Cea mai mare dramă și cea mai mică televiziune. Băiatul Anei Pascu este liderul formației de pe scenă

Românii care la 12 noaptea nu se uitau nici la posturile de știri și nici pe internet n-au aflat nimic despre tragedia din București și din cauză că TVR nu s-a trezit

sâmbătă, 31 octombrie 2015, 10:30

Cealaltă față a poveștii TVR de la Mihaela Carpea.

„Explicații inutile: Am tinut sus site-ul http://stiri.tvr.ro/ din momentul in care au aparut primele informatii – de la colegul nostru Daniel Dude care era blocat in al doilea infern – cel de langa club, de la colegi de-ai nostri care plecasera de acasa catre incendiu sau care incepusera sa adune informatii din masina, de pe strada, de unde erau, de la reporteri care intrasera deja in legatura cu raniti, martori, institutii. Frematam toti si nu trebuia sa ne convoace nimeni sa ne facem treaba. Trimiteau toti catre noi tot ce aflau nou, inclusiv fotografii si secvente video filmate cu telefonul mobil. Lucram cu totii, intr-un regim oribil de conexiune din cauza unor directive interne tehnice gretoase si inutile. Nimeni nu a asteptat sa fie convocat intr-o redactie ca sa isi faca treaba. Asteptam, da, un semn ca se va sparge si emisia. Intre timp, informatia curgea! Si pe site, si pe Facebook! Semnul ala insa nu a venit. Nu inteleg de ce. Nu as fi putut face nimic pentru asta, oricum. Nici eu, nici oamenii care erau pe teren. Mai mult, pe ecran rula un crawl pe care era scrisa gresit adresa site-ului de stiri. Singurii timpi relativ morti erau aia in care un coleg era preluat de alt coleg cu masina ca sa ajunga in redactie. De frica, nu pot sa ii taguiesc aici pe colegii mei care lucreaza la site si care si-au facut treaba. Sunt multe sanse sa se sesizeze o comisie anume si vor urma hartii, proceduri, interpretari. Vom ramane insa in constiinta publica „grasii aia de la TVR care si-au luat leafa vineri”. Primul pe lista publicata de IML este numele unui coleg care lucra in grupul de montaj de langa noi. Marius Rusitoru.”

 

Cea mai mare televiziune a tăcut în fața celei mai mari tragedii. Azi noapte, TVR nu transmitea nimic de la incendiul clubului bucureștean Colectiv, nici măcar la o oră după ce acesta avusese loc.

Fiecare televiziune s-a descurcat cum a putut. Digi, Antena 3, Realitatea și România TV au intrat în breaking news. B1TV n-a avut resurse.

Unele dintre ele au mai greșit, transmițînd imagini needitate cu figurile victimelor, Antena 3 a blurat prima imaginile, dar toate au continuat să țină publicul la curent cu ceea ce se întîmplă.

Cele care cu adevărat au fost la înălțime, din datele care există pînă la această oră, au fost de această dată autoritățile. Pompierii, personalul de pe ambulanțe, medicii din spitale, polițiștii și toți ceilalți.

Indiferent ce credem despre Gabriel Oprea, prezența lui acolo ca ministru de Interne era normală și nu e adevărat că s-a băgat în față, ci l-a lăsat să vorbească prioritar pe Raed Arafat.

Impactul și tragedia sînt prea mari ca să insistăm acum pe responsabilități, mai ales într-o derulare tulburătoare a evenimentului.

Dar privind cum și în această dimineață TVR central și toate multele TVR-uri locale și specifice continuă să-și vadă de programul obișnuit, nu poți să nu te întrebi cum ar fi arătat SMURD dacă ar fi fost politizată în toți acești ani precum televiziunea publică. Și invers. De ce n-a fost TVR modernizat precum SMURD?

În condițiile acestea de abdicare de la serviciul public, ferească Dumnezeu de o situație majoră pentru România. Într-un scenariu distopic, desigur, de dragul exagerării, dacă Putin și-ar trimite trupele încoace, TVR ar afla a doua zi dimineață, cînd ar transmite direct în limba rusă și s-ar da de partea noii stăpîniri.

Sportul are la rîndul său un moment de cumpănă, liderul trupei Goodbye to Gravity, care cînta vineri seară fiind băiatul Anei Pascu, fostă mare scrimeră și președinta Federației Române de Scrimă.

Alex Pascu se află la Spitalul de Urgență Floreasca, ieșind chiar acum cîteva minute din operație. El a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, iar prognosticul medicilor rămîne rezervat.

O piesă de pe albumul lansat vineri seară, la fosta fabrică „Pionierul”, din zona Pasajului Mărășești, se numește „Ziua în care vom muri”.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

mihai  •  31 octombrie 2015, 10:57

inainte sa te entuziasmezi de smurd si arafat mai bine intereseaza-te la cate minute dupa incendiu au aparut..un martor povestea la pro tv ca la 20 de minute a venit prima masina de politie, restul dupa alte cateva minute..

Ionut  •  31 octombrie 2015, 11:02

Foarte bine. Asa ca sa nu-i mai acuzati ca nu dau niste stiri ca primesc ei comenzi politice. Iar prezenta lui Oprea acolo a fost de-a dreptul vomitiva. A sosit la fata locului cu escorta? Sau era deja acolo? Nu m-ar mira. Evenimente de genul asta atrag atentia de la multe ;)

gigison  •  31 octombrie 2015, 11:08

nu stiu de ce comentezi aiurea; la 11 minute dupa apel au aparut; nu mai dezimforma

Marcu  •  31 octombrie 2015, 11:09

De ce Tolontane nu ai bunul simt sa te abtii sa vorbesti *** ??? Dumneata ce speri , ca dupa ce *** vor disparea, *** *** *** se vor transfera la tvr, sa caute butoanele pentru "catapultele" lor cu mizerii zilnice ? Abtine-ne, omule, macar in astfel de momente... Ocupa-te de Infractorul gica popescu si vezi cum il "sperie" pe Burleanu generatia ce era batuta de Bulgaria la Stoichkov si Balakov la orice ora...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucka  •  31 octombrie 2015, 11:11

L-am cunoscut pe Arafat in anii '90 ... Avea un Opel Omega Kombi nou pe care il transformase in salvare ! Pe care scria : " medic de urgenta " ! Era f dedicat medicinii de urgenta , desi intampina 1 million de obstacole in perioada aceea !

Viorica B.  •  31 octombrie 2015, 11:35

In sfarsit scrie cineva de TVR! Nu este televiziunea poporului? NU! A cui o fi? RUSINEEEE tvr! sau HUO!!

Dac.impielitzat  •  31 octombrie 2015, 11:39

Tolo ce sens are paragraful cu sportul care sufera? Pe bune! Wtf man!? Ceilalti morti care nu sunt fii si fiice de oameni de vaza nu sunt drame in egala masura? Bai esti culmea!

ottonelu  •  31 octombrie 2015, 11:58

Citez: "...președinta Federației Române de Scrimă..." Tolo, dragă, tu nu știi încă faptul că unele substantive NU AU GENUL FEMININ? Gen: avocat, ministru, președinte, executor, dictator, și altele (sau alții)! LOL

epolitikon  •  31 octombrie 2015, 12:21

Domnule Tolontan, aveti ADN de OTV. Si dumneata si restul celor care scrieri pe GazetaOTV sau ProOTV. Sa ajungeti faliti!

ottonelu  •  31 octombrie 2015, 12:28

Poate că nu interesează pe nimeni cine e solistul trupei și care e soarta lui! Oricum, are o parte de vină in aceasta cumplita tragedie! Cine *** a dat "intrarea liberă" în capcana aia, inclusiv copiilor sub 14 ani!!! ? Cine *** se credea Alex Pascu ăsta cu goodbye for gravity? Un fel de Rammstein românesc? Alex Pascu să răspundă penal, dacă supraviețuiește!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Remus  •  31 octombrie 2015, 12:28

Ciudat,nu stiu ce a transmis aseara TVR-ul,dar azi dimineata am urmarit live pe internet postul TVR1,unde se spunea ca un reporter de-al lor(Titi Dinca cred)a ajuns acolo printre primii,aratand si imagini inregistrate cu interventia echipajelor de salvare.

G48ri3l  •  31 octombrie 2015, 12:34

Mereu apare cate un prost care dezinformeaza sau minte cu nerusinare...prima ambulanta a sosit la 9 minute, de ce este nevoie de a minti si sa scrii ca a ajuns la 20 minute???

geo  •  31 octombrie 2015, 13:01

Stimabile Tolo dupa ce ati aruncat in spatiul public persoane ca verii Becali, l-ati promovat pe Dragomir de a ingropat fotbalul romanesc, sportului din Romania l-ati ajutat sa moara acum va doare de TVR? Sunteti penibil. Uitati-va unde e sportul pe care l-ati promovat pana acum. E la pamant si media are o vina enorma. Becali nu ar fi existat daca voi nu l-ati fi pupat undeva

LFC  •  31 octombrie 2015, 13:03

Cand vom vedea si un articol despre toate mizeriile care se intampla la antena 3? Domnule Tolontan, vi se pare normal ca o astfel de televiziune sa functioneze intr-o tara din Uniunea Europeana in 2015? (Putem include in acceasi galeata si pe RTV, Realitatea si B1). Multumesc.

Mircea  •  31 octombrie 2015, 13:03

ottonelu, dragă, tu nu știi să verifici ceva înainte să te faci de râs pe internet? PREȘEDÍNTE, -Ă, președinți, -te, s. m. și f. EXECUTÓR, -OÁRE adj., s.m. și f.

apparte  •  31 octombrie 2015, 13:05

Nu a mintit deloc mihai! Si eu am vazut acel reportaj la ProTV unde tipul intervievat spunea ca prima ambulanta a ajuns dupa 20 de minute!

GeoGabi  •  31 octombrie 2015, 13:06

Pe TVR asta noapte rula un film vechi, si undeva sus rula din cand in cand stirea ca intr-un club s-a intamplat sa moara 17 persoane... asta cand deja anuntase Arafat ca numarul persoanelor decedate era 26, dar cine sa aiba grija sa informeze corect! In schimb, tot TVR trimite adrese si somatii de plata la adrese unde sunt inregistrate firme, pentru a le plati serviciile (????), in contextul in care aceste servicii se platesc deja la aceleasi adrese pe factura de EON. Oricum, puteau intrerupe acel film sa transmita in direct ce se intampla acolo, mai ales ca este televiziunea publica! Sau... nu?!

marius  •  31 octombrie 2015, 13:19

Cineva ar fi trebuit sa INTERZICA acel eveniment. Cred ca POLITIA LOCALA. In tara asta face fiecare ce vrea, cu acordul autoritatilor. Se vand materiale pirotehnice, tigari de contrabanda, pistoale pe taraba. Am vazut incendiu unde pompierii nu au putut interveni din cauza masinilor prost parcate, sunt mii de taxiuri care isi desfasoara ilegal activitatea in Bucuresti. ANARHIE!!!

ottonelu  •  31 octombrie 2015, 13:21

@ Mircea: Da, am greșit, recunosc. M-a luat valul și adversitatea față de Tolo (pozitivă, într-un fel). Mulțumesc, Mircea, mi-am "refreshuit" niscaiva chestii gramaticale românești. Scuze.

Corson  •  31 octombrie 2015, 13:28

Eu am aflat de tragedie, la ora 1 noaptea, de la TVR. In partea de sus a ecranului rula o informare scurta, un news alerts. TVR este televiziune generalista, nu de stiri. Consider ca a reactionat potrivit. Ca solistul trupei e fiul presedintelui unei federatii sportive nu are nici o relevanta pentru mine. Poate pentru Capatos si Maruta. Ca sportul romanesc e in cadere libera e un truism. Tragediile personale ale conducatorilor sportului nu au legatura cu fenomenul. Doamna Pascu poate sa-si de-a demisia si sa se dedice familiei. Scrima romaneasca va fi in aceeasi situatie. Toti murim cindva. Unii mai si credem in Nostradamus. Dan Diaconescu zimbeste satisfacut. OTV a stabilit standardele mass mediei romanesti pentru secol 21.

melania  •  31 octombrie 2015, 13:31

Alo, baiatul cu "ottonelu", de ce te trezesti vorbind? Ai luat cumva bacul? De cand nu are "presedinte" feminin? De cand iti faci tu cultura generala de la TV, probabil... Cuvantul PRESEDINTA este perfect corect si legitim, mai pune si tu mana pe un dictionar, zau asa... Si nu mai invata limba romana de la "jurnalisti"...

reecky  •  31 octombrie 2015, 13:51

Domnule TOLO, daca transmitea TVR stirea la ora 12 nu mai mureau oamenii aia?

cox  •  31 octombrie 2015, 13:58

Alo...domnul "melania" ..din ce limba ne exemplificati faptul ca o functie are feminin si masculin ...mai treceti dumneavoastra pe la un meditator a-l limbii romane... " cuvantul" Doamna Presedinta este corect si legitim ***.!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EUGEN  •  31 octombrie 2015, 14:04

Total gresit!!! Sunteti probabil influentat de politica editoriala Crescent!!! 11 minute pana a sosit primul echipaj inseamna de peste 3 ori mai lent decat la cazul Oprea si de 2 ori mai lent decat deplasarile lui Oprea dintr-un colt in altul al Bucurestiului!!!! Si e vorba de o locatie la 1 minut de Piata Unirii si nu in Pantelimon sau Militari!!!Deci despre ce vorbim??? Ati luat cumva un bobarnac de la patron pentru cazul Oprea si acum il spalati frumos?? De ce autoritatile ( si aici multe organisme tinand de MAI !! ) au aprobat functionarea clubului?? ( spaga cumva???!?) Atentie vorbesc despre functionare in general nu despre organizarea evenimentului tragic de aseara care este un caz particular cu vinovati, probabil, si dintre organizatori!!!!

George  •  31 octombrie 2015, 14:04

Domnule Tolontan, nu comentez articolul, vreau doar sa fac un apel la dumneavoastră. GSP are in continuare o acoperire foarte mare, mulți cititori tineri si sănătoși. Următoarele saptamâni vor fi critice pentru cei răniți in incendiu, arsurile nu se operează o data si gata. Lansati pe prima pagina, sticking, o campanie pentru a încuraja donarea de sânge. Veți salva niște vieți. Sper sa va citiți comentariile articolelor.

Lila  •  31 octombrie 2015, 14:05

Sunt surprins total, slugoii fac politica si pe cadavrele inca neidentificate ale celor morti in aceasta cumplita tragedie! Cand o sa va desteptati Romanilor si o sa-i puneti la zid pe acesti oportunisti verosi, pe aceste schelete fara coloana vertebrala? Sa va fie rusine nici aici si acum, nu puteti fi oameni, ramaneti o pleava cocotata inutil in varfurile unor ierarhii! Sper sa nu murim toti de prosti si sa reusim sa inlaturam aceste scursuri ale societatii care intriga, invenineaza si vand suflete nevinovate!

rammstein  •  31 octombrie 2015, 14:08

felicitari domnule tolontan pentru articol !!!...Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei morti !!!..iar pentru cei vi sanatate !!!... cat priveste TVR -ul ,am impresia ca aceasta institutie a ramas exact ca inainte de '89!!!..si anume de intoxicare si manipulare a populatiei !!...este cea mai mare rusine nationala !!!..niste nenorociti care traiesc din banii nostri ...sau mentorul lor infractorul nu era in tara ???>..uite acum ar trebui ca toti abonatii acestui post *** sa nu mai plateasca abonamentul !!!..stiu o sa-mi spuneti ca este o hotarare a guvernului de a plati automat pe facutra de curent taxa audio-video !!!...DAR ESTE O HOTARARE DEFINITIVA A TRIBUNALULUI BUCURESTI IN CARE ACEASTA HOTIE (PLATA TAXEI AUDIO-VIDEO PE FACTURA DE CURENT) ESTE ILEGALA !!!!..sunt persoane care au castigat acest lucru in instanta!!!!...inca odata RUSINE!!!...postului national de televiziune tvr1 ,2......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcos  •  31 octombrie 2015, 14:18

N-as fi atat de entuziasmat in legatura cu "autoritatile". "Autoritatile" astea daca erau la inaltime ar fi inchis "clubul" ala de multa vreme iar acestea, care nu l-au inchis trebuiau trase la raspundere de alte autoritati pentru asta. Daca o sa analizati mai atenti o sa vedeti ca de vina de fapt duce pana la varful statului astuia bolnav si ipocrit. Pai daca ai afise de concert prin tot orasul, se anunta si la protv ca va fi mare "concert" ... unde ? .... practic intr-un depozit de kerosen unde intra toti cu tigarile aprinse, autoritatile alea cum de au dormit pana sa inceapa "spectacolul" ? ... deci ... politie, politie de sector, primarie, anaf ... toti au partea lor de vina (inclusiv parintii ) ... ca uite-asa "pas cu pas" , cu justitie "independenta" , cu "stat de drept", "institutii" , "big brother" care nu-i asa ANTICIPEAZA in asa fel incat cetateanul sa fie "protejat", plus multe alte MIZERII poleite exact ca tavanul salii din maghernita aia de club, bajbaim" prin "democratie" ... si uite ca luam si foc ... din teribilism, nestiinta, lipsa de educatie, manipulare, spaga ... toate se leaga ... dar parca vad ca masura romaneasca va fi ... "de vina a fost acarul paun ... ca si la maternitatea giulesti.

Geo  •  31 octombrie 2015, 14:20

pe tine te preocupa o televiziune muribunda ca b1, Catalin? Zau asa.. In rest, stim care va fi deznodamantul anchetei: "mortii e de vina"

Mario  •  31 octombrie 2015, 14:29

Credeți că ministrul de interne avea nevoie de "perierea" dumneavoastră, domnule Tolontan?? A fost ordin pe trust? Puțin dezamăgit..

Xrite  •  31 octombrie 2015, 14:48

Oprea nu stie sa vorbeasca. El chiar si atunci cand incearca sa spuna ceva, nu scoate decat fraze desprinse din manualele ideologice comuniste. Inclusiv tonul ala de securist autoritar pe care-l intalneam "la tovarasi" atunci cand aveau loc celebrele "vizite" ale lui ceausescu si ne scoteau pe toti sa-l aplaudam. Habar n-am cu a ajuns asta sa fie coordonator de doctorate, pentru ca n-are nimic in cap.

Tatar  •  31 octombrie 2015, 14:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

john70  •  31 octombrie 2015, 15:06

In ultima saptamana au murit 30 de oameni in accidente rutiere. Pentru ei nu se poarta banderola neagra?

Cătălin Tolontan  •  31 octombrie 2015, 15:34

@Marcos: ai dreptate, dar ma refer ca autoritatile si-au facut datoria la interventie, nu la autorizatiile clubului. Este evident ca in materie de autorizatii o sa asistam la niste surprize ingrozitoare. Degeaba a venit primarul Piedone fluturind dosarul cu "declaratiile pe proprie raspundere" ca nu de aia ii platesc cetateni impozite, ca sa ii arunce in aer "pe raspunderea organizatorului"

legiuitorul  •  31 octombrie 2015, 15:37

As dori ca toti cei din top 100 capital, sa cumpere fiecare cate 10 paturi de spital. Aseara imi venea sa sparg televizorul, cand am citit ca : "nu mai sunt paturi in spitale, pentru primirea celor raniti". Daca cum a spus domnul Tolontan, maine ne ataca cu 1 - 2 bombe rusii, suntem pa si la revedere, pentru ca spitalele noastre, nu au cum sa primeasca 100 de raniti, nu mai vorbesc de 22 milioane de romani! Deci toti astia din top 100 capita, data lege sa cumpere fiecare cate 10 paturi. 10 x 100 de bogati = 1.000 de paturi noi. Bai oameni buni, sunt 1.000 de paturi adica de 10 ori mai multe decat erau aseara!

ica  •  31 octombrie 2015, 15:39

Și pe mine m-a șocat lipsa de interes a televiziunii publice față de această nenorocire, nu mi-a venit să cred!

Cătălin Tolontan  •  31 octombrie 2015, 15:40

@legiuitorul: ca sa nu ne gindim ce s-ar intimpla la un cutremur? Sau la un accident major pe un stadion?

Victor  •  31 octombrie 2015, 15:43

De cate morți premature mai e nevoie in țara noastră ca să se schimbe mentalitățile si legile să fie aplicate corect? Câte burți umflate de nepăsare stau in umbra acestei tragedii? Odihniti-va in pace, suflete nevinovate. Condoleante familiilor indoliate.

Maxentiu  •  31 octombrie 2015, 15:48

Mie mi se pare extraordinar ca atitia oameni de vaza au venit la locul tragicului accident: Oprea, Piedone, Banicioiu... Mi-as fi dorit insa sa fi fost acolo in timpul producerii incendiului, nu dupa.

Jon  •  31 octombrie 2015, 16:06

Am vazut la stiri si nu m-am putu abtine. Domnule Tolontan, zmeii spun astazi ca au descoperit nereguli acum 10 zile la un control in incinta clubului. Pe cei care au facut controale ii interesau formele legale ale angajatilor , nicidecum siguranta clientilor . Procuratura ancheteaza in frunte cu Procurorul General, Politia Romana cu Oprea in frunte, Iohannis cu alaiul in coada etc... Ce ancheteaza? Ce se mai ancheteaza dupa tragedie??? Inchisoare pentru vinovati! Administratorii 15 ani cel putin dupa gratii. O femeie care si-a pierdut sora a zis ca o sa dea in judecata si statul. Pai foarte bine face. De ce ? Pentru ca statului apartine in exclusivitate vina. Autoritatile prin pompieri spun: Noi n-am dat aviz de functionare clubului. Gata ! Ne-am sters pe maini. Suntem curati. Iata cum merg lucrurile in Romania. Unii pun mana pe o cladire veche si vor s-o transforme in ceva profitabil. Merg la primarie , obtin un certificat de urbanism in care li se cer avize pentru a li se elibera Autorizatie de construie sau Functionare. "Ce vreti sa facei acolo? - Pai o unitate de evenimente. -Bun. In cazul acesta fiind peste 150 de oameni in incinta aveti nevoie si de aviz de la pompieri. -Ce presupune? -Scenariu de securitate la incendiu. Si nu doar atat. Ci si alte avize: DSV, Sanepid, Protectia mediului, proiecte verificate, expertiza tehnica ,avisul ISC, blabla. Dupa aceea veniti la noi si va dam autorizatia de functionare. La terminarea lucrarilor se face o comisie cu reprezentanti pe mai multe specialitati, inclusiv un pompier care isi vor expune punctul de vedere si vor semna Receptia Finala. Fiecare isi spune nemultumurile, pompierul zice: -Frate, eu nu semnez. Nu hidranti interiori, nu hidranti exteriori, nu sprinklere, nu cai de evacuare , nu cai de acces pentru masini de pompieri etc. Basca ca ati folosit alte materiale fata de cele prevazute in propiectul initial. Materiale inflamabile care decoreaza incinta.... Nu semnez, nu dau aviz!!!! -Ok. Oricum nu conteaza ca nu poti suspenda functionarea unitatii. Pentru ca nu ai cadru legala. Hahahaha, pompierule!" De ce se feresc sa acorde cadrul legal acestor institutii sa poata suspenda activitatile care pericliteaza siguranta cetateanului? E simplu! Pentru ca altfel nu am mai avea scoli care functionaeaza fara avizul Directiei de Sanatate Publica, blocurile peste anumita inaltime nu ar mai fi anvelopate cu polistiren expandat pentruca pompierii interzic acest material pe bloc si nu ar mai exista meciuri nici pe Arena Nationala pentru nici acolo pompierii nu au dat avizul la Receptia Finala. Antreprenorul general, ca sa mai traga niste bani in buzunar, a folosit niste panorui care ard mai repede decat s-a prevazut in proiectul initial. LEGEA TREBUIE SCHIMBATA!!!! POMPIERII SUNT LEGATI DE MAINI SI PICIOARE. Daca i-ar dezlega cei de sus nu ar mai castiga bani in ritm galopant cei care cotizeaza la campaniile lor. Sanatate!

pawn  •  31 octombrie 2015, 16:07

da' raspunderea DNA (si personal a huidumei care o conduce) unde este? ca la "succesuri" se inghesuie imediat numele institutiei respective, dar la cine e de vina in cazuri de astea, de acordari scandaloase de activare... doamna kovesi isi va da demisia?

brod  •  31 octombrie 2015, 16:31

cum a putut primarul de sector să acorde autorizație de funcționare „pe propria răspundere” unor iresponsabili care nu primiseră de la Primăria Capitalei aceeași autorizație, pentru că nu respectau legea?!? este Piedone complice? a favorizat contravenientul să devină infractor? pe semnătura lui au murit, până acum, 27 de tineri.

Eu  •  31 octombrie 2015, 16:38

Tolo draga, apropo de "declaratii pe proprie raspundere", nu urla toti ca sa se simplifice procedurile de eimitere a autorizatiilor? Ca ce atitea acte? Daca-i arde la buzunar.....vai ca nu si-au luat spaga. Rau e cu democratie, rau fara ea. Dar constiinta proprie, aia in care seara cind pui capul pe perna si adormi fara griji unde este?

Dan Gabriel  •  31 octombrie 2015, 16:52

Tolontane, titlul albumului lansat aseară nu era Ziua în care vom muri, ci Mantras of War. Puteai afla asta direct de pe pagina de Facebook a celor de la Goodbye to gravity. Dar se încheia prost articolul, așa că a schimbat puțin, cât să rămân prost cititorul. “Bă, cum a găsit-o pe asta Tolontan, să-mi *** una.” Mai bine încheia așa: “Titlul albumului lansat aseara, la fosta fabrica Pionierul, din zona Pasajului Marasesti, este Ziua în care vom muri ca să scrie Tolontan pe blog despre noi și să-și termine articolul cu o frază emoționantă, cum fac oamenii extrem de inteligenți și informați. (Marian Turosu)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

chief  •  31 octombrie 2015, 17:20

Nu am prins aseara nebunia asta, dar azi dimineata cand am vazut, nu mi-a venit sa cred. Poate se trezesc la realiatate oameniii astia din diverse comisii si comitete care emit autorizatii la foc automat. Mor ca prostii copiii, fara nici o vina, pentru ca un idiot nu si-a miscat fundu' sa verifice locatia(de fapt sunt multi idioti)...imi venea sa plang azi dimineata.... pana cand atatia aerieni prin institutiile statului. Toti care au dat autorizatii acestui local si autorizatii pentru eveniment ar trebui , nu trasi la raspundere, direct la inchisoare sa ajunga.

Dani  •  31 octombrie 2015, 17:21

Intr-adevar, TVR n-a transmis nimic de la incendiu. Se pare ca TVR-ul n-a ajuns inca televiziune de scandal, care sa se ghideze pe principiul "moartea ca spectacol". Si afla, Tolontane, ca prezenta televiziunilor la asemenea tragedii nu este strict necesara si nici macar indicata, ci ar fi de-a dreptul toxica! Imagineaza-ti un medic ori un asistent care acorda primul ajutor unui ranit, imagineaza-ti un brancardier ori un jandarm care cara o victima spre salvare, si imagineaza-ti si o hoarda de prost-crscuti care au o legitimatii pe care scrie "Presa" intrerupind eforturile celor dintii sub pretextul unei prime declaratii de la locul tragediei ori impingind targile pentru a obtine o vizibilitate mai buna...spui ca nu exista asa ceva? Inseamna ca nu stii pe ce lume traiesti, inseamna ca esti ultimul care vei afla ca toate aceste instrumente ale mass-media de scandal sint incompatibile cu decenta!

coke  •  31 octombrie 2015, 17:26

Cred ca-n aceste momente ar trebui sa nu uitam si sa ne aducem aminte de cei care in 2011 inchideau spitale pentru ca si asa aveam prea multe paturi. Si n-o faceau singuri, o faceau in complicitate cu multi cetateni care aplaudau aceasta masura. Aceiasi cetateni sunt azi indignati ca n-avem loc in spatele. Pai?

Cristian  •  31 octombrie 2015, 17:40

Draga (S)Tolo, de acord cu asta, cu politizarea TVR si cu existenta (probabil) a multor incompetenti de pe-acolo. Dar daca veni vorba si, in paranteza, sa zicem ca, bine ai observat fie si ..o nuanta cu ce se intampla in ..alte curti, vin si te intreb direct: cum dracu' se face ca la aproape 24 de ore de la eveniment, nu reusesc sa aflu de pe site-ul pe care cu onoare il conduci (Gazeta SPORTURILOR, desigur) macar scorul, daca nu si o cronica, de la finala mica de aseara dintre Africa de Sud si Argentina, a unui eveniment SPORTIV de anvergura unui CAMPIONAT MONDIAL DE RUGBY??? In schimb am "savurat" la maxim caterinca lui Balaj cu Sumudica si alte ..subiectele din asa-zisa liga de fotbal romaneasca. Halal abordare, halal presa sportiva! In rest subscriu cu colegul Geo de mai sus cu promovarea de catre "presa sportiva" mai degraba a ce face clanul Becali in parnaie, a site-urilor cu blonde porno s.a.m.d. decat SPORT adevarat. Cu tot respectul pentru initiativele si munca ta in zona anticoruptie, pe care le-am urmarit constant, daca nu mai e chiar nimic de comentat in SPORT, hai sa inchidem dracului pravalia (in cazul tau GSP-ul, fie si in semn de protest), dar macar sa ne salvam coloana verterbrala; asta e: daca e mai important ce face Vlad Filat cu o blonda decat finala mica a unui Campionat Mondial de Rugby, hai sa ne apucam de altceva, daca sport nu mai avem si trebuie sa "traim" din trafic internautic rezultat din "gadilat"vizual glanduri si neuroni singuratici. De ce anume sa ne apucam? poate de izolare a raului si penibilului din sport si din toata societatea, macar, MACAR, prin NEPROMOVAREA LOR (asta ca sa nu zici ca doar critic si nu vin si eu cu o solutie). Eu unul si altii ca mine suntem satui de critica constatativa si de gargara obosita, dar pe fond la fel de gaunos ca si cel pe care-l criticam..Cred ca si de asta nu ne ridicam deloc.. Si nu ca ceilalti, de la "concurenta" ar fi mai breji: fix aceeasi abordare ca de asta m-am si enervat. V-ati impartit si va impartiti "frateste" aceleasi subiecte de 2 lei..Daca aveti vreunul mult trambitata deontologie, sa va vad/aud!! Inchideti pravalia, fratilor!

Moromitic  •  31 octombrie 2015, 17:41

Nu sunt de acord cu prezența acelui politruc, respectivul ministru de interne și-a pierdut autoritatea morala și nu avea ce să caute acolo cu bagajul său moral. Da, s-a băgat în față: http://lacoltulstrazii.ro/2015/10/31/generale-cocalare-***-de-ministru-sinistru-care-te-bagi-pompieristic-in-poza/ Respectivul are o istorie documentată (accident aviatic Apuseni, accident motociclist escortă) de fugă de responsabilitate și deci autoritate morală ZERO.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lucian  •  31 octombrie 2015, 18:22

Dc era gata catedrala neamului de nici șase sutici milioane € ,nu se întâmpla tragedia aceasta. Eu zic să mai tăiem de la sănătate măcar o sutica si sa o dăm pt catedrala. Doamne ajută .

Comentează