Statul va pierde pentru că merită să piardă

54.000 de români sînt chemați la Oficiul Jocurilor de Noroc să plătească peste 1.000 de euro de om pentru că statul a banat, a acreditat și iar a banat o firmă de pariuri

miercuri, 21 octombrie 2015, 9:09

De bucurie că taie chitanțe la tot orașul Vaslui, că atît înseamnă cei peste 54.000 de oameni care au început să primească amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN) nu-și dă seama ce indignare publică a stîrnit deja. Și valul crește.

Teoretic, sînt sancționați toți cei care au folosit în septembrie siteul bet365, cel mai mare operator de pariuri de pe piața românească. Dar siteul nu era pe lista neagră a Oficiului!

Procesul de licențiere în sine e unul necesar. Nu e normal ca marii operatori internaționali să mute banii în afară fără ca bugetul să beneficieze.

Problema e că Oficiul s-a jucat de-a acreditarea și vrea să deconteze propria indecizie și brambureală din buzunarul oamenilor. Ba au interzis Bet365, ba au declarat că îl licențiază temporar și, mai apoi, au revenit și au suspendat siteul. Nici dacă stăteai cu degetul lipit pe F5 n-aveai cum să afli toate aceste lucruri.

Poate că cei de la firma Bet365 sînt niște șmecheri, poate că nu vor să achite zecile de milioane de euro datorate în anii cînd au fost nereglementați, foarte bine, să nu mai fie acceptați în România și să fie dați în judecată!, dar ce vină au jucătorii că voi ați bîjbîit-o din 1 septembrie și pînă acum?

Halal stat care nu e în stare să ia banii de la giganții pariurilor mondiale, dar face demonstrație de forță cu propriii cetățeni! Cînd te trezești brusc cu 54.000 de oameni care au încălcat o regulă nu te gîndești că e posibil ca tu să o fi formulat greșit?

Și, uite așa, din neputința luptei cu cei mari s-au născut amenzile pentru cei mici.

Zi după zi, pariorii sînt chemați la Oficiu să ia la cunoștință amenzile. Li se spune că dacă nu plăetsc rapid 5.000 de lei li se vor imputa 10.000. Că tot sîntem în domeniu, pe pariu că, într-un final, nu veți lua banii oamenilor, pentru că vă vor speria consecințele?!

Deja „amendații” se coalizează pe net, predicînd că totul e mîna cuplului Ponta – Ghiță. Winmasters reprezintă combinația lui Sebastian Ghiță în România – e ca un postulat. Însă amenda nu va fi luată ca un postulat.

Și dacă Ponta-Ghiță ar avea vreo legătură cu sancțiunea, ei doi vor fi primii care vor urca gîfîind treptele de la ONJN cerîndu-i conducerii aiuristice  a Oficiului să se mai gîndească dacă vrea să ostilizeze pînă la mușcătură 50.000 de familii. Să le ostilizeze pe nedrept, căci despre asta e vorba. După expresia unui comentator de pe gsp, ”ăștia ne confundă cu societățile comerciale de ne dau amenzi de peste 5.000 de lei”.

Cea mai enervantă este mentalitatea de ”asuprește-l pe fraier!” afișată de administrator la adresa administraților. Odeta Nestor, șefa ONJN, spune corect undeva că Oficiul operează  ”monopolul statului pentru jocuri de noroc”. Ce uită ea?

Ca orice monopol, și cel al jocurilor de noroc are ca sursă cedarea sa de către cetățeni. Cu alte cuvinte, noi toți deținem de drept monopolul undelor radio-TV sau al jocurilor de noroc sau al exploatării uraniului și convenim să le oferim statului ca să ni le gestioneze. Că se numește CNA, ONJN sau Societatea Națională a Uraniului, scopul gestiunii nu e, în nici un caz, să ne jumulească pe noi, proprietarii de drept.

Pe cuvînt că uneori uităm de unde le vine puterea acestor oameni! Dacă noi zicem ”stop, putere!”, atunci li se întrerupe curentul care le umflă egoul de nu mai știu de ce sînt acolo.

ONJN s-a comportat precum vechii milițieni care se pitulau cu radarele în tufișuri. Ei au lăsat autobuzul Bet365 să circule pe străzile patriei. Temporar, netemporar, l-au lăsat să meargă ca Vodă prin lobodă și prin monopol.

Și, după ce oamenii s-au dat jos în stație din autobuzul 365, au ajuns acasă și și-au pus papucii, trîntindu-se în fotoliu ca să vază la televizor cine i-a mai furat, s-au trezit cu amenda în cutia poștală. Că de ce au mers cetățenii cu mașina 365 care era interzisă?! Păi, de ce n-ați oprit-o voi de pe străzi dacă sînteți așa de deștepți?

Sîntem în fața unui abuz feudal.

Un stat care și-a bătut joc de Loteria Română vreme de 25 de ani și care a permis să se umple țara de păcănele, mașinării primitive și prohibite în Europa pentru că atrag după ele dependența cea mai cruntă a unei clase de dezmoșteniți, are acum senzația că își salvează bugetul arzîndu-i la buzunar tot pe jucători.

Așa arată un stat care va pierde.

Comentarii (148)Adaugă comentariu

Cristi  •  21 octombrie 2015, 15:31

@cucu Asta cu lista neagra e facuta tocmai pentru a induce in eroare pe cei care pariaza. Lasa frate doar o lista, aia cu cei care au obtinut dreptul de operare temporar si asta e, doar pe acele siteuri ai voie sa joci. Eventual mai pui si un anunt pe prima pagina a siteului Oficiului in care spui ` baaaaaaa taranilor, pariati doar la cele din lista. Daca pariati la oricare alta casa de pariuri care nu apare in aceasta lista , sunteti pasibili de amenda`. Si ai rezolvat problema. Pentru ce trebuie 10000 de liste albe, negre, roz , lila si mai stiu eu cum, nu reusesc sa inteleg.

cucu  •  21 octombrie 2015, 15:43

@cristi Mai degraba e nefericita alegerea denumirii de lista "neagra" cand de fapt e lista cu niste operatori neautorizati (in permanenta actualizare) care a fost transmisa catre providerii de internet pentru blocarea accesului

Iuli  •  21 octombrie 2015, 15:51

Chestia cu faptul ca daca nu platesti 5000 de lei, iti da 10000 se numeste santaj si e infractiune. In mod normal toti cei care au pariat in perioada in care bet aparea ca fiind acreditata de catre ONJN nu ar trebui sa aiba de suferit. SIte-ul avea licenta provizorie. Ca i s-a anulat ulterior, e fix problema lor. Incovenientul apare atunci cand pentru a dovedi faptul ca ai pariat legal in perioada aia de 10 zile sau cat au avut licenta provizorie, ai nevoie de avocat si asta cam costa...

ionut  •  21 octombrie 2015, 16:06

Domnule Tolontan am anexat cateva lincuri sa vedeti ca sefa de la ONJN cat de egal aplica legea:https://www.riseproject.ro/articol/scamatoria-bingo-cei-care-impart-norocul/ http://www.evz.ro/contabilul-de-la-bingo-metropolis-pus-sef-peste-jocurile-de-noroc-1032425.html

Alin  •  21 octombrie 2015, 16:24

Multumim tolo. Nu ne lasa de izbeliste. Presa este singura care mai poate salva tara de colaps total.

joe  •  21 octombrie 2015, 16:33

Citez din articol : "Și dacă Ponta-Ghiță ar avea vreo legătură cu sancțiunea, ei doi vor fi primii care vor urca gîfîind treptele de la ONJN cerîndu-i conducerii aiuristice a Oficiului să se mai gîndească dacă vrea să ostilizeze pînă la mușcătură 50.000 de familii. Să le ostilizeze pe nedrept, căci despre asta e vorba.' Atunci ma intreb foto cu Ghita si Ponta ce rost are cu continutul articolului ? Are cumva rol de ostilizare si manipulare a pariorilor ? Desi guvernul n-are nici o implicare aici ci ONJN care are propria conducere si isi ia propriile decizii. Daca ele sunt gresite atunci trebuie sa fie indreptate tot de ei iar cei vinovati/incompetenti din ONJN sa sufere consecintele.

fzr79  •  21 octombrie 2015, 16:46

@Cristi ...inducerea in eroare a fost facuta cu buna stiinta, cei de la ONJN n-au avut nici un interes ca situatia sa fie clara...

MM  •  21 octombrie 2015, 17:05

Din ce-am vazut eu pe siteul ONJN cam toate casele de pariuri mari sunt interzise inclusiv cele de bet exchange. Am impresia ca astia cu pariuruile n-au inteles cum se face "tabla impartirii" la cei din guvern si guvernul se razbuna taindu-le felia de tort romanesc. In zilele noastre sunt si oameni care traiesc din pariuri asa cum altii traiesc practicand oricare alta meserie. Le-ai luat sursa de venit asa cum unui taximetrist ii iei painea daca ii iei carnetul. Pai sa-si faca guvernul casa de pariuri ca sa stim o treaba ca toti operatorii mari sunt pe lista neagra. Un motiv in plus sa nu cumva sa ne pirdem cu firea si sa facem marea greseala dea ne intoarce in Romania. 365 sunt a 16a companie din Marea Britanie pe bursa si ma mir ca nu si-au permis sa-i cumpere pe saracii astia din guvern.

Șerban  •  21 octombrie 2015, 17:09

Comentarii de rea credință am mai citit la dumneata, dar acum ești chiar ... ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

XYZ  •  21 octombrie 2015, 17:18

Orice stat normal din lume ar accepta functionarea bet35-ului in interioriul acestuia sub forma unei anumite legislatii decente impuse de stat, deoarece oamenii pariaza, si inevitabil aduc bani la bugetul de stat, totul e la mintea cocosului, dar aici se vrea a se scapa de ei, deoarece prin serviciile oferite acapareaza prea mult din piata, piata care consta in cateva case de pariuri ale unor "baieti destepti", case care din punct de vedere a ceea ce ofera sunt zero in comparatie cu bet365-ul, dar care le-ar oferi niste parghii in alte actiuni ale acelor "baieti destepti". Printr-o actiunea specifica statului roman, influentata de interesele anumitor persoane, s-a creat harababura necesara ca nimeni, in speta utilizatorii acestori servicii, sa nu inteleaga nimic, sa nu se stie nimic, si s-au mai nascocit niste motive absolut abuzive pentru ca bet365-ul sa fie scos de pe piata, avand in vedere ca acestia si-au platit taxele de impuse de statul roman, poate asta a luat statul roman prin surprindere, ei bine acuma statul roman pe baza unor motive aberante incearca sa ramana si cu banii platiti de bet365 ca sa fie licentiati, si sa mai si beleasca bani de pe saracii utilizatori debusolati, plus ca piata o sa ramana libera pentru casele "autorizate". O mizerie totala, atatea lacune peste tot, cum sa nu-ti urasti tara?! Cand era in interesul total al statului sa ramana bet365-ul pe piata din Romania.

leo  •  21 octombrie 2015, 17:20

ONJN este subordonat direct Guvernului de ceva timp, deci are mare legătură cu acesta

keepAway  •  21 octombrie 2015, 17:36

EU inteleg cateva chestii din tot ce se intampla acum. 1. Se mai poate paria acum din Romania pe bet365???? -- Nu 2. De ce? -- L-au blocat pentru ca e ilegal.. A*** ONJSFJRJ-urile sau cum le-or spune. Atata timp cat ei ne amendeaza pentru perioada pentru care ei sustin ca bet365 a functionat ilegal, insa site-ul a functionat, nu reiese decat ca: - ori bet365 defapt nu a functionat ilegal cum sustin ei - ori idiotul care trebuia sa opreasca robinetul de la conducta nu a facut-o, iar de aici reiese ca e vina lor nu a jucatorilor. De ce acum accesul pe bet365 a putut fi restrictionat, pentru ca na, e ilegal, iar atunci daca era considerat ilegal, de ce nu au restrictionat accesul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea Badea  •  21 octombrie 2015, 17:39

Banii incasati acum din licentieri si amenzi au fost luati in calcul la stabilirea bugetului. Deunde sa mareasca salariile la toti bugetarii?

Bonusuri pariuri  •  21 octombrie 2015, 17:41

Trebuia demult ca piata pariurilor sportive sa fie reglementata si aceste case de pariuri sa plateasca taxe si impozite, insa maniera in care s-a procedat i-a atras in capcana si pe jucatori, care nu au nicio vina.

dan  •  21 octombrie 2015, 18:01

oare nu ar putea GSP sa puna in contorizator pe site sa se faca o contorizare a jucatorilor care au primit amenzi si suma ce au rulat-o? sunt curios cati din cei 54000 platesc de fapt amenda

Leo  •  21 octombrie 2015, 18:42

Uitaţi o altă variantă: Bet365 a încercat să fenteze ONJN. Cică ar fi venit cu o armată de avocaţi, ar fi negociat la sânge, şi-ar fi dat totuşi acordul pentru plata taxelor şi impozitelor, inclusiv retroactiv, şi ar fi solicitat dispoziţia de plată cu condiţia să nu se blocheze site-ul şi apoi, ce să vezi, n-au mai plătit. Mai departe ştiţi povestea. De aici şi toată debandada de pe site-ul ONJN. Deşi pare cusută cu aţă albă, varianta ESTE (din nefericire) PLAUZIBILĂ. Bwin nici măcar nu a discutat problema licenţierii. Asta nu scuză însă aberaţia cu amenzile şi atitudinea „inspectorilor“.

Bubucul  •  21 octombrie 2015, 18:50

Felicitări pentru articol, domnule Tolontan! Mă bucur că mă aflu printre cititorii dumnevoastră, deși nu am jucat niciodată la pariuri.

Prince Boateng  •  21 octombrie 2015, 19:04

Nu ne intereseaza "amenzile" lor de doi bani. Site-ul nu a fost inclus pe lista neagra ONJN decat acum in octombrie, nici nu a fost blocat la accesare. Sa-si bage amenzile unde nu bate soarele, ca nu le va plati nimeni. Ba ii vom da si in judecata si le vom cere daune morale.

Alexandru  •  21 octombrie 2015, 20:15

Mai exista si oameni cerebrali in aceasta tara, toata stima pentru C. Tolontan !!!!

naie  •  21 octombrie 2015, 20:30

DACA AVETI CONT PE wINMASTERS INCHIDETI-L DACA NU AVETI NU VA FACETI SUNT CEI MAI MARI TZEPARI 1. NU DAU BANII DACA CASTIGI ( ASTEPT DE 2 SAPTAMANI SA IMI DEA 400 LEI) 2. RASPUND DOAR PRIN MAIL 3. ITI SCHIMBA COTA DUPA CUM VOR EI PANA SE VALIDEAZA PARIUL 4. NU AU DECAT 30% DIN EVENIMENTELE PE CARE LE AU CELELALTE CASE DECENTE

Lucian  •  21 octombrie 2015, 20:31

Multumim Catalin pentru sustinerea celor nedreptatiti de catre aceasta institutie.

naie  •  21 octombrie 2015, 20:47

GSP.ro a contactat un avocat, iar acesta a făcut o precizare extrem de importantă: "Pariorii sînt chemaţi la ONJN pentru că Bet365 le-a dat doar datele de identificare şi nu CNP-urile pariorilor. O amendă fără CNP e practic nulă şi ar pierde în instanţă toate procesele intentate împotriva lor"

Bossa  •  21 octombrie 2015, 21:11

OUG nr.77/2009 are art.22, dar nu are aliniat 6! iar 22 nu are treaba cu utilizatorii, oricum. http://lege5.ro/.../ordonanta-de-urgenta-nr-77-2009... + http://www.legi-internet.ro/.../og-772009-jocuri-de-noroc... ++ articolul 10, aliniat 1, nu are litere peste i) eu am cautat surse publice... altele nu am http://www.monitoruljuridic.ro/.../ordonanta-de-urgenta... aveti cumva link pentru legi?

Bossa  •  21 octombrie 2015, 21:12

Ceva e foarte putred

Bossa  •  21 octombrie 2015, 21:19

informarea de pe facebook spune: INFORMARE Vă informăm că prin decizia nr. 2723/13.10.2015 se anulează dreptul de operare al companiilor HILLSIDE GAMING LP si HILLSIDE SPORTS LP care oferă în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365 com Compania a fost atenționată să nu mai permită jocul jucătorilor care accesează site-ul de pe ip-uri de România sau jucătorilor români conform dispozițiilor legale și să remită jucătorilor banii existenți in contul de joc. Atenționăm jucătorii ca au la dispoziție 30 de zile pentru a retrage sumele deținute in conturile de joc perioada după care accesul la site-ul bet365 com va fi restricționat. De asemenea, informăm toți jucătorii că în conformitate cu prevederile art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.” eu nu gasesc articolele. scuze ca ma repet. ori gresesc eu, ceea ce nu e exclus, ori pute.

Serban  •  21 octombrie 2015, 23:16

Foarte bun articolul. Ataca problema de fond si o face foarte bine. Eu ma numar printre cei 54.000 si ma simt foarte bine reprezentat de acest articol. Ar mai fi totusi un aspect, pe care poate reusiti sa-l ridicati, domnule Tolontan: lipsa de reactia a celor de la BET365. Pana la urma ei, prin nerespectarea legii, ne-au pus pe toti in aceasta situatie si mi s-ar parea normal sa reactioneze si sa ne apare. E vina lor ca noi toti trebuie sa trecem prin toate aceste lucruri. Imi lasa un o senzatie de negociere toata situatia... dar pe spinarea noastra??? Chiar asa???

New School Kid  •  21 octombrie 2015, 23:56

Nu va mai agitati. Ex-capitalismul actualmente corpocratism perimat nu mai are nimic de oferit si economia mondiala intra cu pasi repezi in colaps. Intai vor pica tarile gen Romania apoi grangurii cei mari peste ceva timp. Dupa ce au distrus middle classul acum urmam noi, cei mici. Latul se strange incet incet si de an la an va fi tot mai greu. Si in cazul de fata amenda asta reprezinta doar unul din efectele LA ce am spus mai sus. E crudul adevar nu puneti botul la minciuni gen s-a mai intamplat in istorie. In istorie nu a mai existat corpocratism niciodata. Respect Tolo.

Ovidiu  •  22 octombrie 2015, 0:14

Offtopic: Decat sa atarnati toata ziua prin casele de pariuri online sau offline, n-ar fi mai sanatos sa puneti mana sa mai si munciti? Visati toti numai tunuri si bani nemunciti. Ati murdarit tot ce era mai frumos in sport cu pariurile voastre. Au ajuns sportivii sa fie amenintati cu moartea daca nu fac jocurile unora. Daca va arde asa de tare nevoia de a paria, rezumati-va la pariuri impersonale, nu pariati pe destinele unor oameni/animale.

Marieryro  •  22 octombrie 2015, 0:19

Aceasta duduie Odete, ne poate spune ce joc de la Loteria Romana este autorizat? Nu de alta dar numarul celor care joaca acolo este mult mai mare decit al celor de la bet365. Articolul merita scris pe contestatia pe care o vor depune cei 54.000 de jucatori in instanta. Este hilar, citeam mai devreme ca se invoca un articol al carui alineat 6 nu exista. Stau si ma intreb, Ponta doarme in izmene sau nu stie ce se intimpla in ograda sa? Dar comandante maximo PSD Dragnea, cel care urmareste indeaproape buna functionare a guvernului, nu vede ca 54.000 de oameni adica 10% din cei care l-au votat sa devin sef de trib, sunt amendati cu amenzi care sunt aplicate doar firmelor si celor care angajeaza la negru? Am un prieten, mi-a spus ca a pariat 5 lei in perioada 10-30.09.2015. E pierdut in spatiu, deja se gindeste de unde va plati si daca nu va plati va face puscarie ca a pariat 5 lei pe bet 365? Oameni buni traim intr-o mizerie de tara in care orice angajat al statului platit cu salarii imense din bani publici, aplica o lege prost gindita si prost facuta de alti angajati incompetenti, acestia din urma alesi de noi. De ce duduia Odete nu a informat institutiile abilitate ale statului sa ordone blocarea sitului bet365 (ca aici despre el este vorba) ? De ce acum dupa ce pe 07.09.2015 prin DECIZIA 2169 a autorizat bet56 in Romania iar pe 13.10.2015 a interzis prin decizia 2723 functionarea ei pe teritoriul Romaniei. O rog pe duduia Odete sa faca un bine si sa puna o poza a DECIZIEI 2169/07.09.2015 pe situl oficial ONJN sa stim si noi astia amariti ce scrie acolo. Nu de alta duduie dar multi o vor cere in instanta si daca cumva incercati musamalizarea ei veti face fals si uz de fals. Duduie Odete ati autorizat sau nu prin DECIZIEI 2169/07.09.2015 functionarea pe teritoriul Romaniei a sitului bet365? Daca DA atunci de ce amendati pe cei care au jucat in perioada 10-30.09.2015? Spaga nu a ajuns unde trebuie sau sunt alte interesa care vor iesi curind la iveala, ca cel mai mare site de pariuri din lume sa nu opereze pe teritoriul Romaniei?

Cosmos  •  22 octombrie 2015, 0:23

Gafa dupa gafa faci Ponta , afara din PSD . Nimeni nu mai voteaza PSD .

Serban  •  22 octombrie 2015, 0:27

INCREDIBIL. Dupa ce am trecut peste stupidul situatiei am incercat sa vad si eu ce apare pe site-ul ONJN, ce am ratat de am ajuns sa ma agit atat. STUPOARE, si am vazut ca au mai spus si altii, DAR BET365 NU ESTE IN LISTA NEAGRA, IAR INFORMAREA ESTE DIN OCTOMBRIE, NU EXISTA NIMIC REFERITOR LA SEPTEMBRIE, deci de unde ar fi trebuit sa aflu eu aceste decizii??? Aia cu impozitarea bacsisului a fost mizilic...asta e MONUMENT... Creanga cu Caragiale impreuna nu ar fi reusit sa imagineze asa ceva in povestile lor cu destepti

Adrian  •  22 octombrie 2015, 0:56

Dl Tolontan cum si unde putem contesta amenda primita? Eu unul am auzit ca ar fi o probrema cu bet 365 de pe Fb-ul unui prieten pe 17.10. Pana atunci nu am stiut de aceasta problema si nici de existenta acestui ONJN. Am putut depune bani si paria fara ca nimeni sa-mi spuna ca ar exista o problema( chiar am fost incurajat prin oferte si bonusuri). Nu cred ca suntem obligati sa cautam liste negre, mov sau roz ori sa ne uitam la stiri zilnic sa vedem daca facem ceva corect sau nu. Personal am pariat 90 lei si nu am castigat absolut nimic.. si pt asta sa mai platesc si o amenda? Am respirat pana acum, 28 ani...poate se gaseste cineva sa aplice o taxa retroactiva pt asta.

radu  •  22 octombrie 2015, 8:14

FF interesant, pai astia 54 000 amendati o sa faca o asociatie beton, reprezentata de multi avocati, pe bani buni ca dc e miza 54 000 * 5000. Si sa inceapa circul. Evident ca se va cere si sprijinul bet365 care au deja avocati ff specializati in asemenea cazuri. Sa o vedem pe pitica aia mica de la OJ care o sa fie si ministru in curand cat o sa mai stea pe scaunul ala. La cat s-a cheltuit la bet 365, sa platesti un avocat cu 500 per infatisare e floare la ureche :)))). Stati asa sa vedeti cum cad toti *** aia de la OJ :)))))))))))))). Asta ar fi ultima lor greseala de cand exista net.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

inna  •  22 octombrie 2015, 9:47

ar trebui ca toti acesti 54.000 de oameni sa se organizeze intr-un mare grup , sa angajeze cei mai tari avocati din Romania si sa dea statul in judecata pentru modul in care sunt tratati , ca niste infractori, si cu siguranta vor castiga , daca nu in tara in afara ei (acolo unde se respecta drepturile omului) si sa ceara despagubiri morale pentru fiecare din cei 54.000 nu 5.000, nu10.000 ci 500.000 sa ii sature sa mai dea cu legile asa pe piata ca si cand ar fi mosia lor... rusine....

luci bucuresti  •  22 octombrie 2015, 10:58

Statul Roman de ce nu amedeaza si bancile care au facut parte cu bet365?depuneam 100 lei la bet365 si ING BANK ma taxa cu 3 lei.nu mai va zic cand retrageam ca imi lua 5 lei la 100 lei scosi.unde sau dus de la bani la milioane de tranzactii(poker+pariuri)?acum au casunat pe astia pt ca au vazut ce forta mondiala e bet365. au facut romani si 2 case de pariuri de cacao si au impanzit toata romania cu reclame. eu sant sigur ca vor sa dispare bet365 din romania cu orice pret atata timp cat e ghita cu ponta brat la brat toata ziua.

silviu  •  22 octombrie 2015, 17:01

Am evitat dintotdeauna sa ajung in instanta dar pentru aceasta amenda cumva abia astept. Este cea mai mare aberatie posibila. Pe langa injustetea deciziei, mai esti si ilegala si imorala si injustificabila

radu  •  22 octombrie 2015, 18:33

Fiti atent aci. Cum incep astia cu amenzile, cascam ochii pe net si ne grupam intr-o mare asociatie, relatii si pile printre avocati avem garla, miza e mare, ii dam in judecata IN GRUP, actiunea unor mii de oameni in proces cu OJ o sa fie tare de tot. Le cerem despagubiri MORALE pt haituirea ca si cetani romani si ii facem varza. Luam legatura si cu bet365 sa vedem ce propun. Stupizii astia de la OJ au uitat un lucru esential, cine joaca la pariuri sportive, loto, cazinou are o inteligenta muult peste medie si BANI, ca nu jucam 100r per luna, sa fie clar. Asa ca demararea acestui proces la ce stim NOI sa facem si ce posibilitati avem va fi floare la ureche. Sfatuiesc TOTI amendatii sa tina aproape, sa NU plateasca ceva si sa facem URGENT un grup pt a actiona in justitie OJ. Sa vedem cat de tari sunt astia cand or sa trebuiasca sa se bata cu cativa zeci de avocati!! Praful se alege de Odeata aia bleaga. Nu trebuie sa va speriati insa, avem posibilitati de miscare ff mari cu conditia sa fim uniti si sa facem o actiune comuna. E clasic pt *** astia din guvern, fac gafe, dupa gafe, dar un proces poate continua oriunde si la Haga. Mai ales cand ai starnit CEA MAI MARE MASA DE PARIORI DIN ROMANIA!!! Abia astept amenda ca sa pornim razboiul TOTAL!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ss  •  22 octombrie 2015, 21:42

Cateva intrebari pentru doamna Odeta: 1)cand si-a cumparat ultima oara mancare s-a uitat sa vada daca supermarketul respectiv are autorizatie ? 2)cand si-a cumparat ultima oara de imbracat s-a informat daca respectivul magazin este autorizat ? 3)cand s-a coafat ultima oara s-a documentat sa vada daca respectivul salon are autorizatie sau e legal ? In caz ca nu, eu de unde sa stiu ca intru pe un site ilegal. Cum doamna Odeta a cumparat mancare, haine si s-a coafat la fel si eu am pariat daca am fost lasat. In caz ca acel salon era inchis pentru ca nu era legal, doamna nu putea sa intre il el, la fel facem si eu in caz ca nu puteam sa intru pe bet365 dar am fost lasat. Trebuia sa o astept pe doamna sa iasa din salon si sa ii dau amenda ca a intrat intr-un salon nelicentiat.

Solutia  •  22 octombrie 2015, 21:48

http://www.gsp.ro/gspro/gspro/exclusiv-intr-un-interviu-paralel-cu-sefa-onjn-odeta-nestor-si-directorul-general-tudor-simota-ultimul-a-declarat-cel-putin-80-dintre-cei-care-au-jucat-pe-site-uri-ilegale-nu-vor-primi-amenzi-461583.html#adauga-comentariu

Solutie  •  22 octombrie 2015, 21:55

Decat sa dai bani la avocat, mai bine dai 100-500 lei la unu sa zica ca el a folosit numele tau. Mergi cu el la notar sa declare faptele asa cum au fost in realitate adica ca el a pariat si gata. Sa-i puna poprire lu ala pe ce nu are.

Despre Tolo  •  22 octombrie 2015, 22:02

Uite ce zice unu pe strada: "Din cum modereaza Tolo, se vede ca e platit de Ghita si Oficiu ... Tolo, te dai frate cu noi cand tu esti platit sa iei pulsul? "

Florin  •  23 octombrie 2015, 5:55

Buna, momentan locuiesc in Marea Britanie, muncesc si platesc taxe aici si detin un cont bet365 deschis tot aici (dupa ce nu mi-am mai putut accesa contul bet365 de la sfarsitul lunii August, cont deschis in Romania si folosit constant din 2013). Se pare ca doar printr-o minune am scapat de amenda fiind practic obligat de bet 365 sa-mi deschid un alt cont in Anglia. In fine ce se intampla acum cu pariorii din Romania mi se pare de o monstruozitate de nedescris si un abuz incredibil pentru o tara UE. Acesti nesimtiti din cauza carora am si plecat din tara si desi iubesc Romania nu mai vreau sa ma intorc sa fiu supus unor abuzuri de acest gen, sau taxe abuzive de prima inmatriculare, sau autostrazi inaugurate si prabusite dupa cateva luni, sau votanti impiedicati sa voteze, sau bani sifonati din fonduri publice si cate si mai cate. Acesti asa numiti conducatori care sunt de fapt asupritori de tara ar trebuie sa simta parerea a 50000 de romani infuriati in fata ferestrelor birourilor lor PUBLICE PLATITE DIN BANII PUBLICI AI ROMANILOR. Singura solutie ramane un protest masiv in strada.

cosmin  •  24 octombrie 2015, 1:01

Și ca sa fiea gafa pana la capat din partea onjn., nici pana in clipa de fata nu au modificat inscrisul de deasupra listei cu casele de pariuri licentiate., inscris in care se specifica de existenta a 16 case de pariuri., pe cand in lista mai sunt doar 14., dupa excluderea bet 365.

cosmin  •  24 octombrie 2015, 3:03

Stire de ultima ora., posesori de conturi bet365, verificati-va e-mail-urile ptr ca bet365 vine in sustinerea noastra cu un mesaj, respectiv numere de tel ptr a oferi in continuare asistenta cu privire la problemele pe care le potem.intampina din partea onjn., si cum ii putem combate. Si sa nu uitam ca orice amenda se contesta in termen de 15 zile de la data primirii acesteia !!!!

Alex  •  24 octombrie 2015, 12:34

RESPECT BET365 Pentru cei 54000 de pariori si nu numai. Mesaj de la BET365: "Ati fost contactat de ONJN dar nu ati primit o amenda? Daca inca nu vi s-a solicitat sa platiti o amenda, insa ONJN v-a cerut sa va prezentati la sediul sau, tot va putem ajuta. Inainte de a participa la orice intalnire cu ONJN, va rugam sa ne contactati la 0318 107 402 (tarif standard) sau 0800894 754 (Romtelecom) si va vom pune la dispozitie detalii ale consultantilor nostri locali, care va pot asista in intalnirea cu ONJN si noi vom plati pentru costul acelei intalniri. " Sper sa va ajute

Andrei  •  24 octombrie 2015, 14:55

Catre toti pariorii de aici, atat cei care au fost amendati, urmeaza a fi amendati sau sunt chemati la sediile ONJN, astazi am primit un comunicat prin e-mail de la bet365 precum ca ofera suport si acopera cheltuielile de judecata in caz de ati primit amenda si o contestati la tribunal. De asemenea, daca sunteti chemat la sediul ONJN ei se ofera sa va trimita un avocat care sa va reprezinte! Stim toti ca acesta este un joc murdar in care se bat interesele unor deputati etc. iar bet365 are la cunostinta acest lucru. Mai jos aveti email-ul de la bet365: On 15 October, the National Office for Gambling (ONJN) took a decision aimed at preventing us from providing betting and gaming services to customers in Romania. We are challenging this decision in the courts. We are aware that the ONJN has also started contacting and issuing fines against Romania citizens, including some of our players. We are extremely disappointed with the actions taken by the ONJN and we would like to offer you information to assist you if you are in any way affected by the ONJN's actions. Have you already received a fine? If you have already been requested to pay a fine, under Romanian law you have 15 days from the date in which the fine was communicated to you to appeal in court. If you appeal, it will mean that you do not have to pay the fine now, and may never have to pay the fine if you are successful in court. Given we have always acted in accordance with Romanian law we consider you have justification to challenge any fine and for it to be overturned. We appreciate that to do this effectively you will require good legal advice and we would like to offer our assistance in organising and funding this. If you have already received a fine and you would like information from us to help you make an appeal you need to act very quickly. Please contact us as soon as possible on 0318 107 402 (Standard rates) or 0800894 754 (Romtelecom) and we will let you know how we can help you. Have you been contacted by the ONJN but not received a fine? If you have not yet been requested to pay a fine but the ONJN has requested that you attend its Headquarters, we can still help. Before attending any meeting with the ONJN please contact us on 0318 107 402 (Standard rates) or 0800894 754 (Romtelecom) and we will provide you details of local advisors that can assist you in your meeting with the ONJN and we will pay for the cost of that meeting. Again, we are disappointed that the ONJN has decided to take such action against you and we hope that we can help you proving that you, along with us, have not acted contrary to the law. Kind Regards The bet365 Team

constantin  •  25 octombrie 2015, 11:01

Chiar nu inteleg ce treaba are playerul de prima data ce *** ii intereseaza ce fac eu cu banii mei munciti si impozitati ,nu se pot apropia de firma asta pentru ca astia au gasit o bresa prin care au putut sa-si continue activitatea problema statului este cu firma respectiva plus ca neprotejarea cetatenilor daca consideri ca firma respectiva n-are dreptul sa-si desfasoare activitatea si totusi isi desfasoara activitatea pune intr-o lume proasta statul care impotent in ziua de astazi uita si ca exista in principal si se subordoneaza poporului roman altfel nu-i decat dictatura ; normal ar fi ca *** astia platiti din banii statului sa-si faca dracului treaba si sa nu mai intervina si ei cu mizerii care au umplut paharul si s-ar putea sparge urat ;daca voi fi chemat nu stiu ca-n septembrie nu cred sa fi pariat ceva am pariat in octombrie :) la bet365 astia pe Romaniaca ca bate Finlanda :) ;indiferent se situatie voi apela la ei deoarece vor sa-mi puna la dispozitie ajutor daca voi fi chemat la jepcarii astia care cica reprezinta statul roman interesele cetatenilor romani;iar daca dupa discutii cu reprezentantii bet365 in caz de proces sunt sanse logice de castig sa merg pana-n panzele albe cu astia si sa cer daune consistente in prealabil daca astia care reprezinta statul imi taie chitanta de 10000 le tai si eu de 20000 ca si-au facut treaba cu brio in numele meu ca cetatean roman autoritate peste statul roman reglementat prin constitutie articolul 2 alin 1 care specifica clar cine-i sefu' ca unu si ca altul se perinda prin functii aici alin 2 face lumina sa nu mai zic de articolul 4 alin.1 unde statul "Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi." in speta asta :) se pare ca s-au inversat lucrurile statul ar fi trebuit sa apere cetatenii de bet365 (dar stim cu totii care-i manevra spaga poate n-a mai intrat in buzunarul care trebuie ) statul se pare ca si-a pierdut reperele geografice deci cam asa sta treaba statule defect cappo el tutti capi este POPORUL ROMAN apoi vine STATUL care primeste puterea de la popor sa guverneze si abia apoi CORPORATII si FIRME ; la noi clasamentul este cam rasturnat STATUL nici macar sanse de stat totalitar cum ar vrea sa fie nu poate deoarece Corporatiile il cam tin in lantul economic;statul traieste din taxe si impozite eventual amenzi o logica tot exista statul dupa ce a avut tot in mana a decis privatizarea prin care statul a predat suzeranitatea economica incearca sa-si recapete seva financiara de la cine poate si-i slab suficient cat sa nu poata riposta,iar ultimele "realizari" in materie de infrastructura ,sanatate ,invatamant nu fac decat sa dovedeasca inutilitatea statului care chiar incurca pe alocuri dezvoltarea noastra a poporului asa ca back off sau *** ca nu va dau un sfant milogilor

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cristian  •  27 octombrie 2015, 7:57

Bet365 - cele mai multe optiuni de pariere pe fotbal trebuia sa dispara cumva din romania si au gasit smecherii solutia. Winmasters vrea sa-i ia locul si clientii dar din pacate sant primitivi la toate capitolele, mi-am deschis cont la ei de proba si dupa o zi l-am si inchis nu-l recomand.

Comentează