Cooperativa rediviva

Arbitrul Colțescu ne-a readus pentru 90 de minute amintiri amare de acum 20 de ani

miercuri, 12 august 2015, 11:44

UPDATE:  SMS venit după miezul nopții de la Răzvan Prepeliță, din Brașov: ”Colțescu își poate spăla imaginea de arbitru în România doar dacă își ia rucsacul în spate și găsește planorul”. 

2-0 pentru Steaua este cel mai periculos scor, zice Colțescu, și de aceea e mai bun 2-0 pentru Astra.

Dacă ar fi arbitrat Bistrița acasă acum 20 de ani, centralul din această seară ar fi fost decorat de Cooperativă. Dar chiar și pe vremea Omertei, după un asemenea meci ieșea scandal.

Să anulezi trei goluri valabile echipei în deplasare, să nu elimini vedeta gazdelor pentru o palmă aplicată ”în glumă” portarului advers și să acorzi un penalty 75% valid pentru ”nea Jean”, toate acestea n-au cum să nu fie premiate.

Iar dacă ar fi făcut chestia asta în deplasare, Colțescu stîrnea o revoltă urbană.

Acum două decenii și ceva am văzut pe viu un meci UTA – Gloria Bistrița, în care gazdele au fost furate mai puțin decît Steaua în această seară, dar tot a ieșit un tămbălău ca-n filme. Brigada arbitrilor a părăsit orașul cu mașina blindată a jandarmilor, în timp ce mii de oameni luau cu asalt stadionul, prefectura și sediul ONU dacă acesta ar fi existat în Arad.

Colțescu are, desigur, dreptul la explicații, însă asimetria e teribilă. A judecat aproape orice fază la limită în favoarea Astrei. Pînă și cornerele le-a răpit Stelei, ceva ce nu făcea nici Velea pe vremuri, că șmecheria nu era să stîrnești perplexitate, ci să înclini balanța din sfori invizibile.

Poate că Sebastian Colțescu nu e șmecher, ci doar periculos de neinspirat și, în astfel de seri, perfect incompetent. Asta nu o transformă pe Steaua într-o victimă, dar îl arată pe el drept un demn urmaș al unei epoci pe care a scos-o din sarcofag și ne-a prezentat-o drept o noutate absolută.

Cooperativa HD, un lotru cu aspect de facebook, asta era tot ce ne mai trebuia!

Comentarii (122)Adaugă comentariu

Cerem respect  •  13 august 2015, 0:58

Fotbalul trăiește pentru ca sunt suporteri care cheltuiesc (tv, bilete, presa scrisa etc). Arbitrii exista pentru ca exista fotbal care exista pentru și datorita suporterilor. Coltescu, tusierii, vor mai arbitra, vor mai greși pentru ca va fi mai puțin decât au greșit în seara ăsta (adică se vor fi indreptat). Este un precedent pentru a demonstra ca nu le pasa de noi. Auzim voalat ca se aranjează campionate și se stabilesc ierarhii, se joaca pentru pariuri, se….etc. Spuneti va părerea despre meci, dacă se greșește astfel în defavoarea Stelei / FC SB, va așteptați la mai puțin pentru alte echipe? E pasiunea, timpul, banii voștri, ceea ce nu se respecta. Cat are barem Colteanu sa poată greși astfel? Voi va permiteți la munca sa faceți asemenea erori? Luati atitudine și nu încurajați sfidarea asemeneatitudine sa. Astept un răspuns al arbitrilor pentru ce am văzut.

tolontanum est  •  13 august 2015, 1:00

Ma, Tolontane, tie chiar nu ti-e rusine?

gore  •  13 august 2015, 1:11

@fix pix
vorbești de regulament dar tu ești acela care nu-l cunoaște.
Regulamentul spune ca e offside dacă între jucător și poartă nu sunt cel puțin doi jucători. În faza despre care vorbești erau doi jucători, Varela si Silviu Lung. Varela dă mingea înapoi.*********

Alex  •  13 august 2015, 1:16

In primul rand Coltescu trebuia sa fie suspendat lin etapa aceasta, deci vinovati sunt si cei care ii permit sa arbitreze dupa ce face praf meciuri in prima liga. In prima etapa, a acordat gratuit 2 penalty-uri in favoarea FC Hagi Constanta si nu a acordat un penalty clar ca lumina zilei in favoarea CFR-ului. Deci el trebuia sa stea pe tusa vreo jumatate de an, sa se gandeasca mai bine la ceea ce ar trebui sa faca in teren.

In al doilea rand, de ce dupa acea prima etapa, cand a luat 3 decizi majore impotriva CFR-ului, nu ai fost atat de acid la adresa lui Coltescu? Daca tot nu poti fi impartial, mai bine fa o revista FCSB si scrie acolo…

ovistar  •  13 august 2015, 1:39

E scandalos ce sa intamplat in aceasta seara.Acesti arbitrii ori sunt incompetenti,ori rau intentionati.Doar in ligiile mult inferioare poti vedea asemenea arbitraje.Trebuie sa fii ***** sa nu recunosti ca Stelei iau fost luate fraudulos(furate) 3 puncte.Lipsa acestor puncte poate conta in economia unui campionat.

Corneliu  •  13 august 2015, 1:41

Nu-i mai simplu sa tii cu o echipa precum F.C. Brasov? Da-i naibii cu cooperativele lor, paraseste naibii televizorul cand se disputa meciurile din liga nula, du-te la stadion si sustine echipa locala, iubeste-ti femeia sau fa altceva util!

dudu  •  13 august 2015, 2:52

Coltescu este un om cu o misiune. La meciul Steaua-Chiajna de asta primavara, a fost subtil si mi-am zis „A gresit”, desi fusesera mai multe greseli toate impotriva Stelei.
Apoi a fost delegat in etapa imediat urmatoare la meciul Astra-ASA. In care i-a macelarit pe cei de la Astra. Cine e curios, poate sa caute inregistrarea, e o faza antologica in care Szepsi loveste brutal din spate trei adversari, unul dupa altul. Apoi il imbranceste pe unul de la Astra asa de tare ca ala cade doi metri inafara terenului. Coltescu – senin – dicteaza aut.
Ghinionul lui Coltescu este ca cu Chiajna Steaua a pierdut doar doua puncte, iar la Giurgiu, cu tot ajutorul lui, ASA si-a luat-o-n bot.
Faza definitorie din meciul Astra-Steaua nu e la golurile anulate aiurea, nici la penalty-ul inventat (pe reluarea de pe linia de 16 metri se vede clar cum Junior Morais se arunca in Filip, fiind la momentul contactului cu amandoua picioarele la un metru in aer). Ci la cartonasul aratat lui Budescu. Budescu nu se stie cu Cojocaru, nu sunt prieteni, nu zambea in timp ce il pocnea si nici nu s-a apropiat de cojocaru dupa lovitura. Trebuie sa fii plecat cu pluta sa consideri marlania lui o „palma prieteneasca”. Coltescu a vazut bine faza, a fluierat prompt si a fost primul care a ajuns langa Cojocaru. Dar a dat doar galben, in conditiile in care regulamentul e clar „Scuiparea sau lovirea intentionata a adversarului = eliminare”.
Saracul Coltescu – nici la 2-0 pentru Astra nu era sigur ca Steaua nu mai poate intoarce rezultatul, asa ca a preferat sa se compromita pe loc, cu cartonasul galben, decat sa riste sa mai scoata inca vreo doua goluri perfect valabile.

Dani  •  13 august 2015, 3:05

Nu cumva ti-aduce aminte de arbitrajele lui Argaseala la meciurile Stelei? Dar cind Coltescu a ajutat cit a putut FCSB-ul, de acele arbitraje nu-ti amintesti nimic? Vai, ce memorie selectiva, dupa cum dicteaza interesele stapinului!

rclaudiuv  •  13 august 2015, 3:18

Catalin, stii… din punctul meu de vedere o mare parte din vina o are si presa din Romania. Au trecut doar 6 etape si in 3 dintre jocuri s-a gresit flagrant (conform analizelor lui Ion Craciunescu) impotriva Stelei (CFR- rosu la Camora si penalty la ultima faza…. Dinamo – penalty si al doilea galbel la Fai, plus alte cartonase, galbene si rosii, neacordate lui Dinamo… Astra – macelul de aseara) si o singura data in favoarea ei (penalty la Botosani). Ei bine, dupa meciul de la Botosani, toata presa l-a atacat pe Tudor pt acel penalty neacordat. Colegul vostru, Decebal Radulescu, a fost la un pas de infarct dupa meci (aducea in discutie ajutorul lui Tudor de acum 10 ani intr-un meci cu CFR)… iar fazele din celelalte jocuri au fost trecute la „si altele”.
De fapt, povestea pleaca de sezonul trecut. Steaua a fost la un pas sa piarda titlul in dauna unei formatii care a fost impinsa de la spate de arbitrii…. iar Steaua trasa in spate (statistica o aveti voi)… totul culminand cu jocurile directe (macel la Tg Mures… furt la Bucuresti).
Atunci am stat si m-am gandit de ce aceasta tendinta…. iar in minte mi-a venit o singura explicatie:
– acum 7 ani Becali a trimis o valiza la Cluj pentru a se juca corect un meci (nu analizam cazul asta…. similar cu cel din 2005 cand echipa dvs facea cheta pentru premierea Finlandei – va amintit sigur cazul). Ulterior a fost condamnat iar presa a sesizat imediat UEFA si Steaua a primit interdictie 1 an cu suspendare.
– anul 4 ani Avram a luat mita de la Terbea pentru delegarea anumitor arbitrii (de-ai casei) in seyonul urmator. In primavara a fost condamnat si toata lumea a tacut…. nu tu sesizare la UEFA, nu tu semne de intrebare.
Oare, nu se intreaba nimeni care era traseul acelor bani? Sau suntem naivi si credem ca i-a luat Avram si arbitrii nu aveau nicio implicare? Atunci pentru ce i-a luat? Nu am vazut o ancheta jurnalistica pe aceasta tema. Cum o ajuta Avram pe ASA (pt acei bani)??? Care erau arbitrii agreati???
Pai daca oamenii (arbitrii) au vazut ca se poate… de ce sa nu le fie bine?! De ce sa ajute ei Steaua cand sunt imediat pusi la zid pentru orice faza… cand pot sa o ciupeasca.
Poate ne ajutati cu o statistica… cat a stat pe tusa Dima dupa meciul Stelei de la Galati (pentru un cartonas rosu neacordat si o lovitura libera, de la 20 metri, acordata usor… chiar daca daduse un penalty, anulat de Nagy, pentru Otelul care nu a fost) si cat a stat Kovacs dupa macelul din toamna?

p.s. Coltescu este acelasi individ care a arbitrat in primavara Steaua – Chiajna si le-a facut cadou celor de la Chiajna fazele ambelor goluri! 😉

Radu  •  13 august 2015, 3:53

3 goluri valide…ma faceti sa rad..beti putina apa rece si mai judecati o data fazele…1 fault in atac si celelalte doua jucatori care-si manifesta tendinta de a juca mingea…urmariti toate miscarile (Papp si Hamroun) se indreapta spre sau incearca chiar sa joace mingea… Hamroun evident urmarea mingea pentru a incrie doar simplul fapt ca era la 1 metru de linia portii l-a determinat sa nu-i fure golul celui care a sutat.. in fapt pozitionarea lui obstructioneaza plasarea favorabila a fundasului care incearca sa respinga mingea… Papp care era de fapt in offside incearca sa joace mingea si chiar daca nu el impinge mingea in poarta, a participat la faza…si e posibil ca tusierul sa nu fi vazut clar cine a avut impactul asupra mingii fiind in spatele jucatorilor… Poate ca arbitrul a actionat pe instinct dar e a luat deciziile corecte..

aralamb  •  13 august 2015, 5:34

Un asemenea arbitraj la un asemenea meci (derby-ul echipelor noastre momentan europene), distruge pur si simplu intregul fenomen si asa subred in Romania actuala. Singurul lucru care se urmareste este distrugerea fotbalului romanesc. Ori prin banditism (prin astfel de executii murdare) ori pur si simplu prin incompetenta ridicata la cel mai inalt rang intr-o meserie. Si intr-un caz si in altul avem oglinda societatii noastre actuale. Oribil!

BUDESCU  •  13 august 2015, 6:01

COLTESCU- FCSB 2- 0

Val Mootz  •  13 august 2015, 6:45

Te referi probabil la’ Epoca de aur’, cea care ne-a daruit generatia cu acelasi nume.
De FC Bihor vs Steaua 2-3 din 1988 de ce nu pomenesti? Iti este rusine sau sila?
Sau crezi ca am uitat? Gloria Bistrita si ‘Cooperativa’ n-au fost inventate tot de system,pt binele fotbaluli romanesc? Adica de steaua si dinamo?
Sau crezi c-a fost vreun Nottingam Forest?
Fara sa te jignesc,esti un frustat.Dupa meciul cu Partizanii,ai avut o pana de inspiratie probabil

john  •  13 august 2015, 6:53

Primele doua goluri au fost anulate corect. La primul Papp il loveste cu genuchiu si apoi inscrie cu capul. La al doilea, Hamroun s-a pozitionat prost si a activat offsaid ul. La golul lui Tade nu a fost offsaid. Ati inceput sa vedeti toti hoti in tara aia. Nu cred nimeni ca poate arbitrii si ziaristii sunt pur si simplu nepriceputi. E trist insa ca va amintiti de cooperative cand nici nu e momentul. Sunteti ca mamaia care zice ca pe timpul raposatului era mai bine.

Ops  •  13 august 2015, 7:00

Nu am vazut in viatamea asa ceva. Steaua trebuie oprita cu orice pret.
Aceasta „Cooperativa” se numeste Pariuri Sportive mai nou.

gabi  •  13 august 2015, 7:12

despre meciul de la Botosani de ce nu ai scris nimic?

Nelu  •  13 august 2015, 7:14

Parerea mea e ca nu doar Coltescu e vinovat. Toata brigada de arbitri a fost la pamant. Daca se lasa cu suspendare ar cam trebui toti 3 sa-si ia rucsacul.

Marka Ragnos  •  13 august 2015, 7:17

Te asteptam, Tolo, sa faci articole din astea si dupa ce fura fcsb-ul. De fapt, eu inca mai astept sa vad articolul in care tu ne spui de ce sefii ASA-ului au micit de cateva ori prima de castigare a titlului fix inainte de ultima etapa a sezonului trecut. xxxxxxxxxxxx fcsbul fura tot in campionatul asta si voi vedeti conspiratii impotriva lor. Ce conspiratii impotriva fcsbului, ba, in conditiile in care nimeni nu vrea titlul in liga 1 si toti se dau la o parte ca sa-l castige echipa puscariasului? Cascati ochii!
De ce vorbiti voi despre arbitrii cand ar trebui sa vorbiti despre faptul ca echipa lui becali nu are nici un drept sa joace in liga 1? De ce nu ne spui tu, tolo, cum a preluat becali un bun al statului roman fara sa plateasca macar un leu pe el? Asteptam sa ne explici cum a reusit echipa sa joace atatia ani in liga 1 dandu-se drept Steaua Bucuresti, cand ea nu era Steaua Bucuresti. Atunci cand o sa raspundeti la intrebarile astea o sa fiti jurnalisti.

Carol K  •  13 august 2015, 7:34

Sumudica spune ca exista un echilibru ca si el a fost furat….OK,este cea mai pertinenta opinie cu amendamentul ca nu compensezi un intreg sezon de decizii importante luate impotriva ta intr-un singur meci si acela cu rivala la titlu.Sa le spuna noua Cooperativa stelistilor ca asta-i asteapta de acum incolo sa stie si ei.Vrea cineva sa-i forteze lui Becali mana sa vanda ? OK dar asa nu va reusi.Nici asmutind galeriile impotriva echipei.

eugeniustin  •  13 august 2015, 7:39

In viata mea nu am vazut asa ceva!cel mai aproape- dar nu foarte-este Acel chelsea-barcelona.prea multe „greseli”…prea multe!

dan  •  13 august 2015, 7:41

DUPA UN MECI CU UN ASEMENEA ARBITRAJ AM DECIS SA O TERMIN CU FOTBALUL DIN ROMANIA,NU DE ALTA DAR S-AR PUTEA SA MA FACA SA CRED CA CHIAR SANTEM DE LOCUL 7 MONDIAL. MAI AM O SANSA CU CAMPIONATUL DIN GERMANIA SI N-AS VREA SA-I DAU CU PICIORUL. PROBABIL DUPA MECIUL DE ASEARA LA LPF SI LA FRF SE VOR LUA PRIME SERIOASE, SI NU EXCLUDERI PE VIATA , DEMITERI SI DEMISII.

Cata  •  13 august 2015, 7:43

ti-ai distrus tot comentariul: … …. citez : să acorzi un penalty 75% valid… …. ala e penlaty 100% valid. incerci sa manipulezi si astfel anulezi tot ce s-a intimplat aberant pe tern. incerci sa clarifici ceva evident, care nu are nevoie de clarificari, in nota in care coletescu a arbitrat meciul! merge la cei care sint nu emotionali si mai degraba teleghidati.

sorin  •  13 august 2015, 7:54

trebuie sa derulezi jumate de site ca sa ajungi la o stire fara Steaua (noroc cu Halep)… 16-1 pt fcsb… de ce naiba nu se face o sectiune separata pentru fcsb si sa ramina restul pentru ne-steaua? Chiar nu vreti sa faceti un ziar de sport adevarat? pacat, mare pacat…

tarzan  •  13 august 2015, 8:15

Da Pandurii-Steaua nu a fost blat? Ai scris ceva dupa meci? Cooperativa inca exista!

luciann  •  13 august 2015, 8:30

Trebuie scos din arbitraj! Simplu ca buna ziua!

lucid  •  13 august 2015, 8:39

Dupa executia in stil mafiot a Stelei facuta in partida ASA-Steaua urmeaza
„executia”lui Coltescu(sa o fi facut de capul lui? ).Daca „arbitrii”de aseara au avut curajul s-o faca in vazul a milioane de oameni e grav.D-le Burleanu stiti ceva de o Cooperativa?Daca nu, trebuie sa luati o masura radicala:scoaterea din arbitraj a acestor specimen.O puteti face deaca nu sunteti implicat in asemenea mizerie.

renato  •  13 august 2015, 8:40

Ce sa mai spui despre Coltescu?! Ne-a spus el aseara,prin arbitrajul sau,cine este ,ce este ! Dar,de ce a ajuns el sa mai faca parte din corpul de arbitri?! Vinovati pentru prestatia lui sunt toti cei care s-au perindat pe la conducerea arbitrajlui romanesc! Rusine lui Coltescu,dar si celor ce au permis sa existe astfel de impostori in arbitraj !

costi  •  13 august 2015, 8:41

Tolontane,fcsb-istule,sariti toti ca sacaliipe Coltescu.Singura lui vina este ca avazut fautul clar in atac de la primul gol al fcsb-istilor.La celelalte doua afost semnalizarea tusierilor,care dupa cum s-a vazut la televizor,au fost corecte,cel putin la golul trei nu exista niciun dubiu.In cocluzie ar putea sa-ti fie putin rusine cand scrii astfel de articole.Halal formatori de opinie,daca ne luam dupa tine,fcsb ar trebui sa fie arbitrata numua de Tudor.Ce v-ar mai place!!!

Cătălin Tolontan  •  13 august 2015, 8:51

@Edi: De acord, eu nu ma pricep la fotbal, dar cred ca Ion Craciunescu si Adrian Porumboiu, ambii spunind ca cele trei goluri ale Stelei au fost valabile, poate ca se pricep la arbitraj. Macar putin.

@Marius: Nu cred ca scrisul meu e influent. Nu acesta e motivul pentru care scriu, ca sa influentez evenimentele, in cazul concret ca sa apar sau sa atac un arbitru. Incerc sa spun ceea ce vad, ceea ce aflu si ceea ce cred pentru ca voi sa aveti un element in plus in a aprecia cum stau lucrurile. E liberul vostru arbitru (cam nefericita exprimare in ziua de azi) sa ginditi si sa actionati asa cum credeti.

vas  •  13 august 2015, 8:53

Draga Tolo,
Ar fi interesant de stiut, daca s-a mai intamplat ca la vreun meci de fotbal arbitrul sa anuleze 3 goluri MARCATE REGULAMENTAR de o echipa. Se mai insala arbitrul la un penalty neacordat sau acordat eronat, la vreun ofsaid, la un fault etc, dar sa anuleze 3 goluri marcate de REGULAMENTAR de una dintre combatante nu cred sa mai existe in istoria fotbalului. Voi, jurnalistii, aveti posibilitatea sa aflati daca fapta numitului Coltescu intra sau nu in Cartea Recordurilor…
P.S. – ii rog pe frustratii antistelisti care jubileaza la „jaful” de la Giurgiu sa ne spuna un nume de arbitru, fost sau actual, care considera ca macar unul din golurile anulate Stelei a fost neregulamentar!!…

Marka Ragnos  •  13 august 2015, 8:57

Tolo are dreptate. Nu scrie ca sa influenteze evenimente. Scrie ca sa isi serveasca stapanii. Inca astept articolul prin care tu o sa ne arati ca ciobanul a preluat corect echipa de fotbal. Cand o sa il publici, tolo? Sau nu iti da voie stapanul?

Cătălin Tolontan  •  13 august 2015, 9:11

@Marka Ragnos : ma poti insulta oricit, asta nu schimba nici una dintre cele trei faze de aseara. Data viitoare, cind voi scrie ceva neconvenabil lor, ma vor insulta suporterii radicali ai Stelei, dar faptele ramin aceleasi. Ele sint mai incapatinate decit oricare dintre noi 🙂

alex  •  13 august 2015, 9:21

Colțescu este o marionetă șantajabilă! Păi să ne gândim cum se fac bani la ora actuală din fenomenul fotbal (industrie) și vom avea răspunsuri! Sportul în sine a devenit jalnic!

rim  •  13 august 2015, 9:23

eram tentat sa scriu: comentariu? no coment, mister! 2 motive subtile ma impiedica sa rezum. gluma primita de dv prin sms si refrirea la facebook. unde, de 9 luni, fara a-mi desfiinta contul, pastrez o rezerva nu chiar pasiva. vulgarul sumudica a ratat ocazia sa dea si el replica zilei: a avut steaua goluri valabile. cate? chinion! 🙂

Granjan  •  13 august 2015, 9:28

Te rog, Cătălin, revizuiește-ți cunoștiințele despre fotbal.

vas  •  13 august 2015, 9:29

@Marka Ragnos

Nu crezi ca ar fi mai logic si elegant ca daca tu stii ceva sa incepi prin ne spune ce stii si apoi sa vedem daca se potriveste cu ce stie si celalalt?? Eu, de exemplu, nu stiu cat de corect a procedat Becali cand a preluat Steaua, la fel ca multe dintre privatizarile post revolutionare, dar stiu ca LEGAL a facut-o, ca de aia exista si azi…

dn  •  13 august 2015, 9:33

In viata exista un echilibru, asa a aranjat lucrurile mama noastra, NATURA, ( in natura nimic nu se pierde nimic nu se creaza….).
Este clar ca Steaua a fost furata aseara, iar acest furt compenseaza intr-o oarecare masura furtisagurile ei din ultimii ani. Va trebui sa fie mult furata de acum inainte pentru a se ajunge la echilibru. Acest aspect va fi benefic fotbalului???? Dar fotbalul nu mai este de mult un sport, este o afacere de tip mafiot a unor mafioti pe linga care Al Capone este mic copil. Oare „Nasu” i-a explicat lui Blatter ce inseamna BLAT? Probabi in Elvetia blatter = cel ce face blaturi.

jbd  •  13 august 2015, 9:38

rusine,Tolo!

dn  •  13 august 2015, 9:43

Dl Tolontan sinteti „foarte bine intentionat, informat” si „echidistant”.
In urma cu ceva ani ati scris un articol in care afirmati ca FC Arges este singura echipa romaneasca ce a invins Real Madrid. Eu am scris ca si Dinamo a invins Real Madrid in CCE in ’75 sau ’76 si v-am rugat sa reveniti cu corectura cuvenita. Nu ati facu asa ceva. Probabil sinteti consercvent in ceea ce spuneti. A recunoaste o greseala este o virtute.

jbd  •  13 august 2015, 9:43

1.primul gol anulat,fault clar in atac!!!2.al doilea,offside reactivat!!!3.la faza 3,e de discutat,insa mingea nu a trecut de linia portii,si oricum se fluierase,asa ca….de unde gol????4.penalty clar pt Astra!!!5.daca nu ati reusit sa il aduceti pe Tudor la centru….6.Tolontan,uitasem ca faci parte din fanilia lui badea,gadea@company!!!7.de Astra de ce nu zici nimic??nu ii rapim din merite???8.turma numita fcsb nu prea a batut pe nimeni,exceptie Pandurii(care s-a predat)si Botosani cu largul concurs al lui Tudor…!!si extern o amarata de victorie si aia cu amatorii de laa Trencin…!!!despre ce vorbim???

misu  •  13 august 2015, 9:44

Pai de ce credeti domnule Tolo ca se incerca (cu mare succes) indepartarea fotbalului din orasele mari ale tarii: sa nu mai revedeti faze „de strada” ca dupa meciul UTA- Jean Padureanu!

MZM  •  13 august 2015, 9:45

Este cel mai mare jaf (comis de o brigada de arbitri) din toata istoria fotbalului romanesc. Toata suflarea ziaristica si toti arbitrii consultati (vezi Craciunescu) recunosc in unanimitate ca Steaua a fost pedepsita de cel putin 5 ori:
– i s-au anulat 3 goluri inscrise regulamentar;
– acordarea de lovitura de la 11 m. fara existenta faultului;
– neeliminarea lui Budescu pentru lovirea intentionata (cu palma peste fata) a portarului stelist.
Intrebartea, care survine automat este: de ce au facut asa ceva Coltescu si echipa lui??!! Oare numai din… antipatie pentru Steaua? Sa fim seriosi! Nimeni nu-si risca reputatia si cariera doar pentru asa ceva. Este clar ca „brigada Coltescu”, ca si „brigada Kovaci” (la jocul Stelei de la tg. Mures) au avut de executat o misiune, aceea de a impiedeca Steaua sa castige!! Contra ce? Si contra cat? Este evident ca avem de a face cu inca un caz de coruptie in fotbalul romanesc si DND trebuie sa intervina!

caneto  •  13 august 2015, 9:53

N-am văzut meciul, dar am urmărit videoclipurile cu golurile anulate. Dacă a intrat în vigoare această modificare (http://www.skysports.com/football/news/11661/9933613/former-referee-dermot-gallagher-backs-offside-rule-change ) a regulii ofsaidului (nivelul meu de cunoştinţe la engleză e undeva la cel al jocurilor din campionat 🙂 ), deciziile asistenţilor au fost corecte. Eu aşa înţeleg din articol că începând cu acest sezon, dacă un jucător şutează pe poartă şi un coechipier se află în ofsaid, în apropierea balonului, dar nu intervine, se semnalizează ofsaid deoarece portarul şi jucătorii adverşi sunt influenţaţi de jucătorul aflat în afara jocului. Până acum, când un jucător trăgea la poartă şi un coechipier de-ai săi se afla în ofsaid pe traseul balonului, dar nu intervenea, arbitrii lăsau faza să continue.

bettina  •  13 august 2015, 9:56

Doua dintr goluri au fost anulate corect: Papp a faultat inainte sa dea cu capul,iar ofsaidul nu a fost la Tade ci la Varela in faza premergatoare Prea multi suprteri stelisti printre ziaristi si comentatori!

Șerban  •  13 august 2015, 10:04

Mi-a plăcut exprimarea: „Asta nu o transformă pe Steaua într-o victimă ….”
Adică d’asta sunt priviți cu respect presarii!

Luc  •  13 august 2015, 10:08

Nu zic ca a fost corect ce a patit fcsb aseara, dar mi se pare prea mare tam-tam facut pe tema asta in comparatie cu situatiile in care alte echipe din Romania sunt dezavantajate de arbitri.
Si vad peste tot comentarii tendentioase. Nu s-a pus nimeni in postura arbitrului sa inteleaga de ce a luat acele decizii. Si vad ca nimeni nu a vorbit cu el sau cu cineva din comisia de arbitri si cu toate astea verdicte s-au dat cu miile.

FCSB  •  13 august 2015, 10:47

@JBD , tu ai scris ce ai gandit sau doar ai scris ca sa nu ramai pe din’afara? Se vede clar ca sunt 3 goluri PERFECT VALABILE … Ce merite are Astra? Au jucat fotbal aseara? Eu nu mi-am dat seama ca FCSB joaca cu MAREATA Astra aseara … credeam ca a jucat cu o echipa de liga a V-a , serios acum …

Giallorosso1122  •  13 august 2015, 10:50

domnule „tolo” nu inteleg de ce nu ai scris un astfel de articol si dupa meciul stelei de la botosani,sau dupa un meci al stelei in care ea a fost clar avantajata de arbitri,probabil consideri ca botosaniul sau alta echipa impotriva carei steaua a castigat cu ajutorul arbitrilor nu merita atentia matale.in opinia mea aseara s-a gresit doar la golul trei anulat stelei,si acolo tusierul a gresit,la golul anulat lui papp a fost fault clar,el era cu ambele maini pe umeri aparatorului in momentul in care a lovit mingea,doar superman se putea tinea pe picioare in asemenea conditii nu si un om normal cum e aparatorul astrei,la golul lui anulat lui popa a fost offside corect acordat,pentru ca hamroun era intr-o pozitie clara de offside,iar el a avut intentia de a juca faza,el s-a ferit de minge,daca nu se ferea de minge,ea il atingea,va rog sa priviti atent faza,in momentul in care mingea pleaca spre adi popa hamroun inainteaza spre poarta astrei,cu intentia de a juca acea minge.daca el se oprea in momentul in care mingea pleacase din gheata lui adi popa,nu mai ajungea sa se intersecteze cu traiectoria balonului,deci nu era offside,la golul 3 anulat stelei,in opinia mea incorect,tusierul a ridicat fanionul in momentul cand mingea s-a indreptat spre tudorie,aflat in pozitie de offise dar el a refuzat jocul,varela care a venit din pozitie regulamentara a recentrat iar tade a marcat un gol corect.

Gh. Gheorghiu Dej  •  13 august 2015, 11:01

In toate marile si probabil in micile firme, banci, de IT, asigurari, productie de orice, la greseli echivalente, grosolane, adica, exista practica desfacerii contractului de munca. Dupa 30 de zile, angajatul isi ia lucrusoarele si gata. Incerc de multi ani sa inteleg de ce cu acesti angajati, ai cui oi fi (FRF, LPF), nici nu conteaza, treaba sta altfel? Cum sta si cu medicii. De ce nu se face analiza erorilor, iar daca sunt mari, secretara completeaza formularul de preaviz, dep. personal si financiar opereaza modif. coresp. si in 30 de zile esuatul e „out”. E un regulament, care are alte prevederi? Orice se poate schimba. Deci, dc cu astia e tot ca pe vremea comunistilor?

ticbis  •  13 august 2015, 11:03

Pentru a avea o imagine completa a macelului de care a avut parte Steaua aseara sub arbitrajul lui Coltescu si al tusierilor lui, ar trebui analizate cu atentie toate fazele meciului, minut cu minut.
Au fost foarte multe cornere neacordate Stelei, faulturi de joc ale Astrei nesanctionate, auturi dictate aiurea, offside-uri imaginare.
Sigur ca greselile exponentiale raman cele trei goluri absolut valabile anulate Stelei, penalty-ul inexistent al Astrei si neeliminarea lui Budescu pentru gestul lui golanesc la Cojocaru.
Dar adevarata dimensiune a jafului lui Coltescu este data de inca alte cateva zeci de faze banale, pe tot parcursul partidei. Un asemenea specimen ar trebui exclus pe viata din arbitraj, face fotbalul romanesc de ras pe tot mapamondul! Deja cred ca vuiesc toate gazetele de sport importante din Europa si din lume, ceea ce a facut Coltescu este un record mondial in lumea fotbalului!

Iar cei care orbiti de ura si de frustrari proprii justifica si gireaza furtul de aseara pe motiv ca acum 35 de ani Steaua a castigat un meci la Oradea doar pentru ca arbitrul a prelungit partida pana cand aceasta a inscris, nu prea au toate tiglele pe casa! Dupa mintea lor bolnava, din cauza acelui incident, ar trebui ca Stelei sa i se anuleze absolut toate golurile pe care le va inscrie de acum incolo in campionat! Specimenele astea jalnice se fac insa ca uita cum, in aceeasi epoca, „golgheterii” romani Dudu Georgescu, Camataru si Matut au speriat Europa in asemenea hal, incat UEFA a desfiintat pentru totdeauna trofeul „Gheata de Aur”!!!
Tuturor acestor frustrati le urez doar atat: sa va fie rusine!

In rest, va doresc o zi buna!

Comentează