Statul va pierde pentru că merită să piardă

54.000 de români sînt chemați la Oficiul Jocurilor de Noroc să plătească peste 1.000 de euro de om pentru că statul a banat, a acreditat și iar a banat o firmă de pariuri

miercuri, 21 octombrie 2015, 9:09

De bucurie că taie chitanțe la tot orașul Vaslui, că atît înseamnă cei peste 54.000 de oameni care au început să primească amenzi între 5.000 și 10.000 de lei, Oficiul Național al Jocurilor de Noroc (ONJN) nu-și dă seama ce indignare publică a stîrnit deja. Și valul crește.

Teoretic, sînt sancționați toți cei care au folosit în septembrie siteul bet365, cel mai mare operator de pariuri de pe piața românească. Dar siteul nu era pe lista neagră a Oficiului!

Procesul de licențiere în sine e unul necesar. Nu e normal ca marii operatori internaționali să mute banii în afară fără ca bugetul să beneficieze.

Problema e că Oficiul s-a jucat de-a acreditarea și vrea să deconteze propria indecizie și brambureală din buzunarul oamenilor. Ba au interzis Bet365, ba au declarat că îl licențiază temporar și, mai apoi, au revenit și au suspendat siteul. Nici dacă stăteai cu degetul lipit pe F5 n-aveai cum să afli toate aceste lucruri.

Poate că cei de la firma Bet365 sînt niște șmecheri, poate că nu vor să achite zecile de milioane de euro datorate în anii cînd au fost nereglementați, foarte bine, să nu mai fie acceptați în România și să fie dați în judecată!, dar ce vină au jucătorii că voi ați bîjbîit-o din 1 septembrie și pînă acum?

Halal stat care nu e în stare să ia banii de la giganții pariurilor mondiale, dar face demonstrație de forță cu propriii cetățeni! Cînd te trezești brusc cu 54.000 de oameni care au încălcat o regulă nu te gîndești că e posibil ca tu să o fi formulat greșit?

Și, uite așa, din neputința luptei cu cei mari s-au născut amenzile pentru cei mici.

Zi după zi, pariorii sînt chemați la Oficiu să ia la cunoștință amenzile. Li se spune că dacă nu plăetsc rapid 5.000 de lei li se vor imputa 10.000. Că tot sîntem în domeniu, pe pariu că, într-un final, nu veți lua banii oamenilor, pentru că vă vor speria consecințele?!

Deja „amendații” se coalizează pe net, predicînd că totul e mîna cuplului Ponta – Ghiță. Winmasters reprezintă combinația lui Sebastian Ghiță în România – e ca un postulat. Însă amenda nu va fi luată ca un postulat.

Și dacă Ponta-Ghiță ar avea vreo legătură cu sancțiunea, ei doi vor fi primii care vor urca gîfîind treptele de la ONJN cerîndu-i conducerii aiuristice  a Oficiului să se mai gîndească dacă vrea să ostilizeze pînă la mușcătură 50.000 de familii. Să le ostilizeze pe nedrept, căci despre asta e vorba. După expresia unui comentator de pe gsp, ”ăștia ne confundă cu societățile comerciale de ne dau amenzi de peste 5.000 de lei”.

Cea mai enervantă este mentalitatea de ”asuprește-l pe fraier!” afișată de administrator la adresa administraților. Odeta Nestor, șefa ONJN, spune corect undeva că Oficiul operează  ”monopolul statului pentru jocuri de noroc”. Ce uită ea?

Ca orice monopol, și cel al jocurilor de noroc are ca sursă cedarea sa de către cetățeni. Cu alte cuvinte, noi toți deținem de drept monopolul undelor radio-TV sau al jocurilor de noroc sau al exploatării uraniului și convenim să le oferim statului ca să ni le gestioneze. Că se numește CNA, ONJN sau Societatea Națională a Uraniului, scopul gestiunii nu e, în nici un caz, să ne jumulească pe noi, proprietarii de drept.

Pe cuvînt că uneori uităm de unde le vine puterea acestor oameni! Dacă noi zicem ”stop, putere!”, atunci li se întrerupe curentul care le umflă egoul de nu mai știu de ce sînt acolo.

ONJN s-a comportat precum vechii milițieni care se pitulau cu radarele în tufișuri. Ei au lăsat autobuzul Bet365 să circule pe străzile patriei. Temporar, netemporar, l-au lăsat să meargă ca Vodă prin lobodă și prin monopol.

Și, după ce oamenii s-au dat jos în stație din autobuzul 365, au ajuns acasă și și-au pus papucii, trîntindu-se în fotoliu ca să vază la televizor cine i-a mai furat, s-au trezit cu amenda în cutia poștală. Că de ce au mers cetățenii cu mașina 365 care era interzisă?! Păi, de ce n-ați oprit-o voi de pe străzi dacă sînteți așa de deștepți?

Sîntem în fața unui abuz feudal.

Un stat care și-a bătut joc de Loteria Română vreme de 25 de ani și care a permis să se umple țara de păcănele, mașinării primitive și prohibite în Europa pentru că atrag după ele dependența cea mai cruntă a unei clase de dezmoșteniți, are acum senzația că își salvează bugetul arzîndu-i la buzunar tot pe jucători.

Așa arată un stat care va pierde.

Comentarii (148)Adaugă comentariu

Peiovici Slagian  •  21 octombrie 2015, 9:32

Perfect spus..

coke  •  21 octombrie 2015, 9:32

Cred ca e o confuzie pe undeva, caci cifra asta de 54.000 de romani amendati e destul de veche, de acum 2-3 luni, cand era doar un zvon ca vor putea fi amenzi aplicate jucatorilor. Sunt un parior light, mai pariam cand si cand pe Bet365, si culmea ca m-am si documentat pe subiect. La momentul la care am verificat eu, cred ca prin septembrie era, Bet365 nu se afla pe lista neagra , asa mi-am si explicat numarul mic de jucatori amenintati cu amenda. Caci daca ar fi sa amendeze toti romanii care au cont la Bet365 si au depus cel putin o data bani in cont, ei bine, cred ca numarul ar fi cel putin de 10 ori mai mare. Anyway, nu-mi fac griji ca voi primi vreo amenda. Daca o voi primi, o voi contesta in instanta si n-am niciun dubiu ca voi castiga. Dar oricum, mi se pare absurd sa vii cu astfel de amenzi intr-o perioada de aministii fiscale peste amnistii. Asa ca cel mai probabil si amenzile astea vor fi sterse din pix. Daaaar, in toate astea exista si-un bine. Cred ca e pentru prima oara dupa mult timp, cand simt un stat puternic. Un stat care nu s-a sfiit sa se ia la tranta cu cei de la Bet365, care sunt un colos la nivel mondial.

stefan  •  21 octombrie 2015, 9:33

Statul nu numai ca va pierde procesele, dar va pierde impozite f mari in anii urmatori. Daca bet365 era lasata pe piata, nu haituita prin toate mijloacele, o mare masa de pariori jucau in continuare la ei. Ori cum bet365 luasere de fapt licenta, asta insemna ca statul impozita o mare parte din masa de bani jucata online. Acum...multi se vor reorienta. Si iti spun sigur ca multi vor juca..tot la bet365, dar pe numele rudelor plecate pe afara (italia, anglia, irlanda). Multi au pe cineva plecat, nu va fi greu sa isi gaseasca alternative. Pt ca ce a ramas pe piata e mult sub nivelul bet365. Si in loc sa impoziteze statul roman...va impozita statul italian, statul englez, statul irlandez (vorbesc aici de impozitele aplicate firmei; fiecare stat impoziteaza banii pariati de cetatenii rezidenti in statul respectiv; ori un roman plecat in italia e rezident italian, un roman plecat in anglia e rezident englez...).

nausea  •  21 octombrie 2015, 9:33

Domnule Tolontan , ati pariat in iulie-septembrie la bet365? Eu da, am primit un bonus de vreo 60 de roni in iunie, am pariat pe caini virtuali si pe fcsb (macar sa am o bucurie, banii sau eliminarea stelei). Am ramas cu bucuria si 20 de roni (pe care nu pot sa-i mai retrag deoarece minim e 25). Sa inteleg ca voi primi o amenda de 5k? Dar de unde stie onjn ca am pariat? Se uita pe extrase de cont? Are voie sa ia baza de date cu clienti de la bet365? Urmareste traficul si stie ce site-uri am accesat?

Eduard  •  21 octombrie 2015, 9:33

Tolo, ai perfecta dreptate. Daca e cazul vom da in vileag toti epoletii din acel organ. Deocamdata doar unul, SEF, mihai george roventa. langa el trei initiale, cine le ghiceste castiga pariul :)))

Cristi  •  21 octombrie 2015, 9:34

Bet365 a achitat datoriile catre statul roman, altfel nu puteau obtine dreptul de operare temporara. Se spune ca au platit 30-40 de mil de euro catre statul roman. De altfel si directorul general al oficiului a declarat pe data de 10 sept ca bet365 a achitat toate sumele datorate statului roman si ca se va licentia. Cand auzi asta de la directorul general, ce poti sa crezi tu ca om de buna credinta, care pune un pariu, doua in weekend si nu sta non stop pe siteul ONJN-ului? Ca e ok sa pariezi pe acel site

nefertem  •  21 octombrie 2015, 9:39

Corect. Vor fi sute, daca nu mii de procese colective. Sunt de acord cu faptul ca necunoasterea unei legi nu te salveaza de la eventualele consecinte ale ei, dar nu cand schimbi legea o data la doua zile. Eventual oficiul asta sa se judece cu cei de la site-ul de pariuri, care i-au lasat pe jucatori sa joace atunci cand n-ar fi fost voie, constienti fiind de interdictie. Daca tot vor sa faca ceva util, sa blocheze functionarea caselor ilegale de pariuri direct din providerul de internet.

Avocat Grigore  •  21 octombrie 2015, 9:41

Rar se intampla sa citesc macar un articol de T***OLO*** Felixiana... Dar de data aceasta cam are dreptate. 54.000 x 2 = 108.000 persoane afectate. Daca mai punem si ceva parinti sau frati ajungem pe la 150.000 - 200.000 de votanti... Nasol moment... Si daca mai luam in calcul ca aceste amenzi vor fi TOATE anulatein instanta si calculam un onorariu pentru doua faze procesuale de circa 1500 lei pe caz, mai ne "invartim" si de o gaura financiara de circa 80.000.000 lei DOAR ONORARII DE AVOCAT. Onor Patria, Onor Plagiatura, Onor Romania (TV) !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefan  •  21 octombrie 2015, 9:42

si inca ceva. Vezi ca esti in eroare. Situatia e in felul urmator: bet365 A PLATIT TAXELE PE ULTIMII 5 ANI. De asta au si primit licenta. Dar a fost o chestie tipic romaneasca. Aveau termen pana pe 10 sept sa plateasca, si sa ia licenta. Pana atunci toate casele aveau drept de operare, in ideea de a avea timp sa ia licenta. Dupa 10 sept puteau opera doar cei cu licenta valabila. Dar celor de la bet, dupa ce au platit taxele, li s-a dat o licenta valabila cu 1 octombrie. Automat in perioada 10-30 sept ei nu aveau licenta, si nici nu mai era valabila treaba cu "amnistia" care a fost pana pe 10 spet. De-aia le-a fost ridicata licenta ulterior, ca au operat alea 20 de zile fara licenta. De-aia numai pt alea 20 de zile sunt amendati oamenii (nu inainte, nu dupa). Deci, in concluzie, bet365 nu sunt aia rai, care nu vor sa plateasca taxe, sunt aia mari, care trebuie scosi de pe piata cu orice tertip

marius cheregi  •  21 octombrie 2015, 9:44

1. ziarul se simte vinovat pentru ca a distribuit publicitate la greu pentru aceste case de pariuri. 2. Nu sunt 54000 de oameni, ci 54000 de pariuri. 3. Daca ar fi 54000 de persoane, la o singură casă de pariuri, at trebui sa vorbim despre cum sa-i scapam pe romani de această boală gravă a societății. 4. 5000 e un preț bun dacă în felul asta omul se va lecui de pariuri.

blackman  •  21 octombrie 2015, 9:44

Dupa aceeasi logica ar trebui ca la intrarea intr-un supermarket sa cer autorizatia de functionare, avize DSPM, DSP, pompieri si asa mai departe - ca sa fiu sigur ca intru intr-un magazin care functioneaza legal. Mi se pare ca singura vina apartine statului, pentru ca era treaba lor sa verifice legalitatea si sa inchida pravalia pentru pariuri.

Cristi  •  21 octombrie 2015, 9:44

@coke ai avea mare dreptate in legatura cu luatul la lupta cu un colos ca bet365, cu un stat puternic, dar umbla vorba prin targ ca de fapt la mijloc sunt alte interese

Vlad  •  21 octombrie 2015, 9:44

In sfarsit pune cineva punctul pe i si iese in fata pentru a demasca un abuz fara precedent in Romanka, in rest presa romaneasca pare sa doarma, e prea ocupata cu leo de la strehaia si alte subiecte de genul... E de domeniul SF ce se intampla, fac parte din comunitate si va spun sigur , vor fi mii de procese cu aceste amenzi, zeci de mii, ei bine aparent cineva chiar isi asuma asa ceva.

Vlad  •  21 octombrie 2015, 9:47

*Romania - imi cer scuze pt eventualele greseli de ortografie, m.am grabit si sunt extrem de mahnit de ce se intampla...

adrian_hora  •  21 octombrie 2015, 9:47

e un domeniu in care increderea in organizator este capitala. cati dintre noi avem increderea sa ne dam banii lui ghita? winmaster este firma lui ghita? cata experienta are in organizarea de pariuri sportive? cum de a primit acreditarea el, in vreme ce firme consacrate din marea britanie, nu?

Adi  •  21 octombrie 2015, 9:48

Pe langa gafele copilaresti pe care Oficiul le-a facut in cazul bet365, eu mai remarc un lucru. Sa dai afara bet365 din tara pe motiv ca nu si-a achitat datorii istorice (fiindca cu cele curente era la zi) e ca si cum ai da afara McDonald's fiindca a uitat sa plateasca niste taxe de prin anii 90. O imensa prostie, bet365 ar fi adus la buget anual milioane de euro!

onutz  •  21 octombrie 2015, 9:49

Eu zic ca a venit momentul ca toti cei 54.000 oameni sa ne coalizam sa facem un ong sau chiar un partid. Am fi puternici. Sa ne facem un grup pe Facebook gen "cei 54.000" si sa protestam lla sediul onjn. De nimik nu se tem mai multe politicienii nostru corupti decat de protestele de strada. Daca ne strângem măcar 10 mii sa ne castigam dreptatea. Nu se mai poate asa....

ciobanu-mioritic  •  21 octombrie 2015, 9:52

Excelent articol. FRAZA următoare nu-şi are locul în raţionament: - "mașinării primitive și prohibite în Europa pentru că atrag după ele dependența cea mai cruntă a unei clase de dezmoșteniți" - - DACA dependenţa e problema, atunci - cu salariul minim pe economie CHIAR SUNTEM dezmoşteniţi - HAI să AMENDĂM şi pe cei ce FURNIZEAZA MÂNCAREA - pentru că suntem dependenţi DE EA încă de la naştere, precum şi vânzarea TUTUNULUI şi a ALCOOLULUI:))))))).

ciprian  •  21 octombrie 2015, 9:56

Crede cineva ca bet365 nu va actiona statul in judecata? Sa ne gandim ca au platit cateva zeci de milioane de euro pentru a se licentia si s-au trezit aruncati dupa gard. Dar cine va plati aceste daune? Ponta? Ghita? Nu, bineanteles ca tot noi. O magarie securista marca ghita numai ca ce nu realizeaza ei e ca majoritatea celor care pariaza sunt tineri si nu se vor lasa calcati in picioare de toti nenorocitii.

Alexbibirica1  •  21 octombrie 2015, 9:56

isi dau cu tesla'n ... formele rotunde de jos! numai japca in tara asta!

Admacof  •  21 octombrie 2015, 10:03

Dragä Contemporan al acestor vremuri maronii, de 5 ani de cand sunt in Germania nu am mai citit ceva asa de bun din p d v gazetäresc.. si citesc zilnic presa din romania.. propun crearea unei petitii impotriva acestor abuzuri.. precis vor semna de x ori mai mult decat cei 50000 de afectati.. poate asa vor face un pas sau doi inapoi.. .. tu, geambasu, paraschivescu.. doar voi ati mai ramas cu opiinii si judecati directe si ma intreb oare de ce asa de putini.. va doresc mult succes si constanta in viitor.. cu onor, Admacof

Dragosstreh  •  21 octombrie 2015, 10:12

S-a facut o chestie ,,desteapta'' de catre un grup cu interese in acest domeniu pe plan national. Un fel de prohibitie, in care se elimina competitorii pentru a detine monopolul. BRAVO baieti destepti, adevarati mafioti...Stati linistiti, nu va ajunge nimeni sa plateasca acele amenzi, au pus doar niste indicatoare catre casa lor de pariuri pentru toti dependentii...Foarte tare treaba, credeam ca poti vedea asa ceva doar in filme cu mafioti:))...

ion  •  21 octombrie 2015, 10:13

Le-a fost revocata licenta din cauza astora de la Rombet.Au facut reclamatie pentru ca bet365 a functionat ilegal in perioada 09.09.2015-01.10.2015. Astia cand au aflat ca bet365 a luat licenta au inceput sa transpire ,pentru ei platisera licente ..taxe .. sa isi faca pariuri online si ca nu or sa mai incaseze nimic de la fraieri,pentru ca toti o sa parieze pe bet 365 (3 milioane de utilizatori unici ) .

pt Marius Cheregi  •  21 octombrie 2015, 10:16

scuza-ma ca iti spun... dar esti un *** dezinformat. Sunt 54.000 de persoane. Propun ca statul se te amendeze pe tine cu 100.000 de fiecare data cand nu iti pui centura de siguranta sau depasesti viteza legala, ca sa te lecuiasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Porumbelul  •  21 octombrie 2015, 10:17

Am deschis un cont pentru a avea acces la transmisile live, si pentru a vizualiza evenimentul, trebuia sa pariezi. Este ilegal savedem un eveniment sportiv (Tenis, fotbal) pe interenet? Stiu ca mam uitat pe lista cu agentiile interzise si bet 365 nu aparea pe nici o lista. Oare am vreo vina ca Statul nu stie sa opreasca asemenea tampenii. Asa cum s-ai inchis chioscuri pentru 1 leu trebuia sa blocheze din acel moment accesul agentiilor in Romania. Daca se urmareste altceva, ar trebui sa raspunda cineva, dar in Romania cu scuze si pardon omori omul si scapi fara nimic. RUSINE GUVERNULUI si celor care gandesc tot felul de tampenii.

vlad  •  21 octombrie 2015, 10:18

tare cum te iei de winmasters-ul lui ghita si dupa articol ai ... "Publicitate Pariază legal pe meciurile din Liga 1 cu winmasters.com! "

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2015, 10:19

@ciobanu-mioritic: Peste tot in Europa, Loteriile Nationale fac programe impotriva dependendei de jocurile de noroc. Loteria Romana nu face. De ce e normal sa faca? Pentru ca a lasa oamenii sa joace la nesfirsit, in general din venituri mici, devine o problema sociala imensa de vreme ce toate loteriile, prin definitie, sint matematic calculate astfel incit sa cistige "masa", nu jucatorul.

Hora  •  21 octombrie 2015, 10:23

Asta cu "pacanelele" e o mojicie. De ce ? Pentru ca peste tot in Europa ele sunt permise, in doua variante, asa cum apar si in noua lege a jocurilor de noroc: cu risc limitat si de casino. Inclusiv in Germania sau Marea Britanie. Ba mai mult, in anumite tari, cele cu risc limitat le gasesti peste tot, in restaurante, baruri si chiar in holurile hotelurilor. Un articol nedocumentat *** site care a platit bani grei pentru a-si face reclama in Gazeta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hora  •  21 octombrie 2015, 10:25

Referitor la raspunsul dat "ciobanului mioritic": Si in Romania exista programe de joc responsabil, inca de cativa ani ! Din nou, documnetarea d-voastra lasa mult de dorit. In plus, chiar legea noua prevede un fond care va merge exclusiv in aceasta directie.

marian  •  21 octombrie 2015, 10:26

Bravo,ader la orice formă prin care putem da în judecată ONJN ,prin care să cerem despăgubiri,ptr abuz înșelăciune.,nevastă mea vrea să divorțăm din cauza asta,au nevoie de bani pe seamă incompetenței lor,pe faptul ca INTENTIONAT AU LASAT SA FUNCTIONEZE DE PE DATA DE 10 SEPT ACEST SITE DESI STIAU CA BET365 ARE PROBLEME CU LICENTIEREA.

cpt.ahab  •  21 octombrie 2015, 10:27

"Ce vina au jucatorii?". Au o mare vina: ca joaca! In sportul mondial sunt tot mai mari probleme cu pariurile. Murdaresc si distrug. Zici pariuri, zici lume interlopa, chiar daca una care nu mai arata ca aceea din anii prohibitiei. E mai spalataCu complicitatea celor care joaca. Daca n-ar avea clienti, aceste case s-ar inchide. Dar gasesc noi si noi amatori. N-am pariat niciodata si nici nu am de gand s-o fac.

Obito  •  21 octombrie 2015, 10:28

La cum au sucit legea asta de 100 de ori in 3 minute, nu m-ar mira ca maine sa aflam ca de fapt si unibetul sau 888 n-au luat licenta desi au luat-o, ca noaptea e zi si ziua e noapte. Actiunea celor de la ONJN in povestea asta n-are nicio legatura cu un stat din Uniunea Europeana. Astea-s manevre de Burundi si Brunei. Intai anunta ca aia au licenta, oamenii isi deschid cont, apoi ii amendeaza ? Pai n-ati zis voi ca 365 e in regula ? Acum nu mai e ? Si ce vina au jucatorii. Comparatia avocatului contactat de GSP e foarte corecta. Adica daca eu compar un suc de la un butic care n-a platit taxele, ma baga pe mine in puscarie ? Ridicol. Burundi !!

cucu  •  21 octombrie 2015, 10:30

Draga Tolo, Faci cateva erori in articolul tau: - lista neagra contine doar acei operatori neautorizati la care ONJN vrea sa fie blocat accesul in max 15 zile de la publicarea listei, lista fiind intr-o continua adaptare, deci nu contine TOTI operatorii neautorizati in Romania (e oricum imposibil sa ii contina pe toti avand in vedere ca sunt zeci de mii inregistrati in Gibraltar, Malta, Costa Rica, etc.). Relevanta pentru pariori este DOAR lista cu operatorii autorizati - tot ce nu e in acea lista este NEAUTORIZAT. Lista neagra initiala continea doar operatori neimportanti si luati la intamplare (ca sa contina si lista ceva), nici un nume mare nefind pe lista, deoarece ONJN era sa urma sa intre in discutii pentru licentiere cu operatorii importanti - Bet365 si-a achitat datorille catre statul roman pentru ultimii 5 ani cat a functionat in ilegalitate - Bet365 nu putea fi pusa pe lista neagra in perioada 11 Septembrie - 30 Septembrie deoarece avea deja licenta, insa conform legii era valabila incapand cu 1 Octombrie; cel mai probabil Bet365 o sa fie pusa in lista neagra la mijlocul lunii Octombrie, dupa ce va trece termenul de 30 de zile in care pariori vor putea sa isi retraga banii (NU SA JOACE) de la Bet365

Catalin Popa  •  21 octombrie 2015, 10:30

Multumesc, Catalin! Ai prezentat excelent starea de fapt: abrambureala si inechitatea statului, precum si starea de frustrare a comunității pariorilor. Asta am simtit când am realizat de ce sunt chemat, din concediu, pentru "a da lămuriri" (nu mi-au explicat de ce sunt convocat) la ONJN. Stiam ca am procedat corect: imediat după ce s-a facut anuntul cu intrarea bet365 pe lista neagra (15 oct), am retras banii. Sa aflu ca sunt penalizat pentru ca am jucat retroactiv, când eu la începutul lui septembrie am stat cu ochii pe onjn.ro si mi s-a spus ca a primit licența, mi se pare siderant. Ca cetățean care crede(a) in fortele statului, sunt revoltat. Dacă există vreo inițiativă colectivă de combatere a acestei marsavii, ader din toată inima. Si slavă Domnului că există gazetari precum Tolontan. Credeam ca sunt singurul scandalizat, victima absurdului etatizat de tip Kafka.

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2015, 10:35

@Hora: Este exact invers :-) Winmasters are publicitate in Gazeta, dar asta nu conteaza. Daca mergeti pe teoria aceasta, articolele noastre ar fi "impotriva intereselor" comerciale ale ziarului. Numai ca in redactiile normale nu exista legatura intre editorial si comercial. Daca vreti sa credem ca asa functionam, credeti ca aveti suficiente dovezi. Daca nu, va intelegem, dar e problema dumneavoastra, nu vrem sa convingem pe nimeni de nimic. ----------------------Cit despre programele antidependenta eu vorbesc despre programe autentice, nu despre formalitati.

andrew  •  21 octombrie 2015, 10:35

Dl. Tolontan, poate ar trebui sa verificati si legislatia veche. In locul acestor amenzi, cei care jucau riscau direct sa ajunga la inchisoare. Nu este o gluma.

Cătălin Tolontan  •  21 octombrie 2015, 10:39

@cucu: multumesc pentru explicatii. Uite unde nu sint de acord: cind cineva isis exercita un drept, acela de a juca, tu nu faci doar o lista alba si spui "Asta e singura valabila" pentru ca te trezesti cu 54.000 de oameni care sint in eroare. Iei alte masuri, asa cum s-au si luat, dar abia apoi. Faci o lista neagra, blochezi siteurile, te duci peste companie. Repet, chiar sintem un stat care plecam de la ipoteza ca 54.000 de oameni au vrut sa incalce legea si nu ne intrebam daca noi ca stat am gresit?!

Lucian  •  21 octombrie 2015, 10:41

Felicitari domnule Tolontan pentru ca sunteti singurul care a venit in apararea oamenilor. Imi puteti confirma daca nu este aceasta o farama de comunism ceea ce i s-a intamplat acestui om la sediul ONJN???https://pariurix.com/declaratia-unui-parior-invitat-la-sediul-onjn-mi-au-spus-ca-daca-scriu-de-bet365-este-posibil-sa-mi-primesc-banii-de-la-ei-nr-bet365.html

stefan  •  21 octombrie 2015, 10:44

Mai e o chestie. Onjn chema zilele astea telefonic sau prin mail pe toti la sediu? De ce? Pt ca nu au datele actualizate din buletine, si nu pot completa procesele verbale cu date corecte. Si pt ca vor sa mai zmulga niste declaratii importiva bet365. Problema e ca ei nu au dreptul sa cheme oamenii, de-aia o fac telefonic, si nu oficial, cum ar fi normal, printr-o scrisoare. Dar intimideaza la telefon, spunca daca nu mergi vei lua amenda maxima. E normal modul asta de operare? Adica tu nu ai dreptul sa obligi oamenii sa vina la sediu, dar ii ameninti in stil mafiot...

Virgiliu  •  21 octombrie 2015, 10:45

Multumim dle Tolontan pt pozitia dvs. Sunt unul din cei "54000" si sunt gata sa ma alatur oricarei forme de protest in fata acestei actiuni de tip mafiot. Bataia de joc a acestor nemernici fata de atatia oameni, este fara masura! Sa lasi niste mafioti pseudosecuristi sa-si faca mendrele pe banii nostril,mi se pare de o nesimtire crunta. Si eu am auzit la tv pe directorul din cadrul ONJN-ului cand a spus ca Bet365 este autorizat! Am si verificat si nu figura ca fiind interzis! Dar sa impui pe piata o agentie de pariuri online,care fie vb intre noi este o porcarie si nu se ridica in niciun fel la nivelul celor de la Bet365,atat prin oferta de pariuri foarte slaba,cat si prin functionarea sit-eului,este o mare magarie. Pe deasupra sa incasezi si vreo 300 de milioane de lei la buget din amenzi,cred ca este o afacere demna de "dottore &co."

mirel  •  21 octombrie 2015, 10:46

sa dai unui parior amenda cat salariul lui pe jumatate de an in fabrica ca a jucat pe un site nelicentiat,de la el de acasa, fara sa deranjeze pe nimeni e ca si cum l-ai condamna la moarte deoarece el 6 luni nu mai trebuie sa manance nimic acea perioada sa plateasca amenda. cam asta face statu cu proprii cetateni!!!

alex91ro  •  21 octombrie 2015, 10:47

Dupa acest articol ma simt obligat sa ma abonez la GSP, desi sunteti singurul pe care il citesc cu drag de multa vreme, primul pas a fost facut si am cumparat editia online a Gazetei de astazi. Ar fi interesanta o paralela cu actiunile ANAF-ului, cati dintre clientii magazinelor care nu eliberau bon fiscal au fost amendati? mi se pare o situatie similara daca ne aducem aminte ca acestia aveau obligatia sa solicite bonul fiscal. Multumim pentru sustinere, sper sa nu fie singurul articol pe aceasta tema. Daca ati reusi sa dezbateti subiectul si la televizor ar fi perfect, desi ma gandesc ca nu agreati aparitiile pe sticla daca numar aparitiile din ultimii ani. O zi buna va doresc! Am tot respectul pentru toate investigatiile dumneavoastra!

sportsaga.ro  •  21 octombrie 2015, 10:47

Azi are licenta, maine nu mai are licenta. Intrebarea e cat ne costa pe noi statul roman prostia alora din functiile astea? Si de ce sa-i toleram? Si daca pe online e asa, va dati seama ca sume merg cash de la cazinouri si de la agentiile de coltul strazii catre cine trebuie? Follow the money!

Darius  •  21 octombrie 2015, 10:48

INCREDIBIL apropo: militienii inca stau cu radarele in tufisuri ;)

Dan  •  21 octombrie 2015, 10:48

Asta e un inceput. Astia vor sa amendeze studenti si persoane care poate castiga minimul pe economie ? Pai de unde sa plateasca oamenii aia sume din astea aberante. Daca site-ul e ilegal blocheaza-l ca de asta te numesti ONJN si ai fost infiintat. Pentru asta iei niste bani de la stat, sa ai grija ca legile (facute fara cap de ei cum se intampla in Romania) sa fie respectate. E datoria ta ONJN-ule sa blochezi accesul la acele site-uri. Daca tu nu esti in stare sa iti faci munca pentru care ai fost infiintat si platit atunci nu veni cu astfel de aberatii. Foarte bun articolul, sa speram ca e doar inceputul asta.

stefan  •  21 octombrie 2015, 10:51

Daca ONJN are toate dovezile ca oamenii au incalcat lege...de ce se mai complica sa-i cheme la sediu sa de decalaratii? De ce nu trimite direct prin posta amenzile si cu asta basta? tocmai pt ca ei nu au datele tale din buletin, si daca nu declari tu singur nu pot proba cu nistel liste luate de la un operator, ele nefiind cerute in baza unui mandat dat de judecator, ci in baza unei negocieri cu acesta (bet365 a crezut ca scapa daca da listele). Dar in ce tara traim, in care statul ameninta telefonic, in stil mafiot, cetatenii, sa vina sa dea declaratii ca au jucat, ca sa poata sa-i amendeze? Repet...daca puteau pe baza datelor pe care le au sa-i amendeze, nu ii mai chemau la sediu, le trimiteau direct in posta amenda

Hora  •  21 octombrie 2015, 10:55

Catalin, incepand cu legea aprobata in iunie anul acesta, s-a creat un fond destul de mare la nivel national exact pentru joc responsabil. Programele de acest gen, la nivel european, au zeci de ani deja si nu poti face comparatie. Nu mi-ai raspuns insa la afirmatia eronata conform careia "pacanelele", asa cum le numesti tu, sunt prohibite in Europa. Unde se intampla asta ? Eu le-am vazut in Germania, Austria , Irlanda si Marea Britanie. Aceste tari nu sunt in Europa ?

Cristi  •  21 octombrie 2015, 11:00

Cataline, poate reusesti sa verifici si niste lucruri despre care se tot vorbeste in mediul online si anume niste posibile relatii de prietenie intre unele persoane din acel oficiu si cei care fac parte din asociatiile care au depus la ONJN contestatia impotriva celor de la bet365. Poate in felul asta, s-ar putea limpezi anumite lucruri neclare.

Daniel  •  21 octombrie 2015, 11:02

1. In septembrie chiar habar n-aveam ca e ilegal sa pariezi pe b365. Anul asta n-am mai avut timp sa urmaresc meciuri si in consecinta am pariat extrem de rar. Dar in septembrie am facut-o ca am avut doua saptamani de concediu :)) Cred ca nu mai pariasem din martie. 2. Winmasters este mizerabil ca site, ca relatii cu clientii samd. Nu voi mai paria pe nicaieri pana nu se rezolva cu bet365 3. Bwin are suspendate serviciile in romania de vreo doi ani deja. Ultima data cand am verificat, acum cam un an de zile, cei care aveau cont facut in trecut puteau depune bani sa parieze, dar nimeni nu se mai putea inregistra din Romania. Pentru bwin de ce nu imi dau amenda? Ca astia aveau probleme mult mai grave. 4. Va garantez ca nu voi plati nicio amenda si ca imi bat joc de ei in orice instanta. 5. Din pacate sunt convins ca sunt oameni care vor plati, pentru ca asa suntem educati de mici. Sa nu comentam, sa mergem la biserica, sa ne rugam sa ne fie iertate pacatele. Iar religia inhiba dezvoltarea intelectului. 6. Pe langa cele peste 50 de mii de familii afectate. Mai sunt acele familii (NU PUTINE) in care o persoana - barbatul, de obicei -, pariaza fara stiinta sotiei. Ei, cand vine amenda in posta sotia are toate sansele sa afle treaba asta si e posibil sa ne trezim si cu un val de divorturi.

interistu  •  21 octombrie 2015, 11:03

treaba dupa parerea mea sta asa (domnule Tolontan va rog sa-mi spuneti daca am sau nu dreptate): 1. presedinta ONJN este cel putin suspecta pentru prejudiciul Metropolis 2. Prin iulie presedinta ONJN declara ca va fi blocat accesul catre toate agentiile de pariuri nelicentiate si vor fi blocati banii statului. 3. pe 7 septembrie un oficial ONJN spunea ca BET365 a platit toate datoriile. 4. dupa 10 septembrie nu a fost bl;ocat accesul la bet 365 (nu au scuze cu lista neagra gen nu au de unde sa stie de toate agentiile pentru ca este cel mai mare operator de la noi) 5. pe 15 oct s-a putut aplica accesul la site 6. se dau amenzi pentru ca a fost accesat un site pe care ONJN "a omis" sa-l blocheze PS Dle Tolo nu am pus linkuri catre declaratii pentru a nu crea probleme dar credeti-ma ca exista in presa si scuze pentru eventualele greseli

Comentează