”Purtătorul de cuvînt al SRI a negociat cu Elena Udrea un contract de 10.000 de euro în campania electorală”

Sar așchii neașteptate din Gala Bute: Elena Udrea susține că Ovidiu Marincea, purtător de cuvînt al SRI, a discutat cu ea două contracte de consultanță și producție de clipuri pentru campania electorală pe cînd era ziarist

marți, 20 octombrie 2015, 3:21

UPDATE: Breazu era paravanul prin care s-a cumpărat vila! Prima parte a noii acuze a DNA vizează scoaterea din patrimoniul public a unei vile din Eforie Nord și cumpărarea ei de către ”o persoană din anturajul Elenei Udrea”, scrie DNA. Conform Registrului Comerțului, proprietarul societății Romlit Spectrum SRL este Tudor Breazu, unul dintre ”canalele” de bani din Gala Bute.

UPDATE: A fost Elena Udrea patron camuflat de presă? DNA cere arestarea Elenei Udrea pentru un alt set de fapte. Printre altele, procurorii susțin că fostul ministru  ”a primit de la acelaşi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD şi o creanță de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media”. Cu alte cuvinte, cînd invocă creanța de 900.000 de euro, procurorii pretind că Elena Udrea a devenit patron de presă, dar nu pe față, ea mascîndu-și investiția prin mai multe operațiuni ulterioare.

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Dosarul Gala Bute conține emailuri care atestă felul în care oamenii Elenei Udrea, și ea personal, aveau acces la programele de știri sau la spațiul editorial ale ProTV, B1TV, Realitatea TV, Evenimentul Zilei și la siteurile acestor instituții de presă.

Antena 3 a difuzat aceste emailuri în emisiunea ”Sinteza zilei” de luni, 19 octombrie 2015.

Cu o zi înainte, cînd A3 anunțase că va face dezvăluirile, și pentru că dosarul de la ICCJ nu a devenit încă public, am încercat să aflăm din zone de lîngă Elena Udrea despre ce emailuri e vorba. Nu am reușit, dar ni s-a spus altceva:

”Asistăm la un dublu standard! Politicienii sînt diabolizați, iar ziariștii sînt trecuți cu vederea. Toată lumea vorbește despre politicienii care intră pe televiziuni, dar nimeni nu vrea să vorbească despre ziariștii de televiziune care intră la politicieni”Sursă a Gazetei

Și vocea a continuat. ”Cum ar fi dacă v-aș spune că purtătorul de cuvînt al SRI a negociat cu Elena Udrea un contract de 10.000 de euro în campania electorală?”, ne-a întrebat. Care purtător de cuvînt? ”Domnul Ovidiu Marincea, actualul consilier al directorului SRI Helvig și purtător de cuvînt al Serviciului!”.

Din Gala Bute sar așchii neașteptate.

Conform documentelor intrate în posesia Gazetei, și despre care precizăm că nu fac parte din nici un dosar, Ovidiu Marincea redactase pe 29 august 2014 un contract prin care firma SC Maristo Smart SRL, avîndu-l ca ”Prestator” pe Ovidiu Marincea, urma să facă ”prestare de servicii de producție, editare știri și clipuri video, conținut media online” pentru campania electorală a Elenei Udrea.

Firma SC Maristo Smart SRL o are drept administrator unic pe Marincea Gabriela Marilena și, potrivit înregistrării de la Registrul Comerțului, are drept obiect principal de activitate ”restaurante”. În lista extinsă apar și ”activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”, ca și ”consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării”.

Pe 19 august 2014, PMP o alesese pe Elena Udrea drept candidat la alegerile prezidențiale.

Udrea avea nevoie de o echipă de filmare care să o însoțească în deplasările în țară. Și care să facă spoturile care, mai apoi, urmau să ajungă la televiziuni. Din partea Elenei Udrea, echipa urma să fie condusă de Luminița Kohalmi, consilierul ei principal pe relația cu media.

Marincea solicita 10.000 de euro, din care 50% dintre bani în momentul facturării. Se adăugau 560 de euro pentru o deplasare și 200 de euro pentru un clip video electoral. Contractul urma să dureze de pe 30 august pînă pe 30 octombrie 2014. Banii urmau să fie asigurați de Eugen Tomac, cel care gestiona finanțele PMP și era și șef de campanie.

contract_cadru
În draftul de contract nu este specificat şi beneficiarul pentru că la data aceea PMP nu stabilise încă firma care urma să se ocupe cu organizarea campaniei electorale
pretul12

Fost jurnalist la Adevărul, Ovidiu Marincea fusese numit pe 2 aprilie 2014 senior editor la Realitatea TV. El apărea frecvent pe post în acea perioadă.

”Povestea asta cu Marincea arată foarte bine care erau relațiile, pe bune, nu cele mitologice, între Udrea și ziariști. Eu sînt subiectiv, desigur, dar, în ciuda celor spuse despre ea, nu plătea ziariștii, ci agrea raporturile de putere. Mai mulți i-au cerut bani și ea are decența să nu vorbească despre asta. Vorbea cu șefii de televiziuni sau ziare, aproape niciodată cu ceilalți”, spune unul dintre cei care cunosc modelul de lucru dintre fostul ministru și presă.

Pînă la urmă, contractul între firma Maristo și PMP n-a mai fost încheiat, ”pentru că, dacă îmi aduc bine aminte, Udrea l-a considerat scump și a fost aleasă o altă firmă, cred că de prin Republica Moldova sau așa ceva”.

Le-am sunat pe cele două personaje principale ale poveștii.

Udrea: ”Au fost două negocieri cu domnul Marincea, una pentru consiliere și a doua pentru filmări”

Marincea: ”Trimiteți solicitarea în scris și răspunsul va fi oferit în  termenul legal”

Solicitarea către Ovidiu Marincea a fost făcută în scris pe mailul purtătorului de cuvînt al SRI și pe sms, după ce n-a răspuns la telefon și am lăsat mesaj pe robotul biroului de presă al SRI.

Singurul răspuns e cel pe care l-am primit pe sms și pe care l-am publicat.

*sursa foto slide: ziuanews.ro

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Radu123  •  20 octombrie 2015, 15:48

Salut Cataline! Nu poti sa arunci o privire cumva si asupra acelei povesti cu privire la amenzile date de ONJN celor 54.000 de oameni care au jucat pe un anume site de pariuri in perioada 10-30 sept? Pt faptul ca ai jucat 50, 100,200, etc de lei, primesti amenda cuprinsa intre 5000 si 10000 de ron, fara avertisment, fara nimic. Adica, chiar nu se poate da un avertisment, fiind pt prima oara cand se aplica aceasta lege? Asta in conditiile in care, un anume domn director de la acel oficiu a spus in data de 10 sept ca acel site si-a achitat toate datoriile catre statul roman si ca acel site se licentiaza, inducand astfel in eroare pe f multi din cei care au pariat, care au crezut ca totul este ok din punct de vedere legal. Asta in conditiile in care nu a fost facuta o informare in presa si la tv( si aici nu spun de RTV, Taraf si mai stiu eu ce post cu 2 privitori) in legatura cu aceasta lege a jocurilor de noroc. Si mai sunt multe de spus in legatura cu ceea ce pare a fi un mare abuz, daca este adevarat tot ce a aparut pana acum in legatura cu aceste amenzi. Totusi vorbim de peste 50000 de oameni. Chiar astept cu nerabdare un punct de vedere al tau. Multumesc

lord belial  •  20 octombrie 2015, 15:48

securistii spala bani ''Se adăugau 560 de euro pentru o deplasare și 200 de euro pentru un clip video electoral. '' cum adica 200 de euro pt un clip video electoral? un clip video - mai ales electoral - nu costa atat de putin. si 560 euro, deplasarea (aici incluzand si diurna) si pretul pt clipuri sunt puse din top, nu sunt preturile pietei, sunt preturile unor spalatori de bani, a unor gainari marunti

dzz  •  20 octombrie 2015, 15:49

Foarte inteligent, de altfel, omu'! La o intrebare, cum ar spune Vanghelie, pe persoana fizica, el ofera termenul legal de raspuns aplicabil institutiilor publice. Si numai in scris. Oricum, cazul e par la ceas. O suma rizibila, care atesta si level-ul de notorietate, categoria 4, fara confort, al ziaristului. Inchipuiti-va cat iau salaii din conducerea trusturilor de presa si jurnalistii cu statut de formatori de opinie, la nivel national.

Emil  •  20 octombrie 2015, 15:51

Corect ar fi fost ca titlul articolului să sune ceva de genul "Pe când era ziarist, actualul purtător de cuvânt al SRI a negociat cu Udrea... ". Nu credeţi? Cum sună în momentul ăsta, titlul articolului (şi sunt destui care citesc doar titlurile şi de acolo îşi trag "seva" cunoaşterii, sunt convins că ştiţi asta) pare a sugera anumite corelaţii temporale şi nu numai....

Horia  •  20 octombrie 2015, 15:57

Intre timp,DNA-ul a mai deschis un dosar pe numele ei tot pt luare de mita. Degeaba se zbate sa scape din cel de acum folosind strategii de ordin psihologic,se pare ca DNA-ul nu e impresionat si-i mai face o surpriza. Oare cate mai urmeaza?

Apolitic  •  20 octombrie 2015, 16:05

Azi DNA cere iar arestarea Elenei Udrea, într-un nou dosar pentru mai multe infracțiuni precum luare are de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani și fals în declaraţii de avere. 'n vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA." Daca te incadreaza la siguranta nationala tanti Nuti matale o sa iesi din penitenciar in anul 2025.

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 16:08

@Radu123: citeste, te rog, gazeta de miine!

Radu123  •  20 octombrie 2015, 16:14

Ok, multumesc pt raspuns.

dzz  •  20 octombrie 2015, 16:28

Q.e.d. Scorul lui Marincea vs. cel in care e presupus implicat Andronic.

Nord  •  20 octombrie 2015, 16:36

Salut din nou Cataline, vreau doar sa te intreb daca titlul articoului este corect si nu cumva incercati din nou senzationalul tip tabloid. Esti sigur ca purtatorul de cuvant al SRI a incercat tatonarile la Elena Udrea sau un oarecare jurnalist, pe atunci prestator la Realitatea ? Nu de alta, dar vad putin can-can sau mai exact stire tip RTV pe aici, pe cand un titlu normal ar fi descris mai exact si corect starea de fapt a lucrurilor, chiar daca poate nu suna SOCANT pentru cititorii tai.

Vio  •  20 octombrie 2015, 16:44

DNA vrea sa o bage din nou la beci pe inculpata Udrea. E si normal. Singurul vinovat pentru ascensiunea acestei *** numita Udrea este Traian Basescu. Numai intr-o tara din lumea a 3 a o persoana mediocra ca Udrea o neica nimeni in drum putea ajunge minstru sau parlamentar. Zilnic apar noi increngaturi din trecut dintre aceasta inculpata penala si "ziaristi" de casa, patroni de presa sau oameni de afaceri. Multa mizerie morala a existat in Romanica intre 2009-2012 cu Udrea de Plescoi in centru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

PURTĂTORUL DE CUVÎNT AL SRI A NEGOCIAT CU ELENA UDREA UN CONTRACT DE 10.000 DE EURO ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ – Pe Bloguri  •  20 octombrie 2015, 16:47

[…] Sursa: Catalin Tolontan […]

Tolontan: Ovidiu Marincea (SRI), negociere cu Udrea pentru un contract de 10.000 de euro când era ziarist | Reporter Virtual | Portal  •  20 octombrie 2015, 17:02

[…] Continuă pe tolo.ro […]

Mihai  •  20 octombrie 2015, 17:21

Draga Tolo, Foarte bine faci ca te ocupi de Elena Udrea. Dar, nu-ti crapa obrazul de rusine sa tot repeti minciuni, calomnii, dezinformari, intoxicari si magarii despre Elena Udrea ? Nu-ti crapa obrazul de rusine sa tot scrii despre Gala Bute, cind stii foate bine ca stapanii tai, banditii din usl, au furat miliarde de euro ? Nu-ti crapa obrazul de rusine sa scrii despre postacii PDL, cind stii foarte bine ca stapanii tai, banditii din usl, au folosit de sute de ori mai multi postaci ? Daca PDL-ul chiar a avut postaci, acestia au scris doar adevarul si au avut rolul sa atenueze impactul miilor de postaci platiti de stapanii tai, banditii din usl,, care, pur si simplu, au indobitocit electoratul cu minciuni si calomnii. Citi ani trebuie sa mai treaca ca sa te lamuresti ca mafia se afla in usl, ca acestia sunt cei care au devalizat tara ? Cei care au furat de au rupt, cei care au devalizat tara se afla in usl : Nas6case, Felix, regretatul Patrician, Monta, Dragnea, Mitrea, DIP, Oprisan, Duicu, Cosma, C. Nicolescu, Bunea Stancu, Mazare, Nicusor Constantinescu, Voicu, Mischie, Micky Spaga, Bradisteanu, Ioan Dumitru - Romsilva, Caty Andronescu, Adam, Hrebe, Ilie Sarbu, Ciuperca, Pendiuc, Sova, Valcov, Vanghelie, Dan Nica, Oparescu, Moliceanu, David, Fenechiu, Uioreanu, Chitoiu, Chiuariu, Stavarache, Cancescu, Vosganian, Misu Vlasov, Dan Radu Rusanu, Th. Niculescu, Chiliman, Motreanu, Moisescu, Bekali, Copos, Seres, Pantis etc etc etc. De ce nu scrii si despre acestia ?

doina  •  20 octombrie 2015, 17:38

dar oare cum se simt ambasadele care erau informate dedpre statul de drept al udrei tocmai de *** ei aka andronic, turcescu, marian, marincea, bot si alti caraghiosi?????? tare curioasa as fi sa aflu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vio  •  20 octombrie 2015, 17:43

@ Mihai, hai mai Mihai si Udrea nu? O parte dintre cei enumerati au fost condamnati, sunt la puscarie sau sunt judecati si urmeaza sa intre. So, care e problema??? Udrea e Alba ca Zapada? :-)))) Ar trebui sa demisioneze totusi din parlament daca va fi arestata din nou , dar la tupeul maxim pe care il are si obraznicia care o caracterizeaza probabil ca nu o va face.

adriann_  •  20 octombrie 2015, 17:52

Tolontane, ia incearca sa scrii cu incredere numele asta: Claudiu Pandaru. Si scrie ce a facut, cum primea pe mail intrebarile de la Udrea pentru emisiunea "Dupa 20 de ani", pentru asa-zisul interviu al lui Udrea la Gandul etc. Hai, curaj, lasa omerta, daca zici ca esti ziarist.

larahovacuei  •  20 octombrie 2015, 17:54

De-aia o tot baga presa-n seama pe *** lu` bocescu...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

razvanceteras  •  20 octombrie 2015, 18:12

Domnule Tolontan, eu va felicit pentru demersul jurnalistic care a condus la aceste dezvluiri.. ati facut mult bine. totusi as vrea sa va intreb unde este lucrul in neregula in articolul de mai sus....nu vreau sa ma percepeti precum avocatul diavolului...dar unde este problema ca udrea si cu marincea au incercat o afacere anul trecut..care nu a iesit. era o afacere ilegala? nu cred. deci.. cu toata stima si consideratia..unde este buba??

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 18:25

ravanceteras: nu, nu era nimic ilegal. Dar, daca el era jurnalist in acel moment, este impotriva felului in care se face meseria asta. Sa va dau un exemplu. Nu poti sa participi la un mars de salvare a balenelor daca esti jurnalist pentru ca treaba ta e sa stai pe margine, sa observi si sa relatezi. De asta au nevoie si cei care pescuiesc si cei care salveaza balenele. Ambii au nevoie de o platforma cit e omeneste posibil obiectiva unde argumentele lor sa se infrunte si de unde publicul sa culeaga informatii de la toate partile. Daca tu iei bani sau aderi la pro-balene sau anti-balene nu mai poti sa fii obiectiv. Noi prestam un serviciu de interes public si nu-l putem face decit dupa niste reguli. Asta se intimpla in aceste zile. E falimentul ideei ca se poate fara reguli.

EUGEN  •  20 octombrie 2015, 18:42

Cu toata stima: daca esti dependent de Crescent mai poti fi obiectiv? Asta dupa tot ce s-a intamplat cu patronul si fondatorul Crescent??? Nu neg ca aveti dreptate cu patinoarele, cu gala Bute , cu multe altele! Ceea ce spuneti despre interesul public nu reflecta, din apacate realiatetea pentru ca deviza ce va caluzeste este : "nimic despre Crescent si Dan Voiculescu" !! Cu toate scuzele dar asta nu este obiectivitate!!!

adriann_  •  20 octombrie 2015, 18:58

Pe mine nu ma supara absolut deloc faptul ca nu se ia Tolontan de Voiculescu. De la firma familiei Voiculescu ia legal bani foarte frumosi (si acum turbeaza Gadea&Badea cand se gandesc cat de frumosi =)) ) , daca ii puţeau banii astia evident ca isi dadea demisia. De asemenea, am prea mult respect pentru propria persoana ca sa nu recunosc ca ( foarte obiectiv vorbind) se poate spune ca Tolontan NU l-a slugarit pe Voiculescu. Sincer, daca eram in locul lui Voiculescu il dadeam de mult afara, pentru ca impresia mea este ca ia o palarie de bani de la Voiculescu dar slujeste alt stapan. (si nu e vorba de "adevar", "binele public" etc) Una dintre chestiile care ma deranjaza pe mine la Tolontan este ipocrizia impinsa la extrem. Adica Marincea e subiect dar Pandaru nu, cu toate ca Pandaru primea pe mail intrebarile de la asistenta lui Udrea, facea interviuri de tip "cand vrei tu, cum vrei tu" samd, toate astea in timp ce era angajat ca ziarist, nu la o firma de PR. Pai ori suntem deontologi, ori nu mai suntem... Dar na, poate il strang anii aia petrecuti in trustul lui Sarbu, poate i-o fi soptit Noaghea lui Pandaru ceva, etc etc.

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 19:01

@EUGEN: https://www.tolo.ro/2009/07/13/gsp-a-gasit-banii-pentru-imaginea-ridzieba/ ------------------------- https://www.tolo.ro/2009/06/29/ancheta-gsp-la-ora-ridzi-vantu-voiculescu-eba-tv/ ---------------------------------- http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-6341891-dan-voiculescu-pentru-reporter-virtual-pentru-mine-catalin-tolontan-nu-mai-exista-tolontan-nu-voi-raspunde-asa-cum-nu-raspuns-lui-traian-basescu.htm

coke  •  20 octombrie 2015, 19:04

Daca se confirma si-aflam abia acum ca de fapt Udrea a fost patroana la Evz, inseamna ca suntem cei mai idioti. Oricum, eu sunt ingrozit. In afara de Hotnews n-am vazut ziar sau televiziune care sa fi preluat dezvaluirile Antenei 3 de aseara. Iar asta, din pacate, nu arata decat influenta uriasa pe care aparatul de propaganda ramas in functii inca-l mai are. Hai ca ii inteleg pe aia de la Evz, Realitatea sau B1 sa taca chitic, ca-s in culpa, dar cum poti sa vrei sa fii luat in serios ca post de stiri echidistant, asa cum vor cei de la Digi 24, si sa ignori cu buna stiinta acele informatii.

adriann_  •  20 octombrie 2015, 19:12

In sala de sedinte a UNIVAX pardon GSP fu lasata tacerea =)) Greu cu deontologia asta pe scari =))

adriann_  •  20 octombrie 2015, 19:15

@Coke: Digi24 doar ce i-a angajat pe Pandaru si Negrutiu, aia care primeau pe mail intrebarile ca sa faca interviu de tip "cand vrei tu, cum vrei tu" cu Udrea la Gandul. De ce crezi tu ca-l tot zgandar pe Tolontan cu Pandaru? =)) Iar el tace cum tace pestele in portbagaj =))

cosmin  •  20 octombrie 2015, 19:22

nu sunt si nu voi fi vreodata PSD-ist, dar... Va fi foarte distractiv daca se va afla ca EVZ si B1 (sau numai una dintre ele) e detinuta de Udrea. Poate il vad si pe Cristoiu arestat. he he he

tirbuson  •  20 octombrie 2015, 19:22

Eu cred ca dumneavoastra sinteti foarte obsedat cu Udrea. V-a refuzat cumva de tot bagati aproape in fiecare zi cite o strimba despre ea? Parca ea e tot raul in tara asta, pe ceilalti nu-i vedeti? Sau va faceti ca nu-i vedeti.

Naica  •  20 octombrie 2015, 19:28

Am crezut ca vor disparea basistii la caderea tartorului. Dar nu e asa. Uitati-va la ce scrie Mihai !!!

EUGEN  •  20 octombrie 2015, 19:31

@ dl Tolontan Aveti "ceva" dreptate: vorbiti de firme apropiate familiei Voiculescu sau de fostul sot al Cameliei V. Dar nu atacati direct cum atacati dusmanii politici ai lui Dan Voiculescu! corectez: obiectivitate treisferturi, ca la rugby! ps: nu uit publicitatea mascata cu Lotto de la inceputurile Procesului etapei ( pe vremea aia nici nu imi inchipuiam ca asa se cheama *** ! ) si nu mai mira nimic dupa ce azi am aflat ca ati scris prin anii '90 la Azi! ( "scoala de obiectivitate " in jurnalism nu credeti ??)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vas  •  20 octombrie 2015, 19:38

Tolo draga, esti naiv (sic), chiar nu stii "zicala stramoseasca": "daca securisti nu e , nimic nu e"??!!.....:)

Marius  •  20 octombrie 2015, 19:42

Va salut domnule Tolontan.Va scriu aici pentru ca asa m-am gandit la nervi sa fac.Este vorba despre faptul ca au inceput sa vina amenzi foarte mari pentru cei ce au jucat la bet365 in perioada de 10-30 septembrie 2015.Ideea e ca daca am fi fost corect informati nu aveam ce sa comentam dar ,eu de exemplu,am inceput sa joc dupa 11 septembrie deoarece a fost mediatizat faptul ca bet365 a platit ce avea de plata catre statul roman si a primit licenta in data de 7 sept.Am intrat pe pagina ONJN si m-am uitat pe lista neagra a caselor de pariuri ce nu pot activa pe teritoriul Romaniei.Aici nu am gasit aceasta bet365.Am jucat dupa data de 11 sept. fara sa am teama ca fac ceva ilegal.Acest site bet365 nu a fost blocat asa cum am inteles ca ar fi trebuit sa o faca cei de la ONJN. OBLIGATIE VENITA DIN LEGE.Am fost lasati sa pariem parca intentionat astfel incat acum ne vin amenzi de 5000 lei pentru 100 lei pariati.Cum puteam sa aflam daca bet365 are licenta daca nu era in lista neagra.Unii spun ca nu erau nici in lista cu cei licentiati dar atunci daca nu erai nici in lista neagra nici in lista alba atunci in ce situatie se aflau.Au lasat lucrurile sa o ia razna,lumea vorbeste ca e mana cuiva care are interesul sa dcape de bet365.Are cumva domnul Sebastian Ghita Casa de pariuri ca prea se face reclama negativa la romania tv in fiecare zi.Sunt oameni care au rate si mai ciuguleau si ei 100-200 pe luna,de unde sa plateasca 5000 lei o amenda .Oamenii se aduna pe forumuri si pun la cale o aparare.Cei ce au fost chemati la Onjn au fost intimidati ca daca comenteaza ceva le vor da amenda maxima.Sperantele noastre se leaga si de dumneavoastra pentru ca va stim un jurnalist corect si spunem ada,ca daca se spunea clar ca bet365 nu au licenta sau ar fi fost in lista neagra sau mai mult ar fi fost blocati pentru acea perioada noi nu am fi ajuns in aceasta situatie.Cum sa platim o amenda demna de o societate comerciala si in 15 zile.Asteptam un semn de la dmneavoastra.

Cătălin Tolontan  •  20 octombrie 2015, 19:47

@marius: miine, pe pagina 1 a gazetei sporturilor exact despre asta scriem

EUGEN  •  20 octombrie 2015, 19:50

@ CENZURA: Am recitit cu mare atentie regulile site-ului si nu vad de ce mi "s-a moderat" postarea precedenta! Poate mai recititi originalul ! Spuneam doar ca prin reclama mascata " se pot" obtine bani negri !!! Deci "se pot" !!!!

Marius  •  20 octombrie 2015, 20:25

Va multumesc pentru raspuns si astept sa vad ca sunteti de partea noastra chiar daca stiu ca existenta pariurilor sportive a dus la pierderea corectitudinii sportivilor fata de calitatea sportului practicat.

tancau ioan  •  20 octombrie 2015, 20:59

salut! daca imi permiteti propun ,lumii, sa nu va ascultam si sa va spunem: maestre,capitane,domn'profesor,sefu,boss...ca sa stie udrea si cu ,fetele, ca nu sunteti singur. HAGI presedinte! TOLO presedinte ! Lupta Romania!

jap jap  •  20 octombrie 2015, 22:14

Incercarea de a induce in eroare, prezentarea cu tendentiozitate se vede aici din titlu. Probabil ca autorii ne considera si suficient de prosti pentru a fi dusi de nas asa cum le cade bine lor, autorilor, la interes. Adica asta se angajeaza la SRI abia dupa un an de la evenimente. Bai, e bataie de joc de cititori. Nici Cristoiu nu le scrie niste scenarii atat de flagrant nesimtite. Haha, " Lume, lume, Udrea a plecat prin tara cu viitorul, peste un an, cuvantator al spionilor ca s-o filmeze, contra 10000 EUR, platiti to de ea! Si nu s-a intamplat, in ciuda conspiratiei. Ce ziceti de aceasta dezvaluire exploziva? " Japjap cu firma in cap.

doina  •  20 octombrie 2015, 22:23

Daaaa! E cineva aici care il pomeneste pe pindaru...cel care facea pe moralistul cu iohanis. Pai cum sa fie ei corecti cu noul presedinte cind el nu ii baga in seama ca vechiul. Nu mai vjne nimeni cu sacosa de bani si intrebarile la ei. Niste oameni dd tot risul si marii ziaristi...

alen  •  20 octombrie 2015, 22:42

Tolo, din pacate Udrea e mai convingatoare. Sunteti ca niste sacali care incercati sa-i veniti de hac, dosar dupa dosar doar doar il toarna pe marinar si scapati de cosmar la alegeri. Ca stii si tu, stie si voiculescu, Base matura cu voi la anul. Credeti ca prin alergarea lui udrea puteti ascunde ca cad autostrazile in cap sau ca suntem ultimii de ultimii la acces fonduri europene? Cat despre udrea, dovezi doar marturii jenante, dosare fabricate, ti-e si sila cand citesti.

alen  •  20 octombrie 2015, 23:00

despre povestea cu bet365 si amedarea pariorilor pare o facatura. Schema e simpla dar eficienta si greu dovedibila. Amendezi abuziv 54.000 de oameni din care vreo jumate o sa conteste amenda. Tu ONJN va trebui sa te aperi in justitie in 20 de mii de procese cand ai 5 juristi cu totul. Deci EXTERNALIZEZI SERVICIILE JURIDICE in deplin acord cu ordonanta 26 pe 2012 care zice ca poti externaliza daca nu poti asigura cu juristii proprii. Iar la 20 de mii de procese pe care binenteles ca nu le antincipau (aici tenta mea e ironica) binenteles ca nu te poti apara cu 5 juristi si poti cumpara de un bostina (nume ales pur intamplator) sau mai stiu eu cine. La o amenda de 5000 de lei, bagi un onorariu de 500 de euro pe dosar X 20.000 de dosare cat face? Pare fantezie? Si totusi amendarea abuziva a 50.000 de oameni exact la asta duce iar cei de la ONJN stiau bine. De altfel aveau 1000 de metode sa avertizez, sa inchida site-ul, dar n-au vrut

kkciosuldelahamangia  •  20 octombrie 2015, 23:18

deci fostul jurnalist de la postul tv e in tabara cealalta... Cataline, deja tema cu Udrea devine un adevarat foileton, cred ca in curand va depasi serialul tanar si nelinistit, nu zic ca nu a dat cu jula, da' pe langa altii Udrea e ...cum sa zic, ca si maruntisul acela ratacit si plin de praf de sub tejghea. uite as fi curios sa aflu in buzunarele cui intra acei bani pe care ii platesc luna de luna in plus la factura de curent, cerificatele verzi si cogenerare, iar de pe urma carora ar trebui sa beneficiez de niste dividente, te bagi ?

tch234  •  21 octombrie 2015, 0:46

tolontane esti bun sa dai lectii de jurnalistica dar nu te uiti la tine, asta-i jurnalism obiectiv sa relatezi fapte care nu s-au intamplat !!! sau asa v-a invatat domnul profesor varanu ca citezi din *** ca din biblie !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

A lu’ Pifu  •  21 octombrie 2015, 1:57

Domnule Tolontan, credeam ca sunteți mai obiectiv, însă după textele pe care le scrieți in ultima perioada ma faceți sa cred contrariul. Un cititor dezamăgit.

Dragos  •  21 octombrie 2015, 2:51

E pacat sa incepeti tocmai acum sa folositi titluri care induc in eroare, mi se pare ca intrati in zona tabloida a presei. Titlul articolului mi se pare ca este partinitor si urmareste senzationalul. Daca titlul incepea cu afirmatia "Pe cand era ziarist, actualul purtator de cuvant al SRI..." cred ca nu era nicio problema. Din pacate titlul pe care l-ati folosit induce in eroare si cauta senzationalul, prin asta ducandu-va mai aproape de presa tabloida pe care eu nu o apreciez. Poate puteti sa imi si explicati de ce ati folosit acest titlu. In rest no comment.

Traian  •  21 octombrie 2015, 7:13

Cu parere de rau Tolo , NU "purtatorul de cuvant al SRI a negociat cu Udrea " , ci un jurnalist oarecare. Corect ? I rest my case

petremihai  •  21 octombrie 2015, 7:26

Domnule Tolontan, slab de tot articolul referitor la amenzi, ne asteptam la ceva mai aprofundat, nu la asemenea chestii generale, nu e nimic nou in acel articol. Ar fi fost buna o investigatie mai aprofundata (poate de acum incolo), era bine ca unul din acei avocati sa explice pas cu pas ce are de facut pariorul sa conteste amenda, ce trebuie sa faca in fata inspectorilor, ce sa scrie pe procesul verbal, ce sa scrie in contestatia depusa, ca poate nu toti isi permit angajarea unui avocat, unii au jucat cativa lei de distractie. Poate veti reveni curand asupra subiectului cu detalii mai amanuntite, momentan tot ce s-a scris deja erau chestii care existau atat pe pagina gsp.ro cat si pe alte site-uri de profil.

cetateanul  •  21 octombrie 2015, 7:54

d-le tolontan,cu toate ca ma repet,dumneata servesti anumiti stapini care te platesc foarte bine,lucrezi un pic si pe linga anumite servicii,ca de omul trebuie sa stringa ceva pentru batrinete,vad o inversunare crincena in acest caz UDREA,parca ai dori sa o vezi condamnata la moarte,VINO DOMNULE TU SI PRIETENA TA KOVESSI CU O DOVADA CLARA si atunci vei fi credibil,se vede de la o posta ca incercati sa loviti politic,deci in romania se face POLITIE POLITICA,ce vorbiti voi de securitate,ce fac institutiile statului de forta in ziua de azi nici nu se compara cu situatia dinainte de 89.PROBE CLARE DOMNILOR,nu denunturi sub santaj SI VETI FI CREZUTI,

Ramon  •  21 octombrie 2015, 8:31

@ Radu 123: orice amendă poate fi contestată în justiție. Vă amendează poliția sau ANAF, adresați-vă justiției. Așa cum menționezi mai sus ridicolul amenzilor, așa poți menționa în plângere că nu știai că respectivul site nu respectă legile în România, ***. Justiția vă poate schimba amenda în avertisment.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  21 octombrie 2015, 8:33

acu vedeți de ce Ponta și PSD nu pleacă de la guvern ? Pentru că odată ce vin alții, vor face ce a făcut și Udrea, așa PSD împarte studiile de fezabilitate. Și acum nu vă plângeți că a susținut nush ce ziar (de 15 ani iau numai GSP sau PS), fără acea susținere ziarul ar fi dispărut.

radu  •  21 octombrie 2015, 8:40

Ce legatura are un ziar/site de sport, cu lupta anticoruptie si cu politica ? Ah, am uitat, este proprietatea unui securist, turnator, puscarias si trebuie sa-i duca mai departe razbunarile si obsesiile. Tolontane, ai imbatranit urat.

Comentează