Pasa supremă

Gazeta Sporturilor publică astăzi rezultatele anchetei sale tradiționale. Pentru al 50-lea an, campionii primesc în dar cîte un scurt text

miercuri, 23 decembrie 2015, 10:08

Cu ani în urmă, am scris că antrenorul Hagi ar trebui s-o ia de jos, de la o echipă mică, unde să învețe meserie.

Cred că s-a supărat.

Și, într-un fel, avea dreptate. Pentru că privisem încercările lui la „națională” și la Galatasaray drept manifestările de ego ale marelui jucător care nu acceptă că profesia de antrenor e diferită.

Coincidența face ca Hagi să iasă antrenorul anului 2015 la o echipă mică: Viitorul. Clubul nu exista atunci cînd el începea antrenoratul.

Dar nu eu, ci el a avut dreptate.

„Naționala” și Galatasaray au fost manifestări ale pasiunii, nu ale orgoliului nestins. Aceeași pasiune care l-a făcut pe Gică să fure cheile de la recepția hotelului Iaki și să-și cazeze puștii fotbaliști, lăsîndu-i să-și usuce ciorapii pe geamurile Rivierei, ceea ce nici unui hotelier care se gîndește la sine nu i-ar fi trecut prin cap.

Lucescu a spus despre Hagi că e omul bionic. Cel care e încărcat pînă la ultima celulă cu dragoste de fotbal.

În 2015, omul bionic a devenit cel mai bun antrenor al României. Pe locul doi, foarte aproape, vine chiar Mircea Lucescu, mîndru că este întrecut de fostul său elev.

Hagi primește prima distincție pe tabloul „tehnicienilor” după ce a cîștigat ancheta de 7 ori ca fotbalist.

Ancheta sportivă a Gazetei Sporturilor a ajuns la ediția cu numărul 50.

Superlativele vin înainte de Crăciun de 50 de ani, o ediție după alta, cu același sistem de vot, care a supraviețuit regimurilor și schimbărilor de tehnologie.

An după an, fiecare dintre laureați primește un text scurt, întotdeauna scurt, despre ceea ce l-a făcut unic între atîția competitori dornici de glorie.

Anumite lucruri sînt aceleași chiar dacă înfățișarea lor se schimbă.

Pe vremuri, voturile oamenilor veneau cu sacii.

Astăzi, siteul înseamnă mai multă participare, dar și un tribut plătit vechii pasiuni a unor microbiști care nu erau cu nimic mai puțin îndrăgostiți de fotbal. În sport, pasiunea curge între generații nu doar pe gazon, dar și în tribune. Copiii de azi sînt pasionații de mîine, dacă sportul vrea să-și continue povestea.

Eu am greșit și el a avut dreptate.

Pentru mine, Hagi a fost cel mai pătrunzător pasator pe care l-am văzut vreodată pe un teren de fotbal.

Se uita într-o parte și transfera mingea într-o altă dimensiune. Era cu fața la propria poartă și-l lansa pe Răducioiu singur cu portarul advers. Doar Gațu reușea, în handbal, ceva asemănător.

Astăzi, Gică Hagi ne oferă pasa supremă, către viitorul celor pe care-i învață. A fost ucenic, a fost magician, este profesor.

Ca om, nu-ți poți dori mai mult.

 

 

 

Citește celelalte laudatio tradiționale pentru laureații Superlativelor GSP 2015:

» Ovidiu Ioanițoaia despre fotbalistul anului: Ieșirile lui Tătă;

» Luminița Paul despre sportivul anului: Singuri în echipă;

» Alin Buzărin despre fotbalistul străin al anului: Capul cel mai verde.

Comentarii (87)Adaugă comentariu

unul  •  23 decembrie 2015, 10:29

Gluma inainte de sarbatori ! Hagi antrenorul anului ! Ce a castigat ? Galca are TREI trofee !

popescu valentin  •  23 decembrie 2015, 10:32

Gluma inainte de sarbatori ! Hagi antrenorul anului ! Ce a castigat anul acesta ? Galca are TREI trofee !

D’Artagnan  •  23 decembrie 2015, 10:37

Popescul Valentin este Unul si acelasi netot :))))))) Hagi creste jucatori tantalaule... a facut din Viitorul o forta a fotbalului romanesc .Si asta singur fara ajutorul nimanui .Hagi merita cu prisosinta titlul de Antrenorul Anului in Romania .

fcu1948  •  23 decembrie 2015, 10:42

hagi o să fie antrenorul anului atunci când o va învinge pe fcsb în meciul care decide campioana. Până atunci este doar o paiață aservită intereselor finului jiji.

alex  •  23 decembrie 2015, 10:46

Bravo Valentin!!! domnii de la gsp,se pare ca nu toata lumea doarme. hagi e regele blaturilor.

pify  •  23 decembrie 2015, 10:51

Sumudica a maturat pe jos cu el !

ionel  •  23 decembrie 2015, 10:53

arbitrii merita nominalizarea, Sumudica e cu 3 clase peste "imparat"!

ghita  •  23 decembrie 2015, 10:56

Haha, regili *** antrenor clasat inaintea lui Lucescu,obedienta,linguseala si nesimtirea din clasamentele unor jurnalisti si suporteri pentru care castigarea unor locuri fruntase chiar si prin frauda de catre adunatura din ghencea,este un titlu de glorie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio  •  23 decembrie 2015, 10:59

inteleg simpatia pt gica hagi dar chiar antrenorul anului? Suna mai degraba ca incurajare. Haideti sa asteptam sa vedem pe ce loc termina campionatul

Al doilea  •  23 decembrie 2015, 11:00

Aha buna gluma :D Totusi sa nu uitam cum a supravietuit primelor 2 sezoane in Mocirla 1. Cel putin 1 omenie recunoscuta de berbecul sef si alte meciuri extrem de suspecte. Ar fi interesant un top al antrenorilor cu imagine curata

Claudiu  •  23 decembrie 2015, 11:01

Costel Galca a castigat Campionatul 2014-2015, Cupa Romaniei 2015, Supercupa Romanei 2015 cu Steaua, deci merita titlul de antrenor al Anului 2015. Gica Hagi ramane cel mai bun jucator al Romaniei, insa ca antrenor mai are mult, pana sa depaseasca recordul lui Costel Galca !!!

b_o_g_d_a_n  •  23 decembrie 2015, 11:02

A castigat tot ce se poate castiga in Romania anul acesta. A ajuns antrenor in La Liga, unul din primele trei campionate ca valoare din lume, la Espanyol Barcelona, unul dintre cele mai cunoscute si de traditie cluburi din Spania. E un tip cu bun simt, modest si care vorbeste doar despre fotbal. Performante suficiente si criterii dupa care sa fie antrenorul anului in Romania? Nu. Oricum oamenii judeca si singuri. Stim majoritatea cine merita premiul acesta.

cris  •  23 decembrie 2015, 11:06

mare antrenor la viitorul dar cand ajunge la o echipa mare de ce numai e mare antrenor

Ryo  •  23 decembrie 2015, 11:08

De ce Hagi? Pentru că fotbalul este practicat nu doar pentru trofee sau titluri, dar pentru că uneori vrei să vezi fotbal și privești cum joacă echipa dânsului și înțelegi de ce iubești fotbalul. Antrenor, care, cu un proiect serios, cu foarte mulți jucători tineri, fără "superstaruri" a ajuns foarte sus în clasament. O să treacă câțiva ani și o să-i zicem mulțumesc lui Hagi pentru munca lui la Viitorul. Viitorul lui Hagi este viitorul fotbalului romanesc.

dan t  •  23 decembrie 2015, 11:09

doamne rau a ajuns tara asta....am ajuns sa premiem blatisti si protectori si sustinatori de puscariasi si infractori

Tatar  •  23 decembrie 2015, 11:14

Putea lua doua...,,trofeee,,...daca se acorda si titlul de Blatistul Anului!

Matei  •  23 decembrie 2015, 11:19

ce bataie de joc... cum sa fie Hagi antrenorul anului? de ce sustineti aceasta nedreptate. chiar nu vedeti modul rusinos in care a promovat si acum meciurile cu steaua? ca sa nu mai spun de mandatul de la nationala. P.S.: Catalin, daca vrei sa vezi pase, cauta-l pe Dobrin pe youtoube. asta e alta nedreptate rusinoasa pe care o faci.

Matei  •  23 decembrie 2015, 11:20

@dan t: nu e blatist, omul si-a platit datoria la cioban. ai uitat cum s-a salvat de la retrogradare?

mihai231  •  23 decembrie 2015, 11:21

da si eu cred ca: Galca antrenorul anului...

R8  •  23 decembrie 2015, 11:39

Buna ziua, Vreau sa semnalez si eu niste intamplari ciudate la Spitalul de Urgenta Floreasca. Toate s-au intamplat in aceeasi zi, weekend-ul trecut. Ca in fiecare weekend, impreuna cu trei prieteni iesim la alergat. Nu mergem in acelasi loc. Sambata ar fi trebuit sa fie Padurea Baneasa, dar ne-am razgandit si am mers intr-un parc de dimeniuni mai mari. La foarte putin timp de la startul alergarii, unul dintre prietenii mei a calcat pe o piatra pe care n-o vazuse si s-a ales cu o entorsa de gradul 2 de toata frumusetea. Cine a facut entorse stie durerea, stie cum simte ca trozneste ceva, urechile ii tiuie si e efectiv inlemnit de ceea ce transmit centrii nervosi. Bun, l-am carat la masina si am fugit la Floreasca. Acolo am ramas eu sa-l car pe ranit, iar ceilalti doi au mers sa parcheze masinile cu care am venit. Asta desi spitalul dispune de patru locuri publice de parcare, dar ele sunt blocate pentru doctorii unitatii in mod total abuziv. In timp ce-l caram chiar in fata camerei de garda, a venit un baiat de la firma de paza si m-a intrebat daca vrem un carucior. Am zis ca da, ne-ar ajuta. S-a intors dupa cinci minute si ne-a spus ca nu dispun de niciun scaun. Ok, am zis, si l-am carat inauntru. Ce sa zic, era pustiu, doctorii si asistentele stateau de vorba. Nu stiu cine ar fi putut sa foloseasca acele scaune cu roti. Si stam in fata ghiseului. El intr-un picior, eu transpirat si deja foarte nervos. Trecusera vreo cinci minute, eram in fata unui ghiseu unde o doamna blonda, pe la 50 de ani, discuta cu doua asistente si cu un medic al camerei de garda. Pe acel medic chiar l-am recunoscut din interviurile date la digi in urma dramei din colectiv. Intr-un final chiar acel medic ne-a intrebat ce s-a intamplat. Intr-un final adica dupa vreo inca trei minute. Am zis sa tac in continuare, desi n-ar fi trebuit de la locurile de parcare sau de la faza cu carucioarele. Mediul ii spune prietenului meu sa prezinte un buletin. Acesta il pune pe tejghea. Femeia aceea de la receptie, sa-i zic, a vazut cu coada ochiului gestul lui si a avut o grimasa de iritare, desi asa ni se spusese. In fine, a mai vorbit pret de vreo doua minute si a luat buletinul. A intrebat si ea ce s-a intamplat ca si cum nu ne auzise. S-a apucat de intocmirea fisei. Intre timp, o persoana a venit cu un carucior. Cred ca era asistenta. Mi-a zis asa: "Trebuie sa-l impingeti dumneavoastra ca nu are cine, iar dupa aceea sa-l aduceti inapoi aici si sa mi-l predati mie". Sa mori tu? Si daca nu esti aici ce fac, te astept? Nu vrei sa-ti las si un buletin? In fine, ne-a dat fisa, l-am asezat pe scaun si am plecat cu el. Nimeni nu s-a sinchisit sa ma indrume. Mi-au zis sa fac stanga si sa mai intreb. Ok, am purces. In timp ce plecam, mi-am dat seama ca prietenii mei nu se intorsesera. Ma opresc sa fac o precizare. Mentionez ca toti eram extrem de bine imbracati, in echipament profesionist, totul nou, curat, calcat etc. Asadar, paream relativ rasariti. Si acum continui. Dupa ce m-am invartit prin camera de garda si, neavand pe cine sa intreb ce si cum, am inceput sa intreb pacientii care asteptau. In fine, am gasit drumul, cand ma trezesc ca cineva fuge dupa noi, in halat albastru, si striga: Baiatu, Baiatu! Da, zic, si ma intorc. Era brancardier. A inceput sa manevreze scaunul fara sa-mi zica sa ma dau la o parte. Initial m-am bucurat. Apoi a venit o intrebare care m-a facut sa ridic din sprancene: "Aveti bicicleta?" Nu, am zis, dar n-am priceput de unde naiba a izvorat in logica lucrurilor acea intrebare. Bun, ajungem la ortopedie. Acolo se misca relativ repede, iese si dam sa plecam. Tot pe scaun. Si de aici alte nemernicii pe banda rulanta. In primul rand, doctorul a "uitat" sa-i dea nu stiu ce act. Trimitere, parca, sau concediul medical. Asta a "realizat" brancardierul pe drumul spre iesire. Nu are nimic, va duc in fata, va urcati in masina si fug eu repede sa o aduc. Intre timp, i s-au dat 10 lei. Pana sa ajungem la iesire, ne mai face o propunere: "Stiti, reteta care vi s-a dat..., va pot aduce eu medicamentele de aici, de la farmacia spitalului, ca sa nun mai stati pe drumuri. Vi le aduc odata cu fisa si imi dati banii dupa. Ok, a zis el, ranitul, in vreme ce eu eram deja rosu ca un rac. Ceilalti doi imi stiu temperamentul si au inceput sa-mi spuna glume ca sa ma deconecteze. Desi si ei au facut scandal cu parcarea. De aceea au intarziat. Buuun. Asadar, iata-ne la o iesire din spital, aproape de Regina Maria, asteptand fisa si medicamentele. Vine si brancardierul dupa 15 minute, fix cand eu intram sa-l caut. Mi-era ca nu mai vine. Fac o paranteza sa va spun ce s-a intamplat in cele 15 minute: eu am ramas in fata masinii, la o cafea si o tigara. Da, fumez si alerg, probleme? Caruciorul era acum gol si ma gandeam daca sa-l mai returnez asistentei sau sa ramana brancardierului. Deodata, din fata intrarii in camera de garda striga catre noi un paznic. Ba, caruciorul ala e de la noi, de la urgente. Raspunde un alt agent din spatele meu. Ma P*S pe carucioarele voastre, vino sa-l iei. Vine respectivul si-l ia. Eu eram impietrit. Am ajuns la mai multe spitale din vestul Europei cu diverse treburi. Vizite la prieteni samd. Ei bine, acolo carucioarele astea, scaune cu rotile sau cum le zice, sunt disponibile cum sunt carucioarele de cumparaturi intr-un supermarket. Dar fara fisa de 50 de bani la preluare :). Bun, ia ala carucioru si prietenu meu deschide geamul: Stii ca mi-a zis brancadrieru care e faza cu bicicleta? Mi-am amintit instant, ca-mi ramasese intiparita acea intrebare. Care-i? E caruciorul lui si a zis ca e ca si cum ti-ar fi furat el tie bicicleta, daca aveai. Chiar am ras. E domeniu public, e bun public, finantat de noi, si era necesar. Iar el era in pauza prelungita... nu-l gasea nimeni. Intr-o companie privata ar fi fost dat afara in secunda doi. La stat isi permite nemernicii. Asta a fost momentul in care am plecat sa-l caut. Ne-am vazut chiar in intrare. Nu le avea in mana, nicio pungunta de farmacie. Exact cum ma asteptam, la negru. Scoate 10 seringi dintr-un buzunar dosit sub un halat albastru. Prietenul meu ia reteta data de doctor sa compare. Ce sa vezi, ne-a adus 10 seringi gata facute sa fie executate, sigilate, ma rog, dar pe ele era alt nume decat cele doua variante scrise pe retata intocmita digital, pe calculator. Iar cu pixul, cu o alta culoare decat semnatura doctorului, era trecut numele de pe seringile aduse. A fost o scurta discutie, a zis el ca e acelasi lucru, a zis ca nu a scris nimeni dupa, ci doctorul dupa ce a printat si si-a dat seama ca mai sunt variante. Da, ca sa vezi, a printat, a semnat cu un pix si apoi a luat alt pix ca sa treaca si a treia varianta. Bun, i-a dat 120 de lei pe ele, dar apoi s-a constatat ca trebuie 14, nu 10 cat a adus el. I-am zis de asta si el a spus ca ne da un numar de telefon, sunam in 2-3 zile, venim si mai luam patru. Era totul mult prea penibil ca sa mai reactionez violent, intrucat eu reactionez violent repede. Deja radeam cu gura pana la urechi. I s-au cerut banii inapoi. A zis sa asteptam ca ne mai aduce inca patru daca mai stam 15 minute. Nu, da banii si ia astea inapoi. A fost extrem de suparat, dezamagit, a devenit o scarba de om etc. Intr-un final am mai pus niste intrebari pe acolo. Acele medicamente fac parte din tratamentul care trebuie aplicat gratuit pacientilor din urgente, dar ele nu sunt folosite si sunt vandute de medici in colaborare cu brancardierii la negru. Ironia e ca toti avem abonamente premium la private, dar am zis sa dam o fuga la Floreasca sa vedem cum s-a imbunatatit sistemul dupa #Colectiv. E mai rau.

R8  •  23 decembrie 2015, 11:41

Am uitat sa mentionez ca lucrurile nu vor ramane asa. Imediat dupa sarbatori vom merge impreuna, toti patru, si vom formula plangeri scrise pentru absolut toate cele intamplate. De la carucior, receptionista, brancardier, parcare si pana la faza cu medicamentele.

george  •  23 decembrie 2015, 11:43

Galca, antrenorul anului ! Dobrin, pasatorul nr. 1 al Romaniei, cu privirea in alta parte. ;) Hagi, antrenor de perspectiva!... si Sumi a fost mai antrenor ca Hagi anul asta!

whiteredarad  •  23 decembrie 2015, 11:47

Acest articol imi arata cit de valoros este ziaristul sportiv Catalin Tolontan, si ca publicistul si ziaristul, de investigatie sint sub ceea asteapta multi drukeri (sint banatan, si-mi place expresia asta). Are totala dreptate privitor la Hagi. Plecarea de jos invata, caleste, pune constructia pe baze solide. Mi-ar place sa il vad cu Viitorul campioana , in fata unui Becali, care , treptat, redevine cel pe care-l stim. Hagi si-a aratat nu doar dragostea fata de fotbalul, care l-a facut mare, ci si de manager, si-a bagat banii castigati din fotbal, tot in fotbal, si cu folos. Multumim Dle C Tolontan pentru acest articol. Sarbatori fericite autorului si subiectului articolului !

sevilla86  •  23 decembrie 2015, 11:56

Cu ani în urmă, am scris că antrenorul Hagi ar trebui s-o ia de jos, de la o echipă mică, unde să învețe meserie....multa lume i-a spus la fel...bine ca a inteles pina la urma!BRAVO !Oare M.Radoi a invatat ceva din ascensiunea lui Hagi?

terminati  •  23 decembrie 2015, 12:07

terminati cu fcsb-ul. Parca v-a clonat Gigi, deveniti obsceni.

televijan  •  23 decembrie 2015, 12:25

Galca este adevaratul castigator.Castigi 3trofee,faci record de puncte...ce ar trebui sa mai faci ca sa castigi...blaturi ca hagi,da,da,acum stiu...

cpt.ahab  •  23 decembrie 2015, 12:26

Gazeta a ajuns de rasul lumii. Hagi- antrenorului anului!? in aceste conditii, puneti lacata si plecati acasa. Ca mai jos de atat nu se poate ajunge.

Cristian  •  23 decembrie 2015, 12:48

Felicitari Gica Hagi!

un nene  •  23 decembrie 2015, 13:15

Anul asta ati dat-o in bara rau cu Superlativele Anului: Tatarusanu: n-a facut mare lucru, Fiorentina e echipa de locul 5, dar sa zicem ca ok, mai mult pentru ca nu a fost nimeni altul care sa miste Hagi: o aberatie (a fost votat mai ales de reporterii GSP!), marea lui performanta este ca a dus Viitorul pe locul 2?!?! Se compara cu Galca, care a luat 3 trofee, tata Puiu care cum-necum ne-a dus la Euro, Lucescu care iarasi a avut rezultate bune cu Sahtior, desi joaca toate meciurile in deplasare? Tot zice lumea ca a promovat tineri, pai nu prea e asa: Nicolita, Cernat, Aganovic, Mitrea au >28 Cristina Neagu nu a fost nici macar nominalizata printre propuneri?!?! WTF !??! Stiu ca nu puteati sa anticipati ca vom lua locul 3 la Mondiale, atunci cand ati lansat votul, dar totusi a castigat Liga Campionilor, se stia ca are mari sanse sa fie desemnata cea mai buna jucatoare a lumii, puteati macar sa o propuneti.

Steaua1986forever  •  23 decembrie 2015, 13:17

Fara sa ii neg meritele lui Hagi pe care il apreciez enorm (inclusiv ca antrenor), am impresia ca i se face o "mica" nedreptate lui Costel Galca. Deci, Galca castiga 3/3 trofee cu Steaua in acest an, antreneaza la o echipa din vest (este SINGURUL ANTRENOR ROMAN care antreneaza intr-un campionat care conteaza in fotbal) si nu e antrenorul anului in Romania? Credeam ca se iau in considerare si trofeele, iar Galca a luat maximum posibil ca antrenor anul acesta. Sigur, Galca e un baiat cuminte si la locul lui, nu are "pile".....probabil ca daca nu a luat anul acesta acest "titlu" de antrenorul anului, probabil nu o sa il ia nici daca va castiga Champions League, dar ma rog.....asta e viata.

florinzone  •  23 decembrie 2015, 13:21

Hagi!!!??? OMG! Ganla merita cu varf si indesat. Are 3 trofee interne, oameni buni!! Iar Lucescu nici nu trebuia sa se afle printre nominalizati. Imi pare rau, sunt prestigioase si vechi premiile voastre, dar anul asta ati dat-o rau in bara la antrenori. Sa va fie rusine!

Matei  •  23 decembrie 2015, 13:40

chiar si dupa ce ati inceput sa stergeti comentarii, proportia celor negative e in continuare covarsitoare. chiar nu va spune nimic asta?

unul  •  23 decembrie 2015, 13:43

@pentru muschetar:))... de ce nu i se acorda titlul de golgheter unui jucator care are un gol, deoarece a marcat cu un sut senzational de la 30 de metri ,si se acorda unuia care are cele mai multe goluri...? Atentie, e intrebare grea, trebuie sa-ti storci singurul neuron ca sa raspunzi :))))

benaflek  •  23 decembrie 2015, 13:58

hagi e antrenor?pai jucatorii il asculta ca el e patronul care le da 50 60 milioane pe luna si ratia de mancare.e slab si el si echipa lui de lungani fara talent.incercati sa vi l imaginati pe hagi antrenand o echipa mare din vest.nu va iese nu?

Kilimanjaro  •  23 decembrie 2015, 14:36

Asa e blatistul hagi asa ”antrenorul anului„ cum a fost si Ceausescu mereu ”reales” :)))) Doar acesta din urma era ceva mai inteligent decat regele blaturilor :)))))

Gherghisanu  •  23 decembrie 2015, 15:21

Pai cum domnule, noi il stiam REGE pe acest ***, care nu stie sa faca acordul dintre subiect si predicat? Mare minune ce trofee a castigat betivulk acesta de are onoarea sa fie ANTRENORUL ANULUI? Doamne ocrotestei pe ROMANI, rau am ajuns, unde esti tu TEPES doamne? Un mare ecscroc si un BLATIST de anvergura, a ajuns cel mai cel mai. RUSINE.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gherghisanu  •  23 decembrie 2015, 15:24

fECE NU NE PUBKICATI COMENTARIILE. rYSINE G.S.

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2015, 16:11

cpt.ahab: sistemul de vot este mult mai complex. Voturile ziaristilor reprezinta un 20% din rezultat. Restul inseamna voturile antrenorilor, capitanilor de echipa si conducatorilor din Liga 1. Si 20% da publicul. Hagi a cistigat la voturile conducatorilor si al jurnalistilor, Antrenorii si cititorii l-au votat pe Lucescu, iar capitanii pe Galca.

Kap  •  23 decembrie 2015, 17:05

Hagi antrenor? O glumă obscen de proastă. Nici nu știu cu ce să încep: cu cele mai multe penalty-uri primite de o echipă fără suporteri două sezoane la rând, cu băiatul ăla prea decent și finuț care a luat 3 din 3 și care nu s-a pripit și antrenează în La Liga, spre deosebire de multlăudatul Regheblat, care a primit EJECT de la arabi. Tolo, aveam pretenții. Gâlcă sau Iordănescu (sr. sau jr.), chiar Rednic sau Șumudică meritau această mențiune. Numai machidonu' roșu, mic și ofticos, căruia i s-a urcat la cap, NU. După așa concluzie, nici măcar nu mă mai obosesc să văd lista cu ce ați ales. Ați ajuns subiectivi și cancaniști.

dragos bran  •  23 decembrie 2015, 17:10

Cataline, ma asteptam macar sa fii decent, sa nu ridici osanale gratuite. De cele mai multe ori sunt de acord cu tine, esti corect, pertinent si obiectiv...azi nu te recunosc.. Cate trofee a castigat si in ce competitii? Tu, in sinea ta, esti convins ca hagi e antrenorul anului?

dragos bran  •  23 decembrie 2015, 17:20

Cataline, ma asteptam macar sa fii decent, sa nu ridici osanale gratuite. De cele mai multe ori sunt de acord cu tine, esti corect, pertinent si obiectiv...azi nu te recunosc.. Cate trofee a castigat si in ce competitii? Tu, in sinea ta, esti convins ca hagi e antrenorul anului? daca da, m*ai ăpierdut de fan..

pawn  •  23 decembrie 2015, 17:28

il vrem pe hagi in locul lui raed arafat!!

Cristi Semeghin  •  23 decembrie 2015, 17:57

Se pare ca destinul nostru ca natie este sa ne alegem modele dintre mediocritati, si nu numai in fotbal. Despre Hagi nici nu se poate discuta la modul abstract daca este antrenor, a fost un jucator genial, si atat. De ce ii ridicati osanale? Din aceeasi simtire cu care l-ati facut pe Ceausescu cel mai iubit fiu al poporului? Ce rezultate are Hagi ca antrenor? Nimic, nimic, gura mare, agramata, dar nu-i vina lui, desigur, si poate blaturile cu Steaua si Dinamo, cand s-a salvat de la retrogradare. Liga 1 este in cadere libera, meciuri slabe, jucatorii tineri se gandesc la cat gel sa-si mai puna in par, la ce pitipoance sa mai agate. Pacat, ati ales sa faceti din Hagi un model pentru tineri. dar e un arhetip slab, ca si caracterul lui, egocentrist, mai bine Balint, Lupescu, icoanele lui Tata Puiu...

tancau ioan  •  23 decembrie 2015, 18:07

HAGI PRESEDINTE !

FYRY  •  23 decembrie 2015, 18:09

sistemul e mult mai complex...exista un criteriu super secret...limbi la rege,sunteti si esti ***, patetici,dezgustatori

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vfo  •  23 decembrie 2015, 18:22

Galca e antrenorul anului! Si o spune un dinamovist! Cum poti fi antrenorul anului fara nici un trofeu? Referitor la cel mai bun "patrunzator pasator" , d-le Tolontan, inseamna ca nu l-ai vazut deloc pe Dobrin!

Alex  •  23 decembrie 2015, 18:40

Daca bunica merge sa o antreneze pe Barcelona iar Mourinho pe Rapid Pocreaca, cine va avea resultate mai bune? Evident ca bunica. Dar asta nu inseamna ca bunica e un antrenor mai bun decat Mourinho. Asa ca nu mai comparati mere cu pere. Hagi a fost slab ca antrenor la cluburi mari in comparatie cu alti antrenori de cluburi mari. Insa anul acesta, Hagi a avut rezultate f. bune, in comparatie cu posibilitatiel oferite de echipa sa, deci se poate spune ca a fost el cel care a facut diferenta. In schimb cine a antrenat-o pe Steaua sau pe Barcelona, daca ar fi avut lotul Viitorului, poate facea mai putin decat Hagi

Cătălin Tolontan  •  23 decembrie 2015, 19:03

dan t: nimic nu va da dreptul sa-l considerati blatist pe hagi. Nimic nu va da dreptul sa discutati astfel despre un om care si-a investit banii, creati cinstit pe terenul de fotbal, tot in fotbal, ridicind la rang de fenomen national propria indrazneala de a creste tineri. Puteti spune ce vreti, opinia e libera, dar dvs afirmati fapte, nu opinii. Si faptele despre care vorbiti sint inexistente.

gigelos  •  23 decembrie 2015, 19:04

Catalin , imi pare rau, gresiti . Hagi trebuia sa ia premiul Promisiunea anului in antrenorat ( tinere talente ) pentru a fi incurajat . Pasator ? Pana pe la 27-28 de ani nu pasa deloc , a trebuit sa invete din umilintele de la Real si Barca .E anul lui Galca , orice am spune .HAGI - cea mai talentata tanara speranta in antrenorat .

Paul  •  23 decembrie 2015, 19:40

Toti cei care il numesc blatist pe Hagi, sunteti cei care nu suportati Steaua si sunteti influentati de alde Stucan si Mironica. Ganditi un pic inainte sa scrieti. Ce blat a facut hagi in acest sezon? Cu Dinamo? A vrut Rednic sa-l bata Hagi cu 5-1 la Dinamo acasa? Este adevarat ca, acum 3 sezoane Steaua nu a dat totul pe teren si astfel a facut cadou Viitorului cele 3 puncte, dar e clar ca, nu Hagi a cerut asa ceva. Pur si simplu asta au dorit jucatorii . In situatia aia nu era nevoie de cuvinte. Si eu de eram jucator la Steaua atunci ma dadeam la o parte fara sa imi ceara nimeni nimic. Nu a fost vorba de bani. Si mie imi pare rau ca , in acest sezon Hagi nu a uitat de acel serviciu facut de Steaua si i-a lasat sa castige dar sper sa nu se mai intample si in play off. Hagi merita trofeul de antrenorul anunului deoarece, ce a realizat el e mult mai greu decat ce a facut Galca, care cu multa sansa a luat campionatul. Dar dupa trofee merita Galca, insa nu e o exagerare asa mare ca, a luat Hagi, si in fond e vorba de un trofeu nu de bani. Oricum discutii apar indiferent de cine e ales. Si la Balonul de Aur e la fel. De ce Ronaldo si nu Messi, sau invers. Internetul e plin de pareri. Ce conteaza e ca, Hagi chiar a facut ceva foarte frumos la Viitorul si parca era nedrept sa nu primeasca acest trofeu, desi ar fi fost mai important daca reusea rezultatele astea cu jucatori doar din Academie, nu cu Cernat, Nicolita, Achim, Filip. Oricum FELICITARI HAGI!

Comentează