marți, 3 noiembrie 2015, 1:26
”Astfel vor fi cei de pe urmă întîi” (Evanghelia după Matei)
Dialog în noapte cu un medic de la ”Urgență” Floreasca.
Veți recunoaște stilul franc al doctorilor.
Povestește: ”Tocmai a plecat o bătrînică. Genul de fost cadru didactic, dreaptă și îmbrăcată curat, pen’ că își spală bluza în fiecare zi. Ne-a adus o pungă plină de medicamente proaspăt cumpărate de la farmacie… rivanol, bandaje… I-am spus că avem de toate. Ce să facem, frate, cu rivanolul? A continuat să întindă punga, țeapănă: <Doomnuule, vă rog! Ca să-i pot ajuta pe cei răniți am spart pușculița!>. Am înghețat și m-am executat. Parcă o aveam în față pe profa mea de geogra”.
Sînteți aglomerați? ”Nu. Dimpotrivă. Răniții din clubul Colectiv sînt acum în altă zonă a spitalului. Noi, la camera de gardă, trăim un moment ciudat. Aici veneau cam 400 de oameni zilnic. Astăzi abia vin 150. Nu mai apar decît cei cu probleme cu adevărat grave. În schimb ni se aduc pizza, apă minerală, dulciuri”.
E neașteptat. Dar e ceea ce simțim cu toții.
Mai mulți am avut treabă la spitale în aceste zile, dar am evitat să mergem. Ca și cum ne-am redimensiona noțiunea de suferință.
”E un efect al emoției. Pe oameni îi dor în continuare diverse chestii, dar nu vor să ne încarce și nu mai vin la spital. Pot veni cu încredere, sistemul de urgență funcționează” medic de la UPU, ”Floreasca”
Mărunta întîmplare vorbește despre efectul emoției. Emoția vindecă, emoția dizolvă anxietatea și atacurile de panică și lasă, în loc, adevăratele probleme.
E o emoție care ne învață, blîndă și netulburată, să acceptăm pînă și ceea ce ni se pare că ne insultă.
La Realitatea TV, Eugen Nicolicea, deputat UNPR, coleg cu primarul Piedone, a luat peste picior reacția civică din aceste zile. ”Românii au un spirit civic supradezvoltat”, a spus el, ironic, spre stupoarea Marilenei Mititelu. Ați prins ideea! De fapt nu avem spirit civic, dar, împinși de la spate de emoția acestor zile, dăm în alte alea.
”Pe fondul acestei componente emoționale foarte puternice, există riscul să se ducă la o manipulare. E periculos, pe emoție, să folosești spiritul civic împotriva spiritului civic”, a continuat Nicolicea.
Înțelegeți unde bate deputatul UNPR. Și de unde vine necazul său. E greu cînd liderul partidului și cel care visa să ajungă primarul Capitalei să fie puși sub o asemenea presiune publică în urma a două tragedii consecutive.
Și e normal să confruntăm toate punctele de vedere. ”Pentru sănătatea unei națiuni e bine ca să fie lăsat în spațiul public și păreri care contrazic ceea ce s-ar numi Consensul emoțional”, spune Ion Cristoiu.
Sînt total de acord cu asta, dar mă despart de ideea că avem nevoie de mai puțină emoție.
Am avut, în aceste decenii, de toate. Creștere economică, poticniri, PIB, DNA, tăieri de costuri, luciditate, nesfîrșite calcule politice, analize și superanalize.
În încheierea monumentalei sale lucrări, ”Avuția și sărăcia națiunilor. De ce unele țări sînt atît de bogate, iar altele atît de sărace”, David S. Landes vine cu o idee neașteptată.
Cartea e o capodoperă de erudism și de minuție de documentare. Găsești mii de cifre, situații, documente și statistici întinse pe secole. Dar surpriză!
După ce trece prin toate epocile, inovațiile tehnologice și sistemele politice ale lumii, de la China imperială și pînă la Spania cuceritoare, de la revoluția industrială și pînă la consolidarea capitalului, istoricul spune că, pînă la urmă, diferența între țări o face capacitatea oamenilor de a crede în propriile posibilități. Emoția comună, oamenii care speră și care refuză cinismul terminal își duc națiunile înainte.
Avem nevoie nu de mai puțină, ci de mai multă emoție.
Ne e necesară toată emoția, fie și emoția neinvitată, Dumnezeule ce ieșire a avut la B1TV purtătorul de cuvînt al Patriarhiei!
Avem nevoie de empatia milioanelor de oameni care au navigat în aceste zile pe siteuri, aducînd recordul all time al online-ului românesc la stirileprotv.ro. Avem nevoie de emoția dură cu care Cristian Tudor Popescu a scris ieri textul care a devenit viral. Un articol care cere dreptate și mîngîiere.
Avem nevoie de epistola preotului Ioan Florin Florescu, venită din Scoția și de mesajul lui Mircea Cărtărescu de la Berlin, considerîndu-i pe toți copiii săi.
1,4 milioane de ”unici” a înregistrat siteul stirileprotv.ro sîmbătă și duminică
Toate acestea vor rămîne.
Generozitatea care sparge pușculița.
Tulburarea care cheamă oamenii în fața clubului Colectiv fără ca nici ei să știe de ce ajung acolo, ca o maree umană.
Lacrimile cu care colegul meu Răzvan Luțac, absolvent de ”Tudor Vianu”, a descoperit ultimul post pe facebook al lui Andrei Ștefan Hamed, elevul ”vianist” de 15 ani mort în brațele mamei sale, în fața clubului.
Puștiul dăduse share pe facebook unei glume, în care un copil îi povestește ceva tatălui. Andrei nu prea intra pe facebook, dar i-a plăcut poanta că se potrivea cu pasiunile sale de elev de clasa a X-a, olimpic la tehnologia informației.
27 octombrie, 17,44:
Replica finală a puștiului este o linie de programare din limbajul C++, prin care ultimul element al unui șir devine primul.
”Astfel vor fi cei de pe urmă întîi”. (Evanghelia după Matei)
Vi-l imaginați pe deputatul Eugen Nicolicea cu un mesaj în C++? Îmi pare rău, n-am rezistat maliției, am spus-o de emoție.
O instrucțiune în C++, mesajul de rămas bun al unui elev român către prietenii săi.
Țările din urmă își plîng copiii dintîi.
Anon • 3 noiembrie 2015, 13:39
for (i=n-1; i>=0; i-–)
Dragoș • 3 noiembrie 2015, 13:49
Principiul LIFO Last In - First Out
asd • 3 noiembrie 2015, 13:50
for (i=n-1; i>=0; i-–)
an • 3 noiembrie 2015, 13:52
for (i=n-1; i»=0; i--)
dac.impielitzat • 3 noiembrie 2015, 13:59
"Vi-l imaginați pe deputatul Eugen Nicolicea cu un mesaj în C++?" nu, nu in c++, in assembler NOP In computer science, a NOP or NOOP (short for No Operation) is an assembly language instruction, programming language statement, or computer protocol command that does ___nothing___ https://en.wikipedia.org/wiki/NOP
Llegolass • 3 noiembrie 2015, 14:07
Tolo, te cunosc indirect prin niste prieteni, sau mai bine zis, cunoscuti comuni. Nu pot spune ca am fost fanul tau vreodata si nu pentru ca nu mi ai fi placut ca jurnalist. Ci pur si simplu nu prea urmaream genul de articole-ancheta pe care le publicai si.... rau faceam. Mea culpa! De azi incolo sunt FANUL TAU!
Andrei • 3 noiembrie 2015, 14:09
@Dragos: Nu are treaba LIFO cu bucla asta. LIFO inseamna o stiva. asta e doar o bucla de iteratie.
Maxentiu • 3 noiembrie 2015, 14:13
"Sinteti aglomerati? Nu, dimpotriva". "Pot veni cu incredere, sistemul de urgenta functioneaza". La naiba, doctore! Tu nu stii ca noi "vrem spitale, nu catedrale"? Nu stii ca sint "425 de spitale la 18300 de biserici"? N-avem nevoie sa ne zici ca totul e in regula, zi-ne ca nu va ajunge aspirina, zi-ne cum va fura popii banii de pansamente, cum mor tinerii pe culoarele spitalelor din cauza ca merg "***" la biserica. Pai ce facem, ne lasi in ofsaid aici?
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Dan Istrate • 3 noiembrie 2015, 14:14
Domnule Tolontan, inca astept sa vad defalcat, pe zeci de secunde, cum a decurs interventia SMURD-ului si pompierilor. Am fost si eu acolo, gura casca, si caram lumea ranita spre salvari, ca nu venea nimeni sa-i ia. Pompierii au venit fara tuburi de oxigen, salvarile au venit tarziu, dupa cel putin 22 de minute... in buricul Capitalei! Chiar vreau sa vad cum s-a intervenit, pas cu pas. Din ce s-a vazut la fata locului, praf si pulbere au fost "salvatorii".
lemon • 3 noiembrie 2015, 14:18
In general cred ca e nevoie de mai multa emotie "pozitiva", de compasiune, de cumpanire si de actiune ghidata de ambele... Mie mi-e teama de emotia negativa, de disperare si de ideea ca ar fi simplu sa reparam societatea "pedepsind" pe unii sau pe altii. Din pacate sau din fericire, parerea mea e ca lucrurile intr-o tara sau intr-un context specific nu tin numai de un om sau doi buni sau rai. Frumos zis ca pentru a face ceva trebuie sa crezi si sa speri in societate si in posibilitatea unui mai bine. Emotionant text. Cred ca l-ar aprecia si Jamison daca ar citi romana.
doina • 3 noiembrie 2015, 14:21
copilul meu e la Vianu, e mic inca, ieri au avut un moment de rugaciune in curtea liceului, din intimplare am vazut ca Andrei facuse vineri 5 probleme de info pe un site vestit ....nu-mi vene sa cred, parca ceva s-a interrupt brusc si tot speri ca o sa reapara. ce sa-i zici unei mame care trece prin asa ceva??? numai la acele mame ma gindesc de simbata.
Cătălin Tolontan • 3 noiembrie 2015, 14:23
@Maxentiu: inteleg ca dezavuezi atacul la biserica? Si eu. Exagerarile nu fac bine. Exagerarile de nici o parte. Dar sa stii ca m-am gindit ca, de fapt, cei mai mihniti de ce face BOR sint oamenii care merg la biserica si care se simt nemingiiati. Nu cei rupti de biserica, asa cum a spus purtatorul de cuvint al Patriarhiei, ci ceilalti. Ei resimt durerea de a nu fi confirmati in alegerea lor chiar in aceste zile de cei carora le ofera iubire si incredere
axel • 3 noiembrie 2015, 14:35
Catalin, te salut. Comentezi in vreun fel ca tu si CTP v-ati alaturat luptei anti-biserica (de fapt anti multe, dar hai sa zicem atat deocamdata) duse de cuplul mindruta-danalexe? De asemenea, m-ar interesa cum ai comenta statistica INSTAT conform careia dan alexe are 13 posturi dupa cumplita tragedie, toate 13 despre biserica. M-ar interesa viziunea ta asupra acestor 2 aspecte. Ah, si daca mai sunt noutati despre lupta cu serviciile (sau ar trebui sa spun dintre servicii?). Si daca mai avem o tara, daca tu ti-ai dori asta, sau suntem cumva depasiti de lumea care vine printre noi?
Andy • 3 noiembrie 2015, 14:35
Spaga, spaga, spaga Uite cum sta treaba cu victimele colaterale din Colectiv. 1. Politistul care patrula zilnic prin zona sigur stia ca acolo-i o bomba ilegala care aduna purcoiu de bani pentru ,,destepti’’. De ce a tacut? Pentru ca a fost ,,slab de inger’’ omu’ si cand a trebuit sa aleaga intre a-si face meseria si a-si pastra slujba a ales varianta cea mai comoda. (salarul care-l tine pe linia de plutire in capitalismul asta salbatic). Bineinteles ca daca lasi masina 5 minute parcata ilegal sare politistul ,,vigilent’’ sa-ti explice el cum sta treaba cu legea. 2. Functionarul de la Primarie care, la fel ca politistul, a stiut ca acolo-i o manarie de-a sefilor care si-au luat dreptul pentru ca-l lasa pe ala de la Colectiv sa faca bani. Bineinteles ca nu si-a facut treaba functionarul ala pentru ca in majoritatea cazurilor, inclusiv functionarul ala amarat are o sursa a lui de unde ,,isi completeaza veniturile’’ si nu traieste din salarul ala amarat dat de Primarie. 3. ,,Oamenii’’ de la ISU, care zic si ei ca n-au mancat usturoi desi le pute gura de la o posta. Astia au mers in 2014 la un incendiu in aceasi cladire si nu si-au pus intrebarea simpla, aia care au desfasurat ,,activitati economice’’ in cladirea aia sunt pe lista lor sau nu? Evident ca daca-si faceau treaba bomba aia nu mai functiona inca de anul trecut si nu erau victimele astea colaterale. Cica n-au ei competente sa-i inchida pe aia care nu corespund. Da bun simt au? Dintre toti, ei sunt cei mai competenti sa observe unde-i pericolul. Daca transmiteau de ex. ator ,,autoritati’’ ca au descoperit bomba si ar fi bine ca cineva sa ia masuri ca aceasta sa nu explodeze atunci zic si eu ca nu-i catalogam in categoria alora cu usturoiu. Dar ce sa vezi? ,,profesionistii de la ISU’’ se fac ca nu vad bomba iar cand explodeaza zic si ei ,,nu era pe lista noastra, ca daca ar fi fost sigur, sigur o dezamorsam’’. 4. Propaganda asta jenanta cum ca astia de la spitale sunt foarte competenti, au de toate, nu le mai trebuie nimic, sunt pe faza, rezolva ei problema cu victimele astea colaterale nedorite. Doar cine nu-i idiot isi da seama cam cei prin spitatele de pe la noi. Cata organizare e si cum sta treaba asta cu spaga. Cine ajunge ,,sef de clinica’’ e cel mai tupeist, cel care s-a inhaitat cu oamenii care l-au ajutat sa ajunga sef. (la fel ca smecherii care au muls bomba aia numita Colectiv, bomba care n-ar fi existat daca nu se inhaitau cu aia de la primarie ,,ca sa faca si ei o afacere’’). Ajuns acolo (seful de clinica) si-a ales ,,cu grija’’ apropiatii care preiau spaga din ,,serviciile medicale’’ si ii dau periodic o parte impostanta lui ca semn al recunostintei. Deaia o parte importanta a medicilor au plecat afara. Au fost afectati saracii ca ei n-au mai incaput la spaga. In loc sa lupte ca spaga sa dispara ei au ales sa plece. Acum sigur ca victimele astea colaterale le cam incurca bunul mers al activitatii zilnice si tre’ sa-i trateze moca pe saracii oameni. Nu le iese nimic din asta. Se observa chestia asta uitandu-te la ,,cat de amabili’’ sunt cand sunt in fata microfoanelor. Se vede de la o posta ca nu prea le convine ca-s in sistem in clipe din astea. 5. Noi toti care inchidem ochii zilnic la multiplele spagi care circula in jurul nostru. Nu ne gandim de exemplu ca putem si noi sa cadem intr-o groapa si sa murim stupid pentru ca spaga circula si acopera neregulile. Nu ne gandim ca mergem la un eveniment intr-o seara si putem sa o patim si noi si sa devenim si noi victime colaterale a spagii care circula. Am auzit un rationament care defineste foarte bine momentul. Cica baiatul lui CTP a cantat si el cu trupa in bomba aia. Iar CTP ce zice? D’le n-am zis nimic ca nu cumva lumea sa ma catalogheze comunist pt. ca-s impotriva bombelor. Dar daca-i ardea si lui fiu se simtea impacat acum? De ce nu s-a luptat ,,deontologu’’ de ex. sa-si educe copilul ca sa nu cante in bombe, ca-i pericol dom’le. Dar el nu, la fel ca in miorita, toti tre’ sa murim o data si-o data. Deaia zic. Cei mai vinovati dintre toti suntem noi. Aia care sunt in jurul spagii cel putin au un interes sa inchida ochii. Dar interesul nostru care-i? Daca de fapt si noi suntem prinsi mai mult sau mai putin de un sistem al spagii si ne-am obisnuit cu riscurile? Ne trezim din cand in cand, cand apar victime colaterale, ne bucuram ca nu suntem noi victime si continuam sa facem ce am invatat mai bine. Sa mutam spaga dintr-un loc in altul. Zicem mereu asta nu-i lupta mea si mergem mai departe. Si atunci pericolele se inmultesc de la an la an si ajungem in situatia ca nu le mai putem evita. Treziti-va oameni buni! Lasati spaga, luptati impotriva ei si incepeti o noua viata. Daca nu pentru voi macar pentru cei dragi voua. Pana ce nu o sa fie prea tarziu.
fotbal • 3 noiembrie 2015, 14:49
la naiba! inceteaza! nu-mi permite religia sa plang la serv si risti sa ma vezi cu resturi din jugulara nicolicilor in dinti tocmai cand ma straduiam sa lucrez dupa grafic. toootusi!
LEFTER POESCU • 3 noiembrie 2015, 14:56
Domnule Tolontan, . trebuie sa inteleg ca pe dl Ponta, premierul Romaniei, in urma tragediei, l-au napadit atat de tare emotiile incat nu a putut calca pe la vreun spital ? In afara faptului ca decreteaza zile de doliu national, se pare ca nu are "forta" necesara de a face ceva. Am vazut la tv. cum parinti isi ridicau copiii mortii de la INML fara a primi vreun un ajutor material . Macar sa fi primit din partea Guvernului, in acele momente , gratuitate la sicriu, la cele crestineti.... Astept ca premierul Ponta, chiar si pe "neve", sa aloce un miliard sau doua de euro acestei tragedii.
Luca • 3 noiembrie 2015, 15:00
Catalin, tu, cei de la Gandul si inca o seama de ziaristi/bloggeri faceti parte dintr-un grup care de la o vreme incoace (2-3 ani) poarta o campanie extrem de agresiva impotriva bisericii ortodoxe din Romania. Nu stiu cu ce scop faceti asta, nu pot decat sa am niste ipoteze, nicidecum certitudini, asa ca nu vreau sa le expun aici. Dar tine cont de asta: nu apar biserica, pentru ca nu sunt credincios. Nu cred in Dumnezeu si cu atat mai putin in popi. Dar voi atacati ceva in care cei mai multi romani cred, neconditionat si fara pretentii. Iar asta nu mi se pare normal deloc, mai ales ca in general ai atitudini si opinii cel putin dubioase, daca nu anti-romanesti de-a dreptul. Tu, Macovei si altii din "familia" voastra
Cătălin Tolontan • 3 noiembrie 2015, 15:02
@axel: am raspuns chiar deasupra comentariului tau. Multumesc!
LEFTER POESCU • 3 noiembrie 2015, 15:03
...legat de neparticiparea vreunui sobor de preoti ortodoxi la locul tragediei , pentru ca nu au fost chemati - precum spunea purtatorul lor de cuvant - as vrea sa-i reamintesc ca inaintea sarbatorilor crestine ne vine preotul in casa, fara ca cineva sa-l cheme , de unde isi ia tainul.
Mihnea • 3 noiembrie 2015, 15:05
for (i=n-1; i>=0; i-–)
pavel • 3 noiembrie 2015, 15:14
Replica finală a puștiului este o linie de programare din limbajul C++, prin care ultimul element al unui șir devine primul. Nu este corect "ultimul element al unui șir devine primul." prin for (i=n-1; i»=0; i–) ; se parcurge sirul de la sfarsit la inceput nicidecum ultimul element devine primul.
alex • 3 noiembrie 2015, 15:15
Replica finală a puștiului este o linie de programare din limbajul C++, prin care ultimul element al unui șir devine primul. Nu este corect "ultimul element al unui șir devine primul." prin for (i=n-1; i»=0; i–) ; se parcurge sirul de la sfarsit la inceput nicidecum ultimul element devine primul.
ciuciulete • 3 noiembrie 2015, 15:16
Domnule Tolontan am urmarit emisiunea de luni dimineata de la europa fm si am ramas stupefiat cit de lingau ati fost cind a intrat in direct ministrul Banicioiu . Daca ar fi fost linga dv. sint sigur ca va transformati in covor rosu . sa va fie rusine .
alex • 3 noiembrie 2015, 15:28
Ce scri se simte, nu se poate citii!
Maxentiu • 3 noiembrie 2015, 15:28
@Catalin Tolontan: e josnic sa-i bagi la inaintare pe "cei care merg la biserica si se simt nemingiiati". Nu ei au atacat Biserica inca din primele ore ale tragediei, ci aceiasi "lideri de opinie" care si-au facut un obicei din asta: Mindruta, Dan Alexe, Bendeac, CTP, "redactia Hotnews", "redactia Adevarul" (si, mai nou, Catalin Tolontan). Lor li s-au alaturat naivii care preiau pe nemestecate cifre false aruncate pe piata de exigentul Moise Guran si care nu concep ca in Romania sa existe mai multe biserici decit spitale. In general nu ader la teorii ale conspiratiei, dar mi se pare suspect ca un moment tragic care avea potentialul de a ne uni (ai observat si tu asta) a fost deturnat atit de repede fix in directia opusa si focalizat pe subiectul care avea cel mai mare potential de dezbinare in rindul societatii civile (clivajul credinciosi vs. atei).
gabriel • 3 noiembrie 2015, 15:31
Bine scris*...cred ca implicatiile pentru societate sunt mai adanci decat cele pe care le vedem. Paradoxal a fost nevoie de doua tragedii ca sa ne redescoperim un pic. Insa cel mai important lucru e sa facem ca vietile pierdute sa insemne ceva. Altfel nu meritam. ---- * mai putin cu pomenirea d-lui Cristoiu, incompatibil cred, cu orice notiune despre decenta.
Secara • 3 noiembrie 2015, 15:33
Cum bine zis-a Buddha: intelectul e ca un calaret pe spinarea unui elefant (afectul). Cand afectul (elefantul) e neperturbat, elefantul e ghidat usor de calaret (de intelect). Cand elefantul (afectul) o ia razna, fereste-te din calea sa, caci calaretul (intelectul) nu mai poate face nimic. Emotiile declanseaza revolutiile si sunt motorul ce ne indeamna sa trecem cel mai adesea la fapte ... insa au o mare hiba: nu-s de lunga durata. Avem nevoie de cineva care sa intretina aceste emotii, sa nu piara inainte de a demara insanatosirea societatii. Stima pentru oamenii care n-au uitat sa fie oameni si felicitari pentru articol!
Cătălin Tolontan • 3 noiembrie 2015, 15:54
@secara: ai dreptate, dar nu e rau, ci e bine ca emotiile sint de scurta durata. Psihologii cam asa si despart emotiile de falsele emotii. Falsele emotii dureaza mult, sint repetitive.
Cătălin Tolontan • 3 noiembrie 2015, 15:56
@ Maxentiu - Cunosc oameni care, ca si mine, merg destul de des la biserica si s-au simtit rau dupa ce la predica de duminica aceasta preotul a spus ca acei tineri erau pe drumul pierzaniei. La baza teologiei bisericii ortodoxe este iubirea. Eu nu cunosc un exemplu mai puternic de iubire pentru semenul tau si de compasiune pentru durerea lui si pentru cel neajutorat decit gestul lui Claudiu Petre si al lui Adrian Rugina de a sari in foc pentru a fi linga cei fara ajutor. Au platit cu viata. ---------------- Vorbesc despre predica de dupa slujba din aceasta duminica de la Biserica Militara Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir din Parcul Romniceanu.
Iulian • 3 noiembrie 2015, 16:11
Recunosc că nu mi-au plăcut articolele tale datorită unei oarecare agresivități în limbaj și idei.De căteva zile însă,te redescopăr și-ți dau dreptate. Da,jurnaliștii trebuie să fie agresivi dar imparțiali,nesubiectivi și să scoată adevărul la lumină,chiar dacă doare,chiar dacă supără multă lume.Drama de acum este exploatată la maxim de toată lumea,de la mass-media,politicieni și chiar persoane publice,dar nu suntem proștim ,știm să discernem..BISERICA este a comunității și TREBUIE să se întorcă în comunitate. Voi militați pentru asta și este foarte bine. Pentru tot ceea ce faci...MULȚUMESC..Numai bine.
un alt parinte • 3 noiembrie 2015, 16:41
Ne strang peretii in case! Mariana Voicu - o femeie, o mama, un om ca noi toti (prin telefon, in direct, la RealitateaTV, Jocuri de putere, ieri, 2 noiembrie 2015): Salutul romanilor, din acest moment, ar trebuie sa fie: Ne strang peretii in case! Ne strang peretii in case - de revolta, de frustrare si de o neputinta care n-ar trebui sa existe. Acesti copii care au murit sunt copiii tuturor parintilor romani din aceasta tara. Suntem milioane de parinti care ingropam acesti copii! Pana unde ne-au adus acesti conducatori, de 26 de ani?! Pana unde intind ei coarda?! Daca nici unul din administratie n-a facut puscarie cand a murit copilul Ionut, n-o sa faca nimeni nici acum?! Sunt de vina doar patronii clubului?! Adica - cei din administratie verifica doar pe cei care vin sa le ceara autorizatie?! Adica - doar pe aia care vor sa fie corecti?! Despre ce vorbim in tara asta?! Ce m-a putut revolta cel mai tare, de m-a scos din soc, a fost sambata dimineata, pe lumina, cadavrele acelor copii inca nu se racisera, cand Piedone a venit imbracat in negru, fatarnic, sa ne spuna ca acesti copii au murit legal! Legal au murit! Pe semnatura lui! Un domn de la ISU se facea azi ca nu intelegea intrebarea: care alta administratie i-ar fi putut avertiza ca cineva face o activitate pe care dansii ar fi trebuit s-o autorizeze? A raspuns: daca nu primim reclamatii, nu verificam. Cine ar fi vrut sa reclame, un copil de 16 ani, care n-ar fi avut voie sa intre in club fara buletin?! Acel copil ar fi trebuit sa analizeze peretii, sa vada ce fel de antifonare au si sa reclame?! Cine sa reclame la ISU?! In ce tara a absurdului traim?! Rusine sa le fie! Rusine! Acest popor a iesit in strada pentru un roman mai roman decat multi romani, pentru doctorul Raed Arafat. Sa nu cumva sa iasa acum toti parintii din Romania pe strada! Pentru ca noi ne ingropam in zilele astea copiii nostri. Maine [marti, 3 nov] la ora 6 seara voi fi in Piata Universitatii, pentru ca ma strang peretii!
ciupi • 3 noiembrie 2015, 16:49
n-am comentat despre aceasta tragedie deoarece cred ca atunci cand mor copii ma indoiesc de faptul ca exista Dumnezeu.
Mică întâmplare la ”Urgență” | România curată • 3 noiembrie 2015, 17:15
[…] Continuarea pe Tolo.ro […]
dudu • 3 noiembrie 2015, 17:20
"stirileprotevepunct ro au avut 1,4 milioane de unici sambata". Propozitia asta nu e in C++, dar spune tot. Emotia e buna, mai ales cand aduce "unici". Avem nevoie de mai multa emotie, ca sa producem cat mai multi unici.
ciNicu • 3 noiembrie 2015, 17:27
"Vi-l imaginați pe deputatul Eugen Nicolicea cu un mesaj în C++?" Nu mi-l imaginez, insa imi dau seama acum ca ticalosii astia de teapa lui Nicolicea au folosit linia de programare din limbajul C++ fara sa-si dea seama: in sistemul lor, ultimul ticalos nenorocit poate sa devina lider(primul). Diferenta e ca la ei limbajul se cheama "Comunism++".
mihai • 3 noiembrie 2015, 17:32
Tolo, Zilele astea a fost prima oara in viata mea cand am crezut ca o iau razna dupa tragedia asta dar am vazut si am simtit ca, da, s-a creat o stare pe care nu am mai simtit-o NICIODATA, un val urias de emotie pe care cred ca incepe sa se construiasca ceva., ceva care sa tina mult si bine, ceva de care sa ne bucuram toti, ceva care sa ne tina copiii aici, langa noi . Avem nevoie sa FIM OAMENI. Avem nevoie sa intelegem si sa fim intelesi, avem nevoie de speranta dar avem nevoie si de raspunsuri. Hai sa le cautam impreuna si sa scapam odata de gunoi ( Ponta; Oprescu; Piedone; Oprea + multi altii ) . Jos palaria pentru articol !
v1ad • 3 noiembrie 2015, 17:45
Stiti care era situatia in Romania la 29 .10.2015? Ai jucat 100ron pe bet365 intr-un interval de 2 saptamani ? - amenda 5000-10000ron. Ai un club fara avize si autorizatii? Pui in pericol integritatea oamerilor? - amenda 2000ron Logic, nu?
un oarecare • 3 noiembrie 2015, 17:45
Si eu merg la biserica aproape in fiecare Duminica, si la noi in biserica (din Giulesti) preotul a spus ca nu este de acord cu manifestarea la care participau acei tineri, dar trebuie sa ne rugam pentru ei. Mai mult decat atat la sfarsitul predicii a citit o "adresa" (nu stiu exact cum se cheama) din partea Patriarhului Daniel in care eram indemnati la rugaciune pentru cei loviti de tragedie (victime si familiile lor). Am fost indemnati sa mergem sa donam sange. Din punctul meu de vedere (cel putin asa gandesc eu si poate e gresit nu stiu) articolele sau parti din ele din ultimele zile instiga impotriva bisericii. Vezi si tu in fel si chip cum este facuta biserica si toti preotii (spagari, avari etc.) si cred ca sti foarte bine (sau sper) cate lucruri bune face biserica si preotii, dar nu sunt mediatizate pentru ca nu asta e rolul bisericii sa se laude. Iar pana acum cu mici exceptii presa relateaza doar lucrurile negative despre biserica/preoti pentru ca astea fac audienta. Daca ai putea sa faci o statistica pe ultimul an a stirilor/articolelor pozitive despre biserica si a celor negative cred ca stim rezultatul. Toti suntem supus greselii si toti suntem pacatosi (cu stiinta sau fara stiinta) inclusiv preotii. Nu exista om fara pacat. Cand pacatuim/gresim noi cerem iertare cand gresesc altii chiar si preoti aruncam cu pietre. Revenind la situatia de fata prin articol si raspunsurile la commenturi tu critici faptul ca biserica nu este de acord cu acel eveniment. Din punctul meu de vedere este corect punctul de vedere al bisericii. Genul de muzica (metal) si versurile contravin (cred si eu) cu invatatura crestina (Biblia). Invatatura crestina nu poate fi de acord cu versuri/muzica in care se vorbeste despre violenta/moarte/razbunare/razboi/ura etc indiferent de genul de muzica (rock, rapp, etc) pentru ca transmit mesaje care nu sunt in acord cu invatatura crestina lasata de Iisus. Inainte sa critici pozitia bisericii fata de eveniment (atentie fata de eveniment) ai vorbit linistit cu un preot pe indelete sa-ti explice exact acest lucru. Adica poate sa cititi impreuna versurile si sa argumenteze clar nu la modul general (poate aici ar fi fost buna o explicatie mai buna a bisericii). Faptul ca acei oameni au murit a intristat pe toata lumea inclusiv biserica/preotii pentru ca totii suntem fii ai lui Dumnezeu. Cei care au murit salvand pe altii au facut o fapta minunata de care nu multi sunt in stare si apreciata (zic eu) si de biserica/preoti, dar asa cum am spus nu inseamna ca biserica trebuie sa fie de acord cu evenimentul al care participau. Ce incerc eu sa spun ca nu cred ca trebuie criticat punctul de vedere al bisericii care a fost fata de eveniment in sine si nu fata de tragedie. Trebuie facuta aceasta diferentiere. Daca poti discuta si cu un preot. Dumnezeu sa-i ierte!
mihai • 3 noiembrie 2015, 18:17
Catalin, bisericile au avize PSI? Cum arata o biserica tipica ??? O singura ( una ) intrare.
Cătălin Tolontan • 3 noiembrie 2015, 18:33
@un oarecare: putem fi de acord cu ceva sau nu. Numai ca punctul de vedere al bisericii, intr-un stat laic, nu este superior si nici normator fata de unul al unui cetatean. Biserica nu e sursa de norma de drept in statul roman. Inteleg ce spui, dar ti-am dat exemplu clar al bisericii unde s-a spus asta: ca acei oameni erau pe drumul pierzaniei si ca asta i-a dus la pieire. La pieire i-au dus focul si inconstienta autoritatilor si a organizatorilor si nu versurile melodiilor. Ei n-au murit pentru ca au ales o anumita muzica sau pentru ca au ales niste valori cu care tu, eu, oricine, si cind zic oricine zic si biserica, poate sa fie sau sa nu fie de acord.
thx78075 • 3 noiembrie 2015, 20:11
articolul tau lasa deschisa implicatia ca atacurile de panica si anxietatea cronica nu ar fi probleme reale. aceasta afirmatie este tulburator de ignoranta si cu adevarat jignitoare la adresa celor suferinzi. viata cu aceste afectiuni este deseori un iad foarte usor comparabil cu cele mai dureroase chinuri fizice si ar fi pacat ca din cauza emotiei puternice pe care o traiesti in timp ce scrii sa lasi impresia ca cei bantuiti de propria lor minte sunt niste bolnavi inchipuiti. in afara de asta iti agreez opiniile si te incurajez
paul cristian stefanescu • 3 noiembrie 2015, 20:16
Uniti salvam, om jalnic. Dupa mina trista a lui Buster Keaton se ascunde multa frustrare si multa rautate, zapacel iresponsabil.
SORIN • 3 noiembrie 2015, 20:54
Domnule TOLONTAN Atacurile la adresa Bisericii facute de Dv de CTP de leila munteanu fac parte dintr-o strategie laicizanta bine cunoscuta si deja aplicata in alte tari Haidet CURAJ sa vorbim de vinovati, hoti ,corupti spagi , sorin oprescu e tabu ?-nu doar de obsesia Dv Elena Udrea
un oarecare • 3 noiembrie 2015, 22:01
Nu cred ca vreun reprezentant al Bisericii a firmat ca punctul de vedere al Bisericii, “este superior si normator fata de unul al unui cetatean si ca Biserica e sursa de norma de drept in statul roman” sau cel putin eu nu am vazut/auzit. Punctul de vedere al Bisericii fata de acel eveniment (nu tragedia care a urmat) este ca acel eveniment nu este in linie cu invataturile crestine lasate de Iisus si alti sfinti parinti. Preotii s-au exprimat din punct de vedere al legii noi, legii crestine si nu al legilor statului roman. Si nu cred ca se poate contesta acest lucru. Din punctul meu de vedere (repet, poate gresit) mesajul Bisericii a fost ca acest gen de manifestatii unde se canta muzica cu versuri despre moarte/ura/razbunare/razboi/gelozie etc (de altfel sentimente omenesti) tot ce tine de cele 7 pacate capitale, reprezinta un pacat si prin participare devenim si noi pacatosi. Prin firea noastra suntem supusi pacatului de la Adam incoace. Si da putem fi de acord cu ceva sau nu, in acest caz sa acceptam sau nu punctul de vedere al Bisericii, dar sa incercam sa nu il judecam (unul dintre cele mai mari pacate) in care incerc si eu sa nu cad acum si in general. Dumnezeu ne-a lasat un lucru minunat liberul arbitru. Putem alege ce cale sa urmam/sa incercam sa urmam calea adevarului si a luminii sau nu, altfel am fi fost niste “roboti comandati”. Mi se pare nedreapta atitudinea antibiserica si mesajul inteles gresit (vreau sa cred). Esti un jurnalist bun si cunosti ca modul in care este scris un articol poate forma un curent de opinie. Una este sa spui ca nu esti de acord cu mesajul Bisericii si alta este sa critici intr-un mod care pe foarte multi i-a alimentat la niste comentarii cel putin nepotrivite. Oricum nu vreau sa fac o discutie filozofica pe aceasta tema pentru ca nu am pregatirea necesara. P.S Daca poti asculta cam o saptamana radio Trinistas (emisiunile). Poate un articol explicit de ce din punct de vedere al invataturii crestine, Biserica nu este de acord cu aceste evenimente in care sunt anumite exprimari/texte. Un fel de drept la replica pentru Biserica sa mai invatam/aflam si noi ceva util. Multi critica doar din ce vad la stiri/ziare.
Xrite • 3 noiembrie 2015, 22:25
Ce-ar spune in C++ finu' lu' Ponta? Acest Salam al deputatilor Romaniei, cel care-i deasupra tuturor, deputatul Marius Manolache ***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Valentin • 3 noiembrie 2015, 22:38
Dispret pentru norme, realitatea ortodoxiei incompatibile cu valorile civismului occidental, superficialitatea discursului public si, peste toate, defetismul. Avem treaba in Romania, avem multe de facut.
Xrite • 3 noiembrie 2015, 22:44
***
Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.
Cristi • 3 noiembrie 2015, 23:05
Salut.....Locuiesc in cartierul Tineretului-Vacaresti si am participat la numeroase iesiri in strada prin care am dorit, cei din cartier, sa atragem atentia asupra mafiei imobiliare din zona....Cum este posibil ca in parcul Lumea Copiilor sa se dea autorizatii pentru construirea mai multor blocuri....efectiv in parc....au fost reportaje TV, primarul spune ca nu e vinovat....in instanta s-a ordonat sistarea lucrarilor.......iar nemernicii inca lucreaza pe santier si darama copaci pentru betonarea parcului....o dovada in plus a mafiei si a coruptiei din sistem....RUSINE!!!
Catalin CBC • 3 noiembrie 2015, 23:15
asa incepe constructia unei Haka[gen]; indivizii astia[autoritati] ar trebui sa simta teama in oase caci sunt putrezi.
paul cristian stefanescu • 3 noiembrie 2015, 23:17
Ia uita-te la aia, recunosti topaiturile din galerii, scandarile din galerii? Tu esti cel mai bun lider pentru astia. Ca de fapt i-ai creat in 23 de ani de manelizare si invrajbire a lumii fotbalului. Iar asta e nivelul discipolilor deontologismelor tale otravitoare. Cum nu cred ca esti "stelute", am convingerea ca esti 100% "stelute". Dar Voiculescu Dan, avand in vedere ca are toate premisele pentru a gandi limpede si corect, este cu adevarat "stelute" pentru ca nu te inlocuieste cu Romica Tociu, sau cu Capatos, sau cu nea' Marins, sau cu Busu' de la ProTV. L-ai pacalit cu vreo clauza "usturatoare" in contract? Uniti Salvam! Tolontan Presedinte!