Viața la țară 2.0

Conform DNA, filiera mitei în Gala Bute a fost: MDRT - Gărdean - Lungu - Breazu - Udrea. Povestea lui Tudor Breazu, noul nume de pe listă

miercuri, 11 februarie 2015, 6:57

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

UPDATE:  Aseară, România TV m-a întrebat ce se va întîmpla în cazul în care se confirmă informația lor, potrivit căreia DNA a stabilit o legătură între mita Elenei Udrea luată de la Pescariu și Traian Băsescu. ”Dacă cetățeanul Traian Băsescu va avea probleme cu justiția, asta este proba că președintele Traian Băsescu a făcut un lucru esențial în mandatul său”, e ceea ce cred.

Nu am nici un motiv să-l apăr pe fostul președinte. Atacul său la adresa noastră în Gala Bute a fost nedemocratic și nedemn pentru un șef de stat. Iar ce s-a întîmplat în culise împotriva noastră nu va rămîne așa. Dacă sîntem civilizați, nu înseamnă că sîntem uituci. Nici un ziarist nu trebuie să mai pățească așa ceva! Se pregăteau să ne aresteze în toamna lui 2014 și nu e nici o exagerare și nici o victimizare în afirmația asta. Avem mărturii. Amintiți-vă cum se regrupaseră lîngă Bica toți cei care o spălaseră pe Udrea plus ce mijloace aveau la dispoziție ca să oprească naiba acest dosar pitic față de miza candidaturii la prezidențiale! 

Procurori șefi din DNA erau pensionați peste noapte din Gala Bute, la un urlet al Cotroceniului, ce mare rahat era să compromiți niște jurnaliști?! I-am răspuns atunci președintelui prin care vorbea, de fapt, Udrea că [subliniere]justiția va arăta oamenilor cine are dreptate[/subliniere]. Iar justiția a început să vorbească în Gala Bute și în alte dosare ale protejatei sale.

Dar asta nu mă poate împiedica să fac următoarea observație: niciodată, pe vremea lor, Ion Iliescu sau Adrian Năstase nu și-ar fi pus problema  să fie abordați de justiție la cîteva săptămîni după terminarea mandatului. Eventuala înfrîngere în justiție a cetățeanului Băsescu înseamnă o victorie pentru președintele cu același nume 

Tănase Scatiu ar fi roșu de invidie, ca un curcan mărgelat

Tudor Breazu este arendașul digital al mileniului trei. La 40 de ani, conduce o bucată zdravănă de pămînt și domenii valoroase pe net. Tudor Liberiu Breazu administrează terenul de 350 de hectare de la Nana, pus la comun de Elena Udrea și Ioana Băsescu, dar și ”domeniile de internet care conţin numele Elena Udrea şi al mai multor mărci pentru diferite mişcări politice asociate cu aceasta”, spune judecătorul Curții de Apel București care a analizat cererea arestării lui.

Tudor se ține tare

Reținut de DNA pentru complicitate la luare de mită, Breazu nu recunoaște nimic. El susține că suma de 50.000 de euro, pe care procurorii o numesc mită, este ceea ce indică actele: un comision pe care i l-a plătit Ștefan Lungu, alt apropiat al lui Udrea și consilier al ministrului.

De ce i-a dat Lungu banii lui Breazu? Pentru că Breazu i-ar fi indicat lui Lungu o bună afacere imobiliară. Dus în fața instanței, Breazu a ținut-o pe a sa. Procurorii DNA și-au menținut și ei versiunea. Judecătorul face două observații:

1. Comisionul de piață al agențiilor imobiliare este de aproximativ 2%. Ca să atingi un comision de 50.000 de euro, tranzacția ar fi trebuit să fie uriașă.

2. Suma se acordă dacă se face efectiv tranzacția, or în acest caz ea nu s-a concretizat.

Magistratul concluzionează: ”În acord cu Parchetul, judecătorul reţine că inculpatul Breazu Tudor Liberiu a cunoscut caracterul fictiv al operaţiunilor în baza cărora a încasat sumele de bani de la L.Ş., precum şi beneficiarul acestora”. ”Beneficiarul” despre care vorbește judecătorul ar fi, conform DNA, Elena Udrea.

tudor
Tudor Breazu si Ana Maria Topoliceanu

Dragonul banilor

L.Ș este Lungu Ștefan. Datele, cifrele și numele nu apar în decizia Curții de Apel București, iar procurorii țin secret cazul lui Breazu, ca pe o lovitură decisivă, dar Gazeta a reconstituit faptele din alte surse.

Filiera a fost următoarea. Adrian Gărdean (1) a primit bani de la Ministerul Dezvoltării. Zeci de milioane de euro în total. 30 de milioane de lei numai pe finalul lui 2011. Mai departe, afaceristul a livrat bani lui Rudel Obreja (2), dar și lui Ștefan Lungu (3).

 

Potrivit magistraților, mita era sacră: din plățile făcute de Ministerul Dezvoltării sau de autoritățile subordonate, 10% reveneau unor ”persoane din conducerea instituțiilor”. Pe filieră, Lungu a pasat o parte lui Tudor Breazu (4): 50.000 de euro. DNA susține că, de aici, suma mergea către Elena Udrea (5). Știu cam mulți oameni ca să fie un secret. Numerele 1 și 3 l-au dat în gît pe numărul 5.

Traseul a fost conceput

intenționat lung și firidat. Dragonul banilor se ondula din cameră în cameră, din contract fictiv în contract fictiv și fiecare rupea cîte un solz.

Pe ruta aurului apar atît oameni din minister, cît și outsideri bine plasați, cum e Tudor Breazu. Ei au un element comun. Sînt apropiați de Elena Udrea, cea care, conform mărturiilor funcționarilor, aproba toate plățile.

Generația YUP cu mandat de arestare

De ce e nevoie și de ”stranieri” din afara MDRT? Pentru ca sistemul să fie nedetectabil și să pară că se derulează acțiuni comerciale firești.

”Pentru a îngreuna stabilirea unei legături între firmele care executau lucrările şi beneficiarii faptelor de corupţie, se realizau transferuri repetate, în baza unor operaţiuni fictive de consultanţă, deşi serviciile nu erau în realitate prestate”, constată judecătorul, îmbrățișînd versiunea acuzării. Magistratul de la Curtea de Apel nu stabilește vinovății, că nu judecă pe fond, ci vrea doar să vadă dacă e necesar ca Tudor Breazu să fie arestat 30 de zile.

Breazu este un personaj de film. Cînd era tînăr băcăuan s-a combinat cu Maria Apostol, cea care avea să devină mîna forte a imaginii ProTV. Actualmente, Apostol, care are o cotă profesională ridicată, face același lucru pentru Antena 3. Propulsat amical și politic, Breazu capătă un compliment național de băiat bun.

Tudor apare pe ProTV la ”România, te iubesc” în octombrie 2010, dar și de un 1 Decembrie, Ziua României și a postului. E prezentat drept exponent al generației merituoase. Generația YUP. Tănase Scatiu fucking YUP!

Împreună cu Topoliceanu

Vechilul modern intrase deja în anturajul Elenei Udrea și în viața de noapte a Bucureștiului. E cool și excentric deopotrivă, fără prejudecăți și complexe. După cum dezvăluie încă din 2010 Kamikaze, Tudor devine partenerul de viață și imobiliar al Anei Maria Topoliceanu.

Topoliceanu este, la rîndu-i, prietenă bună cu Udrea. Au împărțit primii ani de avocatură. Ea apare drept unul dintre cele trei personaje ale filajului de la Paris.”Prezența lui Topoliceanu în filaj nu e întîmplătoare”, a afirmat o sursă  a ziarului, dar fără să detalieze ce Dumnezeu înseamnă asta. Și să nu uităm: Topoliceanu a fost șefă a Companiei Naționale de Investiții. Prin ea au curs nenumărați bani.

Afaceristul Adrian Gărdean pătrunde și el în peisaj în mandatul lui Udrea. Este unul dintre oamenii de încredere care întoarce bani unde trebuie. Firme bumerang sînt mai multe, dar pe Gărdean te poți baza. Numai că, ajuns în fața procurorilor, milionarul din Valea Jiului a început să vorbească. Și el, și Lungu au povestit procurorilor cine e destinatarul final al banilor. S-au spovedit pe larg.

30 de zile de arest poate primi Elena Udrea

Nu e cazul lui Tudor Breazu. Administratorul încrederii Elenei Udrea a primit de la judecător 30 de zile și continuă să rămînă fidel propriei variante a faptelor. Băiatul plecat din Moldova și sedus de modul de viață al bogaților unei țări corupte așteaptă în celulă.

Poate că ușa se va deschide. Se vor revărsa cîntecul cocoșilor de la Nana și ritmul marilor cluburi. Deocamdată însă, cea care a cîntat acum o săptămînă, ca invitată de onoare în teambuildingul de la munte al unei televiziuni, a fost Elena Udrea. A cîntat bine.

De aseară, după ce a părăsit în cătușe sediul DNA, muzica i s-a dat mai încet.

„Prezența lui Topoliceanu în filaj nu e întîmplătoare”sursă GSP

Comentarii (91)Adaugă comentariu

sundance kid  •  11 februarie 2015, 7:21

” Eventuala înfrîngere în justiție a cetățeanului Băsescu înseamnă o victorie pentru președintele cu același nume”

Basescu a presimtit ce va urma dar a fost un las . Cred ca era in stare de orice pentru prietena sa indiferent de consecinte. Daca iti mai amintesti anul trecut in vara atunci cind un nou val de magistrati se pregateau ” sa intre in paine ” a tinut un discurs patetic as zice unde a varsat si citeva lacrimi afirmind ca daca el insusi nu a respectat legea si va ajunge in fatza unui complet de magistrati in spetza cei de acolo sa fie condamnat daca e gasit vinovat .

Andrei Cozma  •  11 februarie 2015, 7:31

Chiar si pe saiturile de sport vad numai politica?! Du-te omule la un ziar care se ocupa de politica. E gazeta sporturilor. Sau ati uitat ?

re  •  11 februarie 2015, 7:56

Sunt pline televiziunile de „profesionisti”…

Luca  •  11 februarie 2015, 8:04

Ori e justitie independenta, ori e justitia lui Coldea. Hotarati-va odata basistilor!

moses  •  11 februarie 2015, 8:06

da, ma, Tolo, dar uite ce zice colega Mungiu-Pippidi:

Şi câtă vreme nu sunt ca la Antena 3, adică chiar pe banii urmăriţilor penali, ne trebuie şi o presă şi o societate civilă care ţin ochii pe anticorupţie şi sunt critici faţă de ea.

tu esti pe banii puscariasului Voiculescu, nu?

mariuss72  •  11 februarie 2015, 8:11

Domnule Tolontan, cu tot respectul pe care vi-l port, sub numele dumneavoastra scrie „jurnalist gsp”, gsp fiind un ziar de SPORT. Cei mai multi dintre cititori intra aici pentru informatii si analiza din lumea sportului, nu despre politica. Cred ca v-ati putea folosi foarte bine maestria jurnalistica pentru a investiga si demasca personajele corupte care ne-au ruinat fotbalul si sportul in general. Va multumesc.

doina  •  11 februarie 2015, 8:38

mi-e jena de jena celor care l-au sustinut pina in pinzele albe pe basescu si penala lui, unii chiar si acum mai fac asta fara reserve! mi se pare ca si ei sint la fel de vinovati ca cei doi pt ca si-au pus la bataie credibilitatea pt doi infractori penibili. ce trist! n-au reformat nimic au facut totul ca sa le fie lor bine. lor si familiilor !

n-am sa uit imaginea cu eba pupata slugarnic de ridzi si udrea, dar si de preacinstitul boc dupa europarlamentarele din 2008.

Vasile  •  11 februarie 2015, 8:43

Dupa parerea mea semnul Elenei care a provocat „dilema nationala” a fost facut pentru cineva din inchisoare sau cineva la care nu putea ajunge altfel semnul!

doina  •  11 februarie 2015, 8:43

ps: am vazut si eu reportajul cu breazu asta la vremea respectiva si ma simteam ca o proasta: ce nu fac eu bine oare ? muncesc 12 ore (uneori chiiar 14! nu ma pling) si nu am asa vitalitate, success si pofta de viata ca acest tinar?

la vremea aia luam de bun ce livrau si evazionistii de la pro.

emisiunea era facuta parca sa te simti un neispravit in comparatie cu papagalii astia!

mihai  •  11 februarie 2015, 8:53

Un celebru prezentator de stiri din America a fost suspendat 6 luni dupa ce a mintit ca un elicopter in care se afla in Irak a fost atacat cu lansatoare de rachete. Ce se intampla la noi cu cei de la Antena 3, B1, Romania TV, Realitatea care zi de zi isi bat joc de poporul roman prin cele ce spun pe post, dovedite de multe ori minciuni si intocsicari? De ce un ziarist considera ca are dreptul sa afirme orice , fara a raspunde pentru idioteniile spuse sau scrise iar in compensatie orice referire la adresa faptelor unui ziarist sunt taxate atac la adresa presei? Gala Bute a ajuns prin abordarea lui Tolontan sa amestece lucrurile bune cu cele de natura infractionala. Asa se ajunge logic ca orice om cu scaun la cap sa nu mai organizeze nimic prin intermediul statului. Si vom avea manifestari, cu adevarat importante, cam 1 la 20 de ani. Pentru asta romanii sunt recunoscatori! Sa fim intelepti! Ce naste din pisica… deontologi se proclama!

yos123  •  11 februarie 2015, 8:58

Sunteti ziar de sport sau ce? PS: asta o numiti justitie? Oricum nu i se ia la niciun corupt banii asa ca e praf in ochi. In concluzie, mai lasa-ti abureala si scrieti de sport, tu tolontane cred ca esti i extaz ca a luat’o pe udrea! nu?

Georgel  •  11 februarie 2015, 9:06

la fiecare ales arestat sau condamnat sunt cel puțin 100 mafioți liberi. Mă uitam mai devreme pe Prima TV unde spunea despre dosarul vameșilor șpăgari. Foarte puțini condamnați, circul televizat foarte mare. Și mai repet afirmația lui Kovesi: doar 5 % din banii jefuiți sunt recuperați de stat (după ani în șir de procese). D-le Tolontan, v-ați lăudat investigațiile. Chiar credeți că cei de la putere sunt interesați de arestarea politicienilor ?

Cristian  •  11 februarie 2015, 9:15

Este incredibil! Deci in eventualitatea ca Traian Basescu ajunge dupa gratii, domnul Tolontan concluzioneaza aceasta ca rezultat al unei virtuti, nicidecum ca expresie a unui comportament penal la nivelul suprem al statului!
„Win/win” pentru Basescu: ramane un cavaler al dreptatii indiferent de faptele sale. felicitari pentru logica!

re  •  11 februarie 2015, 9:19

La Rahova va functiona un fel de „Guvern in exil”…:)
Mandat cat mai lung…

mihai  •  11 februarie 2015, 9:20

Dle Tolontan,
Felicitari pentru investigatii, ati avut dreptate.

N-ati inteles insa ca basescu nu are nici un merit. Daca justitia era independenta, nu era nevoie de voi si aceste lucruri se aflau de mult timp.

Meritul vostru este ca ati obligat procurorii sa lucreze (unii dintre ei, altfel s-ar fi musamalizat totul. Va dati seama cate alte lucruri s-au mai intamplat si au fost ascunse.

Concluzie: In ultimii 10 ani nu s-a reformat nimic atata timp cat se merge pe ideea – incalta-i pe ai lor si protejeaza-ne pe noi clica basescu.

dan  •  11 februarie 2015, 9:46

O tara condusa de mafioti. Chiar am crezut ca am evoluat in mandatul lui Basescu. Doamne, cat m-am inselat!
Succes in continuare

make  •  11 februarie 2015, 9:47

Domnule Tolntan, dati inainte ! Lasati-i pe cei care va critica pentru ca vezi Doamne trebuie sa va ocupati NUMAI de sport.

Banii furati de acesti mafioti trebuiau sa finanteze si sportul, printre altele.

Faptul ca sunteti un iconoclast si va luati de TOTI, de la Voiculescu-patronul la Udrea-Basescu-Ponta arata ca sunteti echilibrat. Hotii nu au culoare politica. Toata sleahta asta raspandita in partide diferite arata ce fraieri suntem si cum punem botul la vrajeala lor, votandu-i intr-o veselie de fiecare data. Cred ca ar trebui cumva sa va ganditi ce putem face sa dispara actualul sistem de partide, de vot, de bagare in fata. Poporul e prost, e naiv, e needucat, e incult. Aici trebuie facut ceva, sa le deschideti ochii tuturor, sa constientizeze cloaca in care suntem. Eu nu am ideie ce se poate face, dar sigur mai exista oameni cu idei.

ghita  •  11 februarie 2015, 9:49

Pe cand o ancheta privind cumpararea de publicitate de catre Eximbank la meciul Romania Grecia transmis la Romania TV cu participarea liderilor USL pe post de comentatori sportivi.

Robert_Vulcan  •  11 februarie 2015, 9:51

Mai poti sa scrii? Mai ai cuvinte in tine? Cred ca n-ai mai scris atat de mult in asa scurt timp de la Bac 🙂 Respect! Mult succes in continuare si asteptam si urmatoarele anchete, pacat ca cele cu Oprescu le-ati oprit cam in gard.

mrnb  •  11 februarie 2015, 9:58

Bravo pentru anchete! Restul….adica parerile dvs pozitive, de azi despre rolul lui Basescu, sau de ieri despre personaje gen Macovei, Nicusor Dan, Plesu-Patapievici-Liiceanu sunt discutabile, dar nimeni nu e perfect, pacat numai că le expuneti in cadrul unui ziar de sport!

PS. Ce tare că Mircea Badea se oftica referitor la meritul dvs in ancheta Bute. Acum cica Jurnalul a fost primul. Săracul la fel a facut si cu Antonescu.

ROMICA_BUNICA  •  11 februarie 2015, 10:01

Catalin, cred ca este cazul sa raspunzi la comentariile 2,5,6 si 11.
A ajuns Tudor Breazu sa fie mai important decat Hagi, intr-un ziar de sport.

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 10:04

13, cristian: este corect argumentul tau. Dar daca presedintele a avut un comportament infractional, el va plati pentru asta. Numai ca posibilitatea ca un fost presedinte sa plateasca legal s-a intimplat in mandatul sau.

5, moses: nu sint de acord pe tema aceasta cu Alina Mungiu. Antena 3 nu traieste pe banii lui Voiculescu, asa cum scrie ea. Antena 3 isi ia banii din piata libera si asta e usor de confirmat prin audienta. Incasarile din publicitate ale Antenei 3 sustin o televiziune de stiri, nu ca s-ar lafai media in Romania, dar o pot sustine fara probleme!

Ca nici mie nu-mi place Antena 3 pentru ca face propaganda, asta e altceva.

Dupa cum iarasi e altceva faptul ca, dincolo de propaganda, A3 a facut dezvaluiri multiple pe care azi justitia le confirma.

Stiu ca e enervant sa incerci sa vezi lucrurile asa cum sint, nu cum convin in functie de preferinte, mai ales intr-o tara atit de segmentata, dar acesta mi se pare ca e adevarul complex: A3 e o companie stabila financiar, cu un comportament propagandistic, dar cu dezvaluiri importante facute de jurnalisti buni.

rozu  •  11 februarie 2015, 10:13

Cataline,

faci prinsoare ca Maica Elena scapa cu pedeapsa fara executare in ambele spete?! Si vor ramane sa faca parnaie f r ai er ii de la [1] la [10], sarind cifra [5].
In procesul lui Mircea Basescu, face puscarie tot neamul Mondial iar el este bine merci in port la Constanta, aduna tainul… Si el tot cu suspandare va lua, ca Huidu! S’au altfel spus, batista pe tzambal si gura lumii cu dintii rupti…

Daca ai cumva impresia ca influenta lui Base asupra DNA si Justitiei a incetat sa mai existe, te inseli amarnic. Vom observa, cat de curand, ce a urmarit Iuda cu aceste dosare si arestari. De asemenea, cu aceeasi ocazie, vom intelege si ce a insemnat gestul Elenei din plenul parlamentului…

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 10:17

23, rozu: vom vedea, asta spunem dintotdeauna. Noi avem incredere in justitie. Sintem de un optimism paranoic, adica un optimism in interiorul caruia ne uitam mereu in jur ca sa vedem daca lucrurile se misca.

15, mihai: nu e doar meritul presei. Multi oameni au muncit la aceste cazuri: procurori, ofiteri, oameni din diverse structuri de informatii, judiciaristi, inspectori DLAF. Ar fi incorect sa ne batem cu pumnii in piept spunind ca noi sintem creatorii dosarului Gala Bute. Nici vorba!

Mihai  •  11 februarie 2015, 10:18

Felicitari pentru investigatie. Totusi, chiar daca sunt sigur ca momentan ruleaza audienta, investigatia voastra a cam luat sfarsit si greutatea a trecut acum de la jurnalisti la procurori si judecatori. Trebuie sa recunosti ca toate informatiile astea nu mai sunt investigatie, sunt stiri. Sau investigatiile procurorilor. Deci, as recomanda sa treci la un nou caz. Sigur sunt destule subiecte. Inceputul e extraoridnar, dar mai e pana la nivelul unui Gary Webb.

Milici Vladimir  •  11 februarie 2015, 10:23

Băsismul boală grea , incurabilă pentru unii precum Tolo .
Dictatorul paranoic , mariner , îmbârligător şi turnător de profesie , dimpreună cu o procuroare comunistă , Luisa Mandravela , sau cam aşa ceva au schimbat regulile , numind numit politic şi discreţionar şefii unor instituţii esenţiale – CCR , CSM , ÎCCJ , CA , DNA , DIICOT , parchete , ANI , SRI , SIE şi ceilalţi ascultători.
Sistemul bine coordonat a funcţionat ceas , sub umbrela unor lozinci aiuritoare- JUSTIŢIE INDEPENDENTĂ , STAT DE DREPT etc.-susţinute frenetic de propaganda băsistă , bine finanţată de interlopi alimentaţi de la buget.
În plus , toate slugile de mai sus au beneficiat de salarii enorme , başca tot felul de sinecuri şi medalii pentru SERVICIU CREDINCIOS!
După buluceala din 16 noiembrie , oportuniştii slugarnici au făcut pasul la ofsaid , trecând , cu arme şi bagaje , în slujba noilor stăpâni , din spirit de slugă şi instinct de conservare.
Culmea băsismului e să-i găseşti merite Marelui Cârmaci reformator tocmai acum , când castelul de cărţi al megacorupţiei băsiste , se prăbuşeşte angrenând implacabil pe şeful naţional al clanurlor interlope –de partid , familiale şi ţigăneşti ; recunoaşteţi personajul , îi plăcea mult să se autointituleze ŞEFUL STATULUI.
Nimic despre puţinele adevăruri ale disperatei coana Nuţi , din care esenţa e că SUNTEM încă CONDUŞI şi MONITORIZAŢI de SECURIŞTI. !

Viața la țară 2.0 | România curată  •  11 februarie 2015, 10:58

[…] Citește continuarea pe Tolo.ro, dar și care a fost răspunsul lui Cătălin Tolontan, întrebat as… […]

dana  •  11 februarie 2015, 11:00

M-am saturat sa tot aud de meritele lui Basescu in reformarea justitiei si a SRI. El a venit la putere de brat cu Udrea, Cocos, Videanu etc. Ani de zile s-a batut cu penalii din partea cealalta a taberei politice. Dar eram o tara UE si NATO si a fost obligat sa ia niste masuri. D-abia prin 2011 am vazut arestarile acelea din vama. Ma intreb, daca ar fi ajuns presedinte Mircea Geoana in 2009, nu ar fi fost obligat, in baza acestor doua organizatii din care facem parte, sa faca si el aceste reforme? Basescu a fost presedintele unei tari intrate in UE si NATO, intr-o perioada in care informatiile si opiniile circula mai usor si nu- si mai permite nimeni sa faca orice.
Mociornita il lauda ca pe vremea lui si a pdl s-au facut retrocedarile si ati vazut cum a fost cu retrocedarile.
Condamnarea comunismului? Curaj? Da, ce sa zic! E usor la adapostul NATO si UE si cand poporul roman deja isi stabilise clar optiunile pro occidentale. Cu cine a fost curajos? Cu Vadim?
A dovedit, pur si simplu, o abilitate extraordinara de a aduce faptele tot timpul in favoarea sa.

cei7pitici  •  11 februarie 2015, 11:00

Noi am fost mereu alaturi de voi doi si am avut incredere pentru ca am simtit buna credinta a voastra in modul cum ati derulat aceste investigatii jurnalistice. La fel cum am simtit din ce directie au venit atacurile marsave la adresa dumnevoastra. Chiar meritati sa fiti un ziarist bine platit.
Bafta in continuare

Dezvăluirea lui Tolontan: Se pregăteau să ne aresteze în 2014 | Despre posibila implicare a lui Traian Băsescu | Reporter Virtual | Portal  •  11 februarie 2015, 11:02

[…] Textul integral, aici. […]

Steward  •  11 februarie 2015, 11:49

Am si eu o intrebare simpla:
De ce nu se vorbeste despre cresterea pretului combustibilului si se arunca in fata „prostimii” pe toate posturile, tot felul de scenarii cu drumul mitei.
Din 24 ianuarie cand pretul motorinei era 4,99 lei, astazi a ajuns la 5,25?

Dan  •  11 februarie 2015, 12:10

Domnule Tolontan, pentru o argumentare solida aveti nevoie de premise adevarate. Introducand premise false (sau nedemonstrate ca fiind adevarate – presupuneri) in rationamentul dvs. este posibil sa obtineti concluzii adevarate, dar argumentarea este subreda. Nu va banuiesc de rele intentii, dar felul in care va prezentati concluziile nu este corect, nu fata de dna Udrea, ci fata de societate, de banul public, de adevar. Spuneti dvs. ceva in articol (fiecare rupea cîte un solz), dar grosul banilor s-a pierdut pe drum. Hai sa observam ceva: ministerul a platit pentru Gala Bute aproximativ 2 milioane de euro. Cat a ajuns la dna Udrea? Doar „beneficiul” de imagine? Apoi, pe cealalta filiera (fiindca de fapt e un alt caz – „Schi in Romania”): „Adrian Gărdean (1) a primit bani de la Ministerul Dezvoltării. Zeci de milioane de euro în total. 30 de milioane de lei numai pe finalul lui 2011. Mai departe, afaceristul a livrat bani lui Rudel Obreja (2), dar și lui Ștefan Lungu (3).” Spuneti ca banii au ajuns la administratorul dnei 50000 de Euro, iar la doamna cat? Oricum ceva mai putin. Doar atat din zeci de milioane? Restul? Doamna trebuie sa plateasca pentru tot ce a facut ilegal (pentru 1 ban primit sau cheluit nejustificat, pentru trafic de influenta, pentru incompetenta, pentru orice s-ar demonstra ca a gresit). Dar atat timp cat lucrarile sunt de proasta calitate sau neterminate dar achitate, cat timp din banii aferenti unei investitii castiga toata lumea, de la constructor pana la ministru, cat timp pentru a obtine toate avizele, acordurile, autorizatiile necesare trec luni sau ani atunci trebuie sa recunoastem ca e vina societatii ca a creat un astfel de sistem. Inclusiv sau mai ales vina celor responsabili, adica a doamnei si a altor decidenti. Si retineti: ceea ce noua ni se pare incorect si necinstit s-ar putea sa fie legal. Asadar, feriti-va de concluzii, nu aveti inca (poate veti mai cerceta) premisele ca sa puteti face o argumentatie solida incat sa puteti concluziona. A creat doamna Udrea un astfel de mecanism incat sa ajunga la administratorul dansei doar 50000 de euro?

Nicoleta  •  11 februarie 2015, 12:20

cand te gandesti ca japita asta a fost ministereasa, vai de capul nostru,de popor mai vad pe aici si infiltrati care de care mai curcan se da,…astia sunt votantii parazitilor…

ei nu mai gandesc de spalare de bani, coruptie,pe ei ii doare ca Tolontan eplatit de X,Y,Z

fotbal  •  11 februarie 2015, 12:22

ce poze tari! era sa te intreb dar nu te mai intreb. beeeton poze!

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 12:30

32, dan: E adevarat ce spuneti. Ceea ce noua ni se pare ilegal sau necinstit, poate fi legal. De aceea justitia nu se plebisciteaza.

Daca a creat Elena Udrea un mecanism atit de putin profitabil pentru ea? Procurorii asta spun, dar trebuie sa dovedeasca.

George  •  11 februarie 2015, 12:33

„Eventuala înfrîngere în justiție a cetățeanului Băsescu înseamnă o victorie pentru președintele cu același nume.”

Deci, Catalin, nici in ceasul al 12-lea nu arunci farfuria cu rahat.. Esti obiectiv si corect pana intr-acolo unde nu mai esti 🙂 Singura victorie a lui basescu a fost timp de 10 ani asupra romanilor. ATAT. El nu a fost niciodata presedinte, ci un golan portuar si un proxenet politic.

Udrea si Basescu sunt infractori de alaltaieri, de si-a amintit DNA abia acum de ei?? Sau de fapt DNA incearca sa se reabilitieze si sa se credibilizeze in ochii oamenilor, dupa ce timp de 10 ani l-a slujit pe basescu, arestandu-i adversarii?

Sincer, nu te inteleg absolut deloc.. felicitari pentru investigatii, dar fara suparare, daca nici acum nu esti capabil sa te bucuri de roadele muncii tale, atunci traiesti degeaba

sile  •  11 februarie 2015, 12:39

Pozele impreuna cu informatiile prezentate fac toti banii. Si nu cred ca s-au terminat surprizele. Udrea a crezut ca daca este „sursa alternativa de informatii a presedintelui Traian Basescu” se poate pune cu SRI, care cred ca a strans saci de dovezi despre ea. De data asta tin cu SRI!
Bafta Tolo

sile  •  11 februarie 2015, 12:43

Am uitat sa-ti spun ca investigatia Gala Bute poate fi declarata investigatia cea mai tare din ultimii ani din presa romaneasca.

pawn  •  11 februarie 2015, 12:56

continuand glumele strazii, care sugereaza ca dosarul in care musai udrea ar trebui sa apara e cel al asistentelor tv acuzate de prostitutie, as spune ca udrea si ridzi au totusi un merit; pentru cauza femeilor din romania, ele au demonstrat ca ele, femeile romance, ar trebui sa se vanda de la cateva milioane de euro in sus si sa nu mai cada pe spate la orice italian burtos care le scoate in club pe banii lor.
stiu, ce scriu are mai mult conotatie misogina decat feminista…
revenind la caz: comentariile serioase vad ca au inceput sa constate cu tristete halul delabrarii in care a ajuns romania dupa 10 ani de basexu. ca dupa 25 de ani de ceausescu. aceleasi contramodele propuse ca exemple sociale, oameni de a caror strivire nici nu te mai poti bucura. te bucuri cand strivesti un gandac negru, gras si uleios in bucataria ta?… si cand te gandesti cat a durat repararea tesutului social dupa ce a cazut ceausescu?
pentru ce? ca s-o luam din nou de la capat.

Dan Tolontan  •  11 februarie 2015, 12:59

Catalin,

Dupa ce irosesti cuvintele in cazul/cazurile Udrea, iti trimit mai jos urmatoarele doua subiecte de dezbatere si investigatie. Dupa ce le epuizezi, iti mai trimit cateva, toate legate de familia Voiculescu.

„Stelian Negrea afirmă că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Şereş, fost ministru al economiei”.

„Antena 3, URMĂRITĂ PENAL în dosarul de şantaj al Antena Group. Postul TV, acuzat de complicitate la şantaj”.

Asa sunt eu, mai impartial.

emma  •  11 februarie 2015, 13:02

O UNEALTA IN MANA LUI BASESESCU…dar la 42 de ani …ai putere de discernamant, ce e bine sa facci si ce nu!E antipatizata pt.ca mereu ranjeste,cu sanii pe dinafara,in loc sa fie serioasa ,la un asemenea eveniment cu catuse …amenintata pt. 20 de ani,daca nu va spune adevarul si este in continuare de partea DIAVOLILOR!

gabriel p  •  11 februarie 2015, 13:11

pe cand ceva noutati in speta cu mita de 1 milion si jumatate de euro de la Hidroelectrica in care apare si Remus Vulpescu ca „denuntator” (a denuntat numai cand a vazut ca mita nu e virata inainte de votul din CA)….Asta e un caz mult mai la vedere, cunoscut, dovedit, ce se mai asteapta?

Je suis udrea  •  11 februarie 2015, 13:50

Udrea nu va face puscarie. Va fi folosita ca moneda de schimb. In acest cost intra si teatrul oferit opiniei publice de a o vedea in catuse. Insa doar atat.

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 13:58

40, dan tolontan: cind s-a pus problema ca seres sa faca parte din CA la gsp am spus: „Nu cu mine aici!”. Tu vrei comentarii, eu iti dau lucruri pe care le-am facut.

„Mai impartial” nu exista 🙂

36, george: inteleg ce spui si-mi asum. Nici un om nu e un singur om. Toti avem parti bune si parti rele. Dupa opinia ta, Basescu ca presedinte a fost dezastru si atit. Eu cred ca a facut si lucruri bune.

Cit despre amploarea coruptiei, de acord, nu am crezut ca e atit de mare. Dar cind am prins un caz care avea legatura cu sportul am apucat de el si nu i-am dat drumul niciodata 🙂

vaisteauata  •  11 februarie 2015, 14:11

tontolane,
Daca logica DNA ti se pare infailibila, înseamnă ca si tu artrebui sa fii la pușcqărie astăzi. Si Gâdea,si Badea.Dece ? Pentru ca toți ați primit bani de la Voiculescu, care la randul lui i-a obținut prin frauda- lucru dovedit deja, nu doar afirmat. Si doar ai primit niscaiva milioane de Ron, nu 300 mii Ron.
gandeste-te ca mâine ai sa fii indezirabil si DNA ul te va lega si pe tine pe același rationament, oare ai sa mai fii la fel de orgasmic ? Nu cred.

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 14:17

45, vaidesteauata: unde ai citit tu ca eu gasesc infailibila logica DNA? Dimpotriva, am spus si scris de nenumarate ori in ultimele zile ca nu Udrea trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia (lucru pe care i-l cere si fostul presedinte), ci procurorii trebuie sa-i dovedeasca vinovatia.

vlad  •  11 februarie 2015, 14:20

Ma deranjeaza foarte rau posibilitatea ca Gardean sa scape pentru ca a parat pe astia cu imagine publica. El a facut probabil cele mai mari profituri…. doar pt ca e informator ii scadem din pedeapsa?

moses  •  11 februarie 2015, 14:27

22, Catalin Tolontan

zici ca Antena 3 isi ia banii de pe piata libera, nicidecum Voiculescu etc. E argumentul Eichmann: eu imi fac treaba, sint doar o rotita. Daca stau sa ma gindesc mai bine, eu ii aduc bani Puscariasului, nu invers! Stiu, Tolo… Poti mai mult: poti spune ca Voiculescu e angajatul tau.

Probabil ca de-aia spui ca, in fond, Antena 3, a dezvaluit… Ai dreptate. Sinteti la fel, ati dezvaluit. Stii ce ati dezvaluit? Tot ceea ce era pe agenda securistului de la Crescent. O pura intimplare. Sinteti curati ca lacrima.

Tolo: de ani de zile, sinteti intr-un singur razboi: Voiculescu vs. Basescu. Tu esti de partea banilor Crescent, din ce in ce mai spalati in multiple ape publicitare. Cam asta e tot.

platitor-de-taxe  •  11 februarie 2015, 14:33

Domnule Tolontan, spuneti de trei ori intr-un raspuns ca Antena 3 face propaganda. Daca potrivit dex-ului propaganda inseamna pe scurt „Acțiune de răspândire a unor idei care prezintă și susțin o teorie”, dumneavoastra si ceilalti ziaristi care i-ati luat apararea atitia amar de ani lui Basescu (si implicit oamenilor sai de incredere) ati fost la fel de propagandisti, raspandind idei care combateau teorille A3. Care teorii sunt iata zilele astea confirmate in mare de cabinetul nr. 2 – ca Romania nu este in esenta un stat de drept. Ce rost mai are sa va dati imaculat si sa aruncati cu noroi in concurenta, cand stiti ca si ei au avut dreptate? Nu este important adevarul si banul public? Daca da, lasati vanitatile si ranchiunile ziaristice (si unii si altii) si punetiva puterile in slujba cetateanului, dincolo de subiectivitati si greseli personale.
Parerea mea.

Cătălin Tolontan  •  11 februarie 2015, 15:03

48, moses: ai atitea certitudini ca nimic nu te poate misca. Uite si alte dezvaluiri facute de noi, care nu cred ca au fost pe placul lui Voiculescu:

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/tinara-elita-sociala-a-tarii-eroi-antibasisti-pe-bani-de-la-ridzi-proveste-111389.html

Comentează