Curtenii Elenei Udrea: ce puternici au fost, ce puțini ați rămas!

Cum s-au îmbogățit cei de lîngă Elena Udrea, care este relația dintre Ana Maria Topoliceanu și celebrul ”Stelu” și cum au plecat prietenii pe urma banilor și a puterii

marți, 24 martie 2015, 10:54

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Cum s-au îmbogățit cei de lîngă Elena Udrea, care este relația dintre Ana Maria Topoliceanu și celebrul ”Stelu” și cum au plecat prietenii pe urma banilor și a puterii

Încă 30 de zile de arest pentru Elena Udrea.

Prietenii s-au făcut unul: Ruxandra Dragomir.

Rudele s-au redus la propria mamă: Maria Veliceasa.

”Echipa de comunicare” e formată dintr-un singur om: Cristian Călugăru. Udrea vorbește la telefon din arest cu el și pun la punct textele-reacție. Așa apar mesajele pe facebook. Cînd politicianul și-a epuizat minutele, Călugăru le face singur, oricum el le redactează.  Dar loialitatea a rămas acum doar o marcă a orgoliului personal de ”comunicator”. Nu știe nici el exact de ce merge înainte.

Călugăru a apărut cam prin 2010 pe orbita lui Udrea, inițial lucrînd pentru ea de la firma lui Dan Andronic. Apoi a devenit șeful comunicării politice a lui Udrea. Astăzi a rămas șef peste el însuși.

Pînă și regimentul de postaci care a speriat netul s-a redus la o femeie, fosta șefă a trupei. Ea stă cît e ziua de lungă în brațe cu tableta albă Apple a fostului ministru și răspunde cum poate tuturor atacurilor.

În fine, suportul tehnic e asigurat de o nepoată a Elenei Udrea. Neînfricații luptători gurkha s-au trezit izolați, cîte un om pe fiecare pisc de munte.

Numai avocații sînt doi, dar nu se știe pentru cîtă vreme.

Între Alexandru Chiciu și Marius Striblea sînt diferențe mari de viziune asupra apărării. ”Chiciu pare destul de  puțin dedicat cazului Elenei și pune piedici”, după unele surse. Îl suspectează chiar ”că joacă, de fapt, cu foștii săi colegi de la DNA, dar poate că sîntem paranoici”.

Alte surse susțin că, ”de fapt, Chiciu este cel care se ocupă cu seriozitate de strategia de apărare, în timp ce Striblea a fost ales pentru calitățile sale de comunicator. El poate explica pe înțelesul oamenilor abuzurile juridice pe care le fac procurorii”. Nu e o gașcă simplă, așa-i?

Nimic nu e simplu în viața Elenei Udrea. A fost cea mai influentă femeie din România ultimilor 25 de ani, a fost ”un adevărat șef mafiot cu mulți locotenenți”, conform surselor din justiție, a fost ”o șefă formidabil de iubită la MDRT, unde femeile de serviciu au plîns cînd a plecat”. Fiecare are propria caracterizare.

Dar, indiferent cum a fost, a rămas aproape singură.

Pleiada nesfîrșită de curteni i s-a pulverizat. Unii, precauți, informați sau doar intuitivi, au răcit relațiile încă dinainte de a începe avalanșa de acuzări. ”Luminița Kohalmi, consiliera ei extrem de apropiată, practic a doua piele a Elenei, abia mai dă cîte un telefon”, spune o voce.

”De aproape un an, Kohalmi a început să ia distanță față de Elena. Luminița este omul care știe enorm de multe, prin ea trecea relația lui Udrea cu presa și cu televiziunile, dar care ar vrea să dispară de tot din preajma fostei amice. Brusc, Kohalmi nu-și mai amintește foarte multe lucruri” Sursă a Gazetei

La fel s-a întîmplat cu Bogdan Oprea. Fost purtător de cuvînt la MDRT, Oprea a ajuns apoi pe o poziție similară la ”Cotroceni”. Udrea și Băsescu și-au pus amîndoi bază în el. ”La Elena, Oprea se ocupa de ceea ce se vedea și de ceea ce nu se vedea în materie de comunicare. Și el a dispărut acum din peisaj”.

Apoi mai e lotul denunțătorilor. Un caz pe care s-a insistat mai puțin este cel al lui Ștefan Lungu.

Lungu a ajuns astăzi unul dintre martorii cheie ai DNA împotriva Elenei Udrea. O dezertare glorioasă de lîngă tron.

”Lungu era loial, iar Udrea avea mare încredere în el”, descrie relația o sursă din MDRT. Chiar cînd apăreau nori negri deasupra curții regale, și Ștefan Lungu se contra cu Nicoleta Savin, fostă ziaristă ajunsă și ea în anturajul strălucitor al Doamnei, sau cu Ada Meseșan, șefa biroului de presă din PD-L, Udrea mergea mai mereu pe mîna ”băiatului de casă”. Între timp, Savin și Meseșan navighează și ele la mile nautice distanță de Udrea.

Udrea era generoasă cu Lungu. Nu doar că fostul angajat al TVR a făcut sute de mii de euro prin firmele sale din șpaga întoarsă de contractorii Ministerului, lucru de care toți foștii curteni află acum cu dinții strepeziți. Dar l-a lăsat să și lucreze pentru alți pedeliști. ”Anca Boagiu este un exemplu”, ni se spune.

”Cînd toată lumea din Minister era presată să facem Gala Bute, Lungu o freca și nici măcar nu era certat de Udrea”, își amintește unul dintre cei care nu făceau parte din cercul intim al puterii. A existat o adevărată bătălie în MDRT. Udrea a insistat ca această gală să aibă loc pe bani publici.

Există zeci de descrieri ale presiunii. Numai cîteva mărurii au fost reținute în documentele pe care procurorii le-au presărat pînă acum la dispoziția instanțelor. ”Udrea îi hrănea, Udrea îi punea să facă orice pentru ea”, spune cineva care i-a fost aproape.

Defecte ale suveranei? Controla absolut tot. ”Ani de zile ne spunea punct cu punct ce trebuie să facem”, povestește o altă sursă. Ministrul era strident nu doar în vestimentație, dar și în gîndire.

În schimb, Udrea avea grijă de oamenii săi. Și încasa scatoalce pentru ei fără să clipească. ”La un moment dat, în urma unei informații a SRI, l-a dat afară de Ioan Andreica, secretarul de stat venit de la Bistrița. Mai tîrziu a apărut dosarul penal și presa a sărit s-o atace pe Udrea. Nici un moment nu s-a apărat dezvăluind adevăratele motive ale plecării lui Andreica”, sună o întîmplare din interior.

Uneori, generozitatea lui Udrea a mers pînă la cote pe care nici DNA nu le cunoaște. O sursă a ziarului pretinde că în 2012, cînd dosarul Gala Bute era anchetat de procuroarea Alina Stoica, cei din MDRT se lăudau prin birouri că sînt sînt însoțiți la audieri de avocați plătiți de ministru.

Oamenii sînt, desigur, răzbunători dacă au ocazia. Se bucură de ce se întîmplă acum între Udrea și foștii curteni.

Pentru funcționarii din MDRT, Lungu, Oprea, Kohalmi și ceilalți erau norocoasele lipitori lipite de tocul aurit al reginei. Ei trăiau nu din ce știau să facă, ci din slugărnicie. ”Pe mulți dintre ei, Udrea practic i-a inventat”. Trădarea lor de azi îi uimește pe cei care le-au observat ascensiunea.

Din motive care au scăpat tuturor, ”că nu era vreo hărnicie”, Ștefan Lungu a fost păstrat de Udrea lîngă ea și după ce alți oameni i-au căzut în dizgrație, de-a lungul timpului. Apropo de certuri, una cumplită a avut loc între Elena Udrea și Ana Maria Topoliceanu.

Cea pe care toată lumea o considera șambelanul curții și cea mai apropiată prietenă a ministrului, Topoliceanu s-a transformat în altă autoare de denunțuri la DNA.

Relația dintre Udrea și opoliceanu n-a fost niciodată în unic sens sau lipsită de contre. Absolventă de Drept la stat, Ana Maria îi era net superioară ca avocat Elenei, care terminase fără mare entuziasm ”la privat”. Ambele frecventau cazurile ”retrocedărilor”, un uriaș potențial de profit și, aflăm acum, de corupție.

De altfel, prin 2006 Topoliceanu devenise avocata cuplului Udrea – Cocoș. Unele informații susțin că Gheorghe Stelian, celebrul ”Stelu” din dosarul Microsoft, a fost introdus de Topoliceanu în combinațiile cu Udrea – Cocoș.”Topoliceanu și Stelu au fost într-o relație romantică. Posibil să mai fie încă. Ambii par că şi+au negociat bine imunităţile în dosarele Microsoft şi Gala Bute”, spune o sursă.

Elena și Ana Maria stăteau mult împreună. O prietenie mai lungă de un deceniu.

Pentru unii observatori, între cele două femei a apărut vizibilă acea simbioză în care admirația și invidia se infiltrează în fiecare colț, ca într-o încăpere neaerisită. Cînd Udrea a numit-o șefă la CNI, Topoliceanu era fericită.

”Ajunsese să vorbească în numele Elenei. Ana Maria avea deja propriile ambiții politice în PD-L București, a vrut să intre pe lista consilierilor de la Primăria Capitalei”, își amintește un fost personaj din staff-ul portocaliu. Topoliceanu îşi juca propriile cărţi politice. Cînd Udrea a vrut s-o dea jos de la CNI, între ele s-a pornit ”o ceartă monstru”, după descrierea chiar uneia dintre participante.

E dificil de spus exact cînd s-a rupt inima comună, care stătea în pieptul celor două. Prin riftul îngust, au pătruns interesele, banii și frica. Cu fiecare zi, fisura s-a lărgit.

Și s-a tot lărgit, pînă fetele de altădată s-au transformat în două continente care au început să plutească pe un ocean cu ape reci. Nasol pentru două amice obișnuite să-și facă vacanțele în Maldive!

Cînd puterea corupe, prietenia devine ea însăși pretextul unei corupții și mai mari.

 

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Adi  •  24 martie 2015, 7:18

Cand se scufunda barca…cine fug primii????
in 2008 nu mai puteai discuta cu ei…parca erau o „noua rasa ariana” ei taiau si spanzurau…acum tac malc…adevarati „barbati”

doina  •  24 martie 2015, 7:25

ce tara trista! sa conduca niste neicanimeni timp de 10 ani, e prea mult, prea ca la tara! dar mai are curteni care abia asteapta sa de dna chix:turcescu, cristoiu, gasca de la evz…are destui! astia abia asteapta nereusita parchetului mai mult ca o confirmare ca n-au fost asa prosti atitia ani sa-i pupe minusitele! si opera incasa destui bani de la adevarul sa scrie editorial dictate de echipa udrei:vedeti ce spunea turcan de propunerile cum ca hai scrie si tu ceva pe la un ziar si ia de la „duamna” niste euro! ata se cheama tonomat parca, nu? ceea ce dispretuia base parca!
ps: si in toata tara asta nu s-au gasit niste absolventi pebune de drept la stat ca vad ca numai din astia cu particulara facuta la ff au ajuns in virf:udrea, georgescu si mai nou sefa spagara a tribunalului Olt! si citi or mai fi! pai asa ne trebuie ca astia nu stiu cum e sa muncesti pe bune pt ceva!

star01  •  24 martie 2015, 7:33

Tolo tata,cand a avut „fonduri nerambursabile” si era”regina” avea muuulti „prieteni-contra-cost”pe facebook,care-daca postam comentarii decente impotriva rromancei de la Plescoi,ma balacareau ca la usa cortului,ACUM A AJUNS UNDE MERITA,II UREZ”LA MULTI ANI” LA TARGSOR!

Albert  •  24 martie 2015, 7:39

E asa de frumos scris, ca pare literatura, adica fictiune.
Doua chestii, daca se poate:

1-L-ai uitat pe cel mai curtean dintre curteni. Ar merita o nuvela separata.
2-E „riftul” nu „ritful”. In mod normal, ar fi fost o tasta sarita, dar insist pentru estetica frazei respective care e foarte Marin Preda.

alk  •  24 martie 2015, 7:48

In momentele grele îți afli adevărații prieteni. Si Voiculescu și-a găsit in dumneavoastră un prieten atunci cînd l-ați aparat. A rămas si el cu foarte putini prieteni. O sa spuneți ca Antena3 inca il susține. Il susține pentru ca mai primesc bani sau au împrumuturi nerambursate. Elena Udrea nu are de unde sa le dea bani ca pina acum. Așa ca „prietenii” au dispărut unul cite unul.

Cătălin Tolontan  •  24 martie 2015, 7:48

4, albert: am corectat, multumesc, mina stinga si mina dreapta se incurcasera intr-adevar)))

Dan Masca  •  24 martie 2015, 8:07

ests frectie la picior de lemn cit a minarit Udrea, comparativ cu cit de continua, in mod legal, sa se minareasca prin tara.
Cauza nu este rezolvata.
Vedem doar efecte.
Da, sobolanii pleaca primii cind corabia se scufunda.
Nu am dat doi bani pe Udrea si toti mafiotii prinsi si neprinsi din PNL si PSD.
Hotii neprinsi, cu gastile lor, sunt negustori cinstiti.

Gabi  •  24 martie 2015, 8:10

Toata Romania s-a bucurat de gala Bute…constat ca era mai bine sa nu existe!
Catalin, o sa te apreciez cu adevarat cand o sa ai curajul sa dai in vileag si clanul mafiot care ne conduce de aproape 3 ani: PONTA-OPREA-SARBU-CAZANCIUC-NITU (adica nasi,fini,veri,colegi de facultate, mame si neveste)

lili  •  24 martie 2015, 8:24

Ce mizerie!
Astfel de oameni ne conduc, nu cred ca astia de azi sunt cu mult diferiti, o adunatura de corupti si incompetenti!
Succes DNA!

ady  •  24 martie 2015, 8:38

„omnia mea mecum porto”…Tudor Breazu e singurul păstrat… la rece.

Curtenii Elenei Udrea: ce puternici au fost, ce puțini ați rămas! | România curată  •  24 martie 2015, 8:47

[…] Continuarea pe Tolo.ro […]

V. Andronache  •  24 martie 2015, 9:03

Felicitari pentru articol, domnule Tolontan. In principal pentru nivelul stilistic. Bravo!

dani  •  24 martie 2015, 9:07

Cand ajungi sus, prieteniile sunt mai mult interes decat sinceritate. Cand ajungi jos, te trezesti singur. Asta-i viata!

simplu suporter  •  24 martie 2015, 9:40

nimic din toate astea nu conteaza daca banii furati nu sunt recuperati macar partial. trebuie sa ii vedem pe toti saraci lipiti, luand-o de jos de tot dupa ce ies din puscarie. de la matura daca se poate. pentru ca asta merita dupa ce au taiat salariile si pensiile unor oameni care abia aveau din ce trai. sa ajunga dna udrea sa traiasca si ea cu 800 lei pe luna, sa vedem atunci ce e in stare sa faca. asta ar trebui sa ne fie obiectivul acum. Pt ca daca face 5,7, 10 ani cati o face, si are contul gras in elvetia, nu ne incalzeste cu nimic. iese si isi traieste viata fara nicio grija cine stie pe unde.

Mihai  •  24 martie 2015, 9:45

Draga Tolo,

Faci foarte bine ca te ocupi in continuare de E. U.
Dar, draga Tolo, de ce nu te ocupi de tunurile, de miliarde de euro, date de cei din usl ?
Intii sa recuperam miliardele de euro furate de Felix, Nas6case, regretatul Patrician, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru – Romsilva, Caty Andronescu, Hrebe, Ilie Sarbu, Adam, Ciuperca, Sova, Valcov, Vanghelie, Moliceanu, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, David, Becali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc, iar abia apoi sa vedem daca E. U. chiar a furat acei bani.
Cred ca incerci, in disperare, sa abati atentia de la fraudele de miliarde de euro, ale stapinilor tai.

Florian  •  24 martie 2015, 9:47

Tolontane ai atata ura ( otrava ) in tine ca daca stranuti omori rozatoarele din redactie .Zici ca Udrea a fost ” un adevarat sef mafiot cu multi locotenenti „. Crezi ca l-a depasit pe turnatorul Felix ? Avocatii EU nu sant o ” gasca simpla „.. Ce inseamna asta Maestre ? Anyway , apreciez la tine ca esti un bun soldat.

vasglo  •  24 martie 2015, 10:00

”un adevărat șef mafiot cu mulți locotenenți”…
Nu cred ca DNA, institutie serioasa (nu Casa de Editura) care stie cu ce se indeletnicesc „locotenentii” unui „sef mafiot” adevarat, a putut scrie asa ceva!!. Dar daca, totusi, Mirela & Catalin zic adevarul, inseamna ca DNA-ul Codrutei a dat lovitura si a pus mana pe „il capo (pio bello) di tutti capi”, pericol public indiscutabil care trebuie izolat preventiv si perpetuu..:)
P.S.-1
Am auzit ca cei mai multi procurori si judecatori din sistemul judiciar romanesc sunt..”ele”, nu ca ar conta prea mult in lupta cu „blonda de la drept”, dar totusi…..
P.S.-2
Cu cei 900.000 euro cum ramane, i-a luat sau nu i-a luat „blonda”, sau au ramas la stadiul de „suspiciune rezonabila”??!!..

fotbal  •  24 martie 2015, 10:23

reclamatie: am castile inadectave ( pe sleau, mai groase decat gaurile urechilor, nu rade!) si pentru ca nu mi-a fost clar primul gol (sau speculatia lui) a fost nevoie sa le folosesc. cer control orl :-p de perspectiva

Nasul TV » Curtenii Elenei Udrea: ce puternici au fost, ce puțini ați rămas!  •  24 martie 2015, 10:28

[…] sursa: tolo.ro […]

vasglo  •  24 martie 2015, 11:00

P.S.-3

Pai, daca Elena Udrea a fost parasita de toti colaboratorii, care s-au si intors impotriva ei prin denunturi, iar „prietenii s-au făcut unul: Ruxandra Dragomir; Rudele s-au redus la propria mamă: Maria Veliceasa;”Echipa de comunicare” e formată dintr-un singur om: Cristian Călugăru…” cum se mai poate ea interpune in calea „aflarii adevarului” daca ar fi libera in perioada urmaririi penale?? Ma intreb, cum ar fi reactionat judecatorul de drepturi si libertati daca articolul de fata ar fi fost publicat inaintea darii sentintei privind prelungirea ARESTARII PREVENTIVE….

doina  •  24 martie 2015, 11:01

calugaru scrie la greu si pe aici!!!! nu e singura prima penala a tarii!!!

timeless  •  24 martie 2015, 12:27

Tot citim în ultima vreme astfel de povești „de viață” ale unor oameni care par admirați pentru vitalitatea cu care și-au creat acces la pîrghii de putere pentru a… fura. Da. Ce realizare extraordinară e să furi!

Sper să prind și vremea unor povești de viață ale unor oameni admirați pentru vitalitatea cu care au reușit să creeze ceva benefic, să repună pe picioare un domeniu, să impună un comportament decent în sistem, celor din jur, să facă aerul respirabil și să încurajeze meritocrația.

Păcat de atîtea vieți, energii irosite în toți acești ultimi 25 de ani…

vlad  •  24 martie 2015, 12:27

Ati prezentat f. interesant situata in care afla acum EU. E trist pentru blonda, e bine pentru noi, oamenii simpli. Isi merita soarta cu vart si indesat.
Succes

Niono  •  24 martie 2015, 13:45

Va urmaresc articolele cu mult interes. Sunteti cu adevarat un om inteligent si curajos. Scriu acest post nu sa fac pe desteptul ci ca sa va atrag atentia cu mult respect si simpatie ca „pleiada” are un sens mai precis decat acela de multime de oameni….asa cum „duzina” se refera la nr. 12, „pleiada” se refera la nr.7

Mircea Shpagea  •  24 martie 2015, 13:52

Mirela Neag, mai trage-l de maneca pe Tolo, readu-l cumva intre limitele bunului simt si ale jurnalismului. Ii fasonezi frumos stilul si i-ai oferit un plus literar, dar sa-i planga de mila penalei Udrea in halul asta…Gretos. Super-gretos.

🙁

alex91ro  •  24 martie 2015, 14:03

Eu ma bucur pentru Udrea, fiecare doarme cum isi asterne, dar as fi vrut si eu sa vad ca dai si in procurori, ca pui niste intrebari despre masurile preventive luate, adica din tot ministerul ala doar Udrea pica? si mai pica Stelu si sac de box ala rudel? pai cum vine asta? ce ma intereseaza ca aia au cooperat? daca vreo unul din cei implicati in acest dosar scapa fara executare eu nu sunt de accord cu DNA-ul. Si asa justitia din Romania e subreda, daca becali e acasa pana de pasti increderea in justitie a unui om normal la cap din romanica ar scadea de jumatate. Cum sa iasa golanul ala nenorocit atat de repede? cum sa dai spor de pedeapsa 6 luni pentru o pedeapsa de 3 ani, cum sa il eliberezi conditionat cand el e infractor in serie?

Aghaurr  •  24 martie 2015, 14:27

DOUA MARI OBSERVATII PENTRU TOLO:

1. ‘regimentul de postaci’ nu a speriat internetul, ne-a scirbit peste masura, cind am vazut cit sint de lasi si netrebnici.

2. MAI TOLONTAN, NEFERICITA COMPARATIA CU LUPTATORII ghurka, ASTIA LA FEL CU peshmerga AU ONOAREA IN SINGE, CUM SA-I COMPARI CU astia care in loc de argumente au folosit insulta si amenintarea, evident contra-cost?

nea caisa  •  24 martie 2015, 14:27

Pur si simplu un articol foarte bine scris. Bravo, domnule Tolontan!

Andy  •  24 martie 2015, 14:35

Mare pierdere pt D-na Udrea, face nitzica inchisoare si ramane cu toti banii pe care i-a furat … Apoi apare ca si Nastase , posteaza ce face la viitoare ei ferma de animale …

Florian  •  24 martie 2015, 14:52

Abia il astept pe maestrul Tolontan sa infiereze cu manie proletara scoaterea de sub urmarire penala in dosarul Microsoft a numitilor Pescariu si Florica. A stai putin … nu prezinta interes ca Udrea nu e pomenita.

vasglo  •  24 martie 2015, 15:39

P.S.-4
Citesc/aud (sic), mai nou, la niste tv-uri ca „denuntatorii originali” in dosarul Microsoft, Pescariu si Florica, sunt tratati de DNA ca Adam si Eva zilelor noastre (Doamne iarta-ma..!, adica, nici usturoi n-au mancat (numai au „denuntat”), nici gura/banii nu le miroase, si sunt trimisi acasa „in glorie”!.. Ce parere aveti, dragi Mirela & Tolo, asta doriti in demersul vostru jurnalistic? Nu de alta, dar sa stim si noi pe cine citim!…..

Graziela  •  24 martie 2015, 15:48

Ce cloaca puturoasa! Ambitii nemasurate la aceasta „regina de cuib”!

pawn  •  24 martie 2015, 16:33

bun, si cand noi, prostii astia de antibasisti, scriam aici si aiurea (fara sa fim postaci platiti, cum s-a dovedit ca aveau nenorocitii astia), cum ne faceai, domnule tolontan??
cum le luai apararea jandarmilor trimisi de basescu in piata universitatii sa ne bata? cum l-ai sustinut pe acest caragea-voda impotriva tuturor contracandidatilor lui la presedintie?
ca sa nu mai vorbesc de referendumuri, unde puteam sa scurtam gluma asta proasta care a durat 10 ani…

LEFTER POPESCU  •  24 martie 2015, 17:37

.
.
…si ISUS a ramas singur .
Chiar si Simon Petru, cat era el de „piatra” , a avut cocosul sau care l-a speriat de moarte. Ce sa mai vorbim de Na6case, cel care nu a fost arestat preventiv dar care a facut o „inchisoarea mica ,mica, cat piciorul de furnica”. Insa a comunicat cu libertatea cu mult mai mult ca Elena Udrea.

Noroc ca nu exista un PILAT care s-o dea hrana multimii prostite.

ALEXANDRU  •  24 martie 2015, 19:32

Tot circul asta cu catuse la maini, in fata sau in spate, este nul si neavenit daca nu se are ca finalitate COFISCAREA TUTUROR SUMELOR INSUSITE ILEGAL ! Sa se faca o balanta intre incasarile LEGALE, ale acestor mafioti si cheltuielile lor, iar ce dapaseste bugetul familie lor , sa se cofiste si sa se constituie un fond pentru redeschiderea spitalelor inchise de mafia basista !!!!

Emil  •  24 martie 2015, 19:54

Catalin, ce am apreciat mai mult in articol (ca si’n altele) e ca nu transpare nici o aversiune personala fata de Elena Udrea. Putini ar fi reusit, cred, sa isi pastreze serenitatea si distanta profesionala dupa atitia ani de sicane, amenintari, si mai stiu eu (tu, de fapt) ce. Sper ca exemplul tau sa reverbereze in presa noastra.

Cu multumiri,
Emil

Curtenii Elenei Udrea: ce puternici au fost, ce puțini ați rămas! | info tot  •  24 martie 2015, 20:13

[…] |info tot| […]

CH  •  24 martie 2015, 21:00

Catalin Tolontan, ai site de sport, esti jurnalist de sport…de ce faci politica?
Chiar nu inteleg. E ca si cum un analist de politica se apuca de moda.
De ce nu faci un site de politica daca numai despre asta ai opinii?

Doru Popa  •  24 martie 2015, 21:32

Bai, neica Tolontane, bai…Da’ tu trebuie sa fii foarte mandru de cea mai mare bravura a vietii tale de vierme, aceea de a arunca in arest pe cea mai valoroasa femeie-politician a Romaniei post-decembriste, lucru pe care tu il stiai foarte bine, ba chiar doua si sa te agati de un eveniment asteptat si dorit de o Romanie intreaga, Bute la Buxcuresti!!!

Ma astept la pedeapsa dumnezeiasca, ca de exemplu o caramida cazuta de la etajul 10 la tine in cap, o groapa in care sa aluneci din intamplare si din care sa nu mai iesi niciodata, vreun pahar cu apa minerala imbunatatita cu ceva ramasite de la Rasputin…ia seama!!! P.S.

Sunt unul dintre preietenii adevarati ai Elenei Udrea de care nu aveai informatii, iar ca mine sunt multi altii…tu esti un caine maidanez si latri la Luna…noi suntem ursii carora nu le pasa…

Marian  •  24 martie 2015, 21:56

Nu ti se face sila sa vorbesti toata ziua de Udrea sau esti in tandem cu Antena 3 ca asa e in trustul Intact?…

mihai  •  24 martie 2015, 22:40

Punct si de la capat. Pentru noi, romanii!

DAN  •  24 martie 2015, 23:43

Daca il intrebi pe Tolontan despre probe impotriva Elenei Udrea,iti va raspunde despre basisti si bani negri pt partid,ceea ce faceau toate partidele!

cucu  •  24 martie 2015, 23:55

Tolo de ce faci reclama pe blogul tau la reportervirtual, un site pe care orice orice comment negativ la adresa lui Basescu primeste multe voturi negative? Am o parere buna despre tine (deocamdata) dar ma ingrijoreaza faptul ca pari sa ai prieteni propagandisti ce se dau drept jurnalisti. Te-am aplaudat cand i-ai criticat pe cei de la a3. M-as bucura sa te aplaud si cand ii critici pe tapalaga si cei de la reportervirtual, la care le-ai facut reclama.

Alex Grivei  •  25 martie 2015, 0:55

@Doru Popa – Nu inteleg ce ai cu Tolontan. Omului i s-a parut dubioasa organizarea evenimentului si a investigat putin, a scris articole despre asta si, DNA s-a sesizat. Au investigat si ei, au ajuns la concluzia ca exista suficiente motive pentru a incepe urmariea penala si au arestat-o preventiv pe Elena Udrea. Daca e justficat arestul preventiv sau nu este un alt subiect. Insa, de obicei nu iese fum fara foc. Adica, tu sustii ca Tolontan a influentat procurorii? Nu cred ca ar fi inceput oamenii aia urmarirea penala, mai ales in cazul unei persoane cu atata notorietate, pe niste baliverne. Si daca au facut-o, sper sa raspunda. Dar, tot nu inteleg ce vina are Tolontan…?
P.S. Eu sunt un admirator al Elenei Udrea, mi se pare super tare sa avem o femeie desteapta, frumoasa si fashionista in politica. Strict din punct de vedere marketing pentru imaginea tarii.

Mie imi place de Elena Udrea? | alexandrugrivei.ro blog personal  •  25 martie 2015, 1:49

[…] despre Elena Udrea am citit la Tolo, Zoso si la […]

ion  •  25 martie 2015, 1:51

Hai sa nu exageram. Udrea a fost o femeie influenta in ultimii 10 ani cel mult. Nu in ultimii 25 de ani. Hai sa nu mai exageram cu aceasta femeie mediocra care nu a iesit in evidenta decat prin opulenta de prost gust si atat. Nici nu avea cu ce altceva sa iasa in evidenta.Intr-o tara civilizata nu trecea de nivelul de secretara a vreunui demnitar.Atat ar fi fost: secretara.

euridice  •  25 martie 2015, 4:20

CITESC PENTRU PRIMA OARA UN ART. SCRIS DE TOLONTAN. AM VRUT SA-MI INFRING REPULSIA PE CARE MI-A INSPIRAT-O ACUM CITIVA ANI CIND LA OTOPENI PRESEDINTELE T.BASESCU LA CONFERINTA DE PRESA, DADEA AMANUNTE LEGATE DE CE SE REALIZASE IN ADZEBAIJAN ( CRED) .
ATUNCI TOLONTAN CRISPAT , INFRIGURAT, CU GURA PUNGA , SE ADRESEAZA PRESEDINTELUI CU O INTREBARE CITITA DE PE NISTE FOITE, INTREBARE CARE NU AVEA LEGATURA CU SUBIECTUL VIZITEI.
ATUNCI CA DE FIECARE DATA PRESEDINTELE A VAZUT CA SI MINE DE ALTFEL ,INTENTIA CRISPATULUI DE A-L PUNE IN DIFICULTATE.
L-A LASAT IN MOD SPECIAL LA URMA SI CU O DEOSEBITA POLITETE I-A SPUS;(APROAPE TEXTUAL;)
– DOMNULE TOLONTAN, AM ATERIZAT ACUM 10 MINUTE, NU STIU, DAR PROMIT SA VA INFORMEZ DUPA CE MA DOCUMENTEZ.
DOMNULE TOLONTAN!!SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE, CA ROATA SE INTOARCE INTOTDEAUNA SI SE ROSTOGOLESTE FARA SA O POTI OPRI!!
PROMIT SA NU VA MAI CITESC. DE ACORD CU DUMNEAVOASTRA DOMNULE DORU POPA!

mircea1311  •  25 martie 2015, 7:06

Da,pari incoruptibil.Desi,sunt sigur ca din cand in cand te mai stergi si tu la cur.Eu,recunosc ca sunt Basist.As avea toate motivele sa fiu suparat pe Udrea.I-a atarnat de picior ca o piatra de moara.Dar tu te-ai uitat vreodata in oglinda?

victor  •  25 martie 2015, 8:44

@1
Adi Says: situatie asemanatoare cu a mea- eram blocat sau injurat pentru ca spuneam care era atat de vizibil, dar nimen nu vedea. Ref cu …fuga de pe corabie…cred ca basescu stie cel mai bine.

Popescu Ion  •  25 martie 2015, 9:10

Intradeva persoane ca aceasta Udrea a adus mult rau tarii
Nu inteleg cum un presedinte mafiot si el cat incape ,a putut sa promoveze atatea lichele ordinare in jurul lui si sa le puna in functii cheie
Sunt convins ca cele relatate sunt adevarate si ca va infunda puscaria cel putin 20 de ani
De ce se mira d-na Topoliceanu ca a fost schimbata de la CNI , IN URMA DEMERSULUI PRESEDINTE care in loc sa anunte DNA DE MATRAPAZLICURILE DE La CNI , unde trebuia organizat un flagrant , el a anuntat pe cea mai cinstita d-na Udrea care ii constituia o varianta de informatii , sa o schimbe urgent pe Topoliceanu ca i se va organiza ceva , ca a sarit prea mult calul
Asta era presedintele nostru incoruptibil ,care primea informatii de la SRI si apoi le valorifica in mafia lui si in exterior parea justitiabilul cinstit

Comentează