Oțelul, al doilea titlu

50% șansă, 50% merit pentru Steaua

joi, 28 mai 2015, 10:15

Steaua are contract cu terapeuții, cardiologii, ecografiștii, oreliștii, firmele de medicamente, fizioterapeuții și astrologii suporterilor săi.

A fost cea mai modestă prestație a echipei. Cu cît mai mare buimăceala din teren, cu atît mai mare suspansul și consumul nervos al susținătorilor! Dincolo, la Tîrgu Mureș, barem se întîmpla ceva. ASA a avut nevoie de trei penalty-uri ca să primească unul, pe care l-a transformat Mureșan, făcînd 1-0.

Dar, la Iași, lumea a asistat la un chin nemaivăzut. Ce echipă e asta care, cînd își joacă ultima șansă, în care depinde doar de ea, nu reușește nici un șut pe poartă într-o repriză întreagă?!

A fost „transversala” lui Adi Popa și atît. Pe portarul Iașiului nu l-a deranjat nimeni.

Altădată, erau supranumiți „viteziștii”. Acum, ei fug pe loc și lasă în urmă brazde de teren, nu că ar fi fost bun gazonul la Iași, o rușine! Dar nu o rușine mai mare decît jocul Stelei.

În repriza a doua, Gâlcă îl introduce pe Rusescu. Dar nu asta e problema. Poate să bage cinci atacanți cîtă vreme construcția e asigurată de Breeveld, un jucător de esență defensivă. E ca și cum Bărbulescu ar fi fost coordonatorul Stelei ’86!

Timpul trece și nimeni nu poate înțelege cum și-a planificat Gâlcă să cîștige acest meci. Unul dintre mijlocașii cei mai curați în joc din 1990 și pînă astăzi a devenit un antrenor de neînțeles. E atît de nespornic și de mărunțit stilul Stelei!

Jucătorii se crispează, Tamaș întoarce aproape orice minge cu latul, Neagu e complet dus, iar Râpă nu lovește o minge corect de cînd a intrat pe teren.

Pare că salvarea bucureștenilor poate veni doar de la Oțelul. Și fix așa se întîmplă.

În minutul 67, la Tîrgu Mureș, Cernat centrează perfect din lovitură liberă, exact în colțul careului de 6 metri, toată defensiva gazdelor e înlemnită și Tudorie înscrie cu capul. 1-1 și Steaua e iar campioană, fără să facă nimic! Dacă ar face ceva, s-ar rupe.

ASA intră în vibrație, unul dintre stîlpii de nocturnă se stinsese și tribunele tremură ca pasagerii unui avion care au aflat că le-a căzut un motor din cele patru! Chinul lor este imens. Mai ales cînd află că la Iași e imposibil ca Steaua să marcheze vreodată. Se termină egal în capitala lui Ștefan , scuze, a Moldovei.

Meciul din Ardeal are o întîrziere de patru minute, acum se va decide tot. Și, cînd mureșenii erau cu toții plecați spre poarta adversă, Galațiul lui Florin Marin pornește pe contraatac și înscrie fa-bu-los! E 2-1 pentru o echipă retrogradată și falimentară, dar ea a decis campionatul.

Oțelul a cîștigat titlul pentru a doua oară. De data asta nu pentru sine, ci pentru Steaua.

În ceea ce o privește pe campioană, are 50% merit și 50% șansă.

Comentarii (95)Adaugă comentariu

florentin  •  28 mai 2015, 22:24

felicitari, otelul, ai salvat onoarea fotbalului romanesc. Pariem ca FRF si LPF nu au sesizat ca angajatii pe bani doar publici de la FCM/ASA trebuie retrogradati, cum spune regulamentul si ca neterminatii de la Targu-Mures nu pot fi jucatori profesionisti de fotbal din moment ce activeaza la…ONG si nu la club profesionist, in realitate sectia de fotbal a lui AS Sannicolau Mare inventata in campania electorala a lui Florea?

rim  •  28 mai 2015, 22:27

o singura scapare, intr-unarticole exact: in poarta iasilor a fost caparco, nu grahovac

radu  •  28 mai 2015, 22:29

Eu ma bucur ca a iesit asa macar am vazut un fotbal corect. Steaua a castigat un campionat pe care il merita. Au jucat corect. Cu chiajna, otelul sigur a fost blat:))

ovidiu_3003  •  28 mai 2015, 22:30

…ne am saturat de blaturi…pariurile au stricat fotbalul …

ba(la)nel  •  28 mai 2015, 22:30

Penibil campionat…sa-ti bage altii titlul in buzunar…

alex  •  28 mai 2015, 22:30

Poate ne explicați d-le Tolontan de ce pe site-ul dvs. apărea in cadrul articolului cu desfasurarea live a meciurilor scorul de 1-2 la meciul Asa-otelul inca din min. 75. Eu cred ca a fost un blat ordinar de pe care s-au castigat milioane de euro la pariuri pe 1 pauza-2 final si cineva din redacție a știut si s-a scăpat înainte de termen. Cat despre fcsb rușine, sa nu dai tu gol unei echipe care etapa trecuta a luat 5 goluri. Fcsb daca joaca tot așa strălucit iese din preliminariile ligii campionilor inca din prima dubla.

misu tetelu  •  28 mai 2015, 22:30

caruta cu prosti s-a rasturnat la tg mures, foc de artificii pentru ca au pierdut campionatul pe mana lor. :))) Unguri prosti si bani irositi de primarie pe o sarbatoare de rasul curcilor

Cornel  •  28 mai 2015, 22:31

1. ASA se desfiinteaza.
2. Steaua pierde in turul al 2-lea din preliminariile CL.
3. Dinamo nu iese din insolventa nici in urmatorii 2 ani.
4. In campionatul viitor echipele intra in greva , cluburile il vor pe GINA demis.
5. Concordia + Voluntari retrogradeaza , CFR + Petrolul.
6. Nationala pierde in Irlanda , se califica de pe pozitia secunda.
7. Juventus castiga liga in prelungiri.
8. In divizia B raman maxim 10 echipe / divizie. – Promoveaza Rapid + Medias.
9. Mai beau o bere.

luca  •  28 mai 2015, 22:32

Slab antrenor… fara experienta… poate cel mai penibil antrenor din Liga 1 … Pacat , pt ca e un tip ok .

Steff  •  28 mai 2015, 22:33

Ca stelist, îmi pare rău ca Steaua a câștigat titlul. Nu merita. Nicio idee de joc, nimic. Se va crea iarăși o falsa impresie ca e ceva de capul lor. Sau de capul acestui antrenor, Gâlcă. In afara de faptul ca este o persoana decenta, nu are nicio treaba cu antrenoratul. Urmează iarăși un parcurs submediocru in CL

flo  •  28 mai 2015, 22:37

Bine spus: campionat decis de arbitrii și bafta. E PENIBIL FOTBALUL DIN LIGA 1!
Se mira ca vor hoții de la off-shore sa le taie din bani!

Stefan  •  28 mai 2015, 22:37

Felicitari Steaua! Acum bagati bani in jucatori de valoare ca sa nu mai urmeze rusini gen Moti versiunea 2015
Jucatori buni nu inseamna Breveld, FIlip si altii ca ei.

yoz7777  •  28 mai 2015, 22:37

Tu ce meci ai vazut Cataline? Dar la Steaua n-au fost penaltyuri?

ovidiu  •  28 mai 2015, 22:40

Adevaratii campioni sunt galatenii pacatca au retrogradat.

neamtzu  •  28 mai 2015, 22:42

nu te supara tolo, dar nu le vezi bine…daca pui in oglinda ultimele 3 meciuri ale lui ASA..1-0 cu petrolul (chin…min 89), 1-3 cu Astra si 1-2 cu Otelul cu aceleasi 3 meciuri ale Stelei, care practic i-au dat sansa sa se apropie de primul loc…0-1 cu Petrolul (norocos, min.90) , 0-0 cu Astra, si 1-2 cu Otelul (penalty ratat in min. 94), o sa realizezi ca ASA nu merita titlul…

Altfel am fi putut vb de meciurile directe, dar la ce arbitraje au fost acolo…mai bine nu….In rest, e clar 100% titlul stelei, doar k traind sub impresia returului, nu mai vedem realitatea…

doga12  •  28 mai 2015, 22:42

Iar ai o seara trista, Cataline. Au vandut doua echipe intr-un an si tot au ajuns campioni. Sunt singur ca stii ca e sarbatoare in toata Romania, in seara asta. Ai mai urmarit autocarul Stelei intr-o noapte asemanatoare, asa ca stii ca deocamdata am uitat de griji.

sorin  •  28 mai 2015, 22:48

Capitala lui Stefan era la Suceava…

Luciann  •  28 mai 2015, 22:50

Otelul ne-a incurcat si pe noi, sa nu uitam! Deci, pana la urma, au fost neutri! Bune observatiile cu Breeveld, Rapa si Neagu! Nu sunt de Steaua!

yoz7777  •  28 mai 2015, 22:51

Apropo, ca poate am fost prea succint in prima interventie si n-am fost suficient de clar – am vazut o echipa – Galatiul – care a jucat fotbal. A incercat sa joace pe poarta, sa castige si a revenit de la 0-1. La Iasi am vazut o echipa CSMS care nu a incercat sa castige, desi suburbanul de prunea ne spunea cum o sa lupte pentru cele 3 puncte ca sa urce in clasament. Cum sa castige daca se apara pe doua linii si cauta un egal doar pentru a-si satisface propriul orgoliu, de a-si ajuta prietenul – Ciobotariu…

Deceneu  •  28 mai 2015, 22:51

Foarte corect articolul Tolo. Ca stelist mi-e rusine de ce a jucat aceasta incropire de echipa. Iar Galca, sa ma ierte Domnul, dar e o momaie totala. Cu nervul si trairile lui nu vad cum ar putea mobiliza pe cineva. Echipa joaca dupa chipul si asemanarea lui: adica lesinat fara vlaga si fara coerenta. Tre sa-l trimita Jiji undeva sa scape de el ca e catastrofa mare. Nu stie sa construiasca echipe. El doar a gestionat ce avea in mana. Si asta atat de bine incat era gata gata sa piarda campionatul dupa 13 puncte avans. NU inteleg la ce se bucura atat ca nu el a castigat campionatul ci Otelul. El l-ar fi pierdut dupa mintea lui adormita.

marius  •  28 mai 2015, 22:57

sa zic si eu, ca suporter al Oțelului că echipa asta nu e echipa de ultimul loc. nici ca joc, nici dupa caracter, doar dupa conducere.
dar, capitala lui Ștefan (dacă e Ștefan cel Mare) e Suceava, nu Iașiul…

Amedeo  •  28 mai 2015, 22:59

Nu se poate ca anul asta sa se retraga titlul precum tricourile celebre si sa nu avem campioana? Pentru ca asta e adevarul! Oricare ar fi iesit pe primul loc nu poate fi considerata echipa cea mai buna din Romania. Steaua pierde la Otelul, Rapid, Ceahlaul, echipe retrogradate, ASA pierde in ultima etapa, decisiva, la Otelul. Toate acasa! Unde-i campioana?

Godot  •  28 mai 2015, 22:59

100% merit pentru Steaua, care are jucatori romani, tineri, e cu banii la zi, a condus 90% din campionat versus o echipa artificiala, cu batrani inchiriati, neplatiti si fara nicio perspectiva, ajutata vadit de arbitri si cu bulan urias in cel putin 6-7 meciuri.

QED  •  28 mai 2015, 23:00

De parca numai Târgu-Mureș ar trebui retrogradata.In orice campionat din lumea asta o echipa care intra in insolventa esta RETROGRADATA in liga a -III-a. Nu înțeleg cum poate sta o echipa in faliment in prima liga dar in fine in Romania după Involutia din 1989 orice este posibil iar anormalul in aceasta colonie este un lucru normal.

DD  •  28 mai 2015, 23:02

Ha.! Cum, necum suntem campioni. Si daca ai ajuns tolo sa ii plangi pe asa ca aa avut trei penalty uri si a primit deabia unul, e clar. Steaua e campioana. Atat.

benaflek  •  28 mai 2015, 23:02

ce ne arata de fapt victoriile astea ? una cu steaua si alta cu muresul.ca otelul e de fapt o trisoare care resul meciurilor a jucat la cel mult 50% din potential tot timpul. de ce? asta e o intrebare buna

daniel  •  28 mai 2015, 23:06

Buna seara.Sincer, 3 penalty-uri a avut ASA pana la gol?De unde ai scos-o domnule?Pe zi ce trece sunteti din ce in ce mai profesionist:acum stiti mult fotbal.Dar, ca de obicei:trebuie sa vina un articol sa va dati”cu stangu’-n dreptu”.

Gigi Carabina  •  28 mai 2015, 23:08

Doua scapari. Capitala lui Stefan (cel Mare – despre el vorbim, nu?) a fost la Suceava.

cristian dogaru  •  28 mai 2015, 23:17

pe site-ul gsp, in „live textul” de la iasi-steaua/ASA-otelul trona scorul de 1-2 cu 20 de minute inainte de finalul meciului…ce greseala premonitorie!….sa nu fim insa rai, cand fotbalul romaneesc aduce tot mai putini bani, e tot mai obscur si mai sleit, doar mafia pariurilor poate umple niste goluri….de finantare. Alfel, o regie furmoasa finalul asta de campionat…

dan7  •  28 mai 2015, 23:20

Si mai o scăpare importantă în articol, cetatea de scaun (capitala) a Moldovei lui Ştefan cel Mare a fost Suceava.
Sunt gălăţean şi spun că Oțelul îşi merită soarta. Atât persoanele importante ale combinatului, gaşca lui don’ primar si mai ales Dan Hoţulescu au devalizat echipa. În liga secundă sper la un nou început, să scăpam de ciuma capitalei.

mda  •  28 mai 2015, 23:23

Hai sa fim seriosi. Daca ASA conducea, FCSB-ul inscria ca de-atatea ori prin minutul 96 sau dupa, din penalty sau din offside. Prietenii stiu de ce, restul e cancan jurnalistic.

LEONIDAS  •  28 mai 2015, 23:23

Un singur lucru vreau sa spun-acela ca Otelul a batut si Steaua la Bucuresti ,deci nu a facut Stelei nici un avantaj din acest punct de vedere.Toate echipele ar trebuii sa joace la castig, nu dupa cum vreti voi ziaristii, cind s-o lase mai moale cind sa joace cu darzenie in functie de interesele voastre obscure..L-am vzt pe Naum facind crize ca de ce a jucat Astra cu ambitie cu ASA si de ce n-a lasat-o mai moale..De ce sa faca asta eu unul n-am inteles..Poate jucase Naum vreun bilet la pariuri si noi nu stim…Oricum asemenea oameni de tv nu fac cinste fotbalului romanesc..

jiji  •  28 mai 2015, 23:24

In istorie va ramane doar ca Steaua a fost campiona in editia 2014-2015.Restul e cancan.

marian  •  28 mai 2015, 23:24

slabi rau bai frate ambele .sa te bata o echipa ca otelul pe teren propriu cand tu vrei sa joci in grupele champions league e groasa rau.

Do  •  28 mai 2015, 23:27

Punctul pe ‘i’, ca de obicei, Tolo. Doar ca procentajul ar trebui sa fie 50% șansă, 20% merit, 30% impurități.

CelMic  •  28 mai 2015, 23:28

Suceava a fost capitala lui Stefan…

Cosu  •  28 mai 2015, 23:29

Ai inceput ? :)))))))))))))

andreicagogu  •  28 mai 2015, 23:36

se pare ca sunt destui care isi fac din ridicol un mod de existenta; nu-i asa doctore tolontan; adica a fost normal sa castige otelul cu steaua la bucuresti, dar este nefiresc sa castige cu asa; azi ajunge; o sa mai postez, pentru ca ma obligati

alex  •  28 mai 2015, 23:38

De fapt e foarte fals. Otelul a batut si Steaua si Asa asa ca nu a contat practic. Si de cand este meritul 50% cand ai mai mult puncte. Un campionat se joaca 34 de etape. Ati facut o greseala de logica.

dudu  •  28 mai 2015, 23:41

O alta observatie: In tot articolul – numai comentariul meciului facut de jucatorii Stelei. Ceea ce e logic, avand in vedere ca acest campionat s-a terminat cum a inceput: Cu Steaua in atac, si cu adversara ei aparandu-se cu 10, 11, sau chiar 12 oameni pe teren, dupa caz.
De atata suparare, mai sa iti vina sa iti bagi unghia in gat, si nu mai mult!
P.S.: Capitala lui Stefan cel Mare era la Suceava, nu la Iasi.
Dar, deh! la suparare te mai lasa chiar si cultura generala, nu-i asa, Maestre?

Mafalda  •  29 mai 2015, 0:08

OK, poate ai dreptate. Dar mai uiti vreo doua chestii esentiale:
1) (am mai spus) Steaua a jucat fara galerie, fara patron (pana spre final), fara manager general, fara sigla, fara stadion, fara arbitri pro (in cea mai mare parte a campionatului, fapt dovedit statistic). M-as bucura ca un ziarist bine intentionat sa prezinte lucrurile si din aceasta persectiva. Ar iesi un articol usor de documentat cu titlul „X (2, 3 sau chiar 4) trofee din nimic”.
2) Cu toate problemele grave, Steaua a avut pe (aproape) tot parcursul campionatului cel mai bun atac si cea mai buna aparare. Era drept sa castige ALTA echipa?

simon niculae  •  29 mai 2015, 0:23

Si acum ce sa facem !? Titlurile nu se dau in bucati. Dupa tur ar fi fost in Ghencea, dupa retur la TarguMures, facem media si asta e !! Catalin e un OM corect, poate la inceputul campionatului viitor”ASA” nu va mai avea finantare,sau”Steaua” va fi injumatatita inca odata de toanele patronului !,dar atentie,nu pune anntipatia ta,inaintea realitatii !! Cazi in boala lui Mironica , si nu e corect !!

giovani  •  29 mai 2015, 0:24

tristete mare frate, stiu cum te simti tolontane. sunteti in fibrilatie ,tremurati de ciuda ,nu aveti pic de somn. Pur si simplu traiti un cosmar

Seur  •  29 mai 2015, 0:26

De cel putin un penalti care ar fi trebuit sa-l primeasca Steaua,nimic,D-le Tolontan,sau va va parasit obiectivismul gazetaresc pe care ar trebui sa-l aveti?

Bobita  •  29 mai 2015, 0:28

Ce-i drept, titlul e castigat. Dar lipseste ceva…

Cosu  •  29 mai 2015, 0:33

@florentin……………….pai Mr. Tolo se fereste ca de Satana sa scrie adevarul despre Sinicolaul mare .

Cristian Z  •  29 mai 2015, 0:39

@Florentin
Esti un mare ***! Chiar nu ai inteles nimic, tigva ta a chiar nu pricepe ca 1 +1 =2 ??? Fotbalul se joaca, ca orice sport, pe teren, nu la tribunal!
Sunt dinamovist de cand ma stiu, de vreo 50 de ani, insa felicitari Steaua, un titlu rusinos castigat ( NU NEMERITAT!), bravo ASA, felicitari Ciobi, insa…Am facut si eu sport… Ce naiba, i-ati avut in mana pe Steaua, cum e posibil???? Prietenii stiu… A propos, cat o mai fi cursul EURO????

ovistar  •  29 mai 2015, 1:30

Dati Cezarului ce al Cezarului,si Stelei ce al Stelei.Un titlu pe deplin meritat.Cand domini 3/4 din campionat,meriti laurii de campion.A castigat fotbalul,sa facut dreptate.De fapt,Steaua e singura echipa ce ne poate reprezenta cu cinste in Europa.Toti stiu asta.E istoric,statistic dovedit.Doar analfabetii fotbalului vad altfel.Geneza fotbalului a creat ca Steaua sa fie campioana.Din acelasi aluat ca Bayern ,Real,Juventus si alte mari echipe ce detin suprematia in ligiile lor.

vio  •  29 mai 2015, 1:48

Catalin,slab articol….sincer:)))) desi ma bucur ca a castigat Steaua campionatul :))))……dar nu despre asta vreau sa scriu ,ci despre altceva ….si anume scandalul de la FIFA ….e imens scandalul….pe BBC de ieri seara de cand a izbucnit stirile sint deschise cu subiectul FIFA luand fata chiar si discursului reginei care ar fi trebuit sa fie fara indoiala de neclintit din postura de prima stire si dezbatere ….ei bine a fost ancheta si coruptia FIFA….iar in seara asta ceea ce am vazut la BBC nu mi-a venit sa cred …….Putin luindu-i apararea lui Blater ,dar la modul…. negru de furie,inversunat ,acuzindu-i pe americani de imixtiune…..nu l-am vazut asa suparat nici macar o singura data cand a vorbit despre ceea ce se intampla in Ucraina….Ei bine,in schimb, pe GSP online nimic despre ………ciudat, foarte ciudat….are legatura cu sportul,sportul-rege in cazul de fata,este cea mai importanta institutie/autoritate de sport din lume (FIFA) iar voi nu dezbateti deloc subiectul ……..ma asteptam la mai mult din partea voastra,doar va declarati ca un ziar de sport in primul rand …ahhhhhh scuze acum m-am prins este vorba despre FIFA si nu despre Elena Udrea asa ca n-are rost sa aprofundati subiectul.

lord belial  •  29 mai 2015, 3:05

otelul galati azi, botosani ieri, moldova chiar iubeste steaua
articol excelent, nu mai e nimic de adaugat
decat, na, bucuria, macar rituala, a celui de-al 26-lea titlu castigat, cum zici si tu, 1/2 sansa, 1/2 merit

Comentează