Mică întîmplare la ”Urgență”. Și un mesaj în C++

Avem nevoie nu de mai puțină, ci de mai multă emoție

marți, 3 noiembrie 2015, 1:26

”Astfel vor fi cei de pe urmă întîi” (Evanghelia după Matei)

Dialog în noapte cu un medic de la ”Urgență” Floreasca.

Veți recunoaște stilul franc al doctorilor.

Povestește: ”Tocmai a plecat o bătrînică. Genul de fost cadru didactic, dreaptă și îmbrăcată curat, pen’ că își spală bluza în fiecare zi. Ne-a adus o pungă plină de medicamente proaspăt cumpărate de la farmacie… rivanol, bandaje… I-am spus că avem de toate. Ce să facem, frate, cu rivanolul? A continuat să întindă punga, țeapănă: <Doomnuule,  vă rog! Ca să-i pot ajuta pe cei răniți am spart pușculița!>. Am înghețat și m-am executat. Parcă o aveam în față pe profa mea de geogra”.

Sînteți aglomerați? ”Nu. Dimpotrivă. Răniții din clubul Colectiv sînt acum în altă zonă a spitalului. Noi, la camera de gardă, trăim un moment ciudat. Aici veneau cam 400 de oameni zilnic. Astăzi abia vin 150. Nu mai apar decît cei cu probleme cu adevărat grave. În schimb ni se aduc pizza, apă minerală, dulciuri”.

E neașteptat. Dar e ceea ce simțim cu toții.

Mai mulți am avut treabă la spitale în aceste zile, dar am evitat să mergem. Ca și cum ne-am redimensiona noțiunea de suferință.

”E un efect al emoției. Pe oameni îi dor în continuare diverse chestii, dar nu vor să ne încarce și nu mai vin la spital. Pot veni cu încredere, sistemul de urgență funcționează” medic de la UPU, ”Floreasca”

Mărunta întîmplare vorbește despre efectul emoției. Emoția vindecă, emoția dizolvă anxietatea și atacurile de panică și lasă, în loc, adevăratele probleme.

E o emoție care ne învață, blîndă și netulburată, să acceptăm pînă și ceea ce ni se pare că ne insultă.

La Realitatea TV, Eugen Nicolicea, deputat UNPR, coleg cu primarul Piedone, a luat peste picior reacția civică din aceste zile.Românii au un spirit civic supradezvoltat”, a spus el, ironic, spre stupoarea Marilenei Mititelu. Ați prins ideea! De fapt nu avem spirit civic, dar, împinși de la spate de emoția acestor zile, dăm în alte alea.

”Pe fondul acestei componente emoționale foarte puternice, există riscul  să se ducă la o manipulare. E periculos, pe emoție, să folosești spiritul civic împotriva spiritului civic”, a continuat Nicolicea.

Înțelegeți unde bate deputatul UNPR. Și de unde vine necazul său. E greu cînd liderul partidului și cel care visa să ajungă primarul Capitalei să fie puși sub o asemenea presiune publică în urma a două tragedii consecutive.

Și e normal să confruntăm toate punctele de vedere. ”Pentru sănătatea unei națiuni e bine ca să fie lăsat în spațiul public și păreri care contrazic ceea ce s-ar numi Consensul emoțional”, spune Ion Cristoiu.

Sînt total de acord cu asta, dar mă despart de ideea că avem nevoie de mai puțină emoție.

Am avut, în aceste decenii, de toate. Creștere economică, poticniri, PIB, DNA, tăieri de costuri, luciditate, nesfîrșite calcule politice, analize și superanalize.

În încheierea monumentalei sale lucrări, ”Avuția și sărăcia națiunilor. De ce unele țări sînt atît de bogate, iar altele atît de sărace”, David S. Landes vine cu o idee neașteptată.

Cartea e o capodoperă de erudism și de minuție de documentare. Găsești mii de cifre, situații, documente și statistici întinse pe secole. Dar surpriză!

După ce trece prin toate epocile, inovațiile tehnologice și sistemele politice ale lumii, de la China imperială și pînă la Spania cuceritoare, de la revoluția industrială și pînă la consolidarea capitalului, istoricul spune că, pînă la urmă, diferența între țări o face capacitatea oamenilor de a crede în propriile posibilități. Emoția comună, oamenii care speră și care refuză cinismul terminal își duc națiunile înainte.

Avem nevoie nu de mai puțină, ci de mai multă emoție.

Ne e necesară toată emoția, fie și emoția neinvitată, Dumnezeule ce ieșire a avut la B1TV purtătorul de cuvînt al Patriarhiei!

Avem nevoie de empatia milioanelor de oameni care au navigat în aceste zile pe siteuri, aducînd recordul all time al online-ului românesc la stirileprotv.ro. Avem nevoie de emoția dură cu care Cristian Tudor Popescu a scris ieri textul care a devenit viral. Un articol care cere dreptate și mîngîiere.

Avem nevoie de epistola preotului Ioan Florin Florescu, venită din Scoția și de mesajul lui Mircea Cărtărescu de la Berlin, considerîndu-i pe toți copiii săi.

1,4 milioane de ”unici” a înregistrat siteul stirileprotv.ro sîmbătă și duminică

Toate acestea vor rămîne.

Generozitatea care sparge pușculița.

Tulburarea care cheamă oamenii în fața clubului Colectiv fără ca nici ei să știe de ce ajung acolo, ca o maree umană.

Lacrimile cu care colegul meu Răzvan Luțac, absolvent de ”Tudor Vianu”, a descoperit  ultimul post pe facebook al lui Andrei Ștefan Hamed, elevul ”vianist” de 15 ani mort în brațele mamei sale, în fața clubului.

Puștiul dăduse share pe facebook unei glume, în care un copil îi povestește ceva tatălui. Andrei nu prea intra pe facebook, dar i-a plăcut poanta că se potrivea cu pasiunile sale de elev de clasa a X-a, olimpic la tehnologia informației.

27 octombrie, 17,44:

Replica finală a puștiului este o linie de programare din limbajul C++, prin care ultimul element al unui șir devine primul.

”Astfel vor fi cei de pe urmă întîi”. (Evanghelia după Matei)

Vi-l imaginați pe deputatul Eugen Nicolicea cu un mesaj în C++? Îmi pare rău, n-am rezistat maliției, am spus-o de emoție.

O instrucțiune în C++, mesajul de rămas bun al unui elev român către prietenii săi.

Țările din urmă își plîng copiii dintîi.

 

 

Comentarii (71)Adaugă comentariu

paul cristian stefanescu  •  3 noiembrie 2015, 23:39

Cine nu sare, nu vrea schimbare! Ha, ha, ha! Esti maret. Cele bune!

Cătălin Tolontan  •  4 noiembrie 2015, 0:05

@paul cristian stefanescu: sperie oamenii care ies in strada? De ce? Nu pentru ei trebuie sa guverneze cei din fotolii? Hai ca de data asta nu trece asa de usor. O sa ma ironizezi multa vreme de acum inainte, ca nu se vor potoli pustii, bravo lor!

Xrite  •  4 noiembrie 2015, 0:07

Vrem o Constitutie adevarata prin care politicienii sa nu mai poata fura dupa bunul plac, in care fostii ministri sa fie judecati dupa faptele lor nu sa fie aparati de cei carora le umfla buzunarele.

Maxentiu  •  4 noiembrie 2015, 1:34

@Catalin Tolontan: intr-adevar, preotul dvs. putea sa se exprime cu mai mult tact in imprejurarea data. La fel, unii ierarhi ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa empatie cind s-au raportat la tragedia din 30 octombrie. Pe de alta parte, Biserica nu se poate abate de la regulile stricte dupa care se ghideaza ("dogma", atit de dispretuita de lumea moderna) pentru a le face pe plac unora din afara sau chiar dinauntrul ei. Purtatorul de cuvint al Patriarhiei a rostit, in stilul sau bolovanos si antipatic, un adevar: Biserica nu se poate duce acolo unde nu e chemata, sau acolo de unde e alungata. Hristos i-a promis tilharului de pe cruce: "astazi vei fi cu Mine in rai" DUPA ce tilharul a facut primul pas: "Pomeneste-ma, Doamne, cind vei veni in imparatia Ta". Dar probabil ca asta e o discutie mai potrivita pentru ora de religie, cit va mai rezista in programa...

Neantul Valah  •  4 noiembrie 2015, 2:29

nu ma asteptam sa se vorbeasca de aceasta carte,În încheierea monumentalei sale lucrări, ”Avuția și sărăcia națiunilor. De ce unele țări sînt atît de bogate, iar altele atît de sărace”, David S. Landes,credeam ca in Romania nu se mai citeste ....ceva se intampla in tara asta .Poate vom locui cu totii in aceeasi realitate

paul cristian stefanescu  •  4 noiembrie 2015, 4:41

@catalin tolontan E foarte dificil sa raspund pe site-ul tau. Clasa politica nu o pot defini plastic pe site, ca-mi pui stelute. Nici feisbucimea asta atotstiutoare nu o pot defini plastic, ca-mi pui iar stelute. Nu poate exista nuantare, nu poate exista diferentiere intre cele doua pe site-ul asta. Sunt amandoua identice aici: stelute. In ceea te priveste pe tine, pot sa scriu fara grija cenzurii ce observ intextul de mai sus: entuziasm, fericire. Te bucuri! Bravo! Deci, iata cum sta treaba: Am ajuns acolo imediat ce am aflat de povestea asta. Se facuse deja cordon la inatrarea in fabrica, dar "am avut sansa" sa merg printre bucati de haine arse si manusite chirurgicale de cauciuc, am vazut resuscitarile din piateta, pe jos si in salvari, zombi in folie termica, etc. Inca o chestie pe care e imposibil sa o povestesc din cauza cenzurii prostesti aici pe site: femeia careia i-a murit copilul de 15 ani acolo, in fata ei, a inceput sa planga si sa jeleasca cand s-a oprit resuscitarea. Erau vreo 4-5 ***, imbracate in halate, cum stau ***. Si se uitau. Cand au vazut-o pe femeia aia plangand, au inceput si ele sa planga, din solidaritate de mama. Scena asta n-a prins-o vreo televiziune. Eu am vazut acolo, la momentul la care am ajuns, solidaritate totala si organizare perfecta. Entuziasmul tau revolutionar si feisbucimea asta anti-ponta si anti-biserica nu existau in tabloul de acolo. Acolo, opinia publica erau *** in halat care priveau si au inceput si ele sa planga cand au vazut acea mama daramata. Nu tu si astia care topaie si striga "cine nu sare nu vrea schimbare". Voi ati parazitat, in mod pervers si dezgustator, la fel ca in cazul motociclistului. Am intrat cateva minuate in fabrica, la "mini-conferinta" lui Oprea, Arafat si Toba (asta n-a vorbit, doar statea acolo). Oprea si Arafat au salvat efectiv vieti, indirect, prin gestionarea perfecta a situatiei. Apoi a aparut si Piedone care era vizibil speriat, nu prea coerent si a inceput cu justificarile, desi inca nu se punea problema. Suspect de agitat. Dar aici e treaba procuraturii sa verifice absolut tot. Nu a tinerilor frumosi si inteligenti de pe feisbuc. Tu si ceilalti, care ati instigat si inflamat prostimea asta, ati politizat si distrus un moment de unitate nationala. Pacat. Inca unul in plus. Jos Patriarhul Daniel, Ponta, Oprea, Arafat, Piedone! Vor fi executati cu pistolul TT! (Tolontan-Turcescu). Daca Patriarhul si Ponta sunt vinovati, Johannis si Basescu scapa de constiinta civica feisbuceasca???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul cristian stefanescu  •  4 noiembrie 2015, 8:21

@ catalin tolontan Acum, dimineata, am vazut la tv imagini cu tinerii tai, care te-au umplut de entuziasm . Strigau "asasini, *** asasini!". De ce te-as ironiza? E normal sa-i iubesti. Sunt exact cei dupa urma carora traiesti, de cand lucrai la nea' Mitica. Sunt exact copiii tai, crescuti si formati de tine in 23 (24?) de ani de presa sportiva deontologica. Deontologia voastra a format acesti indivizi. Doar ca nu mai refuleaza in stadion. "Asasini, *** asasini!" Dupa ceea ce au facut cei din MI la incendiu. Motociclistul mort e tot *** asasin pentru ca a indraznit sa-l asasineze pe motociclistul mort. La tine nu e inconstienta, e perfidie. "Cine nu sare, nu vrea schimbare. Iesi afara ***. Demisia, demisia". Iti suna cunoscut? Sunt de la tinerii frumosi. Nu le-ai mai auzit la locul tau de munca?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Divort Rapid  •  4 noiembrie 2015, 9:14

Nemultumirea din aceste zile arata ca institutiile statului nu mai functionea in scopul pentru care au fost create. Nu doar clasa politica trebuie schimbata ci si sistemul in sine, institutiile regandite pentru un scop in slujba oamenilor nu a propriilor angajati!

Catalin  •  4 noiembrie 2015, 9:19

CORUPTIA UCIDE, CORUPTIA OMOARA VREM O TARA SIGURA, O TARA FARA SPAGA! Iesiti din casa, oriunde ati fi. Iesi pe ulita pe care locuiesti. Iesi pe strada pe care locuiesti. Trebuie sa aratam lumii ca Romanii sunt vii. Esti in Paris, ia-ti un tricou pe tine, scrie pe el "CORUPTIA UCIDE", fa-ti o poza in fata Turnului Eiffel si incarc-o pe o net. Esti la Londra fa la fel. Esti in Australia, Brazilia, Japonia sau oriunde pe Pamantul asta, fa-ti o poza cu un tricou scris "CORUPTIA UCIDE" si urc-o pe net. Trebuie sa aratam intregului mapamond ca exista o natie vie. Se numesc ROMANI. Nu trebuie sa distrugem nimic, pentru ca tot ce exista este facut de parintii, bunicii, strabunicii nostri. Pur si simplu sa iesim cu milioanele in strada sa aratam ca suntem VII. ROMANII SUNT VII! Sunati-va rudele, prietenii, bateti la usa vecinilor si iesiti dupa-amiaza pasnic in strada. Toti OAMENII sa iasa in strada. Sa aratam copiilor nostri ca trebuie sa ia atitudine atunci cand considera ca trebuie sa faca asta. Politicienilor, SUNTEM VII! CORUPTIA UCIDE, CORUPTIA OMOARA, VREM O TARA SIGURA, O TARA FARA SPAGA!

paul cristian stefanescu  •  4 noiembrie 2015, 10:02

@ catalin exaltatul cu "Coruptia ucide si omoara" E minunat ce spui!!! Bravo!!! Nu se mai poate asa!!! Si nu doar atat!!! Iti mai recomand ceva, dragul meu roman minunat. Sa validati cardul in tramvai! Sa nu mai scuipati coji de seminte in jurul bancilor din parcuri! Sa nu mai aruncati hartii si pachete goale de tigari de pe geamul masinii! Sa nu mai aruncati gunoaiele de la fereastra apartamentului! Si in timp ce lupti impotriva coruptiei, lupta si impotriva marlaniei. Si lupta si impotriva prostiei! Citeste carti de-alea de hartie care put a vechi, sau de-alea mai noi care put a vopsea, erou minunat al frumoasei generatii a schimbarii! Sa vezi ce lucruri interesante sunt acolo. Si o sa ajungi, in timp, la concluzia ca prietenii tai de pe feisbuc sunt niste prosti in comparatie cu tine si o sa renunti la a le citi cugetarile si nu o sa mai ai nevoie de like-urile lor. Jos coruptia, jos clasa politica corupta!!! Sa aratam universului ca in jurul cailor ferate nu sunt munti de gunoaie aruncate din tren. Sa urcam pe net poze cu raurile noastre minunate, cu flotele de PET-uri scoase in Photoshop! Sa nationalizam Petrom-ul, Industria Cimentului, ruinele Industriei Siderurgica, Apa NOVA, distribuitorii de gaz si energie electrica, toate industriile strategice, padurile. UUUUPPPPPSSSSS, m-a furat entuziasmul acestui tanar minunat al net-ului. Nu e OK ce-am spus. Trebuie doar jos Ponta, Oprea, Piedone, Patriarhul. Sa daramam bisericile si sa facem scoli si spitale. Ca aveti nevoie, minunati tineri, superba generatie curata, fie de scoala, fie de spital.

C++  •  4 noiembrie 2015, 12:57

for (i=n-1; i>=0; i–-)

nicolae  •  4 noiembrie 2015, 18:28

sall. cate spitale private si-au oferit serviciile ?

Bioran  •  4 noiembrie 2015, 18:43

Nu poti sa stai ca o leguma si sa speri ca idolii falsi pe care i-ai votat nu vor mai face greseli (e ca si cum ai spera ca de maine sa nu mai faca greseli gramaticale macar )Trebuie sa iesi si sa protestezi: daca nu o faci, atunci copiii tai vor fi urmatoarele victime ale sistemului.

cezar  •  4 noiembrie 2015, 19:26

@Stefanescu : Manifestantii n-au confiscat nimic, sunt patiti si li se putea intampla LOR clubul Colectiv. Mi se putea intampla MIE. Facebook e doar mijloc de legatura. Nu vad nimic pervers si dezgustator in manifestatiile de ieri Basescu este iesit din joc, Johannis se comporta neutru si cam pasiv in opozitie cu fostul presedinte. Poate ne vom obisnui si cu asta.

Ps  •  4 noiembrie 2015, 21:26

Vai bietul de tine. Ti se putea intampla tie. Si ai luat atitudine ca esti tanar si frumos. Si e clasa politica de vina. Daca te calca unul beat cu masina, Ponta n-a fost vigilent cand si-a luat ala permisul. Si clasa ppolitica e e de vina si biserica.Si acum ce mai vreti, ca nici nu stiti ce vreti, de fapt? Sunteti exact *** proaste care au nevoie de dictatura ca altfel o iau pe coclauri. Faceti-va partidul feisbucistilor, cu Tolontan Presedinte, Turcescu, Mandruta si castigati alegerile. Mie imi pareti jalnic de dezorientati si manipulabili.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andy  •  5 noiembrie 2015, 13:04

In '89 ,,strada'' l-a dat jos pe Ceausescu (sau nu?) dar apucaturile regimului totalitar s-au resetat si ne-au aratat ca se pot aplica si in capitalism. Sau mai bine zis s-au aplicat cu mai mult spor in capitalism. Pe securistii care erau ,,mari afaceristi'' in comunism, bineintels sub umbrela unicului partid, uite ca strada i-a adus in prim planul dezvoltarii capitaliste pe aceste meleaguri. Ne-am pricopsit cu sistemul asta ,,capitalist'' pentru ca era singura alternativa la comunism. Si daca schimbi comunismul sigur ca poti pune in loc numai singura alternativa posibila, capitalismul. Daca s-ar face un sondaj sigur peste 80 % dintre compatrioti nu si-ar dori sa traiasca in acest capitalism salbatic. Si nici macar intr-unul mai cizelat. Chestia e ca nu ai ce sistem sa adopti. Si nu te intreaba nimeni. Sigur ca pentru efect, majoritatea vorbesc despre importanta strazii in miscarea politica. Pentru prostime, si din pacate e multa, multa, pe la noi, chestia asta tine. Sa explic un pic: 1. Pornim de la finalitate. Batalia e pe bani in capitalism. Scopul e ca tot ce tine de capitalul autohton sa treaca de la ai nostrii la ,,capitalistii cinstiti'' adevarati. Asa a ajuns Base presedinte. Era nevoie de un executant ,,nebun'' care sa abata atentia de la ce se pregateste. Astfel, au fost plantati oameni in institutiile cheie ale statului culminand cu plantarea klausului la cotroceni (om cu dosar pe rol, cu 6-7 case si cu mai putin GINION decat majoritatea profesorilor traitori din meditatii). Atunci a primit poporul asta amarat MAT in jocul asta dificil numit capitalism. 2. Din acel moment totul s-a mimat. Evident ca pentru prostime trebuia sa para ca se joaca in continuare partida. Pe Ponta puteau sa-l execute de NNN ori pana acum dar inca era util sistemului. Tre' sa vezi ce urmaresc oamenii. Sa consolideze cele doua poluri care vor alterna la conducere de acum incolo sub atenta indrumare a ,,marilor capitalsiti cinstiti''. Atat in 2004 cat si in 2014 s-a creat impresia printr-o manipulare ordinara ca americanii sprijina stanga. Buna manipularea nu? Sa prinda la amaratii de stanga. Ca apoi din umbra sa puna mana pe tot. 3. Batalia e pe sume mari si nu pe maruntis. Evident ca cei din umbra doresc sa elimine mica coruptie. Si sunt pe placul strazii ,,rezonand'' cu aceasta. Ca sa adune mai multi bani, bineinteles. Ca apoi prin diferite metode sa-i palmeze mai usor. Zic ei, dau salarii de 1000 euro (in loc de 400 euro) ca oricum romanu' avid de capitalism o sa-i cheltuie tot la noi (hipermarket-uri, banci etc.). Punand mana pe institutiile cheie ale statului vor taxa la minim tot ce tine de banul obtinut pe aceste meleaguri de capitalistul ,,cinstit'' occidental (ex. revedentele cele mai mici din europa sunt la noi, profiturile cele mai mari le au la noi filialele marilor companii occidentale etc. si nu in tarile mai dezvoltate economic etc.) 4. Singura care putea sa mai salveze cate ceva era educatia. Si cum ea a lipsit cu desavarsire asaltul ,,capitalistilor cinstiti'' a fost castigator mult mai rapid chiar decat se asteptau ei (probabil). Si daca educatia lipseste si in zilele noastre de ce ar crede un om intreg la cap ca poporul asta chiar intelege care-i traba asta cu capitalismul, ca intelege ce i se intampla de fapt? 5. Ura fata de ,,clasa politica'' in general a fost propagata astfel incat ce le ramane e sa scoata cativa acoperiti din joben si sa-i fluture prin fata multimii. Fiind noi, nouti, poporul o sa-i digere si o sa-i accepte ca si conducatori. Iar cu ajutorul acestora chiar ca o sa-si duca la bun sfarsit planul. CONCLUZIE: Traim in zilele astea spectacol si circ. Topaiala pe victimele colaterale (din Colectiv si de aiurea) ale noului sistem care s-a creat. Un fel de 11 septembrie autohton. Deabia acum se va trece oficial la statutul de colonie. Colonie care va transforma amaratii astia care populeaza aceste meleaguri in executanti fideli sistemului. Bineinteles cu ajutorul noului sistem de educatie care va veni la pachet cu guvernararile viitoare. Astfel in 15-20 ani nu o sa-si mai doreasca oamenii sa mai plece in tari civilizate pentru ca a venit civilizatia peste ei. Si intotdeauna mintile luminate o sa gaseasca metodele de manipulare potrivite pentru a struni turma in directia dorita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ted  •  5 noiembrie 2015, 16:46

@paul cristian stefanescu: "Oprea si Arafat au salvat efectiv vieti, indirect, prin gestionarea perfecta a situatiei." ??? Perfecta ??? Tu chiar crezi asta? Am un prieten mort si alti cativa care se zbat pentru viata in spital. Datoria lor principala era sa organizeze sistemul ca astfel de tragedii sa nu se intample sau ca atunci cand se intampla sa se intervina eficient. Interventia a fost oricum, dar eficienta nu. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul cristian stefanescu  •  5 noiembrie 2015, 21:21

@ted Mai Tede, mai, eu n-am avut niciun prieten acolo. Dar asa am vazut eu cu ochii mei, acolo, la fata locului, ca era o organizare excelenta. Sa-i faci pe Oprea si Arafat vinovati pentru 32 de morti este o nimica toata. Puteti mai mult si va dau o idee! Cate accidente mortale rutiere avem noi intr-un an? Cine da permisele de conducere? MI. Si nu toti candidatii isi merita permisul, precum Piedone. Cine nu-i verifica pe soferii beti? MI. Cine nu face educatie rutiera tuturor pietonilor? MI. Cine nu-i opreste pe cei care merg cu viteza excesiva? MI. Cine nu-i opreste pe cei care nu respecta regulile de circulatie? MI. Cine amendeaza criminal bietii romani care mai gresesc si ei, ca omul, mai consuma o berica, mai curata bujiile bemweului la 200, cine-i terorizeaza pe toti oamenii astia frumosi si curati cu amenzi inumane, de iti vine sa plangi? Tot MI-ul asta, adica tot acesti malefici Oprea si Arafat. Crimele lor sunt mult mai mari ! 32 de morti de la Colectiv inseamna nimic, pe langa 2.000 de morti de la traficul rutier. Sa iesim cu totii in piata si sa schimbam sistemul! Sa cerem clasei politice sa ne fereasca de accidentele rutiere si sa desfiinteze toate amenzile rutiere cu care, noi, romanii suntem terorizati !!! Cereti si asta in strada, tineri inteligenti si frumosi! Vi se vor alatura si sute de taxiuri galbene. Vor fi claxoane, faruri, voi toti scandand in cor sa fie bine si sa nu fie rau, societatea civila responsabila, o feerie minunata de noiembrie! Dati share pe feisbuc si veti avea sute de like-uri.

paul S  •  5 noiembrie 2015, 23:02

bre nea' tolo, ce *** au cenzurat cuvantul "***" din comentariul meu???? tot ong-ul ala stupid?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial  •  11 noiembrie 2015, 18:12

intre timp, piedone a fost eliberat. astia vor sa murim cu ei de gat. o sa facem si asta, mai da-i in mm

sorin  •  12 noiembrie 2015, 22:12

Corect e "eruditie" nu "erudism". Daca tot vrem sa ne "erudim"...

Comentează