Un ministru de imagine

Elisabeta Lipă este simbolul olimpismului românesc, dar și al unui guvern pus să ia ochii

luni, 16 noiembrie 2015, 5:34

UPDATE: Cea mai bună probă a improvizației este capitolul Tineret și Sport din programul de guvernare. Ea conține două puncte: (1) o promisiune că va fi alcătuită o strategie prin care va fi bine și (2) să se împace luna (performanța) și soarele (orele de sport). E adevărat că mai multe țări au izbutit să îndeplinească atît (1) și (2), dar niciodată pe genunchi. 

Elisabeta Lipă este alegerea potrivită pentru Ministerul Sportului într-un guvern de imagine.

Două exemple:

1.  Unul dintre miniștri, Andrei Baciu, a fost revocat de la Sănătate, după ce au apărut imagini cu el pozînd în chiloți. ”L-am retras în cinci minute ca să nu păteze imaginea și integritatea acestui guvern”, a explicat Dacian Cioloș.

Poate că premierul nu realizează, dar tocmai retragerea în cinci minute e problema. O renunțare în cinci minute trădează o numire într-un minut. 

Și vorbește despre întreg procesul superficial de asumare.

Vorba lui Vlad Mixich, nu chiloții sînt problema, ci faptul că Boeing sau Airbus nu va pune niciodată la manșa unui prototip un pilot încă în practică după școală, echivalentul medicului rezident, în vîrstă de 29 de ani. Neclar ce l-a calificat pe rezident, dar e clar că l-a descalificat imaginea.

Dublă îngrijorare: numit fără să știm de ce, retras ca să dea bine. 

2. Tot în goana după imagine s-a reacționat și cînd Andrei Panțu a făcut public faptul că Marius Bostan, nominalizat la Comunicații, este proprietarul unui site de extremă dreaptă.

După cum bine a observat Ioana Avădani de la CJI, pe facebook, în acest caz n-a dispărut ministrul, ci site-ul.

Guvernul nu e îngrijorat că a cooptat un om care are convingeri de extremă dreaptă. Guvernul e preocupat ca aceste convingeri să nu mai fie vizibile. 

Ministrul comunicațiilor își începe mandatul tăind comunicarea. El retează dreptul publicului de a cunoaște ideile celui care îl va servi drept ministru. Ca și cum ștergerea unui domeniu de net și a arhivei l-ar transforma pe Marius Bostan într-un democrat.

S-a tot spus că e un guvern fără legitimitate. Uite cum arată. E legitimitatea imaginii, conform ideologiei Cioloș și a oricui e în spatele său. Central nu e ce fac acești oameni, ci cum par ei.

Chiar dacă, așa cum accentuează Costi Rogozanu, ei se ocupă ”de alimentarea discursului panicii, atît de drag serviciilor”. După un timp, site-ul deținut de ministrul comunicațiilor a reapărut. Un om apropiat siteului susține că a căzut din cauza traficului și nu pentru că s-ar fi ascuns. 

S-ar zice că în spatele guvernului activează industria vedetelor de la Hollywood. Cu mare probabilitate, sînt doar niște servicii îndrăgostite de filmele cu spioni și fascinate de jocurile de oglinzi. E totuși un cabinet cu doi gradați activi, situație de neconceput pentru o țară europeană.

Unul dintre ei este ministrul sportului.

Elisabeta Lipă are mai multe medalii olimpice ca sportivă, 8 dintre care 5 de aur, decît a reușit să aducă în calitate de președinte la clubul Dinamo.

E un campion inegalabil, cea mai mare canotoare a tuturor timpurilor, dar un manager sportiv preocupat să reziste pe scaun și, mai ales, să cumuleze cît mai multe funcții: șef la CS Dinamo, general, rentier al statului român, președinte al Federației Române de Canotaj…

Sub conducerea Elisabetei Lipă, din 2009 și pînă acum, canotajul feminin românesc a scăzut accelerat. La Londra 2012 nu am luat nici o medalie, lucru unic în cele 10 ediții începute o dată cu Jocurile de la Montreal, din 1976, cînd canotajul feminin a devenit sport olimpic.

Iar la Mondialele din acest an canotajul nici măcar n-a prins finalele.

Sigur, decăderea e a mai multor sporturi, un fenomen generalizat, dar picajul canotajului a fost cel mai dureros.

E adevărat că, în calitate de manager de club, Lipă a reușit să mobilizeze investițiile în infrastructură. A definitivat sala de la Dinamo și a modernizat bazinul. Nu e deloc puțin lucru.

După cum, tot la plusuri onest enumerate, ea a reușit să reziste presiunilor generalului Gabriel Oprea și a candidat la COSR, unde a pierdut, marcînd însă un moment de onoare. Cu bani de la Ministerul de Interne a reușit să relanseze cîteva dintre echipe, cum e cea de polo, din nou pe orbită.

Dar minusurile atîrnă greu.

O să spuneți că nici Gabriela Szabo n-avea o mare experiență managerială cînd a fost numită. E o diferență.

Nu se inventase încă democrația fără partide și Szabo avea de dus la capăt o responsabilitate care a decurs din alegerile cîștigate de partidul său. Mai democratic de atît nu se poate.

Poate de aceea, Gabi Szabo a și muncit enorm, avînd în față mereu perspectiva că are un mandat de îndeplinit.

În cazul ministrului Lipă, mandatul e neclar, contează imaginea.

Dacă sportiva Elisabeta Lipă ar fi o țară, ea ar egala Olanda în clasamentul all time al medaliilor olimpice de aur și ar fi peste Norvegia sau peste Cehoslovacia și Cehia luate împreună.

Sau, dacă vreți, ”țara” Elisabeta Lipă e de cinci ori mai mare decît China dacă vorbim despre medaliile de aur de la canotaj. 

Dar pînă și Constituția Chinei s-a modificat și prevede că buna guvernare se face nu prin oameni, ci prin drept.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

io  •  17 noiembrie 2015, 4:18

addy • 16 noiembrie 2015, 23:41 "Boeing sau Airbus nu va pune niciodată". o fi dezacordul lui tolo sau l -a importat d epe hotnews? tu vezi ce conjunctie e acolo? "sau", deci acordul este cat se poate de corect. gresit ar fi fost: "Boeing si Airbus nu va pune niciodată".

zack  •  17 noiembrie 2015, 6:56

Doamna Lipa este o Doamna si un MARE OM de SPORT care Trebuie lasata sa-si Faca Treaba. Personal ii Doresc Mult Suces in Noua Pozitie. Inteleg ca Are Multa Experienta si in Conducere si Inteleg ca Lucreaza Bine si in Echipa. Desigur ca Nu Toti Oamenii o Plac, deoarece zic ei, a ajuns prea Sus, insa Calitatile Ei Morale o Recomanda ptr Noul Post si am Convingerea ca va fi un Exemplu Bun ptr Multi Sportivi din Romania. Sa lasam Sportul ptr Sportivii, caci il Inteleg mai Bine decit Teoreticenii. Romania incearca sa mearga pe un drum nou, si Sper din toata inima sa Reuseasca. Noi insa, Trebuie sa avem Rabdare cu Noii Alesi, adica Trebuie sa-i Suportam, a fi Negativi din Start inseamna o Mare Gresala deoarece Noul Cabinet are Nevoie de Liniste. Se pare ca Toti in Romania sunt Judecati Prematur insa Cea Mai Mare Gresala a Rominilor este ca: Noi Iertam Prea usor pe Cei Vinovati. Sincer Consider ca Pedepsele Celor Vinovati, Trebuie sa Fie Mult Mult, Mai Mari. Scopul Pedepsei este ptr Indreptarea Omului dar si un Exemplu ptr Ceilalti care vor sa faca aceleasi Greseli dar se pare ca Pedepsele din Romania sunt mult Prea Blinde si deaceia Greselile, Constinua sa Existe. Domnilor a Fura este un Viciu care Trebuie Stopat insa Salarile si Pensiile Oamenilor Trebuie Triplate, Suntem un Popor Prea Sarac sa mai avem o Morala Sanatoasa iar acesta Trebuie sa Fie Marele Scop al Noului Guvern. Prea multi Nu fac Nimic desi in Romania Trebuie sa Existe o Mare Schimbare la Toate Nivelele, Munca Transforma Omul iar Noi am Creat o Societate de Oameni Bolnavii, Scosi din activitate, care s-au Invatat cu Putinul si Nu mai au nici o Initiativa Personala. Noul Guvern Trebuie sa Transforme Intrega Gindire a Omului din Romania si sper sa reuseasca.

tancau ioan  •  17 noiembrie 2015, 7:04

salut! bun articolul,argumentat,n.ai ce zice. totusi eu cred ca poate fi cel mai bun guvern.zici tolo: guvern de imagine-ministru de imagine.ok si asta.totusi par sa fie si cativa profesesionisti pe acolo si cineva zicea( si tolo parca!)ca e mai importanta uneori ATITUDINEA DECAT APTITUDINEA. deci daca ,guvernul,e moral,cu caracter si atitudine buna,daca vrea sa faca treaba,o sa faca.chiar daca e ,un ministru de imagine,se poate inconjura de consilieri super profesionisti si ,sa duca Romania pana la Cer,(asa cum promitea becali! -si care s.a retras din politica-si nu si.a tinut promisiunea-a renuntat la lupta-ca sa vezi si la asta caracter!).parerea mea!

fotbal  •  17 noiembrie 2015, 7:22

adik serv au impus ca ministru sanatatii un domn care umbla cu un raton pe cap? mvaai !

Dr.Ervin Elias  •  17 noiembrie 2015, 7:28

De AURESCU NIMENI NU SCOATE O VORBĂ.Cel mai bun ministru de externe după revoluție,numai că Iohannis și-a băgat codița și aici și a pus acolo pe consilierul lui. La Justiție puteam fi și eu.......sic! O brambureală de guvern cu ministru de cultură ...filolog!

tancau ioan  •  17 noiembrie 2015, 7:49

acum am citit ,ciolos iar s.a razgandit! doamna de la justitie nu mai e buna...asa faceam si noi la gradinita: il propuneam pe unul sef la grupa mare,apoi ne razgandeam cand vedeam ca nu stie poezia toata!....cum asa domne?nu v.ati gandit inainte sa deschideti gura si sa actionati??sunteti ca geona care topaia si ne multumea ca e la cotroceni..ok! ,ciolos,ati luat gol in minutul 1.. sa fiti mai atenti! hai cu golul!( in poarta adversa!!)

Cătălin Tolontan  •  17 noiembrie 2015, 8:04

@andrei: nu-mi subestimez influenta, pur si simplu nu cred in ea. Eu nu cred ca jurnalistii determina lucruri, dau jos guverne, ii invata pe oameni sa gindeasca. Niciodata n-am crezut asta si am sentimentul ca daca ne uitam la televiziuni, care tot au ele senzatia pa pun presedinti, ne lamurim ca nu pun niciodata :-) Revenind la tema siteului, acolo scriu oameni pe care-i apreciez, precum Cristi Patrasconiu, dar exista si linii de gindire de un radicalism care ma ingheata. Uitati-va si la reactiile de pe site. Ernu e facut veriga lipsa dintre Ribbentrop și Molotov. Recomand cea mai recenta carte a lui Ernu: ”Sectantii”. Si mai uitati-va, va rog, o data pe lista ONG-urilor care au reactionat. Daca sint multe si reputate nu inseamna ca nu pot gresi. Dar numai ele pot gresi?

laurentiu mihai  •  17 noiembrie 2015, 8:16

Ultima isprava manageriala - 11 nov 2015 - este taierea copacilor din Parcul Sportiv Dinamo, de langa gardul dinspre strazile av. Gh Banciulescu si cdor Eugen Botez, exact vis-a-vis de intrarea in Autobaza Floreasca. Acesti salcami batrani sustineau strada, care nu e construita sa sustina autobuze - sa nu se prabuseasca inspre groapa Floreasca, unde e situat stadionul. Taierea s-a facut mobilizand autospeciale si echipaje ISU, pompieri, politie locala (de la camaradul de arme gen. Ontanu). La protestele locuitoilor din zona, ca li se vor prabusi casele, agentii au spus ca au aprobarea min de Interne si conducerii clubului si ca vor continua taierile. Exista si ceva poze cu faptele de arme ale bravilor generali.

simplu suporter  •  17 noiembrie 2015, 8:16

tolo ori esti prea subtil ori nu erai prea in forma cand ai scris. argumentezi sau nu ca lipa are realizari? ai argumente pro si contra, dar imi pare ca absolutizezi importanta canotajului. stiu ca un om care conduce are nevoie sa isi stabileasca niste prioritati. de ex. la dinamo, poate prioritatile dnei lipa sunt exact realizarile pe care le mentionezi tu. cred ca esti de acord ca nu poti prioritiza tot, sa dai egala importanta tuturor sporturilor, intregii infrastructuri, tuturor sportivlor etc. asa ca poate canotajul nu e pe lista dnei. la final te referi la drept nu la oameni. ok fair enough, ai vreun exemplu alternativ de manager sportiv care ar avea nu doar dreptul (adica realizarile), ci si capacitatea si sprijinul politic (ca sa nu fie subminat aiurea) pentru a ocupa acea pozitie? ca eu unul chiar nu stiu pe nimeni in romania

catio  •  17 noiembrie 2015, 8:25

Poate ca este foarte importanta si imaginea noului Guvern, din moment ce imaginea celui vechi este atat de catastrofala. Poate ca exact cu asta trebuie inceput.

Ramon  •  17 noiembrie 2015, 8:30

nu numai canotajul ci și gimnastica s-a dus de râpă, dar din alt motiv: oamenii harnici, care vor să facă ceva și să trăiască nu au ce căuta în țara asta. Aici au rămas a1utomulțumiții, șmecherii, superficialii, cei care știu să te ducă cu preșul, nicidecum un Hagi care să plece din grădina bunicii și să ajungă rege la Istanbul. Și Szabo și Lipă au fost de imagine, dar nu pot redresa declinul investiției în sport. Un patron nu are de ce să aducă bani, el este urmărit dacă face o șmecherie la un transfer, vezi Pădureanu, Copos, Iancu, Capră, Borcea, iar primăriile nu au cum susține sportul profesionist, deci ioc sportivi de performanță. Halep, și ea în ușoară coborâre de formă anul acesta, s-a bazat pe susținerea familiei, dar performează într-un sport individual, la echipe nu avem nicio șansă. De altfel, spuneți-ne dvs, în fotbal, acolo unde mai sunt ceva bani, câte calificări (nu) am avut la nivel de tineret și juniori în ultimii 30 de ani.

Fane  •  17 noiembrie 2015, 8:46

Sunt fan d-na.Guseth.Aoleu,tocmai ce a retras-o.Rar mi-a fost sa vad atata penibil si ridicol,ca sa nu spun altfel intr-o persoana ce se vrea ministru. Stupefiant.Cat despre d-na. Lipa, oricat ar fi de performanta,intr-un an abia isi da seama ce inseamna sa conduci un minister,ca de altfel si multi altii din cei nominalizati.

georg  •  17 noiembrie 2015, 9:05

Cred ca noi trebuie sa invatam niste lucruri, ca si natie: 1. NU (mai) exista oameni providentiali! (nu doar la noi ci in toata lumea - vezi Obama, vezi Merkel, vezi Putin, samd). Daca nu mai exista, n-are rost sa-i asteptam nici in Romanika. 2. NU exista solutii fulger. Degeaba ne-am invatat cu fast - food, in viata reala nu se poate aplica. 3. NU se mai pot aplica rezolvari radicale. Asta aduce instabilitate/destabilizare. "Vulturii mondiali" abia asteaptasa survoleze o tara care se clatina. Acestea fiind zise, eu cred ca ar trebui sa tragem adanc aer in piept, sa ne calmam si sa incetam sa ne mai "maniem" asa, proletar... Intotdeauna, mintile infierbantate vor lua decizii proaste. Referitor la noul guvern: Ciolos nu e un specialist! Nu unul al bunei guvernante in Romania pentru ca nu a mai facut asta! Si pentru ca guvernarea Romnaniei e total altceva decat guvernul UE. E un om cu bune intentii, bine crescut si priceput pe felia lui. Cu siguranta ca va face greseli (deja a facut)|, insa e de apreciat ca a recunoscut greseala si a incercat sa le remedieze. Daca toti vom sari la gatul lui si vom zbiera la el, probabil greselile se vor inmulti - asta si pentru ca nu suntem in stare sa emitem un mesaj coerent. Unii l-au vrut jos pe ala in chiloti, altii ca de ce l-au dat. Unii au zis ca d-na Guseth e dezastru si aproape aceeiasi ca de ce a facut jocurile parlamentarilor. Pana la urma, Romania ( ca si Belgia si ca si multe alte tari) a functionat si fara guvern, perioade scurte. Ce e un an? Ce se poate face intr-un an? Ce ma ingrijoreaza cel mai mult e ca anul acesta va trece si noi, "desteptii" tot agitati pe facebook vom ramane, tot infierbantati in strada o data pe an, insa din nou, nu vom conta. Asta pentru ca n-am fost in stare sa cerem MAXIM trei lucruri simple de la guvernul acesta (si parlament) si sa stam in strada pentru ele pana se vor face. Eu zic unul: scaderea pragului electoral la 1 sau 2%! Istoria a demonstrat ca DIVIDE ET IMPERA se aplica excelent p-aici, pentru ca nu suntem in stare sa renuntam la micile noastre meschinarii. Somnu usor -:)

Garett  •  17 noiembrie 2015, 9:12

Pe bune?? La trei zile dupa atentatele de la Paris voi VA PLANGETI ca e "islamofob"?? Nu e islamofob, e realist! Ar trebui pus la Aparare, nu la Comunicatii! Imbratisati-i pe teroristi, da' vedeti sa n-aiba vestele pe ei!

Ted  •  17 noiembrie 2015, 10:08

Dle Tolontan, nu inteleg cum puteti sa le asezati pe picior de egalitate pe cele 2 doamne. Singura echivalenta este ca au fost campioane in activitatea sportiva. Ca performanta sportiva, dna Lipa este cu multe trepte peste dna Szabo. In activitatea de dupa retragerea din sport, orice comparatie este o jignire la adresa dnei Lipa. Dna Szabo joaca pe fata alaturi de rechinii imobiliari si impotriva cluburilor sportive, in timp ce dna Lipa se lupta cu rechinii imobiliari pentru salvarea bazei de la Snagov. Dna Szabo este o mare rusine a sportului romanesc si merita sa o aruncam la cosul de gunoi al memoriei colective, nu sa o laudam.

ger  •  17 noiembrie 2015, 10:29

La transmisia fácutá recent de Eurosport de la sala Dinamoa - K1 - stimata doamná nu stia un bob de englezá, noroc cu Morosanu...iar dacá vorbim despre Londra 2012 - sá nu uitám ce probleme avea stimata doamná - UNDE SÁ FACÁ CUMPÁRÁTURILE....da, Internetul nu uitá....

elena  •  17 noiembrie 2015, 10:36

mai oameni buni ! lasati-i sa se instaleze macar....sa vedem ce fac....si asa nu au prea mult timp la dispozitie sa-si arate talentele....doamne, sunteti ca niste sacali....cum vedeti prada, pe ea , o devorati....

alex91ro  •  17 noiembrie 2015, 11:10

Isi bate joc de noi acest Ciolos, doar dobitocii au fost deranjati ca propunerea de la Sanatate a pozat in chiloti, putea sa pozeze si cu "batonul" pe afara, problema majora e ca are 28 de ani inca se antreneaza sa devina medic, cum mama dracului sa-l pui ministru? a stai ca omul e scolit la Bucharest, ceva cu management in spitale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  17 noiembrie 2015, 11:41

@simplu suporter: am enumerat citeva lipsuri si citeva realizari. Lucrurile in alb si negru sint ideologie, nu realitate.

17 Nentori Tirana  •  17 noiembrie 2015, 12:15

Mult succes ministrului Lipa ! La Dinamo a facut treaba buna, dar n-a trebuit sa faca legi, ci s-a straduit sa le ocoleasca pe cele care sint. Dar macar avem un ministru inimos. Mie imi place. Lasa Totti ca E doar pentru un an. Dupa dentistul nepracticant, doamna Szabo a fost o revelatie, ca oricare alta: bunica ta, Cruduta ori orice angajata a lui Tiriac. S-a perindat pe la tot felul de intilniri, a fost tot pe drumuri, atit a facut. In sport pare ca nu exista nici o lege. Toata lumea, nu numai din primarii, se teme sa mai finanteze ceva. Sint finantari si inginerii de insoventa la limita legii, sa nu-i zicem neaparat ilegale. In fotbal doar Steaua si-a platit toate taxele, doar Steaua si Viitorul nu iau nici un cent de la stat. Toti ceilalti iau, chiar daca indirect. Cum ziceai tu, „sobolanimea abonata la stat“, plus cei care profita de legaturi politice si refuza sa plateasca, au voie sa intre in insolventa cu buzunarul drept, cum au procedat Negoita si Fantomas, chiar si sa-si vinda datoriile unor chelneri cum a procedat Copos. Bazele care exista nu sint functionale. Nici Groapa nu are ISU, vestiare, intrari controlate, iesiri, parcari, … deci Dinamo – Steaua unde s-ar putea juca ? Bazele din Ghencea sint in paragina. Pandurii, prin Oprea si Iordanescu, platesc 200 de LEI pe ora ca s-o foloseasca, iar Steaua plateste FRF 800 mii EURO ca sa faca naveta la Mogosoaia. Steaua, care a fost Steaua din 2003 pina i s-a sculat lui Oprea si judecatorilor lui, Steaua la FRF si UEFA, nici macar nu mai e Steaua. ***. Foarte GRAV: politicul se implica ilegal in sport. Vezi doar numirile la FRF si Liga, cazurile Craiova si Pandurii. Politic se primesc si bani, politic se construiesc unora si stadioane, normal ca sint nefunctinale si intra in paragina dupa 5 ani. Iar Steaua, camioana Romaniei, este data afara din Bucuresti, i se ia numele, nu are unde se antrena si juca ! Juniorii stelisti se antrenau in curtea unui liceu. E normal ? Chiar stadionul Ghencea fara cele 3 milioane investite de Becali nu putea gazui meciuri organizate de UEFA. Balacioiu si doamna Szabo n-au facut absolut nimic bun, au agravat doar mult situatia sportului. In mod normal, doar pentru implicarile politice in fotbal, UEFA ar trebui sa dezafilieze Romania ! Iar daca vedem ca in continuare nu sint legi clare, dezafilierea ar trebui ceruta chiar de noi. Daca CFR isi bate iar joc de FRF, daca Liga a comis ilegalitati in vinzarea drepturilor TV, ar trebui sa cerem demisia in bloc a tuturor celor de la FRF si Liga. Steaua a avut 14 jucatori care i-au trecut prin curte platiti de Becali – PE TEREN ! - in victoriile cu 2-0 impotriva Irlandei de Nord si Danemarcei, Hagi este singurul roman care-si baga averea si-si pierde timpul pentru fotbalul romanesc, Viitorul da 50% din jucatori pentru loturile FRF, dar FRF si Liga au evident ceva de impartit cu aceste doua echipe. Steaua e alungata, Viitorul daca nu termina Hagi baza erau si ei pe drumuri, vezi arbitraje, razboiul dus impotriva tatilor unde cad la mijloc fii antrenorilor Hagi, Dulca, dar nu fiul lui Iordanescu ori Lucescu, care au culminat cu arogantele lui unui simlpu VoChin, care si-a permis sa inceteze orice discutie cu Hagi. Am o rugaminte mare: Va rog cercetati cum se impart banii la FRF ! Parca era vorba ca „odiosii nasului“ si-au impartit prea mult, parca era vorba ca banii sa fie folositi pentru fotbalul romanesc, nu ca sa-si mai ia Rat un Ferrari, nu ca sa-si umple in sfirsit si VoChin buzunarele. Se pare ca din cele 8 milioane primite nici macar un milion nu se va duce spre fotbal. Jumate isi vor imparti jucatorii si federalii. Ma intereseaza in special cit ia VoChin. Nu dau Becali, Hagi,Niculae, Reghe si Sumudica jucatori catre FRF pentru ca VoChin sa poata imparti pe putin de 8 milioane ! FRF nu este intreprinderea lor ! Ei nu produc nimic, ei traiesc pe spinarea unor finantatori, a unui campionat pe care nici nu sint in stare sa-l organizeze. Iar Torje, Rat, Marica, … au profitat de chemarile la nationala. PiTurca si Razvan chiar au titularizat in medie 5 jucatori fara meciuri, chiar fara echipe. Nu spun ca asa si-au gasit unii echipa. Nu. Motivind ca „stranierii“, la propriu si figurat, erau jucatori de Nationala, cluburile lor si-au pemis sa mai spele niste bani tranferind ciumetii. Iar PiTurca trebuie sa fi avut si el un interes cind i-a chemat la barajul cu Grecia pe spectatorii si disparutii Lobonz !!! , Goian, Rat, Grozav !!!, Torje, Lazar, Cocis !!!, Marius Niculae !!!, Marica. E imposibil sa fie vorba de doar de fotbal cind astia trebuia cautati cu Interpolul prin stepe asiatice ori se apucasera sa cresca gaini !!! Va rog cercetati daca este legal ca VoChin sa-si dea prime nesimtite !!! pe care nici nu vrea sa le faca publice.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei  •  17 noiembrie 2015, 12:24

Dacă prin reacții vă referiți la comentarii, nu am văzut unele cu caracter extremist, dar nu m-ar mira să existe. Însă, după acest criteriu, și Hotnews este un "site de extremă dreapta". De ce nu, și Facebook. Mulțumesc pentru recomandare, îmi permit să vă recomand la rândul meu "Cartea despre demnitate" a lui Alexandru Pătrașcu, sau serialul Memorialul Durerii al Luciei Hossu Longin. Uităm prea ușor monstruozitățile la care au condus această ideologie, care nu este nici acum condamnată unanim, precum nazismul, deși a provocat zeci de milioane de victime. Domnul Ernu, prin declarațiile sale, neagă (sau justifică, nici nu știu ce e mai grav) atrocitățile gulagului, ceea ce echivalează cu negarea Holocaustului. Și totuși este citit, recomandat și influențează oameni cu prestația dumenavoastră. Asta mă înspăimântă.

jiji bec  •  17 noiembrie 2015, 14:10

bai hahalerelor am mai spus si mai spun,terminati cu gheneralii de paie din sport;ce mari fapte de arme au facut : bufonul de ilie nastase, coana lipa, procororu dinu, tata cascheta nea puiu, sa fie facuti ghenerali ai armatei romane? O rusine si o desconsiderare a armatei;pot fi facuti maestrii nemaipomeniti ai sportului,pot primii pensii pe viata,dar in nici un caz grade militare pentru care nu au nici un merit sau de care nici nu au habar.In afara de obraznicia tantosa a la nastase,de ceva parale si de onoruri militare la inmormintare nimic nu=i face mai dastepti,ba din contra acceptind rusinea asta ,pe care considera ca o si merita,nu fac decit sa compromita onoarea si rolul armatei si a slujitorilor ei onesti;rusine acestor imberbi solemni.

George  •  17 noiembrie 2015, 15:52

Cataline, nu mai fiti carcotasi, lasati oamenii sa faca treaba, doar n-ati vrea un guvern format din sfintii Apostoli. Marea parte, cu mici exceptii sunt oameni super profesionisti pe domeniile lor, cu mare experienta, daca nici astia nu sunt buni atunci ce sa mai zici de mascotele *** care erau inaintea lor si care raspundeau eminamente la comenzi politice. In locul unora rauvoitori, prefer unii cinstiti chiar daca se vor mai face si greseli. Eu sunt unul din cei care cred cu tarie ca, partidele politice sunt cancerul, si de aici trebuie inceput, asta e un subiect pe care voi presa tre sa insistati si sa-i tocati zii si noapte, impreuna cu acest parlament al rusinii nationale. Pentru ca ne vom trezi la anul cu aceleasi partide nereformate, care vor veni in fata alegatorilor cu aceeasi bizoni, si asa cum lea mers de 26 de ani dece nu le-ar merge si acum, mai ales a tara asta are un izvor nesecat de prostie si oameni usor influentabili ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George  •  17 noiembrie 2015, 16:02

Partidele politice actuale in Romania sunt clanuri de crima organizata si delapidare de bani, cu consecinte grave la adresa securitatii interne a romaniei, uitati-va prin stenograme cum sunt organizate si cum isi desfasoara activiatea , ca Romania sa mai aiba vreodata vreo sansa aceste clanuri trebuiesc destructurate pana la alegerile de anul viitor. Si in locul lor trebuie sa apara alte partide, organizate transparent cu alti lideri.

fanulumocanu  •  18 noiembrie 2015, 21:23

Cine , ILD e un sait de extrema? Atunci, bine.

Elena  •  23 decembrie 2015, 9:43

Lipa este doar o sportiva, ce dracu de punem miniștri în funcții care nu au nici o treaba cu ce se întâmplă, Lipa e o nesimțită de când a fost numita nu a făcut nimic altceva decât să-și aducă relicve de generali pe lângă ea și să dea tineretul afară, face pe deșteapta cu soarta copiilor de acolo. Am crezut ca tehnocrații sunt altceva dar sunt mai proști și mai ai dracu decât partidele politice. Lipa este doar o sportiva și nimic mai mult nu e în stare de nimic, ocupă aceasta funcție fără să știe ce trebuie făcut, ea nu face altceva decât să le pună bețe în roate la tineri care au muncit și au studii superioare și muncesc într-adevăr acolo, sunt diverși funcționari care nu fac mai nimic pe acolo, dar sunt tineri cu facultăți terminate pe bune care fac treabă și canotoarea asta s-a apucat să-i dea afară să-și aducă ea relicvele și cunoscuții. O nesimțită care își bate joc de tinerii care nu au pile și susținere acolo, o nesimțită care îi lasă pe tineri fără loc de muncă. Am crezut ca acum poate scăpăm de pile și relații și se intră pe bune prin concurs dar nesimțita nici nu a vrut să audă de concurs, așa că ii dă pe tineri afara cum știe ea mai bine, ea e deșteapta de la vâsle!!! Numai miniștri prosti, doar ca ai făcut sport, un ministru trebuie sa fie și un manager bun și să cunoască ceva legislație, nu punem miniștrii după ureche doar ca au făcut sport, asta ce poate sa facă decât să dea cu vâsla în baltă și să dea tineretul afară din servici, o proastă, dacă nu știe ce trebuie să facă, face și ea treabă da tinerii afara din servici.Sa plece dracu de nesimțită, abuzează de putere dictatioarea ! LASĂ TINERI SĂ RĂMÂNĂ ÎN SERVICI NESIMTITOOO!!! S-a instalat în funcție na, tehocrata uite ce face!!!

Comentează