015, 12:47

Presedintele Johannis decreta la CSM ca justitia nu trebuie sa devina o supra putere in stat. Delirul marturisitor al EU arata ca serviciile sunt in acest pericol de a deveni o supra putere. Faptul ca institutiile tarii nu-si fac treaba, in cazul de fata justitia, determina serviciile sa ajunga o supra putere. Daca scopul este realizat astfel care-i problema vor spune securistii? O democratie militarizata nu are credibilitate intre celelalte democratii veritabile. Adio, ridicarea MCV-ului, adio Shengen.

silviu  •  31 ianuarie 2015, 12:48

Cei zece ani de basism au ruinat tara asta. Clanul basescu si gasca pdl-ista au adus mai multe pagube româniei decât al doilea război mondial. Iar cei care i-au susținut in media, așa zișii basiști, sunt la fel de vinovați si trebuie si ei trași la răspundere. 50 de ani de acum încolo nu ne vom reveni după marasmul economic si moral in care ne-a aruncat basescu.

tara de prosti  •  31 ianuarie 2015, 12:50

”Această retrocedare frauduloasă beneficiază de sprijinul SRI”.
Acesta e un adevar la fel de sigur ca si celebrul enunt al lui Descartes despre existenta dovedita de gandire.
Eu ca sa scot 5000 de euro, dintr-o banca, pe care eu ii depusesem, a trebuit sa alerg la 2 agentii ca cica nu-i anuntasem cu cateva zile inainte. Acum aflu ca cineva se ducea la banca si-l suna pe Cocos sa vada daca e in birou, scotea UN MILION DE EURO din banca si ii ducea lui Cocos fara ca SRI-ul sa afle.
Eu cred ca de fapt SRI-ul este REGINA.

Văduva neagră și Elena Udrea. Sau cum păianjenii care au prins România în pânzele lor au început să se devoreze între ei | România curată  •  31 ianuarie 2015, 12:53

[…] cât se poate de direct), dar ceea ce spune în cadrul interviului reprezintă (a remarcat deja și Tolo, aici) auto-denunțuri. Nu doar despre propria persoană, ci despre întregul grup din care a făcut […]

Nu doar justiția | in Centru  •  31 ianuarie 2015, 12:55

[…] crede că asistăm un test major al justiției. Are dreptate. Dar testul și mai mare este politic. Și ar fi păcat să-l ratăm din cauza unui […]

soso  •  31 ianuarie 2015, 13:02

da, sa ii inchideti pe cei vinovati dar sa le confiscati si averile .. alfel e apa de ploaie

George  •  31 ianuarie 2015, 13:19

Nea Vasile, cred ca te putem incadra in categoria „roman neaos”. Nu vede decat negru in fata ochilor, numai hoti, dar sta cu „mana intinsa” la acesti „corupti” de serviciu ai natiei. Nu cred ca atunci cand nu ai habar despre „cestiune” mai bine iesi si plimbi cainele (asa se explica cresterea masiva a numarului de animale de companie).

rm  •  31 ianuarie 2015, 13:24

Domnule Tolontan, interviul istoric dat de Udrea ne confirma banuielile: toata clasa politica e corupta, oricare dintre ei poate intra la puscarie oricand, dezbaterea politica e doar lupta intre clanuri. In spate e o cumetrie generala, udrea si cocos beau cafele cu ponta, maior sau ghita. Ne confirma ca barfele si soptitul in ureche sunt instrumentul politicianului roman. Nutzi stie ca intra la bulau si nu mai are nimic de pierdut, ne-a spus realitatea. Interviul nu o va salva pe ea, doar poate sa-i infunde si pe ceilalti. Wake up, Tolo!!

tolomat  •  31 ianuarie 2015, 13:34

subectul tau preferat UDREA! de ce oare ….iti va explica BANCIU.cu gala BUTE nu ta esit poate ai norocu acum, jenant sluga lui FELIX.

oerhg  •  31 ianuarie 2015, 13:38

@doina: statul de drept nu e vrajeala basista.. ce vrei sa ne intoarcem in statul de drepti al lui nastase? poftim, ia-o inainte, nu te opreste nimeni, dar eu o iau prima la stanga.. istoria va decide ce au fost acesti 10 ani de basism, pana acum vedem ca ei au adus incarcerarea mai multor banditi, indiferent din ce gasca fac parte.. ti-e teama ca iti va lipsi tatucul care iti dadea salamul? relax… nu el ti-l dadea…

mihnea  •  31 ianuarie 2015, 13:47

„dacă 500.000 de euro dirijați de SRI au mers la televiziunea lui Ghiță”
atunci sri (coldea) face parte dintr-un grup infractional organizat care a manevrat bani negri deturnaţi de la bugetul de stat sau din alte mite spre propagandă politică mincinoasă?

matrix  •  31 ianuarie 2015, 13:58

Bravo! Frumos comentariu si buna analiza! As mai adauga o opinie personala. Ieri justitia Romana si SRI a trecut testul de independenta si a demonstrat prin fapte ca nu este „justitia lui Basescu”. Adica avem institutii independente! Pentru prima data din 1990 am speranta ca Romania poate deveni o democratie Europeana, in adevaratul sens al cuvantului. Cine spune ca SRI si justitia nu ar fi trebuit sa intervina sau sa schimbe clasa politica sau varful administrativ ori se inseala ori este de partea coruptilor. Prin lege ei trebuie sa fie de partea adevarului si dreptatii si istoric vorbind sunt cei care au reformat societatea romaneasca in pofida vointei leader-ilor ei. Cine-ar fi crezut ca este posibil asa ceva cu zece ani in urma? Bravo lor!

israelian  •  31 ianuarie 2015, 14:02

Individul asta cu numele Tolontan se pricepe la toate….incet, dar sigur calcă pe urmele Ceauşeştilor….

adi p.  •  31 ianuarie 2015, 14:06

Acum vede toata lumea ca tot ce dezvaluie Antena 3 de multi ani, este adevarat. Justitia a facut politie politica. Acum a venit randul ei si isi arata caracterul de om infect. Trebuie mers pana la capat ca cum nu se mai poate altfel. Adica „taiat” capul mafiei, basescu- Kovesi si astfel tot esafodajul se va darama.
Trebuie doar curaj din partea unor procurori.

Ciprian  •  31 ianuarie 2015, 14:20

Va dati seama ca infractorii astia ne-au condus atatia ani, au taiat penasii si salarii, ne tineau lectii despre capitalism si democractie?

Oare Udrea nu-si da seama ca-i mai sanatos pentru ea sa fie incarcerata, decat sa iasa pe strada?

LUCIAN  •  31 ianuarie 2015, 14:26

DOAMNE IN CE TARA TRAIM SARACUL CEAUSESCU A MURIT DEGEABA

ionut  •  31 ianuarie 2015, 14:32

Pina mai ieri banuiam ca Udrea este corupta, dar nu banuiam ca este si proasta. Da proasta! Pentru ca, ce a facut ea ieri prin acel „interviu bomba” astfel o eticheteaza.

Sa iesi in momentul cand esti urmarita penal, inculpata si sa insirui niste bazaconii fara nici o legatura cu dosarul si cu faptele pentru care esti incriminata este culmea nesimtirii, a tupeului si a prostiei.

Nu te ajuta cu nimic, ba din contra.

Exact ca Bercea Mondial. De ce nu a iesit Udrea saptamana trecuta cu acest asa zis „interviu”?

Pina acum avea mare incredere in DNA si in institutiile statului. Acum ca e inculpata nu mai are.

O persoana mediocra care s-a cocotat acolo unde nu avea niciodata ce sa caute intr-un stat normal. Udrea este caramida care atarna de mandatele si de gatul lui Basescu. Clasa politica chiar este ca o zoaie pe un geam.

Udrea, Ponta si cu Ghita, chipurile adversari inversunati ieseau la cafele si isi facau si confidente in particular. Pe langa faptul ca dupa prostiile insirate ieri nimeni din clasa politica de la varf nu va mai bea vreodata vreo cafea cu Udrea, „cariera” politica a blondei s-a terminat si este foarte posibil ca si zilele sale in libertate sa fie numarate.

Mai ales ca mai sunt si alte dosare in lucru in care e bagata pina in gat.

Ar trebui sa stie ca atunci cand acuzi pe cineva de ceva trebuie sa aduci si probe concludente nu doar vorbe. Sa spui ca esti vanata de mult timp cand timp de 10 ani nu te-a intrebat nimeni absolut nimic depaseste orice limita a bunului simt.

Fiecare pasare pe limba ei piere iar Udrea si-a taiat singura craca.

Comentează