Un ministru de imagine

Elisabeta Lipă este simbolul olimpismului românesc, dar și al unui guvern pus să ia ochii

luni, 16 noiembrie 2015, 5:34

UPDATE: Cea mai bună probă a improvizației este capitolul Tineret și Sport din programul de guvernare. Ea conține două puncte: (1) o promisiune că va fi alcătuită o strategie prin care va fi bine și (2) să se împace luna (performanța) și soarele (orele de sport). E adevărat că mai multe țări au izbutit să îndeplinească atît (1) și (2), dar niciodată pe genunchi. 

Elisabeta Lipă este alegerea potrivită pentru Ministerul Sportului într-un guvern de imagine.

Două exemple:

1.  Unul dintre miniștri, Andrei Baciu, a fost revocat de la Sănătate, după ce au apărut imagini cu el pozînd în chiloți. ”L-am retras în cinci minute ca să nu păteze imaginea și integritatea acestui guvern”, a explicat Dacian Cioloș.

Poate că premierul nu realizează, dar tocmai retragerea în cinci minute e problema. O renunțare în cinci minute trădează o numire într-un minut. 

Și vorbește despre întreg procesul superficial de asumare.

Vorba lui Vlad Mixich, nu chiloții sînt problema, ci faptul că Boeing sau Airbus nu va pune niciodată la manșa unui prototip un pilot încă în practică după școală, echivalentul medicului rezident, în vîrstă de 29 de ani. Neclar ce l-a calificat pe rezident, dar e clar că l-a descalificat imaginea.

Dublă îngrijorare: numit fără să știm de ce, retras ca să dea bine. 

2. Tot în goana după imagine s-a reacționat și cînd Andrei Panțu a făcut public faptul că Marius Bostan, nominalizat la Comunicații, este proprietarul unui site de extremă dreaptă.

După cum bine a observat Ioana Avădani de la CJI, pe facebook, în acest caz n-a dispărut ministrul, ci site-ul.

Guvernul nu e îngrijorat că a cooptat un om care are convingeri de extremă dreaptă. Guvernul e preocupat ca aceste convingeri să nu mai fie vizibile. 

Ministrul comunicațiilor își începe mandatul tăind comunicarea. El retează dreptul publicului de a cunoaște ideile celui care îl va servi drept ministru. Ca și cum ștergerea unui domeniu de net și a arhivei l-ar transforma pe Marius Bostan într-un democrat.

S-a tot spus că e un guvern fără legitimitate. Uite cum arată. E legitimitatea imaginii, conform ideologiei Cioloș și a oricui e în spatele său. Central nu e ce fac acești oameni, ci cum par ei.

Chiar dacă, așa cum accentuează Costi Rogozanu, ei se ocupă ”de alimentarea discursului panicii, atît de drag serviciilor”. După un timp, site-ul deținut de ministrul comunicațiilor a reapărut. Un om apropiat siteului susține că a căzut din cauza traficului și nu pentru că s-ar fi ascuns. 

S-ar zice că în spatele guvernului activează industria vedetelor de la Hollywood. Cu mare probabilitate, sînt doar niște servicii îndrăgostite de filmele cu spioni și fascinate de jocurile de oglinzi. E totuși un cabinet cu doi gradați activi, situație de neconceput pentru o țară europeană.

Unul dintre ei este ministrul sportului.

Elisabeta Lipă are mai multe medalii olimpice ca sportivă, 8 dintre care 5 de aur, decît a reușit să aducă în calitate de președinte la clubul Dinamo.

E un campion inegalabil, cea mai mare canotoare a tuturor timpurilor, dar un manager sportiv preocupat să reziste pe scaun și, mai ales, să cumuleze cît mai multe funcții: șef la CS Dinamo, general, rentier al statului român, președinte al Federației Române de Canotaj…

Sub conducerea Elisabetei Lipă, din 2009 și pînă acum, canotajul feminin românesc a scăzut accelerat. La Londra 2012 nu am luat nici o medalie, lucru unic în cele 10 ediții începute o dată cu Jocurile de la Montreal, din 1976, cînd canotajul feminin a devenit sport olimpic.

Iar la Mondialele din acest an canotajul nici măcar n-a prins finalele.

Sigur, decăderea e a mai multor sporturi, un fenomen generalizat, dar picajul canotajului a fost cel mai dureros.

E adevărat că, în calitate de manager de club, Lipă a reușit să mobilizeze investițiile în infrastructură. A definitivat sala de la Dinamo și a modernizat bazinul. Nu e deloc puțin lucru.

După cum, tot la plusuri onest enumerate, ea a reușit să reziste presiunilor generalului Gabriel Oprea și a candidat la COSR, unde a pierdut, marcînd însă un moment de onoare. Cu bani de la Ministerul de Interne a reușit să relanseze cîteva dintre echipe, cum e cea de polo, din nou pe orbită.

Dar minusurile atîrnă greu.

O să spuneți că nici Gabriela Szabo n-avea o mare experiență managerială cînd a fost numită. E o diferență.

Nu se inventase încă democrația fără partide și Szabo avea de dus la capăt o responsabilitate care a decurs din alegerile cîștigate de partidul său. Mai democratic de atît nu se poate.

Poate de aceea, Gabi Szabo a și muncit enorm, avînd în față mereu perspectiva că are un mandat de îndeplinit.

În cazul ministrului Lipă, mandatul e neclar, contează imaginea.

Dacă sportiva Elisabeta Lipă ar fi o țară, ea ar egala Olanda în clasamentul all time al medaliilor olimpice de aur și ar fi peste Norvegia sau peste Cehoslovacia și Cehia luate împreună.

Sau, dacă vreți, ”țara” Elisabeta Lipă e de cinci ori mai mare decît China dacă vorbim despre medaliile de aur de la canotaj. 

Dar pînă și Constituția Chinei s-a modificat și prevede că buna guvernare se face nu prin oameni, ci prin drept.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

sustin Ciolos  •  16 noiembrie 2015, 17:45

lasa-ti oameni sa isi faca treaba, cometatii voi repede, de ce nu va pune pe voi ministrii sau pe Voiculescu presedinte sa fiti si voi multumiti odata ... bine ca vedeti mereu gunoiul din ochii altora dar pe al vostru nu il vedeti.

Mihai  •  16 noiembrie 2015, 18:03

Aici are dreptate. Pe langa faptul ca a mintit grosolan cand a zis ca el singur si personal a ales cabinetul, Ciolos a dat impresia ca inghitea in sec dupa fiecare nume. Parea ca a aruncat in fata niste necunoscuti in speranta ca nu se va descoperi vreo pata. E rusinos ce se-ntampla. N-am sa-l regret vreodata pe Ponta, desi am puterea sa recunosc ca de cand a pierdut alegerile e cel mai bun premier pe care l-am avut vreodata.

Mircea  •  16 noiembrie 2015, 18:04

Draga ***e "sustin ciolos", Dl. Tolontan a facut niste precizari, de bun simt as spune, despre niste oameni care vor urma sa ne conduca. Nu s-a referit la nici un gunoi, din nici un ochi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cătălin Tolontan  •  16 noiembrie 2015, 18:06

@sustin ciolos: treaba noastra e sa-i deranjam de la a-si face treaba :-)

Octavian Stăncioiu  •  16 noiembrie 2015, 18:08

Deci Bostan (dacă i-am reținut bine numele) e exclus ideologic, în timp ce mulți alții de pe lista noului Guvern nu au vreo problemă. În pofida faptului că sunt paraleli cu fenomenul. Dar gândesc corect politic: marxist-ateist, sorosist, antinațional, antiortodox.

Mircea  •  16 noiembrie 2015, 18:14

Mihai, Ponta nu are cum sa fie cataligat cel mai bun premier pe care l-am avut vreodata, intrucat toate masurile populiste pe care le-a luat au fost in defavoarea investitiilor. Ori dezvoltarea unei tari tocmai in asta consta, investitiile. Dezvoltarea sanatoasa, bineinteles. Nu a facut decat sa panseze niste buboaie purulente, lucrand astfel la efect si nu la cauza.

mass  •  16 noiembrie 2015, 18:15

Cu respectul pe care vi-l port, va spun ca si D-na Szabo a fost un ministru "de imagine" pentru defunctul ( din fericire ) guvern ponta. Intr-un guvern "cel mai cinstit de la Burebista incoace" au fost strecurate cat se poate de evident figuri care au incercat sa mai spele nepotrivitele numiri de ministrii cu reale probleme de imagine si mai ales probleme cu legea. Sa inteleg ca si D-soara Petrescu de la Finante tot din cauza ca " avea de dus la capăt o responsabilitate care a decurs din alegerile cîștigate de partidul său" a performat lamentabil in fotoliul de ministru?

cineva  •  16 noiembrie 2015, 18:20

Niste papusi scoase la inaintare sa potelesca pentru moment furia prostimii Cat despre Lipa uitati-va la Dinamo si daca va place atunci visati in continuare . Somn usor

Lupta de clasa continua  •  16 noiembrie 2015, 18:22

Serios, preluati opiniile neo-comunistului Rogozan de demascare si infierare a noului Guvern aservit imperialismului american, UE, FMI etc?

mm  •  16 noiembrie 2015, 18:25

Mici dezinformări. Un fost membru PNȚ e în concepția ta ”om cu convingeri de extremă dreapta”. Site-ul ”dispărut” funcționează și acum. Chiar a apărut un articol al președintelui fundației Bărbuș (al țărănist cu jdeani în pușcării), proprietarul site-ului, despre atacurile la adresa lui Bostan. Orice om care are o viziune politica de dreapta, e de fapt extremist, în schimb Rogozanu și cei de la Critic Atac sunt doar oameni de stânga. Norocul lui Coposu că a murit....

Cătălin Tolontan  •  16 noiembrie 2015, 18:26

@Octavian Stăncioiu: nu e treaba noastra sa excludem pe cineva. @Lupta de clasa continua: neo-comunism e un stigmat, nu o realitate @mass: de acord cu dvs, dar acela era un guvern rezultat din alegeri

G48ri3l  •  16 noiembrie 2015, 18:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marco Polo  •  16 noiembrie 2015, 18:40

formularea corecta: "...pus sa ne ia banii!"

Polo 2  •  16 noiembrie 2015, 18:44

polo? A relansat polo? Mai interesați-va, e cea care a reușit sa -l alunge pe Stoenescu de la Dinamo, nimeni n a reușit asta , toate sectiile de jocuri le-a pus pe butuci

arhanghelul  •  16 noiembrie 2015, 18:54

doamna cred ca va cadea. oricum azi la ora 14 a chefuit cu colegii de la CS Dinamo promovarea. pai e frumos doamna ? asa in avans ?

Stelian  •  16 noiembrie 2015, 19:00

Avand in vedere ca cei 2 ministri ( si cel care a fost si cel care este acum propunere) sunt din zona sportiva ( doua mari campioane) deduc ca doar ministerul Sportului intereseaza, de ministerul Tineretului nu se intereseaza nimeni, desi este unul si acelasi minister. La Tineret de ani buni, (din 2004, de cand a aparut artificial pentru "fata lui tata" ) nu au existat in conducere persoane competente iar institutile din subordine , treptat, treptat, sunt distruse prin numirea de directori si directori adjuncti ( musai, nu se poate altfel!!) doar pe criterii politice.

George  •  16 noiembrie 2015, 19:01

Doamna Lipa este exemplul perfect la capitolul "asa nu". Cum poate conduce un minister o persoana care a facut 4 clase? Nu era suficient ca Dinamo si Steaua au umplut Romania de colonei si generali? Le-au mai si facilitat studiile la mare distanta de casa cu frecventa 0. Ok era buna de consilier, antrenor etc. Daca este sa alegem ministrii pe baza rezultatelor sportive il propun pe Hagi ministrul educatiei si pe claudiu Raducanu ministrul finantelor....

C(l)inic  •  16 noiembrie 2015, 19:09

Individul ala cu "sustin Ciolos" nici nu stie de ce-l sustine... mananca si el "ca capra", ca doar e democratie, ce mama naibii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan  •  16 noiembrie 2015, 19:15

Legat de update, scuze, dar partea de IT la punctul 13, la pagina 13 :), este si mai tare decat cea de la Tineret si Sport. Si e foarte detaliata. Legat de Ministrul Bostan, omul e doar proprietarul site-ului, pana astazi nu a scris niciodata pe site, nu inteleg acuzele rogozianiste, dar disputele stangistului cu ILD sunt foarte vechi, ar fi fost culmea sa rateze un astfel de moment.

al  •  16 noiembrie 2015, 19:15

Te-ai bagat tare pe politica Tolontane.O sa incep sa nu mai vizitez acest site.

E.U.  •  16 noiembrie 2015, 19:22

Are dreptate polo . Dl Tolontan mai sapati si o sa găsiți lucruri interesante .

benaflek  •  16 noiembrie 2015, 19:22

cum sa pui ministru pe lipa?singurul tel al ei era sa dea la vasle mai mult si mai tare.creier de unde? cel mult sefa de federatie ca stie cum curge apa si cu valurile cu astea dar nu o bagati sa faca bugete ca nu stie sireaca. nu stie.ce la dinamo a condus ea? ea era ecoul care repeta.n ai cum uite te la fata ei un pic ***.materia stim ca e facutadi din atomi iar 90% e spatiu neocupat .gravitatia e forta misterioasa care atrage corpurile la pamant .daca nu le asezi pe ceva ele cad.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

E.U.  •  16 noiembrie 2015, 19:26

Si George are dreptate . Acolo toți fug dupa funcții ! Vedeti si sub doamna .......

adriann_  •  16 noiembrie 2015, 19:35

Eu as fi curios sa citesc textul critic scris de Tolontan cand si-a prezentat MRU cabinetul. Nu-l gasesc, ma poate ajuta cineva?

mihaix  •  16 noiembrie 2015, 19:36

Da, interesanta analiza. Pe alocuri si pertinenta, cu un singur minus. Ti se pare ok numirea lui Guseth la justitie? Un om care a terminat "electronica si telecomunicatii" va da avize juridice pe legislatie. Mi se pare cea mai grava greseala numirea ei, cu manechinuitul ne mai descurcam dar cu un inginer la justitie?? Chiar nu mai avem specialisti in drept in tara asta? Si parca erau tehnocrati? Definitia tehnocratiei: "Orientare sociologică potrivit căreia, în societatea contemporană, rolul de conducere ar reveni specialiștilor din domeniul respectiv".

seagold  •  16 noiembrie 2015, 19:42

Cata, dez-numirea nu s-a facut pe baza de chiloti, ci pentru ca omul nu-si terminase inca rezidentiatul, ceea ce, trebuie sa recunosti, e cam putin pentru un ministru al sanatatii. Cat despre madam Lipa, chiar voi ii ridicati in slavi meritele mai " antzartz". Nu vad nicio deosebire majora intre capacitatile ei manageriale si cele ale lui Gabi. Din respect si admiratie sincera, nu incerc sa-ti fac vreun proces de intentie, insa articolul mi se pare deplasat. Deplasat intr-o singura parte... stii tu care!

alen  •  16 noiembrie 2015, 19:56

tolontan sau cum antena 3 e (inca si din pacate) aici.. Ce-mi doresc pt noul an: Doamne, da Doamne un al doilea ziar de sport ca ma bantuie varanii si cand citesc de fotbal ((

Gabi  •  16 noiembrie 2015, 19:57

Eu nu stiu cat de enorm a muncit Szabo, dar mandatul ei s-a remarcat prin 2 lucruri: 1. Sportul romanesc a decazut fantastic. 2. L-a facut pe cacao pe Victor Ponta la acel meci de tenis.

Cosmin Sebastian  •  16 noiembrie 2015, 20:03

Cu parere de rau, insa ne meritam soarta; nici nu a fost investit noul guvern si deja unii au inceput sa se dea cunoscatori, destepti, frumosi, ......asta este mentalitatea romanului Caracteristic natiei, sa ii denigram si pe cei care au reusit sa faca ceva pentru aceasta tara. Democratia a fost perceputa gresit de foarte multi romani iar jurnalisti din Romania sunt pe podium in acest clasament rusinos; ideea de senzational depaseste orice limita iar respectul si recunostinta sunt doar cuvinte pretioase din DEX............

Mircea  •  16 noiembrie 2015, 20:10

Nu pot fi deacord cu Dl. Tolontan care, nici nu s-a uscat bine cerneala pe lista scrisa cu propunerile de ministrii, ca a si inceput sa arunce sageti otravite. Printre randuri transpare furia si revolta a unor demnitari politici sau politizati care au scapat din mana guvernarea. Nu mai trebuie sa enumar eu framantarile din interiorul partidelor in aceste zile, caci de acesta s-au ocupat analisti politici. Se induce ideea unui neprofesionalism a unor oameni profesionisti, se imputa faptul ca au venit , in trei zile, cu un program concis, fara a se spune, facand paralela cu programele bombastice si utopice, pe sute de pagini pe care de obicei partidele politice le pregatesc timp de patru ani. Tin sa subliniez ca oamenii adusi in noul guvern sunt profesionisti fara dar oratoric sustinut pe sute de pagini sau pe timp de cate o ora de nu mai intelege nimeni nimic din limba de lemn. Dansi sunt precum ingineri, scurt si la subiect. Chiar ma bucur ca nu au venit cu o gogoasa umflata de program. Ei nu trebuie sa vorbeasca ci sa faca, si sa faca ce nu au facut oamenii politici timp de 25 ani. Haideti intai sa vedem ce vor face si dupa aceea sa vorbim. Noi incepem sa aruncam in ei cu pietre, asa preventiv, dar oare numai asa? Sau de fapt este inceputul unei campanii de discreditare inceputa chiar inainte de a fi instalat guvernul?

Marius  •  16 noiembrie 2015, 20:16

Domnule Tolontan, va scriu în speranța că îmi veți răspunde! Mă interesează părerea dumneavoastră pentru ca să pot trece prin acest filtru întreg articolul. Mai întâi o precizare: sunt un antidinamovist convins (în mare parte datorită ceea ce a însemnat Dinamo pe vremea comunismului). Asta nu mă face să nu o apreciez pe doamna Lipă. Și acum întrebarea pentru dumneavoastră : credeți că Guvernul Ponta şi-a păstrat legitimitatea -obținută în urma participării sub sigla USL in alegeri - chiar dacă PNL a ieșit de la guvernare? Eu consider că Guvernul Ciolos este un pic mai legitim decât cel din urmă guvern Ponta!

Gabi  •  16 noiembrie 2015, 20:20

Eu caut articolul scris de dl Tolontan si la adresa lui Szabo cand a fost propusa ministru al sportului, dar nu-l gasesc. Scuze, e PSDista, si nu se cadea ca dansul sa scrie un articol impotriva psd, pc, varani, lilieci, elefanti, s.a.m.d. Acest ziar ar trebui sa fie de sport, am crescut de mic cu acest ziar, am apreciat articolele privind mafia din fotbal si arestarile din acesta, insa cred ca nu are ce cauta politicul aici, de nici o parte. Faceti-va datoria si faceti o analiza a sportului romanesc de cand a venit Szabo la conducerea ministerului si vedeti cum da aceasta, aratati-va veleitatile de gazetar sportiv, dar nu va lasati atras in cursa de politic, pt ca astfel veti deveni un jurnalist mic, mic de tot, care scrie articole in functie de anumite interese.

FYRY  •  16 noiembrie 2015, 20:23

si szab*** ce a facut t***l***? *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

doina  •  16 noiembrie 2015, 20:28

Ete, ce sa vezi base dupa ce a umplut justitia de procurori acum o critica pe nefericita care e propusa si care l a adorat pina acum, ca cica trebuia un judecator la justitie. Sa rizi sau sa plingi?

Cătălin Tolontan  •  16 noiembrie 2015, 20:44

@benaflek: gresesti. Indiferent de sport, campionii sint oameni extrem de inteligenti si de lucizi. Sportul e un exercitiu al mintii.

Andrei  •  16 noiembrie 2015, 20:51

Domnule Tolontan, nu cădeți în plasa propagandistică a acestor oameni, nu confirmați, prin prestigiul dumneavoastră, niște acuzații false. ILD nu pare să fie un site de extremă dreapta, este foarte importantă proprietatea termenilor. România încă își revine, după 27 de ani, din tragedia dictaturii comuniste. Vă rog, nu dați apă la moară celor ce își doresc să ne întoarcem acolo.

cornel  •  16 noiembrie 2015, 20:57

La Min. Sportului se schimba o marioneta muta cu tzatza inculta ! Nu stiu de ce imaginea trebuie sa primeze in fata profesionismului ?! Oricum Szabo pleaca de acolo neintelegand ce s-a intamplat cu ea in acest timp si vine chestoreasa care are vreo cinci functii si care e mintea luminata in sport ! Probabil in barca de 8+1 in timpul curselor se invata mamagement cu cartea intre genunchi ! Macar nu a pus una mai dezghetata , de ex Georgeta Andrunache ! Eu il vad potrivit de ex pe Covaliu, daca vreti unul cu imagine, un tip inteligent si care ”vede” lucrurile foarte bine ! Pana acum la toate emisiunile madam Lipa se tot vaita ; sa o vad acum ce mai zice când o sa se vaite altii !

Bogdan  •  16 noiembrie 2015, 20:59

Spuneti despre guvernul Ponta ca a fost un guvern rezultat din alegeri. A participat la alegeri sau a fost numit, la fel ca si guvernul Ciolos? Si votat in parlament, asa cum are sa fie si guvernul Ciolos? Cred ca din punct de vedere al legitimitatii, guvernul acesta va avea aceeasi legitimitate ca oricare alt guvern, nu vi se pare? Cum parlamentarii si-au putut vota imunitati fara sa le pese de orice altceva atunci cred ca si acum pot vota asa cum vor, deci ei sunt direct raspunzatori.

Cătălin Tolontan  •  16 noiembrie 2015, 21:36

@Andrei: putem gresi cu totii in aprecieri, nu cred ca opinia mea e atit de importanta, e o opinie din sutele și sutele de opinii care se vehiculeaza in spatiul public intr-o zi. Credeti, totusi, ca FDSC, SAR, CeRe sau Fundația pentru o Societate Deschisă isi doresc sa revina comunismul?

Andrei  •  16 noiembrie 2015, 21:54

Sunteți modest, dar cred că vă subestimați infuența. Nu cunosc toate organizațiile enumerate de dumneavoastră, dar sunt convins că majoritatea oamenilor care lucrează în cadrul lor sunt bine intenționați. Dar asta nu justifică acuzația falsă de extremă dreapta, care a pornit din zona unui domn care consideră că stalinismul a fost un "pârț". Uitați-vă pe site, eu nu am găsit ceva care să-mi pară extremist. Și a propos, comunismul a fost pavat pe bune intenții, pe idei care sunau bine "pe hârtie", și prin propagandă. De asta cred că trebuie să fim foarte vigilenți.

alex claudiu  •  16 noiembrie 2015, 22:13

Dar Guseth ? Inteleg ca nu este in regula ca nu este licentiata in drept, dar este in regula ca vine dintr-un ONG finantat de catre Departamentul de Stat al USA ?! ..

DROMICHETE  •  16 noiembrie 2015, 22:34

Va sa zica Rogozanu, acest stangist rasuflat, se leaga de 'extrema dreapta' ! Hm, parca Lacatus si Lucescu erau pe partea aia.... Cum e domnule Tolontan sa te dai mare jurmalist democrat dupa ce ai lucrat la infectul 'ziar' bolsevic AZI ? Asta apropo de omu cu site-ul ala prapadit, ILD.

Lupta de clasa continua  •  16 noiembrie 2015, 22:36

Neo-comunismul lui Rogozanu, Ernu si restul de trompete filo-ruse de la CriticAtac este identitatea pe care si-o asuma, unde e stigmatul?

victor L  •  16 noiembrie 2015, 23:16

Aveti umor, dle Tolontan, cind va sfortati sa o desfiintati pe Elisabeta Lipa si sa-i faceti soclu Gabrielei Szabo. Argumente care nu tin decit de ranchiuna. Dar aici chiar aveti umor: "Dar pînă și Constituția Chinei s-a modificat și prevede că buna guvernare se face nu prin oameni, ci prin drept." Oare chinezii stiu ca au un avocat in Romania?

anti  •  16 noiembrie 2015, 23:36

Guvernul Ponta a fost primul guvern care a dat cu tifla FMI-ului, demonstrand ca se poate face treaba si fara austeritate. La 8 ani dupa intrarea in UE, avem salariul minim net de cca 175 de euro. Rusinos! Desi romanii muncesc si e plina Europa de ei, oameni care au plecat de aici tocmai din cauza salariilor de mizerie. Iar cand se pune problema sa creasca aceste salarii cu 10-15% se face gaura in cer si se emit teorii de toata jena! Si asta numai din cauza propagandei stim noi cui. Ca sunt multi romani masochisti si egoisti carora le merge bine lor personal si se bucura cand unor concetateni de-ai lor li se micsoreaza si aceste venituri de mizerie, asta-i o rusine! Sa fii tanar, sa te crezi destept, cand nu esti decat un norocos, de fapt, pentru ca ai prins alte vremuri si sa sustii niste guvernanti care au luat de la gura unor amarati pentru a hrani clientela lor politica! Pentru ca asta au insemnat investitiile, nene Mircea: cel mai bun mod de a sifona banii de la buget. Partidul lui Basescu a detinut portofoliul transporturilor cel mai indelungat timp. Basescu, Berceanu, Boagiu- s-au tot rotit. Ce infrastructura avem? Cate autostrazi? Guvernul Ponta a schimbat trendul datoriei externe, diminuand-o si asta nu se iarta. E usor sa faci investitii, cu o economie strangulata, bazandu-te pe imprumuturi. Cand poti sa faci aceste investitii fara imprumuturi, dupa stimularea sectorului privat si imbunatatirea colectarii. Cum asta ? Prin relaxarea fiscalitatii si instaurarea ideii de economie liberala: sa iei mai putin de la mai multi. Guvernul Boc a inventat taxa pe simpla existenta a firmei, in 2010, cand trebuia sa aduci bani de acasa, chiar daca nu aveai nici o activitate. Dar romanii masochisti si egoisti uita. S-a tot facut tam-tam ca o sa explodeze economia ca se reduce CAS-ul sau ca scade TVA-ul. Nu s-a intamplat nimic din toate astea, dimpotriva. Iata ca la romanul egoist si fixist, poti sa-i iei banii din buzunar explicandu-i sagalnic ca de fapt il salvezi, iar cand vine unul si-i pune la loc in buzunare, ala e judecat ca hotii de cai, iar hotul e la loc de cinste. Daca sunteti asa viteji, iesiti in strada si puneti-l pe presedinte sa iasa cu explicatii privind a doua decizie in justitie prin care i se retrage o casa din posesie din cauza falsurilor. Nu credeti ca era de datoria lui sa dea explicatii? Ei, nu, ca de pun aceste intrebari sunt antenist, comunist, batut in cap etc. Domnii "democrati" nu pot tolera o alta opinie, pentru ca-i dusman de clasa. Mie mi-ar placea o bucata de Romanie in care sa traim doar noi, astia incuiatii, pupatorii de moaste si antenistii. Sincer, as fi fericit in ea, oricat de mica ar fi acea particica.

addy  •  16 noiembrie 2015, 23:41

"Boeing sau Airbus nu va pune niciodată". o fi dezacordul lui tolo sau l -a importat d epe hotnews?

Criss  •  16 noiembrie 2015, 23:57

Va spun asa. In momentul in care a fost propus ca ministru al sanatatii, nu un fost manechin care a pozat in chiloti (e irelevant ca a practicat in copilarie o meserie copilareasca), ci un tinerel de 28 ani in fruntea, cica, unuia dintre cele mai importante ministere ale tarii, vadit lipsit de orice bruma de experienta manageriala, sa nu mai vorbim de una administrativa, s-a distrus orice speranta in capacitatea acestui ciolos. Dar, peste toate, atunci cand a fost propusa la Ministerul Justitiei o doamna electrician, detinatoare a unui ONG, fie el si militant pt. drepturile omului (a detine un ONG militant pt. drepturile omului nu doar ca nu se confunda cu activitatea juridica, dar este o practica obisnuita a oricui care vrea sa aiba o activitate civila, sunt sute de astfel de ONG-uri, doar pe problemele drepturilor romilor si minoritatilor sunt vreo 30 in Bucuresti), inseamna ca iti bati joc de tara asta. Nu ma intereaseaza ca acest ciolos dovedeste indubitabil ca este un incompetent pt a detine functia de premier (competenta in speta presupune si sa ai capacitatea de a-ti alege oamenii potriviti), dar sa-si bata joc de toata scoala mea si a noastra, precum si expertiza in domeniul juridic, nu-i permit. Si nu-i vom permite sa denigreze si sa batjocoreasca tot efortul nostru, al profesionistilor domeniului juridic lato sensu (magistrati, avocati, consilieri juridici etc.), de a ridica sistemul judiciar, in particular, si sistemul institutional-juridic, in genere, in Romania. Toate asociatiile profesionale in domeniul juridic ii vor cere urgent retragerea acestei doamne din fruntea MJ. Cat de incompetent sa fi, ca sa pui asemenea oameni in fruntea unor ministere cheie! Si cat de ipocrit sa te prezinti ca tehnocrat (specialist intr-un anumit domeniu), dar sa propui cel mai mare nespecialist in domeniul Ministerului Juridic (nici macar cu studii juridice)! Impardonabil! Asemenea greseli dovedesc ex re limitele de viziune si competenta ale acestui premier.

Petru  •  17 noiembrie 2015, 0:01

addy, e vorba de Boeing sau Airbus nu va pune, ci nu de Boeing SI Airbus nu vOR pune...

Pavel  •  17 noiembrie 2015, 1:01

http://inliniedreapta.net/ De ce mințiți că site-ul a fost închis și "comunicarea tăiată"?! De ce numiți ca fiind de extremă dreapta pe un conservator de tip britanico-american, creștin ortodox și adept fervent al democrației de tip liberal?! Cum ați ajuns la concluzia asta? Și de ce ong0urile enumerate mai sus într-un comentariu nu ar greși? Sunt, cumva, infailibile?! La fel ca doamna Guseth, de la Freedom House, care apără de 25 de ani statul de drept dar nu știe Constituția și nici definiția statului de drept?! Doamna Pippidi nu poate greși, nu se poate înșela, chiar și în privința unui site conservator, cu convingeri pro-occidentale ferme?! Sau cei de la FDSC, FSD sau altceva. Ce ce nu editați materialul acolo unde ați scris că "ministrul comunicațiilor a tăiat comunicarea"?! V-am dat linkul, minciuna e cât China. Ce mai așteptați, de ce persistă această dezinformare?! Apropo de sport... ce joc e ăsta?! :(

Claudiu  •  17 noiembrie 2015, 1:38

Dle Tolontan, mai stiti replica dvs. când cineva va reprosa cum arata site-ul sau televiziunea gsp.ro/gsp tv? Reamintesc eu pentru toti, spuneati ca ziarul nu are legătură cu linia editoriala a celor doua, ca sunt entitati diferite. Va suna un clopotel? :) (Desi, in paranteza fie spus, legatura dintre ziar si site/televiziune trascende orice formalitate, e chiar in nume.) Sau am un exemplu si mai bun, tot cu dvs. si dezvăluirile de anul trecut din asa-zisa ancheta a lui Stelian Negrea despre legăturile dintre dvs., Gazeta si banii Securității. Judecatile la kil si prin asociere nu sunt dintre cele mai bune. Oricum ar fi, ma astept din partea dvs. sa citati măcar punctul de vedere al ministrului propus in cauza. Si spun ministru propus nu degeaba, ci pentru a sublinia ca întreg guvernul Ciolos nu e decât o schita, o propunere care mâine poate fi mototolita in Parlament si aruncată la gunoi. Asta apropo de democratia fără partide (un truism, fie vorba intre noi) care e vie si da din picioare. Nu va duceti pe fenta si pierdeti din vedere ca acest guvern este (daca va fi) politic ca oricare altul.

Comentează