Sora și nepotul colonelului Aldoiu, șeful celor doi pompieri de la Colectiv, au o firmă pe baza căreia se iau avize ISU

”Am încurcat multe combinații aici, în București și de aceea sînt vînat. Dar nu sînt în vreun conflict de interese, vă asigur”, spune Giani Aldoiu, șeful Inspecției de prevenire și avizării de la ISU

joi, 12 noiembrie 2015, 3:13

de Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan

În București s-au terminat extinctoarele și politețea.

Oamenii vorbesc împotriva sistemului. ”Cei vechi” sînt împotriva ”celor noi” și ”cei noi” povestesc ce făceau ”cei vechi”. Pentru fiecare dintre pompieri, ceilalți sînt sistemul.

Doi dintre ai lor sînt în arest, Antonina la domiciliu și George după gratii. Cei doi inspectori au prins și ”vechiul 2014” și ”noul 2015”. Procurorii îi acuză pe cei doi pompieri că, din septembrie 2014 și pînă în primăvara lui 2015, în loc să-i controleze, au făcut pe consultanții pentru patronii clubului Colectiv.

Paradoxal, acum e mai multă nevoie de consultanți ca niciodată.

La sediul din Dealul Spirii ”pentru prima oară e coadă de oameni care așteaptă la avizare”, povestește un angajat al ISU. ”Numărul cererilor de avizare s-a dublat după tragedia de la Colectiv”.

Firmele care alcătuiesc dosarele pentru cei care vor avize nu mai prididesc de comenzi. Tot ce a fost pe stoc au vîndut. ”Cam 90% dintre aceste firme fac de toate. Întocmesc actele de PSI și tot prin ele cumperi extinctoare și alte sisteme de siguranță. Firmele sînt utile, dar tot de aici poate porni toată nenorocirea, dacă lucrează mînă în mînă cu cei care dau avize la ISU”, povestește un om cu experiență.

În termeni simpli, chiar asta le reproșează Tribunalul Militar celor doi pompieri că au făcut. ”Ei prestau servicii pentru persoanele juridice şi fizice care ar fi trebuit să fie controlate de aceștia”, au motivat judecătorii arestul celor doi. Conform ziare.com, pe George Matei l-au trimis după gratii, iar pe Antonina Radu au decis să o rețină la domiciliu pentru că are în îngrijire un copil și un frate cu dizabilități.

De la ce au făcut cei doi subordonați pornim dialogul cu Giani Aldoiu, șeful lor în 2015 și cel care conduce toată Inspecția de prevenire și avizarea pe București și Ilfov.

gian1
Giani Aldoiu

”Întrebați-mă despre mine, nu discut despre altceva”, avertizează el.

Aldoiu: ”Am conștiința curată”

”Eu fac repartizările de dosare de avizare pentru inspectori, dar nu mă uit la numele firmelor sau la cei care au făcut proiectul PSI pentru ei. Mă interesează doar să repartizez uniform lucrările oamenilor mei și aceștia să le rezolve legal, clar și în ordinea înregistrării” colonel Giani Aldoiu, șeful avizării ISU
”Am conștiința curată. Sistemul de la ISU, la care am contribuit și eu, e astfel conceput încît eu nu am cum să ajut firma nepotului meu” colonel Giani Aldoiu

Giani Aldoiu are prieteni și adversari.

Primii susțin că el a fost cel care a cerut instalarea unor camere TV acolo unde se depun cererile. Și că el i-a separat pe cei de la primirea dosarelor de cei de la avizare.

”În 2014, cînd venea cineva cu pile la ISU, se rezolva pe loc dosarul! Te consiliau chiar cei de la avizare care stăteau la un loc cu cei de la primire. Dacă George și Antonina au făcut asta la club, ei au replicat, de fapt, ce se făcea la ISU: consultanță în loc de control” sursă a Gazetei

Consultanța se îmbina cu sponsorizarea care era cerută de inspectori în numele Asociației pompierilor. Firmele acceptau ambele forme de conviețuire cu pompierii: sponsorizare și consultanță. Le era mai bine.

Adversarii lui Aldoiu recunosc că sponsorizarea a încetat în 2015, dar susțin că a luat amploare consultanța. ”Pînă la finalul lui 2014, cînd el era adjunct ISU la Călărași, nici o firmă locală nu ținea piept firmei Presting Com SRL, care e deținută din umbră de nepotul lui, Flavian Babă”, spune o sursă din Călărași.

După numirea lui Aldoiu din ianuarie 2015 la București, afirmă o voce din piața de PSI, ”firma Detect System Solution SRL a început să prindă contracte tot mai mari aici, în București”.

Antonina Radu și George Matei susțin, potrivit avocaților, că nu au fost niciodată în control la ”Colectiv”. Dar instanța Tribunalului Militar București consideră că ”Cei doi căpitani s-au oferit să „ajute” societatea să intre în legalitate în privința respectării normelor PSI , ceea ce constituie o gravă deturnare a activităților de control pe care aceștia trebuiau să le execute, ceea ce a creat premisele dezastrului petrecut pe data de 30 octombrie în clubul Colectiv„.

Apropo de consiliere. ”La un moment dat, prin 2015, a sunat un telefon la ISU. Cineva de la o multinațională mi-a zis: <Am vrea să vorbim cu consultantul nostru>. Care consultant? <Domnul de la pompieri care ne asigură consultanța>. Cam la acest nivel se ajunsese. În aceste condiții, ce s-a întîmplat la Colectiv nu e o întîmplare, ci o consecință de sistem”, povestește cineva din ISU.

Un drum la Călărași. Sediul firmei Detect System Solution SRL e într-un bloc.

Răspunde o doamnă în vîrstă, mama lui Giani Aldoiu și bunica lui Flavian. ”Ambii, Giani și Flavian, sînt la București de un an, mamă”.

Flavian răspunde la telefon.

BABA 2Flavian Babă

”M-a sunat şi cineva zilele astea <Cum pot să ajung şi eu la unchi-tu?>. <Păi, are audienţe tot timpul dacă vrei să ajungi la el!>” Flavian Babă, patron Detect System Solution

 

 

 

Comentarii (82)Adaugă comentariu

Knox  •  12 noiembrie 2015, 15:25

la ce folos toate aceste dezvaluiri, daca judecatorii elibereaza ***? Practic, omoara a doua oara victimele de la #colectiv. Si stiam ca asa se va intampla. Cum s-a "degajat" piata de protestatari, cum sistemul a inceput sa faca scut in jurul infractorilor. Tipic. *** Nu este instigare la violenta, ci ADEVARUL

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex ghita  •  12 noiembrie 2015, 15:28

ZIUA IN CARE NE LASAM BATUTI...si ne BLAZAM...murim..adica suntem pe pamint degeaba si facem umbra degeaba! Asta trebuie sa fie MOTTO-ul! Pentru toti din cetatenii romaniei! Si sa nu mai lasati pe nici unul sa isi bata joc de voi!! Smecherasi de 2 bani! Oriunde unde te duci: o vanzatoare, un mecanic auto, o functionara, o avocata, un notar sau un politist etc..toti pusi la punct imediat! Si in 1 an se schimba Romania...stii cum!?!! Valeleu!!..Imediat Mentalitatea asa se schimba.

gilos  •  12 noiembrie 2015, 16:16

Pompierii, ISU, tot acest sistem care incaseaza sponsorizari si consultanta de la cei pe care ar trebui sa-i controleze, n-au niciun fel de remuscari ? Chiar pot sa doarma linistiti si sa-si vada mai departe de viata ca si cand nimic nu s-a intamplat ? Nimeni nu este vinovat, nimeni nu raspunde. Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase...Chiar asa ? Totusi, peste 50 de oameni nevinovati au murit, alti peste 100 se zbat in spitale intre viata si moarte !! Lucrurile sunt mult prea grave ca sa ramana asa !!!

vasglo  •  12 noiembrie 2015, 16:41

Daca e vorba de un "reportaj"politic intr-un ziar de sport, hai sa citim si altfel de reportaje dintr-un ziar de profil! :http://www.evz.ro/revolutia-colectiv-a-trecut-la-fel-de-repede-cum-a-venit-au-ramas-suspiciunile-la-fel-de-mari-ca-si-cele-privind-teroristii-din-decembrie-1989-romania-lui-cristoiu.html-:)

Flavione  •  12 noiembrie 2015, 16:53

Bravo Tolo! Esti in directia buna. Urmareste firul. Cunosc personajul. A mutat caracatita din "satul" lui la Bucuresti

fotbal  •  12 noiembrie 2015, 17:04

da' stia ca are o sora? sau i-ai dat tu fericita veste?

adrian Lengyel  •  12 noiembrie 2015, 17:09

La ce se intampla acum in lume cu coruptia institutionalizata (poate ca in Romania mai mult decat in alte parti) nu pot decat sa-l citez pe Henry Ford: Daca votul vostru ar conta credeti ca v-ar mai lasa vreodata cineva sa votati!!??

Dinalex  •  12 noiembrie 2015, 17:12

Daca mai sapi vezi ca domnul in cauza a fost adus de la Calarasi la ISU de "pofesor doctor general " Oprea.

Cătălin Tolontan  •  12 noiembrie 2015, 17:48

@fotbal: n-am zimbit de citeva zile :-)

Oprea Mihai  •  12 noiembrie 2015, 17:55

buna ziua. si sper ca nu ati crezut o iota din ce a zis acest Aldoiu. el nu are habar ca familia are firme...sa ii spuneti lu' mutu... coruptie mascata se cheama... de la Calarasi unde nu a intocmit un dosar de avizare in toata activitatea lui, a iesit de 2 ori din birou pentru 2 incendii de miriste. dar avea grija ca dosarele sa treaca pe la firmele lui. intrebati de apartamentele care le are. si restul avantajelor cerute pe la firme. daca il credeti ca merge cu masina aia....sau il intrebati daca nu cumva circula toata ziua cu masina de la munca? a trecut la "next level" cu mutarea la Bucuresti. sa nu va faceti griji, impreuna cu Roth M. a acaparat cam tot ce inseamna cladire importanta (prin banii ceruti) in Bucuresti pentru avizare. sa mearga la barci ca pentru alea are studii. sau daca nu, intrebati-l daca iese din spatele biroului, punand in spatele angajatilor toate magariile care le face el. el nu isi asuma nicio raspundere. nici acum si nici cand era la Calarasi. oare cum si-a mutat sotia la Parlament fara examen, doar in urma unui interviu? asta dupa ce a adus-o si de la Calarasi la Bucuresti. dansa era in concediu maternal. oricum va rog sa continuati cercetarile, doar nu credeti ca el nu stia ce dosare ii vin de la firma nepotului...intrebati angajatii sa vedeti ce parere au. eu as fi interesat sa dau detalii despre ce facea la Calarasi. inca mai are niste "oameni" lasati inca aici la Calarasi, care merg si il informeaza ce se mai intampla. VA ROG SA CONTINUATI. ori aflam de ce, ori acest sistem va continua. umbla vorba ca va fi avansat la IGSU.

fratele si sora  •  12 noiembrie 2015, 17:57

intradevar....fratele si sora AU FIRMA PE ACEEASI DIRECTIE DE MUNCA SI EL NU STIE.... DEMISIA ALDOIU

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo  •  12 noiembrie 2015, 18:08

Draga Tolo, pe cand un "reportaj de sport" (sic) despre Iohannis si "ravasitoarea" lui sotie, care din 6 case a pierdut deja 2, la Tribunal, "of course".-:)

dumitrescu mihail  •  12 noiembrie 2015, 18:11

Subscriu la cele spuse de Oprea Mihai, este purul adevar in legatura cu GIANI ALDOIU. Sotia este la Sala Palatului fara niciun fel de examen. Am scris si vad ca s-a adeverit cele spuse de mine in legatura cu firma din umbra a individului. Am spus si de persoane de contact care va pot furniza informatii referitoare la acest individ plin de smecherie. Nu o sa reusiti sa-l dati jos. Doru Diaconescu, catelusul lui cu asta se ocupa. A mai ramas un catelus informator la ISU Calarasi prieten cu Giani Aldoiu,tot cu institut de marina

deontologul  •  12 noiembrie 2015, 18:19

REVOLTĂTOR!!!!!...Acest individ are conștiința curată și zeci de oameni au murit și pentru că structura pe care o conduce n-a fost în stare să facă un control pertinent la acel club. Monstruos! În ce vis urât trăim?!...Să înțelegem că acest personaj nu cunoaște nimic, nu are evidențe, nu știe de familie...el doar conduce.

Petronel Birjaru  •  12 noiembrie 2015, 18:31

Vorbiti prostii! Articol cu tenta! Si multa, dar foarte multa invidie! De stapana-ta, Camelia Voiculescu de ce nu faci "anchete" dom`ziarist!?

deontologul  •  12 noiembrie 2015, 18:42

@Petronel Birjaru: Poate și pentru că nu poartă vreo vină în moartea a zeci de oameni

maximus  •  12 noiembrie 2015, 18:53

sunteti intr-o grava eroare toti catelusii care il contestati pe aldoiu. in primul rand la isu buc. a venit din igsu din functia de sef al protectiei civile. in alta ordine de idei il criticati pentru ca va spart gastile ***. bravo giani, fii tare si nu ii baga in seama pe toti *** care te critica. m.f.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

deontologul  •  12 noiembrie 2015, 19:25

@maximus: ești într-o gravă eroare dacă nu înțelegi că personajul avea atributul și competența să prevină moartea a zeci de oameni precum și faptul că era plătit și din banii celor care au platit cu viața absența sa. Ești într-o și mai mare eroare dacă nu realizezi că superiorii lui au demisionat și subalternii sunt anchetați...iar el are conștiința curată...sfidător!

bubaru  •  12 noiembrie 2015, 19:25

Era interesant sa vedem tot comentariul lui Maximus si ne-am fi dat seama daca a gresit din cauza vitezei de tastare (,,va spart gastile,,) sau are probleme cu gramatica. Cat priveste cateii, observ ca unii vor sa latre la ceilalti. Maximus, nu vrei sa auzim inregistrarile telefonice si ambientale din sediul ISU Calarasi ca sa aflam daca Giani era un Sf. Nicolae - aparatorul dreptatii si adevarului? O fi de bine, n-o fi de bine?

vasglo  •  12 noiembrie 2015, 20:13

Tolo, Cateva sugestii de subiecte potrivite, cred eu, pentru "cel mai tare" redactor sef al singurului ziar de sport, pe care inca mai poti pune mana (sic), si care, tot eu cred, se iroseste in lumea asa-zis politica: - "Steaua a fost alungată din Ghencea, unde dădea 30.000 de euro pe lună! Pandurii se antrenează acolo pe o sumă incredibilă"; (Huooo, Steaua!..) - "Magistrații Judecătoriei Medgidia au aprobat azi cererea de eliberare condiționată a lui Ioan Becali, condamnat pe 3 martie 2014 la 6 ani și patru luni de închisoare în " Dosarul Transferurilor"; (Huooo, Steaua si "Clanul" !..) - "Lucian Bălan, fost cîștigător al Ligii Campionilor cu Steaua, s-a sinucis! Apropiații dezvăluie problemele pe care le avea"; (Huooo, Steaua si Becali; Vivat CSA, Boroi, Talpan etc, adica cei care au acum in mana "trecutul"...!!!) - etc, etc......-:)

ionut  •  12 noiembrie 2015, 20:28

Aldoiu Giani Marian poate isi aduce aminte cum a murit in locul de campare la mare ,una dintre prietenele sale in anii '80 ,cu arsuri de cai respiratorii. Aducandu-ti aminte poate depui DEMISIA. Cum poti sa dormi noaptea dupa incidentul din #Colectiv.

Eddie  •  12 noiembrie 2015, 20:52

Cunosc foarte bine definitia frazei "conflic de interese", dar in cazul defatza de pare ca imi pica fisa ma greu. Deci firma nepotului e o firma de instalare, corect? Au instalat ceva gresit, sau nu au instalat la timp? In afara faptului ca e un conflict de interese la nivel de corectitudine de distribuire a contractelor sunt si probleme de ordin tehnic ce rezulta in punerea de vieti in pericol? Intreb pt ca nu mi-e clar. Si la momentul asta nu mi-e clar nicei ce mecanism exista pentru distribuirea contractelor in mod "fair".

SASAS  •  12 noiembrie 2015, 20:54

un gunoi bugetar, il doare in cot. atata noroc sa aibA

dan  •  12 noiembrie 2015, 21:11

Poate domnul Aldoiu povesteste de ce nu a fost de acord cu amenda la cladirea Monolit din aviatorilor ordonand ca procesul verbal sa fie distrus - cu toate ca acesta poate fi anulat doar in instanta. Am inteles ca a fosg la control chiar nepotul dansului vare lucra penteu Roth Mihai

un vot  •  12 noiembrie 2015, 21:17

Inca un articol marca Tolontan care demonstreaza 100/% cat de putreda este socieatatea in care suntem fortati sa traim. Dar ce sa ma mai mir din moment ce pe mormintele "satanistilor" din Colectiv sunt aprobate pensii speciale pentru toti impostorii. Simt ca innebunesc!

george  •  12 noiembrie 2015, 21:45

Povestea cu amenda o stiu si eu era un abuz al unui inspector pentru ca niciodata nu sa aplicat amenda cind faci verificarea LA O AUTORIZAŢIE .MI SA PARE AIUREA

Dumitru Tudorica  •  12 noiembrie 2015, 21:50

Domnule de ce nu relatati si cum a fost creat un post de ofiter in cadrul serviciului Financiar, post cu recrutare din randul subofiterilor/ agentilor prin trecere in corpul ofiterilor si SURPRIZA acest post a fost ocupat exact de distinsa SOTIE a u PRIMULUI ADJUNCT Locotent Colonel Schiopu Orlando Catalin. De ce nu relatati cum contra candidatilor li sa comunicat de catre seful SRU cu o zi inainte de examen faptul ca au dosarele incoplete si astfel doamna a ramas singurul candidat pentru acel post.

cristina  •  12 noiembrie 2015, 21:53

Mai taiati cu distrusul proceselor verbale, ca mai stim si noi ca au regim special si daca cineva va punea sa faceti asta de ce nu ati spus sefului mai mare. Eu lucrez la politie si am tot completat procese verbale. Si daca stiti ca il anulează doar instanta.....

John Baiat Bun  •  12 noiembrie 2015, 21:57

Tolo, stiu ca esti ocupat cu subiecte mult mai importante in acest moment, insa poate ar trebui un articol si despre umilinta pe care a trait-o Larisa Iordache intr-o emisiune de la Dolce Sport. Dupa ce ca saraca fata era intr-o stare atat de grava, au mai si ras de ea. Inregistrarea emisiunii este aici: http://dolce-***/sporturi/gimnastica/zoom-sport-larisa-iordache-explicat.html

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bibicul  •  12 noiembrie 2015, 22:13

Domnule Tolontan, v-ati gandit macar un moment sa intrati in politica si sa candidati macar pentru un post de consilier local? Sunt de acord cu tot ce scrieti insa cred ca ar trebui sa aplicati in practica ceea ce sustineti. A critica nedreptatile este bine insa insuficient, total insuficient.

mirela  •  12 noiembrie 2015, 22:21

Bine zis Dumitru Tudorica stii cum se zice pe româneste mi-ai luat vorba din gura probabil de aia cei de la interventie care este coordonata de distinsul domn şchiopu nu aveau aer in butelii când au mers la colectiv

sonumbitch  •  12 noiembrie 2015, 22:27

ce veti face daca, atunci cand se va incheia ancheta, vom afla ca imensa tragedie din colectiv a fost vina unuia singur, vina unui troscait, a unui iresponsabil, a unui teribilist prost, profilul romanului postdecembrist, nu a imbuibatului de Piedone, propriu si figurat, imaginea ta de popor de altfel, de carnatzar si micist? ce veti face cand veti realiza ca ati cazut prada unei prese de nesimtiti gata de lupta imediata, la baioneta, intru apararea propriilor interese meschine? ce veti face, someday, cand veti afla ca DNA, marea reduta a corectitudinii romanesti, cea la care va raportati in acuzele voastre demente, este, de fapt, un flagel, o mafie pusa sa stabileasca ceva corectitudini, indreptar de morala, lup pus paznic la oi? ce veti face cand veti realiza ca dictatura propriei nesimtiri este un rezultat al lenei si al dorintei de a castiga cinstit prin tertipuri hotesti? in fiecare zi mai apare cate o proba clara la dosarul natiunii romanesti, inca o proba ca tara este in pragul autodisolutiei, fara nicio implicare externa, prada propriei tulburari psihice, caci lenea nu e altceva? nu veti face nimic, veti ridica din umeri, initial, acuzandu-i pe altii, dupa care, ca e deja mecanica a inimii, veti lovi cu pumnul in masa si nu va veti recunoaste in RECULEGEREA pe care o datorati tinerilor morti. nu veti admite niciodata ca " a vorbi " vine dupa " a nu vorbi ", ca, inainte sa vorbesti, trebuie sa gandesti ce urmeaza sa spui. ati dat o lovitura de stat din simpla dorinta de a fi auzita idioata voce a strazii, asa cum ati mai dat jos si alte state, blestemand un guvern, inexistent de altfel, pentru ceva rea vointa. singurul lucru care guverneaza este o profunda ignoranta si o imensa galagie. tonul il da o presa de amarati a caror singura legatura cu scrisul si jurnalismul este apetenta pentru barfa de bloc. senzational, a murit lenuta de la 3! arsa de vie dupa ce a fost taiata cu drujba de fiul ei de doua luni! mari jurnalisti ne spun ca sistemul este o cauza, dar, probabil, nici "nu stie" ce e aia cauza. nu, domnule tolontan, sistemul este un efect care devine cauza! e limpede? asa merge: cauza- efect-cauza-efect-cauza-efect- ...! ce e mai comod decat sa acuzi SISTEMUL, o notiune prea abstracta pentru a stabili adevaratii vinovati, NOI INSINE?! in cautarea vinovatului, lolike, ai uitat de oul primordial. uneori, zic unele civilizatii, fiinta s-a nascut din nefiinta si inainte de prima explozie vinovata fusese... nimic! sincer, nu ai niciun reper solid, alergi dupa musca, nu ai un plan, niciun fel de plan. zero. esti ghidat de umori, e adevarat ca mai rafinate nitel, si atat. suntem singura natiune din lume pe care o conduc doar straini de simtire, cei care si-au declinat romanismul: de ce credeti?! de vina e Patriarhul Daniel. fara dubii. iar pentru vina Patriarhului este de vina cel care elibereaza nu stiu ce chestii de incendiu. Jos Guvernul! nu vad decat postari care frizeaza by all means orice forma de ratiune, de educatie si chiar conditia de fat. ameobe care au imprumutat facutul de galagie, o galagie dezlanata si urata. un fel de jelanie a prenaturii. in fruntea lor, din *** sta un nene care nu vrea sa ne spuna cand a vazut prima oara soarele: klaus johannis. cam atat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sonumbitch  •  12 noiembrie 2015, 22:31

tu esti ca wickileaks, ne spui ceea ce cu totii deja stim. nimic in plus.

vasi  •  12 noiembrie 2015, 23:40

Domnul Tolontan stiu ca e offtopic, dar va propunem un subiect pentru un articol, cum e posibil sa iasa Ioan Becali din puscarie cand el si cu fra-su sunt singurii dintre condamnatii din Dosarul Transferurilor de la care nu s-a recuperat nici 1 leu din prejudiciu??? In ce grajd de tara traim? Pina sa intre ciobanii astia la puscarie nu am mai auzit de permisii din parnaie. Pina sa intre cel mai plangacios si mai umil detinut Jiji, nu auzisem de asa ceva. Asa ca teoretic poate comisia din penitenciar sa dea aviz ca Becali Ioan a executat fractia de pedeapsa, dar Tribunalul Constanta trebuie sa-i respinga eliberarea pentru ca nu a achitat prejudicul cauzat cu rea credinta. Cand prejudicul nu se achita cu rea credinta pentru ca inculpatul si-a instrainat bunurile sau le-a trecut pe numele rudelor, el nu poate si nu trebuie sa beneficieze de eliberare conditionata. O parere se poate?

dudu  •  13 noiembrie 2015, 0:02

aldoiu asta nu e acelasi personaj care le-a declarat senin procurorilor ca el habar n-avea de existenta clubului Colectiv? Asta desi in sectorul 4 sunt doua cluburi mri si late - Colectiv si Salsa, care e perete-in-perete cu Colectiv. Cum naiba figura Salsa in evidentele ISU, iar Colectiv nu? Aldoiu asta e uns cu toate alifiile - pana la punctul in care e atat de alunecos ca nu poti sa il prinzi nici cu manusi. Tare as vrea sa il vad pe individul asta la un test poligraf!

spinoza  •  13 noiembrie 2015, 0:12

Nu-i corect d-le Tolontan ca Antonina Radu sa fie retinuta "la domiciliu". Locul ei este dupa gratii. Nu s-a gandit la copil si frate cand a semnat hartii si-a luat spaga? Astea sunt solutii date de justitia romana? Piedone cu slugile lui sunt liberi!!! Parca vad ca se spala totii pe maini si dupa putin timp, arestatii momentului, vor fi liberi. Se rasucesc tinerii arsi in mormant...

Saruptunburlan  •  13 noiembrie 2015, 1:36

Tolo e cam trasa de par asta, stiim cu totii ce manevre si combinatii se fac dar hai sa nu cautam conspiratii acolo unde nu sunt. Care e conflictul de interese ? Titlul e inflamant si oricat vrei sa o dai la intors si sa spui ca n-ai acuzat pe nimeni de nimic se subintelege unde bati.

Mihaela  •  13 noiembrie 2015, 1:59

Ñu va este rusine il discutati pe Aldoiu Giani de invidiosi ce sunteti pe el ca, este mult mai inteligent ca voi toti astia care il criticati , spuneti adevarul cum abia ati asteptat Sa fie mutat la Bucuresti ziceati de el ca era cel mai al dracu din Unitatea aia ...Sa va faceti voi de cap . Relatati adresele unde spuneti ca are apartamente , mincinosilor , are o singura casa in Calarasi si in Bucuresti sta cu chirie .

Cristian _ San Francisco  •  13 noiembrie 2015, 4:51

Nu se va schimba absolut nimic. Sistemul va avea grija de asta...asa cum are grija sa iasă Jijia și gașca lui mai repede din pârnaie pentru bună purtare, cărți scrise de alții și prejudicii plătite niciodata. Next level va fi când parnaiasii mai mici vor vrea și ei la rândul lor sa ...scrie ceva ...ca doar sistemul se perfecteze pe zi ce trece și cu fiecare fapta în parte....deja ii vad pe aia doi frați și pe Ion CLAMPARU scoțând cărți despre camaraderie și cerere și oferta..... ce ziceți. ... ...in rest păcat de toți cei ce au murit , ce vor mai muri din păcate și cei ce vor rămâne cu urmări de orice fel după acest dezastru....

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:36

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:43

Toata lumea era multumita ca inspectorii umblau si nu stia nimeni unde sint si nici nu ii intreba, ca daca ii suna cineva spuneau ca alergau dupa sponsorizari sa faca pentru unitate dar ei jumate furau pentru ei. Cei de la avizare autorizare in mod special LT.Mitescu Claudiu era omul de baza al lui Dudus . Nu putea sa ii spuna nimeni sa faca ceva . Facea ce vroia el si era la dispozitia lui sia lui Craciun sa care.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:47

Avizarea autorizarea era folosita de Dudus si Craciun doar pentru sponsorizare .Dudus avea o fobie cu cladirile inalte .La fiecare cladire inalta ii ajuta , inspectorii de avizare verificau documentele pe loc le corectau si le dadeau avizele si autorizatiile si baietii mai sponsorizau cu ceva.Isi facea copii de pe toate avizele si dupa aceea se ducea impreuna cu Craciun sau singur pe la toate firmele care aveau avize si cereau sponzorizari.Noi eram disperati ca nu avema de unde sa aducem atitea sponsorizari intruna intruna.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:51

NIculescu de la scetorul 1-soctia lui are firma de consultanta in domeniul psi si protectie civila Lupsa-spaga la fiecare hotel din sectorul 2 Holban-cel mai greu, foarte bun e meserie dar cele mai multe sponsorizari si relatii directe cu proiectantii -el le facea direct documentatiile.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 6:58

***. *** minim cerea pe fata. *** si el din cind in cind. Inca odata sefii de sectoare -mari baroni locali. Am fost sa depun si o docmentatie acum, si era o coada de 15 insi , pai de ce acum ?Pentru pina acum se dadea spaga, sponsorizarea si toti erau multumiti. Eu daca vreau sa prind si eu o lucarare nu pot *** care sunt separati. Si el si ea au fost la avizare-autorizare.Au cred ca fiecare cite 5 firme, si inca au oameni la avizare *** ajuta in mod direct.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

horatiu  •  13 noiembrie 2015, 7:07

si apropo baietii de la ilfov Craciun si Barbu care se ocupa de avizare curati ca lacrima .

Dorin  •  13 noiembrie 2015, 7:39

Dom'le, ce sa zic?! E halucinant ce debiteaza colonelu'. Ma crucesc cand citesc raspunsurile acestui purtator de uniforma. Perle si minciuni. Pacat! Astia ne sug noua impozitele si ne fac greutati. Ca asta sunt f multi in toata tara si acum imi este mai clar ca niciodata ca deja aveam de-a face cu o retea mafiota de tip insitutionalizat, cu interese, reguli si obiceiuri coordonate de la varful IGSU. Oare cei de la DNA n-ar trebui sa analizeze acest interviu si sa faca cercetari?

florica  •  13 noiembrie 2015, 8:36

"Domnule tolo " de ce arunci cu noroi in cineva care vrea sa aduca lucrurile la normal mai bine documentează-te si faca statistici ce sa intamplat in astea câteva luni de când omul asta e aici, si cred ca ai tupeu mare când il asocieze cu cei 2 inspectori de colectiv de ce nu zici nimic de seful celor 2 care era atunci când sau dus acolo si au facut ce au facut. Sistemul nu poti sa il schimbi daca nu schimbi si oameni si da da tu adresele la casele pe care le are in Calarasi

unul  •  13 noiembrie 2015, 9:39

Pai hai sa vedem de ce nu merge sistemul. In primul rand ar trebui sa verifici oamenii sistemului de la varf in jos. Sa vedem daca au pregatirea practica de a ocupa pozitiile respective si vei ramane surprins cand vei vedea ca nu au trecut un minutel printr-o subunitate de pompieri. In al doilea rand poate ca ar trebui sa fie domni si sa nu mai impuna operatorilor economici reguli care nu sunt prevazute in legislatia respectiva (vezi raspunsuri referitoare la procedurile lor interne nu la o legislatie pe care o gasesti in monitorul oficial). In al treilea rand stanga nu stie ce face dreapta. Paartea de interventie nu stie ce face partea de prevenire si viceversa. In al patrulea rand veti vedea ca la nivelul functiilor de birou nivelul de salarizare este mai mare decat al bietilor pompieri ce intra in foc si sunt chinuiti 24 din 24 (ce randament da un servant pompier care are incendiu dupa 16 ore de munca, din care cateva ore de instructie?). Ar trebui sa analizezi sistemul mai adanc si sa vezi Tolo ca este un sistem ce pana acum a functionat pentru ca a fost ca o minge, nu cu principii sanatoase. Este sistemul hartogariilor si nu al practicii. Cei din sistemul privat care muncesc pe 2 lei si au o munca conexa sunt impiedicati de cei de a stat sa munceasca. Oare se mai intampla tragicul eveniment daca la acel concert exista o autospeciala de interventie cu niste oameni bine dotati? Poate ca nu, dar legislatia nu impune asa ceva. Si pot fi multe lucru de spus despre acest sistem. Sigur foarte multe bune, dar altele rele.

Cătălin Tolontan  •  13 noiembrie 2015, 10:12

@unul: ai dreptate ca e nevoie de o perspectiva mai larga, cu plusuri si minusuri, iar ceea ce incercam noi e sa intelegem sistemul si sa-l descriem publicului. Si dovada ca povestile oamenilor sint relevante, ele au evidentiat doua lucruri incompatibile cu serviciul de prevenrie, avizare, control si chiar interventie: "sponsorizarile" si "consilierea". Si Tribunalul Militar vorbeste despre ele. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Judecator+ISU+primea+sponsorizari+de+la+firmele+pe+care+le+contr

Comentează