Procurorii au găsit texte antisemite și homofobe date postacilor lui Udrea ca să le împrăștie

Gazeta publică azi unul dintre articolele trimise de șefii postacilor către oamenii lor, în care Sorin Oprescu este numit ”tovarășul Schmayer” și e stigmatizat drept ”homosexual”

luni, 19 octombrie 2015, 5:45

UPDATE 2: De ce nu e public dosarul Elenei Udrea?

Astăzi este a cincea zi de la primul termen și încă jurnaliștii nu au acces la dosarul Galei Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție se încurcă în proceduri și riscă să transforme începutul procesului într-un mare semn de întrebare: un proces este corect dacă toate probele sînt pe masă și orice cetățean are acces la ele. E dreptul celor 8 inculpați ca dosarul să fie public, la arhiva ÎCCJ. Statul de drept înseamnă ca statul să se supună dreptului . Un proces public este condiția unui proces corect.

Cerem instanței care judecă Gala Bute să se supună ea însăși legilor și să permită accesul la dosar.

UPDATE 1: Luni seara, la patru ore după apariția acestui articol pe blog, avocatul Alexandru Chiciu, apărătorul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe RTV. Avocatul a spus că în cazul mesajelor antisemite și homofobe ale postacilor PD-L București dezvăluit de gsp este mandatat de clienta să declare că ”Elena Udrea nu avea cunoștință de conținutul acestor mesaje”. 
Puțin mai tîrziu, tot luni seara și noaptea, Antena 3 a difuzat numeroase mailuri din dosarul Gala Bute, aflat de pe rol la ICCJ, care atestă felul în care oamenii Elenei Udrea îi aranjau acesteia intrarea și știri favorabile pe mai multe posturi de televiziune, siteuri și ziare.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cînd scula BMW a oprit în fața clădirii de la Șosea, pe ăia de tocmai intrau în tură i-a luat amețeala.

”Se anunțase că ne vine un coleg nou, cu pile, dar nu ne așteptam să-și aducă limuzina de 50.000 de euro”, povestește unul dintre postacii din strada Modrogan 22, lîngă ambasada Ucrainei.

Baza era la demisol, în sediul PD-L București. ”Să fii postac pe net, cum zice lumea, e munca naibii!”, spun ei.

Era secretă locația postacilor? ”Secretă pe naiba!”, rîde omul. ”Noi îi știam pe ăia de la PSD sau pe ăia ai lui Ghiță, ei ne știau pe noi”.

Softul de la adresa http://89.36.133.136/news-ui/

Postacii lucrau în două ture. Băgau armată ca Berilă, cum se zicea pe vremuri. Și, acum să vină unul cu BMW-ul, dă-o în mă-sa de treabă! Parcă nu era programul suficient de nașpa:

  1. Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/.
  2. Se conectau cu user și parolă.
  3. Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea.
  4. Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii.
  5. Luau texte-ordine, create de șefi, cu <copypaste> și  le postau.
  6. Și erau la distanță de 100 de mesaje pînă își atingeau norma de 100 de mesaje pe zi.

O echipă de 18 postaci

În 2012, cînd a apărut omul cu BMW-ul și cu tatăl vice pe undeva lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L București sau de acasă. Toți se aflau la mîna ”mamei” lor, blogerița Luluța Mîșulescu.

Teoretic, Luluța Mîșulescu era în subordinea consultantului politic Cristi Călugăru, cel care avea să fie cunoscut, pe timpul arestării lui Udrea din 2015, drept ”echipa de comunicare”.

De fapt, Luluța avea o singură stea deasupra capului: pe Elena Udrea și admirația sinceră pe care i-o purta.

Avea și de ce.

Luluța, blogerița în admirația lui Udrea

”Luluța era o blogeriță căzută în cap după Udrea. Posta niște texte radicale. Foarte talentată la jocurile de cuvinte, dar cu tendințe extremiste vădite. Cînd, în 2012, a ajuns șefa postacilor lui Udrea și-a văzut visul cu ochii. Putea comanda astfel încît să-și împrăștie ideile peste tot. Și așa a început totul” Sursă a Gazetei

O altă sursă susține că Luluța Mîșulescu și trupa sa n-au fost decît răspunsul PD-L la ceea ce făcea PSD. ”La fel de extrem, la fel de urît, la fel de nociv se purtau și postacii pesediștilor”.

Udrea a luat-o pe Luluța pe lîngă ea prin 2008, dar nu ca șefă a postacilor. Totul a mers bine o vreme.

Apoi, în ianuarie 2012, cînd oamenii au ieșit în stradă întîi la Tîrgu Mureș și apoi în Piața Universității, pedeliștii din Capitală conduși de Udrea și-au dat seama că au nevoie de o organizare mai bună.

Postaci angajați contra manifestanți

”Pînă atunci, foloseam drept postaci niște voluntari de la organizația de tineret a PD-L București. În timpul protestelor din ianuarie 2012 am angajat oameni și am folosit un soft dedicat” Sursă a Gazetei

Voluntariatul nu mergea. ”Puștii veneau de silă, dar nu prea erau responsabili. Plus că unii șefi de sectoare aveau nevoie de ei să pună afișe, așa că ni-i disputam aiurea”. Organizația condusă de Elena Udrea a făcut rost de bani și de soft.

Conform dosarului ”Gala Bute”, banii au provenit din mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT și apoi, prin diverși loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

”Așa s-a cumpărat și softul de monitorizare găsit pe tableta Elenei Udrea”, este esența a ceea ce susțin procurorii în rechizitoriu.

Au confundat procurorii softurile?

De fapt, existau două softuri și, conform mărturiilor dinspre postaci, procurorii au dat-o în bară cînd au trimis în fața instanței în ”Gala Bute” softul găsit pe tableta Elenei Udrea drept mobil al mitei.

Pentru că, atunci cînd intra pe tabletă, Udrea accesa și ea, ca orice postac mărunt, adresa  http://89.36.133.136/news-ui/. Și așa vedea ce s-a mai scris despre ea.

”Acest browser a fost creat gratuit de un prieten al lui Radu Munteanu, băiatul de casă al lui Tudor Breazu”, susține cineva.

V-ați prins? Tudor Breazu, care era băiatul de casă al Elenei Udrea, avea la rîndul lui un băiat de casă, pe Radu Munteanu, care avea un prieten, care a făcut softul.

Dacă nu ați reținut, nu e grav. Ideea e că acest Soft #2 a fost moca.

Patru-cinci sisteme de monitorizare pentru Udrea

Plătit a fost alt soft, să-i zicem Softul #1.

Acesta a fost cronologic primul și a fost produs de firma XYZ Servicii Online SRL. E administrată de Alin Zăinescu și s-au făcut două plăți în valoare de 71.000 de lei. Softul #1 oferă monitorizări în rapoarte voluminoase.

”Se generau rapoarte de vreo 200 de pagini, la care s-a renunțat pe la începutul lui 2012”, după cum descrie o altă voce care știe ce se petrecea în  clădirea de la Șosea. Ăla, Softul #1, a fost softul cumpărat din banii întorși ca șpagă de firmele clienți politici ai MDRT. Dar el n-ar fi pe tableta lui Udrea.

Clipboard01
Așa arată prima pagină a raportului generat de Softul #1, cel despre care DNA susține că a fost plătit din bani de șpagă

Și, ca să vă confuzăm de tot, mai existau două sau trei softuri cărora n-o să le mai dăm numere că ne-am dori să citiți mai departe.

”Da, e adevărat. În afară de cele două softuri de la PD-L, pentru Udrea mai existau două-trei monitorizări făcute de softurile achiziționate pe banii MDRT, cumpărate de la Mediafax și de la alții, care le făceau meserie” Sursă a Gazetei

Acum sigur v-ați prins. Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe net cu patru, cinci sisteme.

E de înțeles și perplexitatea Monicăi Ridzi din 2009! În plină conferință de presă, prima și ultima pe tema ”1 Mai”, că alta n-a mai apucat să facă, ministrul aproape că striga de la tribună: ”Eu mi-am făcut imagine pe bani publici?! Uitați-vă la alte ministere! Alții fac și mai și!”.

Udrea era modelul și amica lui Ridzi, dar pe șefa sportului și tineretului o lăsaseră nervii și o arăta cu degetul pe Elena, fără să o numească.

250.000 de comentarii într-o lună

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

78 de comentarii în medie erau adăugate de postaci fiecărui articol

100 de articole în medie pe zi erau ”contrate” de echipa Elenei Udrea

”Cici, te implor, ajută-mă să-i rezolvăm!”

Cine erau postacii? ”În principal, studenți din provincie, apropiați de PD-București. Se bucurau la o pizza și o bere de la organizație. Și mai luau niște sute de lei pe lună din moderare. Mai veneau și pile, dar mai rar”, descrie sistemul o sursă.

În 2012, la alegerile locale și parlamentare, s-a ajuns sus ca număr de postaci angajați și, pînă în 2014, cînd Udrea a candidat pentru prezidențiale, deja mesajele erau de o violență fără precedent. Celelalte tabere politice procedau întocmai. Postacii intraseră în epoca războiului fără supraviețuitori.

Sumele totale cheltuite pe postaci oscilau, se putea ajunge și la 10.000 de euro pentru o campanie. În cazul lui Udrea, DNA susține că unele dintre serviciile postacilor și ale PD-L București proveneau din banii de șpagă.

Luluța era mișto ca șefă. Se bătea pentru oamenii ei.

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
”Mesajul trimis de martora Mîşulescu Reta Luluţa, care gestiona relaţia cu postacii, inculpatului Breazu Tudor la data de 11.12.2012 (vol. 45, f. 312) cu subiectul „restanţe” şi conţinutul:
„1. Zaharia Silviu – 897 (n-a luat deloc, nu mi-au ajuns banii dati de Elena) saracul a tacut pana acum si il am in echipa si azi.
2. Maria Ion – restanta 570 roni – cu scandalul
Ei sunt urgentele Cici, te IMPLOR ajuta-ma sa-i rezolvam”.

Fragmentul e din dosarul trimis în instanță.

Surpriza de la percheziție

Pe 5 februarie 2015, cînd procurorii DNA au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, comoara bolnavă nu era pe hardul local, ci în mail.

Au dus calculatorul cool al lui Breazu la băieții de la tehnic, aceștia au reușit să-i restaureze parola de intrare și l-au trimis pe jandarmul de la poartă să le cumpere emetiral de la farmacie. Dar repede, că vomită oamenii pe probe!

Ce au găsit procurorii

De pildă, au găsit acest text, conceput de Luluța Mîșulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre  Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”.

Apoi, postacii erau îndemnați să se întrebe de ce a făcut public Oprescu faptul că s-a operat de prostată. Că doar problemele de prostată sînt ale bărbaților care f….

Iar Oprescu nu f…, de ce a făcut publică operația de prostată? Ca să mascheze adevărul oribil, de neiertat, stigmatizant. ce adevăr? ”Avem un raspuns plauzibil”, zice ordinul către postaci. ”Sorin Oprescu este homosexual?”.

Normal că este, doar ce ați crezut? E evreu, kaghebist și homosexual. Altfel de ce ar fi însoțit peste tot de de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar și atunci cînd merge «pe teren»…vestimentația acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanțe de roz și imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…într-un cuvant efeminat, arată că este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu și-au pus întrebarea, de ce este permanent cu Oprescu?.  Iar la PC se mai spune că i-ar fi  facut un loc «calduț» «panterei roz»”.

Nu prea se înțelege chestia cu locul călduț și pantera roz, dar să nu intrăm în detalii.

Privind textul, procurorii au întrebat și ei în jur. ”O fi acesta un îndemn la homofobie și la rasism?”.

x
Emailul trimis de șefa postacilor cu ”punctajul” pe care urmau să-l împrăștie în comentariile de pe siteuri
rasunetul-edit
Și așa arată comentariul transmis mai departe de postaci pe siteuri

Și ce n-au găsit procurorii

Păi n-au găsit foarte multe mesaje, spun cei care au lucrat acolo. N-au găsit momentul de geniu cînd postacilor li s-a spus că Dan Tăpălagă, de la Hotnews, și Monica Macovei au fost văzuți deplasîndu-se în spatele Operei Române. Să bage repede pe net!

Procurorii n-au găsit ideea deșteaptă după care postacii au fost învățați ca ”atunci cînd intră pe articolele Andreei Pora sau ale lui Tolontan și Neag să-i acuze că au ajuns ca jegoșii de la Latrina 3”. Ca să-i culpabilizeze.

”Latrina 3” e, spun cei care cunosc Baza postacilor de la Șosea, invenția ”mamei” postacilor. Un copywriter de succes.

Fugiți, vin căpușele!

Iar un copywriter de succes nu se mărginește la vorbe, el schimbă realitatea. ”Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpușe, Luluța a apărut într-o dimineață și ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”.

Și au răsărit mii de comentarii pe net despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi și vor muri, mușcați de căpușe, și că Oprescu nu face nimic.

Primarul Bucureștiului s-a trezit întrebat în conferință de presă de ce nu ia măsuri. ”Ne-am amuzat cînd am văzut că ăia de la PNL și-au făcut campanie mergînd prin parcuri îmbrăcați în combinezoane galbene și stropind cu insecticid împotriva căpușelor”, își amintește cineva din echipa de postaci.

Problema căpușelor era autentică, media o relata constant, dar abia azi aflăm cum manifestarea ”interesului public” de pe net pornise dintr-un demisol de la Șosea. Comentariile de pe net produceau propria vibrație în lumea reală.

Reacția Luluței Mîșulescu: ”Mi se face rău!”

Iritat de atacurile împotriva sa de pe net, un scriitor american i-a numit în New York Times Book Review pe postaci ”un trib de tipi cu cozorocul șepcilor întors la spate și care respiră pe nas în pivnițe neaerisite”.  O muncă pe care o poate face oricine. Nu e chiar așa.

Sunată iei de Gazetă ca să comenteze mailul găsit de procurori, Luluța Mîșulescu a spus, gîfîind: ”Stați puțin că mi se face rău. Mă sufoc! Mă sufoc!”. ”Dar care a fost rolul dumneavoastră la PD-L București ne puteți spune?”. ”Doamnă, mă sufoc!”, a mai zis Luluța Reta Mîșulescu, înainte de a dispărea din convorbire.

Puștiul cu BMW-ul venit să se facă postac?

S-a lăsat repede. Nu era de el.

 

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 12:49

@florin: corect, scuze!

paul cristian stefanescu  •  20 octombrie 2015, 13:08

Ca sa vezi, draga Catalin, cat de stupid si anti-libertate de expresie e mecanismul tau de moderare, "heitendspici", te anunt ca tocmai te-ai automoderat. Asta nu inseamna ca nu e necesar sistemul asta, dar trebuie facut mai inteligent.

Octavian Stăncioiu  •  20 octombrie 2015, 13:32

Ce porcării! Ce aiureli! Câți bani tocați! Asta e democrația?

George M  •  20 octombrie 2015, 13:32

Domnule Tolontan , faceti dezinformare cu buna stiinta si va descalifica. In campanie toate partidele isi negociaza spatiul la tv si in presa scrisa. Toate ziarele si tv isi trimit oamenii la partide ca sa incheie intelegeri pe perioada capmaniilor. Cunoasteti bine mecanismul. Apoi , acel mesaj nu apartine postacilor pdl sa-mi fie cu iertare, este un copy - paste din articole scrise la acea vreme despre Oprescu de catre oameni cunoscuti cum ar fi si Ioan Coja. Eu citeam comentariile PSD-istilor care il faceau *** , ca ii pute piciorul putred de lemn lui Prigoana, ca nevasta-sa este *** sau ,copii sunt facuti altul deoarece el este impotent . si cate altele pe care nu le vedeti . de ce? Articolul acesta este tot la comanda ,nu ? Observ ca 99% din comentatori va critica nu au pus botul la aceste traznai copilaresti. Da , ca e de Udrea, inteleg ! Jurnalistii nu sunt postaci platiti ? Scriu fiecare in parte tot pe bani asa cum le dicteaza patronul in functie de aranjamente . asta-i adevarul imposibil de negat . presa din asta traieste vrajela cu publicitatea nu tine e pentru naivi .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian  •  20 octombrie 2015, 13:36

Alte 5 min irosite citind compuneri marca Tolontan. Nu te-ai saturat de cate ori ai luat-o in barba ? Obsesia ta Udrea are sanse mari sa " walk away ". Interventia de la B1 este pathetica to say the least: ai incercat sa motivezi practica gresita a postului Antena 3 cu practica gresita a altor posturi TV in trecut. Ai o logica beton , trade mark Felix. Esti un bun slujbas. Varanul sa-ti puna poza la panoul de onoare

marianc  •  20 octombrie 2015, 13:41

eu cand auzeam de "postaci" nu credeam :)) un demers jurnalistic de exceptie , pentru mine ati fost mereu antipatic, nu stiu de ce, dar acum cu siguranta nu mai sunteti. totusi, sa se sublinieze ca nu doar udrea face asa ceva ci toata lumea. ma bufneste rasu cand ma gandesc ca poate si eu l-am contracarat pe vreunu si pe altu in comentarii si el era platit sa faca asta. ma enervam degeaba :)) never again lool

Mihai  •  20 octombrie 2015, 13:59

Draga Tolo, Nu-ti crapa obrazul de rusine sa tot repeti minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si magarii despre Elena Udrea ? Nu-ti crapa obrazul de rusine sa tot scrii despre Gala Bute, cind stii foate bine ca *** au furat miliarde de euro ? Nu-ti crapa obrazul de rusine sa scrii despre postacii PDL, cind stii foarte bine ca *** au folosit de sute de ori mai multi postaci ? Daca PDL-ul chiar a avut postaci, acestia au scris doar adevarul si au avut rolul sa atenueze impactul miilor de postaci platiti de ***, care, pur si simplu, au indobitocit electoratul cu minciuni si calomnii. Citi ani trebuie sa mai treaca ca sa te lamuresti ca mafia se afla in usl, ca acestia sunt cei care au devalizat tara ? Cei care au furat de au rupt, cei care au devalizat tara se afla in usl Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Monta, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, C. Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Adam, Hrebe, Ilie Sarbu, Ciuperca, Pendiuc, Sova, Valcov, Vanghelie, Dan Nica, Oparescu, Moliceanu, David, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Th. Niculescu, Chiliman, Motreanu, Moisescu, Bekali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc. De ce nu scrii si despre acestia ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian  •  20 octombrie 2015, 14:30

Excelent articol! O bijuterie de ancheta. Imi amintesc acum cativa ani un dialog intre CT Popescu si Catalin Tolontan pe tema dopajului din lotul de gimnastica. CTP-ul era pe cai mari, se simtea cel mai tare ziarist din parcare. A avut chiar o atitudine mizerabila fata de partenerul sau de dialog. Eram mic, dar imi amintesc foarte bine acea emisiune. Intre timp, Catalin Tolontan a devenit unul dintre cei mai importanti ziaristi din Romania, cu un stil care de multe ori are neaunte de literature de buna calitate. CTP-ul se rablageste pe zi ce trece. A ajuns o umbra a propriei statui pe care si-a construit-o si a adorat-o singur. Mi-e scarba de astfel de oameni. Keep the good work!

Ma  •  20 octombrie 2015, 14:44

Tolo 1. De ce Gadea aseară nu a dezvăluit numele persoanei din Pro Tv PR cu care Tudor Breazu coresponda pt promovarea lui Udrea, respectiv MARIA APOSTOL (fosta iubita a lui Cici, Tudor Breazu, cel care a adus-o din Comanesti la Bucuresti in 1998, bun prieten cu primul sot al Mariei Apostol, Eduard Apostol)? Restul numelor au fost spuse de Gadea, mai putin cel al Mariei Apostol, fosta/actuala angajata Antena 3. 2. Ce este interesant la acest personaj, Maria Apostol, e ca scapa basma curata. Maria Apostol, foarte buna prietena, din adolescenta, cu Ana Maria Topoliceanu (Ana Maria Topoliceanu, invitata in luna septembrie la nunta Adelei Popescu, nunta unde Maria Apostol împreună cu noul ei sot, George Manole, au fost nasi). 3. Si mai interesant la acest personaj este ca la nunta ei, in luna septembrie a acestui an, nunta Mariei Apostol cu George Manole, petrecere desfasurata la LOFT, a participat, in calitate de invitat de onoare, domnul VICTOR PONTA si a lui sotie, Daciana Sarbu. Voua chiar nu va da cu virgula aceasta Maria Apostol??

Cristian  •  20 octombrie 2015, 14:48

Felicitari autorilor articolului. @Postacilor, get a life ! USL sub 50% & stuff like that...Popescu Dumnezeu ala ar fi invidios pe voi, faceti mai mult decat intreaga sectie de propaganda a Comitetului Central. :)))

vlad  •  20 octombrie 2015, 14:53

Multumesc de articol, nu e nimic nou sub soare, dar e interesant de stiut cum lucrau, ce softuri aveau si de ce nu, sa avem si nume pentru sefii lor care abia pot fi numiti oameni. Cat despre mesajele homofobe la adresa lui Oprescu... eu nu le-am vazut pe net. Antisemitism da, masiv si continuu... chiar daca unii neaga treaba asta, nu conteaza ca mailul in sine nu era neaparat antisemit, mesajele de pe forumuri ajungeau sa fie. Chiar si-asa... nu poate sa-mi para rau de Oprescu. Din start din cauza ca este un urias corupt, dar chiar si ignorand treaba asta: Oprescu avea propriul grup de postaci :). Este evident pentru oricine a citit stiri despre Bucuresti... in anumit momente tot internetul era inundat de mesaje pro-Oprescu. Cand vezi mesaje de atac nu poti stii niciodata daca nu cumva chiar sunt trolli veritabili, pt ca sunt destui in Romania (se vede pe siteurile sportive unde nu sta nimeni sa plateasca postaci). Dar totul devine evident cand vezi mesaje laudative.... si ei bine, la Oprescu periodic innebuneai citind comentarii care laudau, fara nicio legatura cu articolele sau celelalte comentarii. De-asta zic ca erau facute prost si doar in ideea de inundare a articolelor. Faptul ca nu era ceva continuu ci doar in momentele cand avea o campanie, sau medita el sa candideze (de exemplu cu un an inainte de prezidentiale), ma face sa suspectez ca inchiria echipa de altundeva si nu era capabil/dispus sa o managerieze ca sa faca o munca de calitate :)). Deci cum ziceam, nu pot avea mila de Oprescu

Tudor  •  20 octombrie 2015, 14:56

Tolo, constat ca echipa de postaci a lui Udrea inca functioneaza bine-mersi, dupa cum se poate vedea aici. :)

Mihai  •  20 octombrie 2015, 15:14

Draga Tolo, Nu-ti crapa obrazul de rusine sa tot scrii minciuni, calomnii, aberatii si magarii despre Elena Udrea ? Nu-ti este rusine sa tot scrii despre Gala Bute, atunci cind stii foarte bine ca stapanii tai, banditii din usl, au furat miliarde de euro ? Nu-ti este rusine sa tot scrii despre cit au furat cei din PDL, cind stii foarte bine ca stapanii tai, banditii din usl, au furat de mii de ori mai mult ? Nu-ti este rusine sa tot scrii despre postacii PDL, cind stii foarte bine ca usl-ul a avut si are de sute de ori mai multi postaci, care pur si simplu au indobitocit electoratul cu minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si magarii ? Daca PDL-ul chiar a avut postaci, acestia au scris doar adevarul si au avut rolul sa reduca impactul avut de postarile mincinoase ale postacilor din usl.

Gabriel  •  20 octombrie 2015, 15:16

Tare interesant articolul.. Comentariile mi se par puse cu mâna de către cei deranjați de conținut sau măcar să zic că le pică tocmai bine, ca să admitem și șansa coincidenței în orice întâmplare. Concluzia e însă tristă: Presa nu mai are coloană vertebrală iar românului de rând (a se citi votant), îi este tot mai greu să vadă floarea dintre mărăcini..Trebuie să stai cu orele pe net sau la tv să afli care este canalul potrivit de urmărit.. Citesc știri și în stânga și în dreapta și tot îmi e greu să dau credit unei surse de informații.

cititor  •  20 octombrie 2015, 15:45

Eu nu inteleg de ce postacii se conectau si comentau de la subsolul unei cladiri? Nu aveau net si calculator acasa? Sau credeau ca sunt ilegalisti ?? Cu sefii comunicau prin mail , de ce trebuie sa stea "turma" adunata la un loc ?? Cand spun postaci ma refer la reprezentantii tuturor partidelor. Ori nivelul invatamantului este jos rau, ori postacii nu mustesc de inteligenta, citind cateva comentarii iti dai seama ca prostia nu are limite, culmea ca sunt indivizi care persevereaza pe o idee proasta. Acum inteleg cine sunt si cei care critica, sunt ceilalti, identic de tolomaci !!!

dudu  •  20 octombrie 2015, 16:36

1) In 2 martie 2012, Lulutza ii trimitea articolul lui Breazu articolul despre Oprescu pe care dvs. il catalogati ca antisemit si homofob (desi nu prea e). 2) In 17 martie el deja aparea citat pe romanicablues, un blog care o cita pe Lulutza, blogul unuia Blue Sorin. Deci articolul fusese deja publicat cel tarziu in 17 martie - era public, deci nici vorba sa fie text livrat postacilor. 3) In comentariile de pe blog, Blue Sorin poarta o conversatie cu Lulutza si o anunta ca a distribuit linkul catre articol pe Facebook - practica curenta prin care bloggerii se autopromoveaza pentru a urca in clasament si pentru a accesa publicitate banoasa. Asa se poate explica si faptul ca textul cu Oprescu-Schmeyer ajunge pe Bistriteanul si inca in doua locuri, tot incepand cu 17 martie. 4) Inainte de 17 martie, Google nu a indexat nicio pagina pe care sa apara acest text. Asta in conditiile in care paginile marilor publicatii sunt indexate de Google de cateva ori pe zi. Deci putem afirma cu certitudine de 100% ca ceea ce dvs. dati ca exemplu de text livrat postacilor este, in realitate, un text facut public si asumat de Lulutza si distribuit (in tiraj limitat) ulterior. 5) Ce legatura este intre textul de pe blogul Lulutzei si postaci? - Niciuna. Ce legatura este intre Imaginea Elenei Udrea si postarile Lulutzei? - Niciuna (de altfel, textul cu Oprescu homosexual a fost atasat unor articole despre candidatii USL, fara nicio legatura cu E.U.) Ce legatura este intre banii din sponsorizari/spagi si activitatea postacilor presupus antisemiti/homofobi? Pai nici procurorii si nici dvs. nu probati nicio legatura... In fine - Ce legatura este intre Gala Bute si presupusele postari homofobe/sntisemite? - Evident, niciuna. 6) Practic, si dvs. si Lulutza faceti acelasi lucru. Lulutza se foloseste de stilul vestimentar si de mersul leganat al lui Oprescu pentru a demonstra ca e hosexual. Dvs. va folositi de textele Lulutzei si de povestile despre postaci pentru a acredita ideea ca Elena Udrea e corupta. P.S.: Textul Lulutzei l-ati prezentat trunchiat. 90% din text era despre contractele dubioase facute de primaria lui Oprescu - inclusiv de cele despre care s-a scris pe acest blog (de exemplu - umflarea costurilor la Arena Nationala). Nu e exclus ca Lulutza sa se fi "inspirat" masiv din articolele publicate de Tolo. Practic, daca ati fi preluat textul intreg, ar fi trebuit sa argumentati faptul ca Lulutza intoxica populatia prin postaci, intoxicand-o cu informatii din Gazeta Sporturilor...

Falcao  •  20 octombrie 2015, 17:40

Este ultima oara cand mai citesc vreo postare Tolontan ! Ia uite cine vorbeste de ura si homofobie !! Chiar jalnic !

Anvers  •  20 octombrie 2015, 18:35

Dar văd că unii dintre postaci încă sunt activi, și chiar pe blogul tău. Pe ăștia cine îi mai plătește, domnule ? Din ce și pentru ce ? Judecătorii și procurorii citesc comentariile postacilor ca să „își formeze o opinie” ?

Iron  •  20 octombrie 2015, 19:46

Primul meu post pe blogulul TOLO.RO. Felicitari domnule Tolontan. Asta inseamna sa stai drept.

don  •  20 octombrie 2015, 19:57

Urasc toata clasa politica de la batranul oportunist iliescu pana la mitocanul de basescu dar nu pot sa nu vad ca esti doar de partea securistului varan ,sint de acord cu criticarea toapei blonde , dar de ce nu sufli o vorba si despre banditii din usl,despre potlogariile lui voiculescu sau cum raspopitul de gadea jigneste pe orice la *** 3 (nu sint postac ca nu am timp de asa ceva in tara asta unii mai si muncesc) tolontane de ce nu critici intraga clasa politica *** ,intreaga *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Varanuuuu  •  21 octombrie 2015, 11:19

E deranjant ca Tolo critica doar oamenii opusi PSD-ului, cand cei mai mari corupti sunt la PSD. Pe de alta parte, daca toata sleahta politica e corupta, foarte bine ca e cineva care-i prinde si pe astia, din partea mea sa-i infunde pe toti, indiferent din ce tabara sunt. Referitor la comentariile de mai sus, dupa ce am citit articolul as putea zice ca toate apartin postacilor PSD sau PNL / ex-PDL :)

ROMÂNIA CURATĂ Elena Udrea, nu suntem toți la fel! | Cât de mizerabilă e lumea voastră – Stiri Presa Online  •  21 octombrie 2015, 15:51

[…] treia concluzie e și mai greu de digerat, și mai iritantă. Tot o anchetă a GSP vine să confirme ceea ce se bănuia. Banii din corupție nu sunt folosiți doar pentru a […]

Elena Udrea, nu suntem toți la fel! Cât de mizerabilă e lumea voastră | România curată  •  22 octombrie 2015, 12:36

[…] treia concluzie e și mai greu de digerat, și mai iritantă. Tot o anchetă a GSP vine să confirme ceea ce se bănuia. Banii din corupție nu sunt folosiți doar pentru a […]

Brad  •  10 noiembrie 2015, 18:08

Mi se pare absolut genial că postacii reacționează la acest articol care, într-o societate normală, ar trebui să-i pună pe fugă. Sau știu cum se va rezolva procesul? "Monstră": "Observ ca 99% din comentatori va critica nu au pus botul la aceste traznai copilaresti." Da, 99,9999% dintre comentatori comentează gratis. Felicitări, Cătălin și Mirela.

Comentează