asta_vor_oamenii_să_nu_se_mai_întîmple @presidency.ro

Gala Bute: Elena Udrea îi trimitea lui Traian Băsescu, pe emailul de președinte al României, corespondența prin care aproba sigla Mișcării sub care PD-L și UNPR se pregăteau să candideze la ”localele” din 2012

duminică, 8 noiembrie 2015, 10:37

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

A patra zi în care oamenii au ieșit în stradă, vineri, a fost și prima zi în care Înalta Curte de Casație și Justiție a respectat dreptul presei, și al oricărui cetățean, de a consulta dosarul Galei Bute.

Sînt aproape 50 de volume și vom vorbi, pe îndelete, despre ele.

Astăzi, un fapt mărunt dintr-unul dintre tomuri.

În primăvara lui 2012 se pregăteau alegerile locale din 10 iunie.

După manifestațiile de stradă din ianuarie 2012, PD-L decide să renunțe la culoarea portocalie tradițională și să participe altfel în alegeri. Curtează un aliat nou, UNPR, plus alte cîteva partide mai mici, și caută o siglă nouă.

Gabriel Oprea anunță alianța.

Conform ideii venite de la Elena Udrea, în Capitală alianța urma să se numească ”Mișcarea pentru Noul București”. Se caută ceva verde. Și un logo diferit.

Pe 16 martie 2012, la 8:33 PM, Ștefan Lungu le trimite Elenei Udrea și Anei Maria Topoliceanu următorul email intitulat ”versiuni copac”, cu mai multe propuneri de sigle politice, din care să aleagă:

”Am redesenat foarte curat. Oamenii au forță, sînt pozitivi. Ușor de recunoscut, formează copacul, cu siguranță rămîne în cap și poate fi asociat ușor cu O MIȘCARE NOUĂ”.

Elena Udrea îi răspunde lui Ștefan Lungu:

”Îmi place varianta 1. Poți să o pui pe alb? Adică vreau să o văd pe un tricou alb, spre exemplu”.

Cînd îi răspunde lui Lungu, emailul Elenei Udrea arată astfel:

From: Elena Udrea
To: Stefan Lungu
Cc: topoliceanu, kohalmi, cristicalugaru, traianbasescu@presidency.ro, tudorbreazu
Bcc:
Subject: versiuni copac

În martie 2012, persoanele din corespondență ocupau următoarele funcții:

Elena Udrea – președinte PD-L București

Ana Maria Topoliceanu – șefa campaniei electorale la PD-L București

Cristi Călugăru – șef de comunicare la PD-L București

Ștefan Lungu – consilier de imagine al Elenei Udrea

Luminița Kohalmi – consilier de relații cu presa al Elenei Udrea

Tudor Breazu – secretar personal al Elenei Udrea

Traian Băsescu – președintele României

 

miscarea1
În București, Mișcarea n-a mai fost făcută, dar ideea și sigla au fost preluate de unele organizații pentru alegerile locale din țară. Aici, Gheorghe Seculici prezintă pe 23 martie 2012 la Arad copacul drept logo al Mișcării Creștin-Liberale, sursa foto: newsarad.ro

 

Comentarii (67)Adaugă comentariu

radu  •  8 noiembrie 2015, 19:00

Băi, tolontane....nici tu nu știi ce spui ...ne-ai înnebunit cu descoperirile tale ...am impresia că lucrezi pentru un scop anume...stai rău cu banii ? băi, nu ne mai intoxica cu prostiile astea...te rog

radu  •  8 noiembrie 2015, 19:01

bravo...baga-l in asteptare ....eram sigur ca asta faci

Cat Ballou  •  8 noiembrie 2015, 19:03

Tolo m-ai spart ! Ai descoperit mailuri... Aşa, şi ? Omule, o vorbă celebră, cred, nici nu mai ştiu cine şi unde a spus-o, deci omule, "se mişcă ţara..." Şi voi ? Voi, adică tu, a3 şi rtv, tot Băsescu & Udrea... Azi mai văzui un titlu pe la rtv, "Băsescu-nu-ştiu-ce"..., mă rog, nu contează ce, dar făcuseră ei o maaaare descoperire. Ca tine ! Băi, voi nici în zilele astea nu puteţi renunţa la marota Băsescu ? Sunteţi obsedati si penibili !

Andrei  •  8 noiembrie 2015, 19:31

Basescu a fost un politician pe care l-am respectat si pe care l-am votat... o data, de doua ori, de trei ori etc. Dar este om si este politician. Unul foarte pragmatic si foarte activ. Tipul supravietuitorului. Die Hard cu Basescu in rolul principal. Asta nu inseamna ca nu poate gresi. Asta nu inseamna ca daca nu esti de acord cu el esti automat de acord cu Antena 3. Mi se pare evident ca nu am avut niciodata un presedinte rupt de partidul sau. Nici Iliescu, nici Constantinesc si nici Basescu... nici macar Iohannis. Doar ca legea ii obliga la multa ipocrizie. Si pe noi de asemenea. Pana la urma nu strategia politica sincronizata intre presedinte si partidul sau este problema. Problema o reprezinta banii luati pe nedrept. Banii pe care nu ii gasim in spitale, in scoli, in autostrazi. Problema o reprezinta sistemul pilelor. Pile care restrang accesul oamenilor de valoare acolo unde este nevoie de ei. Nu mai priviti lucrurile in alb si negru. Exista adevaruri multe... trebuie cautate undeva intre A3 si B1. Nici macar nu e greu. Tolontan este una dintre vocile echilibrate din presa si nu trebuie sa ii sarim la gat doar pentru ca nu ne convine absolut tot ce spune. Uneori adevarul poate sa doara.

koll  •  8 noiembrie 2015, 19:56

Bravo, Tolo! Multumesc.

Divort Rapid  •  8 noiembrie 2015, 20:32

Pentru ca revolutia sa aiba o finalitate pozitiva, institutiile statului ar trebui reformate si gandite in scopul de a functiona in slujba populatiei nu a propriilor angajati! Daca Revolutia Franceza a putut acest lucru putem si noi!

Puiu.I.  •  8 noiembrie 2015, 20:36

Măi "justițiarule",dacă ești așa de dornic de dreptate, de ce mă ,nu ai făcăt astfel de anchete și la făredelegile Varanului ? Dar de, de la el iți veneau "verzișîorii",furați de la "Crescend". Atunci nu ai avut mustrări de conştiință ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasi  •  9 noiembrie 2015, 1:34

Ai dreptate, asta e tara bananiera in care traim. *** inculpata Udrea, *** avea consilier de imagine, secretar personal si consilier de relatii cu presa :-)))) Pe servitorul ala de Calugaru care ii cara sacose cu mancare la puscarie il stim. *** Catalin, pentru ca Basescu era in corespondenta. Pentru inculpata puscariasa Udrea zilele acelea au apus demult, de acum incolo isi va petrece zilele intre sali de tribunal, politie si poate din nou beciul domnesc. Asta inainte de intalnirea finala cu destinul- Penitenciarul de femei Targsor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Murphy  •  9 noiembrie 2015, 4:46

Tolontane, cred ca la "Sport" era mai greu. Acolo nu prea puteai comenta, daca a fost 1 - 1, asta trebuia sa scrii. Se mai acceptau mici devieri la comentariile in direct la radio pentru ca acolo nu vedea nimeni.

Cornel  •  9 noiembrie 2015, 8:53

Adica? Care-i dezvaluirea? Sorry, jurnalistule, dar ma dezamagesti tot mai tare in ultima vreme. Ai idei putine, dar fixe. Si ma bate tot mai mult gandul ca Tolo vine de la tolomac.

D K  •  9 noiembrie 2015, 10:05

Cat de penibil poate fi un "ziarist" care are un singur scop in toata cariera lui: sa loveasca in Udrea si Basescu. Si ce reuseste, chiar daca insista? NIMIC.

Papa’ Joffre  •  9 noiembrie 2015, 10:20

Excelent articol, Cătaline. Mulțumesc și te rog să continui cu această temă până la epuizare. Hoții pe care i-ai prezentat sunt liberi, pușcăria este încă departe de ei. Mai mult, se pregătesc de noi alegeri. Gustul puterii trebuie să le fie foarte dulce. România încă nu știe "să se vândă" în interes propriu. Băsescu - președintele escroc - ***. *** și de aceea este apărat de cursul firesc al anchetelor judiciare. Nu are nevoie decât de de 5% din voturi pentru a fi relegitimizat public pentru ca apoi, prin jocuri de culise, să fie impus la conducerea României ca "om forte", după modelul Putin. Jocul tocmai a început, are ca final alegerile din 2016. Capitalul internațional trebuie împiedicat să-și reimpună agentul de influență (în persoana lui Băsescu) în detrimentul intereselor românești.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

citizen whoever  •  9 noiembrie 2015, 12:09

felicitari, dl tolontan! ca de obicei, dezvaluirile dor, irita, oftica ... dar mergeti inainte! ***; nu va lasati deturnat de la ce aveti de facut!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vesely  •  9 noiembrie 2015, 14:27

Este o lectura placuta, atunci cand "eroii" sunt mafiotii din cuprins.

Florin Economistul  •  9 noiembrie 2015, 17:14

@Radu, Cat Ballou, Emailul cu pricina evidentiaza -negru pe alb- anturajul fostului Presedinte al Romaniei. Felicitari domnului Tolontan!

Adriana  •  10 noiembrie 2015, 13:58

Nu am rabdare si timp sa citesc comentariile dar va pun o intrebare care nu se refera la aceasta postare de aici a lui Tolo ci la activitatea lui in general: cum reuseste acest jurnalist de la o publicatie sportiva, parca, sa afle , iar si iar, o serie de lucruri care nu tin de sfera stirilor cotidiene publice ci de lucruri ascunse intamplate dupa perdelele intransparente si dincolo de usile inchise publicului ale institutilor abilitate cu supravegherea oficiala si neoficiala?

Maxentiu  •  11 noiembrie 2015, 15:59

Ma mir ca presedintele-jucator a acceptat sa fie pus doar in "cc:".

Comentează