Final de epocă: Udrea a comparat situația ei cu suferința victimelor Holocaustului

Acum cîteva minute, Camera Deputaților a avizat cererea DNA de arestare a Elenei Udrea. Cu puțin timp înainte de vot, în discursul fostului ministru urmărit penal s-a petrecut un moment șocant

luni, 9 februarie 2015, 11:22

În speech-ul său, deputatul și-a comparat suferința cu cea a victimelor Holocaustului. Într-un fel, e încheierea logică a ”epocii Udrea”, perioadă definită prin tupeu și prin lipsă de respect pentru ceilalți.

De la tribuna Parlamentului, Elena Udrea a comparat suferința ei cu cea a oamenilor dispăruți în Holocaust. Ea a citat din pastorul antinazist Martin Niemoller, membru al rezistenței.

„Ultima perioadă nu a fost deloc simplă pentru mine, dar am avut ocazia să regăsesc după mult timp unul dintre discursurile şi poemele pastorului luteran Martin Niemoller, unul dintre cei care au făcut o critică profundă intelectualităţii germane care, prin tăcerea sa, a legitimat nazismul”, a spus ea.

„La început au venit şi i-au luat pe socialişti/Nu am reacţionat, pentru că nu eram socialist.
Apoi au venit şi i-au luat pe sindicalişti/ Nu am reacţionat, pentru că nu eram sindicalist
Apoi au venit şi i-au luat pe evrei/ Nu am reacţionat pentru că nu eram evreu
Apoi au venit şi m-au luat pe mine/ Şi nu mai rămăsese nimeni care să reacţioneze”, a citat Udrea din poemul respectiv.

„Dacă astăzi mă iau pe mine, mîine pe dumneavoastră, atunci nu va mai rămîne nimeni să spună adevărul”, a spus ea către colegii deputați pe care i-a rugat să n-o lase să fie arestată, ci doar urmărită penal.

Apoi a plecat din Parlament. Și, după ce a aflat rezultatul votului, a postat pe facebook: ”Adevărul a fost suprimat”.

Elena Udrea se consideră nevinovată. Mai mult, nu ea trebuie să-și probeze nevinovăția, ci anchetatorii sînt obligați să-i dovedească vinovăția. E convinsă că e o victimă, că va fi arestată ca o răzbunare a SRI și DNA și că s-a sacrificat pentru adevăr.

Dar, indiferent cîtă nedreptate simți că ți se întîmplă, oare cîtă lipsă de măsură și cît dispreț pentru dimensiunea suferinței trebuie să ai pentru ca să compari arestarea preventivă dintr-o țară UE a anului 2015 cu Holocaustul?!

Televiziunile sînt colorate în galben, de parcă peste tot joacă echipa națională. Este finalul unei lumi care și-a încheiat misiunea disprețului prin ultima sfidare.

 

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 11:39

50, vivi: adica ma acuzi ca te cred? 🙂 Imi faci din asta o culpa?

vivi  •  10 februarie 2015, 11:54

nu e chiar asa,m-am exprimat eu gresit dar cred ca tu stii ce voiam sa spun.puteai sa intrebi si tu,de exemplu,”cand a spus Gadea asa ceva,nu stiam ca are talente actoricesti” sau” chiar a spus Gadea asta”,nu sa spui din prima ca nu ai vazut si nu ai auzit de prestatia lui.oricum nu e asta vreo problema,tu ai relatat totul obiectiv sau cel putin atat de obiectiv cat ai putut fi si pentru asta meriti felicitat.nu trebuie sa fii asa iritat si sa nu crezi ca sunt ironic sau mai stiu eu ce.chiar cred asta ,esti cel mai bun dupa parerea mea

vivi  •  10 februarie 2015, 11:58

in fond Gadea fiind si el pastor a citat dintr-un coleg daca stau bine si ma gandesc

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 12:03

52: nu sint iritat, am si zimbit. Adevarul e ca nu am vazut acea emisiune la care faci referire. Daca Gadea a facut asta atunci a comis si el acelasi lucru pe care l-a facut Udrea in Parlament. Cam ca atunci cind Jurnalul national l-a comparat pe Nastase cu Maniu, doi detintuti politici.

Mos Ene  •  10 februarie 2015, 13:14

Lasa domnisoara, ca si pe noi ne tineti in holocaust de 15+10 ani.

Sorin T  •  10 februarie 2015, 13:36

Tolontan, cine pizda ma-tii o fi fost ma mafiotu care a tinut-o pe asta in palma 10 ani?
Ai putea tu sa te interesezi la colegii de la Hotnews, 22, Dilema, RL, Evz, B1, Adevarul?

Marius  •  11 februarie 2015, 3:18

De la Cain și până astăzi, nici o pedeapsă n-a îndreptat pe cineva!

alexandra  •  12 februarie 2015, 18:42

biata de ea, probabil va intra in istorie ca o victima a politicii, i se va da si titlul de eroina, acum urmeaza sa se planga ca o mananca gandacii http://vorbesteliber.com/gandaci-si-sobolani-in-celula-elenei-udrea/ ne pomenim peste ceva vreme ca va cere si daune pentru conditii ireale

Bogdan  •  12 februarie 2015, 22:28

Altceva in afara de Udrea nu se mai gaseste pe blogu asta?

geo  •  20 februarie 2015, 11:26

Deoarece a comparat Holocaustul cu o cercetare penala pentru savarsirea unei infractiuni discursul e.udrea nu e declaratie politica ci o simpla minimizare a Holocaustului. legea e foarte clara, ce a facut udrea constituie o fapta penala:

Ordonanţa de urgenţă nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii

Art. 2. – În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă:

d) prin holocaust se înţelege persecuţia sistematică sprijinită de stat şi anihilarea evreilor europeni de către Germania nazistă, precum şi de aliaţii şi colaboratorii săi din perioada 1933-1945. De asemenea, în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, o parte din populaţia romă a fost supusă deportării şi anihilării.

Art. 6.
(1) Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului, genocidului, a crimelor contra umanităţii şi a crimelor de război, astfel cum sunt definite în dreptul internaţional, în Statutul Curţii Penale Internaţionale şi în Carta Tribunalului Militar Internaţional înfiinţat prin Acordul de la Londra la data de 8 august 1945, şi recunoscute ca atare printr-o hotărâre definitivă a Curţii Penale Internaţionale, a Tribunalului Militar Internaţional, înfiinţat prin Acordul de la Londra la data de 8 august 1945, a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului Penal Internaţional, pentru Rwanda sau a oricărui alt tribunal penal internaţional înfiinţat prin instrumente internaţionale relevante, a cărui competenţă este recunoscută de statul român, ori a efectelor acestora se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Comentează