Procurorii au găsit texte antisemite și homofobe date postacilor lui Udrea ca să le împrăștie

Gazeta publică azi unul dintre articolele trimise de șefii postacilor către oamenii lor, în care Sorin Oprescu este numit ”tovarășul Schmayer” și e stigmatizat drept ”homosexual”

luni, 19 octombrie 2015, 5:45

UPDATE 2: De ce nu e public dosarul Elenei Udrea?

Astăzi este a cincea zi de la primul termen și încă jurnaliștii nu au acces la dosarul Galei Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție se încurcă în proceduri și riscă să transforme începutul procesului într-un mare semn de întrebare: un proces este corect dacă toate probele sînt pe masă și orice cetățean are acces la ele. E dreptul celor 8 inculpați ca dosarul să fie public, la arhiva ÎCCJ. Statul de drept înseamnă ca statul să se supună dreptului . Un proces public este condiția unui proces corect.

Cerem instanței care judecă Gala Bute să se supună ea însăși legilor și să permită accesul la dosar.

UPDATE 1: Luni seara, la patru ore după apariția acestui articol pe blog, avocatul Alexandru Chiciu, apărătorul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe RTV. Avocatul a spus că în cazul mesajelor antisemite și homofobe ale postacilor PD-L București dezvăluit de gsp este mandatat de clienta să declare că ”Elena Udrea nu avea cunoștință de conținutul acestor mesaje”. 
Puțin mai tîrziu, tot luni seara și noaptea, Antena 3 a difuzat numeroase mailuri din dosarul Gala Bute, aflat de pe rol la ICCJ, care atestă felul în care oamenii Elenei Udrea îi aranjau acesteia intrarea și știri favorabile pe mai multe posturi de televiziune, siteuri și ziare.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cînd scula BMW a oprit în fața clădirii de la Șosea, pe ăia de tocmai intrau în tură i-a luat amețeala.

”Se anunțase că ne vine un coleg nou, cu pile, dar nu ne așteptam să-și aducă limuzina de 50.000 de euro”, povestește unul dintre postacii din strada Modrogan 22, lîngă ambasada Ucrainei.

Baza era la demisol, în sediul PD-L București. ”Să fii postac pe net, cum zice lumea, e munca naibii!”, spun ei.

Era secretă locația postacilor? ”Secretă pe naiba!”, rîde omul. ”Noi îi știam pe ăia de la PSD sau pe ăia ai lui Ghiță, ei ne știau pe noi”.

Softul de la adresa http://89.36.133.136/news-ui/

Postacii lucrau în două ture. Băgau armată ca Berilă, cum se zicea pe vremuri. Și, acum să vină unul cu BMW-ul, dă-o în mă-sa de treabă! Parcă nu era programul suficient de nașpa:

  1. Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/.
  2. Se conectau cu user și parolă.
  3. Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea.
  4. Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii.
  5. Luau texte-ordine, create de șefi, cu <copypaste> și  le postau.
  6. Și erau la distanță de 100 de mesaje pînă își atingeau norma de 100 de mesaje pe zi.

O echipă de 18 postaci

În 2012, cînd a apărut omul cu BMW-ul și cu tatăl vice pe undeva lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L București sau de acasă. Toți se aflau la mîna ”mamei” lor, blogerița Luluța Mîșulescu.

Teoretic, Luluța Mîșulescu era în subordinea consultantului politic Cristi Călugăru, cel care avea să fie cunoscut, pe timpul arestării lui Udrea din 2015, drept ”echipa de comunicare”.

De fapt, Luluța avea o singură stea deasupra capului: pe Elena Udrea și admirația sinceră pe care i-o purta.

Avea și de ce.

Luluța, blogerița în admirația lui Udrea

”Luluța era o blogeriță căzută în cap după Udrea. Posta niște texte radicale. Foarte talentată la jocurile de cuvinte, dar cu tendințe extremiste vădite. Cînd, în 2012, a ajuns șefa postacilor lui Udrea și-a văzut visul cu ochii. Putea comanda astfel încît să-și împrăștie ideile peste tot. Și așa a început totul” Sursă a Gazetei

O altă sursă susține că Luluța Mîșulescu și trupa sa n-au fost decît răspunsul PD-L la ceea ce făcea PSD. ”La fel de extrem, la fel de urît, la fel de nociv se purtau și postacii pesediștilor”.

Udrea a luat-o pe Luluța pe lîngă ea prin 2008, dar nu ca șefă a postacilor. Totul a mers bine o vreme.

Apoi, în ianuarie 2012, cînd oamenii au ieșit în stradă întîi la Tîrgu Mureș și apoi în Piața Universității, pedeliștii din Capitală conduși de Udrea și-au dat seama că au nevoie de o organizare mai bună.

Postaci angajați contra manifestanți

”Pînă atunci, foloseam drept postaci niște voluntari de la organizația de tineret a PD-L București. În timpul protestelor din ianuarie 2012 am angajat oameni și am folosit un soft dedicat” Sursă a Gazetei

Voluntariatul nu mergea. ”Puștii veneau de silă, dar nu prea erau responsabili. Plus că unii șefi de sectoare aveau nevoie de ei să pună afișe, așa că ni-i disputam aiurea”. Organizația condusă de Elena Udrea a făcut rost de bani și de soft.

Conform dosarului ”Gala Bute”, banii au provenit din mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT și apoi, prin diverși loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

”Așa s-a cumpărat și softul de monitorizare găsit pe tableta Elenei Udrea”, este esența a ceea ce susțin procurorii în rechizitoriu.

Au confundat procurorii softurile?

De fapt, existau două softuri și, conform mărturiilor dinspre postaci, procurorii au dat-o în bară cînd au trimis în fața instanței în ”Gala Bute” softul găsit pe tableta Elenei Udrea drept mobil al mitei.

Pentru că, atunci cînd intra pe tabletă, Udrea accesa și ea, ca orice postac mărunt, adresa  http://89.36.133.136/news-ui/. Și așa vedea ce s-a mai scris despre ea.

”Acest browser a fost creat gratuit de un prieten al lui Radu Munteanu, băiatul de casă al lui Tudor Breazu”, susține cineva.

V-ați prins? Tudor Breazu, care era băiatul de casă al Elenei Udrea, avea la rîndul lui un băiat de casă, pe Radu Munteanu, care avea un prieten, care a făcut softul.

Dacă nu ați reținut, nu e grav. Ideea e că acest Soft #2 a fost moca.

Patru-cinci sisteme de monitorizare pentru Udrea

Plătit a fost alt soft, să-i zicem Softul #1.

Acesta a fost cronologic primul și a fost produs de firma XYZ Servicii Online SRL. E administrată de Alin Zăinescu și s-au făcut două plăți în valoare de 71.000 de lei. Softul #1 oferă monitorizări în rapoarte voluminoase.

”Se generau rapoarte de vreo 200 de pagini, la care s-a renunțat pe la începutul lui 2012”, după cum descrie o altă voce care știe ce se petrecea în  clădirea de la Șosea. Ăla, Softul #1, a fost softul cumpărat din banii întorși ca șpagă de firmele clienți politici ai MDRT. Dar el n-ar fi pe tableta lui Udrea.

Clipboard01
Așa arată prima pagină a raportului generat de Softul #1, cel despre care DNA susține că a fost plătit din bani de șpagă

Și, ca să vă confuzăm de tot, mai existau două sau trei softuri cărora n-o să le mai dăm numere că ne-am dori să citiți mai departe.

”Da, e adevărat. În afară de cele două softuri de la PD-L, pentru Udrea mai existau două-trei monitorizări făcute de softurile achiziționate pe banii MDRT, cumpărate de la Mediafax și de la alții, care le făceau meserie” Sursă a Gazetei

Acum sigur v-ați prins. Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe net cu patru, cinci sisteme.

E de înțeles și perplexitatea Monicăi Ridzi din 2009! În plină conferință de presă, prima și ultima pe tema ”1 Mai”, că alta n-a mai apucat să facă, ministrul aproape că striga de la tribună: ”Eu mi-am făcut imagine pe bani publici?! Uitați-vă la alte ministere! Alții fac și mai și!”.

Udrea era modelul și amica lui Ridzi, dar pe șefa sportului și tineretului o lăsaseră nervii și o arăta cu degetul pe Elena, fără să o numească.

250.000 de comentarii într-o lună

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

78 de comentarii în medie erau adăugate de postaci fiecărui articol

100 de articole în medie pe zi erau ”contrate” de echipa Elenei Udrea

”Cici, te implor, ajută-mă să-i rezolvăm!”

Cine erau postacii? ”În principal, studenți din provincie, apropiați de PD-București. Se bucurau la o pizza și o bere de la organizație. Și mai luau niște sute de lei pe lună din moderare. Mai veneau și pile, dar mai rar”, descrie sistemul o sursă.

În 2012, la alegerile locale și parlamentare, s-a ajuns sus ca număr de postaci angajați și, pînă în 2014, cînd Udrea a candidat pentru prezidențiale, deja mesajele erau de o violență fără precedent. Celelalte tabere politice procedau întocmai. Postacii intraseră în epoca războiului fără supraviețuitori.

Sumele totale cheltuite pe postaci oscilau, se putea ajunge și la 10.000 de euro pentru o campanie. În cazul lui Udrea, DNA susține că unele dintre serviciile postacilor și ale PD-L București proveneau din banii de șpagă.

Luluța era mișto ca șefă. Se bătea pentru oamenii ei.

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
”Mesajul trimis de martora Mîşulescu Reta Luluţa, care gestiona relaţia cu postacii, inculpatului Breazu Tudor la data de 11.12.2012 (vol. 45, f. 312) cu subiectul „restanţe” şi conţinutul:
„1. Zaharia Silviu – 897 (n-a luat deloc, nu mi-au ajuns banii dati de Elena) saracul a tacut pana acum si il am in echipa si azi.
2. Maria Ion – restanta 570 roni – cu scandalul
Ei sunt urgentele Cici, te IMPLOR ajuta-ma sa-i rezolvam”.

Fragmentul e din dosarul trimis în instanță.

Surpriza de la percheziție

Pe 5 februarie 2015, cînd procurorii DNA au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, comoara bolnavă nu era pe hardul local, ci în mail.

Au dus calculatorul cool al lui Breazu la băieții de la tehnic, aceștia au reușit să-i restaureze parola de intrare și l-au trimis pe jandarmul de la poartă să le cumpere emetiral de la farmacie. Dar repede, că vomită oamenii pe probe!

Ce au găsit procurorii

De pildă, au găsit acest text, conceput de Luluța Mîșulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre  Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”.

Apoi, postacii erau îndemnați să se întrebe de ce a făcut public Oprescu faptul că s-a operat de prostată. Că doar problemele de prostată sînt ale bărbaților care f….

Iar Oprescu nu f…, de ce a făcut publică operația de prostată? Ca să mascheze adevărul oribil, de neiertat, stigmatizant. ce adevăr? ”Avem un raspuns plauzibil”, zice ordinul către postaci. ”Sorin Oprescu este homosexual?”.

Normal că este, doar ce ați crezut? E evreu, kaghebist și homosexual. Altfel de ce ar fi însoțit peste tot de de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar și atunci cînd merge «pe teren»…vestimentația acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanțe de roz și imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…într-un cuvant efeminat, arată că este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu și-au pus întrebarea, de ce este permanent cu Oprescu?.  Iar la PC se mai spune că i-ar fi  facut un loc «calduț» «panterei roz»”.

Nu prea se înțelege chestia cu locul călduț și pantera roz, dar să nu intrăm în detalii.

Privind textul, procurorii au întrebat și ei în jur. ”O fi acesta un îndemn la homofobie și la rasism?”.

x
Emailul trimis de șefa postacilor cu ”punctajul” pe care urmau să-l împrăștie în comentariile de pe siteuri
rasunetul-edit
Și așa arată comentariul transmis mai departe de postaci pe siteuri

Și ce n-au găsit procurorii

Păi n-au găsit foarte multe mesaje, spun cei care au lucrat acolo. N-au găsit momentul de geniu cînd postacilor li s-a spus că Dan Tăpălagă, de la Hotnews, și Monica Macovei au fost văzuți deplasîndu-se în spatele Operei Române. Să bage repede pe net!

Procurorii n-au găsit ideea deșteaptă după care postacii au fost învățați ca ”atunci cînd intră pe articolele Andreei Pora sau ale lui Tolontan și Neag să-i acuze că au ajuns ca jegoșii de la Latrina 3”. Ca să-i culpabilizeze.

”Latrina 3” e, spun cei care cunosc Baza postacilor de la Șosea, invenția ”mamei” postacilor. Un copywriter de succes.

Fugiți, vin căpușele!

Iar un copywriter de succes nu se mărginește la vorbe, el schimbă realitatea. ”Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpușe, Luluța a apărut într-o dimineață și ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”.

Și au răsărit mii de comentarii pe net despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi și vor muri, mușcați de căpușe, și că Oprescu nu face nimic.

Primarul Bucureștiului s-a trezit întrebat în conferință de presă de ce nu ia măsuri. ”Ne-am amuzat cînd am văzut că ăia de la PNL și-au făcut campanie mergînd prin parcuri îmbrăcați în combinezoane galbene și stropind cu insecticid împotriva căpușelor”, își amintește cineva din echipa de postaci.

Problema căpușelor era autentică, media o relata constant, dar abia azi aflăm cum manifestarea ”interesului public” de pe net pornise dintr-un demisol de la Șosea. Comentariile de pe net produceau propria vibrație în lumea reală.

Reacția Luluței Mîșulescu: ”Mi se face rău!”

Iritat de atacurile împotriva sa de pe net, un scriitor american i-a numit în New York Times Book Review pe postaci ”un trib de tipi cu cozorocul șepcilor întors la spate și care respiră pe nas în pivnițe neaerisite”.  O muncă pe care o poate face oricine. Nu e chiar așa.

Sunată iei de Gazetă ca să comenteze mailul găsit de procurori, Luluța Mîșulescu a spus, gîfîind: ”Stați puțin că mi se face rău. Mă sufoc! Mă sufoc!”. ”Dar care a fost rolul dumneavoastră la PD-L București ne puteți spune?”. ”Doamnă, mă sufoc!”, a mai zis Luluța Reta Mîșulescu, înainte de a dispărea din convorbire.

Puștiul cu BMW-ul venit să se facă postac?

S-a lăsat repede. Nu era de el.

 

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

Eu  •  19 octombrie 2015, 22:39

Continuuare mesaj: Ca sa intelegeti in cifre cat de scarbiti au fost oamenii decenti care comentau pe pagina lui Iohannis de catre postacii PNL-isti si PSD-isti, Iohannis strangea peste 15 mii de like-uri la postari, iar acum abea mai strange cateva mii. ACESTA ESTE IMPACTUL NEGATIV AL POSTACILOR DE PARTID ASUPRA UNUI POLITICIAN (iar pe pagina lui Ponta oamenii normali nici nu isi pierdeau timpul sa comenteze).

coke  •  19 octombrie 2015, 23:05

Btw, ar fi interesant daca ar face cineva o monitorizare in online sa vada cam cata tractiune au dezvaluirile facute de Catalin acum, si mai ales dezvaluirile facute de cei de na Antena 3 in seara asta. Sunt niste dezvaluiri crancene, care ar trebui sa fie subiect de stiri pe bloguri, ziare sau platforme online. Doar ca ele vor fi ignorate in mare parte.

z  •  19 octombrie 2015, 23:13

No comment

baD  •  19 octombrie 2015, 23:14

Comentariile de la acest articol ma fac sa cred ca activitatea nu a incetat in subsolul de la Sosea. Acelasi comportament: nu conteaza ce scrie jurnalistul, hai sa ne legam de orice ca sa o aparam pe Nusa, Luluta si sa aratam ca daca i spui unuia homosexual si evreu nu e nimic rau. Cum poti sa citesti despre arsenalul folosit pentru a apara imaginea uneia si totusi sa sari in sus ca e ok ce facea Luluta, putin evreu, putin gay, un sfert ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adriann_  •  19 octombrie 2015, 23:20

Tolontane, Tolontane... Asta nu este o investigatie, este o prezentare a unei parti dintr-un dosar intocmit de DNA. Iar singurele dezvaluiri interesante sunt cele care confirma ca unele trusturi de presa se vandusera. Partea cu postacii e zero, pentru ca nu intereseaza pe nimeni cei cativa amarati care prestau nonstop in beciul din Modrogan, in schimbul unor sume derizorii. Documentele date deocamdata de DNA nu ating aproape deloc cancerul din online-ul romanesc: bloggerii cu trafic important care simteau subit si la unison nevoia de a desface sampania cand a fost condamnat Voiculescu sau cand a murit Vadim, forumurile mari de discutii ai caror proprietari se declara apolitici dar care s-a nimerit sa aiba toate moderatori basisti pe sectiunile politice, in vreme ce afacerile proprietarilor infloreau pe timp de criza etc etc etc.

adrian  •  19 octombrie 2015, 23:25

Minunat articol, domnule Tolo, scris de unul format, ca ziarist, in primavara anului 1990 in redactia ziarului Azi, unde se cerea (nu am dovezi ca si tovarasia voastra a-ti fi executat ordinul lui Stireanu) "executarea" sumara a taranistilor si a liberalilor - a alora vechi si ne-tariceni. P.S. N-am nicio simpatie fata de doamna Udrea, dar imi doresc sa-i ramaneti recunoscator si fidel lui Felix; ar fi o proba de caracter.

bogdan  •  19 octombrie 2015, 23:59

Ce tare e aceasta investigatie! Cat de mult rau scoate la iveala! Felicitari, domnilor jurnalisti! PS Recunosc ca va invidiez un pic :)

Meka  •  20 octombrie 2015, 0:02

O presa de toata jena. Maine ar trebui cu totii sa bage capul in pamant ca strutii si sa-si dea demisia inainte de orice. Asa ceva nu era posibil nici pe timpul lui Ceausescu. RUSINE MAAAAAAAAA! RUSINEEEEEEEEEE! 90% din presa din Romania este doar un aparat de propaganda pentru mafia PDL. RUSINEE MAAAAAAAAAAAAAA!

paul cristian stefanescu  •  20 octombrie 2015, 0:11

un comentariul la acest comentariu al d-lui deontolog Tolontan @grig: rasism e atunci cind consideri ca un om isi ascunde numele pentru ca, daca si l-ar asuma, ar apartine unei natii inferioare. Nu e ca si cum ai spune "***", dar e implicit. E, vezi Doamne, parte a unei conspiratii mondiale. Vechea placa... de ce e rau de a-l face pe cineva gay sau evreu... cind termenii sint cei din articol vorbim, dupa parerea mea, despre o discriminare Draga Tolontan Catalin, care este, intr-o logica deontologica, avantajul obtinut de postaci din a-l face pe Oprescu homosexual? Nu e cumva o greseala a postacilor? Conform preceptelor fundamentale pe care ni le popovaduiesti cu curioasa determinare si pasiune, ar fi sarit toti romanii din tara in apararea homosexualului discriminat. Recte Oprescu. Nu? L-ar fi aparat, csa cum faci tu, de exemplu. De ce ar fi fost ceva negativ pentru Oprescu sa fie homosexual???? Sau nu e asa? Sau Poporul Roman gandeste si simte altfel decat tine, Tolontan? Poate cred in Dumnezeu romanii, cine stie? Sunt, poate, bisericosi, bigoti, anacronici, mistici. Ptiu, dar din maieutica-chiloteutica asta reisese ca tu cu homosexualii tai sunteti cumva impotriva romanilor, in disonanta cu Poporul Roman???? Ori am pierdut eu firul rationamentului pe undeva? Poate gresesc... poate gresesc pe undeva...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cum functiona RETEAUA DE POSTACI a ELENEI UDREA. TEXTE HOMOFOBE SI ANTISEMITE la adresa ADVERSARILOR POLITICI – Stiri  •  20 octombrie 2015, 0:13

[…] Articolul integral il puteti citi AICI. […]

broscoi  •  20 octombrie 2015, 0:42

Tolo, *** mai si minti precum gadea, goagal te-a deconspirat: articolul despre oprescu apartine lui ion coja.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 0:54

@coke: am vazut si eu ce au difuzat cei de la A3 in aceasta seara-noapte. Nu stiu cum au facut rost de dosar, ca deocamdata instanta nu a permis acces la arhiva ICCJ, am banuieli, s-au miscat bine! Dar, oricit de mult ii invidiem ca ei au ajuns la dosar, si noi, nu, bravo lor! Pentru ca ceea ce au prezentat ei e de indiscutabil interes public. De o mie de ori am fost in dezacord cu A3, dar acum e de mare folos ca oamenii sa stie cum isi aranja Udrea aparitiile TV.

Traian  •  20 octombrie 2015, 1:02

Felicitari Tolo si o singura observatie : fix aceeasi metoda a folosit-o si domnul Oprea Gabriel in interesul national, fireste Zeci de mesaje de la acelasi IP apareau intotdeauna la minute dupa ce publicam orice cu numele lui in titlu sau tag Dar asta e o poveste prea lunga... :)

paul cristian stefanescu  •  20 octombrie 2015, 1:03

am inteles

Cum a pus Udrea stăpânire pe internet. Blonda lui Băsescu monitoriza toată presa și plătea postacii din banii statului – BN24.ro  •  20 octombrie 2015, 1:08

[…] din ¨Gala Bute¨. Dar, mai important, echipa ei posta, contracara și ataca, dezăvăluie Tolo.ro. Potrivit unui mesaj trimis de Cristi Călugăru, șeful postacilor Elenei Udrea, echipa sa de la […]

Mircea  •  20 octombrie 2015, 2:06

Tolontane ai o mare problema de caracter. Vorbesti de postacii lui Udrea si ai PDL-ului. Vrei sa iti fac o lista cu postacii PSD-ului care si acum sunt activi? Pe unde scrie ceva de basescu sau de iohannis apar si acesti postaci. sunt clasici si stie toata lumea de ei dar voi vedeti mereu doar o parte a paharului. partea care va intereseaza mai precis. sunteti de toata jena.

dudu  •  20 octombrie 2015, 2:21

In urma cu vreo juma de an cand ati mai pus pe tapet problema "softului de iPad-ul Elenei Udrea", cei care au comentat v-au lamurit ca asa ceva nu exista si ca "softul de monitorizare de la XYZ" este, in realitate, un serviciu public la care si dvs. va puteati abona (la acea vreme, probabil si acum) contra a vreo 100 de euro pe luna. Dar dvs. ii dati inainte cu marile dezvaluiri ale procurorilor... Poate nu ar strica sa aratati putin respect pentru cei care au comentarii argumentate si la obiect. Macar de dragul adevarului, daca nu de altceva.. In rest, insailati o gramada de informatii si cifre care se bat cap in cap. De exemplu, aflam din SMS-ul interceptat ca au fost 250.000 de comentarii intre 1 mai si 10 iunie. Asta ar insemna aproape 9.000 de comentarii de fiecare zi lucratoare. Or, la inceputul articolului, scrieti cu mana dvs. ca era o "Echipa de 18 postaci" cu norma de 100 de mesaje pe zi. 9.000 de postari impartit la norma de 100 de postari pe zi, rezulta un necesar de 90 de postaci. Pai stai asa! Ca domniile voastre spuneau ca sunt doar 18. Deci ori sursa voastra bate campii, ori scoateti voi cifre din caciula, ori procurorii inventeaza SMS-uri, ori nenea ala isi batea joc de Udrea, iar procurorii vin la proces cu SMS-uri glumete pe post de "dovezi irefutabile". Dle tolontan, in cazul in care va veti deranja sa raspundeti, am si eu o intrebare: Dvs. credeti sincer ca in perioada 1 mai - 10 iunie au aparut in presa romaneasca 3.317 articole despre Elena Udrea? Sincer - sincer?

dudu  •  20 octombrie 2015, 3:28

Apropo de faza aia cu Oprescu-Schmeyer-evreu-homosexual: Am cautat pe Google paginile indexate cu textul ala, in perioada 2012-2013. Am gasit cateva pagini - 1. (deja) faimoasa pagina din Bistriteanul (inteligenta manevra - manipularea opiniei publice prin cotidianul de larga circulatie internationala Bistriteanul!!), 2. Rasunetul (alta publicatie bistriteana cu circa 2,3 vizitatori pe zi) si vreo doua bloguri. Plus un articol in care scrie asa: "Lulu a lansat pe blog un material incendiar despre Sorin Oprescu. În acest material se vorbeşte despre Oprescu-Schmayer." bla-bla. Urmeaza integral povestea aia gretzoasa despre Oprescu. Asadar, procurorii vostri geniali au spart parole si au facut investigatii ingenioase ca sa descopere... un articol postat public pe un blog. :)))) Apropo: In textul vostru scrie "Emailul trimis de șefa postacilor cu ”punctajul” pe care urmau să-l împrăștie în comentariile de pe siteuri". Dar in poza nu se vede decat textul pe care Lulu l-a postat oricum, cateva zile mai tarziu, pe blogul ei. Chiar e aia dovada textelor servite postacilor? Sau iar v-au intoxicat procurorii?

Ion n.induplecatu  •  20 octombrie 2015, 5:35

Bravii stalpi ai echipei de curling a lui voiculescu lupta cot la cot impotriva sistemului......pff,ce alaturare tolontan-gadea,dar vorba aia fac parte din acelasi trust, nu?

dou  •  20 octombrie 2015, 6:51

@Tolontan, cand ma refeream la finalitate ma gandeam la ce vrei sa demonstrezi? Ce vrei sa demonstrezi, ca Udrea platea postaci care sa-i atace adversarii? Asta fac toti. Ca aveau un limbaj suburban si jigneau? Asta faceau si postacii PSD. Intra la colegul tau de trust, Badea, pe FB si sa vezi injuraturi. Intra si citeste ce injura Badea care e coleg cu tine. Demasca-i si pe ei. Da-ti demisia daca nu poti face nimic. Tu stai cu Badea si cu Ciuvica si cu altii care distrug oameni zilnic si vii sa ne spui ce naspa e Udrea. Las-o jos ca macane. Scuze pt deranj.

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 7:54

@XYZ: In primul rind, e usor de inteles din text ca nu vine de la procurori si nici din dosar pentru ca, daca aveam dosarul pe care-l are A3, l-am fi publicat si noi. Bravo lor ca-l au! Deocamdata, in mod anormal, dosarul nu e public in mod practic. In al doilea rind, e fals ceea ce spuneti ca softul de la XYZ, Softul #1 cum apare in articol, e public, free. Nu e, a fost platit cu 70.000 de lei si a functionat pina in feb 2012 la PD-L Bucuresti. Softul #2 e free, acela e altul. In al treilea rind, bineninteles ca s-au scris mii de articole despre Elena Udrea intr-o luna si jumatate. Ginditi-va ca un articol originar genereaza el singu sute de citari pe alte siteuri. Iar postacii intrau si comentau, conform indicatiilor, pe toate aceste siteuri care preluau, nu doar pe siteul-sursa. Macar in zilele astea, cind apar atitea lucruri jenante, nu va simtiti un pic mai retinuti in a ne da lectii?

Petrache  •  20 octombrie 2015, 8:35

Nu vad de ce textele sunt "homofobe", dar ma rog...Nu ma mai astept la nimic din partea ta, dupa ce ai trecut definitiv in barca corectitudinii politice.

drako  •  20 octombrie 2015, 8:40

postacii,oridecare parte ar ...posta,sunt niste slujbasi ! prostia uriasa e a celor care"pun botul" la orice apare in josul unui articol,in timpul unui talk show,etc. e mai usor,pentru multi dintre noi,sa gandim cu mintea altuia,iar de aici pana la catastrofele pe care ni le punem in "capul trebii " ,prin alegeri betive si manipulate,nu-i decat un pas...cu pas !

Ghilotina  •  20 octombrie 2015, 8:42

Inca o manipulare marca Tolontan .... Unii sunt nascuti sa fie Ciutacu , altii sa fie Ciuvica , altii Dana Grecu .... hai sa le spunem tot un fel de postaci , dar la vedere , pe sticla . Nici un cuvant despre ei , ca ie personalitati deosebite - desi improasca gura lor venin si minciuni de dimineata pana seara . Or fi fost postaci . Dar constat ca e ditamai diferenta intre alea cateva sute de lei/luna - cat se spune aici ca ar fi incasat - si alea cateva zeci de mii de euro pe care Calugaru si Topoliceanu pretind ca le-au luat de la madam Udrea pentru agitatie . Iarasi - nici un cuvant despre ditamai actiunea lui Chiliman in favoarea lui Oprescu la precedentele alegeri , in care Udrea era facuta in fel si chip si zbierau unii isteric "sa nu lasam Bucurestiul pe mana lui Udrea !" . L-au dat pe mana lui Oprescu - unde nu da Dumnezeu sa va vad fara caldura si apa calda , sa va iasa prostia si smekeriile pe nas .... Nu te lasi , domnule Tolontan , din menirea asta ieftina pe care ti-ai gasit-o la trustul securistului Voiculescu .... Da-i inainte , vaz ca unii te apreciaza - numai asa mai aflu si eu cum e cu presa asta de 2 bani (sa nu zic altceva) .

rm  •  20 octombrie 2015, 8:59

bravo, ai descoperit marketingul pe internet

alef  •  20 octombrie 2015, 9:05

Inca de pe vremea Elenei Udrea am ridicat problema postacilor si am intrebat de ce nu verifica DNAul din ce bani sunt platiti postacii. Ar trebuisa verifice si cati indivizi de la ministerele doamnei blonde se ocupau de "postacie".platiti din bani publici.

Alexander  •  20 octombrie 2015, 9:07

M-am oprit la fraza asta,,, Antena 3 a difuzat numeroase mailuri ,,!

doina  •  20 octombrie 2015, 9:18

mama, da' ce de spalati pe creier!!!!! da, dar au fost spalati de nume "grele" cum ar fi : turcescu, andronic, pindaru (apropos digi se simte bine cu cei de la gindul care primeau ordine de la cici?), plesu, paloelogu, liiceanu, pora, fati, si toata gasca de fanatici care acum ar trebui sa dispara de rusine. dar n-o sa vedeti asa ceva, ca astia nu au rusine....au invatat de la base!

coke  •  20 octombrie 2015, 9:27

Iata mai sus rezultatul a ani intregi de manipulare a spatiului online. Din toate cele 74 de comentarii sunt foarte putine cele care sa nu aminteasca de PSD, Voiculescu, Antena 3, sau mai stiu eu ce. Orice altceva decat subiectul in cauza. Un subiect de presa urias care merita tratat pe larg. In acelasi timp, desi se stie foarte bine relatia inexistenta dintre Catalin Tolontan si Voiculescu, care a si facut cateva declaratii spunand ca pentru el Tolontan nu mai exista, se stie foarte bine modul in care Catalin e tratat la Antena 3, tocmai pentru a combate articolul de mai sus unii nu se sfiesc sa-l asocieze pe Tolontan cu Antena 3 si Voiculescu. Ei sunt cei ramasi in transee. Cei care au fost prinsi la mijloc, cei manipulati, care nu posteaza pentru ca-s platiti, ci pentru c-au fost prostiti. Iar acum a admite cele de mai sus, a admite tot ce-a prezentat Antena 3 aseara ar insemna pentru ei sa admita manipularea careia i-au cazut prada. Vor face absolut orice. Vor spune absolut orice. Dar nu vor admite niciodata c-au gresit. Anyway, e dimineata, au trecut multe ori de la dezvaluirile Antena 3. Pe evz, adevarul, digi 24, gandul, RL nu exista nici macar o stire legata de acest subiect. Ceea ce ne spune multe. Acum sa facem un exercitiu de imaginatie. Ce s-ar fi intamplat daca aseara Evz, Gandul, sau Digi 24 ar fi dezvaluit mailurile dintre echipa lui Adrian Nastase si trusturile de presa de la acea vreme? Cred ca stim cu totii cum ar fi vuit presa, cum ar fi flicarit ecranele cu breaking news-uri.

isus  •  20 octombrie 2015, 9:32

hahahaha..lupu moralist tolo!!?!? ***! multi stiu asta ...*** , si asta e adevarat..sila & siktir!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi  •  20 octombrie 2015, 9:32

Care e legătură cu sportul ? Sunteți unnziar de sport și ar trebui sa va concentrați pe sport , lăsați alte tabloide sa se ocupe de astfel de mizerii.

valexandru  •  20 octombrie 2015, 9:51

acum ca ati dezvalutit postacii Elenei Udrea, treceti la A3 si la ceata de postaci de la alegerile prezidentiale si Referendum.... nici cei de acum nu ar fi de lepadat...

jap jap  •  20 octombrie 2015, 10:07

Cele mai tari dezvaluiri cu postacii ar fi alea despre autorii "investigatiei". Ce nume pompos pentru o compozitie literara tendentioasa de la un capat la altul. 10000 EUR pentru 18 oameni care sa posteze catre 100 de comentarii-raspuns zilnic pe parcursul campaniei? E o suma remarcabila, bai jurnalistilor de investigatie. Un partid se ocupa de imaginea sa pe net? O dezvaluire, bravo. Partidul spunea scris in campanie ceea ce era adevarat tot timpul anului? Ce e antisemit in faptul ca era evreu? Si chiar a dovedit sistemul respectiv de valori. Iohannis n-a vandut Ardealul in campanie? N-a fost vanzator de copii, dupa alde premieru-va? N-a fost incapabil sufleteste, in primul rand sa-si faca un copil, dupa colega-va Firea? Sunt convins ca ati protestat la vremea respectiva. Poate PDL sa foloseasca in campanie macar armele pe care PSD le foloseste tot timpul? Si nu ne referim la servicii si la microfoane si ascultari de convorbiri telefonice. Ma refer la spusul de adevaruri incomode. Si pentru voi, vad. PDL are 18 oameni o luna la 4 ani pentru propaganda? Platiti din spagi dupa cum declara niste unii de o speta care va face sa vi-i simtiti mai aproape si mai cinstiti in masura in care sa alegeti sa-i credeti pe ei total, in defavoarea depozitiei lui Udrea, intr-un DOSAR INCA NEJUDECAT. PSD si securistii nu au, nu, asa ceva. Ei au doar televiziuni cinstite, deontoloage, sub lupa atenta si severa a CNA, care nu sunt platite din spaga si malversatiuni financiare, care nu practica santajul de presa, care sunt populate numai cu jurnalisti nu doar de valoare si laureati ai nenumarate premii profesionale peste mari si tari, ei ne sunt noua, prostimii, si niste pilde vii de adevarati stalpi, coloane ale moralei profesionale si cetatenesti. Continuati, va multumim ca existati, jurnalisti de investigatie! Demascati-i pe postaci! Va fac concurenta acerba. Dar cu asemenea dezvaluiri... Asemenea analize... Asa talent la scris...

TaraVrancei  •  20 octombrie 2015, 10:13

Sunteti de toata jena .. si lipsit de barbatie, dar nu cred ca intelegeti sensul acestui cuvant .. dupa ce-ati facut-o in toate felurile, *** ***, inca nu vi s-au potolit umorile .. o masinarie mai unsa si bine pusa la punct decat a PSD-ului nu exista .. manipularea prin omisiune si scoaterea din context este "virtutea" ziaristicii romanesti contemporane .. trustul Intact ne ofera zi de zi prin vocile Mircea Badea, Bogdan Chirieac, Radu Tudor, Dana Grecu, Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Adina Anghelescu, secventele unui razboi al "generalului" Dan Voiculescu cu toti cei care nu s-a inteles asupra "prazii" numita Romania .. Pdl-istii au fost in liga mica si vroiau si ei in liga mare in care cheile erau in panoul PSD; constienti ca puterea le va apartine pentru putin timp s-au precipitat si nu au mai tinut cont de regulile jocului impuse de Ion Iliescu in 1990 .. si daca vreti cu adevarat un subiect de analiza si investigatie, explicatine si noua cum s-a ajuns la proiectul de lege conform căruia fiecare solicitant de azil ar urma să primească, lunar, 1.117 lei în sezonul cald și 1.185 lei în sezonul rece, sume care sunt cu cel putin 25 la sută mai mari decât pensia medie din România, estimată de Institutul Naționalde Statistică la 890 lei si decat au pentru a-si duce zilele de pe o zi pe alta cam 1500000 de salariati ai acestei tari bogate dar cu multi oameni necajiti ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Constantin  •  20 octombrie 2015, 10:16

"Luluta Misulescu, Cristian Calugaru"..parca ar fi perosnaje din operele lui Caragiale ,frate...

nefertem  •  20 octombrie 2015, 10:18

Interesant. Ar fi la fel de interesant sa ne prezentati si cum stau lucrurile in cealalta "tabara". Asa, pentru a fi echidistanti, nu?

adriann_  •  20 octombrie 2015, 10:41

Oricum, e de remarcat ce-l bestelesc postacii pe Tolontan, se pare ca activitatea lor nu a incetat =)) (comentariul semnat Ghilotina este "de manual") Cica "or fi fost postaci", dar ehe, problemele reale sunt altele, ca Dana Grecu&Ciuvica sunt pe sticla sau ca nusce a facut Chiliman etc etc =)) Zici ca nu-i adevarat =))

ciupi  •  20 octombrie 2015, 10:49

platesc si din urma? in perioada aceea - am fost pedelist, ca tot antipesedistii de pe-atunci, nu ma jenez sa recunosc - am tot facut comentarii favorabile coanei udrea si nici macar un semn de recunostinta n-am trimit. daca in perioada aceea as fi aflat din dictionarul roman-roman substantivul "postac" si ma inscriam in secta, poate acum eram plin de bani. n-a fost sa fie. acum sunt "fara de partid". toti sunt um veceu national.

LFC  •  20 octombrie 2015, 10:50

Tolo, te respect foarte mult si esti ziaristul meu preferat. Dar faptul ca astazi ai folosit sintagma "Bravo antenna 3", ma dezamageste. Nici nu am citit articolul cu atentie, deoarece mi-a sarit in ochi "bravo antenna 3". Acei oameni (sunt oameni?) nu fac parte din aceeasi breasla cu tine. nu sunt ziaristi si nu cred ca e cazul sa preiei o informatie lansata de ei, chiar daca presupui ca este adevarata. Pentru ca presa din Romania sa progreseze, acele specimene trebuie desconsiderate in primul rand de catre voi, ziaristii! Multumesc!

AdiD  •  20 octombrie 2015, 11:05

@Tolontan e clar ca articolul e macar 90% corect si real. Dar: 1) sa citezi latrina 3 si sursele ei, e o dovada de crasa josnicie si neprofesionalism. 2) de turnatorul voiculescu de ce nu faci niciun articol de genul si de ce nu faci o investigatie amanuntita despre postacii sai, care probabil ca "transmit" din cladire cu tine? 3) esti subiectiv, desi te dai mare deontolog. Cand vei scoate dovezi (care sunt convins ca sunt nenumarate) cu voiculescu turnatorul familiei sale, hot dovedit de justitie si incarcerat si cu *** badea si gadea, condimentat totul cu transcrierea mailurilor in care li se ordona sa se ia de "ailalti", atunci vei fi un profesionist desavarsit. momentan, esti doar un alt instrument al puscariasului dan felix voiculescu. Respect meriti ..... o ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan t  •  20 octombrie 2015, 11:07

moda postacilor e atat de frecventa.......! si pe acest site,sunt o gramada de postaci fcsb isti,care non stop injura si mascaresc orice si pe oricine emite o parere anti fcsb! si e clar ca sunt postaci! dovada? verificati IP urile la postari si vedeti ca multe nume se schimba la acelasi ip! nimic nou,deci....

CW  •  20 octombrie 2015, 11:21

Apropo de sistem, la Târgoviște, postacii PD-L și ai lui Gabriel Boriga (că el era de obicei în centrul mesajelor) postau direct de pe adresa de IP a primăriei zilnic zeci de mesaje de susținere și "contră" în presa locală sub zeci de pseudonime... Cum e asta? Să plătești un funcționar al primăriei să-i facă reclamă primarului și să mănânce rahat despre restul? :)

LFC  •  20 octombrie 2015, 11:26

udrea sa plateasca in justitie pentru tot ce a facut!! Dar sa preluam o informatie despre postaci lansata de cei mai mari prostaci-postaci din televiziune este lipsa de professionalism! Cei de la antenna 3 ce fac in fiecare seara? cea mai mare manipulare posibila, de 1000 de ori mai mare decat a postacilor de pe net!

AdiD  •  20 octombrie 2015, 11:26

dan t... te-ai trezit vorbind. mai mare diovada ***, n-ai cum sa ne dai!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nord  •  20 octombrie 2015, 11:33

Buna ziua Dle Tolontan, cu tot respectul pentru aceste "incredibile dezvaluiri", spuneti-mi si mie care este diferenta intre acesti studenti tip Regie, care se bucura la o pizza si 500 lei, subventionati de X sau Y si "postacii" din studiourile A3,A2,A1,B1, RTV etc care pe sume consistente de bani fac acelasi lucru, dar mult mai deranjant vizual si lingvistic ??? Asta ca sa nu mentionez de procesele pierdute de A3 recent impotriva sefei DNA, a dlui Sova impotriva Monicai Macovei. Ambele tabere au la temelie fentarea adevarului, agresarea adversarului si manipularea fazanului care citeste presa ori priveste la TV.

elenick  •  20 octombrie 2015, 11:34

Catalin Tolontan, Excelent articol iar tema- teribil de importanta si adecvata in "marasmul " vietii publice actuale. Postacii de partid - lagali sau nu, inca nu stim! - se identifica cu jurnalistii, unii chiar cu nume mari si pretentii de lideri de opinie/ trend setteri. Cine sunt acestia, ce spun ei, cum se justifica, etc... ar trebui sa vuiasca presa/blogurile/emisiunile TV/radio.... cand colo, PAUZA! in trustul PRO , la B1, Realitatea, Digi 24 si site-urile afiliate stirea parca nici nu ar exista!

Florin  •  20 octombrie 2015, 11:45

Salut Catalin, O scurta corectura: Cerem instanței care judecă Gala Bute să se supună ea însăși legile(...) Corect este (..) ea însăși LEGILOR.

Jordan Herford  •  20 octombrie 2015, 12:02

Stimate dle Catalin Tolontan De aici din Olanda al carei cetatean sunt de 35 de ani,cele scrise de dstra si citite de subsemnatu,par venite din alta lume:Ucraina rusa,Rusia,Transnistria etc.Sunt un ***,trebuie sa recunosc...Nu mi- am imaginat niciodata ca presa din Romania este ata de manipulata si de " independenta".Aceasta constatare imi provoaca frisoane.....D-abea acum im dau seama ca aceasta campanie murdara,scarboasa ,plina de minciuni incredibile impotriva celui mai mare scriitor al neamului,Marele Mihail Sadoveanu,campanie ciclica si ritmica,adica din patru in patru luni facuta de ziarul Adevarul si fituica Evenimentul zilei,sunt comandate! Va intreb: Care idioti anti romani,au interesul de a calca in picioare imaginea unui bun cultural romanesc:Scrierile sadoveniene dar si imaginea autorului.In halul acesta s-a ajuns in Romania,de autodistrugere toatala a bunurilor culturale.....?!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu  •  20 octombrie 2015, 12:36

Eu am mai spus-o si o repet: singura solutie pentru eliminarea postacilor si cresterea calitatii comentariilor este taxarea. Un site care se respecta si isi doreste comentarii de calitate trebuie sa-i puna pe oameni sa plateasca daca vor sa comenteze. Vrei sa citesti continutul? E gratuit. Vrei sa comentezi? Iti faci frumusel un cont, platesti un abonament de 10-20 de lei pe luna si poti sa spui ce vrei. Nici nu mai e nevoie de reguli stricte de moderare, ca oamenii devin subit mai responsabili cind trebuie sa scoata bani din buzunar si sa-si dea numele real. Iar cine va voi sa plateasca postaci, va avea de scos o suma frumusica din buzunar, si va realiza ca mai ieftin ar fi sa-i dea niste bani posesorului de blog sau de site ca sa-i faca reclama direct. Ah, unii deja fac asta! :)

vali  •  20 octombrie 2015, 12:38

domnule tolontan, eu cred ca nici acum postacii nu au incetat (de fapt sunt sigur). dovada stau comentariile de la acest articol. cred ca suntem destul de maturi (cel putin unii), sa putem face diferenta dintre o opinie exprimata si o "postaceala" :). stiu ca dvs. puteti face diferenta, insa, stiti cum e, ce e scris, ramane scris, citeste tot .... romanul. in alta ordine de idei, imi amintesc ca in urma cu ceva vreme, la o sedinta a CSAT, presa era introdusa pe lista vulnerabilitatilor securitatii nationale (sic!). poate de aceea au "penetrat-o" cu atata ardoare. si aici nu ma refer numai la cei de la PDL. TOTI FAC LA FEL !. cel putin asa cred...

Comentează