Demisia lui Oprea și eliberarea TVR!

Imaginați-vă cum ar arăta țara dacă schimbările din justiție ar fi completate cu o televiziune națională liberă

sâmbătă, 24 octombrie 2015, 10:14

S-a umplut paharul. Sîntem într-o stare de revoltă asemănătoare cu cea din ianuarie 2012.

Așa cum în ianuarie 2012, oamenii n-au vrut să-l lase pe Raed Arafat să fie demis printr-un telefon pe TV de către președintele Traian Băsescu, la fel, românii nu înghit ca Victor Ponta și Gabriel Oprea să lase nelămurite circumstanțele morții agentului de 28 ani, Bogdan Cosmin Gigină.

De fapt, oamenii nu vor ca Bogdan Gigină să fie omorît a doua oară. Pentru că asta ar însemna dacă nu s-ar afla adevărul: să piară a doua oară.

Starea de prerevoltă s-a pornit în pofida  televiziunilor, nu ajutată de ele. Cu excepția Digi, care a acoperit in extenso evenimentul, informația s-a răspîndit pe blogul lui Petreanu, pe hotnews, pe facebook și pe alte siteuri.

Dacă premierul Marii Britanii își afișează pe site programul zilnic, de ce nu știm la 4 zile de la moartea agentului Gigină care era programul oficial al ministrului de interne al României, Gabriel Oprea?! Pentru că pînă la urmă aceasta este întrebarea care se pune: avea Oprea dreptul la riscul vieții acestui polițist și era în programul oficial în acel moment? E un drept elementar al guvernaților să știe cu ce se ocupă guvernanții. De aceea, nu doar empatia din jurul morții unui tînăr, ci și insistența pentru acest drept firesc mișcă acum apele.

Și încă un gînd. Dacă o televiziune de nișă, precum Digi, a reușit să nu lase subiectul să dispară, cum ar arăta România în cazul în care TVR ar fi cu adevărat liberă și în serviciul public?!

Este evident că nu există un singur factor care schimbă o țară. Dar nemulțumirea oamenilor vine și din faptul că ei realizează că, în ciuda progreselor din justiție, se trezesc la conducere cu aceleași personaje, fie că e vorba de ministrul de interne sau de șefii de la ONJN, care și ei au stîrnit o revoltă pe internet.

Toți economiștii și istoricii spun același lucru: progresul unei țări se face prin mobilizarea instituțiilor și resurselor care diseminează informație și cunoaștere. Iar TVR are singură resursele întregii prese private la un loc!

Comentarii (147)Adaugă comentariu

Dan  •  24 octombrie 2015, 10:25

Cred ca e o buna oportunitatea(desi suna ca naiba cuvintul oportunitate in acest trist caz) de a pune cazul mineriadei in paralel cu cazul Oprea.Vom vedea daca cu adevarat justitia e acum functionala si daca societatea romaneasca reuseste sa se comporte peste nivelul mediocru al presei si clasei politice.Vom avea un bun indicator unde ne aflam.

sundance kid  •  24 octombrie 2015, 10:28

Sa vina LIBERALUL la putere ca te lamureste el . HEI RUP !!

lord belial  •  24 octombrie 2015, 10:32

binevenit articolul, si eu urmaresc cu interes situatia o singura observatie, totusi, laudativa la adresa lui digi. care, cu tot respectul, are o acoperire in afara tarii destul de mare in spania si italia (si chiar, mai nou, si uk). nu ignorati aportul lui digi la castigarea alegerilor de catre iohannis. fara digi, oamenii din diaspora (dar si din tara), nu ar fi vazut mizeriile lui ponta sau melescanu. deci, la asa acoperire, ma indoiesc ca e chiar televiziune de nisa. sigur, nu are aria de acoperire a protv sau tvr, dar nu e nici etno tv, sa fie de nisa. e un post de stiri, la urma urmei. iar tvr, se stie, a fost mereu *** stapanirii de la guvernare. nu e prima oara cand ignora subiecte de interes national (gen protestele rosia montana), cand mii de oameni erau in fata tvr, iar pe tembelizor nici un cadru de la proteste.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ala Mic si Rau  •  24 octombrie 2015, 10:37

Esti profund incorect promovandu-l doar pe Petreanu , cand situl care a scris primul si a facut dezvaluirile PRELUATE si de Petreanu e cu totul altul : http://www.stiripedia.ro/

LaTaclale  •  24 octombrie 2015, 10:39

Hai sa fim seriosi. Toti asa zisii "baietii destepti" adica fostii securisti, kgb'isti si utc'isti au fost, sunt si vor fi in functii cheie. De ce? Pentru ca Romanii sunt p'r.osti si au ramas o majoritate de cefel late si mentaliati de coada de topor in Romania care nu poti sa progresezi cu ca civilizatie. Uitati-va la cum se impart banii investiti de firmele/companiile din OCCIDNET. Exemplu classic, Dosarul Microsoft. Securistii au fost pusi de Silviu Brucan si Iliescu ca sefii firmelor/companiilor din Romania. Ce tot bateti apa in piua degeaba? Este o zicala, vorba multa saracia omului. Voi toti, cu ziaristi cu tot sunteti de vina, doar vorbiti dar de fapte...... PAUZA! Ah sa bagat cativa la puscarii de ochii fraierilor, dar nu averi confiscate, nu bani confiscate din conturi, etc... pe deasupra mai iese si din puscarii mai devreme ca scrie carti plagiate...copy-paste... etc..

grig  •  24 octombrie 2015, 10:43

Trebuie sa te felicit pentru articol cu mentiunea ca la tvr a fost o emisiune acum 2 zile in care a fosy dezbatut acest subiect. Singura televiziune carenu a abordat serios subiectul este antena 3. " niciodata nu-i prea tarziu".

marius  •  24 octombrie 2015, 10:48

adica in opinia dv,televiziunea romana,ar fi libera,doar daca-l linseaza pe oprea,si-si ocupa macar 60% din programe cu ecest lucru?

marius  •  24 octombrie 2015, 10:50

p.s. si in logica postarii dv,rezulta ca in romania,avem o singura televiziune libera.digi 24.

lord belial  •  24 octombrie 2015, 10:52

@marius - ai dificultati de comprehensiune? tolontan a zis altceva, namely ca tvr trebuie sa prezinte stirea in care este prezentata fapta unui ministru, nici vorba de linsaj mediatic. sa nu ASCUNDA mizeria lui oprea, aia cere ziaristul TVRului. e versul prea rapid, sau asculti tu prea incet?

lord belial  •  24 octombrie 2015, 10:53

@marius - digi este, intr-adevar, singura televiziune libera din romania. logica postarii dvs este destul de flawed, remarc

Iulica  •  24 octombrie 2015, 10:53

Televiziunea libera ? Adica sa fie retrasi ofiterii acoperiti din TVR ? buahahahaha :)))

Valah  •  24 octombrie 2015, 10:56

Oare de ce ne miram când în 2015, România are un ministrul al Apărării un absolvent al scolii PCR, Ștefan Gheorghiu care are tupeul incredibil sa ne minta pe pagina ministerului ca a absolvit ASE București, când în realitate nu a pus piciorul acolo niciodată? Omeni buni puteti gasi pe Youtube filmulete in care Gabriel Oprea era mana dreapa a lui Miron Cozma, liderul minerilor care in iunie 1990 a lasat in urma sa in Bucuresti , patru morti si peste 1000 de raniti grav! Este normal ca in 2015 sa avem asemenea personaje in guvern!?

Adrian Florea  •  24 octombrie 2015, 10:57

Cand stii ca pentru un capriciu personal (acela de a avea coloana oficiala - caci aici este cheia deslusirii misterului) un om - repet un om si nu un subordonat - a murit sub ochii tai, mai exista cea mai mica reticenta din partea unui ministru in a oferi lamuriri asupra ceea ce s-a intamplat? Cine poate sti mai bine decat Oprea ce s-a intamplat? Anchetele politistilor rutieri asupra oricarui accident de circulatie, tot asa se desfasoara, ca in cazul lui Oprea? Atunci sa nu ne mai miram de ce se musamalizeaza diferite cazuri, de ce soferi prinsi bauti la volan au alcoolemie 0,2 % in loc de 1,2 % cat ar fi fost normal s.a.m.d. Va puteti imagina ce fel de oameni conduc aceasta tara? David este prins luand mita 500.000 E in sediul M.A.I. Oprea ,,***'' ***. Politistii din coloana care l-a insotit pe Oprea stiu ce s-a intamplat, insa nu pot vorbi. Este vorba despre un secret de serviciu, de interese politice mult mai mari. Dar un Dumnezeu exista pe pamant pentru fiecare ! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

victor L  •  24 octombrie 2015, 10:59

Simt o unda de ipocrizie in vocea autorului. Altfel nu inteleg neadevarul, ca sa nu folosesc alta rima: "oamenii n-au vrut să-l lase pe Raed Arafat să fie demis printr-un telefon " - nu a fost demis, cu atit mai putin "prin telefon". - cei ce au iesit in strada, platiti, galerii, sincer revoltati, nu au iesit in strada pentru demiterea prin telefon. Revolta sincera nu se bazeaza pe neadevaruri. Printre televiziunile cangrenate nu e doar TVR; mai exista, dar sint greu de pronuntat. NB, acum ceva vreme cind cineva a sugerat desfiintarea TVR si reinfiintarea pe alte legi, reguli si regulamente, s-a strigat "sariti, cenzura". Pacat de tinarul mort asa stupid pentru ca gralul Izmana sa-si mingiie orgoliul. Dar colegii lui, acum, au pierdut curajul de a arunca chipiile in aer si a striga "iesi afara, ***!"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu  •  24 octombrie 2015, 11:01

Si eu cer demisia lui Tolontan.

calinescu  •  24 octombrie 2015, 11:03

TOLONTANE , GSP-UL ESTE UN ZIAR DE SPORT NU DE POLITICA ....!!!! VOI DE CE NU ATI DESCOPERIT LICORILE LUI NEUBERT ????? ATI LASAT PROBLEMA PE SEAMA DIGI , SAU POATE DIN ALTE RATIUNI ?????

Bubucul  •  24 octombrie 2015, 11:09

Mulțumesc pentru articol! Deși m-am săturat să văd cum întârzie dreptatea să apară, atât în sport, cât și în viața de zi cu zi (deci și în politică), încă aștept cu nerăbdare să plătească nemernicii care ne-au făcut viața mai grea, măcar pentru aroganța arătată în perioada lor de glorie.

Alexbibirica1  •  24 octombrie 2015, 11:11

demisia "interesule national" !

io  •  24 octombrie 2015, 11:19

cand pe o strada ffff bine iluminata nu vezi ditamai groapa imprejmuita, inseamna ca problemele sunt altele.

Adrian  •  24 octombrie 2015, 11:23

Și la TVR s-a comentat, la "Starea Nației"

Gambeta  •  24 octombrie 2015, 11:27

Foarte tare! De ce avea Oprea escorta, nicidecum DE CE ERAU GROPILE ALEA, SI NEPROTEJATE CA SA NU-SI RUPA OAMENII GATUL. Bravo Tolontane! Bai, cred ca ar trebui sa pretinzi sa ne arate si daca avea ac la cravata Oprea, nu?

Nelu  •  24 octombrie 2015, 11:27

D-le Tolontan, nu mai amesteca lucrurile. Dacă în cazul generalului de numărat izmene ai dreptate, cu TVR lucrurile stau altfel. Deşi este singura televiziune din ţară care beneficiază de taxa TV, aia care o plătim pe factura de electricitate, ea este în faliment, nu mai transmite fotbalul din UCL, nici EURO 2016. Dar ce face cu banii ? Emisiuni toxice şi inutile pentru ţară, gen, memorialul muierii, ora deportatului, ora partizanului, ora regelui !

Broscuţa Oac  •  24 octombrie 2015, 11:30

Articol fulminant pe un subiect insignifiant. Televiziunea ”naţională” nu interesează pe nimeni. Să nu fi aflat şi Cătălin Tolontan chestia asta? E o instituţie obosită, falimentară, care a produs deja contribuabililor o pagubă de foarte multe milioane. E mai ales inutilă, pierdută printre sutele de canale media private. Audiovizualul ”public” nu mai are nicăieri vreun rol de jucat, exceptând Coreea de Nord şi alte câteva ţări asemănătoare. Nu mai dă nimeni doi bani pe ”calitatea” şi ”imparţialitatea” serviciului public, nici în România, nici în altă parte. BBC, RAI şi alte câteva organizaţii de acelaşi tip supravieţuiesc fiindcă au ştiut să-şi păstreze audienţa, nu fiindcă sunt publice. Dar TVR - ca şi Radio România - există doar în virtutea inerţiei. Dacă ar dispărea, doar vreo doi-trei pensionari şi-ar da seama că lipseşte ceva. Nu ”eliberarea” TVR e soluţia, ci DESFIINŢAREA. Sau vânzarea, dacă există cineva care vrea s-o ia, cu datoria uriaşă cu tot. Deşi eu cred că acolo mai are valoare doar terenul. Un bun proiect imobiliar ar face uitată definitiv ruina asta socialistă.

vasilica  •  24 octombrie 2015, 11:30

Dle Tolo numa ca un red sef din presa,evident de nisa!,are un salariu cat toti directorii din TVR! s-apoi l-ati avut pe acest neica-nimeni de Tanase,baiatul zarzavagiului din Cotroceni si ? Totusi cand iscati o discutie cu marii deontologi din redactie pe tema insolventei presei scrise si nu numai? Deontologia este o arta care trebui afisata ca atare!

intendentu’  •  24 octombrie 2015, 11:32

chilotarul ala de general este "emanatia" politicienilor romani inganfati, dispretuitori, oportunisti si fara educatie civica ce apar din negura unui vot dat de o populatie cu o gandire rudimentala, tribala ce nu vrea sa iasa din pestera la lumina

Mihai Badea  •  24 octombrie 2015, 11:33

Vom continua să avem același tip de conducători atâta timp cât vom merge pe principiul că trebuie mai întâi să crească salariile celor cu venituri mici înainte de a crește salariile guvernanților. Pentru a crește avuția țării, este nevoie de oameni competenți și cu self-esteem. Iar pentru ca astfel de oameni să-și facă curaj să se arunce în groapa cu lei, este nevoie și de o motivație financiară pe măsură.

Tudor Serban  •  24 octombrie 2015, 11:38

Daca-l demit pe asta se rezolva imediat si problemele Stelei.El le-a initiat si le-a rostogolit in timp pana azi.

paul cristian stefanescu  •  24 octombrie 2015, 11:44

Oprea, ca orice alt demnitar, cand e in masina, in coloana, foloseste timpul respectiv pentru a vorbi la telefon. Treburile tarii, familie, partdul ala al lui, probabil business-uri personale, nu conteaza. Cum ziceam, ca oricare alt demnitar. Ce vina are Oprea ca a cazut in groapa politistul? Mai da-te un pas inapoi, stai cateva secunde, priveste-te, contempla-te, ca ai cam luat-o pe aratura, in stilul Ceausescu, d-le Tolontan. Te lauda prea multi si ai inceput sa te consideri ca detinator al adevarului absolut. Asa a patit si Ceuasescu, a pierdut legatura cu realitatea, s-a crezut Superman si cand a sarit de la etaj... a cazut. Iar rationamentele tale sunt de om prins prea mult in tumultul cotidian ca sa mai aiba timp suficient pentru reflectie. Adica de suprafata, superficiale. Asta in ipoteza ca nu exista alte interese. Chemi feisbucimea la arme mai dihai ca Ana Ipatescu, ca ti s-a nazarit tie ca ce? Ca tragea Oprea pe geam cu teava de cornete in motociclist. Sau cu invizoace. Sau cu orez, cu pixul de 0,5. Si eu merg cu motocicleta. Si imi asum niste riscuri. De exemplu, acum cativa ani, un Opel vechi cu numere de Franta, *** cu *** a venit direct spre mine. S-au facut ca intra in mine. Au venit pe sensul meu, direct spre mine, toti *** radeau cu gura pana la urechi, ma priveau in ochi si au venit pana la un metru direct spre mine, apoi au tras de volan brusc si au redresat. Puteau sa omoare un om, daca s-ar fi speriat si s-ar fi lasat pe-o parte. Asta e viata, cu motocicleta. Exista genul asta de ***, exista babuta cu Matiz care semnalizeaza stanga, dar face dreapta, taimetristii care nu se asigura si nu semnalizeaza niciodata, exista gropi, *** de *** aparati de fundatii norvegiene penibile si de deontologi rupti de realitate. Ai mai tras tu niste deontologeli de-astea, de-ai facut praf gimnastica feminina. Un om mic, cand nu e capabil sa construiasca nimic, isi cauta calea spre afirmare distrugand. Hai noroc! Sai ai deontotlogie de beton armat! Jos Oprea! Glorie Tolontan!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

benaflek  •  24 octombrie 2015, 11:51

daca omul era in misiune ordonata eu consider ca vinovat de moartea lui este cel care executa lucrarea si nu a semnalizat o conform legii.si sper din suflet ca absolut toti politistii de la circulatie sa i arda cu amenzi pe astia cu firmele lor de 2 lei non stop cum ii prinde cu ceva in neregula sa i toace marunt.asta ar fi un moment potrivit sa i hinghereasca pana devin si ele niste firme competente si profesioniste.ca asteapta 100 la rand sa execute acele lucrari in oras.

Damian Irimescu  •  24 octombrie 2015, 11:52

Și întrebarea pe care eu mi-o pun este următoarea: ce este de făcut? Ce mă deranjează mai mult este că vedem cu ochii noștri nesimțirea acestor politicieni și cu toate astea, nu facem nimic. Cu siguranță, ne spunem, lasă că vin alegerile, așa și? Votează tot morții din Teleorman. Când vom avea ocazia să ne vedem miniștrii mergând la muncă precum ministrul de interne din Danemarca? https://www.facebook.com/damianirimescu.ro/photos/a.200222956662550.50909.134520579899455/1098147586870078/?type=3

Mihai Bulareanu  •  24 octombrie 2015, 12:03

Draga Tolo, Eu am vazut pe TVR o emisiune la care era invitat si Coarna de la SNPPC in care moderatorul incerca sa caute raspuns tocmai la aceste intrebari pertinente. Problema e ca reprezentantul sindicatului politistilor a precizat ca avea dreptul legitim la coloana oficiala pe tru ca e viceprim-ministru deci tot un fel de prim ministru, dar nu prea. Emiaiunea era seara pe la 21 in prime time. Tvr-ul are hibele lui dar Oprea foloseste coloana oficiala de ani de zile nu de ieri de azi(din momentul intrarii la guvernare). A refuzat Duster-ul care ii era alocat de guvern(asa cum are Ponta) si si-a achizitionat Vw Phaeton. In rest numai de bine: ii place sa stie exact ate minute face dintr-un punct in celalalt al traseului(guvern-Palatul parlamentului, guvern-ministerul afacerilor interne, s.a.m.d.)

tolopreședinte  •  24 octombrie 2015, 12:06

TOLO DIRECTOR LA TVR!

gilos  •  24 octombrie 2015, 12:11

Oprea sa prezinte programul zilei cu nefericitul accident, daca escorta nu era necesara este raspunzator si trebuie sa demisioneze. Cu doctoratul a reusit sa ne abureasca, vad ca si acum aplica aceiasi tactica : mizeria sub pres ! PS Pt postacii de partid : lucrarea din carosabil avea toate autorizatiile legale si era semnalizata corespunzator. E la mintea cocosului ca daca ar fi existat vreo neregula, patronii si conducerea respectivei societati erau deja arestati !

Gabi  •  24 octombrie 2015, 12:15

Multumesc dl. Catalin Tolontan. O luare de pozitie binevenita si in acord cu ultimele dumeavoastra articole. Pana cand vom ignora problemele care ne inconjoara, pana cand vom tine capul adanc ingropat in nisip, pana cand vom vedea doar cele care ne privesc personal? Sunt stupefiat de anumite comentarii: domnilor, alesii nostri se duc la carciuma si la frizerie cu coloana oficiala si voua nu va pasa? Omul ala a primit ordin sa mearga cat poate de tare in conditii de ploaie, aglomeratie si frig ca domnului ministru sa nu i se raceasca mancarea si voua nu vi se pare nimic anormal? Este absolut incredibil! Sau nu gandesc sau sunt postacii de care vorbea dl. Tolontan zilele trecute. Un subiect care nu ar trebui lasat sa se raceasca, multumesc inca odata!

whiteredarad  •  24 octombrie 2015, 12:19

Desi Dl Tolontan cam politizeaza orice, dar, de aceasta data sint de acord cu dansul. S-a raspandit in presa ca Dl Oprea pleca, cu convoi oficial, de la un restaurant acasa. Dansul a aruncat in media ideea ca venea de la o intalnire oficiala, dar daca mergea acasa nu mai era o misiune, care sa-i poata oferi coloana oficiala. Dar, ieri,Ponta, la o conferinta de presa a refuzat cu obstinenta sa vorbeasca desprea aceasta, ( a urmat politica *** : " particip, dar nu ma bag "), iar Dl Oprea inca mai gandeste ce si cind sa spuna ceva. Chiar intarzierea rezolvarii publice a intamplarii este culpabila. Dar ma tem , ca Dl Oprea ar trebui , deja, sa se pregateasca de demisie,daca pretinde ca are onoare. Ma mir ca si Presedentia tace . Asadar, exista o lege este pentru tigri, alte pentru iepuri. Ca si in privinta amendarii unor pariori, care au fost lasati de oficialitatile fiscale, sa joace pariuri,la o firma zisa ilegala (dar instiintarea nefacuta public),desi trebuia sa fie inchis , imediat, accesul la site-ul ilegal. Si despre afacerea asta , tot in surdina se vorbeste . In cazul D lui Oprea, probabil mortul va fi de vina, in al doilea caz, pariorii vor fi amendati, statul va scoate bani frumosi, de la prosti, casele de pariuri autohtone vor jubila. Ca la noi, atata originalitate, nu vezi pe niciunde.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gigi  •  24 octombrie 2015, 12:20

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mrnb  •  24 octombrie 2015, 12:30

Felicitări pentru inițiativă! Sigur poate că a fost un accident dar este nevoie să existe o asumare, o explicație ceva, cel puțin din partea unui om ce propovă***ște demagogic interesul național. Demisia unor oameni dovediți plagiatori de doctorate nici măcar nu trebuie solicitată ci trebuie asumată imediat ce această scamatorie specifica societații românești a fost probată. Iar în cazul acestor domni...Slavă Domnului se vede pe probe cât de ”doctori” sunt! O singura remarca negativa la articolul tău: nu mai explica cat de tare e Digi. La Digi nu a fost un accident pregatirea profesionala a doamnei care a gafat fata de dl Munteanu. La Digi asta se doreste. Este o politica. Daca ei au relatat mai mult acum este deoarece au un interes imediat. Iti ofer in acest sens un exemplu mic pe care poți să îl verifici în numai 5 min tastând ”capidava” la cautare pe siteul digi. Așadar exemplul este: săptamana trecuta a fost organizata conf. oficiala de anuntare a unui proiect major de restaurare a cetatii Capidava, unic in peisajul national. Nimeni nu a fost inca interesat la nivel national sa riste cu restaurarea unui obiectiv de patrimoniu de 2000 de ani. Expunerea conferintei la digi, desi au fost prezenti: zero. Trunchiarea evenimentului: 100%, in sensul ca Digi are cateva reportaje elogioase despre ”proiectul stiintific” (nu e stiintific ci de turism patrimonial-cultural pe POR 5.1) de restaurare a Cetatii cu fonduri de aproape 17 mil., dar in mod deliberat nu mentioneaza cine l-a initiat si mai ales cine asigura cofinantarea. Mai mult prezinta actiunea ca pe una a unor personalitati stiintifice bucurestene inducand deliberat publicul in eroare, in conditiile in care repet nici o personalitate stiintifica nu a initiat si cu atat mai mult asigurat fonduri pentru asemenea proiect, ci spre rusinea lor apar acum la poza aproape de final asumand niste credite la care nu au avut nici o contributie.Revenind la Digi de pilda la filiala constanta se fac emisiuni intregi de analiza in care se deplange neimplicarea autoritatilor locale in salvarea unor obiective de patrimoniu din Constanta in conditiile in care CJC de exemplu a atras fonduri numai pe POR 51, 2007-2013, de peste 23 de milioane de euro, prin competitie directa cu alte judete (alocare initiala a axei 51 regiunea sud-est = 22 mil. În cele 23 mil a fost restaurat Monumentul Triumfal de la Adamclisi 4.5mil, refăcută structură de rezistenta Muzeu istorie Constanta 2.5 mil și restaurare Cetatea Capidava) . Acesta nu este decat un exemplu si te rog sa nu il interpretezi gresit: nu sunt nici membru de partid politic, nici simpatizant (ba chiar..). Cu toate ca, stiu ca acesinteresele media) totuși actiunile tale au demonstrat in timp ca mai exista o sperantata este un text a la Don Quijote (sunt convins ca stii destule despre .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dzz  •  24 octombrie 2015, 12:38

Pentru unii, parvenirea se regaseste in contul din banca. Pentru altii, parvenirea se traduce-n putere. Oprea, un personaj rupt din Caragiale, face parte din categoria celor ce cumuleaza cele doua acceptiuni. Nimeni nu stie sursa averii sale fabuloase. Imobiliare, s-a trambitat, si-a ramas asa ca un ordin caduc pe unitate. Pe taram politic, prin intermediul partidului sau ***, care a adunat in randurile sale absolut toti politrucii cu o imagine intr-atat de sifonata incat nu mai treceau nici macar de sitele generoase ale celorlaltor partide, am asistat la ascensiunea fulminanta a generalului cu 4 stele. Cu o carisma de drujba ruseasca, cu un discurs poticnit si simplist, cu o demagogie de-un patetic absolut, cu o mina incruntata care, probabil, in proprii sai ochi ii mascheaza incompetentai crasa, dl. Oprea a ajuns nr. 2 in executivul romanesc si principalul facator/desfacator de aliante politice mioritice. As putea paria ca omul se iubeste. Ca are, pe peretii vilei sale impresionante, tablouri cu el insusi, pe care, uneori, le admira-n tacere. De aceea, generalul e acum nedumerit. Coloana oficiala, antemergatorii, circulatia oprita pentru a i se face loc sunt, pentru el, lucruri normale. Care i se cuvin. Fac parte din pachetul all inclusive atasat propasirii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul cristian stefanescu  •  24 octombrie 2015, 12:43

Voi nu mai sunteti normali la cap cu stelutele voastre. Masina care era sa ma darame de pe motor, intentionat, era plina de oameni carora in UK li se zice ***. Sau, cum va obliga *** vostri strainezi: "***". ***, adica. Care-i problema? De ce ati cenzurat si "***". De ce ati cenzurat si "***"? Se refera, in general, la toti cei care ar face asemenea gesturi (americani, rusi, bulgari, argentinieni, egitpteni, ori ***). Ce natarai misuna prin ce scriu eu? Studenti voluntari de la fundatia lui peste? E caraghios sa permiti unor oameni neformati, incompleti din cauza tineretii, sa gandeasca ei in locul altora. Deja mi-e sila si nu o sa imi mai pierd niciodata vremea comentand pe acest site. Desi mereu "ma mananca degetele" sa "comentez", pentru ca sunt de multe ori in dezacord cu tine, nu accept ca niste aiuriti nauci sa imi inlocuiasca cuvintele cu stelute. E site-ul tau, regulile tale, le consider stupide, prost facute, nu le accept, sanatate, cele bune, succes! paul stefanescu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nini  •  24 octombrie 2015, 12:46

1. In primul rand trebuie ca "serviciile" sa aiba activitati transparente. Aproape toti demnitarii, liderii de partide, formatorii de opinie au sau au avut legatura cu serviciile. Avand spate, stiind ca au fost pusi in copac de catre servicii si nu de catre votul democratic, se *** pe *** ***. Cate unul care este exceptie de la regula, e timid sau sicanat de "baieti" daca inoata contra curentului, asa ca nu conteaza. 2. Toti bugetarii din functii publice sa fie organizati pe trepte te competenta. Avansarea de la o treapta la alta sa foe pe baza de examen + activitati / competenta. Dupa ani de zile, crescand treapta, sa ajunga la nivelul managerial si nu sa fie promovat manager pe criterii politice. Adica vii tu o fatza de 25 de ani care ai absolvit filologia si ajungi reprezentata partii romane la Daewoo, pe jdemii de euro salariu. Sau i-ai parut atragatoare lui Dragnea si ajungi mare directoare la 24 de ani. 3. Orice functionar i-a shpaga sau dace orice altceva necurat, sa nu mai aiba dreptul sa lucreze ca bugetar SI SA-SI PIARDA DREPTUL LA PENSIE. Sa vad eu ce director care-si construieste o cariera de 20 - 30 de ani, pornind de jos, isi risca libertatea si poate ajunge *** ca il serveste pe Cocos sau Stelu sau Basestii si Udrea. 4. Toate licitatiile, achizitiile publice, afacerile cu statul sa fie transparente, inclusiv actionariatul si managementul firmelor care tot castiga de pe urma statului roman. 5. Toate deciziile care pot afecta economia tarii pe viitor, sa fie dezbatute cel putin 3 luni inainte si nu anuntate pe genunchi, cu cateva zile inainte... 6. Etc. (Lista ramane deschisa).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valahu  •  24 octombrie 2015, 12:46

Stima domnului Oprea pentru ca nu lasa Steaua sa moara! fcsn nu e Steaua.

georginio  •  24 octombrie 2015, 12:46

A veni astazi sa spui ca toata lumea trebuie sa-si uneasca fortele pentru ca societatea noastra sa devina una normala , cred eu , este prea tarziu.Timp de 25 de ani presa in marea ei majoritatea a fost una fripturista.A alergat incontinuu dupa ciolan si dupa interesele dictate de patronii ei.Si in present si pe viitor , presa va fi una fripturista.Daca n-ar fi asa , iar presa care dupa parerea mea este una dintre cele mai puternice institutii ale unui stat de drept, ar fi corecta si si in slujba natiunii , atunci in tara asta ar fi ceva ordine si corectitudine.Atata timp cat anumiti ziaristi manati de interese dictate de patronii lor , sar imediat sa apere pe acesti spagari nenorociti nu vom trai momentul in care cei care ne fura sistematic sa fie si pedepsiti.Asa ca Tolontane ,aratati ca vreti sa fie respectata legea si uniti-va in a-I scoate la lumina pe acesti impostori care nu tin seama de interesele tarii ci numai de ale lor.Nu ia nimeni pozitie fata de cineva , decat atunci cand se intampla astfel de nenorociri.

costi  •  24 octombrie 2015, 12:48

sunteti penibili toti postaci transformati moartea unui om in disputa politica sa va fie rusine ,si rusine si dv domnuleTolontan ,daca nu murea baiatul acesta va durea undeva de coloana oficiala . ps cei care au sapat gropile si nu au avut grija sa fie semnalizate oare nu sunt vinovati? ce ziceti dl Catalin Tolontan de ce nu puneti cateva intrebari

Niculae Moromete  •  24 octombrie 2015, 13:14

Functia viabila a TVR-ului consta in distriburia la ordin de sinecuri : ordinele nu vin doar de la Oprea ci si de la Oprea. Functia de manipulare prin dezinformare la ordin este mult diluata si nesemnificativa datorita cotei de piata. Demisia lui Oprea nu va rezolva problema TVR-ului : la ce o fi folosind institutia mii si mii de angajati ? Oprea Gabriel, perfect antipatic si eminamente util unor cinici imbatraniti de rele, nu se afla pe lista celor care fac ordine la noi si care ne-au transmis ca Romania nu are nevoie de personalitati cu carisma (insotite pe deasupra si de coloana de escorta cu girofar si sirena) ci doar de proceduri si de institutii care sa fie preocupate de respectarea acestora.

dice  •  24 octombrie 2015, 13:28

Ai dreptate Catalin, ca de obicei. As fi interesat ca cititor sa stiu cum a ajuns Alin Petrache Presedintele COR, cum a fost posibil ca un "nimeni" sa fie preferat in locul oricaruia dintre Lipa si Belu. Si asta ar fi o investigatie de sport. Si asteptata de multi.

jiji bec  •  24 octombrie 2015, 13:28

dar daca oprea ,generalul asta ismana,a dat telefon,cum a mai facut-o,si a cerut omerta,pentru interesul national,ce era sa faca PDR-ul irina radu?ca altfel ar fi fost matrasita precum nea stelica (fara frica)

doina  •  24 octombrie 2015, 14:08

Mi e sila de acest om de mult timp. Faptul ca base l a reevaluat mi a intarit parerea despre acesta din urma. Dar faptul ca unii ziaristi se trezesc abia acum dupa 1o ani si ii cer demisia dupa ce l au pupat (vezi turcescu) sau dupa ce au zis ca e bun ca apara statul de drept, vezi o gramada, ma umple de o mare sila. Il meritati cu virf si indesat!!!

adriann_  •  24 octombrie 2015, 14:12

Asa e Tolontane, Digi24, care tocmai i-a facut emisiune lui claudiu pandaru, "jurnalistul" care-si primea pe mail intrebarile de la Elenea Udrea, e o televiziune libera =)) In realitate, Digi24 a acoperit extensiv subiectul pentru ca era vorba de Oprea, inamicul politic al gastii Basescu-Udrea. Daca era Predoiu vicepremier si in accident era implicata coloana lui, Digi 24 ar fi facut ciocul mic (cum a facut in cazul mailurilor lui Udrea). In schimb, ar fi urlat probabil Antenele. Cu manipulari de genul asta iti dai tu de gol afilierea reala.

tic tac  •  24 octombrie 2015, 14:19

Stii bancul cu timpul, tolontane, daca nu intreaba un prieten, deontologule, maretule, stralucitorule ....

Mihai  •  24 octombrie 2015, 14:19

Ianuarie 2012 : Reporter : De ce demonstrati ? Demonstrant : Pentru Doctorul Calafat. Reporter : Pentru cine ? Demonstrant : Pentru Doctorul Calafat . Reporter : Cine este Doctorul Calafat ? Demonstrant : Nu stiu. Nu este de loc la fel ca in ianuarie 2012. In anii 2010 - 2012, tara a traversat o grava criza economica mondiala. Ca sa scape de puscarie, marii corupti si marii infractori din usl, care au devalizat tara, au declansat o uriasa campanie mizerabila de minciuni si calomnii impotriva fostului Presedinte si impotriva Guvernului Boc, care au salvat tara de la faliment, care au scos tara din recesiune si au readus-o pe crestere economica. Banditii din usl au indobitocit electoratul cu minciuni si calomnii si au scos oamenii in strada, platind diverse likele, oameni ai strazii, falsi revolutionari, pensionari cu pensii nesimtite si nemeritate, sa demonstreze impotriva Presedintelui, care de fapt salvase tara de la dezastru, intr-o perioada extrem de grea de criza economica mondiala. Nu seamna de loc cu situatia generalului impostor, ***, dar doctor, profesor universitar si conducator de doctorate. Si astazi insa, likelele din usl si din spatele usl, nu vad ca Felix, Nas6case, regretatul Patrician, Monta, Dragnea si ceilalti infractori din usl au furat sute de miliarde de euro si ii ataca in continuare pe fostul Presedinte si pe E. U.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează