BRD și-a încasat dobînzile în Gala Bute din banii publici fraudați prin clienții politici ai lui Udrea

Philippe Charles Lhotte, ar putea, vă rog, cei răspunzători pentru acești misionari corupți...

joi, 21 mai 2015, 1:25

UPDATE: Răzvan Cornețeanu descrie mai multe despre comportamentul BRD în cazul directorilor urmăriți penal și discută responsabilitățile băncii (I, II).

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Pe 28 și 29 decembrie 2011, prin ordinele de plată 5071 și 5072, Termogaz plătește 3.000.000 de lei către Europlus Computers, compania lui Rudel Obreja.

În aceeași zi de joi, 29 decembrie 2011, Rudel Obreja achită către BRD dobînzile pentru creditul de 10.000.000 de lei. Restul îl pune în depozite și, pe 8 februarie 2012, achită integral creditul la Societe Generale.

Cadoul făcut de Termogaz provenea din banii plătiți de ministerul Elenei Udrea. Termogaz însuși a fost definiția clientului politic.

Cînd am scris asta în urmă cu un an, Elena Udrea a amenințat că se gîndește să ne dea în judecată.

Pe 25 aprilie 2014, Gazeta publica istoria succintă a Termogaz: ”În 2005, Termogaz avea afaceri de 6 milioane de lei. Atinge 55 de milioane de lei în 2008. De aproape 10 ori mai mult în trei ani! Pentru ea, criza aproape că n-a existat. Între atîtea întreprinderi suferinde, Termogaz realizează o performanţă strălucitoare, mai ales avînd în vedere că e în afacerile de construcţii, reţele electrice, pîrtii de schi, în care, teoretic, statul și-a redus investițiile. Cele mai multe și mai grase sînt contractele cu ministerul Elenei Udrea”.

100 de milioane de euro au fost lucrările publice contractate de Termogaz în cele 30 de achiziții publice cîștigate

Continuarea din ziar suna astfel: ”Udrea i-a plătit 8 milioane de lei lui Obreja în ultima săptămînă a ministeriatului său, pe 1 februarie 2012. Ce n-a pus ea a pus Termogaz: 2 milioane de lei pe un contract cu un obiect încă necunoscut. Termogaz a plătit din obligație această sumă pentru ca Obreja să-și achite creditul – spune o sursă a ziarului”.

Singura eroare a acelor rînduri a fost suma. Într-adevăr 2 milioane a folosit Obreja de la Termogaz pentru credit, dar Gărdean îi plătise mai mult cu 1 milion. În rest, sursele au fost inestimabile, iar obiectul contractului a fost dezvăluit de DNA în 2015.

Articolul care marca triada Udrea – Gala Bute – Termogaz l-a enervat pe ministru. Mai ales că o sursă a ziarului, citată în articol, susținea că «SRI a trimis de-a lungul anilor zeci de informări despre Termogaz și celelalte firme apropiate lor, dar nimeni nu le-a luat în seamă».

Avea să treacă un an și ceva pînă cînd fostul președinte Traian Băsescu a făcut public în mai 2015 că a primit informări de la servicii privitoare la relațiile dintre Termogaz și unii dintre oamenii din MDRT și că i le-a înaintat Elenei Udrea.

Pe vremea aceea însă, Elena Udrea a spus că ”anchetele gsp sînt parte a unei campanii pe care o duc de ani de zile împotriva mea” și că ”domnul Tolontan să se aștepte inclusiv să-l dau în judecată”.

După plecarea Elenei Udrea din guvern, afacerile Termogaz au decăzut chiar mai repede decît au sporit și compania a intrat în insolvență.

Să revenim la BRD, cea fără de care Gala nu s-ar fi putut derula.

”Doamna a sunat la marele șef din turnul BRD și marele șef din turn l-a sunat la rîndu-i pe marele șef din Sucursala Academiei”, spunea în 2013 o altă sursă a ziarului. Marele Șef din turn era Sorin Popa, director general adjunct al băncii, prezent în sistem încă din momentul vînzării către francezi, amic nu doar cu Elena Udrea, ci și cu Bebe Ionescu, șeful FPS în momentul privatizării BRD, după cum strigă Victor Ciutacu de cîteva zile la TV fără să-l bage nimeni în seamă.

Întrebarea corectă pe care și-o pun oamenii este: de ce BRD a riscat atît de mult în Gala Bute numai ca să-i facă un serviciu Elenei Udrea?

De ce și-a pus reputația în joc și, mai ales, de ce a dat credite aprioric perdante de zeci de milioane de euro către elita politică?! Pe astea nu le-a mai luat niciodată înapoi, măcar, din punctul ei de vedere, în Gala Bute banca și-a făcut treaba, a primit banii, murdari, printr-o filieră care a ajuns obiect de proces penal, dar i-a primit!

Inclusiv dobînzile le-a încasat, după cum arată DNA, din banii pe care Termogaz îi luase de la primăria din Lupeni. O megacorporație bancară își marchează profitul din banii unei comunități umane falite! E și acesta un rezumat al Galei Bute.

Dar, în celelalte cazuri, inclusiv în cel al creditului personal de 3 milioane de euro către Elena Udrea, de ce a acceptat banca o pierdere? Pentru că, pe alte părți, BRD a cîștigat însutit.

BRD a devenit seiful de unde multe sute de mii din puțin peste milionul de angajați la stat își primesc salariul. Banca prin care se derulează plățile multor ministere. Inclusiv plățile unor mari fonduri europene. Că și Gala Bute asta s-a dorit, o operațiune pe bani europeni.

Creditele-mită și-au atins probabil scopul.

Acum, BRD susține, prin vocea șefului Philippe Charles Lhotte, că toată operațiunea a fost creația unor directori alogeni. Probabil că, într-adevăr, cum se întîmplă de fiecare dată cînd se dă verde la furat, lucrurile au scăpat de sub control și directorii și-au făcut și propriul interes. Dar cine a inițiat și protejat acțiunea de cumpărare a bunăvoinței politicienilor, evidențiată de cercetarea DIICOT?

Cine a primit bonusurile pentru creșterea numărului de clienți, a cifrei de afaceri și a profitului filialei Societe Generale din România?

În 1975, scriitorul Paul Theroux poposește cu trenul în sudul Indiei, la Madras, actualul Chennai. Episodul e relatat în ”Grand Trunk Express”, carte publicată la noi în remarcabila colecție a cărții de călătorie de la Polirom.

Un misionar englez se apropie de geamul trenului. După ce află că Theroux este jurnalist, omul îi spune, bucuros că-și poate descărca furia: ”Unii americani, care își spun creștini, plătesc patru rupii de om – și în Madras asta înseamnă o groază de bani – celor pe care îi botează. De ce? Să vă spun. Ca să crească numărul celor convertiți și astfel să obțină mai mulți bani de la parohiile lor de acasă. Cînd vă întoarceți în Statele Unite sper să pomeniți de asta”.

Au trecut 40 de ani de cînd un ziarist se agăța de geamul trenului, gîfîind din cauza căldurii, cu ochii spre țărmul iluzoriu al Oceanului Indian.

Lumea s-a schimbat și a rămas aceeași. E important să ai cît mai mulți convertiți, cît mai mulți clienți, cît mai multe conturi-utilizator. ”Ar putea, vă rog, cei răspunzători pentru acești misionari corupți, care oferă mită pentru botez, să-i convingă că fac mai mult rău decît bine?”.

O călătorie de la Madras la Lupeni.

Întorși acasă, fiecare dintre noi am povestit ceea ce am aflat.

Comentarii (47)Adaugă comentariu

doina  •  21 mai 2015, 13:46

repet: pt ca meritam ni se intimpla toate acestea! O xxxx ca udrea intr-un stat normal nu ajungea unde a ajuns! Si asta si cu concursul unor minti luminate din tara asta, vedeti pozele cu ea la gds alaturi de ” intelighentia” romaneasca. Eu pe acestia ii consider a fi cei mai vinovati. Pt ca fara girul lor nu prindea la mult public…

Paul  •  21 mai 2015, 13:57

Dar Lucian Bute stie ceva?

gigi_becali_4  •  21 mai 2015, 14:12

O sa citesc in fiecare seara povestile dvs dle Tolontan, sunt excelente pentru adormit copiii aia 🙂 Tot asteptam si tot asteptam sa ne prezentati si dovada intelegerii dintre Udrea si Obreja, Udrea si Termogaz, si nu reusiti… De exemplu ca Udrea a dat ilegal banii MDRT , catre Termogaz, in baza unor contracte ilegale, cu stiinta ministrului Udrea…. Aaaaa, nu aveti ?! Of of of…. Altfel daca Termogaz a incasat banii LEGAL de la MDRT si apoi le-au schimbat destinatia ILEGAL catre Obreja and Co, raspunde Termogaz, si nu Udrea…. La fel ca si in cazul cumnatului lui Ponta, dl.Iulian Hertanu, care a incasat niste bani europeni pentru a face canalizare si apoi a schimbat destinatia banilor si si-a luat masini de lux : se va duce la puscarie cumnatul lui Ponta, si nu Ministrul Fondurilor Europene care a dat banii ! Capisci ? Understood ? in limba tamila nu stiu cum se spune, dar aflu eu 🙂

Vass Bela  •  21 mai 2015, 14:13

Si obsesia e o suferinta umana, din pacate tolo e obsedat rau de Elena Udrea, pacat pt el ca doar nu-i asa batran …

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2015, 14:16

@gigi_becali_4: nu va grabiti cu tamila, sa vedem ce o sa spuna judecatorii 🙂

doina  •  21 mai 2015, 14:20

dupa cum anticipam au aparut postacii lu’ calugaru si udrea! apropos pe calugaru cind il ia fiscul la intrebari despre banii primiti la negru, ca pe profesorii de la arhimede I-au facut de ris ca faceau carte cu copiii! Asta se pregateste: masa de manevra pt copiii lu’ ponta, nepotii lu base si bebe ionescu…O sa fie din belsug dupa cum se vede treaba!

dan  •  21 mai 2015, 14:21

Crezi ca exista macar o banca unde banii sa aiba suflet si miros??? Altfel, minunat articol, frumoase intrepatrunderi de ganduri si fapte. Felicitari!

Costi  •  21 mai 2015, 14:26

„Elita” financiara, „supravegheata” de BNR, lucreaza pentru pauperizarea noastra ca popor! Ii laudam pe cei de la BRD ca ei nu au inselat lumea cu credite in franci elvetieni, cum au facut-o vreo 11 banci straine in Romania – poate va aplecati nitel si asupra acestei megaafaceri bancare! Iata ca ei si-au luat tainul altfel, dar tot cu implicarea murdara a politicului!

darfcar  •  21 mai 2015, 14:40

Pe cand o ancheta serioasa legata d fotbal direct? Pe cand domnule Tolontan ve-ti reveni langa noi si ne ve-ti ajuta sa intelegam cu A.S.A Tg Mures a scapat cu basma curata in urma dpsarului ,,MITA IN ELICOPTER” dosar in urma caruia Avram, fostul sef al arbitrilor in acea vreme, a fost condamnat la puscarie pentru ca a luat mita cu scopul de a favoriza clubul de fotbal A.S.A. Tg Mures? Lasati politicul, povestea asta e rasuflata, Udrea a fost inchisa si eliberata…povestea a intrat deja in derizoriu, pe nimeni nu intereseaza. Sau nu doriti sa faceti aceasta ancheta datorita conflictului avut cu Gigi Becali cu ani in urma. Ii purtati inca ranchiuna. Nu doriti sa se faca lumina in acest caz de furt, hotie pe fata care a facut ca A.S.A. sa ajunga pe primul loc cu ajutorul vadit si fara nici o jena, pe fata al arbitrilor???????????????

adrian_hora  •  21 mai 2015, 14:41

@catalin tolontan, gigi_becali_4 – adica judecatorii nu au dat inca verdictul?

Subtirel articolas  •  21 mai 2015, 15:14

Acelas lucru intreb ca un om care intai cerceteaza, nu inghite galusca fara sa sufle in ea: unde-i vina blondei? Ce ilegalitate a facut si ma refer numai la articolasul de mai sus?! Asa si dl Tolontan poate avea bube mai mari si dovedite pe bune, in comparatie cu Udrea. Ati scris azi special ca este la ICCJ, ati procedat la fel ca la cealalta decizie de a fi libera. Este clar ca scrieti la comanda, altfel acest articolas usor, l-ati fi scris ieri, maine sau intr-o zi aiurea. Nu ne pacaliti stimabile domn. Lasati obsesia pentru Udrea, analizati-va bubuele de pe mosia dumneavoastra, cu Udrea nu va puneti atata timp cat a fost si este cel mai corect politician. Ea va triumfa si va umili falsa Justitie, falsii jurnalisti care scriu pe bani chiar si negri. Nu demult spunea un mare analist ,ca presa e mai corupta decat clasa politica.

dan  •  21 mai 2015, 16:00

Mafia politico-bancara. Iar ancheta Gala Bute arata in simplu cum functioneaza. Multumim,

Tavi  •  21 mai 2015, 17:29

Catalin,

Nu am nici un dubiu ca ceea ce descrii aici este adevarat asa cum nu am avut nici un dubiu asupra manariilor care s-au facut la aceasta gala inainte ca gala sa aiba loc, macar.

A fost evident pentru cei care aveau ochi de vazut inca din prima clipa.

Din pacate insa, marea drama a Romaniei tocmai in asta consta: NOI ANALIZAM MEREU TRECUTUL!!!!

Se pregatesc bufuri extraordinare in Romania anului 2015 de care NIMENI NU SPUNE NIMIC!!!!

Ex, si ti l-am mai dat odata: EURO 2020. De ce nu se face acum o analiza la sange a potentialului acestui eveniment pentru Romania? Cati bani crezi tu ca pot iesi din 3 MECIURI IN GRUPE? Cati bani tre sa investim pentru a ne ridica la nivelul organizarii celor 3 meciuri? De unde vor veni acesti bani? De ce accepta Romania acest deal? DE CE II SUNT PASATE CETATEANULUI ACESTE COSTURI?

Se vorbeste peste tot de FONDURI EUROPENE. De unde vin aceste fonduri si CINE VA PLATI PENTRU ACESTE FINANTARI IN FINAL?

INGINERIILE FINANCIARE CONTINUA iar INGINERII DEVIN DIN CE IN CE MAI INTELIGENTI.

Si intrebarea cea mai importanta cu un raspuns super-simplu si super usor de aplicat, dar pe care NIMENI, VREODATA, nu o va pune: CE PUTEM FACE PENTRU A EVITA ACESTE FURACIUNI PE VIITOR?

Astept raspunsul tau…

Lucian Maxim  •  21 mai 2015, 17:29

@gigi_becali_4: nu va grabiti cu tamila, sa vedem ce o sa spuna judecatorii;

Facem si noi acordul ala intre subiect si predicat ?

gigi_becali_4  •  21 mai 2015, 18:20

@adrian hora :
Daca intrebare e gluma, atunci raspunsul este, ba da , au dat judecatorii verdictul, este nevinovata 🙂
Daca intrebarea este serioasa, nu confunda atributiunile judecatorului de drepturi si libertati, cu cele ale judecatorului care acum judeca acest caz in instanta. Judecatorul care a dispus trimiterea lui Udrea in arest preventiv era JUDECATOR DE DREPTURI SI LIBERTATI. Acest judecator nu judeca cauza ( pardon de cacofonie ) . El NU are la dispozitie rechizitoriul, dovezile, marturiile, faptele. El judeca un singur lucru pe parcursul urmaririi penale , INAINTE de trimiterea in judecata: daca fapta presupus comisa prezinta pericol public si daca exista suspiciuni temeinice ca inculpatul va influenta martorii sau va altera probele. Deci poate fi trimis in arest preventiv cineva de catre acest judecator de liberati, in limita a 180 de zile, apoi la proces instanta de judecata efectiva sa il declara NEVINOVAT. Si invers. Poti fi judecat in libertate, ca Dan Voiculescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea, si de fapt sa fii vinovat. Si ce este dragut , ca poti sta in arest 179 de zile, pentru ca apoi instanta sa spuna : Da dom’le, esti nevinovat, du-te acasa 🙂

karl.marx  •  21 mai 2015, 18:43

scopul companiilor e sa faca bani…cum e o alta poveste…e drept ca occidentalii (toti) cind ajung in tari de lumea a treia, fac lucruri pe care in tarile lor s-ar gindi de doua ori inainte daca sa le faca sau nu…e evident…fiecare are planu lui de indeplinit de la CEO la micul trepadus , ca sa satisfaca pe actionari, care in multe tari occidentale sint marile fonduri de pensii (cu active de sute de miliarde) actionari care toti vor sa aiba acelasi nivel de trai cind vor fi batrini…e partea urata a capitalismului, in care un CEO de banca cistiga 30 M si unul de la ghiseu 1000 de dolari, in care daca nu o faci tu o face celalalt…si in care manualele de etica si deontologie nu au mai fost revizuite de prin anii 60….

Florian  •  21 mai 2015, 18:46

Tolontane nu-i asa ca e o simpla coincidenta faptul ca articolasul apare in aceiasi zi cand E. Udrea contensta arestul la domiciliu ? BTW am cunoscut un neurochirurg indian la St. Alexians Brothers Hospital in Hoffman Estates , IL. USA. Printre altele omul mi-a spus ca cel mai bun lucru din fascinanta istorie a Indiei a fost dominatia britanica. Cam scremuta citarea ta din Theroux.

Dan  •  21 mai 2015, 19:13

Tolontane toate viata o sa vb de gala bute,mai cauta si tu un alt subiect sau asta este subiectul vietii pt tine

adriani  •  21 mai 2015, 20:32

Se pare ca iar ai dreptate Catalin. Diferenta e ca daca pana acum i-ai deranjat doar pe ai nostrii, acum bati in corporatisti. Si aici, mare atentie ca esti pericol !!!
Astia conduc Romania, stabilesc Guvernul si presedintele. Mare atentie, ca esti pe un teren minat !!!

gina  •  21 mai 2015, 22:10

Pentru toata tara asta a fost evidenta calitatea de penala a lui Udrea inainte de a se lua procuorii de ea. Vedeam cu ochii liberi cat de protejata a fost aceasta parvenita cocotata sus de primul om din stat. Nimeni nu ii plange de mila, decat postacii platiti… si Basescu.
Nu slabiti ancheta pentru ca mai sunt lucruri de spus, cred eu.

Nu vreau sa comentez ceva ce inteleg de mult timp … | arlechinul  •  21 mai 2015, 22:18

[…] https://www.tolo.ro/2015/05/21/brd-si-a-incasat-dobinzile-in-gala-bute-din-banii-publici-fraudati-pri… […]

kaizer  •  21 mai 2015, 22:40

Este unul din putinele articole din presa scrisa in care un jurnalist se intoarce spre adevaratii corupatori care sunt in cele mai multe cazuri marile corporatii (in cazul de fata BRD) si nu ”esueaza” lamentabil si rusinos acuzand doar coruptii care sunt „trepadusii” din politica pentru ca asta este miza aproape in toate cazurile de coruptie:”corupatorii” iau banii cei mai multi din buget in timp ce „coruptii”iau niste „firimituri” iar noi „prostii” de contribuabili suntem „manipulati” de presa si vorbim numai de „corupti”!
Nimic mai fals si mai stupid!”Corupatorii” orchestreaza tot jaful, isi ating scopul laund si banii publici si in final totul este aranjat ca vina sa cada pe „corupti” care in fapt nu sunt adevaratii vinovati!
De examplu cazul Microsoft:multinationala a primit plati de 400 milioane de eur pentru produse care nu putea fi instalate pe PC-urile din ministere si implicit nici updatate, adevaratii organizatori – directorul din Romania al Microsoft si tenismanul Pescariu – sunt „scapati” complet pentru ca au colaborat cu anchetatorii iar noi suntem ïndreptati” spre neica Cocos care a carat niste genti cu niste milioane de euro.Pai cine sunt adevaratii vinovati?
Cei care au luat cei mai multi bani si cei care au orchestrat jaful:Microsoft!
Numai ei putea face asta ceilalti au fost doar niste interpusi sau niste unelte!
In schimb noi ne „imbatam” gasind vinovati pe Pinalti si Cocos!
Catalin Tolontan si Mirela Neag va rog ocupati va si de cazul Microsoft!
Si in general ocupativa de cazurile in care banii pleaca de la buget spre alte zari din afara tarii si vinovatii reali nu sunt „coruptii” de serviciu care invart sume neimportante si peste toate cel mai important este recuperarea pagubei:cum luam bani de la companiile care fraudeaza bugetul!
Pentru ca de la „coruptii”de serviciu se vor putea recupera „frimiturile” furate dar grosul merge in alta parte si aceasta parte este cea mai importanta pentru statul roman si „prostul” de contribuabil.

Genela Pogaceanu  •  22 mai 2015, 2:22

Nu stiu de ce, am impresia ca ura cumplita a domnului Tolontan pentru Udrea vine dintr-o suferinta din dragoste. Domnule Tolontan ati fost indragostit de Elena Udrea si nu a raspuns sentimentelor dumneavoastra?
Nu are destule probleme? Vrei s-o vezi coplet distrusa? Legea universala ne-a invatat ca tot raul pe care-l dorim altuia se intoarce asupra noastra. Sa-ti amintesc ca si dumneata ai fost finantat din surse tot cam necurate?…

Cata  •  22 mai 2015, 4:10

pai nu degeaba politicienii isi iau credite majoritar de la bere d. o banca spagara la fel ca si politicienii in cauza… cum poate un politiican returna un credit de 800000 de euro? e cazul rovanei plumb. cititi-i delcaratia de avere…

Ramon  •  22 mai 2015, 7:57

@ doina, într-un stat normal ai alternative de vot. La noi sunt cunoscuți doar oamenii unuia și adversarului, care se bălăcăresc electoral. Nici PSD nici PDL nici PNL nu au fost mai curați, depinde de noi să avem cu cine să-i înlocuim în 2016. Așa cum Năstase a fost etalonul corupției PSD, Udrea a fost în PDL, niciunul mai breaz.
Nici Ponta, Blaga, Orban, Tăriceanu sau Dragnea nu au adus altceva decât clienții politici care și-au bătut joc de această populație. Puneți umărul la crearea unui nou partid, din oameni care nu au fost în alt partid.

doina  •  22 mai 2015, 8:52

ramon, nu stiu ce sa zic…dupa mine problema sta in educatie. daca nu se investeste cum trebuie, si se vede treaba ca nici nu au de gind, va fi mereu o masa de manevra pt aceste nulitati. dar totusi nici asta nu stiu daca e solutia pt ca pt mine a fost si este o enigma cum oameni a caror minte o pretuiam se hlizeau alaturi de udrea si ii spuneau ce fanatstica e ea pt Romania. Cum sa uiti asa ceva? Si acum acesti oameni il judeca cu maxima severitate pe Iohannis…dupa ce au fost doar niste slugi penibile! Nu cred in noi partide, mai degraba in oameni noi in partide.

vas  •  22 mai 2015, 9:23

http://www.evz.ro/cum-a-stat-o-femeie-nevinovata-sase-luni-in-arest-preventiv-numai-si-numai-pentru-c-a-suparat-o-pe-livia-stanciu-sefa-inaltei-curti-de-casatie-si-justitie.html

gabisp  •  22 mai 2015, 9:38

Domnule Tolontan, scandalul J.Kerviel nu a clatinat o banca ( corupta ) precum BRD-ul ( cu o frauda de 4 miliarde euro ) Poate reusiti Dvs. V-o doresc din toata inima…!

ana  •  22 mai 2015, 9:39

Aveti de ati votat, domnule Tolontan!

corneliu  •  22 mai 2015, 10:36

Ma raliez lui darfcar! Domnule Tolontan sunteti redactor sef la ziar de sport! Ma faceti sa cred ca va intereseaza cazul „gala Bute” cu iz politic pentru ca ai primit comanda? De ce toata mass-media si forurile competente FRF, Liga Comisii TAC MALC, dupa ce Justitia a decis” in cazul MITA IN ELICOPTER” Terbea-Avram! Penescu pentru o aceeasi fapta este la inchisoare, FC Arges RETROGRADATA, cu ASA ce se intampla? Nu este suficient de clar ca in urma acestui demers de mita ASA-ul „a facut puncte la greu” cu ajutorul arbitrilor de este pe primul loc in Europa!! Acum isi explica mass-media cum de areusit ASA-ul sa recupereze atatea puncte!! Dar Comisia nou infiintata din FRf lansata saptamanile trecute cu surle si trambite de ce nu se autosesiseaza? Astea sunt lucruri care ne intereseaza pe noi , stapanii dumneavoastra, NU COMENZILE POLITICE! vA SALUT CU TOT RESPECTUL D-LE REDACTOR SEF!

Ramon  •  22 mai 2015, 11:24

@ doina: nu are rost să răstălmăcim fiecare vorbă, poți face un compliment unei ministrese, mai ales când avea de împărțit milioane, dar o poți trage la răspundere pentru faptele ilegale pentru ca partidele să nu-și mai tragă bani pentru campaniile lor de josnicii și minciuni. Odată obișnuiți cu fonduri deturnate pentru campanie, cele 2 partide rămase vor proceda și în viitor la fel. Ponta a spus, recent: cine va fi luat de DNA asta e, iar acum mai mulți ani: au schimbat hoții cu proștii, deci nu avem nicio șansă cu aceste doua adunături de profitori.

BRD și-a încasat dobânzile în Gala Bute din banii publici fraudați prin clienții politici ai lui Udrea | România curată  •  22 mai 2015, 11:28

[…] Citește răspunsul pe Tolo.ro (aici), pentru a înțelege de ce o bancă precum BRD acceptă să p… […]

vas  •  22 mai 2015, 11:35

Chiar sa nu stie „binomul M&C” ce inseamna „Mita din elicopter”, cum Terbea, sponsorul/suporterul/loverul echipei FCM, devenita ASA prin rebranding (vice-primarul Maior stie!…) l-a mituit la seful arbitrilor de atunci, Avram, pentru ca FCM/ASA sa aiba arbitraje „corespunzatoare”??
Ca Avram a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru „luare de mita”, ca Terbea nu a mai putut fii condamnat pentru ca, ironie a sortii, a murit cazand cu elicopterul??
Ca Regulamentul disciplinar FRF prevede:
„Articolul 60 – Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competițiilor
1 Persoana care oferă, promite sau acordă un avantaj nejustificat unui organ al FRF/LPF/AJF, unui arbitru, jucător, oficial sau altei persoane care se află sub incidența prezentului regulament, în nume propriu sau al unui terţ, în scopul de a-l determina să încalce statutele şi regulamentele FIFA/UEFA/FRF, sau să favorizeze o persoana sau un club, va fi sancţionată în mod cumulativ:
a) cu o penalitate sportivă de la 100.000 la 300.000 de lei;
b) cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal şi cu interzicerea accesului pe orice stadion pentru 2 ani;
c) retrogradarea primei echipe a clubului în categoria imediat inferioară”..???

Ca echipa ASA, fosta FCM, se lupta acum la titlu in loc sa fie deja retrogradata, desi FRF are toate datele necesare pentru aplicarea pedepsei sportive pentru un caz DOVEDIT DE CORUPTIE, CU DECIZIE DEFINITIVA IN INSTANTA??
Ce-i mai trebuie „binomului M&C” ca sa investigheze acest abuz incalificabil al functionarilor FRF??
Daca in locul echipei FCM/ASA era Steaua/ FCSB, mai exista vreun site care sa nu fie blocat de reactia jurnalistilor si a „opiniei publice indignate”??..

Haxor  •  22 mai 2015, 12:31

Un sfat! Ramai cronicar sportiv, in politica esti zero si plublici chestii fara acoperire. Poate ca ar trebui sa te traga si pe tine intr-o zi cineva la raspundere pentru anumite articole in care ai denigrat persoana si n-ai dat niciodata cont si n-ai mai dezmintit faptul ca te-ai inselat. Tu esti mai justitiar decat justitia, ai devenit un „etalon” al guvernului actual. Esti intr-un razboi „sfant” al plagiatorilor cu opozitia. Vezi ca se fac angajari la Antena 3!

antimafia  •  22 mai 2015, 15:56

Fara legatura cu subiectul, dar e locul unde aceasta postare poate trezi. Verdictul de la TAS a fost dat de un tribunal compus dintr-un singur arbitru(judecator). Se pare ca FRF a vrut acest verdict. TAS-ul, ca si orice institutie de arbitraj, nu poate impune un singur arbitru. Persoana care sesiseaza TAS-ul alege un arbitru, paratul alege si el un arbitru si ambii arbitri astfel alesi isi aleg pe un al treilea (un supra arbitru). Acesta este regulamentul. Nu mai putin, daca ambele parti sunt de acord, institutia de arbitraj (in speta TAS) poate desemna un singur arbitru…care sa judece speta. Deci FRF, prin cei doi avocati, a achiesat la propunerea CFR ca litigiul sa fie solutionat de un singur arbitru…Acest singur arbitru, a carei numire se face nu aleatoriu ci prin decizia unei persoane din cadrul TAS, s-a dovedit ca era asociat cu avocatul CFR. De aici rezulta ca: avocatii FRF n-au folosit dreptul de a-si alege un arbitru si ca nici nu l-au recuzat atunci cand au stiut (am stiut si noi) ca arbitrul desemnat este incompatibil. Totodata, cred ca avocatii FRF nu au facut acest lucru de capul lor, cred ca este evident ca orice avocat este in legatura cu clientul, a se vedea si durata acestei spete, nu poate fi crezut faptul ca FRF nu a stiut ca are dreptul la alegerea unui arbitru… In concluzie, verdictul a fost stiut inca de la desemnarea arbitrului-judecator…

Lucian  •  22 mai 2015, 21:19

Domnule Tolontan! Bancile nu sunt institutii de caritate! Mecanismul e simplu: se da un credit si se ramburseaza credit plus dobanda! Voiati ca BRD sa nu incaseze dobanda? De ce? Pentru ca e de la stat? Nu conteaza de unde vine dobanda: de la stat, de la Udrea, de la Tolontan… Asta e!

Octavian Popa  •  23 mai 2015, 0:02

Da da si marmota? Tovarășul Tolontan de ce faceți share de responsabilitate cu Mirela? Se impute treaba? Nu mai iese jocul? Vei fi credibil cand vad un dosar al Domnului Varan rezolvat de Matalică. Penrtu ca altfel plata Dumneavoastra sa scrieti e la fel ca cea a lui Becali ca U sa joace. Nu? Cu scrisul asta te puteai face doctor. Dar nu ti-a ajuns altceva. Las ca s-au facut altii si te-au operat . Ti-au extirpat onoarea si demnitatea si ti-au facut implant de orientare. Ca de: unde se termina jurnalismul incepe presa. Sau Blogul? De cand te cunosc sunt fan Mateo: Mai dute-n Panama. Sau a ta?

cucu  •  23 mai 2015, 3:47

Pentru mizeriile postate pentru o zecime de euro: Tolontan A FOST PRIMUL care a semnalat problemele din gala bute! Toti radeau de el si abia dupa plecarea protectorului Elenei de la putere s-au pus pe treaba procurorii. E DREPTUL LUI sa aiba o obsesie cu Udrea si gala si sa fie mandru de anchetele lui. Daca este gasita vinovata Udrea, peste 30 de ani pentru asta isi va aduce aminte toata Romania de numele Tolontan.

andrei  •  23 mai 2015, 9:10

Poate nu reusesti sa citesti acest comentariu daca da, rog da un semn poate mai trimit. Ai vorbit de brd. O sa fii surprins daca vei vedea ( se paote cere oficial) cate unitati de politie isi tin conturile la aceasta banca. Pentru faptul ca o institutie isi tine conturile, salariile la acesta banca, sefii ei primesc niste carduri preferentiale unde pot sa imprumute fara dobanda pana la 20000 de euro, altii pana la 50 etc. Te mai rugam, ai incredere in ceilalti jurnalisti de sport. De tine este nevoie la social, investigatii. Multumim

Mihail  •  23 mai 2015, 9:39

Foarte bun articolul, ca de obicei. Felicitari Domnule Tolontan! Poate intr-o zi gasim si contractul cu Bechtel?! Domnule Tolontan, aveti multe subiecte de atacat… Spor la treaba! Poate intr-o zi intram si noi in lumea civilizata… Aveti o misiune grea dar nobila! Aprindeti lumina!

kkciosuldelahamangia  •  23 mai 2015, 13:40

tanar si nelinistit.

vas  •  23 mai 2015, 15:02

Pentru necunoscatori, exceptie „binomul M&C”, care ar trebui sa stie tot ce misca in sportul romanesc, „binom” care a devoalat pentru noi, nestiutorii, ce a fost/insemnat de fapt „Gala Bute”, a se citi CEL MAI DOVEDIT ACT DE CORUPTIE DIN FOTBALUL ROMANESC, adica „Mita din Elicopter….http://www.evz.ro/spagi-la-inaltime-cum-s-a-dat-mita-in-elicopterul-blestemat.html.. Sper ca „binomul” insetat de dreptate, sa ia atitudine!!
Hai sa-l ajutam!!… Cf. art. 60, alin. 1 din Regulamentul disciplinar FRF, echipa in cauza, FCM/ASA, trebuia retrogradata de mult, nu sa se lupte inca la titlu!!….Hai sa vedem, ce sange curge in venele „binomului”…!!??………

Giani  •  23 mai 2015, 20:10

O ancheta perfecta pentru o hoata perfecta. Dar tolo si neag au fost mai buni. Pa, elena

dorin  •  23 mai 2015, 22:56

Postacii au ramas activi desi sunt platiti mizerabil in comparatie cu averea penala a blondei de la Cotroceni. Imi place cand observ ca doi jurnalisti nu cedeaza in fata presiunilor si continua sa-si faca meseria corect. Doi jurnalisti cu un CV profesional de admirat.
Cu respect, un roman

mihai  •  24 mai 2015, 18:06

I s-a infundat cu Gala Bute. Udrea o sa aiba atatea dosare penale cate genti si-a cumparat.

mutulica  •  25 mai 2015, 0:16

ca si in cazul Microsoft, nici cei de la BRD nu vor pati nimic. Sorin Popa e de negasit desi lucreaza la sediul-mama. Nu-i in regula.

Episodul 2. Exclusiv Reporter Virtual. BRD dă credite ilegale la șmecheri, le recuperează de la fraieri și pozează in victimă. În paralel încearcă sa-și ascundă prostiile. Dovezi | Reporter Virtual | Portal  •  27 mai 2015, 7:00

[…] pe site-ul lui. Cititi aici povestea acestui credit si ramnificatiile complexei relatii Udrea BRD aici si aici. Povestea creditului de 3,3 milioane este inca incompleta. Inca ne scapa ceva dar o sa mai […]

Comentează