Pompierii au autorizat firma care a pus artificiile la Colectiv să facă un show pirotehnic pe Național Arena, stadion pe care tot pompierii nu l-au autorizat!

Finala Cupei României din 2014 și finala Cupei Ligii din 2015 au conținut două show-uri pirotehnice. Ce legătură este între patronii arestați și oameni din ISU?

duminică, 8 noiembrie 2015, 5:58

UPDATE: IGSU susține că pompierii nu au dat aviz pentru aceste două spectacole! Aveți comunicatul integral la finalul textului. Cu alte cuvinte, pompierii spun opiniei publice că au asistat nepăsători la aceste două spectacole pirotehnice pe un stadion neautorizat. Deși toate mărturiile susțin că ei au fost prezenți la repetiții, la ședințele tehnice înainte de meciuri și la evenimentele pirotehnice în sine! Acum aflăm că ei au privit doar, nu au avizat. 

Pe un stadion unde spectatorilor li se iau brichetele la intrare, au avut loc următoarele evenimente:

UNU. 23 mai 2014, 38.000 de oameni în tribune.

FRF organizează finala Cupei României, dintre Steaua și Astra. Spectacolul pentru sponsorul Timișoreana îl face firma de marketing sportiv SEG. Ei îi angajează pe cei de la Golden Ideas Fireworks Artists pentru un spectacol pirotehnic. Golden Ideas este aceeeași firmă care a organizat show-ul fatal de la Colectiv, în urma căruia patronii Daniela Niță și Cristian Niță sînt astăzi arestați.

Discuție cu un oficial din Primăria Capitalei:

128 de meciuri, concerte și acțiuni electorale au avut loc de la inaugurarea de acum 4 ani pe Național Arena fără autorizație de la pompieri

Mai multe părți dintre cele implicate atunci au sesizat că, deși materialul din care e făcută membrana acoperișului, de fapt ambele membrane, și cea care acoperă tribunele și cea a acoperișului rabatabil, este neomologat în România, pompierii au eliberat autorizațiile de la ISU ca să dea cu artificii în stadion!

Iar stadionul a fost în întregime închis, cu acoperișul tras!

”Tema e simplă: se poate autoriza un spectacol pirotehnic într-o unitate ea însăși neautorizată?!” Oficial din Primăria Capitalei

 

”Răspunsul este următorul: da, se poate da avizul dacă există o legătură între ISU București și patronii Golden Ideas, una dintre firmele agreate de pompieri!” sursă a Gazetei

Discuție cu cineva de la SEG:

”Spectacolul de la finala Cupei n-a fost cine știe ce. S-au pus artificii, dar ele nu s-au înălțat prea mult de la gazon” Organizator al evenimentului

DOI. 20 mai 2015, 16.000 de oameni în tribune.

LPF organizează finala Cupei Ligii, între Steaua și Pandurii Tg Jiu. Spectacolul pirotehnic pentru sponsorul Adeplast îl aduce o companie din Germania, aceea care a făcut spectacolul de la festivalul de muzică UNTOLD de la Cluj.

”50.000 de euro a primit firma din Germania și a fost un show grandios”, spune cineva de la Ligă. Ca și în cazul finalei Cupei României, nemții sînt cei care au obținut aprobările de la ISU.

3.000 de focuri care au ajuns pînă la acoperiș s-au tras la finala Cupei Ligii

De data asta, spectacolul durează 20 de minute și ridică artificiile, într-un snop impresionant, pînă la acoperiș. Se luminează tot cartierul. Evenimentul este descris de un oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal:

După meci, poliția a sechestrat echipamentele pirotehnice! Dar totul a rămas secret.

Show-ul pirotenic de la Cupa Ligii a fost atît de strălucitor și de luminos, iar artificiile au urcat atît de sus încît la final a venit Poliția!

”Da, e adevărat, susține o sursă a ziarului, cei de la Poliția Capitalei au venit și au sechestrat echipamentele firmei! Le-au controlat ca să vadă cu ce muniție și cu ce calibru de artificii s-a tras pentru că polițiștilor li s-a părut periculos, fără să se gîndească nimeni că stadionul era neautorizat la incendii. Abia după cîteva ore, le-au eliberat echipamentele, lămurindu-se probabil că nu a fost nimic în neregulă”.

Patronii Golden Ideas sînt reținuți, procurorii susținînd că ei au încercat să șteargă date despre spectacolul pirotehnic din Colectiv.

Care este legătura dintre Golden Ideas și unii dintre șefii de la ISU?

Există mai multe mărturii din interiorul sistemului care vorbesc despre complicități sistematice între ISU și anumite firme.

”Există firme preferate în materie de pirotehnie și există firme preferate dintre cele care obțin autorizațiile. Adică, dacă te duci de capul tău ți se refuză autorizația. Ți se sugerează o anumită firmă <pricepută>, iar acea firmă îți obține ca prin minune, foarte repede, autorizația”, spune chiar un pompier.

Acum cîteva luni a existat un episod straniu, care pun pe aceeași pagină ISU și Golden Ideas.

Cînd nemții care urmau să facă showul pirotehnic de la Cupa Ligii au depus cerere la ISU, imediat cineva s-a interesat în lumea fotbalului ce e cu ei. De unde sînt, cine sînt, dacă au aviz de la pompieri?

Cei care puneau întrebări erau chiar patronii de la Golden Ideas, care aflaseră de la pompieri.

Contactat, șeful ISU București, colonelul Mihai Guță, a spus că ”îmi amintesc parcă de meciul din 2015, dar eu nu am fost la el. Din cîte știu, s-a dat cu artificii reci”. Dar s-au înălțat pînă la acoperiș! ”N-am fost acolo, credeți-mă, de regulă acordul se dă de către noi, dar și de către poliție”. Șeful ISU a spus că mai multe se pot afla de la colonelul Aldoiu, șeful Inspecției de prevenire.

Întrebat dacă știe să existe vreo legătură privilegiată între oameni din ISU București-Ilfov și Daniela Niță și Cristian Niță, patronii de la firma Golden Ideas, colonelul Guță a spus: ”Nu am auzit de această firmă. Eu am 3.000 de oameni în subordine. Nu pot ști ce face fiecare”.

Dialogul cu Giani Aldoiu, șeful de la Inspecția de prevenire:

 

IMAGINI INCREDIBILE de pe Arena Națională cu spectacolul pirotehnic de la finala Cupei Ligii 2015, organizat de o firmă din Germania
 

 

Pompierii au autorizat firma care a pus artificiile la Colectiv să facă un show pirotehnic pe Național Arena, stadion pe care tot pompierii nu l-au autorizat!

http://bit.ly/1HnjyqT

Posted by Catalin Tolontan on 8 Noiembrie 2015

————————————————————————————

P R E C I Z Ă R I

Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public referitoare la eliberarea acordurilor pentru organizarea jocurilor de artificii cu obiecte pirotehnice, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă este abilitat să comunice următoarele:

În conformitate cu prevederile legale în domeniu, acordul pentru categoriile de articole pirotehnice III („de divertisment, care prezintă un risc mediu, destinate utilizării în exterior în spaţii deschise, vaste, al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane şi care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni”) şi IV (de divertisment de mare risc, cunoscute sub numele de „articole pirotehnice de divertisment de uz profesional”, destinate utilizării exclusive de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane) se solicită, în scris, la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă, în a căror zonă de competenţă urmează să fie organizate evenimente.

De asemenea, facem precizarea că organizarea jocurilor cu articole pirotehnice de divertisment din categoriile III şi IV este permisă în condiţiile existenţei acordurilor emise de către Primărie, inspectoratul pentru situaţii de urgenţă şi avizului eliberat de către  inspectoratul de poliţie, pe a cărui rază se execută jocurile respective.

Menţionăm totodată că, în conformitate cu prevederile art. 34 alin (2) din Legea 126/2005 – privind regimul materiilor explozive (republicată), jocurile de artificii cu articole pirotehnice pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a emis acorduri, au fost organizate în spaţii deschise, cu respectarea măsurilor specifice de protecţie, inclusiv a celor referitoare la distanţele de siguranţă ce trebuie respectate faţă de locuinţe, instalaţii electrice de înaltă tensiune, locuri de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, instalaţiile de gaze, păduri, etc.

În ceea ce priveşte informaţiile regăsite în mass-media conform cărora Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov ar fi eliberat acorduri pentru desfăşurarea unor spectacole pirotehnice pe Arena Naţională, precizăm faptul că, pompierii bucureşteni nu au emis acte de autoritate pentru organizarea evenimentelor cu articole pirotehnice în acest spaţiu, pentru perioada 2014-2015.

De asemenea, din documentele aflate în arhiva instituţiei, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov au fost emise 10 acorduri (cinci în 2014 şi cinci în 2015), pentru evenimente cu articole pirotehnice organizate în spaţii deschise (ex. Piaţa George Enescu, Parcul Alexandru Ioan Cuza, Parcul Herăstrău, Parcul Kiseleff s.a.).

 

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUATII DE URGENTA
BIROUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Comentarii (79)Adaugă comentariu

americanu197  •  8 noiembrie 2015, 18:08

curat murdar nene iancule

Katon  •  8 noiembrie 2015, 18:24

Doamne, maica domnului... muream in beep beep mea 45 de mii, nu 45..... Astia nu sunt sanatosi la cap. Corupti, corupti, dar sunt si bolnavi cu capul.

capitza1967  •  8 noiembrie 2015, 18:36

Nu trebuie lasata nepedepsita aceasta grava infractiune . S-a facut pentru spaga si trebuie pedepsita cu ani grei de puscarie . Coruptia si spaga au facut aceste victime . Pacat de tineretea victimelor si viata sfarsita in chinuri inimaginabile .

iioano  •  8 noiembrie 2015, 18:42

Mai nene, lasa-ne cu d-astea. Esti ziarist sau esti investigator? Daca esti a doua varianta, mars ma nene la *** 3, sau Romania TV, ca acolo ti-e locul. Revino bai la ziaristica si lasa naibii investigattile ca nu esti politist sau de la DNA. Las-o balta, daca vrei ca *** sa mai fie cumparata si sa primesti bani, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2015, 18:46

@katon: Da, dar Primaria apare ca sponsor al ISU Bucuresti.

benise  •  8 noiembrie 2015, 18:51

Închiderea stadionului pentru acest motiv este încă o sicană pusă echipei Steaua, nu are nicio legătură cu procedurile de securitate!

sasas  •  8 noiembrie 2015, 18:56

hotie romaneasca maxima, asa ceva nu mai e batuta de nimic. sa furati bine!

Schultz  •  8 noiembrie 2015, 18:58

Tara lui "Papura Voda"! 100% de acord cu "Katon" ... si corupti si bolnavi cu capul. Si as adauga "durerea in dos" plus lipsa totala de initiativa ... "las-o asa ca merge asa" si cand se intampla ceva nimeni nu e vinovat, legea e de vina.

John Milne  •  8 noiembrie 2015, 19:01

Din pacate , mentalitatea Balkanica nu o poate schimba nimeni . Romania asa o sa ramana , chiar dupa zeci de revolutii .

geo  •  8 noiembrie 2015, 19:07

foarte de acord cu Schultz si Katon ...eu as mai adauga ca doar un VLAD TEPES ar mai avea ceva sanse de reusite...CORUPTIA la nivelul functionarilor publici cu functii totusi micute este FOARTE MARE. p.s benise & company ,vai viata voastra !!!

mihalachimarinel  •  8 noiembrie 2015, 19:32

esti un ....

Adrian  •  8 noiembrie 2015, 19:55

Cataline, nu te lasa. Du investigatia asta pana la capat. Gaseste toate legaturile si fa-le publice. Acolo se pare ca este o mare mafie si acum e momentul sa o dam in vileag.

tancau ioan  •  8 noiembrie 2015, 20:02

salut! ce sa mai comentezi...citesti,mai citesti inca o data,vrei sa spui ceva ..dar ramai fara cuvinte...hmm

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 20:15

Firma care s-a ocupat cu spectacolul pirotehnic " s-a scos" . Vorba unuia . " Noaptea mintii" !!

tancau ioan  •  8 noiembrie 2015, 20:17

@geo • 8 noiembrie 2015, 19:07 ,,..eu as mai adauga ca doar un VLAD TEPES ar mai avea ceva sanse de reusite...'' ---eu nu cred ca vlad tepes si ,vadim tudori, sunt solutia. serile trecute la universitate era o pancarta pe care scria: DACA NOI NU NE SCHIMBAM,NICI PE EI N-O SA-I SCHIMBAM SCHIMBAREA INCEPE CU NOI -fii civilizat -informeaza-te -citeste -implicate -progreseaza -da exemplu -nu da spaga-nu lua spaga

Catalin  •  8 noiembrie 2015, 20:24

Giani Aldoiu, șeful de la Inspecția de prevenire ISU, este cumva ofiterul care radea cinic in discutia cu Andra MIRON de la Realitatea TV, a doua zi dupa dezastrul COLECTIV ? Mintea cu zambetul pe buze ca ISU nu stia de club si pasa vina in alta parte. Acum isi da arama pe fata !!!

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 20:47

@ tancau : Fara nici o jignire sau aluzie dar poate romanii nu vor fi niciodata pregatiti pentru valorile occidentale si ti-as da mai multe explicatii ce am vrut sa zic dar nu la acest articol . Romania este o tzara semi laica . Sute de mii de oameni mai ales din mediul rural se duc de nu stiu cite ori pe an sa pupe moastele nu stiu carui sfant !! Chiar nu e o critica . Poate UE nu e pregatita de Ro....Ti-as recomanda sa citesti interviul cu Mihai Eminescu din ziarul Timpul daca nu ma insel..........http://www.george-damian.ro/interviu-cu-mihai-eminescu-4168.html

Pacala  •  8 noiembrie 2015, 20:48

@Catalin Tolontan din ciclul cand idiferenta ucide legat de ce ai spus la emisiunea de la TVR1: "va asteptam sa veniti. nu va lasa mortii". ei bine atat de blamata generatie "facebook" a venit, din pacate generatia cu cheia de gat si generatia in blugi sunt in stare letargica. nu pe ei nu-i lasa mortii

Wolf  •  8 noiembrie 2015, 21:19

Asta e deja un pic cam isterie. Din ce am inteles eu, stadionul National nu are aviz ISU pentru ca materialul acoperisului nu este omologat in RO, insa este omologat in DE. Eu traduc asta printr-o problema de ordin birocratic. Adica, dpdv tehnic e conform in DE si, pe cale de consecinta, si in RO pana la urma. Chiar cred ca este fortata sublinierea gravitatii acestui fapt. In rest, tine-o to asa, faza cu Base "in the loop" la mailuri de strategie politica de 2 lei e inca o dovada ca legatura intre cei doi era foarte puternica. Probabil, se va dovedi utila la un moment dat. Era tare sa fi avut si un reply de la Base. Gen, "omuletu din dreapta, se poate un pic mai sus?" :)

tancau ioan  •  8 noiembrie 2015, 21:24

@zona magheru: mersi.am gasit interviul,o sa.l citesc. nu cred ca romanii nu pot sa fie,europeni civilizati,.am scapat de comunism.incet,incet o sa ne educam,o sa invatam ,o sa ne civilizam. trebuie un singur lucru : LIBERTATE ! ----doar libertatea poate face miracole!

Marka Ragnos  •  8 noiembrie 2015, 21:29

Tolontane eu nu prea pricep cu ce drept comentezi tu incidentul de la Colectiv si tot ce a urmat dupa. Voi nu faceti altceva decat sa ii sustineti pe hotii astia care fac rau tarii. Si acum va dati impotriva lor? Bai, omule, voi dati in ziarul vostru interviuri cu fosti puscariasi. Tu, doar acum cateva zile, i-ai luat apararea unui puscarias, incercand sa-l prezinti drept un om care merita respect. Si acum ma uit pe siteul vostru si vad ca voi inca ii spuneti Steaua echipei FCSB. Daca erati oameni adevarati, jurnalisti adevarati, ii spuneati FCSB, asa cum e corect. Ca asa a decis un judecator. Dar voi va bateti joc de legi si de judecatori.

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2015, 21:32

@Pacala: te contrazic cind spui ca generatia mea, cea cu cheie de git, sint in stare letagrica. In decembrie 1989 n-a fost asa, dupa aceea am facut ce am putut. E adevarat ca am si gresit.

Dumitrescu Mihail  •  8 noiembrie 2015, 21:44

Dl meu du ivestigatia pana la capat.Giani Aldoiu de la ISU București DEMISIA. 1.Ai mare grija cu individul asta este un magician al cuvintelor, șmecher de prima clasa , se acopera foarte bine Giani Aldoiu . 2.Fost subofiter la ISU Calarasi si ajuns ofiter ii este jena sa scrie asta in CV cu institut de marina .Marinar de apa dulce. Are firme de autorizat in domeniul PSI pe numele altor persoane iar ce venea la ISU Calarasi era respins eaca nu era firma banditului. Va poate confirma Col (r) Florea Gigi si Col (r) Stanciu Gheorghe, care au fost eliminati chiar de el sau obligati sa iasa la pensie. 3.Daca investigati veti găsi ca o parte din casele pe care le detine in Calarasi , dar iarasi nu sunt pe numele lui sunt mobilate de firme din Calarasi. 4. Aldoiu Petronela angajata la ISU Calarasi , sotia a fost favorizata tot timpul in cadrul inspectoratului primind titlul de prima doamna. 5.A eliminat toti ofiterii cu studi militare gen academie prin mijloace neortodoxe din inspectia de prevenire. Pt mai multe detalii luati legatura cu cei doi ofiteri in rezerva..sunt usor de găsit iar daca doriti si a treia sursa de informatii o gasiti in com.Dichiseni jud.Calarasi pe nume Col (r) Scripcaru Silviu care s a pensionat tot din cauza individului. Din surse inca neconfirmate se spune ca este protejatul lui Arafat .

Matei  •  8 noiembrie 2015, 21:46

Eu cred ca administratia publica nu se va schimba pana nu va fi reformata. Asta inseamna sa se injumatateasca numarul angajatilor si sa se dubleze salariul celor ramasi. CNADNR are 6.000 de angajati din care 1.000 ocupa functii de conducere, iar Romania inchide mai multe autostrazi decat inaugureaza.

question  •  8 noiembrie 2015, 21:47

cine sunt acesti "goldeni"...cum de apar peste tot unde sunt artificii ?!?!...

Dragos  •  8 noiembrie 2015, 22:11

La noi din pacate asa functioneaza treaba mai întîi trebuie sa/se intimple o nenorocire dupa care se iau masuri in loc sa prevenim acum stam si ne lamentam . Din pacate sistemul corupt din tara noastra prin care se obtine orice tip de licitatie sau de orice tip de permis fara a se gindi la consecinte ci doar la interesul propiu a facut ca aceste vieti sa dispara si sa ramana in urma numai durere si suferinta . Acum nimik si nimeni nu mai poate face absolut nimic nu ne ramane decat sa invatam odata ptr todeauna din greseli . Si asa cum spune cineva mai sus in comentariu noi generatia cu cheia la gat am facut totusi ceva am facut o revolutie care ne-a fost furata dar,voi generatia Facebook ce faceti ?

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 22:29

@ tancau : Parerea mea e ca traim intr-o alta Europa decit cea din perioada interbelica . Atunci existau numai elitele si restul mai ales in zona balcanica . Acum predomina clasa de mijloc , o clasa de mijloc educata ceea ce noi nu avem . Mediul rural cu misticismul via religie ne trag inapoi cu zeci de ani . Eu nu cred ca se va rezolva nimic in urmatorii 50 de ani sau daca se va rezolva ceva va fi prea putin fata de asteptarile noastre .

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2015, 22:32

@dragos: si nu doar o revolutie, ca sa luptam putin in argumentele generatiilor :-) Economia romaneasca, atita cita e, s-a bazat pe munca noastra. Fara efortul nostru, nici o multinationala din tara asta n-ar fi atins marjele uriase de profit pe care le-au avut aproape decenii la rind. Pe de alta parte, eu cred in mult in noua generatie. Sint mai putin dispusi sa se sacrifice si mi se par mai angajati in propria viata.

Marka Ragnos  •  8 noiembrie 2015, 22:35

Aoleu... auzi ca fara efortul generatiei de securisti datatori in gat nici pasarile calatoare nu s-ar fi intors in Romania. Noa asta da. Pentru asta va vom fi mereu recunoscatori. Oare nu voi l-ati tot votat pe Ion Iliescu in prostie? Cu adevarat o generatie de aur.

marinicaion  •  8 noiembrie 2015, 22:36

bravo Dumitrecu Mihail. sa-i demascam pe berbecii astia care nu stiu decat sa stranga banutii la saltea pe seama unor firme care vazand ca nu au sanse sa isi obtina avizul cinstit in Calarasi (pentru ca au existat firme care trebuiau sa fie avizate pe bune) trebuiau sa apeleze la firmele obscure si bine puse dupa perdea ale lui Aldoiu (ca domn pentru mine nu este). toata ziua era dupa bani. si acum dupa meritele "enorme" a fost promovat la Bucuresti. o sa ii puna pe butuci si pe aia de acolo. stiinta lui maxima este aceea de a baga in *** oamenii pe care ii are in subordine, dar el sa fie totemul unitatii, ala care sa iasa curat tot timpul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petrucan  •  8 noiembrie 2015, 22:42

pai cum sa nu fie curat domnul colonel Aldoiu? tot ISU calarasi stie ce poate acest individ. DEMISIA

tancau ioan  •  8 noiembrie 2015, 22:44

@zona magheru: daca am avea o clasa de mijloc ar fi ,ca.n germania'! eu zic ca inca nu avem o clasa de mijloc puternica.daca am avea nu s.ar aprinde ,focurile,asa usor..off

Pacala  •  8 noiembrie 2015, 22:50

@Catalin Tolontan cand am spus ca sunt in stare letargica m-am referit la starea de resemnare si indiferenta scursa in cei 25 de ani. din pacate indiferenta "pionierului" in tot acest timp a dus la dezastrul social in care ne aflam azi. nu stiu de ce, dar mi-a ramas asa in minte imaginea cuvantului si tinerii morti, probabil efectul propagandei comuniste-contrastul dintre viitorul tarii si coruptie.

Gabi  •  8 noiembrie 2015, 22:50

Tolo, Cea mai mare vina in toata asta o are presa. Pentru ca isi permite sa titreze minciuni, de la cele mai nevinovate pana la cele manipulatoare in masa. Pentru ca nimeni din presa nu este investigat ca scrie minciuni si nu da socoteala nimanui. In cazul de fata, este un caz tipic al realitatii de azi, in care, cand se doreste o investitie masiva, se face un pic tam-tam pe marginea cazului. Eu spun de pe acum, ca vom asista neputinciosi la cumpararea unei alte copertine, de data asta din material agreat de ISU. Desigur, pentru cele peste 100 de evenimente deja derulate, vinovatii principali sunt ISU pentru ca au asistat la evenimente desi stiau ca sunt nereguli. Trebuia sa interzica orice eveniment, incepand cu finala UEFA si terminand cu concerte sau meciuri. Ei au legea de partea lor, de ce n-au facut asta ? Sa fie trasi la raspundere.

Magister Ludi  •  8 noiembrie 2015, 22:51

Lupta politica este exacerbata si reprezinta preocuparea exclusiva a majoritatii clasei politice, chiar daca, momentele actuale reclama mai degraba consens si luciditate. Numeroase exemple de comportament cretinoido-paranoid si mai ales partizan populeza si otravesc spatiul public. Restul e tacere si emigrare. Domnule Tolontan ce ne-a mai ramas din Romania pe care toata lumea si-a luat-o inapoi, de fiecare data si intotdeauna. Ce e de facut?

vladlaurian  •  8 noiembrie 2015, 22:55

Domnule Tolontan, va respect si apreciez mereu ceea ce scrieti. Sunteti de obicei obiectiv si foarte corect. Dar acum sunteti un pic exagerat. Ati spus ca show-ul de artificii s-a facut cu acoperisul tras, care acoperis este facut din materiale neaprobate in Ro. Dar nu ati spsu ca acel acoperis este facut din materiale aprobate IN EUROPA IN ALTE TARI CIVILIZATE, doar la noi in Romania nu e aprobat. Adica acoperisul este f sigur d.p.d.v. al preventiei focului, nu exista NICI UN RISC SA IA FOC, doar datorita faptului ca acel material nu e aprobat in Romania neobtinandu-se autorizatia. Astfel dati senzatia cititorului ca s-a aflat in pericol pe National Arena, ceea ce e total fals. Pt ca acel acoperis este extrem de sigur. De acord, chiar si asa nu trebuia organizat nimic fara autorizatie. Dar mi se parea corect sa scrieti ca nimeni nu a fost in pericol pe National Arena, si nimeni nu e, si sa continuati pe urma sa scrieti de autorizatii etc. Asa cred eu ca era corect. E doar o parere. In rest va respect pt investigatiile dvs si pt tot ce faceti/scrieti.

Crimson Veritas  •  8 noiembrie 2015, 22:55

Sincer iti spun ... ce se intampla acum in piata ... seamna cu MINERIADA ... nu cu REVOLUTIA 89. Le jignesti memoria celor care au murin in 89 ... ca sa inlocuiasca Conducatorul Unic si Partidul Unic ... cu o Democratie! Cei de acum ... vor tot un conducator Unic ... numai ca nu e un roman, ci neamt ... si un singur partid de guvernamant! Vorbim de 180'' diferenta ideologie intre cele 2 memorii. Cat despre Democratie ... ce pot sa te invat eu? Conducerea si Guvernarea Tarii nu se stabileste in strada ... ci prin vot democratic ... exprimat in conditile legii. Nu se poate substitui Strada ... votului ... intr-o Democratie. Nu poti sa faci dreptate celor din Colectiv ... furandu-mi mie votul si milioanelor de romani care au votat in 2015! Primul-Ministru nu poate fi numit de Iohannis ... nu majoritatea prezidentiala de 6 milioane desemneaza primul-ministru ci MAJORITATEA PARLAMENTARA ... Parlamentul este cel mai reprezentativ organism politic ... in orice Democratie ... la noi el reprezinta cca 11 milioane de voturi. Acesta trebuie sa desemneze Guvernul ... nu presedintele! Faptul ca 'Strada' vrea sa se intoarca la o perioada in care Presedintele de atunci ... Ceausescu ... desemna si numea tot ... fara nici un consintaman popular ... nu denota decat lipsa acestora de cultura, valori, si respect fata de concetatenii lor. Daca Protestul din strada se limita la proteste non-politice ... si o facea in mod decent si discret ... specific unui moment tragic ... era alta chestie! Faptul ... insa ca folosesc acest eveniment ... in scopuri politice si anti-democratice ... este o rusine sa-i compari cu Piata Universitatii 89. Cat despre tragedia propriu-zisa ... se vor face multe anchete ... juridice, jurnalistice ... nu am nici o teama ca vinovatii vor scapa ... ce ma intereseaza pe mine este ca oameni nevinovati ... sa nu fie inclusi in iuresul acesta emotional (ca trebuie sa se gandeasca cineva si la acestia ... nu numai victimile infractiunii ... ci victimele agresorilor numiti ... Societate, Presa, Justitie Independenta) ... pentru ca va cunosc si pe voi, presa, si justitia ... si socieatea ... in odyseia voastra de a PEDEPSI ... fara sa aveti fondul juridic-cultural ... si moral adecvat ... sfariti prin a crea mai multe VICTIME decat cele originale ... iar in multe alte cazuri ... pedeapsa este disproportionata si nu se sinconizeaza cu vinovatia ... in unele cazuri este prea mica (depinzand de persoana si culoare ei politica) ... in alte cazuri ... este prea mare ... ca sa dea unei societati vampirice ... cantiatatea de sange pe care o doreste! Societatea merge mai departe, multumita ca a primit ce vroia ... si continua sa traiasca in superficialitate si sa se educe si sa fie responsabila! Astea sunt efectele unei Justitii Inadecvate asupra societatii ... nu numai cei abuzati sunt victime ... ci Societatea insusi ... cea care este si cea mai responsabila de aceasta tragedie ... daca vorbim de raspunderea morala!

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 22:57

@ tancau Deocamdata fostul guvern a marit salariul minim incepind cu 1 ianuarie 2016 . Salariul minim convertibil va fi in jur de 200 de euroi !! Parerea mea e ca e bine dar optimismul meu e departe de asteptari . Oricum cu o crestere de 3-4 la suta pe o perioada de 3 ani de zile cit a durat guvernul Ponta nu prea poti revolutiona mare lucru la nivel de standard de viata asa ca mai e mult pina departe si oricum repet . Mediul rural e in urma mediului urban cu zeci de ani . Ala trage in urma toata Romania ia educatia acolo e in "vrie" dintotdeauna .

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 23:08

Ponta a picat examenul de moralitate demult cind s-a descoperit ca a facut plagiat . Trebuia sa isi dea demisia de onoare inca de atunci . A mai avut o oportunitate sa isi ofere demisia dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale . Totusi una peste alta a fost cel mai performant guvern de dupa revolutie . Din punct de vedere economic si social ? Chapeu bas guvernului Ponta ! Restul e literatura sau mai bine zis . demagogie popular convulsiva . Nu de alta dar eu sunt inginer de profesie . Pragmatismul e pe primul loc . Povestile imi plac noaptea la culcare .

Mircea  •  8 noiembrie 2015, 23:14

Deci, in conceptia ISU pe Stadionul National se poate organiza spectacol pirotehnic dar nu se poate juca football. Nu cumva este demagogie? Nu cumva ISU arunca cu praf in ochii oamenilor acum ca sa nu se vada si responsabilitatea lor fata de tragedia Colectiv? Personal cred ca ISU face acum exces de zel.

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2015, 23:20

@vladlaurian: aveti dreptate, dar acesta e al treilea articol pe aceasta tema si asta am scris in primele doua, nu poti repeta toate informatiile de fiecare data pentru ca, atunci, ajungi sa scrii carti

unu’ din lume  •  8 noiembrie 2015, 23:28

Rezonez la comentariul lui vladlaurian, e un truc tabloid aici, nu cred că scuza Dvs. funcționează dar o accept făcând cu ochiul. Nu de alta dar în aceste zile e ok puțină panică dacă asta atrage atenția asupra subteranelor ISU. Vă mulțumesc pentru ce faceți, reportajele autentice au cam dispărut, în românește citești doar știri google translate și multă multă suprasaturat de multă opinie/editorial.

zona magheru  •  8 noiembrie 2015, 23:31

Cataline stiu ca nu prea am abordat subiectul articolului propus de tine si iim cer scuze . Pentru mine responsabilitatea e pe primul loc mai ales cind e vorba de oamenii din jurul meu de care sunt responsabil . Eu as fi condus Romania ca pe un Boeing in primul rind avind gerija de securitatea romanilor dar pentru asta asfi avut nevoie de profesionisti in parlament fiecare pe domeniul lui . Eu locuiesc departe de Romania dar te rog sa ma crezi ca sufar enorm cind vad copiii aia mai ales fetele bagate in mormint in rochie de mireasa ...............Cind le vad ma gindesc la catalinele noastre .............https://www.youtube.com/watch?v=spsrxLEHt_M

vas  •  8 noiembrie 2015, 23:38

Si cand te gandesti ca "iresponsabilitatea" a ajuns egala "coruptiei"!..-:)

dudu  •  8 noiembrie 2015, 23:42

E o chestie aici care nu se pupa. Avem asa 1) Popescu & Co. de la Sectorul 4 au dat autorizatie de functionare pentru clubul Colectiv, desi nu exista autorizare de securitate la incendiu. Popescu & Co. au fost arestati, pentru abuz si foloase necuvenite (banii incasati de firma ce detinea clubul). 2) Negoita & Co. de la sectorul 3 au dat autorizatie pentru Arena Nationala, desi nu exista autorizatie de securitate la incendiu. Negoita & Co. sunt bine-mersi, nu ii intreaba nimeni nimic, nu ii deranjeaza DNA-ul (pentru un caz identic de abuz si foloase necuvenite), nu ii pun la zid maestrii investigatiilor Tolontan si Neag, intr-o catilinara caracteristica. La o zi dupa ce se aflase de functionarea fara autorizatie a clubului Colectiv, Tolo tuna impotriva lui Piedone. La o saptamana de cand se stie ca si Arena Nationala tot fara autorizatie este, Tolo tace asurzitor. Dl. Tolontan, haideti sa va sugerez un titlu - "Negoita - Un primar acoperit de hartii". Cum e dl Tolo? E voie sa scriem un pic si de Negoita?

Cătălin Tolontan  •  8 noiembrie 2015, 23:55

@zona magheru: daca pilotati un boeing dati-mi, va rog, un mail pe [email protected]. Merge si un Airbus :-) @ dudu: de fiecare data e delicios cind sintem certati pentru milioanele de lucru pe care nu le facem. Fara nici o gluma, cineva ne-a contactat zilele astea ca s-au furat niste tancuri.

Paun  •  9 noiembrie 2015, 0:13

Hai s-o lasam balta cu focul de artificii in incinta stadionului National Arena. Atata timp cat aceste focuri de artificii sunt asistate de pompieri nu pot fi acuzati organizatorii. Sa nu uitam ca pe stadion se mai da foc si prin tribune de catre microbistii fanatici, care sunt mai periculoase si de aceea la fiecare meci sunt pompieri si salvari.

Blackdoor  •  9 noiembrie 2015, 0:22

O intrebare: stie cineva cum a ajuns dl Guta Mihai sef la ISU Bucuresti? Cumva din pozitia de consilier la cabinetul viceprim ministrului Oprea!? PS 1. O fi fost vreun concurs? Poate de imprejurari! Poate verifica DNA si concursul asta, daca o fi fost vreunul! 2. Cum o fi fost desfiintat fostul ISU Bucuresti? De ce a fost infiintat ISU Bucuresti Ilfov? Oare e legala?

ottonelu  •  9 noiembrie 2015, 0:25

Domnule Tolontan, vă întreb, așa, ca un muritor de rând: ce faceți? Ce ve-ți face? Bună gramatica asta a limbii române, nu-i așa? Doare, mai ales aleșilor.

Adriam  •  9 noiembrie 2015, 0:25

Atentie mare,pentru a obtine autorizatia de pompieri primesti o recomandare sa-l cauti pe un domn, pentru a-ti intocmi documentatia necesara.Problema ca acesti oameni abilitati doresc o gramada de bani,e vorba de mii de euro si apoi avizeaza pompierii.De ce nu se ocupa pompierii pentru pentru o taxa onorabila de tot.Cred ca de aceea se inceara pe toate caile evitarea autorizarii suma necesara este foarte mare. Acesti domni traiesc foarte bine de pe urma acestor autorizatii

Comentează