Cine e blat?

Poate că nimeni nu e cumpărat, ci doar ne-am dezobișnuit noi să interpretăm un fotbal jucat în tensiune maximă

luni, 18 mai 2015, 6:47

Suspansul salvează finalul de campionat, dar nu e suficient ca să salveze imaginația noastră încremenită în blaturi.

Două echipe aleargă șchiopătînd umăr la umăr. Tot timpul cînd se întîmplă asta există motive să te îndoiești. Cu încetinitorul, orice fază în care interacționează mai mult de trei fotbaliști poate alimenta teoria conspirației.

Pînă acum, ediția 2014-2015 ni s-a părut submediocră pentru că nu avea tensiune. Steaua conducea detașat și asta i-a făcut pînă și pe șefii clubului să creadă că vor cîștiga fără emoții. Așa se explică plasarea lejeră a nunții lui Adi Popa cu trei etape înaintea finalului.

Se visau campioni matematic pînă în runda a 32-a! Dacă ar fi fost după sufletul și luciditatea șefilor din Ghencea, la Brașov ar fi intrat șoferul de autobuz să joace în roș-albastru, căci baștanii i-ar fi învoit și pe cavalerii de onoare.

Numai că, între timp, s-a stîrnit cursa admirabilă de urmărire a ASA care, pe nebăgate de seamă, a devenit ea favorită.

După golul superb de sîmbătă al lui Voiculeț, oamenii au zis că Pecanha a stat prea în față. Și Cordoba a stat la fel cînd Hagi a tras din tușă direct sub bara de pe Rose Bowl.

Altă suspiciune: „Nimeni din flancul drept al Petrolului n-a intrat la Voiculeț, lăsîndu-l să tragă!”. Așa e, numai că reflexul omenesc este acela de a te retrage tot mai mult în ultimele minute. Fotbalistic e greșit, dar uneori învinge partea aceea de creier neschimbată în milenii de evoluție.

Nimeni din echipa României n-a intrat să blocheze centrarea inițială către Kennet Andersson în meciul cu Suedia, iar Prunea a ezitat și el, dar dacă cineva se gîndește la blat, să ridice două degete ca să formăm 112!

Sportul e mereu interpretabil. Dacă nu pleci de la premisa bunei-credințe, o poți lua razna.
Pînă la urmă, nici nu contează dacă ai putea avea dreptate în bănuielile tale, pentru că deja perspectiva îți e cu totul deformată.

E foarte greu de imaginat că cineva, avînd în vedere toate acțiunile justiției, ar avea curajul să cumpere fotbaliști în acest moment! Și de ce ar fi „mai cumpărat” petrolistul Astafei, autorul unor ratări într-adevăr epocale de care a beneficiat ASA, decît brașoveanul Țîră, cel care a rașchetat cîteva mingi cînd scăpase spre poarta Stelei?! Adevărat, diferența esențială e că Țîră a marcat un gol. Însă a și rispit mai apoi cel puțin unul.

De fapt, această polemică este un compliment neașteptat pentru Liga 1. Cînd toată lumea sforăia, suporterii s-au trezit brusc și au început să se certe între ei și să-i admonesteze pe fotbaliști, pe ziariști și pe arbitri. Yes! Acesta e fotbalul, asta se presupune că e de făcut în ultimele etape ale unui campionat care s-a retrezit miraculos la viață.

Se joacă mai bine? Da și nu. ASA a avut nevoie de 178 de minute ca să înscrie printr-o execuție de astru izolat a lui Voiculeț. Iar la Steaua, deși echipa pare că-și revine, Gâlcă rămîne greu de intuit în ceea ce vrea, cere și reușește.

Spectacolul acestui final vine mai degrabă din imprevizibil, din imaginea tremurată a camerelor de luat vederi de pe stadioane, cînd lumea sare ca să ridice brațele sus, descriind în aer calcule, suspiciuni și credința că toți ceilalți sînt niște fraieri și numai noi, cei de pe rîndul ăsta, înțelegem cu adevărat ceea ce se petrece.

Comentarii (75)Adaugă comentariu

Alex One  •  18 mai 2015, 7:30

Diferenta esentiala a ca Tara n-a declarat ca Steaua vrea sa castige campionatuL. Greu de priceput ? Articolul asta seamna cu ala „n-a fost hent la Sepsi”. O fi fost la Tosca in meciul cu Chiajna !

Remus  •  18 mai 2015, 8:16

Tot timpul ai fost un incompetent. Nu înțeleg ce e cu raționamentul tău. Ești complet depășit de acest fenomen. Brașov a luptat clar pentru salvare. Poate au fost erori din partea lor, dar din lipsa de valoare. Și ca sa merg mai departe aunui greșit mai mult cei de la Steaua. La polul opus, Petrolul are un lot foarte bun, au fost mulți jucători nefolositi iar câțiva din cei folosiți au fost de-a dreptul ridicoli.

CEZAR  •  18 mai 2015, 8:17

inclin sa subscriu si eu la cele zise de dvs…
haide ASA! jos cu ciobanul!

Popa  •  18 mai 2015, 8:17

Galca – un om deosebit , un antrenor submediocru ,fara personalitate …

rammstein  •  18 mai 2015, 8:22

ar trebui analizat meciul cu brasovul foarte atent !!!…se pare ca la pauza s-au petrecut lucruri interesante …guriele rele spun ca unul dintre jucatorii brasoveni a dat fuga la un ATM din apropiere, sa CE ?…..multe lucrui dubioase s-au petrecut in jurul acestui meci ….nu trebuie uitat si omul in negru ,cu el fcsb n-are probleme (icoane si cruci)….

fotbal  •  18 mai 2015, 8:25

fascinant sport! cred ca este singurul care are capacitatea de a se extrage singur din zona de confort, tarandu-ne si pe noi dupa el . am incercat sa aflu de pe wiki cati microbisti suntem pe planeta, n-am gasit. in schimb vad, conform fifa, ca 270 milioane de oameni au acceptat sa-l traiasca . real life game!

Gabriel  •  18 mai 2015, 8:27

nicio logica in text. E ca si cum as spune : Banciu o critica mai tare pe Halep decat Ioanitoaia pe Steaua. Cine e blat? D-le Ioanitoaia, BLAT e presa ca a „uitat” brusc ca ASA e implicata in „mita in elicopter” . Daca era Steaua implicata rupeati site-urile in doua cum ati facut cu cazul valiza si odiosul JIJI. CATA CORECTITUDINE!!!

legio  •  18 mai 2015, 8:27

Tolontan asta , cine este ,o fi si asta un al doilea CTP , adica geniile astea se pricep la tot si la toate.

kos_tyn  •  18 mai 2015, 8:29

o intrebare puerila. brasovul daca ar fi castigat cu steaua mai avea nevoie de victorie cu 1-0 acasa in ultima etapa cu gazul ca sa ramana in liga unu. la petrolul o victorie in meciul cu tg.mures nu ar fi schimbat nimic, doar conflicte cu suporteri ploiesteni care nu o vor pe steaua campioana

Marius  •  18 mai 2015, 8:32

Si inca o diferenta…. Tara chiar a dat un gol…..

Raiciu Dumitru  •  18 mai 2015, 8:34

Dle. Tolontan,
Toata lumea stie ca seful dvs., dl. Ioanitoaia este un antistelist cu vechi state de serviciu, dar aveam alta impredie despre dvs.
Chiar ne luati de prosti… Cand un fotbalist acorda un interviu in care a spus ce a spus, iar in meci mai avea putin si suta cele doua baloane in centrul orasului(fara absolut nici o intdntie de a suta macar la doi metri de poarta) ce se poate spune. Tira cel putin a inscris odata facand 1-0. Poetul si sensibilul Astafei a fost ffff obosit(probabil dupa interviul dat).
Dar pt dvs. a fost cel mai bun de pe teren. Fara cuvinte (nota din gazeta nu ati dat-o dvs si oricum nu are nici o valoare. Sunt numai curios daca „celebra” Comisie de integritate a FRF se va sesiza ca in cazul lui Barboianu. Atat. Va multumesc pentru atentie.

punKreas  •  18 mai 2015, 8:38

Tara nu a declarat ca vrea sa ia fcsb campionatul si a marcat un supergol. Voi va uitati inainte pe ce scrieti? Sau scrieti asa de dorul lelii?

joe  •  18 mai 2015, 8:40

Pt. Alex One: Dacă declara Astafei că vrea să câştige steaua campionatul, dar juca la fel, era altceva ?

bogdan  •  18 mai 2015, 8:49

Mai presus de toate Tara lupta pentru a si salva echipa de la retrogradare, in schimb Petrolul nu mai are niciun obiectiv pe final de campionat.

Valah  •  18 mai 2015, 8:50

Dovada Tolontane ca nu vreți sa spuneți adevărul si va temeți de politicul care finanțează din banii publici furați Târgu Mureșul este faptul ca ” Nu aveți curaj sa intrebati la Uefa dacă au primit de la Burleanu dosarul AVRAM-MITA-TG MURES „.
Cand a fost condamnat Becali erați claie peste grămadă la ușa Uefa, acum niciun jurnalist nu are curaj sa întrebe dacă au primit dosarul asa cum a declarat în tara Burleanu.
Niciun jurnalist nu are curaj sa scrie despre faptul ca regulamentul FRF prevede retrogradarea Tg Muresului si regulamentul Uefa excluderea din cupele Europene. DE CINE VA TEMEȚI TOLONTANE SA VA FACEȚI MESERIA?

claudiu  •  18 mai 2015, 8:53

dada… asa e dragi stelisti… Eu zic ca arbitrii v-au furat cele „enspemii” de puncte avans pe care le aveati fata de ASA…. sa moara arbitrii!… halal CCA!.. care nu da titlul Stelei. Pai ei l-au castigat la Craciun,. de ce nu-l da nimeni (Titlul) si acu de Rusalii? sa le fie rusine.! si cu nunta lui Popa cum facem?

julien  •  18 mai 2015, 8:53

Nu cred ca a fost blat nici unul dintre ei! Asta le e valoarea! Nu isi merita nici un cent ca fotbalisti! Oricum o sa avem cea mai trista campioana dupa foarte mult timp……poate chiar din istorie! Daca ASA bubuie mingii si au nevoie de un sut de la distanta sa castige, Steaua are nevoie de caractere.

Costy  •  18 mai 2015, 8:54

nu cred ca se poate vorbi de blat in acest meci.

M. Rădulescu  •  18 mai 2015, 8:58

Cu tot respectul, d-le Tolontan, nimeni nu a presupus că dl. Astafei ar fi fost „cumpărat” ! A fost pur și simplu decizia lui ca să devină „erou” pe plaiurile natale ! Ca om, îl pot înțelege cu ușurință, dar asta nu denotă o mentalitate de sportiv profesionist ! A-ți scris articolul plecând de la o premiză falsă …

sundance kid  •  18 mai 2015, 8:59

Numai DNA-ul vostru poate dovedi ce e in subconstientul unui jucator de fotbal daca doreste . Are experienta .Cazul TELEPATIA .

planetfun  •  18 mai 2015, 9:00

da cu barboianu ce ati avut ,el de ce nu s-a bucurat de prezumtia de nevinovatie ?

Marcos  •  18 mai 2015, 9:00

Tolo, Tolo … atat de tare va straduiti si tu si altii ca domnia ta sa spalati imaginea unei viitoare „campioane” de la Mures chiar si cu riscul de a cadea in ridicol. Cu parere de rau va spun ca nu aveti curajul sa fiti obiectivi. Evident ca nu am probe sa acuz dar desfasurarea lucrurilor arata logic faptul ca toata mocirla asta prin care se va ajunge ca ASA sa castige titlul e orchestrat de cineva. Miza se pare ca nu e alta decat punerea unui calus definitiv pentru Becali care in prostia lui a spus si o gramada de adevaruri care au deranjat mai marii vremii (vezi cazul cu retrocedarile) si „capacul pe oala” ar fi trimiterea acestuia in anonimat prin deposedarea lui Gigi de clubul Steaua. O stiti si voi foarte bine dar nu aveti curaj … asa cum nu ati avut curaj sa spuneti ca Basescu i-a tras cu adevarat un pumn in gura unui copil, asa cum nu aveti curaj sa spuneti ca 25 de ani niciun politician nu a servit interesul national si ca au tradat acest popor si multe altele pentru ca desi va dati curajosi si obiectivi in realitate … ori sunteti platiti sa ascundeti adevarul, ori sunteti santajabili cu ceva ori pur si simplu faceti pe voi de frica.

vlad  •  18 mai 2015, 9:01

Si eu plec de la aceeasi premisa, ca meciul e cinstit. In Romania oamenii sufera mult prea mult de teoria conspiratiei. Spunand asta, am fost foarte atent la meciul ASA – Petrolul… si sincer, mi s-au parut non-combat Marinescu si Filip. Si da, Filip e cel care l-a lasat pe Voiculet sa suteze…. insa eu eram deja convins de treaba asta de prin minutul 60. La Astafei am dubii, tocmai pt ca a dat declaratia, tocmai pt ca a facut pressing sa recupereze la faza aia…. si pt ca in prima repriza s-a zbatut foarte mult. Logica nu ma lasa sa dau sentinte in cazul lui…. insa imi pare rau, la cei 2 mijlocasi defensivi sunt convins.

Zaplayer  •  18 mai 2015, 9:05

@Alex One : Ce nu iti place ca a fost introdusa si faza din meciul cu Brasov la scorul de 2-1 ? Daca era 3-1 ce se intampla? Suspect cum au jucat Brasovenii in repriza a doua nu sau asta nu iti convine?

fcsb e blat  •  18 mai 2015, 9:07

hai sa fim seriosi…e romania, normal ca sunt blaturi…astafei nu a tras pentru echipa lui, cativa brasoveni au facut figuratie pe final; n-ati vazut si bergodi ce se mira de faptul ca csu-ul i-a batut: „parca au jucat finala ucl”, pai el se astepta la un meci usor si ii certa pe aia ca nu s-au dat la o parte in loc sa isi vada de echipa lui. fotbalul la noi e la fel de bolnav ca si societatea pentru ca noi nu stim decat sa ne furam caciula intre noi, onoarea e ceva ce nu s-a cunoscut vreodata

Andrei F  •  18 mai 2015, 9:19

Am si eu o intrebare…De ce ultimele meciuri nu se joaca toate de la aceiasi ora?…Eu ma uit pe clasament si vad o lupta si pentru locul 3 si diferenta fata de locul 5 este mare la banii care se incaseaza si chiar palmares….Desigur ca FRF si LPF se manifesta in continuare ca si cum sunt cumparati de banii din televiziuni…In Spania de ce se poate desi acolo sumele de bani sunt ametitoare fata de ce este la noi?…Si Burleanu o tot da ca a infiintat nu stiu ce comisie impotriva blaturilor, se lauda ca din cauza lui campionatul este imprevizibil pina la sfirsit dar nu face lucruri simple -valabile la altii-care chiar ar fi adus o nota de corectitudine…Si eu ma gindesc ca acesta ar fi scopul lui si nu cel de asigurare a spectacolului…Altfel se naste alta intrebare…Daca se doreste egalizarea valorilor in campionat barem sa se spuna si sa nu mai fie fraieri care arunca degeaba cu zecile de milioane…Chiar se pot baga toate echipele in isolventa…Si desigur daca vrea Burleanu sa ne spuna campioana cind doreste el…Campionatul vizibil a fost rasturnat de cind a aparut in iarna si restul de bani …S-a spus atunci ca banii de la DIGI a salvat chiar majoritatea echipelor de la faliment…Cu ce costuri de integritate pentru ca eu sunt sigur ca o clauza a fost si ,,spectacolul,imprevizibilul,, de care avem parte…Burleanu ar trebui sa se ancheteze in primul rind pe el…

CINE E BLAT? – Pe Bloguri  •  18 mai 2015, 9:28

[…] Sursa: Cătălin Tolontan […]

t.rex  •  18 mai 2015, 9:29

Nu-l suspectez pe Astafei că a fost cumpărat, ci că a făcut-o din proprie inițiativă. așa că argumentul cu organele statului nu e valabil.
Astafei a degajat mingea în tribune din situație de 1:1 cu portarul, și ăsta e un fapt.
Hai să avem curajul să vedem diferența

Vlady  •  18 mai 2015, 9:34

In primul Tira a si marcat un gol, pe cand Astafei si-a batut joc de doua faza, din care una clara de gol.

crimson.veritas  •  18 mai 2015, 9:34

Tu chiar crezi ca mai prostesti pe cineva … cu astfel de securisme ieftine? Vorbeste si tu cu Hellvig … sa va puna la dispozite …. niste manuale si tehnici de manipulare … moderne!

Cristian  •  18 mai 2015, 9:42

oare noi n-am dat niciodata cu piciorul in minge? chiar asa idioti suntem cu totii?
astafei nu a fost platit de nimeni sa dea mingile asa…pur si simplu omul e sincer si nu isi doreste ca steaua sa ia campionatul si face orice ii sta in putinta sa ii ajute. discutia e ampla ca steaua a pierdut pe mana ei… dar poti sa ai si 100 de puncte avans cand e sa nu fie nu e si gata… poate e o chestiune de destin…

bbc  •  18 mai 2015, 9:43

Vizionati in paralel meciul Petrolului cu Tg Mures si cu Steaua si vedeti diferenta de determinare in cele doua meciuri si ve-ti constata ca se poate vorbi de blat.Iar daca Steaua a facut vreun blat in acest campionat a facut numai in defavoarea ei pentru ca nu poti sa pierzi meciurile cu ultimele clasate cu ata nonsalanta si in cupa sa bati Petrolul si Astra cu 3-0!

Alex One  •  18 mai 2015, 9:48

Cer scuze pentru topica fazei. Corect,Tara n-a declarat ca vrea sa castige Steaua campionatul.

g48ri3l  •  18 mai 2015, 9:49

Nu a fost blat, a fost non combat decis in vestiar. Doar cineva care nu a atins nicodata o minge nu vede asta. Astafei la doua ocazii singur cu portarul, se asigura ca mingea sa fie trimisa cat mai departe de poarta, iar la sutul lui Voiculet apararea Petrolului paria online daca va fi sau nu gol.

Mihnea  •  18 mai 2015, 9:55

Foarte interesant! Desi Dnamo este cel mai mare antreprenor de blaturi, cu subantreprize la toate echipele finantate de primarii sau regii de stat, totusi ziaristii nostri se feresc ca dracul de tamaie sa pronunte cuvantul blat in legatura cu echipa fostei securitati ceausiste. Oare de ce?

sor  •  18 mai 2015, 9:59

🙂 de cand esti asa de inocent? Cand ar fi ceva contra stelei toata lumea sare racneste din toate partile, cand e pro precum toata istoria recenta a stelei toata lumea e fericita si tace implinita. Vezi ce demers s a facut cu arbitrajele in timp ce eu am vazut ultimele meciuri 6-7 greseli mari pro steaua dar e scoasa sfanta, sau cazul Barboianu unde doar Negoita a urlat

ANDY  •  18 mai 2015, 10:02

Brasovul lupta pentru a ramane in liga1,pe cand Petrolul nu avea obiectiv.Domnul Tolontan scrieti despre Udrea si Basescu,ca va pricepeti mai bine la blaturile politice.

Romica_Bunica  •  18 mai 2015, 10:08

Catalin, exista prezumtia de nevinovatie si pt portarul Brasovului, dar totusi nu ai amintit nimic, ai dat alte exemple de acum 21 de ani.

Aciduzzu  •  18 mai 2015, 10:26

Alex One, subscriu!

emil P.  •  18 mai 2015, 10:31

Frustrarea , neputinta si micimea din declaratiile celor care-l acuza pe Victoras e sforaitoare ! A fost si a ramas idol pentru ploiesteni si mureseni nu pentru ratarile lui ci pentru integritatea lui ; noi la Mures il cunoastem de-o viata si l-am fi apreciat si daca ne ingropa … el a fost intre ciocan si nicovala si indiferent de ce se intampla la meciul asta ar fi iesit rau pentru el ( pe de o parte ploiesetenii , muresenii , familia , vecinii , preferinta evidenta pentru ASA in lupta pentru Titlu iar de partea cealalta FCSB si conducatorii care vor locul 3 + imaginea de om care isi vinde mama pentru un pumn de zloti dar care pare integru)
Uneori diferentele in fotbal se fac la milimetrii si din instinctele de conservare dezvoltate in milenii de evolutie umana ; Victoras ne-a demonstrat ca e om , un om care a merita aplaudat tocmai pentru omenescul din el

Adrian  •  18 mai 2015, 10:33

Explicatie halucinanta a lui Astafei, la cele doua faze(si cred ca singurele lui faze), „a alergat prea mult si n-a mai gandit”, serios?? Eu am vazut doar repriza secunda, si „baiatul” era la „relanti”, pur si simplu zici ca era la jogging…cred ca s-a pastrat pentru Semi-maratonul de duminica dimineata, asta-i singura explicatie :))

george  •  18 mai 2015, 10:38

Pai si Rusescu a ratat penalty cu Otelul in minutul 94 si prin urmare si el a pus osu la proiectul ASA campioana atunci, exact ca Astafei !!!

corneliu  •  18 mai 2015, 10:42

Am un deja vu, la fel ca-n momentele cand castigau campionate la Ordinelele Politicului, Unirea Urziceni, Otelul Galati si CFR Cluj, cu marea complicitate a mass-media!! Cata presiune a putut pune mass-media, impreuna cu ofiterul de la MApN, Talpan pe Steaua! De parca Asociatia Spertiva Ardealul n-ar fi fosta Asociatiae Sportiva a Armatei Tg Mures, tot cu echipament ros=albastru! Este suspecta si tacerea FRF, Liga si mass-media si in cazul Terbea-Avram! Justitia a decis: MITA! Unde este dl Penescu? Dar FC Arges? Ce parere aveti d-le Tolontan?

titi  •  18 mai 2015, 10:59

Pariati pe victoria Brasovului la VIITORUL ! Cum care ” viitorul ” ? Ala de tine de Academia de „folbal ” Hagi , unde a „muncit ” razboinicul . Care razboinic ? … Ala de nici nu-l cunoaste pe Hagi.

barbu brailoiu  •  18 mai 2015, 11:03

mult zgomot pentru nimic.
colegii dv. fac tot ce pot ca să mai atragă, cumva, atenţia, asupra acestui campionat fără valoare şi care se bucură de tot mai puţin interes. cum? păi, aşa… cu zvonuri şi alte răsuceli.

ion pribeagu  •  18 mai 2015, 11:23

astafei n’a fost cumparat, a facut munca voluntara… 🙂

Vali  •  18 mai 2015, 11:26

Si totusi nu imi place cand cineva incearca sa imi insulte inteligenta.Da domnule Tolontan,exact asta se intampla.Pai retraim momentele in care Cfr-ul castiga campionate,din ordin politic(asta dupa revolutie) si in care presa il lauda pe Cadu ce mare jucator este,cand avea 20 de goluri din penalty…Avem in fata o echipa,dovedita in instanta,ca ocupa un loc in prima liga,cumparat prin spaguta catre arbitrii,avem in fata o echipa care in meciurile directe cu Steaua a avut parte de arbitraje 200% favorabile si tot ce face presa asta care intradevar este mult mai slaba decat Liga 1 si mult mai aservita decat Cca-ul Muresenilor sezinul asta,este sa imi faca o comparatie intre Tara si Astafei?Pai se putea vedea cu ochiul liber ca unu a alergat de „nu mai avea ficat”,iar celalalt si aici ma refer la Astafei mai avea putin si se apuca sa traga la poarta proprie,numa sa inscrie Asa-ul…Si cumva mai avem curajul sa seram la ceva mai bun?Cumva,cineva este atat de nebun sa nu isi de-a seama ca peste 2-3 ani o sa ajungem la nivelul Bosniei,prin Europa?Iara ne intoarcem 10 ani in timp si o sa ajungem sa exultam,la un transfer al unui jucator la o echipa anonima pe cateva sute de mii…Asta este rodul actualei conduceri a fotvalului romanesc si DA si al presei,prin ascunderea adevarurilor,pentru ca este o putere in stat si mai presus de toate o formatoare de opinie.Poate incepem sa scriem si articole normale,nu doar pentru „click-uri”,prin alimentarea urii,unor frustrati impotriva lui Becali si a Stelei sau Fcsb sau oricum se numeste.

pandele  •  18 mai 2015, 12:05

99,99% din cei care-l ataca pe Astafei ar fi facut altfel in meciul asta : ar fi evitat orice oportunitate de a pune in pericol poarta ASA !!!… atata ipocrizie pe metrul patrat greu mi-a fost sa vad ; priviti adevarul si recunoasteti-l !!! sunteti IPOCRITI !!!

tumbler  •  18 mai 2015, 12:08

E de-a dreptul penibil sa vorbim acum de blaturi cand echipa lui Becali e pe cale sa piarda campionatul.Daca Muresul o sa iasa prima,asta e,astilalti au pierdut campionatul in meciurile alea cand s-au facut de ras acasa cu Rapid,Otelul sau Chiajna .Ginerele nuntii de sambata declara la finalul unui meci din ala de rahat facut de echipa lui ca vor fi „prostii prostilor” daca vor pierde campionatul ,dupa avansul pe care-l aveau la sfarsitul turului.Ehh,uite ca s-ar putea sa-i ajunga vorbele din urma pe fraieri.
Iar cand in doua meciuri directe iei bataie de fiecare data, fara ca macar sa dai si tu un gol, e la fel de penibil sa dai vina pe tot felul de conspiratii.
Oare nemtii ce-or zice de meciurile astea doua (Freiburg-Bayern 2-1 si Augsburg-Hanovra 1-2) jucate sambata la ei in campionat?! C-au fost blaturi?! Eu cred ca nicidecum, fiindca invingatoarele vor juca intre ele in ultima etapa si atunci se va vedea cine merita sa ramana in prima liga si cine e posibil sa mearga in a doua.

bg  •  18 mai 2015, 12:10

Dle Tolontan va stricati imaginea si va pierdeti credibilitatea cu asemenea articole.Pai trebuie sa fii prea idiot ca sa nu-ti dai seama ca Astafei a trimis cu intentie acele mingi in varful tribunei si cate si mai cate…Haideti sa nu facem comparatii idioate cu nationala la un campionat mondial unde 90% dintre jucatori se vad pentru prima data si unde in veci n-o sa gasesti un columbian care sa tina cu Romania sau un roman care sa tina cu Suedia.Doar poate tot niste erori ale naturii care si-au pierdut si ultimul neuron.Domnule Tolontan Petrolul sau o parte a echipei nu si-a jucat corect rolul de fotbalist asa cum nici Viitorul nu a facut-o cu Chiajna.Au plecat Padureanu si Stefan din fotbalul romanesc si a aparut Hagi de care ne-am cam saturat deja.Pai felicitarile noastre pentru grupa de juniori a sa dar daca vrea sa i se dea titlul pentru ca a investit in fotbal sa ne spuna.Profitul nu-l imparte cu noi cand vinde jucatorii.

Comentează