Procurorii au găsit texte antisemite și homofobe date postacilor lui Udrea ca să le împrăștie

Gazeta publică azi unul dintre articolele trimise de șefii postacilor către oamenii lor, în care Sorin Oprescu este numit ”tovarășul Schmayer” și e stigmatizat drept ”homosexual”

luni, 19 octombrie 2015, 5:45

UPDATE 2: De ce nu e public dosarul Elenei Udrea?

Astăzi este a cincea zi de la primul termen și încă jurnaliștii nu au acces la dosarul Galei Bute. Înalta Curte de Casație și Justiție se încurcă în proceduri și riscă să transforme începutul procesului într-un mare semn de întrebare: un proces este corect dacă toate probele sînt pe masă și orice cetățean are acces la ele. E dreptul celor 8 inculpați ca dosarul să fie public, la arhiva ÎCCJ. Statul de drept înseamnă ca statul să se supună dreptului . Un proces public este condiția unui proces corect.

Cerem instanței care judecă Gala Bute să se supună ea însăși legilor și să permită accesul la dosar.

UPDATE 1: Luni seara, la patru ore după apariția acestui articol pe blog, avocatul Alexandru Chiciu, apărătorul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, a intervenit telefonic în emisiunea lui Victor Ciutacu de pe RTV. Avocatul a spus că în cazul mesajelor antisemite și homofobe ale postacilor PD-L București dezvăluit de gsp este mandatat de clienta să declare că ”Elena Udrea nu avea cunoștință de conținutul acestor mesaje”. 
Puțin mai tîrziu, tot luni seara și noaptea, Antena 3 a difuzat numeroase mailuri din dosarul Gala Bute, aflat de pe rol la ICCJ, care atestă felul în care oamenii Elenei Udrea îi aranjau acesteia intrarea și știri favorabile pe mai multe posturi de televiziune, siteuri și ziare.

Investigație de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

Cînd scula BMW a oprit în fața clădirii de la Șosea, pe ăia de tocmai intrau în tură i-a luat amețeala.

”Se anunțase că ne vine un coleg nou, cu pile, dar nu ne așteptam să-și aducă limuzina de 50.000 de euro”, povestește unul dintre postacii din strada Modrogan 22, lîngă ambasada Ucrainei.

Baza era la demisol, în sediul PD-L București. ”Să fii postac pe net, cum zice lumea, e munca naibii!”, spun ei.

Era secretă locația postacilor? ”Secretă pe naiba!”, rîde omul. ”Noi îi știam pe ăia de la PSD sau pe ăia ai lui Ghiță, ei ne știau pe noi”.

Softul de la adresa http://89.36.133.136/news-ui/

Postacii lucrau în două ture. Băgau armată ca Berilă, cum se zicea pe vremuri. Și, acum să vină unul cu BMW-ul, dă-o în mă-sa de treabă! Parcă nu era programul suficient de nașpa:

  1. Intrau pe adresa de net http://89.36.133.136/news-ui/.
  2. Se conectau cu user și parolă.
  3. Dădeau căutare pe ”Udrea” sau ”Băsescu” sau ce li se indicase în ziua aceea.
  4. Căutarea pe siteurile indexate le arăta unde s-a scris despre cei pe care trebuiau să-i apere. Intrau pe siteurile respective la comentarii.
  5. Luau texte-ordine, create de șefi, cu <copypaste> și  le postau.
  6. Și erau la distanță de 100 de mesaje pînă își atingeau norma de 100 de mesaje pe zi.

O echipă de 18 postaci

În 2012, cînd a apărut omul cu BMW-ul și cu tatăl vice pe undeva lucrau în medie 18 oameni ca postaci în sediul PD-L București sau de acasă. Toți se aflau la mîna ”mamei” lor, blogerița Luluța Mîșulescu.

Teoretic, Luluța Mîșulescu era în subordinea consultantului politic Cristi Călugăru, cel care avea să fie cunoscut, pe timpul arestării lui Udrea din 2015, drept ”echipa de comunicare”.

De fapt, Luluța avea o singură stea deasupra capului: pe Elena Udrea și admirația sinceră pe care i-o purta.

Avea și de ce.

Luluța, blogerița în admirația lui Udrea

”Luluța era o blogeriță căzută în cap după Udrea. Posta niște texte radicale. Foarte talentată la jocurile de cuvinte, dar cu tendințe extremiste vădite. Cînd, în 2012, a ajuns șefa postacilor lui Udrea și-a văzut visul cu ochii. Putea comanda astfel încît să-și împrăștie ideile peste tot. Și așa a început totul” Sursă a Gazetei

O altă sursă susține că Luluța Mîșulescu și trupa sa n-au fost decît răspunsul PD-L la ceea ce făcea PSD. ”La fel de extrem, la fel de urît, la fel de nociv se purtau și postacii pesediștilor”.

Udrea a luat-o pe Luluța pe lîngă ea prin 2008, dar nu ca șefă a postacilor. Totul a mers bine o vreme.

Apoi, în ianuarie 2012, cînd oamenii au ieșit în stradă întîi la Tîrgu Mureș și apoi în Piața Universității, pedeliștii din Capitală conduși de Udrea și-au dat seama că au nevoie de o organizare mai bună.

Postaci angajați contra manifestanți

”Pînă atunci, foloseam drept postaci niște voluntari de la organizația de tineret a PD-L București. În timpul protestelor din ianuarie 2012 am angajat oameni și am folosit un soft dedicat” Sursă a Gazetei

Voluntariatul nu mergea. ”Puștii veneau de silă, dar nu prea erau responsabili. Plus că unii șefi de sectoare aveau nevoie de ei să pună afișe, așa că ni-i disputam aiurea”. Organizația condusă de Elena Udrea a făcut rost de bani și de soft.

Conform dosarului ”Gala Bute”, banii au provenit din mita întoarsă de firmele prietene ale Elenei Udrea, care luau lucrări de la MDRT și apoi, prin diverși loiali ai ministrului, întorceau sumele acolo unde era nevoie.

”Așa s-a cumpărat și softul de monitorizare găsit pe tableta Elenei Udrea”, este esența a ceea ce susțin procurorii în rechizitoriu.

Au confundat procurorii softurile?

De fapt, existau două softuri și, conform mărturiilor dinspre postaci, procurorii au dat-o în bară cînd au trimis în fața instanței în ”Gala Bute” softul găsit pe tableta Elenei Udrea drept mobil al mitei.

Pentru că, atunci cînd intra pe tabletă, Udrea accesa și ea, ca orice postac mărunt, adresa  http://89.36.133.136/news-ui/. Și așa vedea ce s-a mai scris despre ea.

”Acest browser a fost creat gratuit de un prieten al lui Radu Munteanu, băiatul de casă al lui Tudor Breazu”, susține cineva.

V-ați prins? Tudor Breazu, care era băiatul de casă al Elenei Udrea, avea la rîndul lui un băiat de casă, pe Radu Munteanu, care avea un prieten, care a făcut softul.

Dacă nu ați reținut, nu e grav. Ideea e că acest Soft #2 a fost moca.

Patru-cinci sisteme de monitorizare pentru Udrea

Plătit a fost alt soft, să-i zicem Softul #1.

Acesta a fost cronologic primul și a fost produs de firma XYZ Servicii Online SRL. E administrată de Alin Zăinescu și s-au făcut două plăți în valoare de 71.000 de lei. Softul #1 oferă monitorizări în rapoarte voluminoase.

”Se generau rapoarte de vreo 200 de pagini, la care s-a renunțat pe la începutul lui 2012”, după cum descrie o altă voce care știe ce se petrecea în  clădirea de la Șosea. Ăla, Softul #1, a fost softul cumpărat din banii întorși ca șpagă de firmele clienți politici ai MDRT. Dar el n-ar fi pe tableta lui Udrea.

Clipboard01
Așa arată prima pagină a raportului generat de Softul #1, cel despre care DNA susține că a fost plătit din bani de șpagă

Și, ca să vă confuzăm de tot, mai existau două sau trei softuri cărora n-o să le mai dăm numere că ne-am dori să citiți mai departe.

”Da, e adevărat. În afară de cele două softuri de la PD-L, pentru Udrea mai existau două-trei monitorizări făcute de softurile achiziționate pe banii MDRT, cumpărate de la Mediafax și de la alții, care le făceau meserie” Sursă a Gazetei

Acum sigur v-ați prins. Elena Udrea monitoriza tot ce apărea despre ea în presă și pe net cu patru, cinci sisteme.

E de înțeles și perplexitatea Monicăi Ridzi din 2009! În plină conferință de presă, prima și ultima pe tema ”1 Mai”, că alta n-a mai apucat să facă, ministrul aproape că striga de la tribună: ”Eu mi-am făcut imagine pe bani publici?! Uitați-vă la alte ministere! Alții fac și mai și!”.

Udrea era modelul și amica lui Ridzi, dar pe șefa sportului și tineretului o lăsaseră nervii și o arăta cu degetul pe Elena, fără să o numească.

250.000 de comentarii într-o lună

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
Mesajul trimis de Călugăru Cristi către Udrea Elena la data de 20.07.2012 (vol. 45, f. 245):
„De la 1 mai până pe 10 iunie, au existat 3317 articole. În aceeaşi perioadă s-au plătit 12.907 euro, ceea ce înseamnă că s-au luat în calcul 258.140 de comentarii. În medie 77,8 comentarii pe fiecare articol.”

78 de comentarii în medie erau adăugate de postaci fiecărui articol

100 de articole în medie pe zi erau ”contrate” de echipa Elenei Udrea

”Cici, te implor, ajută-mă să-i rezolvăm!”

Cine erau postacii? ”În principal, studenți din provincie, apropiați de PD-București. Se bucurau la o pizza și o bere de la organizație. Și mai luau niște sute de lei pe lună din moderare. Mai veneau și pile, dar mai rar”, descrie sistemul o sursă.

În 2012, la alegerile locale și parlamentare, s-a ajuns sus ca număr de postaci angajați și, pînă în 2014, cînd Udrea a candidat pentru prezidențiale, deja mesajele erau de o violență fără precedent. Celelalte tabere politice procedau întocmai. Postacii intraseră în epoca războiului fără supraviețuitori.

Sumele totale cheltuite pe postaci oscilau, se putea ajunge și la 10.000 de euro pentru o campanie. În cazul lui Udrea, DNA susține că unele dintre serviciile postacilor și ale PD-L București proveneau din banii de șpagă.

Luluța era mișto ca șefă. Se bătea pentru oamenii ei.

PASAJ DIN DOSARUL ”GALA BUTE”
”Mesajul trimis de martora Mîşulescu Reta Luluţa, care gestiona relaţia cu postacii, inculpatului Breazu Tudor la data de 11.12.2012 (vol. 45, f. 312) cu subiectul „restanţe” şi conţinutul:
„1. Zaharia Silviu – 897 (n-a luat deloc, nu mi-au ajuns banii dati de Elena) saracul a tacut pana acum si il am in echipa si azi.
2. Maria Ion – restanta 570 roni – cu scandalul
Ei sunt urgentele Cici, te IMPLOR ajuta-ma sa-i rezolvam”.

Fragmentul e din dosarul trimis în instanță.

Surpriza de la percheziție

Pe 5 februarie 2015, cînd procurorii DNA au făcut percheziția acasă la Tudor Breazu, comoara bolnavă nu era pe hardul local, ci în mail.

Au dus calculatorul cool al lui Breazu la băieții de la tehnic, aceștia au reușit să-i restaureze parola de intrare și l-au trimis pe jandarmul de la poartă să le cumpere emetiral de la farmacie. Dar repede, că vomită oamenii pe probe!

Ce au găsit procurorii

De pildă, au găsit acest text, conceput de Luluța Mîșulescu, pe 4 martie 2012, pentru uzul postacilor. Textul începea astfel: ”Despre  Oprescu- tovarășul Schmayer- adevarătul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvăluiri, face parte din echipa KGB reactivată în Romania”.

Apoi, postacii erau îndemnați să se întrebe de ce a făcut public Oprescu faptul că s-a operat de prostată. Că doar problemele de prostată sînt ale bărbaților care f….

Iar Oprescu nu f…, de ce a făcut publică operația de prostată? Ca să mascheze adevărul oribil, de neiertat, stigmatizant. ce adevăr? ”Avem un raspuns plauzibil”, zice ordinul către postaci. ”Sorin Oprescu este homosexual?”.

Normal că este, doar ce ați crezut? E evreu, kaghebist și homosexual. Altfel de ce ar fi însoțit peste tot de de un individ care stă mereu în preajma lui, chiar și atunci cînd merge «pe teren»…vestimentația acestuia fiindu-i de fiecare dată în nuanțe de roz și imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul…într-un cuvant efeminat, arată că este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu și-au pus întrebarea, de ce este permanent cu Oprescu?.  Iar la PC se mai spune că i-ar fi  facut un loc «calduț» «panterei roz»”.

Nu prea se înțelege chestia cu locul călduț și pantera roz, dar să nu intrăm în detalii.

Privind textul, procurorii au întrebat și ei în jur. ”O fi acesta un îndemn la homofobie și la rasism?”.

x
Emailul trimis de șefa postacilor cu ”punctajul” pe care urmau să-l împrăștie în comentariile de pe siteuri
rasunetul-edit
Și așa arată comentariul transmis mai departe de postaci pe siteuri

Și ce n-au găsit procurorii

Păi n-au găsit foarte multe mesaje, spun cei care au lucrat acolo. N-au găsit momentul de geniu cînd postacilor li s-a spus că Dan Tăpălagă, de la Hotnews, și Monica Macovei au fost văzuți deplasîndu-se în spatele Operei Române. Să bage repede pe net!

Procurorii n-au găsit ideea deșteaptă după care postacii au fost învățați ca ”atunci cînd intră pe articolele Andreei Pora sau ale lui Tolontan și Neag să-i acuze că au ajuns ca jegoșii de la Latrina 3”. Ca să-i culpabilizeze.

”Latrina 3” e, spun cei care cunosc Baza postacilor de la Șosea, invenția ”mamei” postacilor. Un copywriter de succes.

Fugiți, vin căpușele!

Iar un copywriter de succes nu se mărginește la vorbe, el schimbă realitatea. ”Cînd a fost nebunia cu boala Lyme, creată de căpușe, Luluța a apărut într-o dimineață și ne-a zis că pe asta trebuie tocat Oprescu”.

Și au răsărit mii de comentarii pe net despre faptul că oamenii se vor îmbolnăvi și vor muri, mușcați de căpușe, și că Oprescu nu face nimic.

Primarul Bucureștiului s-a trezit întrebat în conferință de presă de ce nu ia măsuri. ”Ne-am amuzat cînd am văzut că ăia de la PNL și-au făcut campanie mergînd prin parcuri îmbrăcați în combinezoane galbene și stropind cu insecticid împotriva căpușelor”, își amintește cineva din echipa de postaci.

Problema căpușelor era autentică, media o relata constant, dar abia azi aflăm cum manifestarea ”interesului public” de pe net pornise dintr-un demisol de la Șosea. Comentariile de pe net produceau propria vibrație în lumea reală.

Reacția Luluței Mîșulescu: ”Mi se face rău!”

Iritat de atacurile împotriva sa de pe net, un scriitor american i-a numit în New York Times Book Review pe postaci ”un trib de tipi cu cozorocul șepcilor întors la spate și care respiră pe nas în pivnițe neaerisite”.  O muncă pe care o poate face oricine. Nu e chiar așa.

Sunată iei de Gazetă ca să comenteze mailul găsit de procurori, Luluța Mîșulescu a spus, gîfîind: ”Stați puțin că mi se face rău. Mă sufoc! Mă sufoc!”. ”Dar care a fost rolul dumneavoastră la PD-L București ne puteți spune?”. ”Doamnă, mă sufoc!”, a mai zis Luluța Reta Mîșulescu, înainte de a dispărea din convorbire.

Puștiul cu BMW-ul venit să se facă postac?

S-a lăsat repede. Nu era de el.

 

 

Comentarii (124)Adaugă comentariu

Florin  •  19 octombrie 2015, 17:59

Nu ma mira! sunt ferm convins ca si la alegerile prezidentiale PSD-ul a folosit postaci, chiar si in perioada cand Basescu era presedinte. Postari pentru a-l denigra. Ce e mai ingrijorator e ca lumea crede prostiile de pe internet :-/

Broscuţa Oac  •  19 octombrie 2015, 18:03

A spune că Oprescu e evreu nu e ”antisemitism”. A spune că e gay nu ”homofobie”. Există evrei şi există homosexuali, aşa cum există polonezi. Dacă postacii ar fi zis că Oprescu e polonez, ar fi fost antipoloni? Dacă a identifica pe cineva drept evreu e perceput drept o afirmaţie compromiţătoare, dle Tolontan, înseamnă că antisemit e publicul, nu ”postacul”. Dar publicul nu vă puteţi permite să-l demascaţi, aşa e?

vas  •  19 octombrie 2015, 18:07

"Reportaj" din ciclul: "Ne pasa de sport, poate prea mult!"....:)

GIGEL CEL MARE  •  19 octombrie 2015, 18:16

@vas, iti e ca te lasa astia de la GSP fara loc de munca!?..***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2015, 18:17

@broscuta oac: cind stigmatizezi homosexualii prin felul in care te referi la ei, cind judeci minoritatile, cind discuti despre originea unui om de parca asta e un pacat, atunci toate acestea sint discriminari. Oriunde in lumea civilizata acest text e un exemplu clasic de discriminare. Violent, intolerant si plin de discursul urii.

thg  •  19 octombrie 2015, 18:17

Tare! Dar acum nu trebuie sa deculpabilizam Antena 3 din cauza unor postaci PDL.. in timpul campaniei din 2012 si 2014, am fost foarte atent la comentariile de pe principalele site-uri, si pot sa spun cu mana pe inima ca PSD avea un raport de 3 la 1 ca postaci, fata de PDL si compania.. ma gandesc. banii PSD-ului de unde provin? Atat in PSD, PDL-actualul PNL, au picat capetele, dar raman bazele care au stat langa aceste capete atatia ani, si au invatat acelasi sistem manipulator si mituitor..Ce sa mai zicem ca in teritoriu e dezastru.. nici nu-i doare de partid, daca Consiliu Judetean e rosu, atunci toti sunt rosii, daca e galben atunci toti sunt galbeni, totul cu scopul de a matrasii banul public..cred ca ar trebui sacrificati aia 10-15% din administratia publica cei onesti, si rescoaterea la concurs a tuturor functiilor publice, cu concursuri oneste, fara interviuri fake, sau interviuri inregistrate, si lucrarile postate online.. atunci ar fi un adevarat moment 0 al politicii romanesti.. numai tehnologia ne mai poate scapa.. restul e cancan ce ne indruga Dragnea cu meritocratie si vrajeli.. si daca ajunge Macovei Prim Ministru, cu ce e in teritoriu cum se descurca? Il doare pe ala in cot de la Resita, Targu Jiu, ALexandria, Botosani de ea.. el tot ce a invatat 25 de ani plus inca 45 in comunism face.. trebuie sa le pui camere ca la hoti la angajari, la contracte, cum s-a pus la bac, si atunci se va vedea adevarata Romanie .. si supervizati de tehnologie, ca altfel nu se poate.. Orice contract public din Romania este umflat de 3 ori in cel mai bun caz fata de piata libera privata.. In sistemul privat daca prinzi un contract in care investesti 1 leu.. scoti maxim 2-3 lei venit, deci 1-2 lei profit.. la contractele cu statul in loc de 3, se dau toate de la 10 lei in sus.. unde 30% e spaga, deci 3 lei, si 6 lei scoti profit ca sa merite sa dai spaga.. deci la achizitii si lucrari publice, statul Roman e furat minim 50 % din ce se cheltuie.. Astea sunt problemele care chinuie Romania.. Incompetenta si lacomia celor din functii publice, care poate fi oprita printr-un singur mod: concursuri pe functii corecte supervizate camere video si publicarea lucrarilor on-line, si tehnologizarea achizitiilor publice si contractelor publice, unde oricine poate licita, fara nici un fel de piedici sau reguli, iar la semnarea contractului se prezinta cel cu pretul cel mai mic, daca nu se prezinta, urmatorul..

track  •  19 octombrie 2015, 18:20

si echipa de postaci facebook ai lui Klaus? Pe cand o investigatie jurnalistica Tolo? eu am ramas uimit cand am gasit pe un blog un interviu cu seful de campanie facebook al lui Klaus. Parca spunea ca a fost la macovei si a trecut echipa Macovei la ce Klaus , pentru campania pe Facebook.

garcea  •  19 octombrie 2015, 18:24

frumos... despre postacii lui cefura cand aflam ceva?

dou  •  19 octombrie 2015, 18:41

Postacii ziceau ca Oprescu e gay si cand colo era doar spagar ordinar. Cred ca era mai bine pt el sa aiba dreptate postacii. In rest....irelevant tot articolul de mai sus. Care e finalitatea efortului depus? Ca Udrea e naspa? Stiam si fara sa pierd timpul citind.

Steaua1986forever  •  19 octombrie 2015, 18:42

Si la voi pe site actioneaza postaci. Multi. Si nu gratis. Sunt unii care fac propaganda antiromaneasca. Si nu de ieri de azi ci de .....prin 2007-2008 daca imi aduc eu aminte cativa. O coincidenta cu aparitia acestor postaci care fac propaganda antiromaneasca este aparitia unei echipe in Transilvania (si tot felul de actiuni in care ei doreau sa arate ca sunt o echipa "a Ardealului"). Sunt absolut convins ca este doar o coincidenta.

vas  •  19 octombrie 2015, 18:45

@Cătălin Tolontan Mi-ai taiat aripile, mie, celui care tocmai ce se indragostise de "broscuta oac"!.... Mai Tolo, pai mai "homofob" decat Domnul (iarta-ma Doamne!..), care a ras de pe fata pamantului Sodoma si Gomora pentru homosexualitate, mai e cineva??!!...

Valah  •  19 octombrie 2015, 18:50

Eu nu știu de ce va mai mirati? Doar postacul șef al Elenei Udrea, Cristian Calugaru, cel care era primul la ușă penitenciarului în momentul eliberării ei, a recunoscut în direct ziariștilor faptul ca primea lunar 10.000 euro pt a plăti o echipa de postaci!

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2015, 18:58

@dou: nu e nici o finalitate, aveti dreptate. Cum ar arata finalitatea unui articol? Sa se ridice Lazar din morti? Sa se despice marea? Scuze de deranj :-)

Catalin Tudor  •  19 octombrie 2015, 19:01

Poate incercati sa cititi niste comentarii de pe articolele voastre, in special pe articolele despre Dinamo si fcsb, sa vedeti cam cati prostaci bantuie pe acolo, cu texte copy paste si norma de postari, valahu e creatia gsp. sau aia sunt platiti/angajati de voi?

KristiK  •  19 octombrie 2015, 19:08

*** Cum zicea Broscuta si bine zicea, daca esti homosexual in mod deschis si ti se spune in fata ca esti homosexual, nu e o jignire. Faptul ca TU interpretezi simplul apel "homosexual", "evreu" ca o jignire e problema ta directa. Iar daca in tara asta "evreu" e o insulta este, poate o consecinta directa a unor fapte istorice pe care te invit sa le citesti! Iar GayFest-ul e o insulta pentru noi, cei care nu '***' si carora ne e sila cand ii vedem, e optiunea noastra sa ne fie sila si, nefiindu-ne respectata, suntem discriminati! Noi nu organizam manifestari nationaliste ca sa nu jignim minoritatile, dar minoritatile cu ce drept ne jignesc pe noi? Hai, succes! *** "gingas" *** ;) ;) ;)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

grig  •  19 octombrie 2015, 19:18

Draga Tolo, Udrea va ajunge la puscarie, dumneata cred ca in magistratura ( mai repede procuror decat judecator), iar noi cititorii articolului?... ( cred ca la spitalul de nebuni). Se stia d acel soft inca din primele zile in care a fost arestata E.U..Din tot acest articol interesant este semnul de intrebare pus asupra greselii de a se fi incurcat softul, sau nu. In rest..." oare ce a vrut sa spuna poetul? "

Edama  •  19 octombrie 2015, 19:18

Se putea vedea cu ochiul liber ca articolele in care apareau Basescu, Udrea, Boc dar si adversarii lor erau inundate de postacii PDL. Repetau aceleasi idei, totul era din cauza latrina 3, toti erau oamenii lui voiculescu sau erau USLISTI. SE vedea organizarea, se simtea tactica in aceste atacuri ale postacilor. Au avut si altii armate de postaci? Nu zic nu, dar astept dovezi. Daca cumva s-au trezit si au infiintat un asemenea batalion, atunci oricum au facut-o mult dupa PDL. Si inca ceva, basescu a folosit serviciile dupa bunul plac, a ascultat toate telefoanele din Romania, a citit toate mailurile. Ar fi stiut si de postacii altora si ar fi iesit, cum facea el mereu, sa arunce in pasi marunti informatia. Nu este o lauda pentru cei care nu au avut postaci, au fost prea prosti sa inteleaga importanta online-ului si au crezut ca tot traditionala punga cu ulei si faina asigura votul. Basescu o fost o *** de presedinte, cel mai nociv din istoria acestei tari, dar ce vine poate fi si mai rau si aici ma refer la diletatntul numarul 1, cel mai mare parvenit al tarii, protejat pe rand de nastase si basescu, GABI OPREA. Omul care o sa conduca tara asta fara niciun vot din partea populatiei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cineva  •  19 octombrie 2015, 19:20

traim intr-un ocean de manipulare asa ca trebuie sa vezi dincolo de cuvinte si sa citesti printre randuri . Daca te tine intelectul.

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2015, 19:20

@grig: am incercat sa descriem cum functiona sistemul postacilor si cum se faceau campaniile. In privinta legalitatii, asta e treaba justitiei s-a stabileasca, prin judecatori, ca nu DNA stabileste vinovatiile.

Eu  •  19 octombrie 2015, 19:20

1) Trebuia sa fi prost sa nu iti dai seama ca indivizii CARE COMENTAU PE SITE-URI IMPOTRIVA LOGICII erau sau sunt postaci platiti. Se observa imediat un om decent care isi expune si el parerea, iar postacul intotdeauna nu are nici macar o explicatie logica de ce sustine ceea ce scrie si de foarte multe ori devine agresiv in limbaj daca sunt contracarati (sau in foarte putine cazuri are logica ceea ce spune). Parerea mea personala este aceea ca isi pierd banii si timpul, deoarece in mare parte cei care intra si citesc pe internet despre domenii de politica si economie, sunt indivizi care au o pregatire cel putin la nivel de STUDII SUPERIOARE (intelectualii adevarati), iar acestia SUNT FOARTE GREU DE PACALIT CU TINERI MEDIOCRII CARE AU DOAR CALITATEA DE MEMBRII DE PARTID SI CARE NU AU NICI MACAR O LARGA EXPERIENTA DE VIATA. 2) Intrati pe pagina de facebook a lui Ponta sau a lui Iohannis si ACOLO O SA GASITI O MULTIME DE POSTACI (si pe pagina lui Basescu la fel), incat eu am inceput sa cred ca Romania nu mai are nici o sansa. Acesti postaci, membrii de partid, foarte multi dintre ei sunt tineri, CARE DACA SPUI O PARERE IMPOTRIVA INDIVIDULUI DE PARTID PE CARE EI TREBUIE SA IL APARE DEVIN AGRESIVI IN LIMBAJ (cam acesta este viitorul pe care partidele incearca sa il prezinte Romaniei, TINERI FARA SCRUPULE CARE PENTRU CATIVA BANUTI SUNT IN STARE SA ISI BATA JOC DE O NATIUNE, ultimul *** al poporului roman). 3) Unii dintre acesti postaci indeamna populatia si la VIOLENTE si chiar organizeaza si proteste. 4) Un alt exemplu este ca Pagina lui Iohannis a fost atacata in foarte multe randuri de postaci PRO RUSIA, ANTI NATO SI ANTI UE, deci nu numai postacii partidelor actioneaza ci si alt tip de postaci. 5) Eu am descoperit pe pagina lui Ponta chiar si un CONSILIER PSD DE LA O PRIMARIE a unei comune care posta impotriva DNA-ului cand Ponta era cercetat si I-AM GASIT SI DECLARATIA DE AVERE si ce avea acolo nici in fata unui individ cu 10 clase nu isi putea justifica averea. Unii dintre postacii de partid sunt atat de prosti incat posteaza si cu numele lor reale, mai pun si poze cu casele si vacantele lor....., dar daca stau bine sa ma gandesc, nu este prostie ci este NESIMTIRE, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bcm  •  19 octombrie 2015, 19:23

Postacii ca postacii, dar ce facem cu redactorii care posteaza articole gata facute, contra unor sume de bani sau cu aceia care primesc ordin pe unitate sa le posteze? Aoleu, sper ca nu v-am dat de gol !

pawn  •  19 octombrie 2015, 19:24

ma...nu stiu cum e cu postacii astia platiti. si eu am fost (adica sunt) extrem de sulfuros anti-basescu, fara sa cunosc pe nimeni de la psd, desi sunt om de stanga. si cred ca si dincolo marea majoritate, din pacate, scriau din convingere. chiar credea ca basexu era spiritul absolut calare pe cal...a, da stai asa! pai a fi antisemit si homofob nu inseamna ca esti de dreapta? asa ca, da, basescu si ai lui (platiti, neplatiti, postaci sau matracuci) chiar SUNT de dreapta :))

ghita  •  19 octombrie 2015, 19:36

Ceva despre postacii de la psd sau despre cantitatea de rahat mancata despre Kovesi si amenda ,,postacului'' de la ,,in gura haznalei'' nu v-au informat sursele?

fotbal  •  19 octombrie 2015, 19:38

m-am si speriat de gluga ala. ai si tu grija de firile sensibiloase :-P

coke  •  19 octombrie 2015, 19:40

Si uite asa vocea oamenilor onesti care-si doresc sa exprime pe internet o parere devine invalida, caci oricand, oricine, intr-o disputa bazata pe argumente, ramas fara argumente va recurge la argumentul suprem "esti postac". La fel si acum, desi avem in fata niste dovezi de necontestat privind marsavia celor de la PDL, citim in comentarii care ne spun ca ochiometric postacii PSD-ului erau de 3 la 1, chit ca internetul le-a apartinut celor de la PDL. Incepand de la blogheri, facebook, ziare, toate aveau o afinitate pentru PDL. Tare as fi curios daca apar prin dosar si unele mailuri intre oamenii lui Udrea si ceva blogheri din online.

Ovidiup  •  19 octombrie 2015, 19:52

Catalin....acest articol este din ciclul "este mai greu sa-mi apar stapanul decat sa-i atac pe dusmanii lui". Sportul si viata ne invata ca "atacul este cea mai buna aparare". Apropo, vezi ca la echipa Olandei nu a prea functionat in aceste preliminarii...Tu (sau voi, am vazut ca sunteti minim trei) esti deja calificat dupa o lupta de patru ani si jumatate cu adversari care ti-au dat numai "de la brau in jos" ca sa-l citez pe marele Mafiot Ioan. Iti urez mult succes in sferturi, semifinala si finala!Odata cu acest articol, echidistanta ta/voastra lasa de dorit daca nu faci un pas care sa te dezincrimineze. Postacul ovidiup, independent de culorile Rosu, Galben-Albastru , Verde... ar vrea sa stie ce au gasit procurorii in laptopurile minunate ale dlui Director Alexandrescu, drei Voiculescu si ale celorlalti acoliti care se presupune ca au amenintat si santajat RCS-RDS. Articolul tau deviaza de la autointitulata independenta financiara si jurnalistica fata de un grup de care in fapt, apartii.Independenta financiara (faptul ca esti profitabil si aduci dividende frumoase patronului tau din puscarie) nu justifica subiectivismul articolului tau. Revin, este ok articolul, imi place, are charisma.....dar te rog, scrie ceva si cu mana stanga....Cred ca nu este, moral vorbind, politically correct , sa ataci cu extremele cand ai cei doi fundasi laterali eliminati...esti calificat la turneul final, ai biletele antamate pentru finala dar, te rog sa ne uitam si la celelalte echipe, la jucatorii ( postacii) lor. Ar fi interesant un echilibru, ca sa nu bata Spania cu 4-0 in finala. Cu executare.

thg  •  19 octombrie 2015, 19:58

Coke, nu mai manipula aiurea, nu am fost niciodata membru al vreunui partid, spre deosebire de tine, daca vrei in privat iti dau si numele si datele sa verifici.. la alegerile din 2014, pur si simplu a fost o emulatie impotriva lui Ponta pe facebook....imi cunosc prietenii de pe facebook si niciunul , sper, nu este postac.. si toti au mizat pe un vota anti ponta si nu pro iohannis..era si normal PSD sa aiba mai multi postaci, partid mai mare, partid la putere, venituri mai mari.. problema e ca toate sunt o apa si un pamant.. tu inca duci lupta aia stanga cu dreapta.. nici nu exista asa ceva la politicieni decat lupta pentru ciolan.. daca nu rezolvam prin legi simple si dure comportamentul celor care ocupa functii publice, o sa ne invartim in jurul cozii tot timpul.. dam azi cu Udrea jos si il votam maine pe Ponta.. si dupa dam cu Ponta si il votam pe Blaga si nu o sa se mai termine niciodata

calin  •  19 octombrie 2015, 20:06

sa citesc articolul acesta dupa ce am vazut ultimul episod aparut din homeland... nepretuit!

gabi  •  19 octombrie 2015, 20:06

@truck: Johannis a folosit Facebook-ul oficial, banii platiti au fost din bugetul de campanie, legal constituit. In schimb, Udrea si-a platit postacii din spaga sau a folosit fonduri de la minister sa plateasca un soft folosit in interes personal. Aici este diferenta. daca Udrea platea din banii ei personali, nu era nicio problema, dar banii personali ar fi insemnat doar salariul de ministru, ce sa faci cu 5-6000 lei pe luna, nicio geanta Dolce Gabbana nu-ti cumperi.

sedentarul  •  19 octombrie 2015, 20:07

Dupa cum zscrie si Briscuta Oac, care antisemitism si care homofobie? ce mult afirmatiile puteau fi false sau adevarate...am pretentiide la Dl Tolontan.Dar o fi fost nevoioe de titlu atragator. da, Coke, asa e...dar nu ptca aveau 'afinitate" pt PDL, ci PDL avea afinitate catre cei de detin media ...din Metropola...si deci, si din colonie da, Eu, de acord maxium cu 1)...dar vezi tu, noi ne ducem...si vin astia spalati pe creier... da, bcm, dar de la un nivel in sus nu se mai dau [direct] bani, se dau functii...si de alt nivel, se da (prin media) notorietate peste cea cucerita deja...sau, de exemplu, in lumea artistica, se dau premii

coke  •  19 octombrie 2015, 20:13

@thg, desi n-ai merita un raspuns, ti-l dau. In primul rand nici macar nu ti-am rostit numele, dar asta nu te-a impiedicat sa te activezi. In al doilea rand, desi spui ca ti-ai exprimat o parere sincera, fara a fi viciata de afilierea ta la un partid, si eu cred asta, pe mine ma consideri a fi PSD-ist. Amuzanta retorica, nu? Cat despre emulatia aia impotriva lui Ponta, ei bine, tocmai aici sta chintesenta. Daca citeai cu atentie articolul vedeai cum postacii lui Udrea au luat un subiect, ala cu capusele, si au creat o emulatie in jurul acelui subiect. Asadar, eu n-am nicio indoiala ca amicii tai care postau pe fb erau bine intentionati. Atat doar ca emulatia respectiva pe FB a pornit ca urmare a unor eforturi platite. Pe de alta parte, e amuzant cum PSD-ul, un partid votat in general de un electorat mai neinstruit, care nu prea o arde pe FB, ziare online sau bloguri. Ca atare PSD-ul nu prea avea o miza aici, tocmai de asta a pierdut startul. Tocmai de asta PSD-ul e vraiste in online. Sa-ti aduc aminte ca in 2009, sambata, cand campania electorala era incheiata pe TV Basescu acorda un interviu unui blogher extrem de vizibil?

vas  •  19 octombrie 2015, 20:13

Ma uit la Romania TV si acum inteleg de unde "reportajul" cu postacii.. Daca mita la Udrea nu e dovedita (inca, sper eu..), atunci de unde bani pentru postaci??!! Ghici ciuperca?? .....Bravo, "trinomul"!!....:)

Andrei  •  19 octombrie 2015, 20:16

Stau si ma gandesc la banii investiti atata timp in astfel de "campanii".. cata risipa inutila! Chiar credeti ca astfel de echipe, indiferent de partid au un rol major (nici minor nu cred ca au) in astfel de batalii? Din punctul meu de vedere, nici vorba si asta din simplul fapt ca cei cu acces la internet intra in categorii specifice: ori nu ii intereseaza politica fapt pentru care nici nu ajung sa citeasca astfel de comentarii, ori sunt cei care stiu ca astfel de mesaje sunt noroaie improscate de acolitii unuia si altuia. Cei ce puteau fi cu adevarat influentati se afla cu mult departe de zona internet, la sate sau cu varste mult inaintate pentru astfel de tehnologii. Deci ceea ce fac "dansii" este egal cu zero, risipa.

coke  •  19 octombrie 2015, 20:16

Din graba am trunchiar o fraza in comentariul anterior, asadar revin si-o completez aici. ***Pe de alta parte, e amuzant cum PSD-ul, un partid votat in general de un electorat mai neinstruit, care nu prea o arde pe FB, ziare online sau bloguri ar domina online-ul, doar pentru ca e un partid mare, partid care votat de cei care privesc mai mult la TV, acolo unde PSD-ul e activ, decat stau pe internet.

rikkof  •  19 octombrie 2015, 20:25

Dar articolele construite la comanda pentru a induce in eroare, cu date false, titluri incendiare ? Jurnalismul in Romania este cel mai deject din cat am vazut in UE, locuiesc in Spania din 2001, niciodata , dar absolut niciodata nu am citit articole atat de murdare, de partinitoare , indreptate impotriva unui partid sau a altuia. Singura data cand asi putea spune ca au fost articole denigratoare a fost in urma atentatului de la Atocha (unde am si avut doi prieteni romani raniti in gara), contra PP-ului si a deciziei lui Aznar de a sprijini invazia din Iraq, ins chimb, nimic. Deci, postaci ca postaci, dar ce te faci cand avem articole si presa la comanda ? Dati un exemplu unde romanii pot citi informatii echidistante ? Nu cred ca gasiti, in toata presa din Romania, poate poateee la Agerpres, dar cam atat. Rusine....

Adu  •  19 octombrie 2015, 20:37

ce legatura au afacerile politicienilor cu stirile sportive?!

grig  •  19 octombrie 2015, 20:41

...revin. desi am spus ca vom ajunge laspitalul de nebuni nu inseamna ca am inteles cele scrise de dumneata. Nu am inteles chestia cu " investitagatie jurnalistica" cand de fapt e o investigatie a organelor d cercetare penala, nu am inteles unde sunt tentele xenofobe si rasiste? Ce voiam de fapt sa spun la finalul postarii anterioare: "e usor de a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune..."

smm  •  19 octombrie 2015, 20:44

Super articolul.Ce e mai trist este faptul ca sunt multi cei care cred si se lasa pacaliti de acesti postaci.Ei nu mai gandesc logic ci gandesc postacii pentru ei.

Gasiti autorul mai jos  •  19 octombrie 2015, 20:44

Aici gasiti autorul care a scris despre Oprescu si la Roncea e plin . Ceea ce spuneti ca apartine persoanei mentionate (aici nu prea e in regula) era scris de oameni cu greutate , doar s-a luat cu copy-paste ceea ce circula despre Oprescu. http://ioncoja.ro/textele-altora/securistii-din-familia-lui-oprescu-m-au-determinat-sa-plec-din-romania/ "Conflictul cu socrul lui Sorin Oprescu-Schmayer -Domnule doctor,o intrebare normala,pe care o pun toti cei care ramân celor care au plecat: nu v-a placut salamul cu soia,de ce ati plecat din România? Erati deja un medic consacrat, ce vă lipsea? – Răspunsul e foarte simplu. Momentul decisiv l-a reprezentat amplificarea conflictului meu cu Vasile Fica, socrul lui Sorin Oprescu. Fica era director general al Spitalului Municipal si general de securitate. Sigur fiica lui Fica a divorțat pâna la urma de Sorin Oprescu, dar si Oprescu e fiu de general de securitate. De altfel vorbim de tovarășul Schmayer, adevarătul nume al lui Oprescu. -Unii susțin ca generalul Oprescu-Schmayer s-a ocupat de deținuții de la Canal. Ce puteți spune? – Nu am informatii directe, dar se vehiculează. A lucrat cu sotia lui in spionaj, in perioada Gheorghiu-Dej. Sorin Oprescu face parte din echipa KGB....."

thg  •  19 octombrie 2015, 20:57

Draga Coke, vrei sa pari destept, dar nu prea esti.. 1. Poate nu am citit atat de multe carti ca tine, da la matematica sigur am fost mai destept decat tine...Tu vrei sa spui ca oameni care muncesc pe bani grei la multinationale, profesori universitari, doctori, it-isti, au fost manipulati de o biata blogarita de-a lu Udrea si ai ei postaci, sau aveau timp sa se uite la comentarii pe hotnews, gandul, evz si alte prostii? Hai sa fim seriosi...Da.. poate vrei sa spui ca acesti oameni pentru prima data au reusit printr-o simpla retea de socializare si o poza cu mickey mouse taiat sa insufle dorinta colegilor de munca, studentilor si altora sa mearga la vot...Clar aceasta emulatie nu a pornit de la PDL, chiar jignesti o mare parte a romanilor cu capul pe umeri, daca spui ca au fost manipulati de Udrea si ai sai postaci cu niste texte "a la Vadim".. Iar sa stii sa folosesti calculatorul nu mai inseamna sa fi neinstruit.., bunicamea nu vrea sa-l foloseasca si crede-ma ca e foarte instruita, 99 % din tineretul de astazi stie sa-l foloseasca, si foarte multi dintre ei sunt neinstruiti..

ion  •  19 octombrie 2015, 21:17

250k de comentarii / luna?! bai cata mizerie. partea cea mai nasoala e ca mizeria asta genereaza niste costuri imense pentru orice publisher. (care fi angajeaza moderatori; fie nu reusesc sa-si creeze o comunitate care sa-i ajute sa supravietuiasca)

o completare  •  19 octombrie 2015, 21:20

inca o dovada ca se scria la greu de ani de zile despre oprescu si ca nu apartin celor de la pdl aceste "atacuri" se scriau fara numar si nimeni nu s-a ofuscat ! " firma cu tupeu Oprescu într-un interviu cu Marius Tucă. De altfel, tot din gura lui Oprescu, într-o încercare de apărare privind posibilul său trecut de informator, avea să scape o informaţie rară: „Tata a fost ofiţer de informaţii. Mama a lucrat în Ministerul de Externe din 1959 (…). Copiii de ofiţeri de securitate, în special de informaţii sau de contrainformaţii, niciunul, printr-o lege a lor interioară, nu erau ‘ciupiţi’, nici măcar întrebaţi”. Dar cum îi chema, de fapt, pe românizaţii Oprescu? Potrivit unei informaţii vehiculate intens pe forumuri, numele real al tatălui lui Sorin Oprescu ar fi fost Hirsch. Însă, conform unui interviu publicat de cunoscutul doctor Florin Mătrescu, autorul volumului impresionant “Holocaustul Roşu”, care a interacţionat cu familia lui Oprescu înainte de 1989, numele real al acestora ar fi Schmeyer. Să fie vorba de numele mamei? “Securiștii din familia lui Oprescu m-au determinat sa plec din România”, afirma doctorul Mătrescu tranşant, pentru o publicaţie românească din Germania, citată şi de Ziarul.ro, care se întreabă: Oprescu sau Schmeyer? - See more at: http://www.ziaristionline.ro/2015/09/15/sorin-oprescu-hirsh-sau-schmeyer-oprescu-face-parte-din-echipa-kgb-reactivata-in-romania/#sthash.5qaLCOwk.dpuf

Cătălin Tolontan  •  19 octombrie 2015, 21:30

@grig: rasism e atunci cind consideri ca un om isi ascunde numele pentru ca, daca si l-ar asuma, ar apartine unei natii inferioare. Nu e ca si cum ai spune "***", dar e implicit. E, vezi Doamne, parte a unei conspiratii mondiale. Vechea placa... de ce e rau de a-l face pe cineva gay sau evreu... cind termenii sint cei din articol vorbim, dupa parerea mea, despre o discriminare

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aurel  •  19 octombrie 2015, 21:34

unii sunt prezenti si pe saiturile de sport ..gen valahu cu f multe conturi .denigreaza din nimic orice echipa si suporter care pune in pericol fcb-ul si o aversitate de neimaginat fata de dinamo ...pe langa el mai sunt vre-o 2-3 care posteaza aproape la orice ora din zi si din noapte tarziu pe multe saituri de sport ..acesti postaci platatiti sau nu ..asta nu avem de unde sa stim ,fac mereu agitatie si dezbinare intre suporteri ..s-ar putea sa fie si pe saiturile politice ,acolo nu intru si nu urmaresc ... ar trebui cei care denigreaza sistematic si intentionat sa li se dea ban definitiv pe adresa placi de retea .ca adrese de mail fac la greu, nu se pot bana pe adresa de mail... voi sigur vedeti comentariile daca vin de pe o adresa mac placa de retea sau de pe mai multe si acele mesaje care vin din aceiasi sursa sa nu fie acceptate ....si presa sportiva prin unii moderatori si invitati in studiouri pe care o urmaresc au tendinte de denigrare intentionate ale unor cluburi,sportivi,etc care sunt sustinatori al altor echipe ,sportivi etc ...ca sunt echipe ,jucatori ,sportivi ...pe digisport1 sunt asemenea ex la greu ...sper sa se intre puternic de catre cei abilitati si in gazetarii de sport care pana acum sunt lasati liberi la denigrare si incitare.se vede pe stadion urmarea ...

coke  •  19 octombrie 2015, 21:41

@thg, nu, nu vreau sa par inteligent, ci pur si simplu incercam sa port o discutie fireasca, lipsita de jigniri, si bazata pe argumente. Lucru posibil. Nu ma mira faptul ca ai afinitati catre PDL. Ai fi aceeasi atitudine si usurinta in a jigni. Daca in prima ta interventie eram PSD, acum sunt si lipsit de inteligenta. Nu-i nimic, eu pot sa accept asta. N-am pretentii sau veleitati de intelectual. In schimb eu poti sa-ti explic niste lucruri simple. Ceea ce vedem noi acum e doar o mica parte din puzzle. Vedem doar cum lucra PDL-ul pe partea de postaci, de comentatori. Pe langa astia mai aveau o camarila intreaga de site-uri. Repet, PDL-ul a dominat, si din pacate inca mai domina, mediul online. In 2009, cand campania pe TV era incheia Basescu acorda interviu unui blogher. Iti spune ceva Blogary? Era o platforma online pro PDL pusa pe roate de Mirel Axinte. Mirel Axinte care a fost numit consilier al lui Lazaroiu. In cazul sau n-a mai vor vorba de plati directe, ci de o plata in functii. Reporter Virtual iti spune ceva? Alt site portocaliu. Si cate si mai cate. Acum tare te-as ruga sa-mi dai exemplu de-un site sau de-o platforma online pro PSD. Si de data asta, daca se poate, fara injurii si faca jigniri. Multumesc.

cristian  •  19 octombrie 2015, 22:02

si totusi ce legatura are asta cu sportul dl tolo? Ati luat-o pe aratura rau, asta e ziar de sport

thg  •  19 octombrie 2015, 22:06

Pai tocmai Coke, tu esti indoctrinat politic, eu sunt apolitic, tu fara sa-ti dai seama, esti ceea ce spui tu despre mine.. eu n-am treaba cu partidele, eu daca am fost impotriva lui Ponta sunt clar basist dupa logica ta..habar nu am de interviurile lui basescu pe la nu stiu ce blog.. nu am auzit in viata mea de Blogary.. am auzit de reporter virtual, recunosc.. dar nu stiu daca am intrat de 2 ori pe el...am prieteni care muncesc de dimineata pana seara.. nu au timp de politica, nu stiu decat cine e Presedintele tarii si Prim Ministrul, iar Ponta clar s-a facut remarcat prin gafele si prostiile lui... acelasi lucru i-a infuriat si pe ei...i-ati facut basisti desi nu aveau nici o treaba cu politica, ati incercat sa-i convingeti ca sunt manipulati de o blonda fara facultate de stat si un comandant de nava fara scrupule...le-ati subminat inteligenta..asta a fost votul anti-ponta..

coke  •  19 octombrie 2015, 22:18

@Thg, in regula. Tu n-ai treaba cu politica, si totusi comentezi. Tu nu esti indoctrinat, eu sunt, dar la o discutie legate de postacii PDL tu sari si amintesti de postacii PSD. Tu esti apolitic, eu sunt vandut. Eu iti prezint niste argumente pe care nu poti sa le ignori, dar tu nu stii, tu muncesti, tu n-ai treaba, tu n-ai fost pe planeta sau ceva. Anyway, interesanta discutia, cred ca s-a demonstrat cam ce era de demonstrat.

doina  •  19 octombrie 2015, 22:26

Ce distractie! Pai digi care cica face jurnalism de calitate tocmai ce a achizitionat niste caltati de pe la pro tv la care dadea ordine plosnita de cici si penala blonda! Frate, cita mizerie in tara asta!!!! Si copiii mei vor avea de ales intre nepotii si copiii astora, din pacate.

Eu  •  19 octombrie 2015, 22:30

1))))- 99% dintre acesti postaci sunt foarte mediocrii, iar influentarea oamenilor nu se face prin postari ci in realitate acest postaci provoava scarba celorlalti indivizi care isi expun parerea dupa cum gandesc ei cu adevarat; 2)))))- un exemplu elocvent: DUPA ALEGERILE PREZIDENTIALE, foarte multi indivizi entuziasmati ca se va produce o schimbare in Romania (nu ma refer la postaci ci la oamenii normali) intrau si comentau pe pagina lui Iohannis printre postacii PNL-isti si PSD-isti. La inceput a fost bine deoarece era entuziasmul acela dupa alegeri si oamenii normali intrau doar in conflict cu postacii PSD-isti, dar omul normal nu poate fi mereu de acord cu un politician si asa au inceput sa intre in conflict si cu multimea de postaci PNL-isti. ASTFEL OAMENII NORMALI SCARBITI DE AMBELE GRUPURI DE POSTACI SI-AU FACUT CRUCE SI AU INCETAT SA MAI COMENTEZE RAMAND NUMAI POSTACII INTRE EI; ---- oare cum este sa se aplaude postacii intre ei fara nici un impact real :))))) 3)))))-Adica cand intrii pe pagina lui Iohannis si vezi mesaje fara substanta zi de zi, cum ar fi "SUNTETI CEL MAI BUN DOMNULE IOHANNIS" si vezi mii de like-uri la un asemenea mesaj, deja unui om decent I SE FACE SCARBA (la fel si PE PAGINA lui Ponta); 4)))))))) Ceea ce nu inteleg cei care sustin astfel de manifestari prin postaci platiti este faptul ca POSTACII CU TRECEREA TIMPULUI ADUC UN IMPACT NEGATIV ASUPRA POLITICIANULUI RESPECTIV. Deci o cheltuiala inutila de bani.

Comentează