Final de epocă: Udrea a comparat situația ei cu suferința victimelor Holocaustului

Acum cîteva minute, Camera Deputaților a avizat cererea DNA de arestare a Elenei Udrea. Cu puțin timp înainte de vot, în discursul fostului ministru urmărit penal s-a petrecut un moment șocant

luni, 9 februarie 2015, 11:22

În speech-ul său, deputatul și-a comparat suferința cu cea a victimelor Holocaustului. Într-un fel, e încheierea logică a ”epocii Udrea”, perioadă definită prin tupeu și prin lipsă de respect pentru ceilalți.

De la tribuna Parlamentului, Elena Udrea a comparat suferința ei cu cea a oamenilor dispăruți în Holocaust. Ea a citat din pastorul antinazist Martin Niemoller, membru al rezistenței.

„Ultima perioadă nu a fost deloc simplă pentru mine, dar am avut ocazia să regăsesc după mult timp unul dintre discursurile şi poemele pastorului luteran Martin Niemoller, unul dintre cei care au făcut o critică profundă intelectualităţii germane care, prin tăcerea sa, a legitimat nazismul”, a spus ea.

„La început au venit şi i-au luat pe socialişti/Nu am reacţionat, pentru că nu eram socialist.
Apoi au venit şi i-au luat pe sindicalişti/ Nu am reacţionat, pentru că nu eram sindicalist
Apoi au venit şi i-au luat pe evrei/ Nu am reacţionat pentru că nu eram evreu
Apoi au venit şi m-au luat pe mine/ Şi nu mai rămăsese nimeni care să reacţioneze”, a citat Udrea din poemul respectiv.

„Dacă astăzi mă iau pe mine, mîine pe dumneavoastră, atunci nu va mai rămîne nimeni să spună adevărul”, a spus ea către colegii deputați pe care i-a rugat să n-o lase să fie arestată, ci doar urmărită penal.

Apoi a plecat din Parlament. Și, după ce a aflat rezultatul votului, a postat pe facebook: ”Adevărul a fost suprimat”.

Elena Udrea se consideră nevinovată. Mai mult, nu ea trebuie să-și probeze nevinovăția, ci anchetatorii sînt obligați să-i dovedească vinovăția. E convinsă că e o victimă, că va fi arestată ca o răzbunare a SRI și DNA și că s-a sacrificat pentru adevăr.

Dar, indiferent cîtă nedreptate simți că ți se întîmplă, oare cîtă lipsă de măsură și cît dispreț pentru dimensiunea suferinței trebuie să ai pentru ca să compari arestarea preventivă dintr-o țară UE a anului 2015 cu Holocaustul?!

Televiziunile sînt colorate în galben, de parcă peste tot joacă echipa națională. Este finalul unei lumi care și-a încheiat misiunea disprețului prin ultima sfidare.

 

Comentarii (60)Adaugă comentariu

rozu  •  9 februarie 2015, 23:47

Se intoarce si Leana lu’ Culae din Scornicesti in groapa de rusine!
Ziua de azi ilustreaza perfect ce a insemnat „iepoca” basista in viata romanilor…

kosacs  •  9 februarie 2015, 23:50

Nu a comparat suferinta ei cu suferinta victimelor Holocaustului. A comparat din perspectiva ei indiferenta cu care a fost tratat acel pastor cu indiferenta unor oameni din jurul ei.

Eu o consider vinovata,(asta e parerea mea) si cred ca va ajunge in puscarie si gratie investigatiei tale care a atras atentia opiniei publice. Stiu ca se acumuleaza destula antipatie pentru unele personaje si e greu sa-ti pastrezi obiectivitatea.

In rest apreciez enorm munca ta. Mult succes in continuare.

Cătălin Tolontan  •  9 februarie 2015, 23:52

2, kosacs: iti multumesc, nu doar in numele meu, dar si in numele colegei mele Mirela Neag.

Insa nu sint de acord cu tine. A comparat tacerea si lasitatea din jurul sau, spui tu, cu tacerea din jurul pastorului in perioada Holocaustului.

Indiferenta fata de nedreptatea care i s-ar intimpla ei nu poate fi raportata, daca ar avea simtul proportiilor si al propriei persoane, la crima atroce impotriva unui popor. La adresa ei nu se comite o crima, ci un proces.

Oricum privim lucrurile, comparatia ei din Parlament marcheaza o lipsa de respect pentru suferinta istorica, de dimensiuni care nu pot fi comparate cu cele ale cazului unui om judecat astazi, in Europa.

Putem fi de acord ca nu sintem de acord pe tema asta.

Acolo unde imi atragi atentia ca pot deveni subiectiv, daca n-am facut-o deja, ai dreptate si-ti multumesc pentru observatie!

Cristi  •  9 februarie 2015, 23:59

Comparatia cu holocaustul este o prostie specifica ei … ori de nervi/frica ori vrea sa agraveze sperand ca iese de la puscarie eroina ceea ce este destul de fals 🙂
@Tolo Pe de alta parte „Mai mult, nu ea trebuie să-și probeze nevinovăția, ci anchetatorii sînt obligați să-i dovedească vinovăția”. Pai cam asa functioneaza justitia democratica, nu? (cand parchetul acuza trebuie sa fi demonstreze)

Anyway felicitari pentru perseverenta!

marius  •  10 februarie 2015, 0:06

Urmează Monica iacon ridzi care, din cate observ, aplica alta tactica, se ascunde în spatele copiilor. Bineînțeles ca și ea este o victima!

QQ  •  10 februarie 2015, 0:10

Daca e nevinovata de sa se roage sa nu fie arestata.

E o manipulare grosolana… A promovat lupta impotriva coruptiei de ce sa-i fie frica de sistemul pe care il cunoaste si l-a promovat.

Dictature LEGII e bine venita! La mai multi corupti la cutiuta.

Bogdan C.F.R.  •  10 februarie 2015, 0:12

Tolontane, ceea ce faci acum se numeste „hybris”.
Si-ti vine si tie randul, sef de tabloid deghizat!

dan  •  10 februarie 2015, 0:16

Sunt de accord co kovacs. Nu e nevoie de un alt Holocaust ca sa citam din poemul respective, care trimite un mesaj universal. Nu mi se pare deplasat citatul daca vrei sa transmit idea respectiva. Si eu consider ca Udrea trebuie cercetata si arestata, in acelasi timp as vrea sa-i dau ocazia sa vorbeasca cat mai mult si sa-i toarne pe toti ceilalalti pe care ii percepe ca tradatori. Ar fi sublime sa arestam mai multe gunoaie cu ocazia asta, chiar daca Udrea va obtine o condamnare mai usoara. Nu as vrea sa fim naivi si sa ne bucuram cu tapi ispasitori, as vrea sa decapitam hidra si sa intram pe un alt fagas, in care oamenii sunt reprezentati correct de alesii lor.

max  •  10 februarie 2015, 0:16

Intr-o lume care glorifica „libertatea de expresie”, holocaustul tinde sa devina unicul tabu. Nimeni nu are voie sa vorbeasca despre el (altfel decit la modul canonic, sau kosher), nimeni nu are voie sa puna la indoiala versiunea oficiala (sub sanctiunea pedepsei cu inchisoarea), si nimeni nu are voie sa-l compare cu nimic. Welcome to the brave new world…

rozu  •  10 februarie 2015, 0:17

Apropo de Ridzi…
Oare, a furat ca sa le duca o paine la gura copiilor?!
NU! Atat ea cat si Udrea au talharit poporul roman!
Astea furau de la buget cand profesorilor si medicilor li se luau 25% din salariul de mizerie, iar pensionarilor li se dijmuia pensia…
Sa nu uiti asta, Cataline!

Costi  •  10 februarie 2015, 0:17

Udrea este doar varful icebergului. Te-a amenintat acum cativa ani ca te va „lucra informativ”. Pe cine are/avea in spate?!

paul.o  •  10 februarie 2015, 0:17

Dle Tolontan , tot respectul pentru ancheta care a avut ca rezultat un cutremur in politica.De cate ori se pune in chestiune probitatea dvs. ca jurnalist , va aparati cu scutul de jurnalist sportiv, -sa vezi doamne , restul nu este de competenta mea.Pe ceilalti oameni din spectrul politic nu i-ati vazut, nici macar nu ati cautat sa o faceti cand au facut magarii similare. Sunt departe de a o apara pe Elena Udrea sau pe cei din jurul ei insa,o intrebare ramane: cu simtul dvs. de observatie politica atat de dezvoltat , chiar nu ati vazut nimic din ce au furat Nastase, Voiculescu, macar in domeniul sportiv ?

florin  •  10 februarie 2015, 0:18

Cate investigatii transformate in dosare penale (si, dupa, in condamnari cu executare) aveti, domnule Tolontan?
Loteria cu Copos, dosarul transferurilor si asta. Trei, nu?
Daca urmeaza Oprescu la rand, atunci trebuie sa va dea astia patalama la mana, sef adjunct la DNA direct 🙂
Discursul doamnei Udrea a fost penibil, dar nu mi-a intrecut asteptarile in materie de tupeu. M-a dezamagit, m-asteptam sa mai dea din casa, dar se pare ca a fost doar strategie mediatica(sau, poate, un semnal ca daca nu i se ofera clementa, spune tot ce stie). Stati sa vedeti la Vosganian tupeu!
Riiidzi, uitasem de Riiidzi 🙂

Sandra  •  10 februarie 2015, 0:29

Se vede treaba ca aceasta persoana nu are rusine de loc.

Dupa ce ai furat milioane si te-ai desfatat pe banii poporului,ai tupeul sa te compari cu victimele Holocaustului? Esti o tupeista care a recurs la toate tertipurile ca sa parvina. Justitia divina te-a ajuns.Karma is a bitch

dan  •  10 februarie 2015, 0:29

Mai adaug ceva. Sunt perplex cand cites anumite comentarii care ii reproseaza dlui Tolontan (un erou dupa mine, alaturi de Mirela Neag) ca nu ataca toata clasa politica din Romania 🙂

E hilar dupa trei investigatii impecabile in care si-a facut mai multi dusmani decat cel care poasteaza reprosul are vecini la bloc, sa-i reprosezi aceluiasi om ca nu a curatat toata tara, eventual sa fi umblat si la economie, reorganizat ministere, etc. Mai binele e dusmanul binelui.

Daca fiecare journalist ar face pe fasia lui ce a facut Tolontan cu rezultatele de rigoare, am fi o Finlanda a estului. Dl Tolontan, sunt impresionat

dan  •  10 februarie 2015, 0:34

Mai e un pic pina la finalul epocii..mai trebuie sa o urmeze si marele barbat de stat (transformat intr-un bunic care isi plimba nepotii) si da este un final al unei epoci intunecate.Sa fim seriosi nu pot sa cred in ruptul capului ca bunicutul nu stia ce face protejata lui asta daca (pt ca iar vreau sa cred ca orice persoana este nevinovata pana la finalul procesului)procurorii vor dovedii toate acuzatiile astea ..cel putin una din cererile de arestare este trasa rau de par una asa si asa una imi pare bine fundamentata si cred ca era suficienta(gala Bute).si inca ceva pe Bute il intreaba cineva ceva? ca sincer nu cred ca nu stie nimic.si ce iar ma enerveaza este ca despre prejudiciu doar se vorbeste dar nu face nimeni nimic sa il si recupereze..ca in cazul Stelu 176 mil de euronu stie nimeni nimic..pai astia stau 3-4 ani la puscarie si apoi sun milionari in euro care nu pot fii atinsi ca si-au platit „datoria” fata de societate..

Brian  •  10 februarie 2015, 0:45

She does not know how people in the Holocaust have suffered, or how it is to live in a paralyzing fear day and night, not to be heard because you can’t talk because of your trauma’s, living constantly in desperecie because you can’t defend your self while you need to tell and show so much to expose the reality, with constant pain in your brains and cardiologic problems. So don’t compare your self with an victim from the Holocaust, because that is a insult to any one who is truly suffering and are not heard.

robert  •  10 februarie 2015, 1:02

….Domnul Tolontan,la fel ca si toti penalii celebri ai Romaniei zilelor noastre…..Nastase ,Voiculescu,BEcali etc…etc. …..doamna Udrea se simte victima cuiva ….Nastase si Voiculescu sunt victimele lui Basescu …Udrea este victima DNA si SIE care si-au dat mina sa ajunga dinsa unde va ajunge in seara acesta…ati vazut un penal al zilelor noastre sa spuna…..da …sunt vinovat ma duc sa imi ispasesc pedeapsa ?….ati reperat un Uli Hoeness in Romania….eu unul nu…desigur doamna Udrea a aPELAT in disperare de cauza la citatul pastorului Niemoller dar cu siguranta nici dnsa nu a crezut cu adevarat ca citatul respectiv are vreo tangenta cu cazul ei.o discreditare a DNA sau SIE in urma arestari doamnei Udrea nu cred ca va avea loc insa.

Enescu George  •  10 februarie 2015, 1:05

Este corecta ideea.Justitia intai trebuie sa faca un proces corect si apoi sa aresteze oamenii.Altfel,nu am nici o incredere.
Este clar.Oricine intelege acest rationament .Chiar si procurorii ,indiferent daca au trecut cinstit prin scoala

tanase  •  10 februarie 2015, 1:15

Domnule Tolontan, ati reusit in cinci ani sa faceti curatenie la varful sportului romanesc.

Ma refer la dosarul transferurilor, la Ridzi si acum ati ajuns la varful politicii romanesti tot plecand de la un eveniment sportiv, Gala Bute.

Va felicit pe dumnevoastra si pe Mirela Neag, cu care faceti cea mai buna echipa de investigatie jurnalistica.

Succes in continuare pentru ca ne-ati castigat toata admiratia

clahar.ro  •  10 februarie 2015, 1:26

poate e udrea e vinovata si trebuia arestata de n ori pana acum.insa nu asa.asta e circ.iar legat de arestul preventiv doua banale informatii:in toate tarile ue arestul preventiv nu e folosit in felul asta, exagerat, pentru fapte peste care au curs deja cativa ani(vezi cazul presedintelui lui bayern munchen sau al fostului sef de la fmi).iar a doua informatie este ca elena udrea si-a comparat suferinta cu cea a evreilor din al doilea razboi mondial poate pentru ca stia ca ss-ul lui heidrich a facut din arestul preventiv cea mai tare arma de impunere cu forta a nazismului si de a anula orice impotrivire la nebuniile lui hitler a oricarui cetatean.
cam asta se intampla acum in tara asta:totul se rezolva cu arestul preventiv fie ca esti pericol public, fie ca nu.asta da justitie!
si ca fapt divers o aresteaza de 3 ori, dar sta pentru toate doar 29 de zile.toate mandatele incep si expira in aceleasi zile.atunci care e rostul triplei arestari?doarme kovesi mai bine?

JohnnyBlade  •  10 februarie 2015, 1:28

@ Bogdan CFR. Se vede ca vii de la impins vagoane. Probabil vrei sa spui ‘hubris’.

Nu ti se pare normal sa se mandreasca omu’ ca munca lui de trei ani incoace are in sfarsit ecou? Bine, probabil mai asteptam inca vreo 3 ani pana intra Nuti la ‘facultate’ dar tot e bine daca ajunge intr-un final unde ii e locul.

gabi  •  10 februarie 2015, 1:40

Acuzatie falsa. Holocaustul se refera strict la exterminarea evreilor.
Pastorul respectiv a vorbit despre cum se instaureaza un regim totalitar prin tacerea complice celor ne-afectati direct de o persecutie. Holocaustul a fost urmarea regimului nazist. Comparatia Elenei Udrea desi un pic exagerata, e corecta pe fond.

Tu ii pui in carca ceva ce nu a zis (ea nu s-a comparat cu o victima a holocaustului), ca apoi sa o acuzi de nerusinare.

vali  •  10 februarie 2015, 1:46

Un simplu raspuns pentru versul trei:

Evreii sunt mereu acolo!!!

Se simte nedreptatita pentru ca altii faceau mai multi bani si nu au ajuns in inchisoare.Nu are decat sa spuna ce stie.Dar nu o va face.

Marian  •  10 februarie 2015, 1:48

Tolontan o fi acoperit, o fi descoperit, nu am incredere intr-un „formator de opinie” excesiv supraplatit ; in dosarul microsoft, din toti hotii enumerati, plateste Udrea (Androneasca nu mai are nici o problema, nici Nica, nici ceilalti…); este o „vanatoare de vulpi” cu tinta politica pentru SRI si procurori ; fost sef SRI ruda cu Ponta (Maior); oare suntem prosti sa inghitim facaturi si jocuri de imagine ?

ion  •  10 februarie 2015, 1:57

I-as dori acestei ipocrite Udrea sa treaca cateva zile doar prin ce au trecut victimile regimului nazist in Germania inaintea celui de al 2 lea razboi mondial. Tupeu, lacomie, nesimtire, ignoranta si incultura sunt „calitatile” Elenei Udrea care a ajuns exact unde ii era locul si cum a si declarat: la stalpul infamiei.

Sa ajungi sa-ti compari situatia penala dintr-o tara europeana din UE in anul 2015 cu situatia tragica a victimilor regimului nazist depaseste orice limita.

Daca avea un gram de decenta ar fi demisionat cum au facut Hrebenciuc sau Mitrea. A aruncat in ochii publicului doar praf, nimic concret de luat in seama. Udrea iese din scena in genunchi cum a si intrat cu ani in urma, cu diferenta ca atunci a fost la propriu. Penibila si patetica Udrea in fata puscariei.

A.D.  •  10 februarie 2015, 2:00

D-le Tolontan,

Daca veti fi vreodata intrebat (oficial) ce parere *ati avut* (si *unde*) despre Invatamantul Democratiei (ori mai rau: despre Democratie insasi), ce veti spune ?

Asta a vrut sa spuna EU despre intelectualitate, cu referire la cazul sau: dvs., ca intelectual, ce ati spus (si *unde*), cand Democratia a venit si a luat, ba Invatamantul, ba Industria, ba Agricultura, ba Resursele Naturale, ba … (stiti dvs. mai bine)?

P.S.

Cititorii dvs. care spera in cinste si corectitudine in Democratie sfideaza pur si simplu datele realitatii: proprietarii nostri nu trec testul, si nici macar n-au avut vreodata intentia. E plina lumea de faptele lor de bine.

G.V.  •  10 februarie 2015, 2:10

Felicitari,dle Tolontan.

Diana  •  10 februarie 2015, 2:49

Mai era una care se compara cu Mandela si altul care zicea ca-i coleg cu Mihai Viteazu. Asa ca, avand si precedente, zic sa nu mai luam chestiile astea ad litteram. A incercat si femeia o metafora sau ce-o fi incercat ea acolo. In rest, mie mi-a placut discursul ei.
Pe de alta parte, nu cred ca e finalul unei lumi. Cred ca e doar iluzia unei schimbari de paradigma in societatea romaneasca. Iar apropo de sfidare si de dispret, povestea asta a Elenei Udrea, duce in derizoriu actul de justitie. Inca o data, asa cum s-a intamplat cu mai toate procesele mediatizate. De ce nu putem avea macar un proces ca la carte, care sa nu lase loc celor 1000 de interpretari si comentarii. Stiti care e partea proasta, ca omul de rand care se uita la tv si vede cate o mascarada de genu asta, are impresia ca asa functioneaza justitia si insitutiile in toate cazurile. De fapt cazurile astea super mediatizate sunt niste curiozitati si, intr-un fel, exceptii. Nu incep acum sa fac o teorie despre a cui e vina si bla bla.
In fine, marea Elena Udrea a fost inhatata, poate pe buna dreptate, poate nu. Asta vom vedea mai incolo. Sunt curioasa cat va tine procesul/procesele aceastei persoane care a fost spulberata de sistem in cateva clipe. Dupa ce, acum 3 luni, aceeasi doamna candida la presedintia Romaniei. Iar garantul era tocmai presedintele in functie. Unde erau probele si graba de a o aresta? Daca, prin absurd, doamna asta castiga alegerile? Nu vreau sa incep cu teoria conspiratiei, nu zic ca sefii aia mari updateaza sistemul de operare. Dar ceva se intampla.

Unul caruia nu i se publica postul  •  10 februarie 2015, 4:04

Tolontan nu raspunde decit celor ce il lauda ,iar criticilor nu le publica posturile pe motive numai de el stiute .Postul meu nu indeplineste nici o conditie , dar absolut nici una, care sa-l faca nepublicabil .Probabil ca moderatorul a primit ordin de la CT sa nu cumva sa publice ceva ce nu-i conform cu regula ( laude la adresa lui ,opinii contrare la ce spune el ,critici la faptul ca asta e. un ziar de sport , totusi ). Parca am fi pe timpul presei raposatului ! Ar trebui ca dl CT sa aplice aici ce crede despre libertatea presei si libertatii de cuvint ,altfel tot ce spune el despre aceste principii nu sint decit demagogie crasa .

dr. b  •  10 februarie 2015, 4:11

Domnule Tolontan,

o lume al carei suporter neconditionat ati fost. V-ar onora daca v-ati asuma acest lucru.

moses  •  10 februarie 2015, 4:30

fata de Varanul care te-a platit si te plateste, Udrea a facut mici gainarii, iar in Parlament s-a comportat ca o printesa. Varanul l-a comparat pe basescu cu Hitler si nu ti-ai mai belit ochii peste cap. Stii ce, eroule? De 15 ani esti platit din banii fostei Securitati. punct.

heming way  •  10 februarie 2015, 4:55

Dle Tolontan cred ca am inteles cu totii cine e/era E.Udrea…V-ati decis sa va stricati talentul numai pe articole despre ea, ma intreb ca in ultima sapt ati scris in fiecare zi cite unu….aveti ceva personal in chestia asta ? care e point-ul in inversunarea asta ca nu prea inteleg..in ziua de azi, cu ajutorul presei orice infractor devine vedeta, sa-i judece si sa trecem la altceva, inteleg frustrarea ca oamenii capabil si cinstiti nu au loc din cauza unora ca ea, dar cred ca ne pierdem prea multa energie, dvs sa scrieti noi sa citim….parerea mea..nicky vacaroiu

Emil  •  10 februarie 2015, 5:05

Eu cred ca de fapt nu si-a comparat suferinta cu victimele holocaustului. Mesajul era de genul „daca voi nufaceti nimic sa ma aparati nici altii nu vor face nimic sa va apere pe voi”. Un apel de tip mafiot in opinia mea facut pe idea ca toti fac acelasi lucru, adica isi umplu buzunarele cum pot mai bine in anii cand sunt acolo.
Cred ca Udrea este Calau si Victima in acelasi timp. Calaul banului public si victima sistemului politic in care a intrat. Orice politician mai mic sau mai mare face la un moment dat cel putin un pic de trafic de influenta. Sistemul este rau si merge din ce in ce mai rau, dar daca media ne arata doar exemplele negative si nu reuseste sa ne arate si sa ne indrume si spre cele putine positive (sper ca mai exisa asa ceva in tara asta), atunci nimic nu se va schimba.

Darie  •  10 februarie 2015, 6:46

Sa;ut Tolo!
Ai un merit in demararea anchetei si sper ca nu esti din cei multi care te bucuri de raul altuia! Initial am fost un ” vizionar” ce a anticipat ca acesti asa zisi corifei ai politicii sau afaceristi de „carton” vor fi condamnati. Semnalul americanilor a fost clar: distrugeti coruptia!
Din fericire pentru noi, cei multi, din popopor, tot ei, cei ce i-am asteptat atatia ani , sunt pe cale sa mai le de o lovitura! Confiscarea averilor! Au ajuns la concluzia ca nu e suficient sa-i lege. Balaurul are mai multe capete si in consecinta, toate trebuiesc taiate!

Sorin  •  10 februarie 2015, 6:54

Aveti o greseala mare in articol: „Mai mult, nu ea trebuie să-și probeze nevinovăția, ci anchetatorii sînt obligați să-i dovedească vinovăția.” Pai asta e principiul de drept al legii, orice om e prezumat nevinovat, nu vinovat dl.Tolontan. Ceea ce spune Udrea aici e singurul lucru corect din tot discursul 😉

Valvalentin  •  10 februarie 2015, 7:01

De fapt, d-na Udrea, folosindu-se de pilda pastorului, ii pune in garda pe colegii ei parlamentari : ii cunoaste ,din interior, le cunoaste matrapazlacurile si ii ameninta ca, in viitorul imediat, pot fi in locul ei. Sa aiba grija cum voteaza !!!
Nu este deloc proasta…doar cinica si razbunatoare. Si disperata…nu s-ar da in laturi de la nimic.

TWEETY  •  10 februarie 2015, 7:23

Salut tuturor!Cataline,recunosc ca la inceput te-am criticat fiindca baga-i politica printre fotbal si celelalte sporturi!acum o seara,doua…am privit la televizor si am vazut atat pupincurism din partea unor ziaristi…de altfel politologi,cu state vechi in istoria de dupa revolutie…..ei facand asta mereu..si ei vroiau sa te impinga sa crezi ce vroiau ei…ca de fapt asta nu ar fi chiar vinovata…ci COLDEA generalul…bleah bleah…si am fost scarbit!unde vreau sa ajung….deci se poate ca un ziarist …sportiv….macar unul…sa nu aiba partituri scrise…sa fie obiectiv…sa nu coboare sau sa urce la comanda…ei..asta m-a frapat la tine!!BRAVO..FELICITARI!!decat un ziarist de la B1..sau DIGI…mai bine un TOLONTAN de la GSP!

altona  •  10 februarie 2015, 7:30

Citatul coanei Nutzi Are o parte ridicola dar si una cit se poate de adevarata si inspaimintatoare pentru multi. Partea ridicola este alaturarea Miemoeller- Udrea. Pastorul a fost saltat pentru credinta, Udrea a fost saltata pentru Bute/Microsoft.Nu prea se aseamana cauzele. Partea amenintatoare este cit se poate de reala: „azi sint saltata eu, mine va fi rindul dumneavoastra”. Aici discutam despre punct ochit, punct lovit sau „gura pacatosului adevar graieste”.

Georgel  •  10 februarie 2015, 7:53

a fost un discurs patetic, cum au mai avut și alții. La fel ca și alții, Elena a trebuit să producă bani și pentru alții, posibil și-a tras și pentru ea, nimic neobișnuit în țara asta. Cât despre paralela Udrea – Ridzi, ultima deși condamnată nua stat o zi arestată, ca egalitate de drepturi ar trebui ca și Udrea să aibe aceeași soartă. Mulți care au vrut banii dirijați de Udrea o urăsc acum și o vor arestată, tocmai pentru că nu le-a dat.
Au trecut 3 luni de când mii de români au fost batjocoriți la alegeri de cei care le-au organizat și aceștia nu au plătit cu nimic. Pe când toată clasa politică din ultimii 25 de ani va fi alături de Udrea, Năstase și Voiculescu ?

‘profesor’  •  10 februarie 2015, 8:40

D-ule Tolontan , n-ati ‘trecut’ la analiza pe text … e drept ca nici stirile din sport nu v-au obligat la astfel de exercitii …nu prea vad de ce v-ati avintat … !

P.C.  •  10 februarie 2015, 9:16

udrea are dreptate !!!!!dar se face ca ea n-a facut parte din acest sistem mafiot statal pe care l-a pus la punct basescu.daca vrem un nou inceput capii sri si dna trebuie sa plece apoi trecerea sistemului juridic actual in cel anglo-saxon cu jurati.sistemul acesta cu jurati va rezolva o mare parte din coruptia existenta.acum poti sa aduci in aparare orice argumente logice si corecte in aparare ,dar daca muschii judecatorului corupt sau presat de procurori ,sri sau oameni politici sa bage la puscarie sau nu(exemplu elocvent:m.basescu face puscarie acasa si munceste ,probabil ca se va trece si la pensie aceasta vechime,nu?”),e hotararea lui.asta-i justitia independenta in actuala Romanie.incepeti lupta pt. schimbarea sistemului juridic actual in sistem juridic cu jurati.

bella  •  10 februarie 2015, 9:35

bravo tolontane! hai ca ti baga varanul ceva in cont!

Tango  •  10 februarie 2015, 9:39

Domnilor nu sunt fan Elena Udrea si nici nu o consider nevinovata dar stiam de mult ca va fi cercetata si eventual arestata! De ce? pentru simplul fapt ca sarit ca o aschie in ochii multora. Stim cu totii ca furtul a deevnit sport national dar Justitia Romana are nevoie de cazuri rasunatoare; hotii cei mai mari prefera sa stea in umbra si numai hotii prosti se dau in spectacol. Am vazut in ultima perioada arestari numai de „celebritati” ai vietii politice romanesti de parca numai ei fura; toti fura dar ei sunt in vitrina. Sigur EUdrea va sfarsi dupa gratii pentru ca rastalmacirea vorbelor este ceva usor si va aduce o lovitura de imagine Justitiei RO. Daca cineva isi inchipuie Justitia ca o Alba ca Zapada se insala amarnic; prin aceste procese rasunatoare ei isi acopera alte marsavii ca doar nu traiesc din salariile mizere de bugetari.Dar mai presus de orice orice Roman doreste recuperarea prejudiciului si mai putin arestarea acestor hoti nemernici.

gigelos  •  10 februarie 2015, 10:01

Madam a facut multi , multi bani , o doare la basca , cateva luni , un an se odihneste , scrie o carte , la revedere . Ne agitam de pomana . Perdea de fum . Daca vedeam ceva confiscari , zeci de milioane , vorbeam , asa o gluma proasta

ROMICA_BUNICA  •  10 februarie 2015, 10:02

De aproape o viata lupti doar pt a vedea la puscarie doua persoane.
Intamplator, aceste doua persoane sunt de cealalta parte a baricadei, ele pe de o parte/ gasca „profesorului” Voiculescu pe de alta parte.
Ne-ai aratat cu degetul doar doua persoane, cand stii ca aproape totul este putred.Pe cand ne vei arata persoane si din tabara opusa. Tu stii foarte bine ce-i acolo.
Iti raspund tot eu:niciodata! justitie, dar pana la un punct.
Tot faci trimitere la Europa anului 2015. Eu nu cred ca esti naiv. Iti poate spune insa Radu Moraru cum sta treaba cu serviciile.

Miles  •  10 februarie 2015, 10:36

Va faceti de ras ori de cate ori iesiti din domeniul d-voastra.
a. Ceea ce a facut Udrea nu se numeste comparatie per se, ci analogie. O analogie este doar o asemanare, o corespondenta intre doua situatii, magnitudinea acestora nu trebuie sa fie egala (si de cele mai multe ori nu este egala). Important este substratul, nu magnitudinea.

b. Asa cum a subliniat cineva mai devreme, ea nu trebuie sa isi demonstreze nevinovatia, nu asa functioneaza un stat de drept. Procurorii trebuie sa ii demonstreze vinovatia, d-voastra ati dat o importanta mana de ajutor in acest sens.

Sunteti mult mai placut cand prezentati fapte in mod sobru, obiectiv.

vivi  •  10 februarie 2015, 11:12

Catalin,cand Gadea a recitat tot la fel de teatral,ba chiar cu mai mult talent,acelasi citat din pastorul german,in context cu arestarea lui Voiculescu n-ai scris nimic.Normal ca acesti oameni care compara tragedia Holocaustului cu lucruri ce li se intampla lor dau dovada unui tupeu dus la extrem dar puteai sa amintesti si prestatia artistica a lui Gadea din emisiunea lui daca erai corect pana la capat

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2015, 11:20

48, vivi: de zeci de ori am fost critic cu antena 3. Observa, te rog, ca A3 nici nu pomeneste care e echipa de jurnalisti care a pornit Gala Bute. Episodul pe care-l pomenesti tu nu l-am vazut, pur si simplu.

Iti amintesc inca ceva. Cind A3 se vaita ca Voiculescu a fost inchis politic, eu am spus ca verdictul justitiei este sacru.

vivi  •  10 februarie 2015, 11:32

iti citesc aproape toate editorialele si stiu ca i-ai criticat de mai multe ori ceea ce mi s-a parut un fapt de presa iesit din comun in situatia ta..stiu si ce ai spus de Voiculescu dar eu ma refer strict la chestia cu citatul.faptul ca tu spui ca nu l-ai vazut sau nu ai auzit a doua zi eu nu pot insa sa-l cred.de altfel se observa si din raspunsul tau catre mine.daca tot nu-l vazusei puteai sa-mi pui la indoiala spusele.eu nu spun ca esti de partea lui Gadea fiindca stiu ca nu este asa.am vrut doar sa-ti atrag atentia ca sunt si in trustul vostru oameni de teapa elenei udrea

Comentează